💡Најбоље бактеријске лампе и рециркулатори 2020

0

У поликлиникама, угоститељским објектима и козметичким салонима можете видети бактеријске лампе. Лекари их укључују према распореду и излажу све пацијенте / клијенте из својих ординација. Прехрамбени радници укључују лампе 3 пута током радне смене. Преносни или стационарни, компактни или превелики, боре се против патогена, различитих вируса и плесни.

За медицинске и прехрамбене установе бактерицидна лампа је обавезна, њено одсуство довешће до великих новчаних казни за шефа предузећа, а редовним лошим тестовима довешће до затварања.

Уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ одабрали су и описали бактеријске уређаје који се често купују на јавним местима, а могу се користити и код куће.

Изглед лампе

Герицидна лампа је уређај за осветљење, дуга стаклена цев. Понекад изгледа као слично дневно светло, али има различите модификације. Направљене од специјалног стакла, ивице су пажљиво затворене, а унутрашњост је испуњена живином паром. Након укључивања, лампа почиње да светли ултраљубичастом светлошћу. Не препоручује се боравак у соби са укљученим уређајем.

Уређаји су често окачени на плафонима или зидовима. Споља се не могу увек разликовати од флуоресцентних сијалица. Тек када су укључени, емитују љубичасту светлост, а такође излази и карактеристичан мирис уређаја који се укључује.

У коју сврху се користе бактеријске лампе

Добављачи услуга прехране морају својим купцима пружити сигурну (и укусну храну). За то, соба мора бити чиста, сви производи морају се чувати на одређеним температурама и, сходно томе, подвргнути припреми пре служења. Али поред производа, површине са којима производ долази у контакт, као и зидови, па чак и ваздух, морају се пажљиво обрадити.

Дезинфекцију можете извршити на разне начине:

 • прање врућом водом, изнад 600ФРОМ;
 • трајект;
 • хемијски агенси;
 • бактерицидна лампа.

Сви лекови су добри и треба их примењивати у кухињама. Спречавање кварења производа, њихово сејање патогеном микрофлором успешно обезбеђује бактерицидна лампа.

Зраци морају пасти не само на храну, већ и на инвентар и материјале за паковање. Након испуњења свих услова, производ се може сматрати стерилним.

Корисне карактеристике

Директна сврха лампе је дезинфекција. Зраци уништавају вирусе грипа, друге респираторне болести и салмонелозу. Уређаји се користе и у медицинске сврхе. Пхисио собе имају посебан поступак. Лекари га преписују код кожних болести, прехладе уха, носа и грла.

Врсте лампи

Уређаји су класификовани због сигурности.Раније је било строго забрањено бити у соби у којој је био „бактерицидан“. Савремени модели нису толико опасни, стакло и рефлектори вам омогућавају да останете у соби са упаљеном лампом.

По врсти зрачења уређаји се деле:

 • отворено, проналажење људи је строго забрањено, најчешће су то непокретни модели круто причвршћени за плафон или зид;
 • заштићени, предлажу кратак боравак људи. Светлост из лампе пада на рефлекторе, а затим се шири по соби;
 • затворено, користи се у вентилационим системима, користи се у превентивне сврхе.

Лампе се такође разликују по типу причвршћивања или уградње у канцеларијама или радионицама. Дуго су били причвршћени за плафон и укључени са заједничког штита. Сада постоје подне гермицидне лампе. Ова врста се најчешће користи у медицинским установама.

Подне мобилне лампе могу се котрљати од канцеларије до одељења или у вртићу од групе до теретане. Прикључени су на било коју утичницу и постављени на тајмер, тако да је лакше контролисати време дезинфекције.

Висећи облици су причвршћени за зидове. Могу се окачити преко радне површине. Лампе имају различите дизајне, различите боје. Они који се подударају са бојом зидова или опремом практично се не истичу. Опције плафона се мало користе последњих година.

Друга мобилна опција је радна површина. Најпопуларнија опција за кућну употребу. Можете га користити свакодневно у кухињи или током сезонске бербе. Када је новорођенче у кући, можете деконтаминирати дневну собу и купку. Након наношења, просторија се мора проветрити.

Главна карактеристика одељења сијалица је сигурност:

 • озон, укључени су строго у одсуству људи и животиња, озон у комбинацији са ваздухом ствара разарајуће зраке;
 • без озона, сигуран за људе у соби, посебна љуска не преноси озон и не ствара УВ зраке.

Принцип рада

Сви уређаји се састоје од лампе са живом у себи. Једном прикључена на напајање, жива се претвара у пару. Почињу да сјаје и емитују ултраљубичасте зраке.

Сама лампа је затворена у увиол стакленој сијалици. Управо ова врста стакла не пропушта штетне кратке зраке, који штетно делују не само на штетне бактерије, већ и на све микроорганизме који живе у околини.

Рачуноводство сагоревања

У производним погонима је потребан трупац који гори. Шта је то за сваку лампу има свој век трајања. Приликом куповине, уз сваку лампу се испоручује пасош који означава техничке карактеристике, као и стандард времена горења.

Многи у часописима или на рачуноводственим листовима означавају само време горења лампе, на пример, од 7-15 до 8-15, време горења биће 60 минута. Али рачуноводство се мора чувати од коначног опекотина. На пакету је бројка 40.000 сати. Из ове деноминације треба започети сагоревање.

Након достизања нуле, лампица се мора променити. Корисни век је истекао и неће бити ефикасне борбе против бактерија. У предузећима се то строго надгледа.

Како одабрати микробиолошку лампу за свој дом

Раније су такви радијатори били купљени код куће у терапеутске сврхе, али су се загревали за болести ЕНТ-а. Као и проблеми са кожом. Али сада многи људи набављају бактерициде за борбу против бактерија у кухињама или дечијим собама, посебно ако се новорођенче појавило у кући.

Куће најчешће купују столне или преносиве моделе. Не заузимају пуно простора, а снага је оптимална за мале просторе. Можете дезинфиковати фрижидер или ормар. Такође ван сезоне, лампу можете да инсталирате у ормар, пре него што ствари одложите на одлагање.

Пре куповине морате знати неколико показатеља:

 • површина собе, ефикасност зависи од тога;
 • снага самог уређаја;
 • да ли постоје услови за инсталирање уређаја и поштовање услова рада;
 • колико често ће се уређај укључити;
 • да ли ће људи бити у соби током рада озрачивача;
 • могуће је темељно проветрити собу након дезинфекције.

Пре прве употребе, морате пажљиво проучити упутства, обратити пажњу на техничке карактеристике и посебно на време сагоревања. Не прекорачите препоручене напомене.

Уређаји могу бити у пластичном или металном кућишту, прва опција је лагана и по тежини и по цени. Метал је издржљивији и издржљивији.

Неки сетови против бактерија садрже 2 лампе одједном. Није препоручљиво купити такву јединицу код куће, погодан је за велике собе.

За кућни микроба за зрачење пожељне су додатне функције, на пример, дисплеј, тајмер, упаљено светло. Ово олакшава рад уређаја и чини га оптималним за рад.

Где купити бактеријску лампу

Нећете моћи да купите озбиљан апарат у продавници гвожђа. Боље је то радити у продавницама на градским санитарним станицама. Тамо ће вам сви рећи о дезинфекцији и помоћи вам да одаберете лампу према захтевима и условима клијента.

Друга опција је у продавницама или на веб локацијама различите лабораторијске и медицинске опреме. Постоје Интернет продавнице специјализоване за дезинфекциона средства. Постоји добар избор лампи у свим погледима, као и потрошни материјал.

Сигурносни инжењеринг

Гермицидне сијалице морају се користити стриктно према напоменама у техничким листовима. Савремени радијатори различитог дизајна и снаге, и нема смисла укључивати све 8-12 сати. Многима је 15-20 минута довољно за дезинфекцију собе.

Приликом укључивања и искључивања уређаја носите наочаре да бисте спречили опекотине очију. Најбоља опција би била да направите прекидач изван просторије у којој се врши дезинфекција.

Током рада уређаја забрањено је:

 • погледајте оперативну јединицу, додирните је рукама;
 • сунчати се;
 • упалите лампу ако су у соби озбиљно болесни људи;
 • прикључите уређај у неисправне утичнице.

Након искључивања бактерицида, просторија се мора проветрити. Многи радијатори током рада емитују специфичан мирис по коме препознају да је уређај укључен.

Корист или штета

Санитарни лекари примећују добре перформансе бактеријских лампи и инсистирају на уградњи у све гране прехрамбене индустрије, као и у медицинске установе. Лекари обављају прегледе пре дезинфекције и након паљења лампи, узимају узорке ваздуха због стерилности, као и испирање са површина.

Упркос очигледним предностима, неправилан рад може бити веома штетан за особу. Чак и уз кратак боравак са упаљеном лампом, можете добити опекотине.

Оцена бактерицидних рециркулатора-озрачивача за 2020. годину

Лабораторијски стручњаци могу да процене квалитетан рад на дезинфекцији ваздуха и радних површина. Узимају брисеве и спроводе истраживања у бактериолошким лабораторијама.

Једноставност употребе, функционалност цене корисници који редовно користе лампе код куће, у фабрикама или медицинским установама.

Оцена се заснива на повратним информацијама свих корисника и стручњака. Процењене су техничке карактеристике, материјал лампе, време дезинфекције.

Наоружани ЦХ111-115

То је мултифункционални радијатор-рециркулатор, који је погодан за употребу не само код куће већ и у канцеларијским просторијама. Овај изврсни модел дизајна дизајниран је да ефикасно елиминише опасне микроорганизме, клице и квалитетан је асистент у борби за чистоћу ваздуха. Уређај нема апсолутно никакав негативан утицај на људе и кућне љубимце.

Произвођач производи Армед ЦХ111-115 у 3 боје, тако да се уклапа у било који стил собе. Уређај чисти ваздух од патогена најчешћих болести, попут акутних респираторних вирусних инфекција, прехладе итд. Уређај такође уништава опасне микроорганизме, стварајући безопасну и здраву атмосферу у становима, канцеларијама и другим просторијама ове врсте.

Вентилатор рециркулатора, који гарантује кретање ваздуха у цеви, има низак ниво буке.Због тога се овај уређај може инсталирати у било којој соби - у вртићу то неће пореметити сан детета, а у канцеларији неће прекинути његову концентрацију на послу.

Рециркулатор који разматрамо направљен је у строгом дизајну, тако да ће савршено допунити и стил куће и канцеларије. На дну кућишта налази се индикатор радног века лампе који достиже 8000 сати непрекидне употребе.

Озрачивач је направљен у металном кућишту високе чврстоће, стога је изузетно издржљив. Она, осим што лампу штити од оштећења у случају пада, такође не преноси УВ зраке у спољно окружење. Произвођач производи рециркулатор у 3 боје.

Уређај који разматрамо класификован је као медицински уређај, што потврђује сва потребна документација доступна од произвођача.

Просечна цена је 11.000 рубаља.

рециркулатор Наоружани ЦХ111-115

Предности:

 • тело је направљено од метала;
 • присуство индикатора трајања лампе;
 • погодан за канцеларије и кућну употребу;
 • изврстан дизајн уређаја, доступан у 3 боје;
 • ефикасно се бори против опасних вируса и микроба;
 • нема ни најмањи негативан ефекат на људе и кућне љубимце;
 • низак ниво буке током рада;
 • је медицинско средство и поседује сву потребну документацију.

Мане:

 • није откривен.

Кристал

Цена: од 1620 рубаља.

Непрекидно радно време: 6 сати

Укупне димензије: 145к145к300 мм

Снага зрачења на растојању од 1 м: не мање од 0,75 В / м

Уређај за дезинфекцију отвореног типа, када је укључен у бактерицидни режим, људи не би требало да буду у соби. Лампа оптималне величине за дневне собе. Верзија стола може се инсталирати на кухињски сто или сто за пресвлачење у вртићу. Погодно за мале просторије козметичких клиника.

бактерицидна лампа Кристал

Предности:

 • добре перформансе дезинфекције;
 • уништава патогену микрофлору;
 • добро се бори против вируса и бактерија;
 • може се користити као лампа;
 • уређај је лаган, само 0,5 кг.

Мане:

 • приликом повезивања на мрежу морате користити заштитне наочаре;
 • Није погодно за велике собе.

Сунце

Цена: од 1990 руб.

Укупне димензије 26 * 14 * 13 цм.

Време непрекидног рада: у цикличном режиму: 8 сати, 30 минута рада - 15 минута паузе.

Има неколико модификација и користи се у медицинске сврхе. Модел ОУФК у комплету има наставке за озрачивање одређених органа: носа, гркљана или малих површина коже. Комплет укључује заштитне наочаре, пацијент их мора носити током поступка. Лечење прописује физиотерапеут у поликлиникама или санаторијумима.

За кућну употребу, горња плоча се уклања и уређај користи за дезинфекцију просторије.

бактерицидна лампа Сунце

Предности:

 • мобилни, преносни уређај;
 • можете купити резервну лампу и сами је заменити;
 • терапеутски ефекат.

Мане:

 • нема тајмера;
 • омета радио и телевизију.

Орашивач Ултрамедтецх ОБН 450П-03

Цена: од 13210 руб.

Укупне димензије: 54 * 54 * 11,2 цм.

Покретна лампа отвореног типа, може се укључити у собама без људи. Моћни осветљивач са 2 лампе бори се против различитих вируса и бактерија, често коришћених у хируршким салама. Метално кућиште са полимерним премазом.

Орашивач Ултрамедтецх ОБН 450П-03

Предности:

 • моћна;
 • управљиви точкови, помак се лако креће;
 • дуг радни век.

Мане:

 • висока цена;
 • велика, није погодна за станове.

ОБН-150-С КРОНТ

Ултраљубичасто зрачење погодно за уградњу у разне просторије 1 и 3 категорије. Снага опреме је 2к30 В. Ово је висококвалитетни радијатор отвореног типа, који се разликује од осталих представника ове врсте у својој енергетској ефикасности.

За већу поузданост, произвођач је опремио уређај кућиштем које показује високу отпорност на корозију. Производна компанија продужава петогодишњу гаранцију.

Просечна цена је 250 рубаља.

ултраљубичасто зрачење ОБН-150-С КРОНТ

Предности:

 • Ниска цена;
 • Уништава злонамерне елементе;
 • Постоји бројач сати;
 • Снага.

Мане:

 • Није пронађен.

Лонгуевита ЕЦО мини

Одличан уређај који ће спречити ширење плесни, вируса итд. злонамерни елементи. Погодно за унутрашњу употребу до 8 кубика. Главна предност уређаја је што има двоструко дејство озона и УВ зрака. Због мале величине, структура се може користити код куће или у канцеларији.

Рад се одвија уз помоћ посебних батерија, што такође утиче на погодну употребу, јер за повезивање не морате стално носити продужни кабл. Захваљујући ефекту озона, уређај ће уклонити све непријатне мирисе.

Просечна цена је 4.500 рубаља.

Лонгуевита ЕЦО мини

Предности:

 • Уништава буђ, плесан и непријатне мирисе у минималном временском периоду;
 • Компактност и погодан транспорт;
 • Време рада једне батерије - 8 недеља;
 • Квалитетна монтажа;
 • Двоструко излагање ултраљубичастом зрачењу.

Мане:

 • Висока цена.

ОУФк 01 ГЗАС

Један од најбољих кварцних радијатора, који је погодан за физиотерапијски третман, као и за кварцне просторије. Производња се врши у руском погону. Попов. Уређај је замишљен као компактан производ који се може користити у јавним и приватним медицинским установама, као и код куће.

Сет садржи посебне епрувете које се могу користити за превенцију ОРЛ болести. Користите лампу у празној соби. Трајање рада је 30-40 минута.

Просечна цена је 5.990 рубаља по комплету.

ОУФк 01 ГЗАС

Предности:

 • Лечење ринитиса, цурења из носа итд .;
 • Дезинфекција просторија;
 • Добра опрема;
 • Поузданост.

Мане:

 • Висока цена.

Фотон ОБ-3

Овај емитивац микроба уништиће све штетне бактерије и вирусе, чинећи собу сигурном за разне операције или пријем пацијената. Производ је мале величине. Погодно не само за професионалну употребу, већ и за кућну употребу.

Просечна цена је 2.300 рубаља.

бактерицидни емитер Фотон ОБ-3

Предности:

 • Ниска цена;
 • Постоји тајмер;
 • Лампа се може уградити у стандардну базу;
 • Ефикасна дезинфекција ваздуха;
 • Лампа ради 8000 сати.

Мане:

 • Није пронађен.

ОБНП 2

Квалитетни уређај отвореног типа који ће помоћи у чишћењу просторија од различитих бактерија. Током кварцања присуство људи у соби није дозвољено. Структура је потпуно покретна и лагана, што омогућава постављање на било коју локацију.

Уређај чисти просторије до 40 квадратних метара. Укупна снага је 30 вати.

Продато по цени од 3.200 рубаља.

озрачивач ОБНП 2

Предности:

 • Квалитетна монтажа;
 • Поузданост;
 • Снага;
 • Чисти до 40 кв. м.;
 • Мала тежина.

Мане:

 • Није пронађен.

Рециркулатор наоружани ЦХ111-115

 

Цена: од 4090 рубаља.

Укупне димензије: 410х110х105 мм.

Лампа у металном кућишту, на мобилној основи. Произвођач може да промени комплетан сет, пре куповине потребно је разјаснити како се уређај помера или монтира. Сталак није укључен. „Бактерицидка“ добро делује у медицинским установама са великом гомилом људи. Доступно и у пластичном кућишту и у различитим бојама.

Рециркулатор наоружани ЦХ111-115

Предности:

 • једноставан за руковање;
 • може се укључити у присуству људи;
 • дугачак кабл;
 • табла означава време горења пре замене лампе;
 • зидни носач или постоље.

Мане:

 • прави малу буку;
 • мало исушује ваздух.

Мобилни рециркулатор Медигез МСК 909

Цена: од 5400 рубаља.

Димензије: 63 к 30 к 13 цм.

Метално кућиште, удобно постоље и модеран дизајн чине уређај украсом ормана. Истовремено, лампица за рециркулацију одлично обавља посао дезинфекције ваздуха у операционим салама и породилиштима. У комплету са 2 лампе.Сигурно за људе, може се инсталирати на затворена игралишта, школске учионице, зборнице.

бактерицидна лампа Медигез МСК 909

Предности:

 • када се користи на радним местима и у учионицама, смањује се учесталост сезонских прехлада;
 • погодна промена лампе;
 • светлосна индикација укључивања / искључивања.

Мане:

 • није пронађен.

Позис РБК-1

Цена: од 11100 рубаља.

Укупне димензије: 40,6 * 29,1 * 15,3 цм.

Компактни зидни осветљивач погодан је за кућну употребу. Може се користити у присуству људи и животиња. Комплет комплет можете наручити на постољу.

бактерицидна лампа Позис РБК-1

Предности:

 • тело од нерђајућег челика;
 • електронска контрола;
 • ефикасан.

Мане:

 • скупо.

Аеролифе С-75

Није лош рециркулатор дизајниран за висококвалитетно пречишћавање ваздуха од загађења. За неколико минута употребе овог производа соба ће се повремено освежити, постаће пријатно и сигурно да особа буде тамо. Потрошња енергије - 43 вати. Ради на површини до 30 квадратних метара, што је погодно за већину просторија.

Присутна је ултраљубичаста лампа која убија велики број бактерија. Ниво буке је 32 дБ. Димензије - 540к140к140 мм, са масом од 1,9 кг.

Просечна цена је 12 550 рубаља.

Аеролифе С-75

Предности:

 • Поузданост;
 • Квалитетна монтажа;
 • Чисти собу;
 • Низак ниво буке;
 • Постоји УВ лампа.

Мане:

 • Трошак.

Кронте Десар - 801

Квалитетан производ дизајниран за чишћење соба од 3-4 категорије. То омогућава постављање у све медицинске установе. Једна лампа од 25 В делује као главни извор зрачења. Ниво буке вентилатора је 45 дБ. Произвођач продужава гаранцију до 2 године. Комплет садржи 12 заменљивих филтера.

Продато по цени од 5.200 рубаља.

Кронте Десар - 801

Предности:

 • Животни век лампе достиже 8000 сати;
 • Двогодишња гаранција;
 • Степен дезинфекције - 95%;
 • Погодно за болнице;
 • Низак ниво буке.

Мане:

 • Није пронађен.

Оцена најбољих бактеријских лампи за 2020. годину.

Осрам ХНС С 7В Г23

Одлична лампа за кућну и професионалну употребу. Користи се у многим областима, укључујући медицинске установе. Показује одличан резултат у чишћењу собе од штетних микроорганизама и бактерија.

Просечни трошак је 430 рубаља.

Осрам ХНС С 7В Г23

Предности:

 • Ниска цена;
 • Одлично чишћење собе;
 • Једноставно за употребу.

Мане:

 • Није пронађен.

Пхилипс ТУВ 15В Т8 Г13

Брендирани производ који се истиче ефикасношћу и трошковима. Сијалица доприноси тренутном уништавању већине опасних микроелемената и вируса. Погодно не само за уградњу у самосталне пречишћиваче ваздуха или медицинске установе, већ и за пречишћавање воде за пиће, уградњу код куће, за постављање у вентилациони систем.

Продато по цени од 2.000 рубаља.

Пхилипс ТУВ 15В Т8 Г13 [

Предности:

 • Квалитативно чишћење од различитих бактерија;
 • Поузданост;
 • Рад без проблема;
 • Помаже у борби против свих вируса;
 • Универзална примена.

Мане:

 • Цена је висока за лампу отвореног типа.

АНЦ 170/70

Врхунска лампа дизајнирана више за државну здравствену заштиту. То је ретко у обичној сфери. Снага је једнака 125 В, док је укупан радни век, у поређењу са стандардним моделима, повећан за 50% и износи 12.000 сати. Локација је универзална.

Просечна цена је 7.600 рубаља.

лампа АНТС 170/70

Предности:

 • Висок оперативни век;
 • Од кварцног стакла;
 • Снага;
 • Керамичка основа.

Мане:

 • Висока цена.

ЛигхтТецх ЛТЦ 15 Т8

Квалитетан мађарски производ који дезинфикује простор, чистећи га од штетних организама. Основа која се користи је Г13. Облик сијалице је стандардни (Т8), максимални напон лампе је 49 В, док је почетна снага 15 В, што је типично за сличне моделе.

Продато по цени од 580 рубаља.

ЛигхтТецх ЛТЦ 15 Т8

Предности:

 • Поузданост;
 • Универзална база;
 • Ниска цена;
 • Снага.

Мане:

 • Само по наруџби.

Аервита Т8 УВЦ 15В

Двокрака сијалица са гасним пражњењем која има низак притисак и зрачење које може убити било какве бактерије и микроорганизме. Посебност таквих уређаја је што се могу користити у просторији у којој раде или уче. Трајање операције - 9000 сати.

Продаје се по цени: од 170 рубаља по комаду.

Аервита Т8 УВЦ 15В

Предности:

 • Ефикасност;
 • Добар термин рада;
 • Ниска цена;
 • Посебна структура стакла.

Мане:

Није пронађен.

ДКБ-9

Одличан уређај, али погодан само за употребу у специјализованој опреми. Животни век производа је 6000 сати. Снага лампе је само 9 В, што је довољно за употребу у малим просторима. База - Г23.

Просечна цена је 1.100 рубаља.

лампа ДКБ-9

Предности:

 • Сасвим добре техничке карактеристике;
 • Ефикасност;
 • Мала величина.

Мане:

 • Висока цена;
 • само за осветљиваче.

Т12 ЛИХ УЛЦ 115В Р Г13 Л1199

Поуздан немачки модел погодан за употребу у болницама, фармацеутским компанијама итд. Заштитни премаз осигурава висококвалитетно зрачење на константном нивоу. Лампа је дизајнирана да убија клице и бактерије на било којој површини. Снага производа - 115 В.

Просечна цена је 3 420 рубаља.

Т12 ЛИХ УЛЦ 115В Р Г13 Л1199

Предности:

 • Реномирани произвођач;
 • Квалитет;
 • Трајност;
 • Ефикасност;
 • Дезинфекција просторија и воде.

Мане:

 • Цена.

Оутпут

Избор лампи је веома велик. На листи се налазе најпопуларнији модели које потрошачи и здравствени радници често купују и којима верују. У чланку смо покушали да схватимо какве су лампе и како раде.

До недавно, уређаји за дезинфекцију ретко су се виђали код куће. Али савремени уређаји су компактни и истовремено врло ефикасни. Није тешко купити, висити на зиду и периодично укључити, а многе су бенефиције у виду смањења болести.

Боље је купити лампе од произвођача или на сајтовима који су специјализовани за продају сличне опреме. Менаџери знају све карактеристике и описе и моћи ће да пронађу најбоље опције за ваше услове.

Чиста кућа је гаранција здравља њених становника. Тешко је свакодневно опрати цео стан, али укључивање емитера бактерија је ствар неколико секунди и добићете стан без бактерија, вируса и штетних микроорганизама.

Да ли сте имали искуства са употребом бактеријске лампе? Ако јесте, поделите свој утисак о њеној употреби у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде