🚧Најбоље аутоматске баријере за 2020. годину

0

Живот великог и чак мањег града без возила готово је немогућ. А тамо где је он, сигурно ће настати проблеми попут паркирања, путовања на приватну територију. Због тога се за брзо блокирање пута, за паркирање на фиксном месту, све више користи аутоматска баријера. Ово детаљно упутство је написано о томе шта су они, на шта треба пазити при одабиру АСХ-а. Редакција сајта „best-sr.designuspro.com“ нуди вам преглед најбољих аутоматских баријера за 2020. годину.

Шта је аутоматска баријера


У давна времена најједноставнија препрека је коришћена за спречавање неовлашћеног проласка коњске запреге или усамљеног јахача. Таква препрека може бити срушено дрво, или на немачком - преграда. Тада се баријера трансформисала, постајући оно што је до данас, без икаквих посебних промена, која се састоји од основе и стрелице. Последњи, покретни елемент који има одређену дужину. Савремени модели су следећи;

 • Механички - кретање стреле врши се ручно;
 • Аутоматски тип - грана се креће уз помоћ електромотора како би ослободила пут.

Ови последњи су такође подељени у две врсте;

 • Електромеханички - чију покретну силу врши електрични мотор;
 • Хидраулично - рад уз помоћ хидрауличног клипа, и то, пак, уз помоћ пумпаног уља.

Сваки од ових система има своје предности и недостатке. Предности хидраулике су једноставност и поузданост механизма. Минус - неквалитетно уље се смрзава на ниским температурама. Мане електромеханичких - зависност од напона спољне мреже, краћи гарантни рок. Аутоматски се контролише на даљину и дели се на пет врста:

 1. Диспечерске собе - којима управља диспечер који визуелно или помоћу видео камере контролише приступни простор;
 2. Мобилни - рад са СИМ картицом која је постављена на ГСМ модул. Власник аутомобила позива ову картицу и ако је она у бази података, пролаз је за њега отворен;
 3. Даљински - укључен са даљинског управљача диспечера, чувара;
 4. Картица - за путовање је потребно приложити магнетну картицу или било који други сличан приступни кључ;
 5. Паметни системи - у последње време паметне технологије које могу читати регистарске таблице и омогућавати приступ након обраде података постале су све раширеније. Штавише, ово друго може бити целокупно, за целу контролисану територију, или делимично, само на одређеном подручју. Још сложенији, а самим тим и скупи, нови производи препознају лице возача.

Без обзира на врсту приступа, преграда се дели на вертикалну (носач се окреће око вертикалне осе) и хоризонталну (носач се окреће око хоризонталне осе). Потоњи су погодни за бржи приступ, могућност рада у просторијама са ниским плафоном.

Како одабрати прави модел за вас


Пре него што наставите са избором, требало би да одлучите о критеријумима и где, под којим условима треба да се инсталира АСх.Ако говоримо о инсталирању АСХ-а за дворишта стамбених зграда, онда је овде погодан једноставан, а не скуп уређај. С обзиром да је промет слаб, не постоје посебни захтеви за баријеру. Међутим, јефтини модели се више неће ефикасно носити са повећаним прометом, на пример, ако су системи инсталирани да прелазе путеве. Након одређивања процењене брзине протока, треба одлучити где ће се модел користити. Отворени терен ветровима спречава употребу готово свих хидрауличних модела. Поред тога, под притиском ветра, носач правилног, правоугаоног облика снажно ће вибрирати, услед чега се ротациона структура баријере деформише. У овом случају, овална стрелица је најбољи избор. Такође, за спољну употребу најбољи избор би била стрелица чији је материјал алуминијум, пошто се не плаше рђе.

За мале, ниске собе потребан је склопиви модел носача. Брзина подизања стреле биће важан фактор. Нарочито када је возило велико, јер спори модели могу створити гужве у саобраћају. Узимајући у обзир све ово, како не би трошили време и новац, прво се одређују како би инсталирали АС. Затим на папиру или на рачунару код куће означавају уградњу преграде, узимајући у обзир очекивану висину дизања и дужину стреле. Штавише, дужина носача не мора бити читав обим закључаног простора. Потребно је блокирати пролаз дужине пет метара, стрелица дужине 4 метра ће учинити. Ово ће уштедети новац, олакшати целу структуру и учинити је брзом. Уз честу употребу АСх, посебно ноћу, неопходно је размотрити сигурносни систем. По правилу се састоји од фотоћелије која спречава испуштање стреле ако аутомобил стоји испод ње и ЛЕД елемената који сијају при слабом осветљењу.

Али за мала заштићена подручја погодан је конвенционални рефлектујући фосфорни филм, самољепљен по читавом ободу баријере.

Где купити и како инсталирати АСХ према свим правилима


Врста ове технике је толико специфична да је, купивши баријеру, на пример, у интернет продавници, једноставно немогуће инсталирати је без помоћи квалификованих специјалиста. Пре свега, јер уградња опреме захтева поштовање свих сигурносних стандарда. У супротном, ако је аутомобил у пролазу оштећен или ако је особа повређена, поступак се не може избећи.

Поред тога, вреди запамтити бројна ограничења саме чињенице блокирања пролаза. Пре свега, баријере не би требало да ометају приступ јавним просторима. Требали би моћи да прођу поред посебне опреме, хитне помоћи и Министарства за ванредне ситуације у било које доба дана. Да би се осигурало да се ова тачка обезбеди, поред преграде мора бити смештена диспечерска или стражарска капија. И, наравно, њихова уградња на паркиралишта у близини тржних центара, градилишта не може ограничити пропусност аутомобила и пешачки капацитет пута. Стога би најбоља опција куповине била - у специјализованој интернет продавници, где је могуће наручити преко интернета не само АСХ, већ и његову инсталацију. Продавци и консултанти такве специјализоване продавнице рећи ће вам шта је најбоље купити аутоматску баријеру, који модели постоје и које су њихове карактеристике дизајна. Све ово ће помоћи да се избегну техничке и правне грешке приликом избора и инсталирања АСХ-а.

Која компанија је боља


Тренутно су најбољи произвођачи аутоматских баријера;

 • Доорхан је домаћи произвођач аутоматских модела буџетске класе, чији су производи широко распрострањени и познати широком спектру стручњака;
 • Цаме је италијанска компанија која већ дуго ради на нашим отвореним просторима, што јој је помогло да своје производе у потпуности прилагоди нашој клими и нашим условима рада;
 • ФААЦ је још једна италијанска компанија са широком дистрибутивном мрежом широм Руске Федерације. Главна предност ФААЦ производа је пристојан квалитет по приступачној цени.Стога, ако сте забринути колико кошта поуздана опрема за заштиту, детаљније погледајте ФААЦ.

Оцена најбољих аутоматских баријера за 2020. годину

Електромеханичке баријере

Доорхан преграда 4000


Класичан, улични модел са овалном шином, дугачком четири метра, ојачаном изнутра укрућењима. Ово, као и челично тело, чине Доорхан Барриер 4000 отпорним на временске услове и спољне физичке утицаје. Упркос чињеници да је Доорхан Барриер 4000 из Италије, произвођач га је максимално прилагодио условима руске климе. Зими је управљачки механизам поуздано заштићен од температура испод температуре кућишта, ниво заштите је ИП54, лети, уграђеним вентилатором за хлађење. Главна предност Доорхан Баријере 4000 је могућност програмирања, током којег је уређај у могућности да отвори и затвори приступ у одређеном тренутку, одмота водич уназад када се појави препрека, постави зависност снаге електромотора од временских услова и интензитета рада.

Доорхан преграда 4000

Предности:

 • Тело против вандала;
 • Лако прилагођавање са дужине носача од 4 метра до шест метара;
 • Укључена рефлектујућа површина вођице;
 • Могућност уградње ЛЕД лампи;
 • Једноставно програмирање;
 • Антикорозивни поцинковани основни премаз.

Мане:

 • Лоше подноси брзу промену климатских услова;
 • Осетљив на прашину.

Цаме Гард 4000


Италијанска компанија, чији су популарни модели серије Цаме Гард зарадили најбоље критике од оператера паркирања због лакоће одржавања и велике пропусности. Цаме Гард 4000 ради са великим интензитетом саобраћаја, на минус температурама до - 35 степени. Карактеристична карактеристика Цаме Гард 4000 је нисконапонски систем управљања главним компонентама. Ово повећава сигурност рада и одржавања читавог система. Штавише, сам управљачки модул налази се директно на дну преграде, што поједностављује његово подешавање. На захтев купца, конфигурација Цаме Гард 4000 АСх може се проширити, уграђују се лампице за осветљење, монтира се батерија која осигурава аутономију рада, радио модул за даљинско управљање.

Цаме Гард 4000

Предности:

 • Широка функционалност;
 • Правац стрелице у оба смера (лево или десно по вољи);
 • Дозвољен је двоструки рад са још једним АС овог бренда;
 • Инсталација, монтажа не одузима пуно времена;
 • Измена за сваки одређени задатак.

Мане:

 • Просечна цена је виша од цене конкурената.

ЛЕП Кс-БАР


Популарност НИЦЕ модела обезбеђује поуздан рад без проблема у компактној величини. И НИЦЕ Кс-БАР је живописан доказ тога. Мале величине, напајан са 24 волта главних компонената аутоматске баријере, НИЦЕ Кс-БАР је неопходан за интензиван рад у затвореном (подземни паркинг) и споља. Преграда има механизам са функцијом откључавања носача у случају нестанка струје, што повећава стабилност и поузданост уређаја.

ЛЕП Кс-БАР

Предности:

 • Рад у свим временским условима;
 • Модернизација уградњом сигналних светала, фотоћелије и сет кода;
 • Нисконапонско напајање;
 • Пристојне карактеристике у овој категорији цена;
 • Можете повезати било који спољни систем (читач картица, интерфон).

Мане:

 • Дужина гране 3,5 метра.

Алутецх БВ-5


Наша оцена висококвалитетних аутоматских баријера употпуњена је прегледом електромеханичког модела Алутецх БВ-5. Према основним показатељима превазилази све горе наведене врсте баријера, а осим тога има дизајн пријатног изгледа. Комплет испоручен купцу у почетку има уграђену светлосну сигнализацију засновану на принципу семафорског, црвеног, жутог, зеленог нивоа приступа. Поред тога, Алутецх БВ-5 има енкодер, уз помоћ којег корисник врши фино прилагођавање својих потреба. Као што су брзина којом се шина подиже, тачка заустављања и време и место успоравања. Алутецх БВ-5 се може даљински управљати даљинским управљачем са меморијом за извршене операције. Штавише, одређени записи се могу селективно избрисати.Можете уклонити даљинске управљаче повезане са АСх, што је важно када га инсталирате у стамбене зграде. Из ових и многих других разлога, модел Алутецх БВ-5 зарадио је позитивне препоруке радника стамбених и комуналних услуга.

Алутецх БВ-5

Предности:

 • Алгоритам за синхронизацију два радна Алутецх БВ-5;
 • Уграђена меморија даљинског управљача;
 • Неометан рад када напон падне на 160 волти;
 • Главне јединице су израђене од издржљивог челика;
 • Кућиште отпорно на вандале, дебљине два милиметра;
 • Атрактиван изглед;
 • Грана се окреће за 360 степени.

Мане:

 • Категорија високе цене.

Хидрауличне преграде

ФААЦ 615БПР БАЗА


Буџетске моделе хидрауличних уређаја представља ФААЦ 615БПР БАСЕ. Компактан, са шином дугом 2,5 метра која се може спуштати и подизати током више од 200 непрекидних циклуса. Укупан радни век апарата је више од 1.000.000 цикличних покрета. Поред тога, потрошач има приступ изолацији кућишта, што је гаранција несметаног рада на температурама до -50 степени. Носач се модификује, може се продужити, опремљен је гуменим јастучићима, чинећи његово спуштање сигурнијим за возила.

ФААЦ 615БПР БАЗА

Предности:

 • Постоје постоља за уградњу фотоћелија;
 • Обезбеђена је дубока модернизација уградњом електронске плоче;
 • Класа заштите ИП44;
 • Премаз против корозије, отпоран на влагу.

Мане:

 • За средње брзине протока.

ФААЦ 620 РПД КИТ


Високотехнолошки модел који вам омогућава да непрекидно радите дуго, у широком климатском опсегу од + 40 до - 50 степени. Компоненте хидрауличког система су добро осмишљене, израђене су од издржљивих материјала и изузетно су одрживе. Према купцима, ФААЦ 620 РПД КИТ је несумњива предност модела - брзо, до 3 секунде, активирање вођице, уз поузданост целе хидрауличне јединице. А механизам који покреће вођицу у покрету има функцију успоравања на почетку и на крају циклуса, како би се избегла изненадна преоптерећења. Из тог разлога, ФААЦ 620 РПД КИТ може да ради у условима високог интензитета када сервисира главне компоненте само једном годишње. ФААЦ 620 РПД КИТ је лако поставити са било које стране, јер се грана може лако монтирати помоћу конвенционалних алата. У случају квара хидрауличког механизма или након нестанка струје, носач се подиже помоћу карактеристичног кључа, доступан само чувару или диспечеру.

ФААЦ 620 РПД КИТ

Предности:

 • Напор вуче је подесив;
 • Напајање мреже од 24 волта;
 • Обезбеђена је уградња фото сензора;
 • Железничка станица у било ком тренутку захваљујући обилазном систему.

Мане:

 • Висока цена.

Сви ови модели су међу најбољим опцијама, коначни избор преграде остаје на купцу. И који ПЕПЕЛ вам се свидео? Поделите своје мишљење у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде