Најбоље дебитне картице са повратом готовине за 2020. годину

0

Дебитна картица је добар алат који поједностављује живот и доприноси акумулацији средстава, а технологија повраћаја новца сваке године повећава своју популарност и покрива све више и више сегмената становништва. На њеној основи су многе финансијске компаније већ успеле да створе сопствене производе и спремне су да их пруже и новим и постојећим клијентима. У потрази за повољном понудом, уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ припремили су за вас преглед најбољих дебитних картица са повратом готовине.

Шта су дебитне картице?

Дебитна картица значи инструмент банкарског плаћања који има пластични формат и користи га власник за обављање плаћања, подмиривање добара и услуга и подизање готовине путем банкомата. Главна разлика између дебитне картице и кредитне картице је у томе што прва омогућава управљање само сопственим финансијским средствима која се налазе на личном рачуну за који је пластика директно везана. Заузврат, кредитна картица даје право располагања одређеним новчаним износом који припада банци у ограниченом временском периоду на бескаматни или бескаматни начин (у зависности од тарифе) са накнадном обавезом да се потрошени износ врати власнику, односно банци.

Такозване платне картице су врста дебитних картица и банке их отварају за своје клијенте у оквиру посебног пројекта, путем којег послодавац врши плаћања са својим запосленима.

Банке обично наплаћују накнаде за сервисирање и рад са дебитним картицама. Најчешће се ради о малом износу, чији износ зависи од услова које је поставила финансијска институција, као и од пакета пружених услуга. Међутим, постоје и бесплатни.

Главни задатак дебитног средства плаћања своди се на замену папирног новца и његово постепено избацивање из финансијског промета како би се сва плаћања пребацила у безготовински авион.

Поврат новца на картици - шта је то?

Враћање готовине са енглеског се преводи као „повраћај новца“ и уствари је услуга за враћање одређеног процента трошкова одређеног броја производа и услуга плаћених одређеном пластиком. Дакле, повраћај готовине је подврста попуста који купац остварује након куповине, а не пре или током куповине.

Зашто банке уводе систем повратка готовине? У циљу проширења базе лојалних купаца. Просечна камата коју банка враћа варира од 1 до 10%.

Износ поврата новца углавном зависи од категорије производа. Различити правци плаћања имају различите камате на повраћај новца - постоји пластика са повећаним повраћајем готовине за плаћање такси вожње, куповину лекова у апотеци, намирнице итд. А ту је и општи повраћај новца, који се односи на све куповине без изузетка. Дакле, свака особа може сама изабрати такав систем повраћаја новца који ће за њу бити најоптималнији и најкориснији.

Затим ћемо размотрити главне критеријуме избора који ће вам помоћи да направите поређење и одлучите која је картица боља.

Како одабрати дебитну картицу са повратом готовине?

Да бисте избегли грешке при избору и правилно приступили овом питању, пре свега треба обратити пажњу на следеће параметре:

 • Врста поврата готовине - свака финансијска институција нуди своју врсту поврата, која се може изразити у облику бонуса, бодова, рубаља итд. Могу постојати и друге врсте, што је посебно важно узети у обзир, јер, на пример, не требају свима миље лета, а неки људи уопште неће моћи да их користе;
 • Износ плаћања је проценат који свака банка самостално одређује, узимајући у обзир постојеће трендове на тржишту. Може бити 10% или 30%;
 • Размена враћених средстава - свака банка има своје услове за конверзију уштеђевине. Уз бонусе и бодове не можете радити све што желите или потрошити по сопственом нахођењу. Најбољи предлози како остварити враћена средства су куповина у партнерској продавници (категорија робе може бити ограничена), накнада за једну од већ обављених куповина, попуњавање рачуна мобилног телефона, као и попуст на бензинској пумпи, у кафићу, приликом куповине авионских карата итд. .;
 • Цена услуге - неопходно је разјаснити ове информације код банке, јер ако не планирате често користити пластику, онда је боље одабрати картицу са бесплатном услугом или са ниском стопом. У супротном, трошкови пружања услуге могу премашити користи од њеног коришћења.

Предности и мане

Предности:

 • Погодност. Било који, чак и највећи износ увек ће вам бити при руци.
 • Дугорочни рок важења.
 • Слобода манипулације. Дебитном картицом можете платити у продавницама, у транспорту (аутобусима, метроом, таксијем), на клиникама, у хотелима и ресторанима.
 • Штедети време. Плаћање поруџбина путем Интернета, казне, порези и рачуни за комуналне услуге - све ово може се обавити без напуштања куће, само преношењем потребног износа са вашег рачуна на рачун примаоца.
 • Поуздана заштита. Већина савремених средстава плаћања опремљена је посебним чиповима и повезана је са системом обавештавања, помоћу којих се контролишу све трансакције са расположивим новцем. А у случају губитка или откривања опасних активности, пластика се брзо блокира након што контактирате врућу линију банке или користите лични рачун на званичној веб локацији.
 • Предност је могућност употребе система повраћаја новца. Неке организације могу понудити програме са двоструким повраћајем новца.
 • Неограничена употреба. Велике банке вам омогућавају да плаћате њиховим картицама и подижете готовину са њих, укључујући и стране земље.
 • Брза и једноставна регистрација. Поступак отварања начина плаћања дебитом захтева по правилу минимум времена и труда. Неке банке пружају услуге регистрације путем Интернета, само треба да оставите пријаву на електронском извору.

Мане:

 • Мала продајна места не прихватају увек дебитне картице.
 • Банка може наплатити одређени износ за обраду начина плаћања системом повратка готовине.
 • Износ враћеног новца има своја ограничења. Постоје ограничења износа повраћаја доступних на крају месеца. Стога није битно колико клијент троши, јер још увек не може добити више од постављене оцене.
 • Кашњење плаћања услуге може довести до тога да банка повуче сва акумулирана средства и искључи поврат новца.

Главне карактеристике

собаПрепорукеСпецификације
1Колико кошта издањеПуштање пластике се по цени може платити уз накнадну могућност надокнаде трошкова учешћем у посебној промоцији или бонус програму или бесплатно.
Просечна цена за примање инструмента плаћања дебитом варира између 250-500 рубаља, у зависности од банке и одабране тарифе.
2Трошкови услугеТо се дешава бесплатно или уз наплату.Прва опција је, по правилу, могућа ако су испуњени услови наведени у уговору - одржавање стања на картици у облику одређеног износа, обављање трансакција (понекад у одређеном износу), полагање депозита у финансијској институцији итд.
3Проценат на билансу Картице са функцијом израчунавања камате на биланс стања такође се називају профитабилним и представљају алтернативу депозитима, јер подразумевају сличан месечни трошак камате на стање новца на рачуну. Стандардна понуда је програм „На захтев“ по стопи од 0,01% годишње. Главни услов је да на рачуну увек мора бити одређена сума везана за пластику, која се назива несводивим салдом. Ако је бар један од дана на рачуну био мањи од утврђене тарифе, камате за читав извештајни период се не наплаћују. И што је већи минимални биланс, већа је и каматна стопа.
4КусурОво је систем за враћање новца утрошеног за куповину и услуге, који клијенту долази у одређеном износу и формату. Најчешће се повраћај новца врши у облику рубаља или бодова, који се касније претварају у рубље. Примљеним бонусима, по правилу, можете или надокнадити већ обављену куповину, или платити нову.
5Подизање готовине са банкоматаВећина кредитних институција које издају дебитне картице омогућавају вам подизање готовине са сопствених и независних банкомата. Неке картице вам омогућавају да бесплатно извршите повлачење (али постоји ограничење количине новца или броја подизања), друге наплаћују провизију.
6Услуга Цард2ЦардОво је назив технологије преноса новца са картице на картицу. Потребан је само број.
Већина начина плаћања помоћу дебитних средстава омогућава вам да бесплатно подижете средства како бисте допунили картице независних произвођача. друге банке имају посебну стопу трансфера.
7ДопуњавањеСве картице (са изузетком Мегафона) допуњују се путем банковних трансфера. Многе банке вам такође омогућавају да новац положите на свој рачун преко партнера - салони за комуникацију, банкомати, филијале банака. Или нуде употребу банкомата и терминала своје компаније.
8СМС обавештавањеМоже бити плаћено или бесплатно. Зависи од банке и тарифе. Накнада за слање порука о манипулацијама средствима може се смањити или чак повући ако су испуњени одређени услови, на пример, инсталирање мобилне апликације.
9Не-употребаНајчешће постоје захтеви за редовну употребу „пластике“ како би се добио поврат новца.

Оцена висококвалитетних дебитних картица са повратом готовине у Русији за 2020. годину

Тинкофф црна

Издаје: „Тинкофф банка“

Уситњено средство плаћања означено на званичној веб страници компаније као дебитна картица са двоструким приходом. Препознат као један од лидера међу програмима плаћања дебитом са повратом готовине и каматама на биланс.

Сервисира се без плаћања ако је испуњен један од наведених услова - отварање депозита у овој банци на износ од 50.000 рубаља или више, издавање сличног зајма или одржавање стабилног износа од најмање 30.000 РУБ на рачуну у облику неизмиривог стања. Ако ови услови нису испуњени, организација ће наплаћивати накнаду за услугу од 99 рубаља месечно. Пријава се подноси путем интернета, а готова картица ће бити достављена на било које место и време погодно за клијента.

Поред Тинкофф Блацк-а, компанија даје могућност отварања додатних 5 картица, за које се неће наплаћивати плаћање за издавање и одржавање, а банка се обавезује да ће их из било ког разлога издати без провизије. Камате на биланс (до 300.000 РУБ) обрачунавају се дневно по стопи од 6% годишње, али само при куповини користећи Тинкофф Блацк. Минимални износ потрошње је 3.000 рубаља за назначени период. Али не рачунају се све куповине. Списак изузетака код којих повраћај готовине није урачунат је довољно кратак и може се наћи на веб локацији.

Популарност дебитне пластике од Тинкофф банке резултат је чињенице да она омогућава повраћај од 5% у три омиљене категорије (одабране једном у тромесечју од шест које банка нуди по свом нахођењу) и 1% за све остале.

Такође је доступан и програм Тинкофф Таргет који вам омогућава повраћај додатних 30% готовине за куповину робе у партнерским продавницама. Месечни лимит за Тинкофф Блацк је 3000 бонуса, а за Тинкофф Таргет - 6000 бонуса.

Предности:

 • буџетски услови услуге;
 • једноставна декорација;
 • брза одлука банке;
 • испорука;
 • обрачун камате на биланс стања;
 • повраћај новца до 30% при куповини робе и услуга у партнерским продавницама (Иандек.Таки, Кари, Вилдберриес, Ламода, Бургер Кинг, итд.);
 • бонуси се књиже у рубљама на рачун на дан издавања;
 • бесплатно подизање готовине са 3.000 рубаља на било ком банкомату и било који износ на банкоматима Тинкофф;
 • бесплатна међубанковна, која омогућава одлазне банковне трансфере према броју рачуна без наплате провизије;
 • погодно попуњавање путем банкомата Тинкофф, система Цард2Цард (ВИСА, МастерЦард, МИР) и готовином од партнера (Свиазнои, Еуросет, итд.);
 • бесплатни одлазни Ц2Ц трансфери;
 • повезивање више валута повезивањем додатних девизних рачуна;
 • профитабилна конверзија, придржавајући се најхуманијег курса;
 • погодни штедни рачуни са процентом који се израчунава без обзира да ли је куповина извршена или не;
 • могућност даљинског отварања „СмартВклад-а“ на период од 12 месеци са 7,5% уз месечну уплату или капитализацију;
 • погодна мобилна апликација и Интернет банкарство;
 • могућност постављања ограничења на износ куповине месечно и ограничења подизања готовине;
 • можете престати да користите без оштећења;
 • Тинкофф Блацк се може платити;
 • подржава модерне технологије плаћања путем паметних телефона;
 • повезује се са МИР системом;
 • постоји „Тинкофф Травел“ са додатним повраћајем новца за куповину авио карата и хотелске резервације.

Мане:

 • повраћај готовине се додељује само ако је главни рачун издат у рубљама, доларима, еврима или фунтама;
 • нема филијала банака, а једина канцеларија је у Москви;
 • сва питања се решавају искључиво на мрежи или путем вруће линије;
 • плаћено СМС-информисање;
 • компанија може једнострано променити било која првобитно назначена ограничења по тарифи клијента;
 • обједињавање депозита;
 • уговор са банком садржи клаузуле које указују на право банке да захтева документа, одбија да обавља операције и искључује се из РБС-а;
 • према споразуму, банка има право да задржи провизију (5% од износа било ког допуњавања и / или 10% од повученог износа) ако су пронађени знаци сумњивих и / или транзитних трансакција у којима нема економског смисла.

Ракетна карта

Издаје: ЈСЦ "Киви банка"

Дебитна картица робне марке Роцкетбанк, коју је претходно издала ЛЛЦ комерцијална банка Интеркоммертс, затим финансијска институција Откритие, а сада организација која је део КИВИ Групе, која има лиценцу Банке Русије и, према томе, средства клијента осигурава ДИА.

Ово средство плаћања је део система Мастер Цард Ворлд и након што добијете рубље од пластике можете отворити исте, али само у доларима и еврима. И руски држављани и странци могу да добију Ракету, за шта је потребан пасош и документ који дозвољава боравак на територији Руске Федерације.

Постоји неколико тарифних планова - бесплатни "Цоси Цосмос" и плаћени "Опен Спаце". Други се од првог разликује по повећаним ограничењима за повлачење средстава и трансфера, као и прилично строгим критеријумима у вези са обављањем куповина и одржавањем стања на рачуну.

Роцкетбанк се одликује даљинском услугом. Апликација је остављена на мрежи, а након регистрације „Ракета“ ће бити испоручена бесплатно у било који од двадесет и девет главних руских градова.

Камате на дневно стање: 5,5% годишње на рачун рубље, 0,1% на рачун долара и 0,01% на рачун евра.Не постоји ограничење, нити постоји захтјев за трошењем.

Ракетни биланс можете одржавати бесплатним попуњавањем путем каса и банкомата Откритие (РУБ), преко МКБ терминала, Ц2Ц трансфера путем мобилне апликације (од 5.000 рубаља).

Помоћу „Ракета“ можете да вршите одлазне новчане трансфере другим кредитним институцијама користећи број рачуна. Месечни лимит је 1.000.000 РУБ. За све горе наведено узима се провизија од 50 рубаља.

За све куповине плаћене Роцкет-ом (и страном валутом) наплаћује се повраћај готовине од 1%, изражен у ракетним рубљама. Конкретно, организација омогућава месечно бирање омиљених места за која постоји повећана награда - са 2 на 10%. То могу бити супермаркети, кафетерије, бензинске пумпе.

У будућности, користећи ракетне рубле, можете надокнадити набавну цену (од 3.000 РУБ), која је направљена најраније 30 дана пре повлачења бонуса. Такође је прилика да нагомилане бодове замените за сувенире у „Ракету“. Списак ограничења за која се не наплаћују ракетне рубље врло је кратак и доступан је за преглед на званичној веб страници. Постоје ограничења у погледу накнаде. Максимални износ ракетних рубаља који се може акумулирати није већи од 10 хиљада.

Могуће је отворити сигурне рачуне путем мобилне апликације Роцкетбанк. Нема им приступа из пластике, али камата на њих је иста као и на ваги. Истовремено, материјални ресурси који се чувају на таквим рачунима сигурнији су него обично.

Предности:

 • бесплатно пуштање и одржавање без поштовања било каквих додатних услова;
 • бесплатна достава;
 • камате на биланс;
 • погодно попуњавање;
 • доступне међубанкарске банке;
 • повлачење средстава без провизије (до 150 хиљада рубаља месечно) на било ком банкомату;
 • поврат новца од 1 до 10%;
 • можете акумулирати бодове;
 • јединствени курс конверзије за све трансакције повезане са девизним курсом;
 • са функцијом отварања штедних рачуна и депозита;
 • погодна мобилна апликација, која је такође доступна за ПЦ;
 • додатне бонус промоције;
 • подршка модерним технологијама плаћања паметним телефоном;
 • бесплатна пусх обавештења.

Мане:

 • не можете напунити девизни рачун;
 • месечна ограничења поврата готовине;
 • нема филијала банака, а услуга се обавља на даљину;
 • СМС-информисање се плаћа (50 рубаља месечно);
 • плаћају се папирне верзије свих сертификата (350 РУБ по документу);
 • провизија се наплаћује за неактивност (100 РУБ за сваких 90 дана неактивности);
 • прегледи клијената указују да финансијска институција поставља ограничења за различите трансакције на појединачној основи;
 • употреба закона 115-ФЗ према којем банка може одбити да изврши операцију, као и да блокира пластику или затражи документа клијента - али овај сумњив недостатак позитивно карактерише саму кредитну организацију.

"Бенефит"

Издаје: Хоме Цредит

Претходно средство плаћања ове организације - Космос дебитна картица - било је лидер у свом сегменту. Након што су маркетиншки стручњаци компаније Хоме Цредит одлучили да уклоне успешан производ из линије понуда, Бенефит је дошао да га замени. Посебност овог догађаја лежи у чињеници да власници „Цосмоса“ још увек имају могућност да користе „Цосмос“, али је само „Бенефит“ доступан за нове клијенте.

„Бенефит“ је укључен у ВИСА систем и има бесплатан приступ технологији бесконтактног плаћања Паи Ваве. Пријава за „Бенефит“ може се оставити на мрежи или посетити канцеларију банкарске институције. У многим великим градовима постоји служба доставе на наведену адресу.

Услови коришћења „Бенефита“ су следећи - у првом и другом обрачунском периоду накнада за услугу се не узима. Даље, морате или да потрошите најмање 5.000 РУБ месечно, или да одржавате минимални биланс од најмање 10.000 РУБ. У случају непоштовања услова, наплатиће се провизија од 99 РУБ / месечно.

Можете додатно издати две картице у "Бенефит", трошак сваке ће бити 200 рубаља.

Што се тиче камата на дневно стање (до 300.000 РУБ), банка нуди 7% годишње при куповини у периоду поравнања за износ од 5.000 РУБ и више.

Истоимени бонус програм, који послује у систему Хоме Цредит, подразумева повраћај готовине од 3% за трошкове у категоријама „Бензинске пумпе“, „Кафићи и ресторани“, „Апотеке“, као и 1% за све остале куповине. Месечни лимит је 2000 поена. Можете да повежете додатне категорије за повраћај средстава - али из разлога. Трошкови сваке од листа „Кућа и поправке“, „Забава и забава“, „Кућни љубимци“, „Здравље и лепота“, „Производи за бебе“ износе 99 поена месечно. За „Одећу и обућу“, као и „Електронику“, мораће се платити додатних 199 поена месечно. Све повезане додатне категорије аутоматски ће се обновити ако на бонус рачуну има довољно бодова за њихово плаћање и ако аутоматско обнављање није отказано.

Постоје и промотивни бодови (повраћај готовине од 10%) који се обрачунавају за робу купљену у партнерским продавницама (АЛБА, ОБИ, М-Видео итд.), Али да бисте их добили потребно је да одете на веб локацију партнера са личног рачуна „Погодности „И њиме платите куповину.

Поени за све операције се додељују већ следећег дана након операције, преносе се у рубле преко личног рачуна „Бенефитс“ према систему 1 бод = 1 РУБ и приписују на картицу, међутим, за пренос прво морате акумулирати најмање 100 бодова.

Неискоришћени бодови биће отказани након 12 месеци. Али са промоцијама је све теже, они могу да "оду" у року од 70 дана. Према купцима који своје рецензије остављају на мрежи, систем са промотивним повраћајем готовине није у потпуности развијен, јер с њим често настају проблеми. Било је случајева када промотивни бонуси нису исплаћивани. Савет искусних корисника своди се на чињеницу да се сви проблеми морају решити посетом канцеларији организације и подношењем формалне жалбе.

„Бенефит“ се надопуњује услугама Интернет банкарства независних банака и мобилном апликацијом. Ограничење за С2С је у року од 300 000 РУБ месечно.

Предности:

 • издати бесплатно;
 • јефтине стопе услуга;
 • испорука;
 • прво издање је бесплатно;
 • обрачун камате на биланс стања;
 • готово сви послови су укључени у потребан обрт трошкова;
 • бонус програм;
 • кратка листа изузетака за повраћај готовине;
 • претварање бодова у рубље;
 • подизање готовине са било ког банкомата без провизије до 5 пута месечно;
 • погодно попуњавање;
 • доступна је јефтина међубанкарска банка (10 РУБ);
 • бесплатни давалац;
 • постоји двомјесечни депозит за допуну расхода „Штедни рачун“ са стопом од 5,5% годишње;
 • можете поставити ограничења на износ трансакција и подизања готовине;
 • подршка за технологије плаћања путем паметних телефона.

Мане:

 • заокруживање повраћаја новца на целобројну вредност;
 • анти-транзитна ограничења, која се састоје у потреби да се средства држе на рачуну 10 дана са безготовинским пријемом;
 • СМС-информисање се плаћа;
 • наметање додатних услуга;
 • недостатак бесплатне телефонске линије.

"Халва"

Издаје: ПЈСЦ Совцомбанк

Опис на званичној веб страници организације позиционира „Халву“ као картицу са бескаматним ратама, уз помоћ којих су куповине доступне у партнерским продавницама на рачун кредитних средстава на бескаматној основи. У ствари, „Халва“ је универзални програм задуживања и кредитирања. Његов принцип рада сличан је функционалности „Савести“ из „Киви банке“. Ствар је у томе што је таква шема корисна за све три стране: клијент добија прилику да користи бескаматне рате, банка прима надокнаду од партнерских продавница, а продавнице директно повећавају приход привлачењем нових купаца.

„Халва“ није персонализована, опремљена је Паи Пасс технологијом (бесконтактно плаћање). Ограничени кредитни лимит достиже 350.000 РУБ и у његовом оквиру можете купити робу на рате. Кредит се отплаћује у једнаким ратама у складу са утврђеним правилима. Неплаћање минималне обавезне уплате резултираће новчаном казном и казном.

План отплате важи искључиво у партнерским продавницама, у свим осталим малопродајним објектима само ваша средства могу бити отписана из Халве. Списак партнера је индивидуалан за сваки град и наведен је на званичној веб страници.

Поврат новца на „Халви“ обезбеђује се само при плаћању робе властитим средствима. Пластични режим рада се ручно бира у мобилној апликацији или у верзији прегледача.

Поврат новца функционише на следећи начин: приликом куповине у партнерским продавницама за свој новац помоћу технологија плаћања паметним телефоном наплаћује се 6%, приликом плаћања пластиком - 2%, за све остале куповине - 1%. Повећани поврат новца приликом плаћања на партнерским тачкама паметним телефоном, али путем Интернета није обезбеђен.

Списак партнера "Халве" је веома широк и постоји практично свака категорија робе и услуга.

Да бисте добили награду, морате да извршите најмање 5 куповина за извештајни период у износу од 10.000 РУБ или више. Поврат новца се изражава у облику поена прикупљених на посебном бонус рачуну у року од десет дана након завршетка извештајног периода. Максималан износ бодова је 5.000 / месечно. Даље, са акумулираним бодовима (1 бонус = 1 РУБ) можете у потпуности или делимично надокнадити трошкове робе из партнерског продајног места, али само купљене током последња 2 извештајна периода. Бонуси важе 12 месеци, а затим истичу.

„Халва“ се допуњава уз помоћ банкомата и терминала „Совцомбанк“, као и бесплатно од пластике других кредитних организација путем личног рачуна или мобилне апликације.

Помоћу „Халве“ можете да уновчите средства на независним банкоматима без наплате провизије. Месечни лимит је 100.000 РУБ.

СМС-информисање се врши бесплатно ако су испуњени следећи услови: ако је клијент стар 50 или више година, ако је клијент инсталирао апликацију Халва и посетио је најмање 3 пута током извештајног периода (или је унео свој лични налог на веб локацију), ако није дуговања, ако није било трансакција са пластиком.

Камата на дневно стање сопственог новца (до 500.000 РУБ) у износу од 7,5% годишње обрачунава се ако је на Халви направљено 5 или више трошкова за износ од 10 000 рубаља за извештајни период, а преко одређеног износа - до 6% годишњи.

Предности:

 • не наплаћују се накнаде за издавање или услуге;
 • „Халва“ се може добити у филијали банке или путем курира;
 • Совцомбанк има филијале у 68 саставница Руске Федерације;
 • бескаматне рате;
 • поврат новца до 6%;
 • подржава технологије плаћања путем паметних телефона;
 • једноставна конверзија бонуса у рубље;
 • погодно попуњавање;
 • сопствени новац се може подићи и пренети;
 • СМС-информисање;
 • камате на биланс;
 • погодна апликација;
 • промоције и посебне понуде;
 • повољно платити у иностранству;
 • курс је везан за курс Централне банке Руске Федерације + 1%;
 • могућност повећања рока рата (трошак са 900 на 3900 РУБ).

Мане:

 • пријем није увек одобрен и постоје услови за регистрацију;
 • „Халва“ повећава терет зајма;
 • кредитни лимит се поставља појединачно и може се променити;
 • бодови за поврат новца заокружују се на најближи цео број;
 • потребно је проверити листу партнерских продавница пре сваке куповине, јер Совцомбанк не обавештава о променама у партнерској мрежи;
 • безготовински рачуни морају остати на рачуну 30 дана пре подизања;
 • пластика се отказује ако се не користи дуже од 6 месеци;
 • Издавањем „Халве“, клијент аутоматски даје сагласност за примање нежељене поште од банке и свих њених партнера;
 • казна за неинформисање када се промене лични подаци;
 • приликом избора промотивног производа у партнерској продавници, Халва на рате можда неће бити прихваћена;
 • организација задржава право промене услова уговора и преноса својих права из уговора на трећа лица.

Опенцард

Издаје: "Откриће"

Инструмент плаћања Опенцард, опремљен чипом и бесконтактном технологијом, у почетку ће коштати 500 РУБ, али након што укупан износ куповине на картици достигне 10.000 РУБ, на бонус рачун ће бити додељено 500 отворених бонуса који се конвертују по стопи од 1 отвореног бонуса на 1 РУБ.Нови корисници, који претходно нису били регистровани као клијенти Откритие-а, такође могу да добију 500 бодова у оквиру промоције Бринг а Фриенд.

На Опенцард можете издати 5 додатних картица, од којих ће свака коштати 500 РУБ.

Опенцард може бити не само у рубљама, већ иу валутном формату, бонус програми за које остају исти. Емисија долара кошта 8 долара, а емисија евра 7 евра.

Поврат готовине са Опенцард рачуна додељује се као поени на засебан рачун. За календарски месец у којем је пластика издата и допуњавана, наплатиће се повраћај средстава у износу од 3% за све куповине или 11% за изабране категорије. Последње зависе од поштовања следећих услова: при куповини у износу од 5.000 рубаља или више - 1%, уз одржавање стања од 100.000 рубаља или више, при чему се узима у обзир сав новац на рачунима клијента код банке Откритие, укључујући девизе - додатних 5%, приликом плаћања услуга за извештајни месец у износу од 1.000 рубаља или више путем мобилне апликације или Интернет банке - додатних 5%. Максимално ограничење повећаног месечног поврата у одабраним категоријама је 3 хиљаде бодова.

Ограничење броја бодова који се могу доделити месечно је 15 хиљада бонуса. Такође, у извештајном периоду безготовинска плаћања не би требало да прелазе 300.000 рубаља за најпопуларније групе добара. Листа је доступна за преглед на службеним ресурсима.

У осталим категоријама (за сваку одвојено) безготовинске трансакције не би требало да прелазе 150.000 РУБ месечно за обрачун готовине.

Такође, постављени су услови под којима се у једном продајном месту не може извршити више од 5 куповина у једном дану помоћу Опенцард-а. Почев од 6. неће бити повраћаја новца.

Са акумулираним новцем можете у потпуности надокнадити куповину обављену не пре 30 дана у износу од 3.000 рубаља или више. Накнада ће бити враћена на главни рачун. Отворени бонуси „живе“ 2 године.

Опенцард се може надопунити са картица независних компанија које користе ИБ и МБ.

Предности:

 • бесплатно издање;
 • нема годишње накнаде за одржавање;
 • испорука о трошку компаније у 36 градова Руске Федерације;
 • поврат новца 3-11%;
 • нема повратка готовине заокруживања на доле;
 • мали списак трансакција за које се не врши повраћај средстава;
 • исплата без провизије на било ком банкомату у оквиру ограничења (500.000 РУБ);
 • бесплатне међубанкарске и С2С;
 • промена ПИН-кода бесплатно;
 • подршка за технологију плаћања путем паметних телефона;
 • повољан курс валуте у мобилној апликацији и интернет банци.

Мане:

 • Упит о плаћеном стању на независним банкоматима - 60 РУБ;
 • на салдо нема камате, а као алтернатива нуди се штедни рачун „Моја касица касица“;
 • плаћено СМС обавештавање (прва два месеца - 0 РУБ, затим - 59 РУБ / месец);
 • високе казне за техничко прекорачење;
 • немогуће је поставити ограничења за мрежне трансакције, потребна је посета филијали;
 • реиздање кошта 650 РУБ;
 • нема разумевања за прекограничну рубљу.

Која је банка боља?

Резимирајући, можемо рећи да данас постоји много различитих банкарских понуда, од којих је свака корисна на свој начин, па стога није лако направити избор. Анализа доводи до закључка да су најбољи дебитни програми доступни код Тинкофф банке, Роцкетбанк, Хоме Цредит, Совцомбанк, Откритие Банк.

Међутим, горе поменути рејтинг није обухватио неке популарне картице, које такође имају атрактивне услове. На пример:

 • Алфа-картица са погодностима и каматама од Алфа-банке - бесплатна услуга, повраћај готовине до 3% за све купљене услуге и робу, подизање новца са било ког банкомата и до 6% за неизмириво стање;
 • „# Све је могуће“ од Росбанк - повраћај готовине до 10% (у одређеној листи категорија и у складу са утврђеним прометом потрошње месечно) и 1% за све остале куповине;
 • Виртуелна картица од Мегафона - поврат до 20% при сервисирању партнера, до 8% годишње на стању на рачуну, бесплатна регистрација и одржавање;
 • „Ваш повраћај готовине“ од Промсвиазбанк - до 5% повраћаја готовине у 3 одабране категорије, 5% на салдо у бодовима повраћаја новца, повраћај новца од 1% на све куповине, услуга без провизије;
 • Профитабилна картица бр. 1 од банке Востоцхни - до 7% годишње за неизмириво стање, повраћај готовине од 5% за робу у одређеним категоријама и до 40% при плаћању од партнера путем Интернета, услузи и подизању са банкомата без плаћања;
 • Платна картица са Беелине - 6% за преостала средства, 1% поврат новца за све куповине и 5% за три изабране категорије, бесплатна услуга и подизање готовине;
 • Мултицард од ВТБ - 6% годишње на неизмириво стање, 7 опција за накнаду за плаћање робе која користи безготовинску технологију, подизање готовине са било ког банкомата без провизије.

Ако имате искуства са коришћењем дебитних картица са повратом готовине, описаним у оцени или занимљивијом опцијом, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *