Најбољи проналазачи рибе за 2020. годину

0

Ехосондер је изврсна куповина за људе који не воле насумице да бацају штап, али радије одмах знају да ли је у резервоару риба или не. Многи рибари желе да га купе, али нису спремни да прекомерно плаћају сумњив квалитет, а куповина јефтиних модела за њих је отпад. Стога су уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ за вас припремили рејтинг најбољих ехосондара буџета и скупог сегмента за 2020. годину.

Садржај

општи опис

Треба схватити да ехосондер није намењен проналажењу рибе. Његова главна сврха је да прикаже карактеристике подводног рељефа и дубине, али истовремено, на екрану се приказују различити објекти који се налазе у резервоару, укључујући рибу. Примивши информације, особа може да одреди да ли треба да се заустави на овом месту или је боље потражити плен даље. Овај уређај је најбољи за приказивање стварних информација и помаже у уштеди десетина сати чекања, што може бити неефикасно.

Принцип рада производа заснован је на основним законима физике. Дакле, сензор шаље уско фокусирани ултразвучни сигнал у дубине воде и прима повратни одговор узимајући у обзир све предмете који су се срели на путу. Након што процесор обради примљене информације и прикаже их на дисплеју са течним кристалима.

На шта треба обратити пажњу приликом избора?

Купујући ехосондер, главна ствар је не заборавити на његове техничке карактеристике. Заправо, неки модели су дизајнирани за једну врсту риболова, док други нису способни да прикажу тачне информације. Када купујете, важно је узети у обзир:

 • Излазна снага сигнала, што више, то боље;
 • Приказ дијагонале и контраста;
 • Максимална осетљивост;
 • Брзина обраде сигнала;
 • Трошак производа.

Снага

Снагу одређује инсталирани предајник. Што су параметри већи, то је бољи и бољи пренос сигнала. Поред тога, параметар утиче на дубину сигнала, јер најјефтинији модели нису у могућности да раде на значајној удаљености, што може негативно утицати на риболов, посебно ако је риба на дну. А ако је вода мутна, онда постоји могућност да прорачунски уређај неће моћи да прикаже тачне информације.

Наравно, неки људи не раде на великим дубинама због особености руског терена. Међутим, то није разлог да се игноришу моћни модели, јер они могу детаљније да приказују информације, чак ни мали појединци неће бити занемарени.

Параметар снаге назначен је у документацији која долази уз производ. Важно је знати да вредност може бити вршна и просечна. Овај индикатор се мери у ватима (В). Поред квалитета приказаних информација, вредност снаге утиче и на коначни трошак производа.

Фреквенција претварача

Овај параметар утиче на ширину и дубину скенираног подручја. Овде правило гласи: што је већа вредност, то боље неће функционисати. Будући да се на високим фреквенцијама смањује максимална дубина скенирања, иако се информације приказују јасније.

Постоји и лоша страна. Када купујете производе са ниском фреквенцијом, опсег се повећава, али слика се погоршава. Неопходно је одабрати опрему према овом параметру за стил риболова и карактеристике подручја, тада ће особа добити висококвалитетну опцију.

Осетљивост пријемника

Најбоље је када је вредност осетљивости на максималном нивоу. Али због ове одлуке, особа ће на екрану наћи пуно сметњи које могу ометати потрагу за информацијама. Стручњаци препоручују куповину уређаја где постоји опција подешавања тако да корисник може самостално одабрати потребне параметре.

Величина екрана

Да бисте олакшали увид у ситне детаље, препоручује се куповина опреме са широким екраном. Такође ће спречити спајање објеката у близини. Висок контраст је неопходан за јасан приказ информација чак и при јаком дневном сунцу. Наравно, корисник може купити јефтин производ са малим екраном, али то ће само додати непријатности.

Продају се и преносни модели, постављају се на зглоб, помоћу таквих уређаја човек може да прати предмете у воденом стубу и доњем рељефу док је у чамцу или на обали. Ово су најпрактичнија решења за риболовце почетнике.

Број греда

Вредност се бира само за одређену ситуацију. Са два зрака, један ће скенирати дно, док ће други проширити подручје скенирања. Ако особа није професионални рибар и бави се риболовом због интереса, онда је боље купити моделе са једним гредама.

Али поред ових опција постоје и скупље - четворокраке. Они шире сигнал у различитим правцима. Такви уређаји практично немају мртве зоне, што вам омогућава да детаљније видите терен.

Сорте према врсти риболова

Трагачи за риболов бродом

Такви производи су у великој потражњи код већине риболоваца, јер вам омогућавају да идентификујете предмете на великој удаљености. Неопходно је одабрати ехосондере за одређене величине пловила. Такође је важно пажљиво поступати с њима, јер већина производа није заштићена од продирања воде, ако особа спусти уређај у воду, поквариће се.

Уређаји за ледени риболов

Главна препознатљива карактеристика таквих уређаја је што су направљени од материјала који су високо отпорни на мраз. Производе се у малим величинама, што позитивно утиче на преносивост. Неки користе моделе дизајниране за брод у зимском риболову, наравно, свестраност је добра, али употреба таквих решења није увек згодна. За ретки риболов погодни су уређаји опремљени једним снопом, али ако желите, можете купити савршенију верзију.

Већина уређаја за проналажење рибе на леду су бежични. Сензор се може налазити на удаљеној удаљености од самог уређаја. Направљен је у облику пловка, стога се ставља у рупу. Такве моделе карактерише појам бежичне везе.

Шта одабрати за риболов на обали

Важно је знати да се већина ехосонда, који су дизајнирани за риболов са чамца, могу користити и за обални лов. Дизајн уређаја, техничке карактеристике и опрема остају исти. Стога не вреди преплатити неколико хиљада за посебну опцију која је погодна само за обалу.

Да ли је трошак важан

Ово питање поставља већина корисника, јер неке брендиране компаније могу одредити цену од десетина хиљада рубаља, што може отуђити почетнике рибаре. Али није увек препоручљиво пратити производе великих компанија, јер данас већина мало познатих компанија производи моделе који се практично не разликују од врхунских. Разлика је само у цени.

Јефтини уређаји су опремљени једним снопом, произведени су у класичном кућишту и имају просечне техничке карактеристике. Цена најјефтинијег модела може достићи 2000 рубаља. Наравно, такав уређај има недостатке - мали екран, мали домет и дубину, али за незахтевног корисника такви недостаци су безначајни.

Оцена најбољих стационарних ехосондара

Гармин СТРИКЕР ПЛУС 4

Квалитетан уређај са претварачем и дијагоналом екрана од 4,3 инча. Производ се напаја из мреже од 12 В. Дужина кабла достиже 6 метара. Претварач је инсталиран на пресјеку. Кључна карактеристика овог уређаја је да има уграђени ГПС навигатор. ЦХИРП сензор се користи за што јасније приказивање информација. Производ може да ускладишти до 8000 квадратних метара у меморији, што је позитиван развој.

Просечна цена је 16.990 рубаља.

Гармин СТРИКЕР ПЛУС 4

Предности:

 • Светло позадинско осветљење;
 • Велики екран;
 • Добре перформансе;
 • Ефикасност;
 • ГПС.

Мане:

 • Није пронађен.

Ловранце ХООК2 4к Скимер метака

Добар производ америчке компаније који ће вам помоћи да пронађете рибу са максималном тачношћу. Овај уређај је тражен не само међу рибарима почетницима, већ и међу искусним корисницима. Предност овог апарата је што има аутоматско подешавање сонара. Интерфејс је свима јасан, што је такође позитивно.

Захваљујући резолуцији екрана - 480к272 пиксела, као и СоларМАКС технологији, особа у сваком тренутку добија висококвалитетну видљивост. Поред тога, подржана је хоризонтална оријентација, што ће понекад поједноставити рад. Читавост екрана је врхунска. Чак и на директној сунчевој светлости, корисник ће видети сваку икону са прецизношћу у пикселима.

Давач рибе Буллет користи се једним снопом. Претварач-емитер је направљен од пластичног кућишта, монтиран је на пресјек, али је предвиђен и за уградњу на мотор за кочење.

Продаје се по цени од 12.275 рубаља.

Ловранце ХООК2 4к Скимер метака

Предности:

 • Ефикасност;
 • Отпоран на прскање и воду;
 • Оптимизирана тастатура;
 • Функционалност;
 • Подржава високофреквентно скенирање;
 • Аутоматско подешавање сонара;
 • Звучно обавештење.

Мане:

 • Једнофреквентни сензор;
 • Нема утор за меморијску картицу;
 • Нема ГПС-а.

Хумминбирд ПиранхаМАКС 4

Опрема са две греде која се може носити са било којим задатком. Продаје се у издржљивом пластичном кућишту које може издржати ефекте негативних температура. Тип екрана - ТФТ, у боји. Дијагонала екрана је 4,3 инча, што вам омогућава да детаљније видите мале предмете. Минимална вредност снаге је 300 В, ограничење је 2400 В.

Сигнал је у стању да достигне дубину од 180 метара. За већу удобност постоји сензор температуре. Позадинско осветљење пружа добру видљивост у било ком светлу. Упутство за употребу је у потпуности преведено на руски језик. Гаранција за сервисни центар - две године.

Продато по цени од 13.930 рубаља.

Хумминбирд ПиранхаМАКС 4

Предности:

 • Дугорочна гаранција;
 • Добро позадинско осветљење;
 • Ефикасност;
 • Две греде;
 • Квалитетно причвршћивање.

Мане:

 • Није пронађен.

Ловранце ХООК2 5к ГПС Сплитсхот

Поуздан риболов са једноставним интерфејсом и добрим софтвером. Производ не захтева од риболоваца да користи сличну опрему. Довољно је једном прочитати упутства да бисте разумели поступак подешавања. За додатну погодност, постоји систем аутоматског подешавања који минимизира интервенцију руковаоца.

Захваљујући ДовнСцан-у, ехосондер је у стању да идентификује рибље залихе или појединачне представнике са максималном тачношћу. Поред тога, производ добро проналази подводне препреке. Информације о терену и дубини приказане су одвојено. ГПС систем се користи за тачну навигацију. Уређај је направљен од издржљиве пластике која може да поднесе механичка напрезања и не дозвољава продирање течности у опрему.

Продаје се по цени од 29 470 рубаља.

Ловранце ХООК2 5к ГПС Сплитсхот

Предности:

 • Широки екран;
 • Подешавања се подешавају аутоматски;
 • Мени је преведен на руски језик;
 • За бољу потрагу за рибом под водом постоји двоструко покривање зрака;
 • Присуство навигационог система;
 • Максимална дубина - 152 метра;
 • Јединствена технологија филтрирања сметњи.

Мане:

 • Није пронађен.

Врхунски преносни уређаји

Дубљи паметни сонар Про

Компактан модел за почетнике и аматере. Пре него што почнете да користите уређај, потребно је да преузмете званичну апликацију на свој телефон или таблет, она ће приказивати информације о нивоу напуњености, положају рибе и дубини.

Веза са гаџетом је преко Ви-Фи-ја. Производ има две греде, што значајно повећава његову ефикасност. Дизајниран за риболов на обали и броду. Подноси температуре до -20 степени, што омогућава употребу ехосонда за зимски риболов. Напајање се напаја из уграђених батерија. Максимална дубина скенирања је 80 метара.

Просечни трошак је 12.900 рубаља.

Дубљи паметни сонар Про

Предности:

 • Добро показује дубину;
 • Компактност;
 • Јасна апликација;
 • Квалитетна монтажа;
 • Аутономија.

Мане:

 • Висока цена.

Вежбач 6М

Стандардни уређај за хобисте и почетнике. Носач претварача је универзалан. Класа заштите је ИП67, па ако уређај падне у море, унутрашњост неће бити оштећена. Распон радне температуре: -20 ... + 60 степени. Покреће се батеријама или пуњивим батеријама. Број греда - 1 са углом од 40О томе... Максимална дубина скенирања је 25 метара.

За практичан рад постоји звучни аларм, као и могућност одређивања величине и дубине рибе. Гаранција на производ је једна година.

Просечна цена је 8.200 рубаља.

Вежбач 6М

Предности:

 • Једноставно руковање;
 • Тачност;
 • Мала величина;
 • Водоотпорно кућиште;
 • Погодно за зимски риболов.

Мане:

 • Није пронађен.

СРЕЋНО ФФ1108-1

Повољан модел са једним снопом са црно-белим екраном. Кућиште је направљено од издржљиве пластике која се неће сломити ако падне или омогућити улазак воде. Максимална дубина скенирања је 100 метара у слаткој води. Користећи скалу домета, рибар ће тачно одредити локацију рибе и моћи ће да контролише њено кретање. Погодно за риболов са обале и чамца.

Просечна цена је 3.100 рубаља.

СРЕЋНО ФФ1108-1

Предности:

 • Широки угао снопа;
 • Постоји економичан начин рада;
 • Позадинско осветљење екрана;
 • Цена;
 • Једноставно руковање.

Мане:

 • Није пронађен.

ГСМИН ВА3

Компактни ехосондер који има дуг радни век и добре техничке карактеристике. Производ ради са два уређаја: сонаром и таблетом за пријем сигнала. Елементи се константно синхронизују, приказујући тачне информације. Максимална дубина је 50 метара. Функционише на температурама од -10 степени, па производ није намењен зимском риболову.

Продато по цени од 7.560 рубаља.

ГСМИН ВА3

Предности:

 • Вредност за новац;
 • Добар приказ
 • Дугорочна аутономија;
 • Тачност.

Мане:

 • Није пронађен.

Топ 3 модела са 3Д визуелизацијом

ФисхХунтер Дирецтионал 3Д

Одличан модел који ће приказати детаљне информације на дубини од 50 метара. Предмети се приказују на паметном телефону или таблету риболовца. Довољно је синхронизовати проналазач рибе и направа. Производ се користи за риболов са обале и риболов на леду. Сет укључује претварач. Кућиште је заштићено од продора воде. Радна температура: -30 до 35 степени.

Просечна цена - 19 800 рубаља.

ФисхХунтер Дирецтионал 3Д

Предности:

 • Снага 300 В;
 • Одређивање величине рибе;
 • Компатибилан са Андроидом и иОС-ом;
 • Могућност креирања прилагођених мапа.

Мане:

 • Велика тежина.

Ловранце ФисхХунтер 3Д

Добар модел за риболов на обали или малим чамцима. Нема приказа, јер су све информације приказане на екрану паметног телефона. Дужина кабла претварача је 5 метара и причвршћен је за пловак. Напајање се напаја из батерија, али по жељи их човек може заменити пуњивим производима. Број зрака је 3.

Просечна цена је 23.610 рубаља.

Ловранце ФисхХунтер 3Д

Предности:

 • Добра снага;
 • Визуализација високог квалитета;
 • Брза синхронизација;
 • Погодно за многе врсте риболова;
 • Очитавања сензора температуре су тачна.

Мане:

 • Домет комуникације - 30-40 метара;
 • Тешка.

Раимарине Елемент 7 ХВ

Професионални стационарни модел за професионалце. Претварач је постављен на преслицу. Кућиште је у потпуности заштићено од продора воде. Број путних тачака је 10000. Подржан је систем ГЛОНАСС. Тачно одређивање величине и дубине рибе. Подржава рад са меморијским картицама.

Просечни трошак је 75 000 рубаља.

Раимарине Елемент 7 ХВ

Предности:

 • Квалитетан приказ доње структуре;
 • Подршка за меморијске картице;
 • Напаја се из 12 В мреже;
 • Добра заштита од влаге;
 • Подршка за ГЛОНАСС;
 • Звучни аларм.

Мане:

 • Цена.

Рангирање најбољих проналазача рибе са ГПС-ом

Дубље цвркутање +

Робустан лимитирани модел дизајниран за риболов на леду и обали. Сви предмети и рибе приказују се на екрану телефона. Уређај може да издржи температуре до -20 степени, што га омогућава да се користи за зимски риболов. Број зрака - 3. Максимална дубина скенирања - 100 метара. ГЛОНАСС подршка. Сонар ће се напунити до 80% за 45 минута. Што је такође позитиван резултат.

Просечна цена је 25.900 рубаља.

Дубље цвркутање +

Предности:

 • Добро скенира;
 • Величина;
 • Једноставност рада;
 • Мала тежина;
 • Дугорочна аутономија.

Мане:

 • Није пронађен.

Раимарине Драгонфли 5ПРО

Одличан полупрофесионални модел који лако подноси негативне и позитивне (до 55 степени) температуре. Носач претварача је универзалан, што увелико проширује начин примене. Напајање се врши из 12 В мреже. Поуздан звучни аларм на време ће вас упозорити на рибу. Ради удобнијег рада, произвођач је уређај опремио подршком за меморијске картице. Тежина - 540 грама.

Продаје се по цени од 43.500 рубаља.

Раимарине Драгонфли 5ПРО

Предности:

 • Ефикасност;
 • Добар приказ дна;
 • Опсег деловања;
 • Опрема;
 • Заштита од влаге.

Мане:

 • Није пронађен.

Гармин Ецхомап ПЛУС 92СВ

Скупи дубиномер само за професионалну употребу. Постоје десетине различитих функција које ће поједноставити риболов неколико пута. Уграђени дисплеј у боји детаљно ће идентификовати сваког појединца и направити детаљну мапу морске обале. Тело је направљено од издржљивих материјала који могу да поднесу механичка напрезања, поред тога, уређај има добру заштиту од влаге, што неће дозволити да се погорша од пада преко брода. Дијагонала екрана - 9 инча. Број путних тачака је 5000, а вредност руте достиже 100.

Продато по цени од 125 981 рубаља.

Гармин Ецхомап ПЛУС 92СВ

Предности:

 • Одлично бочно скенирање;
 • Трајност;
 • Квалитетна монтажа;
 • Поузданост;
 • Десетине режима.

Мане:

 • Није пронађен.

Врхунски поуздани уређаји за зимски риболов

Вексиларни сонарни телефон СП100

Јефтин ехосондер способан да добро преноси информације о топографији дна и риба. Дизајниран за риболов на леду. Предмети и појединци се приказују на екрану паметног телефона. Број зрака - 1 са углом од 90 степени и фреквенцијом од 125 кХз. Максимална дубина скенирања је 90 метара, док је излазна снага 400 В.

Просечна цена је 8.900 рубаља.

Вексиларни сонарни телефон СП100

Предности:

 • Цена;
 • Ефикасност;
 • Добро црта рељеф;
 • Не испуштајте Ви-Фи везу.

Мане:

 • Није пронађен.

Вежбач 7 ВИ-ФИ

Модел домаћег произвођача, који има јединствену осетљивост, што омогућава откривање ситних риба.Производ је погодан за риболов са обале, брод, троллинг, риболов на леду итд. Квалитет везе остаће на највишем нивоу, чак и по лошем времену. Напајање се напаја из батерија. Број зрака је 1 са углом од 35 степени, фреквенција је 250 кХз. Дизајниран за подручја у којима дубина није већа од 25 метара.

Просечна цена је 12 000 рубаља.

Вежбач 7 ВИ-ФИ

Предности:

 • Осигурава висококвалитетну комуникацију;
 • У складу са спецификацијама;
 • Тежина 110 грама;
 • Дугорочна аутономија;
 • Светла боја.

Мане:

 • Једра при ливењу;
 • Нема довољно сервисних центара.

СРЕЋНО ФФВ718

Један од најбољих јефтиних алата за риболов на леду. Направљен је од издржљивог тела које се не смрзава на ниским температурама. Сензор емитера је постављен на пловак, што је најпрактичније решење. Кућиште је водоотпорно, класе ИПКС4. Радна температура -20 ... + 70 степени. Број зрака је -1. Угао је 90 степени, док је фреквенција 125 кХз. Максимална дубина скенирања је 40 метара. Гарантни рок је 12 месеци.

Продато по цени од 5.100 рубаља.

СРЕЋНО ФФВ718

Предности:

 • Ниска цена;
 • Домет деловања - 110 метара;
 • Погодно за зимски риболов;
 • Добро показује дубину;
 • Добар квалитет израде.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

Трагач за рибом је користан уређај погодан за кориснике који желе не само да уживају у риболову, већ и да имају користи. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *