Најбоље музне ​​машине за 2020

0

Мужња стоке ручно дуго је прошлост. Много је погодније користити посебан апарат који вам омогућава брзо добијање млека без осећаја умора. Такви уређаји се купују и за велике индустрије и за мале фарме. Избор правог уређаја захтева исправан и мудар приступ, наш чланак ће вам помоћи да добро купите.

Шта је то

Дојилица је уређај са вакуумском пумпом.

Пумпа може да функционише захваљујући моторном уљу, али овај метод је незгодан, јер захтева стално праћење, провере, поред тога, опрема ове врсте може брзо да откаже у хладној сезони. Од предности вреди истаћи тихи рад.

Постоје и модели са сувим изгледом. Њима је врло лако управљати, не захтевају посебне вештине, али су веома бучни.

Коме ће требати

Такве јединице не би требало да купује власник једне или две краве; за одржавање такве опреме биће потребно више напора. Али за фармера који има више од три стоке, машина за мужу постаће неопходна, поготово ако постоје друге одговорности. Такође, људима који пате од јаких болова у леђима и болести мишићно-скелетног система таква аквизиција неће бити сувишна.

Понекад постоје случајеви у којима животиња једноставно не дозвољава да је додирне: појединачне карактеристике краве, анатомски недостаци (равне или болне брадавице). У таквој ситуацији употреба уређаја за мужу постаће неопходна мера.

Критеријуми избора

Већ смо описали карактеристике пумпе. Поред тога, постоји и низ других параметара које треба узети у обзир. Да не бисте погрешили приликом избора, саветујемо вам да обратите пажњу на следеће карактеристике.

Пулсатор

Овај елемент је одговоран за брзину и запремину мужње. Он је тај који је постављен на виме краве. Такође, правилно одабрани уређај омогућиће животињи да лакше пренесе мужу и заштити је од маститиса. Које могућности постоје?

 • Нерегулисани пулсатор - елемент претвара стални вакуум у пулсирајуће импулсе. Током мужње, вибрација мембране се замењује мировањем животиње. Тада почиње следећи циклус. Током рада, млеко се потпуно испумпава из вимена. Такве јединице су вољене због своје непретенциозности, једноставности рада и поправке, као и због ниских трошкова.
 • Млеко у пару - Овај уређај симулира мужу руку. Трошкови таквих модела значајно се повећавају. Две брадавице наизменично учествују у процесу, док се друге две одмарају. Јединица ће заштитити животињу од компликација које се појаве у случају прекомерног храњења. Препоручујемо куповину машина ове врсте за велике фарме на којима је питање здравља стоке акутно.

Обе врсте пулсатора ни на који начин не утичу на снабдевање млеком, али мужња у паровима осигурава заштиту животиње у процесу.

Савет! Нити један ветеринар не саветује машини да помузе последње капи говеда. Боље прекинути аутоматизовани процес и ручно узети остатке. У супротном, крава или коза могу развити маститис.

Колекционар

Овај део јединице састоји се од неколико црева, једна цев је повезана са вакуумским дистрибутером, четири друге су комбиноване са гуменим тракама које се наносе на брадавице. Ова црева су комбинована са масивним које одводе млеко у посуду. Што је већа запремина колектора, то се интензивније пуни.

Стандардна запремина је 140 кубних метара. цм, на акцији можете наћи и 240 кубика. цм. Ако говоримо о уобичајеном раду и мужњи 2-3 краве, онда је боље изабрати стандардни систем без преплаћивања за повећани капацитет. Али ако говоримо о великој фарми, онда не бисте требали штедјети на колектору велике запремине.

Материјал за производњу

Што се тиче технологије, овој тачки треба посветити максималну пажњу. Овај параметар је одговоран за живот и сигурност рада. Тако, на пример, стакло апарата може бити израђено од пластике. Ово ће смањити трошкове производа, али ће га учинити непоузданим за зимску употребу. Пластични контејнери, који нису у стању да издрже ниске температуре, често пуцају и пуцају. На продају можете наћи и наочаре од нерђајућег челика или са металним цилиндром. Одликује их висок ниво чврстоће, али су нешто скупљи.

Поклопац посуде у коју тече млеко такође утиче на цену машине. Може се направити од полипропилена или метала. Препоручујемо куповину уређаја са заменљивим пластичним поклопцем. Тако корисник може уштедети новац купујући тражени предмет касније. Такође је вредно узети у обзир да ће пажљив рад јединице омогућити и најкрхкијим деловима да служе дуго.

Услови коришћења

Апарат за мужу треба свакодневно сервисирати. Шта укључује брига?

 1. У апарату не сме остати ни најмање количине млека.
 2. Читав систем мора бити темељно очишћен након употребе. Млеко је одличан медијум за развој патогена. Уређај се може опрати чистом текућом водом.
 3. Једном на сваких седам дана цеви се оперу четкама, а спољни део сувом крпом како би се уклонила прашина и спољна контаминација.

Оцена најбољих машина за мужу

За краве

ДеЛавал Мму11

Шведска марка производи свестран и прикладан уређај који је одобрен за употребу и код крава и код коза. Јединица је поуздана, испуњава све захтеве међународних организација, у њеном дизајну користе се само висококвалитетни и ефикасни елементи. Корисници такође хвале уређај због високог нивоа сигурности. Позитивне критике уливају поверење потенцијалним купцима. Такав модел ће бити потребан на великој фарми када је реч о висококвалитетној непрекидној мужи која животињи не изазива непријатност.

Уређај се лако покреће и хигијенски чисти, упркос великој тежини - скоро 70 кг. Пумпа је сувог типа, ниво буке је низак, постоје додатна црева за већу једноставност употребе. Потрошња енергије је мала, што још једном потврђује потребу за коришћењем модела за велику стоку.

ДеЛавал Мму11

Предности:

 • високих перформанси;
 • позитивне критике;
 • лакоћа коришћења;
 • дуг радни век;
 • поуздане компоненте.

Мане:

 • висока цена.

Просечни трошак је 65 000 руских рубаља.

Фармер АДЕ-03М ЦР

Производна јединица домаће производње, врста - сува. Овај дизајн ће уштедети кориснику не само финансијску уштеду (нема потребе за трошењем новца на уље и додатно одржавање), већ и уштеду времена - опрема је у стању да истовремено музе две краве.

Тежина уређаја је мала, има само 27 кг, па га је тако лако транспортовати по потреби. Сви производни материјали су сигурни и сертификовани, постоји гаранција произвођача. Поред тога, постоји додатна заштита од продора течности на мотор који ради.

Фармер АДЕ-03М ЦР

Предности:

 • велика запремина посуде за млеко;
 • ергономија;
 • лакоћа коришћења;
 • прихватљива цена;
 • мала тежина.

Мане:

 • није идентификовано.

Просечни трошак је 25.000 руских рубаља.

Тандем Буренка

Одлична опција за малу породичну фирму. Уређај може радити са неколико животиња одједном, пружајући висок ниво продуктивности и сигурну млечност. Није потребно ручно довршити поступак, јер се виме празни што ефикасније, али, што је најважније, животиња уопште неће патити од такве технике.

Сви саставни елементи направљени су висококвалитетно, контрола неће покретати питања ни за почетнике. Посебан дизајн ће заштитити животињу од инфекција и маститиса. Прилози су направљени од силикона, што гарантује деликатан поступак. Тих рад такође нема трауматичан ефекат на животињу, што повећава млечност и квалитет млека. Вакуум пумпа сувог типа.

Тандем Буренка

Предности:

 • тих рад;
 • Једноставност контрола;
 • високих перформанси;
 • поузданост и трајност.

Мане:

 • велика тежина.

Просечни трошак је 35.000 руских рубаља.

Меласти ТјК 1-АК

Турска јединица ће обрадовати кориснике дугим веком трајања и отпорношћу на продужена оптерећења. Упркос чињеници да је уређај опремљен пумпом сувог типа, не ствара пуно буке током рада и савршено подноси ниске температуре. Од компонентних делова треба разликовати пумпу која је прошла посебну обраду. Тако ће фармер за кратко време добити велику количину млека.

Током рада, посматрање од стране оператера неће му изазвати умор, а животиње такође не осећају нелагоду. Период адаптације на аутоматску мужу је довољно брз. Пулзатор за мужњу у пару симулира ручни поступак, који такође није одвратан од стоке. Снага свих саставних елемената не изазива никакве жалбе од стране корисника; сви делови служе дуго, без изазивања непредвиђених кварова. Јастук вимена направљен је од сигурне гуме која не изазива алергије код животиње. Мале димензије модела олакшаће транспорт, складиштење и хигијенску обраду. Уређај може да служи најмање 8 година.

Меласти ТјК 1-АК

Предности:

 • дуг радни век;
 • сигурност;
 • перформансе;
 • висококвалитетна монтажа.

Мане:

 • није пронађен.

Просечни трошак је 32.500 руских рубаља.

Ард-У2200АЛ

И још један представник уређаја са упареним пулсатором за мужу. Јединица потпуно испразни виме краве, деликатно уклањајући све остатке млека. Уређај се лако прилагођава индивидуалним карактеристикама сваке животиње, гарантујући безболан процес. Према произвођачу, употреба ове технике повећаће укупну количину примљеног млека.

Уз уређај се испоручује посебна колица која олакшавају транспорт уређаја. Овај модел је користан на великој фарми где треба брзо руковати великим бројем стоке. Иако је јединица моћна и ефикасна, не троши велику количину електричне енергије.

Ард-У2200АЛ

Предности:

 • штедња електричне енергије и снага оператера;
 • у стању да повећа млечност;
 • позитивне критике;
 • ергономија.

Мане:

 • неки корисници су приметили потешкоће у услузи;
 • висока цена.

Просечни трошак је 57.000 руских рубаља.

За козе

ДаМилк АИД-1

Погодан уређај ће одушевити корисника лакоћом руковања. Јединица се лако одржава и не изазива одбацивање код животиња. Дугачак век трајања обрадоваће фармера, посебан дизајн ће заштитити тело од падова и удара од стоке.

Компоненте су израђене од трајних материјала. Наочаре од нерђајућег челика се не плаше мраза и екстремних температура. Поклопац уређаја је направљен од алуминијума, висококвалитетне облоге. Такође, произвођач се побринуо за сигурност: постоји заштита мотора од прегревања, црева за храну не садрже токсичне материјале.

ДаМилк АИД-1

Предности:

 • много позитивних критика;
 • погодан промишљени дизајн;
 • точкови за превоз;
 • дуг гарантни период;
 • сигурност.

Мане:

 • само за велике фарме.

Просечни трошак је 20.000 руских рубаља.

Лидер 20.2

Домаћи производ је направљен од најквалитетнијих компонената. Модел је универзалан, може се користити не само за козе, већ и за краве. Сува пумпа је дизајнирана за дуги радни век. Снага мотора је у стању да опслужи једну животињу без прекида. Пулсатор је комбинован: комбинује двоструко мужење и синхроно мужњу. Ово елиминише потребу за додатном ручном мужом.

Према прегледима, производ није склон кваровима и честим поправкама. Управљање је једноставно, експлоатација није способна да развије компликације и патологије на животињи. Робусна конструкција издржаће дугогодишњи рад у пољопривреди свих величина.

Лидер 20.2

Предности:

 • дуг радни век;
 • снага и поузданост;
 • сигурност;
 • лакоћа коришћења.

Мане:

 • одсутан.

Просечни трошак је 34.000 руских рубаља.

Мини Милка МДУ - 5К

Идеално за малу фарму. Користећи такву јединицу, корисник је у могућности да брзо и ефикасно добије велике количине млека. Главне предности производа укључују његову продуктивност - у стању је да свакодневно служи стоци током 15 година. Постоји систем који контролише пуњење вимена, који неће дозволити штету животињи. Ако у стаду постоје немирне животиње које не дозвољавају руковаоцу и апарату да им се приближе, могуће је млеко из даљине. За ово је предвиђено дуго црево.

Дуги век трајања неће утицати на мотор, поуздано је заштићен од сагоревања и загревања. Такође, не бојте се температурних промена и хладног ваздуха. Систем је дизајниран имајући на уму ове функције.

Мини Милка МДУ - 5К

Предности:

 • добро осмишљен систем;
 • прихватљива цена;
 • сигурност;
 • дуг радни век;
 • перформансе.

Мане:

 • није погодно за велику фарму.

Просечни трошак је 22.200 руских рубаља.

Фарма млека 1К

Наш рејтинг је употпуњен јединицом која је лака за употребу. Није га тешко транспортовати, јер је за то опремљен точковима. Пумпа за уље може изазвати неке додатне проблеме, али гарантује тихи ниво рада. Снага уређаја је више него довољна за свакодневно одржавање десет или више коза.

Бешумност модела позитивно утиче на стање животиње, захваљујући томе нема кршења лактације. Кварови на опреми су ретки, испирање система и замена компонената није тешко. Ако је потребно, није тешко купити потребан део, они су увек на полицама одговарајућих продавница.

Млекара 1К мужња

Предности:

 • лакоћа коришћења;
 • једноставан за употребу, укључујући колица;
 • дуг гарантни период;
 • лако поправити ако је потребно.

Мане:

 • неквалитетне компоненте;
 • велика тежина.

Просечни трошак је 23.000 руских рубаља.

Ако сте имали искуства са употребом производа описаних у оцени, напишите своје коментаре у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *