Најбоље дечије железнице за 2020. годину

0

Упркос обиљу модерних справа, дечија железница је и даље најбољи поклон и омиљена играчка за већину деце. Такво изненађење донеће срећу сваком детету, без обзира на пол и старост. Савремено тржиште таквих производа нуди потрошачима велики избор таквих играчака, али проналазак правог производа може родитељима створити потешкоће. Низ додатне опреме, величине и опреме, као и различите категорије цена - све ове тачке могу покренути питања. Да би помогли родитељима, уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ припремили су рејтинг најбољих дечјих железница за 2020. годину.

Кад можеш дати

Сваки поклон, посебно за децу, мора се благовремено уручити. Премала особа највероватније неће бити заинтересована за железницу и неће ценити напоре својих родитеља.

Већина образовних психолога препоручује куповину пруге почев од 4. године. Управо овај период бебиног развоја карактерише жеља за испробавањем различитих друштвених улога, жеља за имитирањем одраслих и све више за проучавањем света око себе. У овом добу најбоље је набавити најједноставније и најмање ручне железнице. Дете се једноставно не може носити са сложеном великом структуром. Такође је пожељно да играчка буде јарких боја и да садржи слике животиња или познатих ликова из цртаних филмова.

У доби од 6 и више година вашем детету ће одговарати велика играчка са много додатних делова. Одличан избор био би пут са могућношћу промене руте и околног пејзажа.

Критеријуми избора

Да бисмо изабрали најоптималнији производ, анализираћемо врсте и класификацију железница. Класификација робе зависи од броја делова, опреме, материјала за израду и других показатеља. Опишимо их детаљније.

Тип играчке

 1. Кочија - користе се заједно са локомотивом, такви модели могу бити дизајнирани за превоз путника (играчке, на пример). Постоје и опције за наткривене вагоне, они су дизајнирани за превоз робе. Поред тога, железнички комплети су често опремљени резервоаром, платформом и другим атрибутима. За децу су кочије измишљене без очувања реализма и посебних детаља. Често су направљени у облику лика из цртаног филма.
 2. Локомотива - директно вуче вагоне. Такође може бити неколико врста. На пример, парна локомотива се покреће радом парне машине. Скупљи модели често немају само натуралистички изглед, већ истовремено могу створити имитацију дима. Постоје и дизел и електричне локомотиве.
 3. Састав - укључује локомотиву и вагоне. Број вагона може варирати од једног до неколико. По жељи можете да их одвојите, додате нове, прикачите платформе, промените конфигурацију.
 4. Почетни комплет - Опремљен пуним возом, шинама, баријером, тереном и железничким радницима. Постоји много опција за такве композиције, у овом случају треба да се водите само преференцама детета. Такође за посебне љубавнике и старију децу можете пронаћи колекционарске комплете - на пример, поштански воз, воз у ретро стилу. Међутим, такви модели су много скупљи.

Квалитет производа

Куповину скупоценог поклона не би требало да засене недостаци или недостаци. Обавезно обратите пажњу на зглобове између аутомобила, јачину њихове везе, колико су точкови аутомобила усидрени са шинама. Такође бисте требали проверити квалитет шина, њихове међусобне везе. Пажљиво погледајте аутомобиле, они морају бити нетакнути, сви делови морају бити чврсто затегнути.

Материјал за производњу

Следећи материјали су најчешћи:

 • пластика - од ње се праве најјефтинији модели. Таква роба је мање издржљива, брзо се ломи и не подноси падове и ударе;
 • дрво је најбоља опција за дете, посебно за ону децу која имају навику да вуку своје играчке у уста. Дрво је много еколошки прихватљивије и отпорније на ударце од пластике;
 • метал - ови комплети пруга погодни су за старију децу. Метални путеви су јаки, поуздани, али тешки.

Контрола

 1. Приручник - ова врста управљања је најприкладнија за млађу децу којој је тешко да управља даљинским локомотивама. Поред тога, постоје деца која су много више заинтересована за самостално котрљање аутомобила.
 2. Механички - такве локомотиве се покрећу помоћу механичког намотаја (опруга). Такви модели су згодни по томе што им не требају батерије и возе самостално. Међутим, захтевају сталну пажњу и лако се ломе.
 3. Батерија - батерије се користе као батерија. Таква контрола је врло згодна, не захтева стално навијање опруга. Али родитељи треба да буду спремни на сталну куповину батерија, осим тога, не треба заборавити на сигурност - батерије су врло токсичне за људско тело ако их случајно прогутају.
 4. Из мреже - такви модели се покрећу захваљујући струји која пролази дуж шина. Парну локомотиву покреће мотор. Такве играчке имају високу цену и колекционарски су предмети.

Такође је могуће укључити и искључити осветљење у вагонима, покретати неколико локомотива на различитим рутама. Сви параметри у потпуности зависе од потреба купаца.

Додатни ефекти

Да би игра била занимљивија, многе композиције су опремљене бројним специјалним ефектима за реалан процес. То може укључивати:

 • осветљење - локомотива је опремљена фаровима, пут и пејзаж осветљени су лампионима, такође може бити присутно декоративно осветљење воза;
 • дим - створен присуством парне машине;
 • звучни запис - симулира звук точкова на шинама, звучни сигнал и друге сигнале.

Опрема

Комплет за железницу може садржати батерије, даљински управљач, додатне делове за игру, резервне делове, предмете који имитирају природу. Ови комплети су скупи и погодни за старију децу.

Где могу да купим

Такве поклоне треба купити у дечијим продавницама. Произвођач мора бити познат, јер се познати брендови плаше да не изгубе добру репутацију. Али крајње се обесхрабрује куповина јефтиних железница. Често су кратког века и за њих је тешко наћи додатну опрему и додатне делове. Штавише, такви производи могу бити израђени од токсичне пластике.

Оцена најбољих дечјих железница

Списак у наставку састављен је на основу стварних прегледа купаца и савета образовних психолога.

ЛЕГО Дупло електромеханички грађевински сет парни воз

Ова марка је одавно позната по квалитету својих производа.Дугогодишња репутација и компетентан приступ производњи дечије робе надају већини родитеља поверење. А техничке могућности овог модела занимаће не само дете, већ и одраслу особу.

Таква играчка учиниће да се ваше дете осећа професионалним машином. Мотор парне локомотиве ради на основу инерције - да би се кола покренула, довољно их је мало притиснути. Заустављање воза такође неће изазвати потешкоће, јер за то само требате подићи аутомобил изнад шина. За реалистичну игру, произвођач је у комплет додао пет тастера за активирање за звук, заустављања, промену правца, рад са угљем и осветљењем. Поред тога, изузетно изведена железница, присуство фигура возача и животиња, као и других предмета из околног света, додаће натурализам. За најразвијенију децу пријатан додатак биће могућност инсталирања апликације на телефон која управља парном локомотивом. Ова опција је даљинска управљачка тачка и омогућава обављање забавних образовних задатака.

Играчка је усмерена на развој дететове фине моторике руку, жеље за маштањем и изражавањем маште. Препоручена старост је 2-5 година. Парну локомотиву напајају батерије.

ЛЕГО Дупло електромеханички грађевински сет парни воз

Предности:

 • висок квалитет производа;
 • способност управљања одредом кроз апликацију;
 • присуство додатних ефеката;
 • крупни детаљи.

Мане:

 • неки корисници немају све ефекте;
 • воз је тежак;
 • висока цена;
 • неколико шина у возу.

Просечни трошак је 2.500 руских рубаља.

Хуан Ки Раилроад Стартер Кит

Овај сет је направљен од висококвалитетне и флексибилне пластике. Модел је прилично издржљив и отпоран на ударце. Свеукупно комплет укључује 52 дела за реално играње. Воз вози електрични мотор, воз се покреће захваљујући батеријама, које нажалост нису укључене у пакет. Састављање свих елемената је једноставно и неће детету постављати питања. Постава је представљена другим комплетима који су апсолутно међусобно компатибилни, тако да корисници могу лако да повећају састав.

Такође, путокази, звучни запис и осветљење додаће натурализам у игру. Минимална старост детета је 3 године.

Хуан Ки Раилроад Стартер Кит

Предности:

 • имитација дима;
 • издржљива пластика;
 • присуство путних знакова;
 • компатибилност са другим деловима;
 • реално извођење.

Мане:

 • потреба за куповином батерија.

Просечни трошак је 1.500 руских рубаља.

ЛЕГО Цити Електромеханички грађевински сет Теретни воз

И опет је познати бренд у нашем избору. Линија производа представљена је разним моделима који укључују бројне путничке и теретне конструкторске возове. У овом случају, погледајмо детаљније теретни воз. Какве предности има?

Овај комплет вам омогућава превоз терета и контејнера; ради удобности деце, у воз је укључена дизалица. Много чврстих додатних делова ће дати реализму играња, сет укључује шине, железничке раднике. Воз ради помоћу радио контроле, што ће такође побудити додатно интересовање за дете. Укупно састав укључује више од 1000 делова израђених од трајне пластике. Ови елементи се лако комбинују једни с другима, издржавају ударце и падове. Међутим, овај сет се не може комбиновати са сетовима из ЛЕГО Дупло серије.

Поред тога, воз је опремљен специјалним звучним ефектима, који ће такође додати потисак знању. Играчка промовише развој малог моторног чамца и омогућава вам испробавање различитих друштвених улога, као и имитирање одраслих.

ЛЕГО Цити Електромеханички грађевински сет Теретни воз

Предности:

 • робусна конструкција;
 • радио контрола;
 • велики број детаља;
 • тачност извршења.

Мане:

 • воз излази из шина;
 • висока цена.

Просечни трошак је 9.000 руских рубаља.

ИНТЕЛИНО Паметна железница за играчке

Ако заиста желите да угодите свом детету и истовремено уживате у узбудљивој игри, обратите пажњу на овај занимљив и модеран сет. Овај сет је погодан за оне који воле технички напредак, јер је играчка створена користећи иновативне технологије уз очување класике. Резултат је ажурирана, модерна верзија, међутим, упркос техничким карактеристикама, чак и дете од 3 године може лако да схвати играчку.

Локомотива је опремљена модерним системима: сензори покрета, звук, осветљење - све ово ће обрадовати свако дете. Ако сте претходно купили верзије играчака, не брините о њиховој компатибилности. Шине из различитих сетова су савршено састављене, сви делови су сигурно комбиновани.

Што се тиче интелектуалне компоненте парне локомотиве? Дете може лако да постави тражени правац, промени путању кретања, откачи кочију, а такође изводи и низ других манипулација. Све команде се могу поставити једноставним кликом на плочице одговарајуће боје. Плочице се налазе испод шина; воз, пролазећи дуж њих, једноставно чита информације. Ова иновација ће помоћи детету да развије основно знање програмирања. Поред тога, корисници могу да инсталирају мобилну апликацију на свој уређај која омогућава даљинско управљање играчком. Штавише, дете може да креира сопствене ауторске наредбе. У комплету се налази пуњач.

ИНТЕЛИНО Паметна железница за играчке

Предности:

 • Вештачка интелигенција;
 • доступност апликације;
 • комплетан сет;
 • стилски дизајн;
 • присуство специјалних ефеката.

Мане:

 • висока цена.

Просечни трошак је 10.000 руских рубаља.

1 ТОИ Ретро Екпресс почетни сет

За оне који желе да купе повољнију опцију, овај модел ће бити одличан избор. Воз ради захваљујући контролној табли, врло је згодан и омогућиће вам даљинско управљање играчком. За веће интересовање, комплет емитује звучни сигнал, има светлосне ефекте, а такође симулира испуштање паре из цеви. Комплет укључује 3 аутомобила у ретро стилу, лако се монтирају, њима је лако управљати. ПУ ради на батерије, па се играчка препоручује деци узраста од 6 година и више. Читав сет је направљен од висококвалитетне пластике која лако подноси ударце и падове. Делови су прекривени бојом која не представља опасност за децу и неће се ољуштити током времена. Сви производни материјали су у потпуности сертификовани и не емитују токсичне супстанце.

1 ТОИ Ретро Екпресс почетни сет

Предности:

 • робусна конструкција;
 • необичан ретро дизајн;
 • присуство специјалних ефеката;
 • разумни трошак.

Мане:

 • нису утврђени значајни недостаци.

Просечни трошак је 1.500 руских рубаља.

ОмЗЕТ почетни сет "Железница-3"

И још један јефтин, али врло квалитетан сет. Играчка је погодна за децу узраста од 3 године и више. Карактеристике воза укључују могућност кретања уназад. Ту је и звучни запис. По вољи, дете може да подеси брзину локомотиве. Аутомобили се покрећу помоћу контролне табле која се напаја из батерија. Поред тога, комплет укључује платформу за превоз животиња. Овај приступ подстиче развој дететове маште и чини игру забавнијом.

Шине се лако монтирају, лако се комбинују, мењају смер и чврсто се држе једна за другу. Материјали за производњу су издржљиви, поуздани и потпуно сигурни.

ОмЗЕТ почетни сет "Железница-3"

Предности:

 • ниска цена;
 • широк спектар могућности;
 • додатни ефекти.

Мане:

 • сет укључује само два аутомобила.

Просечни трошак је 1.000 руских рубаља.

Ако сте имали искуства са употребом производа описаних у оцени, напишите своје коментаре у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *