Најбољи двоструки душеци за 2020. годину

0

Најнеупадљивија ствар која је присутна у сваком дому је душек. Ниједно место за спавање у кући не може без њега. Удобан кревет са правим душеком побољшава квалитет спавања и позитивно утиче на здравље чланова породице.

Уредници сајта "best-sr.designuspro.com" припремили су преглед најбољих душека за брачне кревете, захваљујући избору можете одабрати праву, удобну и корисну ствар за спавање и одмор. Размотримо најбоље производе домаћих и страних произвођача, указујући на њихове главне предности и недостатке.

Врсте душека

Да бисте осигурали угодан боравак, потребан вам је душек који одговара величини кревета. Ако се међусобно не повезују у величини, одмах осећа непријатност положаја неке особе током одмора. Када производ има велику запремину, губи се, ако кревет нема довољну величину, не може покрити цео кревет.

Да би се изабрао тачан, потребан и популаран модел, постоје распони робе, тако да потрошач може да се креће у широкој палети и да купи потребну и корисну ствар за себе.

Чак и врло квалитетан душек биће бескористан ако величина не одговара кревету, ако је велика или мала за њега. Резултат такве аквизиције су ужурбане ноћи и расипање новца.

У моделима за брачне кревете душеци су фиксних димензија, најмањи од њих су 140цм к 190цм, највећи 220цм к 200цм.

Сорте

Производи су подељени на моделе са опругама и оне без опруга: први су засновани на опругама, други су засновани на другим материјалима распоређеним у слојеве.

Произвођачи душека углавном производе моделе следећих врста:

 1. Опругом:

 • Душеци за боннел су неке од најмање познатих и повољних опција. Производи са зависним опружним блоковима у количини од 120 до 160 јединица по квадратном метру сматрају се моделима економске класе. Сви извори у њему имају круту везу са другима. Притиском на одређену тачку појављује се отклон великог дела производа. Стога квалитет подршке за тело није висок, душек не распоређује равномерно телесну тежину и мобилан је било којим опипљивим покретима - када неко седне на ивицу душека, појављује се талас који може да заљуља особу која већ лежи на њему. Али овај производ је довољно јак, може издржати велико оптерећење, трошкови производа су релативно јефтини.

 • Џепни душеци са независним блоком су међу најпопуларнијим опцијама. Конструкције врсте садрже много извора у облику бачве упаковане у посебан покривач од тканине повезан са другим поклопцима.Пошто извори не међусобно делују, душек се може савити на местима на којима се појављује терет, пратећи контуре тела, што доприноси удобном одмору и подршци кичме. У ове производе уграђено је до 1200 опруга. Са повећањем њиховог броја, појављују се и ортопедска својства: особа је правилно постављена, тело је опуштено, било какво кретање друге особе нема никакав ефекат на особу која спава поред ње. При употреби нема страних бука и непријатног шкрипања. Међутим, цена модела је много већа од Боннелове.

2. Душек без опруге припада ортопедском дизајну. Одлична је опција за оне који воле тврда, еластична или мекана места за спавање, јер ће крутост зависити од пуњења (материјала и његове количине).

Главна предност је велика носивост. Израђени су од неколико слојева материјала за пуњење различитих густина и својстава.

Следећа пунила су укључена у саставе пролећних и не-пролећних производа:

 • Кокосов кокосов орах, који је еколошки прихватљив, издржљив, издржљив материјал кроз који ваздух и влага добро пролазе. Модели имају значајну крутост, стога укључују и мека и еластична друга пунила. Препоручује се за спавање особама са боловима у леђима.
 • Латекс производи су мекани, еластични, дуготрајни за употребу. Они добро прате савијање тела, што вам омогућава да заузмете правилан положај кичме и створите одличне услове за одмор. Пунило има пролазне рупе дуж целе равни, што доприноси добром преносу топлоте током спавања. Латекс се користи у две врсте: природни од смоле афричког дрвећа са добрим антиалергеним својствима и високом ценом, или вештачки, који има јаку структуру и ниже трошкове.
 • Полиуретан је један од најпопуларнијих вештачких материјала. Има средњу мекоћу, али је жилавији од латекса. Густина материјала указује на трајност, са густом структуром која служи дуго времена.
 • Вунено пунило је одличан природни материјал који дише. Али има негативне стране повезане са ниском еластичношћу, високом алергеношћу и појавом грудица.
 • Мемориформ је подврста полиуретанске пене, која садржи специјализоване адитиве за повећање вискозности. Промовише меморисање контура тела, што осигурава изврсно прилагођавање површине производа за подршку кичми и добру телесну удобност.
 • Струцтофибер је супстанца просечне тврдоће између пунила од латекса и полиуретанске пене. Садржи памучне, вунене и синтетичке честице или полиестерска влакна. Пунило је по изгледу слично филцу, само обимније и пухавије.

Специфичност дизајна и својстава душека

Ортопедска

Модели стварају исправан положај кичме и минимизирају стрес мишића. Имају просечан однос тврдоће и мекоће, тело одмора је на равним површинама, без опуштања или притиска на кичму.

Главна карактеристика одличног ортопедског модела је еластичност тачке, што указује на независан одзив различитих делова производа под одређеним оптерећењем. Роба која је опремљена независним опругама сматра се добром.

Зонал

Такозвани модели са различитим зонама крутости, који појачавају ортопедски ефекат и повећавају зоне удобности током одмора.

Простори за спавање имају различиту крутост, тако да током одмора сваки део тела добија удобност и подршку.

Анатомски

Душеци високог нивоа мекоће, идеално пратећи контуру људског тела и пружајући удобност током одмора, називају се анатомским

Највише су тражени међу потрошачима са болестима леђа и доњег дела леђа и онима који воле удобна места за спавање. Меканији су од ортопедских душека.

Критеријуми избора

Душек са брачним креветом потребан је да се две особе одмарају на њему истовремено. Треба имати на уму да свако има своје карактеристике. Добро је ако пар има сличне преференције за тврд и мекан вез и приближно исте тежинске категорије.

главни параметри

Приликом избора производа узимају се у обзир следећи параметри:

 • врста производа (на опругама или без опруга);
 • материјал од којег је направљен;
 • степен крутости;
 • покривач;
 • трошак.

Пре куповине производа потребно је да на њему лежите десетак минута да бисте утврдили колико вам је овај модел згодан, удобан и погодан.

Такав производ се купује у једном комплету са креветом или независно од постојећег места за спавање, претходно измеривши дужину и ширину потоњег. Могу се разликовати од изабраног модела од два до десет центиметара. Ако се димензије не подударају, онда не можете купити душек, требате потражити други који ће идеално одговарати кревету.

Најчешћи параметри душека за брачни кревет:

 • 160 цм * 200 цм;
 • 180 цм * 200 цм;
 • 200 цм * 200 цм.

Одређивање крутости

 1. Мекани душек. Брзо се прилагођава било којем положају тела и врши мали притисак на мишиће. Погодно за људе старије од 50 година, мале тежине (од 55 кг). Основа могу бити независни извори, латекс, материјал „са меморијом“.
 2. Средња тврдоћа. Подржава пршљенове, омогућава опуштање мишића. Препоручује се особама старијим од 25 година и тежином не већом од 90 кг. База - латекс и опружни блокови, или помоћу кокосове кокосове кокосове косе.
 3. Тешко. Фиксирање пршљенова у нормалном положају. Препоручује се људима тежине преко 90 кг. Напуните кокосом или другим тврдим материјалима.

Тип ставка

Типови су већ горе наведени, морате да бирате између:

 • Независни извори.
 • Комбиновано - направљено од више слојева различитих материјала и опруга:

Сваки слој врши своју функцију: памти контуре особе која спава, хлади, подупире и поравнава кичму.

 • Без опруге

Квалитетни производи садрже латекс, кокосов кокос и друге материјале за било који степен тврдоће. Такође, комбиновани модели се израђују са различитом мекоћом страница. Лагане су, јефтине и једноставне за транспорт.

Тапацирунг

Производе треба бирати са дебелим кућиштем, што ће дуго задржати изглед модела. Прилично популарни материјали за пресвлаке су:

 • квалитетна трикотажа;
 • неткани материјали;
 • свилене тканине;
 • жакардне облоге.

Било која пресвлака мора бити висококвалитетна прошивена, јер шав утиче на трајање предмета.

Врхунски произвођачи душека

Данас је тржиште препуно производа различитих произвођача. Да се ​​не бисте погрешили приликом избора најбољег производа, морате обратити пажњу на његов квалитет, за који је пожељно да се упознате са водећим компанијама у производњи производа за спавање.

Производи наведених компанија имају висок квалитет, најбоље карактеристике, одговорне добављаче сировина.

Аскона

Асцона је марка шведске холдинг компаније Хилдинг Андерс која већ више од 160 година израђује душеке и постељину. Холдинг је лидер на европском тржишту, а погон у Асцони је његово највеће предузеће. Производи на њему створени су на основу напредних технологија које задовољавају високе стандарде и строгу контролу.

Производи бренда су врло високог квалитета. Пунила су израђена од латекса, кокосових влакана, посебне меморијске пене.

Корисници бренда су европски ланци хотела и готово сваки трећи европски потрошач.

Ова марка је веома популарна у Русији.

Орматек

Компанија Орматек препозната је као лидер на тржишту производње душека, чинећи 20% тржишта. Производе користи више од три милиона Руса.

Компанија производи једноструке и двоструке душеке за одрасле, децу, тинејџере. Роба на опругама и она без опруга иде у продају.Производи са независним блоком и буџетски са блоком Боннел су веома популарни. Душеци пуњени латексом, кокосовим кокосом представљени су у великом асортиману.

Компанија производи око 400 модела различитих величина, боја, степена крутости и различитих цена.

Чаробни сан

Производи компаније су стандардни и нестандардни модели широког распона цена. Производе пружа 50 основних модела економске класе, пословне и луксузне класе.

Овај производ је произведен са компонентама из Европе високог квалитета и лепог дизајна. Производи су створени узимајући у обзир ергономске карактеристике тела, сви детаљи су врло добро промишљени.

Дреамлине

Дреамлине производи се производе у Русији. Фабрика је инсталирала европску опрему за производњу робе високе класе са различитим врстама пунила: вештачким и природним латексом, мемориксом, кокосовим пунилом, опружним блоковима.

Сви производи, који броје више од 100 различитих предмета, имају сертификате квалитета и у складу су са санитарним стандардима, у малопродајној мрежи у различитим величинама и ценама.

Вегас

Вегас душеци се производе у Белорусији. Велики произвођач ортопедских и анатомских производа нуди широку палету производа различитог степена крутости, са и без опруга, и различитих дизајна. За пунила се користе латекс, термичка влакна, памук.

Сви производи су у складу са међународним стандардом квалитета, одликују се побољшаним дизајном и практичношћу у употреби.

Размотрите двоструке душеке различитих величина, који су, према купцима, веома популарни међу становништвом.

Оцена најбољих двоструких душека ширине 160 цм

Асцона Баланце Форма

Душек Асцона Баланце Форма 160 × 200 је опружни душек средње тврдоће, висине је 17 цм и може да издржи оптерећење до 110 кг по кревету. Производ је отпоран на хабање, непретенциозан у одржавању, има дуг век трајања.

Садржи следећа комбинована пунила:

 • жакард прошивен на подставку од полиестера;
 • високо еластична пена;
 • памучни филц.

Модел је опремљен независним опругама повећане поузданости (512 јединица по лежају) и ојачаним око периметра.

Трошак је 19.000 рубаља.

двоструки душек Асцона Баланце Форма

Предности:

 • средња тврдоћа;
 • угодно за кичму;
 • леп изглед;
 • издржљив жакард;
 • независни опружни блок;
 • буџетска цена.

Мане:

 • са тежином већом од 90 кг, згњечен је;
 • има хемијски мирис;
 • не морају одговарати величини (од 2 до 10 цм) декларисаног модела;
 • груб.

Дреамлине Цлассиц

Опруга Дреамлине Цлассиц +15 ТФК160к195 је умерено мекана, висока 18 цм. Његова основа је независни ТФК опружни блок, издржава тежину до 110 кг.

Независна јединица састоји се од еластичних опруга у облику цеви, од којих се свака налази у одвојеној врећици од ткива и ради изоловано од осталих. То омогућава опругама да подупиру пршљенове у угодном положају и прате све контуре тела током спавања.

Пунило је вештачки латекс, еластичан, издржљив, ваздух савршено пролази кроз њега. Хипоалерген је и сигуран. Има велику густину, тако да може да поднесе велика оптерећења. Има својства слична природном латексу. Структура пунила чини предмет издржљивим, снажним и издржљивим.

Тапацирунг од синтетичког жакарда (полиестер + полипропилен у једнаким размерама), који се не истеже. Такав материјал је издржљив, непретенциозан у одржавању, леп изгледа.

Трошак - од 12.700 рубаља.

двоструки душек Дреамлине Цлассиц

Предности:

 • висок квалитет;
 • удобан у погледу крутости;
 • згодан;
 • димензије одговарају декларисаном моделу;
 • јефтин.

Мане:

 • тешка.

Оцена најбољих двоструких душека ширине 180 цм

Орматек Цомфорт Прим Миддле

Модел Орматек Цомфорт Прим Миддле 180к200 - анатомски, са опружним блоком, направљен од природних материјала: кокосов кокос, латекс, специјална пена са сертификатом о квалитету ЦертиПУР, који указује да нема штетних нечистоћа и супстанци, потврђује његову сигурност.

Стандардни душек је са једне стране средње чврст. Пунило је кокосов кокос и полиуретан. Основу чине независни извори у количини од 512 јединица по везу. Подноси оптерећења тешка до 150 кг. Навлака је направљена од издржљиве плетене тканине.

Трошак: 39.837 рубаља.

двоструки душек Орматек Цомфорт Прим Миддле

Предности:

 • дуга гаранција до 25 година;
 • средња тврдоћа;
 • за тешку тежину;
 • удобан;
 • Лепа;
 • згодан.

Мане:

 • горњи слој се може испрати;
 • висока цена.

ЕвеРест Рестфом Бикокос

Анатомски душек ЕвеРест Рестфом Бикокос ТФК 180 × 200 створен је помоћу блока ојачаних независних опруга по стопи од 256 комада по квадрату и употребом вештачке полиуретанске пене и бикокоса. Ова комбинација пунила утврђује да је једна страна средње тврда, а друга тврђа.

Средње тврду и најеластичнију страну чине полиуретанска пена (прилагођена контурама тела) и еластични бикокос. Једна страна се прилагођава облику особе. Чвршћа је направљена од бикокоса који брине о леђима и држању тела. Блок независних опруга промовише скретање тачака.

Тврда страна је добра за спортисте, младе људе који имају проблема са држањем тела. Комбинација средње тврдоће и еластичности друге стране оптимална је за старије људе. Погодно за људе тежине до 130 кг.

Производ је хигијенски током употребе, добро проветрен и не сакупља прашину.

Цена: од 17100 рубаља.

двоструки душек ЕвеРест Рестфом Бикокос

Предности:

 • згодан;
 • поуздан;
 • квалитет;
 • висок ниво удобности;
 • одличан фирмвер;
 • Оптималан однос цене и квалитета.

Мане:

 • нема дршки за ношење;
 • ниједан случај није укључен.

Оцена најбољих двоструких модела ширине 200 цм

Орматек Ецо Лигхт Боннелл

Орматек Ецо Лигхт Боннелл 200 × 200 цм је мекани опружни душек направљен од опружног блока Боннелл и термо филца.

Термички филц присутан у конструкцији изолује њене унутрашње слојеве и доприноси равномерној расподели притиска опруга током одмора, повећавајући угодно стање тела и продужавајући трајање рада. То је неткани материјал који садржи до 59% природних и до 41% вештачких влакана. Главна сврха је изолација саставних слојева и заштита пунила од оштећења.

Њихова својства су:

 • поуздана изолација;
 • отпорност на механичко хабање;
 • сигурност;
 • хипоалерген.

Када се користи филц, отпорност на хабање се повећава, оптерећење се равномерно распоређује и додаје еластичност места за спавање.

Боннелов опружни блок је зависни опружни блок, где се опруге налазе у истом реду, међусобно су повезане спиралом, па оптерећење пада на цео блок одједном, а не одвојено на сваку опругу.

Модел чини удобно место за спавање, али нема ортопедски ефекат. Препоручује се за остатак једне особе, јер ће код две доћи до таласног ефекта.

Подноси оптерећења до 90 кг.

Трошак: 10395 рубаља.

двоструки душек Орматек Ецо Лигхт Боннелл

Предности:

 • отпоран на хабање;
 • сигурно;
 • добра вентилација ваздуха;
 • демократска вредност.

Мане:

 • Боннел блок.

ЛОНАКС Холло-Цоцос

Душек ЛОНАКС Холло-Цоцос С1000 200 × 200 - ортопедски обострано повећана крутост - двострани производ са постољем на независном опружном блоку са 1200 опруга по лежају. Терет се распоређује равномерно, што гарантује добробит људских леђа, погодност и удобност. Производ је анатомски, средње и високе крутости бочних страна. Комбинована пунила састоје се од кокосових влакана и холофибера.Подноси оптерећење од око 140 кг на једном месту.

Кокосов кокос је природни, еколошки прихватљив материјал са одличним ортопедским својствима. Прозрачан је, хипоалерген материјал.

Холофибер је средње тврдо еластично пунило.

Футрола модела направљена је од двоструког памучног жакарда. Издржљив је, издржљив и пријатне је текстуре.

Цена: 21827 рубаља.

двоструки душек ЛОНАКС Холло-Цоцос

Предности:

 • има добру дебљину;
 • тешко;
 • Трајан;
 • независни извори;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • може брзо да потоне;
 • не може се смотати, смотати, уклонити.

Промтек-Ориенир мултипацк латекс економија

Модел Промтек-Ориенир Мултипацкет Латек Ецономи 200к200 направљен је на бази блока независних опруга "мултипацкет" и вештачког латекса.

Вештачки латекс је врло чврст и може поднети јак стрес. Еколошки је прихватљив, сигуран када њиме управљају људи различитих старосних група. Главни адут је његов трошак.

Вештачки латекс је јефтин и издржљив материјал, а сам модел је јефтин и практичан.

У „мултипацк“ опружни блок уграђено је 1060 независних опруга, које пружају одговарајућу потпору телу током спавања и одмора било којој особи тежини до 125 кг.

Цена: 21.649 рубаља.

двоструки душек Промтек-Ориенир Мултипацк Латек Ецономи

Предности:

 • поузданост;
 • трајност;
 • велики број извора;
 • високотехнолошки латекс;
 • хипоалерген;
 • ствара погодност и удобност.

Мане:

 • хемијски мирис у првом месецу употребе.

Описане душеке можете купити у специјализованим грађевинским радњама или у интернет продавницама, где производи имају нижу цену.

Уредници сајта надају се да ће овај материјал помоћи купцима да одаберу добар модел и избегну многе грешке приликом куповине производа који ће у ваш живот унети користан, удобан сан и одмор.

Повратне информације и коментари ће бити захвални.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *