Најбољи еквилајзери за Виндовс за 2020. годину

0

Након инсталирања оперативног система, већина корисника га допуњује посебним софтвером, што значајно повећава могућности ОС-а, и омогућава му да се боље носи са задацима. По правилу, након завршетка инсталације оперативног система Виндовс на личном рачунару, корисници, поред стандардно инсталираног софтвера, подразумевано користе разне музичке плејере, услужне програме за управљање тастатуром, мишем, разним гаџетима, звуком итд.

Често, да би побољшали квалитет звука и могли да контролишу рад, као и подешавања звучне картице, корисници додатно користе еквилајзере за Виндовс, који се могу отворити у посебном прозору или, ради веће погодности, користити као виџет. Уредници сајта „best-sr.designuspro.com“, на основу прегледа, савета и препорука већине корисника, припремили су за вашу пажњу рејтинг најбољих, висококвалитетних модела еквилајзера који се могу активно користити на оперативном систему званом Виндовс од 2020. године.

Еквализатори за Виндовс

Како одабрати еквилајзер за рачунар, на шта треба обратити пажњу и које грешке треба избегавати приликом избора? Софтвер који је предвиђен за рад са личним рачунаром присутан је (подразумевано) у готово свим уређајима за репродукцију аудио датотека. Захваљујући његовој употреби, корисник може самостално, у зависности од својих потреба, да подешава параметре квалитета, као и фреквенцију одређеног звучног таласа.

Фино подешавањем поставки помоћу алата попут еквилајзера, песме које слушате звучиће глатко и пријатно. Међутим, они могу да раде свој посао и побољшају параметре квалитета звука само када се аудио датотека отвори кроз одређени проводник или плејер.

Велики број корисника суочен је са чињеницом да стандардне методе и рачунарски програми који су инсталирани на Виндовс ОС (подразумевано) практично не утичу на стање квалитета звука музике и других аудио датотека које корисник репродукује. Да би могли тачније да подесите поставке на звучној картици и репродукцију звучних датотека, на рачунаре (рачунаре) се додатно инсталирају посебни популарни модели софтвера који се називају еквилајзери.

Референца! Какав софтвер постоји, који су критеријуми за одабир, колико кошта и који је бољи за куповину?

Такве комуналије се плаћају, а такође се пружају на располагању корисницима апсолутно бесплатно. По правилу, на плаћеним верзијама (постоје јефтине, буџетске и скупе - премиум) такви услужни програми имају више додатних функција које вам омогућавају тачније подешавање звука и репродукције песама на рачунару. Такве услужне програме можете преузети са Интернета путем торрента или посетом специјализованим локацијама програмера софтвера.

Укупно постоји неколико различитих врста програма који се могу користити на оперативном систему званом Виндовс.Инсталирају се на рачунар и испоручују се директно са управљачким програмима за звучне картице или су уграђени у стандардни софтвер инсталиран за рачунар. Постоје и посебни програми који се користе за прецизније подешавање и обраду композиција заједно са разним системским уредницима или аудио плејерима.

Преглед популарних еквилајзера најбољих произвођача звучних картица

Такви услужни програми инсталирају се на рачунар директно заједно са пакетом управљачких програма који су неопходни за потпуно функционисање звучне картице. Ови програми омогућавају кориснику да изврши прецизна, напредна подешавања звука и искористи додатне могућности које контролишу процес репродукције аудио записа на рачунару (слушалице, звучници).

Која је компанија најбоља звучна картица? Најпопуларнији модели звучних картица који долазе са готовим ПЦ склоповима су Реалтек и АЦ97. Звучне картице зване Реалтек могу се наћи у 70% свих завршених ПЦ склопова. Имају прилично високе перформансе и на њима се издају многи управљачки програми који вам омогућавају рад на разним оперативним системима. Да бисте поставили еквилајзер из Реалтека и почели да радите са њим, потребно је:

 • Преузмите потребан управљачки програм за звучну картицу и започните поступак инсталације;
 • Након завршетка поступка инсталације управљачког програма, директно на контролној табли, морате пронаћи пречицу услужног програма и двапут кликните леви тастер миша на њој;
 • Ако се пречица не појави на радној површини или на контролној табли, можете је пронаћи тако што ћете направити следећу комбинацију: идите на саму контролну таблу, а затим идите на одељак под називом звук, а затим отворите специјални Реалтек менаџер звука;
 • За свеобухватно подешавање репродукованог звука морате користити посебну картицу „Звучни ефекти“.

Овај стандардни еквилајзер, аутоматски инсталиран на рачунар, заједно са пакетом управљачких програма за звучну картицу звану Реалтек, биће сасвим довољан за једноставно подешавање звука звучника, укључивање / искључивање микрофона, слушалица. За звучну картицу АЦ97 специјални софтвер са еквилајзером мора се преузети са званичне веб локације програмера одвојено од стандардног пакета управљачких програма. Овај софтвер се зове Ффдсхов Аудио Децодер.

Након што га инсталирате, на радној површини, у близини картице сата, појављује се мала квадратна пречица која се приказује на контролној табли рачунара. Да бисте отворили овај услужни програм и конфигурисали га, морате десним тастером миша кликнути на пречицу и са понуђене листе одабрати линију звану Ффдсхов Аудио Децодер. Ознаку треба поставити насупрот ознаци еквилајзера.

Преглед подразумеваних еквилајзера у популарним плејерима

Готово сви аудио или видео уређаји имају посебан еквилајзер. Захваљујући њему можете фино подесити звук аудио датотека у одређеном програму који се користи. Када користите други аудио плејер или слушате музику у разним мрежним услугама, то неће функционисати. Најчешћи играчи су Кмплаиер и Виндовс Медиа Плаиер. У Кмплаиер-у није тешко пронаћи изједначивач, за ово вам је потребно:

 • Извршите поступак инсталације уређаја, а затим га покрените;
 • Идите на посебну контролну таблу (означена иконом у облику зупчаника);
 • Отворите опцију напредних подешавања и кликните на посебну картицу под називом „Подешавања звука“.

У оперативним системима Виндовс 7, 8, међу стандардним услужним програмима постоји и аудио плејер који вам омогућава прецизно подешавање репродукције различитих аудио датотека на рачунару. Међутим, пронаћи га није тако лако. Да бисте користили могућности ВМП-а, морате десним тастером миша кликнути на било коју аудио датотеку и отићи на ставку „Отвори помоћу“. Затим, међу појављеним списковима програма за репродукцију, морате да покажете на ВМП.Да бисте фино подесили звукове, кликните десним тастером миша на било коју област екрана уређаја, а затим изаберите колону - додатне функције.

Најбољи еквилајзери за Виндовс за 2020. годину

Услужни програми попут еквализатора често користе многи корисници за отклањање грешака у звуку музичких композиција које се слушају на мрежи. Користећи ове услужне програме, можете:

 • Изаберите шири опсег подешавања коришћених звучних фреквенција;
 • Прилагодите рад и репродукцију музичких композиција;
 • Користите професионалне опције за прилагођавање репродукције музичких композиција, као и аудио датотека;
 • Користите функцију антиалиасинга;
 • Подесите репродукцију фреквенције и ниског и високог опсега;
 • Користите уграђени приказивач.

Захваљујући употреби различитих услужних програма, не само да можете самостално да уређујете музичке композиције, већ и да им додате разне звучне ефекте или да уклоните непотребне елементе. Пре инсталирања таквог софтвера, прво се морате упознати са његовом функционалношћу. Бесплатне верзије овог софтвера по правилу су погодне само за фино подешавање репродукције звукова. Плаћене верзије програма погодније су за писање и уређивање музичких нумера.

Еквализатор АПО

То је ВРХ, најфункционалнија верзија бесплатног софтвера. Поред корекције звучних фреквенција, захваљујући употреби овог програма, можете користити и појачавач, као и такозвани параметарски еквилајзер за 31 опсег. Поред тога, овај услужни програм подржава ВСТ додатке. Захваљујући употреби ових додатака можете независно да креирате и примените разне звучне ефекте у музичким нумерама. Такође, овај програм омогућава кориснику да креира сопствене филтере и брзо их активира.

Предности:

 • Услужни програм је бесплатан;
 • Подржава ВСТ додатке;
 • Присуство многих функција;
 • Омогућава кориснику да креира филтере;
 • То није услужни програм који троши ресурсе (практично не учитава рачунар, не смањује његове перформансе и не заузима пуно простора на чврстом диску);
 • Присуство добитника;
 • Поставке се приказују у информативном режиму;
 • Имајући једноставан интерфејс.

Мане:

 • Услужни програм не подржава руски језик (не постоји могућност русификације).

СРС Аудио Сандбок

То је услужни програм за више задатака који може побољшати квалитет звука на рачунару. Омогућава вам рад са различитим звучним ефектима. Овај програм олакшава рад корисника функционалним графичким еквилајзером. Савршено за стварање различитих ефеката (кристализација, сурроунд звук итд.).

Овај услужни програм је способан да опонаша сурроунд звук и може се користити за преглед видео датотека са висококвалитетним аудио записима. Интерфејс програма садржи велики број разних ситних детаља, али упркос томе остаје интуитиван за већину корисника.

Предности:

 • Функционални;
 • Присуство великог броја различитих ефеката;
 • Добро побољшава квалитет звука;
 • Присуство великог броја модула;
 • Може се користити за преглед видео датотека;
 • Велика брзина рада.

Мане:

 • Програм је плаћен;
 • Не подржава ВСТ додатке;
 • Доступне су само старе верзије (услужни програм се више не развија).

Випер4Виндовс

Вишенаменски, најбољи услужни програм који је погодан за рачунаре који раде под оперативним системом Виндовс 10. Подржава мали број различитих филтера и омогућава вам стварање различитих ефеката (кристализација, појачавање поновљивих фреквенција итд.). Опремљен једноставним и интуитивним интерфејсом, параметарским еквилајзером и процесором за накнадну обраду. За кориснике овај програм такође нуди опције за подешавање сурроунд звука, стварање различитих ехо ефеката и реверб.

Предности:

 • Програм је бесплатан и слободно доступан корисницима;
 • Једноставан, интуитиван интерфејс и контроле;
 • Доступност опција за фино подешавање сурроунд звукова;
 • Омогућава вам примену звучних ефеката;
 • Побољшава квалитет звука аудио датотека;
 • Једноставно постављање;
 • Присуство опције за појачавање баса, као и режима за преглед видео датотека.

Мане:

 • Не подржава додатке;
 • Не подржава руски.

Пусхтец ЕК ВСТ

То је моћан функционални еквилајзер који вам омогућава рад са разним аудио материјалима. Направљен као посебан ВСТ додатак. Користи се као додатак за плејере, као и за уређивање звука. Не може се користити самостално за цео систем, без грамофона.

Коришћење овог додатка значајно побољшава квалитет звука аудио датотека. Овај програм је опремљен широким спектром различитих филтера и специјалних ефеката. Међутим, недостатак овог услужног програма је што се не може користити током играња игара или гледања видео датотека.

Предности:

 • Услужни програм је бесплатан;
 • У стању да значајно побољша параметре квалитета звука;
 • Унапред конфигурисани профили;
 • Присуство многих ефеката;
 • Једноставно конфигурисање и инсталирање на ПЦ.

Мане:

 • То није пуноправни програм, већ посебан додатак који се користи заједно са плејерима или уредницима звука;
 • Не захтевају велике ресурсе рачунара;
 • Не може се користити током гледања филмова.

ФкСоунд Енханцер

То је сложен функционални програм (према мишљењу купаца) који вам омогућава да побољшате квалитет репродукованог аудио материјала, како на рачунарима, тако и на преносним рачунарима. Већина корисника користи овај услужни програм за подешавање и прилагођавање квалитета звука аудио датотека репродукованих на рачунару. Опремљен је широким спектром ефеката, 9-опсежним графичким еквилајзером и многим унапред подешеним профилима. Такође у овом услужном програму постоје посебне могућности за кристализацију и побољшање квалитета репродукованих ниских фреквенција.

Предности:

 • Интуитиван, једноставан интерфејс;
 • Може да користи многе ефекте;
 • Уграђени унапред подешени програми;
 • Побољшава квалитет звукова у видео датотекама (погодно за гледање филмова);
 • Брзина рада;
 • Системски захтеви, погодни за слабе рачунаре (рачунари са просечним и слабим нивоом перформанси погодни су за инсталирање и покретање ове апликације).

Мане:

 • Плаћа се (просечни трошак пуне верзије је око 30 УСД);
 • Не подржава ВСТ додатке;
 • Нема интерфејс на руском језику;
 • Демо (бесплатна) верзија се може користити највише 6 дана.

Вокенго Марвел ГЕК

Вишенаменски услужни програм за Виндовс, који је бесплатно доступан корисницима (бесплатно). Омогућава професионалну обраду звука и опремљен је једноставним интерфејсом. Овај услужни програм заснован је на ВТС додацима. Захваљујући томе, опремљен је широким спектром ефеката. Поред тога, овај програм је способан да подржи репродукцију сурроунд звукова и опремљен је посебним сетом различитих ефеката.

Предности:

 • Програм је бесплатан;
 • Нема рекламног садржаја;
 • Подржава ВСТ додатке;
 • Присуство унапред конфигурисаних профила за рад;
 • Присуство параметарског еквилајзера од 16 опсега.

Мане:

 • Не постоји руски језик.

Упоредне карактеристике софтвера за ОС Виндовс 7, 8, 10:

Име (опис)Тип програмаПрисуство интерфејса на руском језикуПодршка за ВСТ додатак
Еквализатор АПОБесплатноНеда
СРС Аудио СандбокПлаћенодаНе
Випер4ВиндовсБесплатноНеНе
Пусхтец ЕК ВСТБесплатноНеназначенЈе ВСТ додатак за рад са плејерима или уредницима звука
ФкСоунд ЕнханцерПлаћеноНеНе
Вокенго Марвел ГЕКБесплатноНеда

Након завршетка инсталације еквилајзера, како би се могао регистровати у систем инсталиран на рачунару и стабилно функционисати, препоручује се поновно покретање рачунара.Постоји много комуналних услуга са широким спектром функционалности, како плаћених тако и бесплатних. Неки услужни програми су савршени за једноставно прилагођавање репродукције аудио аудио датотека, док се други користе за професионалну обраду музичких нумера и омогућавају вам додавање различитих ефеката.

Ако имате било каквих питања у вези са софтвером представљеним у нашој оцени, увек нас можете питати у коментарима. У случају да свакодневно користите еквилајзере који нису укључени у нашу оцену, поделите са нама своје мишљење о њима у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *