♨ Најбољи резервоари за гас за 2020. годину

0

Мој дом је мој замак. Ова стара и измучена истина многима је позната. Ово је идеал којем тежи свако живо биће на планети. Али осим саме тврђаве, дом је и удобност. За све ово значи нешто другачије. Али лако је сложити се да је човеку угодније у топлини и ситости. Способност загревања дома и кувања хране даје енергију. Најчешћи извори у Русији су електрична енергија, чврста горива и гас. Разговараћемо о једном од начина да обезбедимо последњи са списка. Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ саставило је рејтинг резервоара за гас.

Бензин за сваку кућу

Пре свега, то је најпрофитабилнија метода грејања приватне куће. Друго, то није само гориво за котао за грејање, већ и за кување, као и гориво за аутомобиле. Али далеко је увек могуће спојити се на магистрални гас. Да, и обичне боце за гас, посебно ако требате загрејати 150-200 квадратних метара, требат ће вам пуно. У овом случају, власника куће спасиће резервоар за гас - резервоар за складиштење гаса у течном облику.

Варијације резервоара за гас

Постоје многе разлике између ових резервоара. Од материјала до одредишта. Анализираћемо који су по структури, положају, обиму и функционалности, дајући њихову приближну и бесплатну класификацију, почевши од њихових конфигурација. Ово ће нам помоћи да разумемо како да одаберемо савршени резервоар за услове ваше веб локације.

По положају у свемиру

Положај у свемируКарактеристике:
ВертикалаПовршина испаравања је неколико пута мања од оне код хоризонталних. Често ће у клими Русије, поред самог резервоара за гас, бити потребна и додатна опрема, попут испаривача.
ХоризонталноВелико подручје испаравања. Додатна опрема је потребна само када се ради у екстремно хладним условима.

Методом постављања

Метод постављањаКарактеристике:
ОвергроундСтрожи захтеви за пласман. На негативним температурама гас престаје да испарава сам од себе.
Под земљомСмањење опасности од пожара и експлозије. Не заузима површину на копну. Зими није потребна уградња испаривача, пумпе, грејања и топлотне изолације (што је хладнија клима, то је тачна тачна).
Захтева додатне радове на земљишту приликом инсталирања система. Поправак постаје сложенији. Додатни захтеви за заштиту од корозије и фактор сигурности резервоара.

Ако је могуће превоз

Врстаодлика
МобилеМала запремина (обично до 600 литара). Произведено као приколица за аутомобил.
СтационарноНема могућности лаког транспорта. Обично се инсталира и фиксира на армиранобетонској плочи или основи темеља.

По статичкој запремини

Варијабилност запреминеТип конструкције
Променљива запреминаПритисак унутар резервоара се не разликује значајно од атмосферског, а запремина опада са потрошњом.
Стална запреминаЧврста конструкција са зидовима дебљине до 1,2 цм. Омогућава убризгавање гаса под притиском.

Према буџетским могућностима

Избор опреме за цену расте прилично нагло.Иако је гас исплативији од чврстог горива и електричне енергије, уградња резервоара за гас и његове периферије далеко је од јефтине. Чак и они врло буџетски исплатиће се за само неколико година. Али након, посебно узимајући у обзир деценије рада, плус таква куповина постаће врло приметна.

Опште функције резервоара за гас

Заправо су за ово направљени и инсталирани:

 • За чување залиха плавог горива;
 • За дистрибуцију гаса између зона потрошње;
 • Контрола стопе и биланса потрошње;
 • Одржавање радног притиска у резервоару.

Пуњење резервоара за гас

У 2020. години то није проблем. За стационарне системе потребно је позвати специјализовани превоз у облику камиона цистерне. Вреди провјерити доступност дозволе за такве активности од добављача гаса. Процес отпремања може трајати до сат времена. Будући да је дужина црева за довод гаса ограничена на 40 цм, биће неопходно обезбедити погон цистерне директно до резервоара за гас. Током рада, резервоар мора бити уземљен, закључан на месту и црево причвршћено челичним стезаљкама. Количина убризганог течног гаса одређује се бројилом. Неприхватљиво је пумпати више од 85% запремине резервоара за гориво. Остатак је остављен да испари.

За грејну сезону најбоље је напунити гориво на јесен, а ако је могуће и на крају зиме. У ово доба године трошкови ће бити минимални. Ако је држач гаса мобилан, тада постоји могућност само-убризгавања на бензинским пумпама.

Савети и критеријуми за избор

Пре свега, морате одредити за шта ће се тачно користити резервоар за гас. Нема пуно смисла инсталирати резервоар од 2.000 литара ако се гас користи искључиво за кување. За грејање је, међутим, потребно одредити брзину протока гаса на основу загрејане површине. Обично се за викендице постављају резервоари запремине до 20.000 литара. Већа количина има смисла за аутономно снабдевање гасом неколико зграда или у индустрији, на пример за фабричке инсталације.

Величина земљишне парцеле такође утиче на одабир резервоара за вашу сеоску кућу. На малој површини било би боље инсталирати вертикални резервоар за гас, али ово, заузврат, може захтевати додатну уградњу испаривача.

Клима, нарочито ако се зими планира користити гас за грејање приватне куће, буквално може возити резервоар под земљу. Бутан има тачку кључања од -0,5 степени, а за све стандардне гасне системе потребан је у гасовитом стању.

Резервоар за гас у руској стварности

Клима наше домовине врши своја прилагођавања. Штавише, они су прилично значајни. Ако је за летњу резиденцију негде на југу Русије погодно постављање приземног вертикалног резервоара, онда је на подручју Москве и, посебно, Санкт Петербурга, боље размишљати о подземној инсталацији. Заузврат, то значи да је потребан резервоар за гас са високим млазницама или грлом како растопљена изворска вода не би ушла у критичне системе, а сам гас је испод нивоа смрзавања тла. Зидови резервоара морају бити у стању да поднесу сезонска кретања тла. Антикорозивна љуска мора да поднесе могуће поплаве и висок ниво подземне воде.

Још једна ствар на коју вреди обратити пажњу је рад система на хладном приликом постављања цеви на отвореном или на дубини смрзавања тла - течни бутан. Кондензован на зидовима прехлађених цеви може проузроковати блокаде. После тога мораћете хитно да дувате цео гасовод. Да бисте избегли такве невоље, неопходно је инсталирати замку за кондензат. Сакупљаће капљице течног гаса, који ће испарити назад са доласком топлоте.

Оцена најбољих резервоара за гас

За вас смо припремили преглед најбољих резервоара за гас за 2020. годину. Али због природе опреме, ово нису специфични популарни модели, већ заправо поређење најбољих произвођача. То је учињено јер не постоје препоруке за запремину као такву, али се у основи узимају у обзир карактеристике читавог асортимана модела.У овом рејтингу висококвалитетних резервоара за складиштење течног гаса размотрићемо и уређаје иностране производње и домаће уређаје.

 
ФАС

Заједничка производња Немачке и Русије ФасХимМасх. Производе резервоаре дана надземне и подземне инсталације, вертикалне и хоризонталне варијације. Тело производа израђено је од челика разреда 09Г2С-12 дебљине више од 6 мм. Заштита од корозије представљена је епоксидним филмом који одговара захтевима ГОСТ 9.602-2016, који припада типу "Веома ојачан". Посебан плус за Русију је врат, висок 80 цм, који омогућава употребу опреме у тежим климатским условима.

Сви резервоари пролазе хидрауличка и пнеуматска испитивања. Радна температура од -40 до +40 са радним притиском до 1,5 МПа. Процењени радни век од 35 година још увек није потврђен. производња још није стара 15 година.

Фабрички постављени резервоари за гас ФАС имају арматуре америчке производње економске класе, прирубнице и вентили ће морати систематски да се затежу, а заштита на њима је изузетно слаба од оних које се генерално уграђују.

Трошак држача за гас запремине 2700 литара и високих млазница (65 цм) је 117.000, за 25.000 литара може достићи 950.000, у зависности од конфигурације.

Предности:

 • Приступачне цене;
 • Сви уређаји за управљање налазе се изнад земље;
 • Доступан је модел од 25.000 литара, који већина других произвођача нема;
 • Висок врат;
 • Постоји модел са двоструким металним зидовима, који је популаран за уградњу у бензинске пумпе;
 • Сви држачи гаса су тестирани, а не одабрана опрема из серије.

Мане:

 • Уштедели смо новац на спољном премазу узимајући материјале са средњим вредностима заштите од корозије;
 • Лош квалитет арматуре;
 • Није погодно за регионе са јаким мразом - потребна је додатна топлотна изолација.

 
Медвед

Резервоари за гас руске производње произведени у складу са ГОСТ Р 52630-2012 и ПБ 03-584-03. Производе се хоризонталне, надземне, подземне и мобилне конструкције. Тело је направљено од челика разреда 09Г2С дебљине више од 5 мм на зидовима и 6 мм на дну и покривено двокомпонентним епоксидним једињењем ИНТЕРЗОНЕ.

Квалитет антикорозивног премаза обезбеђује се претходним пескарењем метала и применом заштите ваздушном методом. Зауставни вентили и редуктори италијанске компаније ЦАВАГНА. Квалитет долазних материјала и одлазних производа контролише интерни лабораторијски комплекс. Дефекти се дијагностикују помоћу ултразвука, индикаторске течности, визуелно, радиографијом и откривањем недостатака магнетних честица.

Снага саме опреме и њених елемената направљени су узимајући у обзир особености рада у Русији. Иако се гаранција даје на 35 година, декларисани процењени век трајања резервоара је око 50 година, што посебно оправдава популарност модела овог произвођача.

Цена резервоара са високим млазницама и запремином од 2.200 литара је 125.000 рубаља, са високим грлом и запремином од 10.500 литара - 290.000 рубаља.

Предности:

 • Премаз је специјализован за рад у подручјима са високим нивоом подземне воде;
 • Гарантни рок - 35 година;
 • Висина одвојних цеви 650 мм;
 • Цена;
 • Произвођач прихвата појединачне поруџбине за нестандардну опрему.

Мане:

 • У фабричкој конфигурацији не постоји редукциона група, која ће се морати купити засебно.

ВПС

Резервоари за гас израђени у Чешкој, направљени од нормализованог антикорозивног челика, додатно дегазирани вакуумом. Споља је прекривена специјалним антикорозивним филмом од епоксидне смоле. Према ДИН 4681, дебљина таквог филма у било ком подручју неће бити мања од 1 мм. Катодно-анодни систем појачава антикорозивну заштиту, стварајући негативни потенцијал на елементима држача гаса, што блокира могућност оксидације. Додатни термички третман на 650 степени Целзијуса и ултразвучно откривање недостатака такође значајно смањују могућност куповине неквалитетне опреме.

Резервоари за гас који улазе на територију Русије предвиђени су за јаке зиме и пролећне поплаве, као и за пуњење горивом смешом пропан-бутан. Сви производи се подвргавају контроли квалитета, а Ростецхнадзор их цертифицира у складу са ГОСТ-ом и комплетирани су у потпуности русификованом документацијом.

Трошкови држача за гас запремине 2.700 литара и минималне конфигурације су 215.000 рубаља, запремине 10.000 литара са високим вратом и отвором за шахтове - 490.000 рубаља.

Предности:

 • Производња високе технологије;
 • Висококвалитетни антикорозивни премаз;
 • Могуће је купити опрему за уградњу у подручја са високим подземним водама;
 • Европски стандарди квалитета.

Мане:

 • Прилично висока цена.

Цхемет

Ова пољска компанија позната је као највећа специјализована производња заварених посуда под притиском у Европској унији. Хемијска опрема ове компаније користи се практично у целом свету. Њихови резервоари за гас се контролишу једнако детаљно као и резервоари за опасне хемикалије.

Све варијанте резервоара, а има их само 3, производе се пречника 125 цм и међусобно се разликују по дужини: 430, 585 и 785 цм. Одговарају запреминама од 4122, 5440 и 7820 литара. Произведено од челика са ниским нивоом угљеника, вакумски дегазованог С355Ј2 + Н, пресвученог епоксидно нанетом врућом заштитом од корозије. Опрема је опремљена арматурама произвођача Рего. Исто као на резервоарима ФАС, али приметно бољег квалитета.

Опрема за складиштење плина компаније Цхемет може се купити само са фабрички акредитованом инсталацијом. Званично је немогуће купити нови резервоар за гас одвојено. Поред самог уређаја, основни пакет укључује:

 • Одлазак специјалисте за консултације и одређивање потребне опреме и могућности за њену уградњу, као и за мерење територије;
 • Комплет у облику чврсте армирано-бетонске основе за уградњу резервоара, директно самог резервоара одабране запремине, причвршћивача, двостепеног регулатора притиска гаса са уграђеним вентилима, флексибилних цевовода, колектора кондензата, анодно-катодног система заштите, подрумског улаза са „завареним“ вентилом и мех-дилатационим зглобом , ХДПЕ цеви разреда ПЕ 100 СДР 11 и траке „Опасни ГАЗ“ детектори са функцијом надгледања загађења гасом;
 • Испорука опреме;
 • Уградња базе и све горе наведене опреме, узимајући у обзир спољни гасовод до 15 м;
 • Испитивања система за снабдевање гасом пнеуматском методом;
 • Постављање и покретање аутономног система за снабдевање гасом;
 • Издавање приручника и пасоша брода.

Сви земљани радови и сам гас нису укључени у цену.

Цена у рубљама за резервоар запремине 4120 литара и цеви високог одвајања - 360.000, 7820 литара са високим грлом - 681.800. Колико резервоари посебно коштају, није сигурно познато.

Предности:

 • 40 година гаранције;
 • Високи стандарди испитивања резервоара за гас.

Мане:

 • Мали опсег модела;
 • Цена није мала, упркос пристојном пакету пакета за њу;
 • Не постоји начин да се купи само резервоар за бензин.

 
Цити-Гас

Производња Бугарске. Опрема је произведена у складу са захтевима Европске директиве 2014/68 / ЕУ и стандарда ЕН 13445, што одговара руским захтевима ТР ЦУ 032/2013. Израђују се вертикално и хоризонтално оријентисани резервоари, дизајнирани за подземну и надземну уградњу. Појавили су се на руском тржишту 2010. године, већ стекавши тада популарност и одличне критике у земљама Блиског истока.

Тело резервоара израђено је од нормализованог челика С355Ј263, вакуумски дегазованог. Додатни антикорозивни полимерни епоксидни премаз дебљине 2 мм штити од влаге. Максимални притисак је 1,765 МПа, радна температура је од -20 до +50 степени. Животни век је 30 година. Сваки резервоар пролази хидраулички тест који премашује индикаторе перформанси, а шавови се проверавају ултразвуком.

Трошкови најмањег вертикалног резервоара за гориво на земљи Цити-Гас за 450 литара су 64.000 рубаља, подземни са стандардним млазницама за 2.700 литара - 145.000 рубаља, за 10.000 литара - 316.000 рубаља.

Предности:

 • Висок квалитет;
 • Цена;
 • Вентили за екстракцију имају сензоре вишка течности;
 • Велики распон различитих запремина од 450 до 100.000 литара;
 • Постоји комплет са пластичним кућиштем који допуњује заштиту;
 • Опрема ради у условима од сурових руских зима до климе УАЕ и Африке.

Мане:

 • Није идентификовано.

Агонија избора

На вама је да одлучите која је компанија боља за куповину опреме за ваш дом, викендицу или сеоско имање.

Као упозорење, желео бих да вас подсетим да ће уштеда од куповине и уградње резервоара из „система за уградњу шараша“ донети радост до прве пронађене грешке. А у најбољем случају, жеља за куповином јефтиног уређаја и услугама уградње резултираће само додатним трошковима. У најгорем случају, избор грешака коштаће живота. Само се сетите шта се дешава када кућни цилиндри експлодирају. Али садрже само неколико десетина литара.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *