Најбољи био камини за стан за 2020. годину

0

Био камини су новина на домаћем тржишту, али то их не спречава да брзо стекну популарност. Ствар је у томе што су биокамини идеално решење за стан - не емитују угљен-диоксид, не треба им одвођење дима, а уградња уређаја је често што једноставнија. Уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ припремили су за вас преглед најбољих био камина за стан за 2020. годину.

Камини - карактеристике и ефикасност

Камин је врста уређаја за грејање животних просторија. Припада категорији грејних пећи.

Историјски гледано, камини се користе већ дуже време - за загревање у местима боравка, кувању, грејању воде и осталим потребама домаћинства.

Тренутно се камини користе не само за грејање, већ и као декоративни елемент у унутрашњости. Верује се да нису ефикасни за грејање целе куће. Међутим, ова изјава важи само за отворене камине. Затворени уређаји са уграђеним ложиштем су врло ефикасни чак и у великим просторима. Међутим, неки од њих су опремљени вентилаторима који појачавају пренос топлоте из уређаја конвекцијом. Као резултат, загрејана просторија се загрева брже и равномерније.

Какви камини постоје?

Класификација грејача подразумева њихову поделу на следеће врсте:

 • у складу са врстом конструкције - удубљена у нишу (затворена или енглеска), отворена (такође су швајцарска и алпска), полуотвореног типа (причвршћена за зид), са уграђеним каминским улошком;
 • у складу са коришћеним горивом - дрво, угаљ, гас, биогориво, електрично гориво, пелет;
 • у складу са архитектонским стилом - класични, рустикални (звани "земља"), поплочани, хи-тецх, бионика.

Камин за стан - шта одабрати?

Очигледно је да инсталација уређаја има своје нијансе. Потребно је координирати инсталацију са одређеним службама и прибавити дозволу противпожарне инспекције. Понекад се поставља питање преуређења кућишта за уређење димњака. Из тога следи да уградња такве опреме није лак и јефтин задатак, а пуно је лакше инсталирати пуноправни камин у приватној кући него у стану.

Последња опција понекад уопште није могућа. Према захтевима противпожарне сигурности, за зидање се користи цигла или камен, што је тешко применити у градским стамбеним зградама, јер подови неће издржати такву тежину. Требали бисте одабрати камин који се може саставити и инсталирати у стану. Ове структуре укључују електричне и гасне опције, као и биокамине.

Био камини - шта су они?

Био камини су уређаји за грејање куће, чија је посебност рад на бази еколошки прихватљивог горива (обично етанола или биоетанола), због чега нема дима и чађи. Заправо је то велики алкохолни горионик који је посебно дизајниран.

Радно подручје у дизајну таквог уређаја одвојено је од околног простора заштитним елементима. Унутра је уграђен горионик. Процес стварања топлоте изводи се сагоревањем биогорива у наменском одељку - огњишту уоквиреном порталом.

Када бирају одговарајући модел, многи купци се питају - зашто је биокамин бољи од електричног?

Пре свега чињеницом да му није потребна мрежна веза. Осим оних опција где је аутоматско паљење предвиђено у облику посебног грејног елемента или другог ужареног елемента.

Друго, биокамин производи живу ватру, а не њену имитацију, као у електричној. Много је пријатније бити у близини правог пламена - пријатно греје, смирује, пружа удобност. Угодно је гледати „живи“ пламен, а атмосфера куће, у којој ватра гори на огњишту, поставља вас за мирно и романтично расположење.

Такође, предности биокамина су у томе што се структура може уградити у готово било који део просторије погодан за ово, нема потребе да се веже за димњак, издувну напе или било коју другу инжењерску мрежу.

Које биокамин је боље купити?

Да бисте разумели ово питање, пре свега, морате обратити пажњу на параметре за избор уређаја за грејање.

Како одабрати?

Критеријуми за избор биокамина своде се на следеће тачке - карактеристике дизајна, врста инсталације, гориво, начин контроле, сигурност, техничке карактеристике.

Карактеристике дизајна

Дизајн грејача на биогориво може бити двострани, острвски и зидни.

У овом случају, еко камини су у већини случајева распоређени на исти начин и имају следеће компоненте:

 • резервоар за гориво - резервоар са порозном структуром, који је неопходан да би се задржала течност;
 • горионик - ствара траг ватре. То се дешава са покретним поклопцем и поклопцем;
 • портал - уређаји за биогориво могу имати један или више портала инсталираних директно на само тело;
 • заштитна футрола - ово укључује решетке, изолационе материјале, наочаре за посматрање;
 • контролна табла - зона са додирним или механичким тастерима;
 • украсни додаци - трупци, песак, угаљ, камење и други елементи који се користе за украшавање структуре. Понекад могу да изврше функцију дистрибуције топлоте.

Принцип рада уређаја је следећи - гориво се сипа у резервоар, које се апсорбује у порозну структуру његових зидова. Даље, испарења горива улазе у млазницу и излазе кроз рупе у горионику. Једном упаљени, паре се пале и формирају пламен.

врста инсталације

Према врсти инсталације, биокамини се деле на:

 • радна површина - преносиве опције у облику чинија, боца, коцки;
 • под - поставља се водоравно на под;
 • зид - вертикално постављен на зид;
 • уграђени - налазе се у нишама или зидним отворима;
 • суспендован - суспендован са плафона помоћу специјалних причвршћивача.

Најчешће се купују угловне опције за стан или оне који се могу поставити на спољни зид. Угаона грејалица савршено се уклапа у софистицирани и скупи дизајн ентеријера. Зидна јединица је погодна за било коју собу.

Уграђени уређаји се ретко користе у вишестамбеним становима, јер се на њих мора размишљати у почетној фази - приликом градње куће.

У скученом простору, требало би да размислите о могућностима стола и пода који су погодни за зонирање простора, а такође ће изгледати спектакуларно у било ком ентеријеру и неће заузимати пуно простора.

Преносни еко камини су лагани и лако се преносе са места на место, као и ако је потребно за превоз. Међутим, знатно су инфериорни у функционалности у односу на зидне и уграђене моделе. Ако мобилност уређаја није потребна, онда је боље одабрати структуру са зидном монтажом.

Гориво

Биоетанол се најчешће користи као гориво за еко камине. То је алкохол добијен прерадом житарица и махунарки, као и шећерне репе и кромпира.

Биоетанол можете направити сами и код куће, али ово је врло дуготрајан процес који захтева стално праћење.Поред тога, квалитет резултујуће композиције ће се веома разликовати од индустријског. Као резултат, употреба „кућног“ биоетанола може довести до квара јединице, а знатна количина новца биће потрошена на поправке.

Метода контроле

За интеракцију са јединицом може се користити један од три начина управљања - механички, аутоматски, полуаутоматски.

Механички систем се користи у прорачунским пројектима чија је функционалност што једноставнија. Снага пламена регулише се померањем вентила на горионику - канал се сужава, а мања запремина алкохолне паре улази на површину.

Аутоматски регулатори имају брендиране еко камине. Аутоматска контрола пружа власнику опреме најшири спектар могућности - режим гласовне контроле, синхронизацију са мобилним или рачунарским апликацијама, интеграцију у систем „паметне куће“. Такође, модели са методом аутоматског управљања често су опремљени сложеним системом сензора и индикатора, што омогућава уређају да исправи рад уређаја ако одступа од наведених радних параметара. Ако постоји опасност од небезбедне ситуације, опрема се искључује, а довод горива се прекида.

Полуаутоматска метода је средња верзија прва два. Има сложенији уређај од механичког. Може се употпунити једноставним електронским системом, неким сензорима, дисплејем и лампицама.

Сигурност

Фабричке опције за огњишта су опремљене заштитним поклопцима и плочама које спречавају паљење и прегревање уређаја.

За паљење се користи посебан уређај за резање варница. Процес сагоревања није праћен варницама. Када сагоревају, горива одају водену пару и угљен-диоксид (ЦО2). Потоњи је присутан у количини која није опасна по здравље, а самим тим и нешкодљива, под условом да у соби постоји одговарајућа размена ваздуха.

Еко-камини су у много чему сигурнији од традиционалних дизајна, али у њима гори права ватра, па је зато, како би се избегле опасне ситуације које могу довести до катастрофалних последица, важно поштовати мере предострожности и препоруке за рад уређаја за грејање:

 • Сви запаљиви предмети морају се уклонити из јединице најмање један и по метар. То укључује, између осталог, завесе, столњаке, прекриваче, папирне тапете итд.
 • Ако се уређај жели монтирати на зид, са њега треба уклонити слике и фотографије.
 • Подне јединице не смеју се гурати уза зид. Боље је оставити размак од око 20-30 цм за циркулацију ваздуха.
 • Не инсталирајте опрему у нацрт.
 • Удаљеност од камина до кућних апарата мора бити најмање један метар.
 • Важно је не заборавити очистити опрему од прашине и користити посебна једињења за чишћење наочара. Чишћење треба извршити након што се уређај потпуно охлади. Појединости о нези јединице налазе се у упутству за употребу.
 • Ако се гориво пролије током пуњења горивом, обришите капљице упијајућом крпом, иначе пламен може побјећи из ватре.

Предности и недостаци био камина

Предности:

 • Еколошки прихватљив уређај за грејање;
 • Обавља естетску функцију;
 • Има атрактиван изглед;
 • Уноси пријатну разноликост у унутрашњост стана;
 • Технолошки, јер ради без димњака;
 • Једноставно руковање;
 • Сафе;
 • Поуздан и издржљив, због одсуства покретних елемената;
 • Доступно на тржишту у широком асортиману и у разним величинама;
 • Функционалност појединих модела подразумева контролу помоћу даљинског управљача, телефона или таблета путем Ви-Фи-ја.

Мане:

 • Неопходно је користити одређену врсту горива, с обзиром да горионик уређаја ради искључиво на алкохолу.
 • Трошкови етанола су прилично високи. У просеку, употреба грејача на биогориво кошта око 100-150 рубаља на сат.
 • Редовно проветравајте собу.
 • Значајан трошак, понекад упоредив са ценом електричних и традиционалних грејача.

Главне техничке карактеристике

собаСпецификацијеПрепоруке
1Материјал телаТело је направљено од челика, керамике, стакла и других сировина.
2Материјал порталаПортал уређаја може бити направљен од готово било ког материјала.
3Дебљина горионикаДебљина горионика зависи од његовог материјала. За производњу горионика најчешће се користе нерђајући челик или керамика, чија је оптимална дебљина од 3 мм или више.
4Моћ фокусаПоказатељ је преноса топлоте, као и висине и засићености пламена.
Биокамин просечне величине по снази је једнак електричном грејачу од 3 кВ. Зграде снаге 7 кВ довољне су за загревање просторије површине 70 м2.
5Потрошња гориваВарира у зависности од изабраног начина рада и врсте горива. Ако говоримо о биоетанолу, онда се у просеку потроши од 500 до 700 мл на сат рада.
6Запремина резервоара за горивоКарактерише трајање рада уређаја при једном пуњењу. Понекад достигне запремину од 9 литара.
7Просечно време сагоревањаУ зависности од модела, просечно време сагоревања на једном пуњењу горива варира од 2 до 8 сати. Такође, на овај индикатор утиче учесталост вентилације просторије и интензитет пламена.
8СмештајКамин можете поставити у било коју просторију погодну за ово - стан, сеоску кућу, хотел, канцеларију, ресторан, базен. Неки преносни модели могу да функционишу на отвореном, па се стога могу инсталирати на тераси, у сјеници, у башти итд.
9РезолуцијаЗа приватне стамбене просторије нису потребне посебне дозволе, али за места на којима се акумулирају велике масе људи биће потребна потврда о пожарној сигурности.
10УслугаЕко камини не требају сервис и посебно чишћење.
11Колико је По цени, еко камини се разликују у зависности од врсте постављања, степена аутоматизације, квалитета материјала и произвођача. У просеку, цена грејача на биогориво варира од 20 до 25 000 рубаља.

Савети за избор

 • Приликом избора капацитета важно је одредити почетну намену јединице. Шта је еко-камин за уређење собе или за грејање? У првом случају нема смисла трошити новац на уређај са моћним грејањем, јер ће у врућој сезони бити тешко користити због јаке врућине.
 • При пуњењу горивом морате следити упутства произвођача која се налазе у упутствима. Нарочито је важно да напуњени биоетанол потпуно сагори.
 • На тржишту постоје јединице са двокружним горионицима, за којима се тражи. Популарност таквих модела је због чињенице да дизајни двоструког круга омогућавају сакупљање вишка горива и враћање у резервоар за гориво.
 • Препоручена површина за постављање био камина у соби је од 20 м2 и још. Ова упутства се не односе на дизајне на радној површини или на зиду.
 • Не само сама структура, већ и облога мора бити израђена од материјала отпорних на топлоту.

Оцена модела квалитета за 2020

Кратки галина

Произвођач: Пољска.

Просечна цена - 6.500 рубаља.

Самостојећи биокамин на етанол са композитним телом. Атрактивност уређаја лежи у чињеници да се може користити не само у стану, већ иу земљи - под повољним временским условима. То ће бити изврсна декорација како за стамбене просторије, тако и за терасе, омогућавајући вам уживање у погледу на живи пламен и оригиналну диверзификацију ентеријера, док заузимате минимум простора. Челични резервоар за гориво осигурава сигурну употребу и елиминише ризик од пожара чак и ако опрема падне. Запремина резервоара је 0,5 литара. Димензије (ширина, висина, дубина) - 35,4к21,8к18,0 цм.

Кратки галина

Предности:

 • елегантан модеран дизајн;
 • није потребна сложена инсталација;
 • поуздан контејнер за гориво;
 • квалитетни материјали;
 • компактна величина;
 • не захтева редовно одржавање;
 • издржљив;
 • економично на гориву.

Мане:

 • минимална функционалност;
 • мала запремина резервоара.

Кратки танго 2

Произвођач: Пољска.

Просечна цена - 8.000 рубаља.

Модеран дизајн са отвореним огњиштем, чије је тело направљено од комбинованих материјала - метала и стакла. Уређај се може инсталирати и на под и на сто. Начин интеракције са опремом заснован је на ручном типу управљања. Овај модел еко-камина унеће пријатну разноликост у унутрашњост и омогућиће вам да лепо уредите простор. Запремина челичног камина је 0,44 литра. Просечно време сагоревања пуног резервоара је 2,5 сата. Тежина опреме - 4,5 кг.

Кратки танго 2

Предности:

 • самостојећи;
 • компактан;
 • генерише угодну количину топлоте;
 • са уграђеним пригушивачем ложишта;
 • са заштитом од прегревања;
 • стабилно и високо сагоревање ватре;
 • сигуран рад;
 • демократска вредност.

Мане:

 • нема украсних елемената;
 • мала запремина резервоара за гориво.

Лук Фире Волцано-М

Произвођач: Русија.

Просечна цена - 10.500 рубаља.

Изградиви модел средње величине са заштитним стакленим екранима. По свом дизајну, еко камин подсећа на вулкан, што је довело до избора имена. Челична конструкција је пресвучена прахом. Тежина уређаја је 4 кг. Време сагоревања на једном пуњењу је 4 сата, у просеку се потроши 0,15 литара на сат. Запремина горива од нерђајућег челика је 0,7 литара. Просечно време горења је 5 сати. Комплет укључује апарат за пламен, украсно камење, шибице за камин, биогориво (1 л), левак, мерну чашу.

Лук Фире Волцано-М

Предности:

 • са двоструким телом;
 • са заштитом од цурења горива;
 • са каљеним стаклом;
 • дуго трајање сагоревања;
 • добра опрема;
 • оригинално решење за дизајн;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • лишена функционалности.

Силвер Смитх Мини 3 ПРЕМИУМ

Произвођач: Русија.

Просечна цена - 12.000 рубаља.

Подни еко-камин са једним гориоником 1,5 кВ. Структура је у праху пресвучена 3-Д ефектом и опремљена каљеним четвртастим стаклом за сигуран рад. Запремина камина је 0,45 литара. Трајање сагоревања на једном пуњењу је једнако 2 сата. Спољна шкољка је направљена од челика, баш као и огњиште. Уређај је дизајниран да испуњава естетску функцију и погодан је за поклон. Димензије уређаја (висина, ширина, дубина): 30к30к18 цм.

Силвер Смитх Мини 3 ПРЕМИУМ

Предности:

 • компактна величина;
 • ефикасно покривање;
 • атрактиван дизајн;
 • са заштитним елементима;
 • поуздан склоп;
 • квалитетни материјали;
 • добре повратне информације.

Мане:

 • ограничена функционалност.

Лук Фире Близанци

Произвођач: Русија.

Просечна цена је 14 000 рубаља.

Биокамин, који ће постати ефикасно и функционално решење за стварање угодних услова у стану. Опремљен заштитном стакленом сенком и украшен челичним елементима. Тело је премазано прахом. Модел је представљен у три варијације боја и припада серији названој „Зодиац“, коју производи бренд Лук Фире. Камин са одговарајућим знаком биће одличан персонализовани поклон. Просечно време сагоревања на једном пуњењу је 3 сата са потрошњом горива од око 200 мл на сат. Запремина резервоара за гориво је 700 мл. Димензије - 18к21к18 цм.

НЛук Фире Гемини

Предности:

 • двоструко тело;
 • са заштитом од цурења горива;
 • са апаратом за пламен;
 • нема ослобађања штетних нечистоћа;
 • економична потрошња етанола;
 • сигуран рад;
 • приступачан трошак.

Мане:

 • мале снаге.

Силвер Смитх Стандарт Аир Блацк

Произвођач: Русија.

Просечна цена је 22.000 рубаља.

Подни грејач строгих облика. Направљено у комбинованом кућишту, обојено посебном бојом отпорном на топлоту са металним ефектом. Опремљен заштитницима од каљеног стакла. Запремина резервоара за гориво је 0,9 мл. Просечно трајање рада на једној бензинској пумпи је 3 сата. Димензије: 60 (ш) к40 (в) к50 (д) цм. Тежина - 12 кг.

Силвер Смитх Стандарт Аир Блацк

Предности:

 • компактан;
 • са контролом пламена;
 • са лијем за гориво;
 • поуздан склоп;
 • квалитетни материјали;
 • велики резервоар за гориво.

Мане:

 • тежак;
 • без украсних облога.

Лук Фире Цонсул 2-600

Произвођач: Русија.

Просечна цена - 25.500 рубаља.

Подна конструкција руске производње, етанол на ватрену линију од 30 цм, ручна склопка. Тело је направљено од челика, резервоар за гориво од нерђајућег челика. Конструкција је фиксирана са четири држача на која је причвршћено заштитно стакло. Модел је одличан за градски стан и сеоску кућу. Постављен на под поред зида. Дизајниран за собе просечне површине 18 м2 и још. Просечно време горења на једном пуњењу је 4 сата. Запремина - 860 мл.

Лук Фире Цонсул 2-600

Предности:

 • направљено коришћењем технологије ласерског заваривања;
 • запечаћени резервоар за гориво;
 • економична потрошња горива;
 • једноставна инсталација;
 • поуздан склоп;
 • са функцијом заштите од цурења горива.

Мане:

 • висока цена.

Зефире Аполон црна

Произвођач: Русија.

Просечна цена - 49.000 рубаља.

Подни модел еко-камина у црној боји са запремином камина од 3,5 литара. Спољно кућиште је направљено од комбинованих материјала - челика, премазано прахом и допуњено стакленим елементима. Линија ватре је 60 цм. Уређајем се ручно управља. Овај правоугаони модел са лепо горућим пламеном обезбедиће удобност у кући, а за његово постављање биће потребан минимум простора, јер су димензије уређаја 70к100к35 (висина, ширина, дубина) цм.

Зефире Аполон црна

Предности:

 • са контролом пламена;
 • лаконски дизајн;
 • ватра без дима;
 • једноставно руковање;
 • није потребна сложена инсталација;
 • компоненте израђене од висококвалитетних материјала.

Мане:

 • Цена.

Планика Симпле Цоммерце

Произвођач: Пољска.

Просечна цена - 59 000 рубаља.

Десктоп биокамин, који се одликује лакоћом и једноставношћу, што ће бити савршен додатак модерном стану. Значајно трајање сагоревања пламена обезбеђује се употребом најновијих технологија при стварању горионика - керамичка влакна у њему одликују се високим упијајућим својствима, што елиминише могућност пуњења горивом. Модел се препоручује за собе од 20 м2... Висина - 41,8 цм. Тежина - 9 кг. Запремина резервоара за гориво је 1,5 литра. Просечно време сагоревања је 3 до 4 сата. Комплет укључује продужени упаљач, уређај за гашење пожара, упутство за употребу.

Планика Симпле Цоммерце

Предности:

 • преносивост дизајна;
 • премиум класа са прелепим сагоревањем;
 • производња помоћу комерцијалне технологије;
 • иновативни горионик;
 • не треба сложено одржавање;
 • не захтева инсталацију;
 • значајна запремина резервоара за гориво;
 • економична потрошња етанола;
 • сигурност у раду;
 • може се користити на отвореном.

Мане:

 • висока цена.

Кронцо фабе бела

Произвођач: Русија.

Просечна цена - 68.000 рубаља.

Зидни грејач на биогориво са ватреном линијом од 50 цм, који ће постати главна атракција у кући - лепо запаљена ватра затворена у случају необичног, али визуелно пријатног облика, сигурно ће привући пажњу гостију и становника дома. Конструкција је израђена од челика дебљине 2 мм и допуњена је каљеним стаклом, које поуздано штити пламен. Просечно време рада на једној бензинској пумпи - до 2 сата. Запремина резервоара за гориво је 1,2 литра. Димензије: 140 (д) к17 (ш) к80 (в) цм.

Кронцо фабе бела

Предности:

 • оригинални дизајн у модерном стилу;
 • велика пламена линија;
 • значајна снага;
 • једноставна инсталација;
 • са контролом ватре;
 • материјали одличног квалитета.

Мане:

 • висока цена.

Где могу да купим?

Да би се избегле грешке, приликом избора не треба проучавати само све моделе који одговарају потребама, већ и могуће начине куповине грејача.

Пре куповине биокамина за стан, морате се упознати са врстом његовог дизајна и доступним функцијама. То ће вам омогућити да унапред одредите буџет и карактеристике предстојеће инсталације. На пример, верзија за рачунаре коштаће мање од зидне и једноставнија је за инсталацију.Међутим, не може се похвалити великом линијом ватре. Такође је важно обратити пажњу на произвођача.

Све ово може се урадити у обичној или на мрежи продавници.

У првом случају, продајни простор ће морати да се посети неколико пута - да бисте се упознали са асортиманом, питали цену, изабрали опцију која вам се највише допада и која одговара техничким захтевима.

У другом случају, све горе наведено је лако учинити брзо и без напуштања куће, а затим одмах наручити камин на мрежи.

Међутим, пре коначне куповине морате да се уверите да продавац има све сертификате о квалитету и сигурности производа, као и да пажљиво проучите критике и описе производа.

Која је компанија боља?

Најбољи произвођачи камина су:

 • Кониг Феуер (Ирска);
 • Везув (Русија);
 • Јотул (Норвешка);
 • Вермонт Цастингс (Канада);
 • Кедди (Шведска);
 • ЗеФире (Русија);
 • ЕцоФиреплаце (Русија);
 • МЕТА (Русија / Белорусија);
 • Ферлук (Шпанија);
 • Ла Нордица (Италија);
 • Бестфире (Кина).

Према купцима, популарне моделе биогорива производе Силвер Смитх, Лук Фире, Кратки, Планика, Кронцо.

Како инсталирати камин?

Могуће је инсталирати биокамин сопственим рукама, али степен тежине зависи од врсте конструкције.

Неки модели се испоручују већ састављени и све што је потребно за уградњу је пажљиво уклањање уређаја из амбалаже, постављање ложишта у кућиште, а затим инсталирање на место које вам се свиђа и које испуњава безбедносне захтеве.

Треба сакупити и друге еко камине. По правилу, овај процес не захтева посебне вештине и посебне алате. Уз јединицу се налази упутство са детаљним упутствима за састављање грејача.

Као пример, размотрите монтажу подне самостојеће јединице направљене у једној од најпопуларнијих опција становања.

Детаљна упутства:

 1. Повежите стаклене зидове јединице помоћу сворњака и подлошки испоручених са јединицом. Морају се увртати у постојеће рупе.
 2. Извршите исте манипулације са базом.
 3. На стаклене зидове причврстите посебне подлоге које су неопходне како би се под заштитио од оштећења.
 4. Уметните биогориво у дно кућишта.
 5. Поставите регулатор пламена преко ложишта.
 6. Поставите састављену структуру на погодно место у водоравном положају у односу на под. Изнад уређаја мора бити најмање један метар слободног простора.

Зидни и висећи модели требају темељитију уградњу, која ће потрајати мало дуже. Важно је посматрати удаљеност од горње, доње и бочне стране, као и узети у обзир посебности премаза који се користе у стану.

Ако имате искуства са коришћењем камина описаних у оцени или занимљивији модел, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *