Најбољи аутоклави за кућно конзервирање за 2020. годину

0

На полицама продавница постоји велики избор конзервиране хране, али нико не може да гарантује за њихов квалитет. Садрже велики број непознатих компонената које, на пример, деца не могу да користе. Много је боље сами направити шав за зиму. Ако ово радите ручно дуже време, аутоклав значајно убрзава овај процес. Штавише, у погледу укуса, производи ни на који начин нису инфериорни, а празнине се могу чувати неколико година. Уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ ће вам рећи о најбољим аутоклавима за кућно конзервирање.

Уређај за аутоклав

Аутоклав је херметички затворен дизајн који омогућава да се храна кува много брже јер се загрева под притиском већим од атмосферског. Главне компоненте су комора за пуњење, поклопац и спој који је потребан за причвршћивање пумпе. Манометар, термометар и вентил за ресетовање у случају нужде морају се налазити на телу.

Нехрђајући челик је одабран као главни материјал за овај уређај због свог дугог животног века. Али предност можете дати јефтинијим аналогама.

Врсте

Према величини

Стандардни аутоклав доступан је у три величине:

 • 22 литра. Служи за 14 лименки од по 0,5 литра.
 • 46 литара. Садржи 22 лименке од 0,5 литара. Ово је најбоља опција за многе кориснике.
 • 125 литара. Садржи 48 лименки од 0,5 литара.

Начином загревања

Гасни

Најпопуларнија врста је гас. Аутоклав се загрева код куће помоћу плинске пећи. Једноставан дизајн у великој мери поједностављује поступак. Просечни трошак је од 10 до 20 хиљада рубаља.

Вреди обратити пажњу на тежину кућног апарата. Мораће се подићи на прилично велику висину водом и очувањем. Домаћици која је сама код куће није увек лако. Тежина аутоклава не би требало да прелази 8 кг, онда то неће узроковати додатне непријатности.

Приликом избора, треба обратити пажњу на дно. У већини случајева је двоструко. Дно треба бити савршено равно и најмање 0,3 цм дебљине.

Боље је дати предност фирмама које су већ дуго на тржишту. Дакле, вероватноћа куповине доброг аутоклава је много већа. Такође треба обратити пажњу на критике на Интернету. Није најбоља опција - купити аутоклав мало познате компаније без апсолутно никаквих прегледа.

Елецтриц

Електрични аутоклав је много практичнији јер му је потребна само утичница која је доступна у сваком дому. Главни плус у његовом раду је аутономија. Такође, не треба га подизати на висину попут гасне. Тежина уређаја у овом случају не игра тако важну улогу.

Ако је потребно стално надгледати плински апарат, тада електрични може одржавати задате вредности у задатом временском интервалу. Аутоклави до 22 литра троше 2 кВ, а од 46 литара - 3,2 кВ. Напон треба да буде 200 В.

Трошкови електричног аутоклава варирају од 15 до 30 хиљада рубаља.Значајан недостатак је потрошња велике количине електричне енергије.

Предности аутоклава

Постоји неколико значајних предности употребе аутоклава код куће:

 1. Све се може сачувати у аутоклаву. Можете правити компот, сок, поврће, воће, убирати рибу и месо.
 2. Берба траје много мање времена. Не морате провести неколико дана у кухињи да бисте припремили једну серију празнина. Ова разлика је посебно евидентна када кувате месо, печурке и сок. Кување свињског меса трајаће мање од сат времена, а воћу само 5 до 10 минута. За домаћице које раде пуно шавова за целу породицу, ово је најбоља опција.
 3. Корисне супстанце су сачуване. Не брините да ће сви витамини из поврћа и воћа нестати.
 4. Прекрасан изглед производа и његов интегритет остају.
 5. Због исправних температурних услова, штетне бактерије се уништавају.

Коришћење аутоклава са и без пумпања под притиском

Аутоклав је врло једноставан за употребу ако знате основна правила.

 1. Пре употребе, потребно је очистити аутоклав од прашине и остатака, ако их има;
 2. Производе треба ставити у тегле и смотати поклопцима;
 3. Морају се ставити у аутоклав.

Све лименке и поклопци морају бити истог типа.

Даљи кораци зависе од врсте кућних апарата.

Подигнут притисак

Ако се аутоклав пумпа под притиском, треба предузети следеће кораке:

 1. Банке треба напунити хладном водом неколико центиметара. Затим пумпајте ваздух до 1 атм.
 2. Уређај треба да загрејете на око 100 степени Целзијуса и држите ову температуру један сат. Индикатори се могу мало разликовати у зависности од рецепта. За месо је довољно 45 минута и температура од 120 степени.
 3. Затим сачекајте док се уређај не охлади и испустите ваздух кроз сигурносни вентил.

Апсолутно је немогуће отворити поклопац на високим температурама, јер ће лименке вероватно пукнути.

Без пумпања притиска

Коришћење аутоклава без пумпања притиска је још лакше него коришћење.

 1. Банке треба ставити у касете које су потребне за заштиту поклопаца.
 2. Затим напуните уређај водом. Требало би да буде 2 цм од врха.
 3. Поставите аутоклав на шпорет.
 4. Надгледајте температуру и притисак. Више детаља можете пронаћи у упутствима.
 5. Време кувања зависи од рецепта.
 6. После тога, вреди искључити грејање и сачекати да се уређај охлади.

Избор аутоклава

Немају све продавнице добар избор аутоклава, па је најбоље да асортиман проверите на мрежи. Сајт има тачне информације о свим карактеристикама. Такође могу бити добри попусти на неке моделе.

Величина

За кућну употребу, боље је одлучити се за уређај од 20 до 30 литара. Лакше ће бити мешање и подизање када је то потребно. Такође, током складиштења не заузима пуно слободног простора.

Материјал

Приликом избора, треба обратити пажњу на материјал. Аутоклав може бити израђен од метала или нерђајућег челика. Многи купци се одлучују за прву опцију због јефтиних трошкова. Али вреди запамтити недостатке које овај материјал има. Пре свега, то је крхкост. Такав уређај ће трајати највише пет година. Други недостатак је обавезна стална брига.

Када купујете, требало би да погледате дебљину зида. Колико времена аутоклав држи топлим зависи од тога. Ако су направљени од квалитетног материјала, тада температура траје од 40 минута или дуже.

Цена

Трошкови аутоклава од нерђајућег челика су већи, али животни век је много дужи. Такав уређај може да служи око 50 година. У овом случају не брините због корозије и рђе.

Додатни уређаји

Манометар и термометар нису обавезни. Али ови уређаји олакшавају употребу, јер ће притисак и температура бити под контролом.

Оцена аутоклава

Данас на тржишту постоји велики број компанија које производе аутоклаве.Пре куповине, требало би да се упознате са изгледом кућних апарата и сазнате њихове карактеристике. Обратите пажњу на материјал, израду и тежину. Једноставност употребе уређаја зависи од ових параметара.

Ако је аутоклав тежак више од 8-10 кг, тада га домаћица неће моћи подићи на велику висину.

Размотрите најпопуларније моделе који су тражени међу многим купцима.

1 место. Аутоклав Робиновка 2 у 1 верзија 2

Ово је поуздан универзални уређај који се може користити и као аутоклав и као месечник.

 • Према главној намени уређаја, можете да кувате конзервирану храну од живине, меса или рибе, правите паприкаш, салате и разно поврће. Каша, преливи за супе, компоти, џемови, конзерве и још много тога могу се припремити и помоћу Робин 2у1.
 • За припрему месечине Малиновка 2у1 верзија 2 може да делује као дестилациона коцка, на коју је повезан сувопарник са фрижидером.

Материјал јединице је нерђајући челик АИСИ 304. Постоји биметални термометар.

Поклопац аутоклава је опремљен манометром и вентилом за смањење притиска. Поред тога, за инсталирање поклопца користи се јединствена технологија Повер Инсиде, што значи "снага изнутра". Поклопац уређаја убацује се директно у резервоар, где се фиксира каишем и два вијка. Таква фиксација поклопца је значајна предност у односу на конкуренте, у уређајима у којима се поклопац најчешће фиксира помоћу великог броја незгодних вијака и стезаљки. Технологија Повер Инсиде не само да у великој мери олакшава поступак монтаже, већ и чини поступак употребе апсолутно сигурним.

Вентил за смањење притиска 3БАР, инсталиран на поклопцу, обезбеђује контролу нивоа притиска уређаја и, када се повећа, смањује га на прихватљив ниво. То је због чињенице да за припрему конзервираног меса уређај ради на високим температурама - 120 степени.

Дно апарата је изведено хладним штанцањем. Његове карактеристике дизајна и технологије, које се често користе у индустријској и војној производњи, значајно повећавају крутост дна. Као резултат, деформације и отклони су искључени чак и под тежином воде и лименки

Поузданост и чврстоћа конструкције обезбеђује место заварених шавова - на зидовима резервоара, 2 цм испод спојева, чиме се елиминише ризик од цурења и пукнућа

Касете под притиском које се користе у аутоклаву имају дебљину од 2 мм и потпуно равни дизајн, израђени од нерђајућег челика. Они су дебљи од осталих аутоклава. Такве касете не бубре током рада.

Параметри тежине и запремине аутоклава зависе од изабраног модела. Укупно је Робин 2у1 доступан у 4 варијације:

 • Аутоклав Малиновка 2у1 верзија 2, 20 л, тежина - 9 кг;
 • Аутоклав Малиновка 2у1 верзија 2, 26 литара, тежина - 12 кг;
 • Аутоклав Робиновка 2у1 ПРО верзија 2, 35 л, тежина - 15 кг;
 • Аутоклав Робиновка 2у1 ПРО верзија 2, 42 л, тежина 17 кг.

Трошак такође зависи од изабране верзије и износи 7900-12490 рубаља, за више детаља о трошковима и карактеристикама модела посетите веб локацију произвођача.

Аутоклав Робиновка 2 у 1 верзија 2

Предности:

 • Може се користити на било којој врсти пећи: електричној, плинској, индукционој, керамичкој, са отвореним грејним елементом;
 • Дифузно поуздано дно;
 • Контрола надпритиска са 3БАР вентилом;
 • Густе касете;
 • Јединствена технологија поклопца Снага изнутра;
 • Безбедност и квалитет јединице.

Мане:

 • Уређај је тешко носити ако претходно не испразните воду.

2. место. Аутоклав "Хазе 2.0"

Овај аутоклав је погодан за конзервирање воћа и поврћа, као и меса. Ако се проблеми са првим не јављају тако често, онда прављење препарата од меса или рибе без посебних уређаја није тако лако. То траје неколико сати и може експлодирати након кратког временског периода. Да се ​​ово не би десило, размислите о куповини аутоклава.

Приближни трошак је 12-13 хиљада рубаља. Овакав кућни апарат може вам уштедети време и новац.Не морате више смотати сваку лименку и користити сирће и лимунску киселину. Аутоклав се лако чисти и њиме се лако рукује. Склопиве касете.

Аутоклав "Хазе 2.0"

Комплет укључује упутства на руском језику. Чак ће и корисник почетник моћи самостално да схвати склоп и рад.

Главна предност је свестраност. Један уређај обезбеђује не само припрему поврћа и воћа, већ се може користити и као пушница или месечина. Ако ове функције нису потребне, онда их не можете користити.

Аутоклав је направљен од нерђајућег челика, који је погодан за употребу у храни. Ово осигурава дуг радни век. На поклопцу се налази десет квалитетних матица које пружају поуздану заштиту током рада.

Погодно је да се уређај може користити и за лименке од пола литра и за литре. Запремина резервоара је 23 литра. Тежина - 11,5 кг.

Прос:

 • Постоји млазница за израду месечине;
 • Може се користити као пушница;
 • Постоји вентил који помаже у ублажавању притиска;
 • Погодно за било коју плочу;
 • Садржи 5 лименки од 0,5 литра или 3 лименке од 1 литра;
 • Присуство славине која помаже у прикладном испуштању воде.

Минуси:

 • Тежина.

3. место. Аутоклав Ханхи 20 литара

Главна предност овог аутоклава је тежина. Тешка је само 8,5 кг. Захваљујући томе, погодно је померити га и подићи ако је потребно. Састављање свих делова трајаће мање од 10 минута. Све потребне информације налазе се у упутствима.

Запремина аутоклава је 20 литара, капацитет је 6 лименки од 1 литра или 15 лименки од 0,5 литра. У једном препарату се може припремити велики број производа. Ово значајно штеди време у поређењу са конвенционалном стерилизацијом лименки.

Трошак је 11.000 рубаља.

Ова опција је идеална за кућне потребе због једноставности употребе и цене.

Аутоклав Ханхи 20 литара

Прос:

 • Материјал - нерђајући челик. Ово ће осигурати дуг радни век уређаја;
 • Компактност. Аутоклав не заузима пуно простора током складиштења;
 • Једноставно чишћење од рушевина и прашине;
 • Дебљина зида - 0,3 цм. Захваљујући томе, температура остаје дужа;
 • Комплет укључује сензоре за мерење индикатора као што су температура и притисак;
 • Постоје задржане касете за лименке, тако да се поклопци дефинитивно неће поцепати током употребе. Банке се могу учитати по нивоима;
 • Поклопац је врло сигурно причвршћен захваљујући 10 вијака. Већина ових уређаја има само 6 или 8;
 • Постоји славина за одвод. Уз његову помоћ можете испразнити вишак воде и не уклањати тешки аутоклав из плинске пећи;
 • Рок употребе је преко 12 година.

Минуси:

 • Не.

Аутоклав Новогас

Аутоклав Новогас је кућни апарат за конзервирање куће са запремином резервоара од 30 литара. Употреба таквог уређаја знатно поједностављује поступак припреме празних места. Аутоклав Новогас произведен је у Белорусији. Напољу изгледа као мала сива плинска боца. Главна предност су дебели зидови од угљеничног челика. Захваљујући томе, може да издржи висок притисак и нормално функционише.

Уређај је сигурно затворен поклопцем, на коме се налази фитинг, манометар и сигурносни вентил. Ови додаци у великој мери поједностављују употребу и поступак припреме празних места.

Аутоклав можете користити не само на плинском штедњаку, већ и на горионику или ватри. Немају сви уређаји ову функцију. Такође можете користити не само стаклене тегле, већ и лимене.

Аутоклав Новогас

Прос:

 • Приступачан трошак;
 • Лакоћа коришћења;
 • Може се користити на отвореној ватри, за разлику од аутоклава других произвођача;
 • Запремина од 30 литара омогућава вам држање 10 лименки од једног литра и 21 лименке од 0,5 литра.

Минуси:

 • Не може се користити на електричном штедњаку.

Аутоклав Булат

Аутоклав Булат је уређај који садржи 14 лименки од по 0,5 и запремину од 20 литара. Главна предност у односу на друге моделе је свестрани начин грејања. Може се користити не само на плинским и електричним пећима, већ и на индукционим. За многе кориснике ово је важна карактеристика коју треба узети у обзир.

Аутоклав Булат

Прос:

 • Постоје манометар и термометар;
 • Постоји сигурносни вентил и славина за одвод воде;
 • У комплету су 2 касете за лименке од 0,5 и 1 литар. Израђени су од нерђајућег челика, што осигурава дуго време употребе;
 • Тежина је само 8,5 кг. Ово олакшава руковање аутоклавом.

Минуси:

 • Не

Аутоклав Форком конзерватор ЕлНерзх, 46 л

Аутоклав ЕлНерзх има велику запремину, па стога у два слоја стане 24 лименке од 0,5 литра. По жељи се радни предмети могу правити и у посудама од 1 или 3 литре. Тежина кућног апарата је приближно 28 кг, али плус је што аутоклав не треба подизати. За употребу је довољан један излаз од 220 В, који је у близини. У овом случају маса није минус.

За рад аутоклава када се загрева на електричном шпорету потребно је у просеку 3 кВ, а за ЕлНерзх само 2 кВ. Ово помаже уштеди на потрошњи енергије.

Приближни трошак је 34.000 рубаља.

Аутоклав Форком конзерватор ЕлНерзх, 46 л

Прос:

 • Добар капацитет вам омогућава да истовремено направите пуно радних предмета;
 • Постоји термометар;
 • Постоји вентил и чеп за спој, као и црево и славина за одвод.

Минуси:

 • Цена;
 • Без манометра.

Конзервирање је поступак који не воле све домаћице. Да бисте поједноставили стварање празнина за зиму, најбоље је користити аутоклав. Приликом избора, требало би да се упознате са главним карактеристикама и усредсредите се на уређај који је погодан за купца.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *