💨Најбољи усисивачи без вреће за 2020. годину

0

Технолошки напредак нам је дао много пријатних бонуса и много олакшао живот. Домаћице су посебно захвалне на развоју технологије: сада не морају дуго да стоје крај шпорета, ручно трљају планине платна и четком мете тепихе. Стога присуство усисивача у сваком отпаду у 21. веку неће никога изненадити. Савремени модели имају низ различитих опција, постоје машине за прање веша, роботски усисивачи, избор је једноставно огроман. Такође у продавницама постоји роба која нема врећу за сакупљање смећа и прашине, о њима ће бити речи у нашем чланку.

Принцип рада

Која је разлика између опреме без вреће и њених стандардних колега. Ако је раније, након завршетка посла, корисник морао да испразни торбу да сакупља прашину, сада не мора да троши своје финансије на те торбе.

Суштина ове технике је присуство циклонског филтера. Током рада уређаја, остаци се увлаче у усисивач, пролази филтер, а након искључивања сва прашина се сакупља у контејнеру, који је с времена на време довољно лако испрати. Циклонски филтри су несумњиво такође подложни замени поља, али су много мање потребни и на тај начин корисник може уштедети новац.

Мане таквих модела укључују само висок ниво буке. Али ако не планирате да уређај укључујете пречесто, такав недостатак не би требало да вас уплаши.

Тип апарата

У зависности од врсте филтрације, већина модела се дели на следеће врсте:

 • Циклон - горе поменути филтер односи се на најбуџетније и најчешће опције. Куповином таквог производа добијате поуздану и ефикасну јединицу. Али ако желите нешто необично, детаљније погледајте производ описан у наставку.
 • Акуафилтер - уместо циклона, вода врши главне функције. Ова опција гарантује својства чишћења усисивача, корисник не само да уклања вишак прашине и длаке животиња, већ истовремено врши висококвалитетно мокро чишћење. Недостаци производа укључују редовно цурење воде, не жели сваки потрошач стално брисати локве крпом. Такође бисте требали додати потребу за сталним додавањем воде у уређај. Уз све ово, високи трошкови производа такође могу отуђити будућег купца.

Савет! Ако ваш дом има скупи тепих који захтева темељно чишћење, куповина усисивача са аквафилтером биће потпуно оправдана. Међутим, циклонски модел биће довољан за рутинско рутинско чишћење.

Критеријуми избора

Након што се одлучите за потребну врсту и врсту усисивача и његовог филтера, можете проучити друге параметре технике.

Снага

Овде је све једноставно: што је већа површина коју треба обрадити, то би требала бити већа продуктивност. У овом случају, у третирано подручје треба укључити тепихе, намештај, завесе, па чак и меке играчке. Ако живите у малом стану, на пример једнособном, ваша опција је модел од 250-280 В. За животни простор великих димензија погодан је производ са бројевима од 300-350 В.Викендица или велика кућа требају 480-500 вати.

Потрошња енергије

Све зависи искључиво од жеља потрошача. Перформансе производа немају никакве везе са количином „потрошене“ енергије, па када купите производ који троши малу количину енергије, не губите ништа.

Усисна цев

Још једна важна тачка. Да не бисте патили у потрази за цеви погодном за раст, набавите себи модел са увлачивом или увлачивом ручком. Тако корисник може лако прилагодити потребну дужину, а да не осећа нелагодност приликом чишћења. Добра опција би био модел на коме се прекидач за начин рада налази директно на ручки.

Ниво буке

Као што је горе поменуто, не желе сви да купују бучне моделе. Оптималне перформансе се крећу између 70-80 дБ. Дозвољена брзина за усисиваче је 85 дБ.

Димензије контејнера

Природно, што је већи контејнер за прашину, то му је ређе потребно чишћење. Који се показатељи налазе у продаји:

 • 1 л - висококвалитетно чишћење загарантовано је само у једној соби;
 • 1,5 л - таква јединица је сасвим способна за чишћење 1-собног стана;
 • 2 л - идеално за стандардни животни простор.

Дужина кабла

Овај параметар одређује ширину радијуса жетве. Свима је јасно да што дужа жица усисивач може да покрије више простора без непотребних покрета.

Што се тиче пресавијања жице, наменско дугме је најбоља опција, тако да корисник не мора да се петља са каблом.

заштита од прегревања

Неопходна опција за већину возила. Уређаји који нису опремљени овом функцијом склони су чешћим кваровима. Шта је суштина механизма Ако се прекораче дозвољена снага и температура, систем ће послати сигнал мотору који ће у нужди престати да ради. Овај приступ ће спасити усисивач од лома, уштедећи ваш буџет за поправке или куповину новог производа.

Услуга

У сваком случају, циклон ће временом захтевати замену. Чишћење контејнера је такође обавезно. Унапред сазнајте у којим условима би требало да се одвијају ове манипулације. Да ли је могућа самопослуга или ће бити потребна помоћ сервисног центра. У овом случају, усредсредите се само на своје жеље.

Број прилога

Пошто је усисивач у стању да очисти не само под, већ и разне ормаре, софе и фотеље, за велику ефикасност биће му потребне додатне четке. Ако планирате да изводите уобичајене манипулације, ограничите се на минимални скуп млазница. За већу флексибилност потребно је више четкица.

Оцена најбољих усисавача без вреће за 2020. годину

ЛГ ВК76А02НТЛ

Није лоша и продуктивна опција за буџетске трошкове. Једна од предности модела је одсуство специфичног мириса "вакуума", који се јавља услед загревања прашине.

Такође је вредно напоменути компактност и малу тежину производа. Захваљујући покретним точковима и једноставном руковању, чак и дете може да се рукује уређајем. Запремина посуде је 1,5 литра, што је погодно за чишћење у малом стану. Циклон ради коректно, ефикасно чисти ваздух од честица микропрашине. Кабел се уграђује у тело притиском на дугме; ручка може да мења своју дужину у зависности од захтева потрошача. Сет укључује сет од неколико четкица различитих величина.

ЛГ ВК76А02НТЛ

Предности:

 • добре техничке карактеристике;
 • ергономски дизајн;
 • неколико режима рада;
 • прихватљива цена;
 • велике снаге;
 • компактне димензије.

Мане:

 • висок ниво буке;
 • четка се не уклапа добро на цев;
 • снага није регулисана.

Просечни трошак је 4.500 руских рубаља.

Мидеа ВЦС43Ц4

И још једна јефтина и висококвалитетна опција. Тип филтера је циклон, који одређује висок ниво буке током рада производа. Изглед усисивача је прилично модеран, постаће одличан алат за чишћење и лако ће се уклопити у било који ентеријер.

Техничке карактеристике производа су импресивне - снага се смањује за стандардне индикаторе, наиме, њене цифре су 2200 вати. Запремина посуде је 3 литре. Такве цифре су више него довољне за обраду приватне куће. Цена производа је изванредна; и даље остаје на нивоу који је доступан већини потрошача. Број додатака олакшаће чишћење не само пода и тепиха, већ и осталих површина.

Мидеа ВЦС43Ц4

Предности:

 • свестраност;
 • одлична вредност за новац;
 • компактност;
 • неколико режима.

Мане:

 • мала дужина дршке, чак и када је потпуно растављена;
 • прави велику буку;
 • кратка врпца.

Просечни трошак је 5.700 руских рубаља.

Хоовер ТСБЕ 1401 019

Ако је ваш циљ да пронађете најмању и најкомпактнију јединицу, овај модел је у стању да испуни ваше захтеве. Овај усисивач је један од најмањих, док његове техничке карактеристике омогућавају висококвалитетно чишћење.

Такође, предности производа укључују посебну технологију за чишћење контејнера; корисници склони алергијама це ценити овај приступ. Снага уређаја (1 400 В) довољна је за чишћење у стандардном малом стану, али запремина контејнера је минимални показатељ - 1,5 литра, али то је сасвим очекивано с обзиром на тако мале димензије. Гумени покретни точкови заштитиће подну облогу у стану потрошача од огреботина и оштећења.

Хоовер ТСБЕ 1401 019

Предности:

 • лакоћа коришћења;
 • Мала величина;
 • ниска цена;
 • ергономски дизајн.

Мане:

 • недостатак четкица укључени;
 • непријатан мирис;
 • кратка жица.

Просечни трошак је 2.500 руских рубаља.

САМСУНГ СЦ4326

Познати бренд одавно је стекао поверење и поштовање потрошача. Овај стандардни модел је у стању да брзо и ефикасно очисти мали животни простор, без изазивања импресивних трошкова енергије. Технички параметри нису баш импресивни: снага - 1.300 В, капацитет контејнера - 1,3 литра. Али добре перформансе, поузданост и једноставност употребе исплате све недостатке производа.

Такође је вредно напоменути мали избор четкица, али посебна технологија чишћења контејнера уштедеће време корисника.

САМСУНГ СЦ4326

Предности:

 • периви филтер;
 • издржљива телескопска цев;
 • много позитивних критика.

Мане:

 • слаби параметри.

Просечни трошак је 5.300 руских рубаља.

Тхомас Перфецт Аир Феел Фресх

Ако тражите верзију усисивача за прање, саветујемо вам да пажљивије погледате овај модел помоћу акуафилтера. Способности производа су у стању да брзо уклоне готово сваку контаминацију без много напора.

Снага уређаја је 1.700 В, запремина контејнера је 1, 9 литара. Ови индикатори ће пружити висококвалитетно мокро чишћење у великој соби, за још већу погодност производ је опремљен бројним функционалним четкама, такође је вредно напоменути присуство посебне педале за укључивање или искључивање уређаја. Али регулатор режима рада налази се на телу усисивача, што може изазвати потешкоће код неких потрошача. Непријатан мирис током чишћења је прошлост, посебна технологија обезбеђује освежавање ваздуха, бонус ће бити могућност додатне ароматизације просторија.

Тхомас Перфецт Аир Феел Фресх

Предности:

 • филтер за прање;
 • много додатних опција;
 • свестраност.

Мане:

 • велике димензије;
 • висока цена.

Просечни трошак је 15 000 руских рубаља.

Пхилипс ФЦ9733 ПоверПро Екперт

Моћна јединица омогућиће вам чишћење велике куће захваљујући великом контејнеру (2 литре) и моћном мотору (1.700 В). Дуг кабл и прикладна телескопска цев гарантују широк опсег, тако да корисник не мора да носи јединицу бескрајно с места на место.

Опрема за уређај укључује четке, међу њима постоје одређене опције, на пример, за паркет. Робустан дизајн и кућиште отпорно на ударце штите вашу опрему од изненадних удара и падова. Одвојено бих желео да напоменем филтер дизајниран помоћу посебне технологије, који је идеалан за људе са тенденцијом на алергије.Резимирајући, желим да кажем да је ово најбоља опција за велику породицу са малом децом.

Пхилипс ФЦ9733 ПоверПро Екперт

Предности:

 • снага и перформансе;
 • пространи контејнер;
 • снага;
 • дуга жица;
 • неколико начина рада.

Мане:

 • висок ниво буке;
 • висока цена.

Просечни трошак је 12 000 руских рубаља.

КАРЦХЕР ВЦ 3 Премиум

Ова опција ће одговарати потрошачима који траже најтиши усисивач. Упркос чињеници да је ово циклонски модел, он практично не емитује гласне звукове. Тихи ниво рада ни на који начин не утиче на перформансе опреме, добри подаци о снази пружају потпуно чишћење стандардне собе. Посебан систем за чишћење способан је не само да ослободи простор видљиве прљавштине, већ и да очисти ваздух од честица микропрашине, па чак и од платнених гриња.

КАРЦХЕР ВЦ 3 Премиум

Предности:

 • тих рад;
 • периви филтер;
 • компактност;
 • висококвалитетно чишћење;
 • ниска потрошња енергије;
 • индикатор пуне посуде.

Мане:

 • релативно висока цена;
 • кратка жица;
 • крхко тело;
 • нема довољно прилога.

Просечни трошак је 8.500 руских рубаља.

Пхилипс ФЦ9573 ПоверПро Ацтиве

Ова марка је већ упозната у нашем избору. А ово је побољшана копија горње верзије. Главне промене утицале су на сакупљање прашине - сада ни најмање и невидљиве честице нису у стању да побегну из усисивача.

Поред тога, овај модел постаће права благодат за власнике животиња које често проливају - сва вуна се одмах усиса у посуду. Такође, технологија чишћења је усмерена на ослобађање просторија од алергена и гриња. Опрема за производ укључује широк избор четкица, а подешавање начина рада налази се на дршци, што у великој мери поједностављује поступак рада.

Пхилипс ФЦ9573 ПоверПро Ацтиве

Предности:

 • висококвалитетна монтажа;
 • темељно чишћење;
 • турбо четка укључена;
 • готово нема буке;
 • пространи сакупљач прашине.

Мане:

 • у упутству нема руског језика.

Просечни трошак је 8.000 руских рубаља.

ВИТЕК ВТ-8105

Ако више волите да верујете домаћем бренду, онда је овај производ у стању да задовољи ваше потребе. Међутим, треба напоменути да је састављање усисивача израђено у Кини, али то не умањује њихов квалитет.

Производ је врло велик, али сакупљач прашине је 5 литара, што гарантује чишћење великих просторија. Поред тога, поступак испирања контејнера може се догодити много ређе, што ће бити предност за неколико лењих корисника. Снага - 2200 В, наравно, такве цифре не могу пружити низак ниво буке. Комплет није оригиналан, укључује стандардне четке.

ВИТЕК ВТ-8105

Предности:

 • квалитет израде;
 • ниска цена;
 • техничке спецификације.

Мане:

 • кратка жица;
 • импресивна тежина.

Просечни трошак је 4.000 руских рубаља.

ББК БВ1503

А наша оцена се завршава једноставним моделом без много додатних опција по врло атрактивној цени. Производ је опремљен уобичајеним сетом четкица које пружају потпуно чишћење свих површина.

Снага није лоша - 2.000 В, али оно што је заиста изузетно је заштита од прегревања. Ово је велики плус за такву буџетску верзију.

ББК БВ1503

Предности:

 • заштита од прегревања;
 • функција финог чишћења;
 • стилски дизајн;
 • перформансе.

Мане:

 • кратка жица;
 • висок ниво буке.

Просечни трошак је 3.000 руских рубаља.

Ако сте имали искуства са употребом производа описаних у оцени, напишите своје коментаре у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде