Најбоље непрекидно напајање (УПС) за ваш рачунар за 2020. годину

0

Квар на електричној мрежи је прилично чест проблем не само у удаљеним регионима, већ и у малим градовима. До нестанка струје долази изненада, па је немогуће припремити се за ово, посебно у неким случајевима такав феномен може имати катастрофалне последице. Одличан пример за то је столни рачунар и његово искључивање ће довести до губитка несачуваних датотека и нестабилности. За аутономне уређаје овај проблем не постоји, па не треба бринути о њиховој сигурности, а да бисте овај проблем решили са рачунара, неопходно је купити јефтин, али ефикасан уређај. Због тога вам је реакција сајта „best-sr.designuspro.com“ припремила рејтинг најбољих извора непрекидног напајања за рачунар за 2020. годину.

Последице нетачног искључивања

Одређени проценат корисника озбиљно верује да је рачунар у потпуности заштићен од пренапонских удара или наглих нестанка струје. То је делимично тачно, ако се таква ситуација догоди сваких шест месеци или годину дана, онда да, ПЦ ће је преживети. Али друга је ствар ако се техника непрестано суочава са овим проблемом. Овде ниједна основна одбрана није лек.

Прво што је важно да такви корисници запамте је да је рачунар сложен технички уређај. Садржи милионе важних елемената који међусобно комуницирају, што је неопходно за правилно извршавање задатака.

На пример, централни процесор готово увек комуницира са РАМ-ом и РОМ-ом. Захваљујући томе, врше се прорачуни велике брзине, неопходни за одређене задатке. Дакле, када слуша музичко дело, ЦПУ претвара дигитални сигнал у аналогни, тако да се корисник може опустити и уронити у радост виолине или мудрост клавира. Чак и уз уобичајено кретање курсора преко стола, процесор врши неопходне прорачуне, шта рећи о филмовима, сурфовању Интернетом или када проводи време у рачунарским играма.

Али то не значи да ако особа не слуша музику, не покрене апликацију, не отвори прегледач и не постоји ниједан прозор на радној површини, да се процесор тренутно одмара. Да, мање је оптерећен, али прорачун се одвија стално и у неким случајевима је важнији. ЦПУ сваке секунде шаље сигнале РАМ меморији, а РАМ реагује. А ако се у овом тренутку догоди изненадно затамњење, информације неће имати времена да се сачувају, а то може довести до најнеобичнијих кварова у раду.

Поред тога, због наглог нестанка струје, постоји могућност да чврсти диск можда неће исправно радити. Најчешће су под претњом кинески ССД-ови, где произвођач није бринуо о сигурности опреме и није успоставио „сигурносну маргину“ у случају непредвидивог нестанка струје.

Наравно, сви рачунари имају основну заштиту од наглог нестанка струје. Напокон, проблем је широко распрострањен не само у Русији. И, ако је могуће, рачунар исправља типичне грешке, али није препоручљиво полагати велике наде у заштиту. Јер вероватноћа непредвидивог сценарија још увек постоји.

Разноликост УПС-а

Током протеклих 10 година, тржиште УПС-а је напредовало. Нека не сваке године, али произвођачи побољшавају своје моделе. Стога покушавају да побољшају карактеристике и снизе цену тако да производ освоји 90% полица. Упркос хиљадама опција, генијалном дизајну, разликама у опсегу напона и осталим параметрима, постоје три групе УПС-а:

 • Резерва. Главна функција таквих модела је повезивање унутрашњих батерија у случају неочекиваног нестанка струје и накнадни наставак „кућног“ напајања, након решавања проблема. Ови УПС-ови нису довољно моћни и често су дизајнирани за брзо чување података и правилно искључивање рачунара. Неће моћи у потпуности да ради без струје. Дизајн је уобичајен, додатне функције су луксузне. Главни недостатак таквих УПС-а је тај што нема стабилизатора напона, али више од половине купаца зна за ово, па их купују у случају када су сигурни да нису у опасности.
 • Интерактивни. Уређаји без прекида припадају категорији средње класе. Имају регулатор напона, па им нагли пад или искључење не представља проблем. На рачунар се увек испоручује стабилно напајање, што повећава животни век елемената и продужава просечни показатељ радног века. У случају прекомерног пада напона или потпуног нестанка струје, напајање ће се вршити из уграђених батерија. Таква непрекидна напајања су честа код већине купаца, јер имају пријатну цену и додатне. могућности.
 • Двострука конверзија. Овај тип се користи само за скупе уређаје или за сервере. Тешко га је пронаћи у свакодневном животу, али у великим предузећима употреба таквог непрекидног напајања је обавезна. Само је он у стању да обезбеди опрему са потпуном заштитом од негативних утицаја. Принцип рада је једноставан: на овај начин се испоручена наизменична струја из стандардне мреже исправља и претвара у једносмерну струју, након чега улази у излаз уређаја, где се одвија обрнути процес. Сходно томе, трошак таквих УПС-ова премашује 20 000 рубаља. Стога ретки корисник жели да инвестира у лични рачунар.

Важно је запамтити да су нека премиум напајања опремљена модулима који пружају континуирани улаз за излазну комуникацију. Ово помаже у смањењу потрошње енергије током нестанка струје.

Избор УПС-а за рачунар

При куповини непрекидног напајања важно је обратити готово сву пажњу не само произвођачу, већ и техничким карактеристикама. Боље је ако особа разматра обе могућности одједном. Заиста, у 21. веку пишите у њима. параметре, можете готово све, а само искусни специјалиста то може проверити. Такође, не смемо заборавити на могућности самог рачунара и полазити само од овога. Тада ће одбрана бити добра, а ризик од пораза минималан. Следећи параметри се разликују према главним критеријумима избора: снага, време рада са искљученим напајањем, број конектора, присуство специјалног софтвера, индикација светлости, начин управљања.

На шта треба обратити пажњу приликом избора по снази

Ово је главни параметар при избору не само непрекидног напајања рачунара, већ и готово сваке опреме. Његов значај је на првом месту, тек тада се узима у обзир радно време итд. Исправан избор је ако је снага рачунара мања од снаге УПС-а. У супротном ће доћи до преоптерећења даљим искључивањем, а купљени уређај неће моћи да имплементира примарне функције. Да би куповина била успешна, важно је да купите уређај капацитета који ће бити 30% већи од повезане опреме, заједно са додатном опремом. Тек тада корисник може бити сигуран да заштита од пренапона или прекиди у напајању раде исправно.

Дакле, вредност за стандардни канцеларијски или једноставан рачунар, прихватљива снага је 300-500 ВА. Таква непрекидна напајања савршено ће се уклопити у посао и заштитиће повезану опрему до истека рока употребе.Међутим, неки корисници повезују видео картицу која троши 250 В, плус остатак периферних уређаја и препоручених 500 ВА јединица, можете је ставити на полицу или донирати канцеларији, јер ће вам у овом случају требати уређај снаге 800 ВА или више. Само је он у стању да се носи са свим оптерећењима која ће систем дати када се светла искључе, а резервна напајања одмах нестају, јер практично нема представника способних да заштите рачунар.

Ако особа има потешкоћа у израчунавању електричне енергије, тада је најбоља опција потражити помоћ специјалисте него је узимати насумично. Алтернативно, неке веб локације предлажу израчунавање потрошње енергије на мрежи и на основу резултата предлажу одређени модел.

Избор времена

Други важан параметар је трајање рада током непланираног прекида напајања. Ова вредност се мора наћи у техничким карактеристикама купљене опреме. Индикатор зависи од капацитета батерија које се налазе унутар кућишта. За стандардне моделе радно време је од 10 до 15 минута, ово је потпуно довољно за брзо чување свих датотека, заустављање тренутне сесије и тренутно искључивање рачунара. Међутим, ако је кориснику потребан дужи период, онда му Интернет продавнице пружају ову могућност. Дакле, одласком на локацију можете да филтрирате УПС до жељеног модела. Поред тога, трајање рада са искљученим светлом се повећава повезивањем додатних батерија кроз одговарајући конектор.

Најчешће компаније које се баве производњом УПС-а указују на животни век батерија, узимајући у обзир максимално оптерећење, тј. када се користи сва снага. Међутим, неће се свака компанија сложити да је ово истински показатељ, јер се често заокружује на вредност прихватљивију човеку. Такође се можете упознати са овим параметром на службеним веб локацијама произвођача и правилно израчунати рад за одређену ситуацију, што је погодније од доласка у продавницу и не растанка са калкулатором.

Погрешно је куповати непрекидно напајање мислећи да животни век батерије зависи од напајања. На ово питање могу одговорити само величина терета и капацитет батерија.

Избор приступачности

Горе наведене техничке карактеристике су главне и, само фокусирајући се на њих, одабран је поуздан уређај. Важно је прво их размотрити и тек онда прећи на додатне могућности чија је сврха поједностављење управљања.

 • Софтвер. Већина модерних непрекидних извора напајања за рачунаре долази са посебним диском. Садржи услужни програм који је инсталиран на рачунару и води статистику рада. Примљене информације чувају се у меморији. Ово је корисна функција која ће поједноставити рад уређаја.
 • Број конектора. Најједноставнији модели опремљени су једним конектором за повезивање рачунара, што у неким случајевима није врло практично. Зато што рачунар увек укључује периферне уређаје којима се не може управљати ако напајање не ради исправно. Да не бисте упали у такве невоље, важно је знати колико ће уређаја бити повезано и обавезно израчунати укупну снагу. Након тога се врши избор у корист одређеног модела.
 • Индикације и методе контроле. Најбоља опција је непрекидно напајање са светлосном и звучном индикацијом режима рада. Поред тога, већина модела је опремљена информативним дисплејем који обавештава корисника о тренутном стању јединице. Такође се подстиче присуство контролних модула за прилагођавање одређеној мрежи. Ово ће повећати радни век и ефикасност.
 • Замена батерије. Као што показује пракса, прва ствар која закаже је батерија. И то је нормално, јер батерија има свој циклус пражњења и пуњења, савладавајући који постаје неупотребљива. Због тога је важно купити уређај који подржава замену.На крају, лакше је купити нову батерију него променити радно беспрекидно напајање.

Поред представљених карактеристика, неки корисници обраћају пажњу на присуство интерфејса, степен заштите итд. Ово је такође важно, али не захтева помну пажњу, ови параметри, напротив, помажу у одабиру практичне опције између два, на први поглед, идентична модела. Стога је право купца да их игнорише или гледа.

Врхунска непрекидна напајања за ваш рачунар

ИППОН Бацк Версо 800

Сувишно беспрекидно напајање од 480 В штити ваш канцеларијски рачунар од наглих промена. Ту је и 6 додатних конектора, помоћу којих можете да напајате сву осетљиву опрему и будете мирни при следећем скоку.

Улаз и излаз су једнофазни, као и већина УПС-а. Улазни напон се креће од 170 до 270 В. Ради практичности постоје информативна индикаторска светла и звучна упозорења, тако да корисник неће пропустити обавештење о безнапону. Постоји хладан почетак.

Време пуњења батерије је око 16 сати, што је већи недостатак. Могуће је заменити старе батерије новим, ово повећава корисност, јер не подржавају сви производи ову опцију. Леп бонус је присуство високог степена заштите. Тако ИППОН Бацк Версо 800 има готово све, од стандардног филтрирања шума до заштите телефонске линије.

Гарантни рок је 2 године, гаранција је иста. Тежина - 4 кг.

Просечни трошак је 4.000 рубаља.

ИППОН Бацк Версо 800

Предности:

 • Добре перформансе с обзиром на тип УПС-а;
 • Тихи рад;
 • Неугодан звук аларма;
 • 6 еуро утичница;
 • Компактност;
 • Скупштина;
 • Неколико степени заштите.

Мане:

 • Није погодно за моћан рачунар.

Енергетски гарант 500

Ово је побољшана верзија стандардног Енерги Гарант-а, који је дизајниран да осигура сигурност рачунара у случају нужде. Уређај је постављен на под, што је погодно за већину. Ту је и пријатан информативни дисплеј, помоћу којег можете пратити тренутно стање и модификована кола, што повећава животни век до 10 година, а смањује електричну енергију.

Недостатак таквог УПС-а је присуство једне утичнице. Излазна снага - 500 ВА или 300 В, што такође заостаје за награђеним местом, али добра заштита и једноставна контрола изборили су поверење корисника. Гаранција је 1 година, а радни век који је изјавио произвођач је 10 година.

Просечна цена је 8.000 рубаља.

Енергетски гарант 500

Предности:

 • Бука није досадна;
 • Погодно управљање;
 • Не заузима пуно простора;
 • Повезана је додатна батерија;
 • Аутоматски би-пасс.

Мане:

 • Један конектор.

Поверцом РАПТОР РПТ-600А ЕУРО

Беспрекидно напајање доброг буџетског произвођача, које ће заузети посебно место међу онима који воле да штеде новац. Унутрашња компонента је направљена висококвалитетно, нису пронађени проблеми са плочама окаченим на један вијак, као у неким кинеским верзијама. Тело је направљено од јефтине, али пријатне пластике, при распакивању постоји благи мирис, што то потврђује, али временом испарава.

Позитивна страна је излазна снага од 360 В и присуство три утичнице. Уређај ради у распону напона од 160 до 275 В, што је такође добар резултат с обзиром на цену УПС-а. Овде наравно нема ЛЦД екрана, али овом УПС-у није потребан.

Заштита од преоптерећења и кратког споја одржаваће ваш рачунар сигурним. Ниво буке која се емитује током рада је 40 дБ, што се може упоредити са мало гласним шаптом. Спавање са укљученом или искљученом опремом зависи од корисника.

Просечни трошак је 2.000 рубаља.

Поверцом РАПТОР РПТ-600А ЕУРО

Предности:

 • Конектори су удубљени;
 • Погодно за рачунар;
 • Висококвалитетни сигнали загушења;
 • УПС ће аутоматски пребацити рачунар у режим хибернације;
 • Не загрева се.

Мане:

 • Нису доступни по таквој цени.

АПЦ би Сцхнеидер Елецтриц Бацк-УПС БКС500ЦИ

Популарно беспрекидно напајање, које се по својим карактеристикама може упоредити са претходном верзијом. Али овај уређај ће имати користи од брзине пребацивања на батерију, која износи 6 мс. Излазна снага - 300 В, што ће вам омогућити да без страха повежете рачунар и периферне уређаје. Ради удобности постоје три конектора. Кућиште је направљено од добре пластике, па неће узроковати посебну нелагодност приликом распакирања. Улазни напон је 155-280 В, што омогућава употребу непрекидног напајања у условима ниског напона.

ЛЕД индикатори и звук се користе за индикацију, што је типично за буџетске моделе. Доступна је заштита од кратких спојева и пролазних појава, присутно је филтрирање сметњи. Корисник може лако заменити батерију када стандардна постане неупотребљива. Тип осигурача - аутоматски.

Тежина - 5 кг. 2 године гаранције.

Просечни трошак је 5.400 рубаља.

АПЦ би Сцхнеидер Елецтриц Бацк-УПС БКС500ЦИ

Предности:

 • Компактност;
 • Висококвалитетне перформансе;
 • Контрола јачине сигнала;
 • Једноставно управљање;
 • Поузданост.

Мане:

 • Дуга замена батерије која захтева потпуно растављање уређаја;
 • Пуцкетање приликом рада на батерији.

АПЦ би Сцхнеидер Елецтриц Бацк-УПС БК500ЕИ

Још један модел овог произвођача, само што је у овом случају беспрекидно напајање реверзибилно. Уређај се добро показао на тржишту и тражен је међу корисницима. Излазна снага је иста као и код претходног модела (300В). Промене су утицале на број утичница, у овом уређају их има 4, мада се само 3 напаја из батерије, ово је важно узети у обзир приликом избора. Брзина пребацивања је 6мс, што је довољно. Али корисници не воле уређај због овога, његова главна карактеристика је ефикасност која износи 99%, а апсорбована пулсна енергија је 310 Ј.

Постоји Етхернет 10/100 интерфејс и функција хладног старта, што је ретко за сувишне типове. Висок степен заштите од сметњи, пренапона, преоптерећења спасиће не само рачунар, већ и периферију од негативних последица.

Просечни трошак је 7.200 рубаља.

АПЦ би Сцхнеидер Елецтриц Бацк-УПС БК500ЕИ

Предности:

 • Перформансе;
 • Ефикасност;
 • Етхернет интерфејс;
 • Лака замена батерије;
 • Не заузима простор.

Мане:

 • Гласна звучна упозорења.

ИППОН Бацк Повер Про ИИ 600

Добар УПС који ће задивити корисника не само трошковима и ЛЦД екраном, већ и добрим перформансама. На пример, излазна снага је 360 вати, а време укључивања 10 мс, што је довољно да рачунар не открије проблеме са напајањем. Постоје 4 еуро утичнице, а свака се напаја батеријом у случају проблема.

Постоји пуна подршка за УСБ и прикладан екран, захваљујући којем особа може без напора пратити тренутно стање и извући одговарајуће закључке о раду. Да би осигурао већу сигурност, произвођач је уређај опремио са 6 степени заштите, па поред падова, опрема прати и стање локалне мреже и телефонске линије, што му даје додатни плус.

Просечни трошак је 3 400 рубаља.

ИППОН Бацк Повер Про ИИ 600

Предности:

 • Цена;
 • Аутоматско решавање проблема сваки пут када га укључите;
 • Једноставно прилагођавање;
 • Информативни приказ;
 • УСБ порт;
 • 4 конектора.

Мане:

 • Није пронађен.

Енерги Про 1700

Ова опција је намењена људима који користе рачунар за игре, а са њим и другу захтевну и осетљиву опрему. Излазна снага таквог модела је 1200 В, што је довољно за повезивање готово целе куће, али постоји мало ограничење због броја конектора: постоје само два. То је велики недостатак, јер куповина таквог уређаја у најмању руку није практична ако је употребљени напон 700-900 В.

Да особа не би имала потешкоћа у раду, ту је прикладан екран на којем су приказане све информације о тренутном стању. Постоји звучни аларм и хладан старт. Овај уређај је више намењен за повезивање неколико захтевних рачунара, али не једног, тада ће се снага исплатити, а перформансе ће одушевити.

Просечни трошак је 20 000 рубаља.

Енерги Про 1700

Предности:

 • Квалитетна руска монтажа;
 • 10 година активне употребе;
 • Излазна снага;
 • Приказ;
 • Једноставно постављање;
 • Сигнална форма је синусоида.

Мане:

 • 2 утичнице.

Оутпут

Никада не бисте требали бити сигурни да се рачунар неће погоршати са честим прекидима напајања. Супротно томе, процес ношења се удвостручује и што брже човек то схвати, има више шанси да га спаси. Јер према статистикама, у већини кварова на рачунару није повезан „лош“ произвођач, већ нетачна употреба. Ако имате искуства са коришћењем непрекидних извора напајања описаних у оцени или занимљивијих модела, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *