Најбољи алкотестири за личну и професионалну употребу за 2020. годину

0

Алкотест је незаменљив предмет за возаче који често пију лименку пива у погрешно време. Неопходно је тачно одредити количину алкохола у крви. Овај мали алат помаже у областима као што су безбедност на путевима, медицина, али се користи и у бројним предузећима где су тачност и трезна глава важни. Уређај је такође користан за возаче који често путују по региону или граду. Након стицања, особа ће више пута схватити њену корисност и ефикасност. Уосталом, нико не жели да плати казну за вожњу у алкохолизираном стању, иако возач није узимао алкохол 48 сати. Међутим, да бисте то доказали, важно је имати овај необичан алат при руци. Стога су уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ за вас припремили рејтинг најбољих алкотеста за личну и професионалну употребу за 2020. годину.

Како ради алкометар

Наравно, најефикаснији и поуздан начин да се потврди присуство алкохола у телу је тест крви. Међутим, ниједан инспектор или запосленик предузећа неће потрошити толико времена и труда. Због тога се најчешће користи брза и лака метода: провера издахнутог ваздуха. Дакле, открива се степен интоксикације и на основу добијених информација доносе се одговарајући закључци. Сам поступак траје мање од једног минута, једино што човек треба да уради у овој ситуацији је да дува у цев.

Алкотест је једноставан уређај и његов принцип је јасан чак и детету. Главни елемент је посебан сензор који прима проток ваздуха. Тада се управљачкој јединици шаље сигнал и након кратке анализе која траје неколико секунди приказује се резултат. За рад са овим уређајем нису потребна знања и посебни захтеви, тако да сваки грађанин може да се носи са њим.

Које су врсте

Укупно постоје 4 врсте алкотеста, који могу готово тачно да укажу на тренутно стање особе:

 • Алкометри за професионалну употребу;
 • Специал;
 • Намењено за личну употребу;
 • За једнократну употребу.

Прва категорија укључује уређаје које службеници саобраћајне полиције користе за идентификацију потенцијалног уљеза. Поред тога, алкометри су пронашли активну употребу у медицинским установама и великим фабрикама. Главна карактеристика алкотеста је да се дневно може тестирати до 300 људи.

Алкометри из друге групе нису инфериорни у техничким могућностима од представника прве категорије, једина разлика је у броју људи који се проверавају, у овом случају није већи од 30. Стога се најчешће користе у малим групама.

Лични модели представљају компактан уређај дизајниран за самоконтролу не више од 3 пута дневно.Наравно, сведочење таквих алкотеста не може се користити на суду, али биће корисно људима који надгледају своје здравље.

Уређаји из групе 4 намењени су људима који треба да седну за волан и нису сигурни у свом стању, јер су пиво пили пре неколико сати.

Главна разлика између категорија

Главна разлика између алкотеста лежи у врсти сензора који се користи, јер је он тај који је у стању да најтачније одреди стање особе. За 2020. годину користе се три врсте:

 • Фотометријска;
 • Полуприродни (ПП);
 • Алкотест помоћу електрохемијског сензора.

Апарат са ПП сензором

Главни принцип рада алкотеста заснованих на овој врсти је да елементи алкохола који се налазе у људском даху почну активно да интеракцију са реагенсом. Елемент се налази унутар сензора и може променити његову електричну проводљивост. Након тога, све информације се приказују на екрану.

Сензори ове врсте користе се само у јефтиним уређајима и не препоручује се да им верујете 100%. Главни проблем алкотеста по овом основу је лоша стабилност, која захтева стална подешавања. Поред тога, они добро подносе промене температуре, па се информације добијене на хладном веома разликују од података добијених у топлој соби.

Електрохемијски сензор

Ова опција се користи у посебним и неким професионалним уређајима. Сам сензор је ћелија са 2 електроде и једним анодним катализатором који реагује са етанолом. Стога, ако је у ваздуху макар и мали проценат алкохола, сензор ће то лако открити.

Такви модели се сматрају поузданим и високо тачним. Такође, на његов рад не утичу промене температуре или други временски фактори. Ако особа одабере алкотест за трајну употребу, онда је ово погодна опција.

Уређај са фотометријским сензором

Ови модели су модернији и њихова тачност достиже 99%. Алкотест је опремљен фотометријским сензором, где специјални инфрацрвени сензор независно открива присуство алкохола у ваздуху и шаље сигнал монитору алкотеста.

Анализа коју спроводе уређаји ове врсте је најтачнија, али има један значајан недостатак: њена употреба је могућа само када се створе одређени услови. Превише је подложан утицају температура, што онемогућава добијање тачног резултата. Због тога се алкотести чешће користе у посебним лабораторијама, где постоје сви потребни услови за добијање поузданог резултата.

Како одабрати уређај који је погодан за самосталну употребу

Да би постигао само тачне резултате, без обзира на температуре и друге факторе, особа треба да купи уређаје високог квалитета. Такође, не смемо заборавити на термин рада, боље је узети модел који ће трајати довољно времена него стално куповати једнократне.

Неки то не схватају озбиљно, али они који разумеју све последице вожње у пијаном стању схватају да су ризици превелики. Стога, ако је посао особе да се непрестано креће градом уз помоћ аутомобила, онда је присуство личног алкотеста одличан додатак. Тако ће се човек заштитити од одузимања возачке дозволе, плаћања велике казне и губитка посла.

Укупно постоји неколико параметара којима треба посветити главну пажњу приликом избора. Најважнија ствар је стабилност мерења. Чак и након 5 тестова заредом, не би требало бити абнормалности. Само на тај начин човек може бити сигуран у тачност опреме. Још један користан фактор приликом избора је индикатор поузданости. Опрема се не би требала покварити након месец дана активне употребе, требало би да траје одређени период без приговора и кварова. Поред тога, особа не би требало да заборави на погодност.На овај параметар утиче терен и начин на који ће се јединица користити. Након тога се одлучују о коначним димензијама.

Оцена квалитета модела дизајнираних за личну употребу

Ритмик РАТ-201

Један од најјефтинијих модела добре грађе и прихватљивих димензија. Алкотест је направљен у облику ергономског привеска за кључеве који се може окачити на тастере машине и не бринути о могућем губитку. Унутра је јефтин полупроводнички сензор који ће помоћи у одређивању стања особе са грешком од 10%. Јединице које се користе су БАЦ.

Снага се напаја из две батерије са малим прстом. Да би се извршило прво мерење, сензор треба освежити, потребно време, у овом случају, биће пола минута, дување се врши у року од 5 секунди. Опсег мерења је од 0 до 1 ппм, то је сасвим довољно за утврђивање стања. Препоручује се рад на температурама од 5 до 40 степени, не би требало дозволити оштре падове, јер то утиче на тачност очитавања. Уместо екрана, постоје три индикатора која власника обавештавају о његовом тренутном стању. Слаба батерија је доступна као додатна опција.

Просечни трошак је 250 рубаља.

Ритмик РАТ-201

Предности:

 • Гаранција произвођача - 1 година;
 • Цост;
 • Тачност;
 • Адекватна цена;
 • Звучно обавештење.

Мане:

 • Велика потрошња батерије.

Ритмик РАТ-220

Напреднији модел истог произвођача за личну употребу. Главна разлика од претходне верзије је присуство дигиталног екрана, који ће пружити тачније информације. Тип сензора који се користи је полупроводнички. Јединице су БАЦ и ппм. Постоји посебан прстен, захваљујући којем је алкотест постављен на тастере.

Време припреме за дебитантско тестирање траје 10 секунди, потпуно исти износ потребан је за завршетак чишћења. Опсег мерења од 0 до 1,9. Постоји функција аутоматског искључивања када је дуго у стању приправности.

Просечни трошак је 340 рубаља.

Ритмик РАТ-220

Предности:

 • Добар квалитет мерења;
 • Већа тачност;
 • Информативни приказ;
 • Цена;
 • Функција аутоматског искључивања.

Мане:

 • Нема их по цени.

КОТО БАТ007

Полупроводнички алкотест тежине 20 грама биће одличан пратилац након бучне забаве и показаће власнику како најбоље да стигне до одредишта: јавним превозом или приватним аутомобилом. Покрећу га две ААА батерије. Потребно је око 20 секунди да се заврши прво испухивање. Опсег мерења од 0 до 1,5 ппм. За приказ резултата користи се мали екран. Све у свему, алкотест је удобан и добро лежи у руци.

Просечни трошак је 470 рубаља.

КОТО БАТ007

Предности:

 • Добра тачност;
 • Једноставне контроле;
 • Јасан приказ;
 • Погодност;
 • Кућиште.

Мане:

 • Није пронађен.

ГАРИН ДАТ-1

Модеран алкотест који ће задивити корисника не само добром прецизношћу, већ и добром функционалношћу. Тип сензора који се користи је полупроводнички, стога треба избегавати нагле промене температуре, и боље је пронаћи га на одређеном месту на коме ће се вршити мерења. Ово ће особи дати тачније резултате. Укупна тежина је 46г, тако да се не осећа у џепу или руци. Потребно време загревања је 10 секунди. Дување се завршава за 5 секунди. Време потребно за поновљено мерење је 3 минута. Тек након овог периода резултат ће бити поуздан.

Покрећу је батерије са малим прстима. Постоје такве корисне функције: аутоматско искључивање, добра батерија, визуелна контрола тренутног стања батерије.

Просечни трошак је 360 рубаља.

ГАРИН ДАТ-1

Предности:

 • Дизајн;
 • Функционалност;
 • Добар приказ
 • Цена;
 • Лако.

Мане:

 • Није пронађен.

ИАСХА АТ100

Јефтин алкотест који ће вам омогућити брзо и тачно мерење. Користи полупроводнички сензор, стога је немогуће руковати уређајем на температурама испод нуле.Уређај је направљен у облику привеска за кључеве, који се може окачити на било које погодно место и лако се транспортује. Уместо дигиталног дисплеја, 3 диоде се користе за означавање броја ппм. Направљен у три боје: црвена - 0,5 ппм, не можете да возите, жута - 0,2, вожња је могућа, али ако се већи проценат пусти на алкотесту саобраћајне полиције, они неће узети у обзир лични уређај. Зелена боја значи да у телу нема алкохола, па је стога вожња потпуно дозвољена.

Просечни трошак је 525 рубаља.

ИАСХА АТ100

Предности:

 • Једноставно руковање;
 • Погодност;
 • Компактност;
 • Добра тачност;
 • Јефтин.

Мане:

 • Није пронађен.

КОТО БАТ001

Лични уређај направљен у оригиналном дизајну постаће одличан асистент у одређивању стања возача или запосленог. Овде се користи полупроводнички сензор који је направљен квалитетније од неких представника у овом сегменту, што вам омогућава да будете сигурни у рад. Поред тога, сет укључује 3 усника. Напајање се напаја из 3 батерије са малим прстом.

Требаће око 20 секунди да се алкотест припреми за употребу. После тога можете да очистите. Опсег мерења од 0 до 1,5 ппм. За индикацију се користи дигитални дисплеј са плавим позадинским осветљењем, што олакшава рад у мраку. Постоји функција аутоматског искључивања и праћење тренутног стања батерије.

Просечна цена је 690 рубаља.

КОТО БАТ001

Предности:

 • Компактност;
 • Добра тачност;
 • Додатне функције;
 • Дуго трајање батерије.

Мане:

 • Није пронађен.

Ритмик РАТ-310

Један од најбољих инструмената за личну употребу. Уређај ради на две батерије, док се пражњење одвија спорије него код његових претходника. За мерење се користи полупроводнички сензор. Сет укључује 5 усника. Може се користити као привезак за кључеве, али често га је немогуће транспортовати дуж улице, касније то може утицати на тачност.

Потребно је 10 секунди за обављање првих мерења. Даље, потребно је да извршите одување, што ће потрајати исто толико времена. Поред визуелне индикације постоји и звучна која указује на спремност мерења. Аутоматско искључивање је доступно као додатна функција.

Просечни трошак је 700 рубаља.

Ритмик РАТ-310

Предности:

 • Добар радни век у нормалним условима употребе;
 • Цена;
 • Трајање батерије;
 • Мерење је брзо.

Мане:

 • Губитак тачности се јавља током времена.

Аутостандарт 131002

Прекрасан уређај који се лако транспортује. За рад се користи стандардни полупроводнички сензор. Напаја се ААА батеријама. Када користите висококвалитетне изворе напајања, пуњење ће трајати 12 месеци или више, што је добар показатељ при активној употреби. Прва мерења трају 10 секунди, а време прочишћавања само 3,5 секунде. Опсег мерења од 0 до 1,99 ппм. За праћење индикатора користи се дигитални дисплеј.

Просечна цена је 770 рубаља.

Аутостандарт 131002

Предности:

 • Тачност;
 • Брзина дувања;
 • Леп изглед;
 • Погодност;
 • Компактност.

Мане:

 • Није пронађен.

Делта АТ-300

Руски уређај који ће вам омогућити да тачно одредите количину алкохолних пара у издахнутом ваздуху за кратко време. Користе га многи аутомобилисти. Сензор који се користи је полупроводнички. Сет укључује 5 усника.

Време припреме траје око 20 секунди, док се дување врши за 5 секунди. Грешка алкометра је 5%. Мерења се врше до 2 ппм. Способан за рад на нижим температурама. Произвођач даје гаранцију до 1 године.

Просечни трошак је 1.400 рубаља.

Делта АТ-300

Предности:

 • Одлична тачност;
 • Цена;
 • Квалитетна монтажа;
 • Погодна индикација;
 • Компактност;
 • Брзина мерења.

Мане:

 • Морате одабрати добре батерије.

ТОП 5 професионалних уређаја

Драгер Алцотест 7510 са штампачем

Уређај професионалне класе који се користи у великим индустријама. Тип сензора је електрохемијски, тако да власник не може сумњати у тачност мерења. Мјерне јединице - мг / л. Сет укључује три прикладна усника. Тежина је 433 г. Главни извор напајања су 4 АА батерије.

Брзина загревања - 20 секунди, дување траје 2 секунде. У овом случају грешка мерења је само 1,7%, а опсег мерења достиже 6 ппм. Ради на температурама од -10 до 50 степени. Алкотест можете повезати са телефоном или рачунаром. Индикација - визуелна, помоћу дигиталног дисплеја.

Просечни трошак је 105 000 рубаља.

Драгер Алцотест 7510 са штампачем

Предности:

 • Висока тачност мерења;
 • Поузданост;
 • Може се користити у готово свим временским условима;
 • Дизајниран за професионалну употребу;
 • Постоји штампач.

Мане:

 • Трошак.

Динго Е-200Б

Професионални алкотест из руског произвођача који ће са великом тачношћу показати количину испарења алкохола. За рад се користи електрохемијски сензор. Сет укључује 5 усника. Извор напајања је прстна батерија у количини од 2 комада.

Власник треба да сачека 2 минута на прво мерење. Када алкотест пушта у рад потребно је извршити дување од 5 секунди. Тада ће се информације приказати на дигиталном дисплеју. У меморији се чува до 500 мерења.

Просечни трошак - 20.900 рубаља.

Динго Е-200Б

Предности:

 • Добра вредност за новац;
 • Високе прецизности;
 • Дуго трајање батерије;
 • Компактност.

Мане:

 • Време припреме.

АлцоХунтер Профессионал Кс2

Одличан уређај направљен у јединственом дизајну биће најбоља куповина за професионалне инспекције. За разлику од претходних модела, извор напајања је пуњива батерија.

Алкометру је потребно само 10 секунди да изврши прво мерење. Издувавање траје 9 секунди, а за поновно мерење треба сачекати пола минута. Ради на температурама од -5 до 40 степени. Може се извршити до 100 мерења дневно, док последњих 20 мерења остаје у меморији.Метод индикације је визуелни.

Просечни трошак - 19.980 рубаља.

АлцоХунтер Профессионал Кс2

Предности:

 • Високе прецизности;
 • Поузданост;
 • Модеран дизајн;
 • Минимална грешка;
 • 100 мерења дневно.

Мане:

 • Није пронађен.

Драгер Алцотест 6810

Одличан уређај који ће у најкраћем могућем року идентификовати уљеза. За рад се користи електрохемијски сензор, који је поуздан и високо тачан. Сет укључује 3 усника. Главна батерија су батерије са два прста.

Прво мерење траје 6 секунди. Грешка мерења ће бити 10%. Меморија може да ускладишти до 250 мерења. Могуће је повезати са рачунаром и телефоном.

Просечни трошак је 42.800 рубаља.

Драгер Алцотест 6810

Предности:

 • Немачки квалитет;
 • Брзина рада;
 • Способност употребе батерија;
 • Брз рад;
 • Опрема.

Мане:

 • Није пронађен.

Динго Б-02

Један од најбољих уређаја за брзо утврђивање тренутног стања запосленог. Најчешће се користи у индустрији, ређе се може наћи у арсеналу кућних уређаја. Тип сензора који се користи је електрохемијски. Алкотест тежи 674 грама, па није нарочито компактан.

Да бисте обавили прва мерења, потребно је да сачекате 4 минута, а за то време уређај ће се укључити и загрејати. Потребно је 10 секунди за поновно мерење. У овом случају грешка је око 10%. ЛЕД индикатори се користе за индикацију.

Просечни трошак је 46 000 рубаља.

Динго Б-02

Предности:

 • Висок рејтинг;
 • Добра тачност;
 • Једноставност контрола;
 • Висококвалитетне перформансе;
 • Оригинални дизајн.

Мане:

 • Цена.

Оутпут

Алкотест није потребан само за исписивање новчаних казни. Њихов главни задатак је одржавање сигурности. На крају крајева, рад и вожња у пијаном стању могу изазвати хитне случајеве.Ако имате искуства у коришћењу алкометара описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *