Најбоље заптивне масе за купатило за 2020. годину

0

Прво на шта гост наилази приликом уласка у стан власницима након ходника је купатило, где можете да оперете руке, и кухиња. Стога је свака домаћица љубоморна на изглед ових просторија. Главна ствар која вам одмах упада у очи је дизајн зглобова купатила, умиваоника, судопера и пултова са зидовима. Ако су раније ови спојеви настали цементним малтером, који је непрекидно пукао и пропуштао воду до пода, сада је употребом заптивних маса овај проблем ствар прошлости.

Наш чланак је намењен онима који приликом обнове куће покушавају да користе најбоље материјале, описани су тип и карактеристике састава сваког заптивача.
Редакција сајта „best-sr.designuspro.com“ нуди критеријуме за одабир састава неопходног за поправку и представља оцену најбољих заптивних маса за купатило

Које су врсте заптивних маса

У другој половини 20. века индустријске хемијске технологије почеле су се брзо развијати. Потреба за изградњом више станова довела је до појаве различитих хемијских материјала који олакшавају постављање и уређење новоизграђених просторија.

Заптивање шавова

Проналазак силиконских синтетичких гума довео је до стварања заптивних маса - вискозне течности која је високо растворљива у органским растварачима. Додатак минералног пунила у облику силицијумске прашине даје му својство лепљења за различите материјале:

 • метали;
 • пластика;
 • керамика;
 • дрво.

Да би се убрзало очвршћавање, смеши се додају вулканизујући адитиви. Они доприносе одузимању масе у присуству атмосферског кисеоника и влажности околине. Најбољи произвођачи непрестано побољшавају састав смеша како би побољшали перформансе.

Грађевинске заптивне масе подељене су у две класе: двокомпонентне и једнокомпонентне.

Двокомпонентна се састоји од већег дела синтетичке гуме са антимикотичким и минералним адитивима и одвојено упакованог учвршћивача. Ови састојци се мешају за употребу. Такви материјали се користе у изградњи великих размера, скупи су и нису тражени за кућну употребу.

Главна врста мешавине за купатила и кухиње су једнокомпонентне смеше готове за употребу, упаковане у кертриџе за наношење пиштољем. Понекад се продају у обичним цевима мале запремине. То их чини једноставним за употребу када су потребни мањи поправци.

Заузврат, једнокомпонентне заптивне масе се деле на:

 1. Кисела са високим садржајем сирћетне киселине. Њихов контакт са алкалним материјалима (мермером) није дозвољен. Лечење се одвија под утицајем природне влаге. Током рада јако миришу на сирће, али након дана мирис нестаје.Подносе значајне температурне разлике од -40 ° Ц до 150 ° Ц. Не препоручује се за заптивање базена и акваријума. По цени, ово су јефтине формулације за којима потрошач највише тражи.
 2. Неутрални су на бази алкохола. Еколошки. За разлику од киселих, погодни су за контакт са корозивним металима, мермером, керамиком и цементом. Просечна цена ових смеша је већа, а популарност модела нижа.

Многи су видели како се црна плоча ствара на цевима у купатилу. Да би се то спречило у скоро свим смешама, произвођач уводи фунгицидно средство за борбу против стварања гљивица у влажном окружењу, што искључује контакт са живим организмима. Стога, за такав рад као што је заптивање базена или акваријума, мора се одабрати посебан материјал.

Како нанети заптивач

С времена на време, сваки становник стана треба да замени санитарне уређаје. Овај посао повезан је са потребом чврстог затварања пукотина како вода не би пала на под. Да бисте то урадили, потребно је да одаберете тражени производ.

Одговор на питање где га купити, добићете прегледом популарних модела и сазнањем колико кошта сваки од њих у интернет продавници. Ако је потребно само заптивање зглобова, можете одабрати опције буџета. Али ако су потребне поправке са захтевом механичке фиксације различитих структурних елемената (углови, лајсне итд.), Препоручујемо наручивање скупљих модела путем Интернета. Коју компанију је боље купити зависи од вас.

Како нанијети смешу на зглоб? Врло је једноставно. Убацивши кертриџ у посебан пиштољ, потребно је одсећи млазницу за довод смеше поделом на потребну дебљину шава. Затим, истискујући вискозну течност, покријте њиме запечаћени спој. Неопходно је поштовати најједноставнија сигурносна правила - радити са гуменим рукавицама. У случају контакта са рукама, испрати топлом водом и сапуном.

Како запечатити купку

Следите упутства написана на кертриџу. А ако имате одређена питања, на пример, како правилно заптивати каду, на Интернету можете пронаћи детаљне детаљне кораке.

Оцена квалитетних заптивних маса за купатила за 2020. годину

Назив заптивачаВреме очвршћавањаЗапремина, млЦена, руб
ВГТ акрилни санитарни заптивач за купатило и кухињу 24 сата310120
Силиконска заптивна маса Момент Санитари 2002675 за купатило и кухињу, провидна15 минута280300
Силиконска заптивна маса, санитарна, за купатило и кухињу "Момент Хермент", бела15 минута280380
Санитарни силиконски заптивач "Стаиер Мастер" за купатило и кухињу бели30 мин260190
Дап Квик печат. Лепљиво заптивно средство за купатило и кухињу15 минута162300
Акрил-силиконски заптивач за купатило и кухињу прозирни "Титан" 15 минута310260
Силиконски заптивач КРАСС за кухињу и каду бели 30 мин300285
Акрил-силиконски заптивач "МастерТекс" за купатило и кухињу провидан 30 мин290240
Силиконска заптивна маса "Актон" за купатило и кухињу бела30 мин280180
Силиконска заптивна маса Равак Профессионал Кс01200 за купатило и кухињу бела30 мин310680

Санитарни акрилни заптивач "ВГТ" за купатило и кухињу

ВГТ заптивач за купатило

Направљено на бази водене дисперзије ВГТ акрилних полимера са модификујућим адитивима и пунилом. Дизајниран за заптивање и уклањање шавова и спојева у условима високе влажности (купатила и тушеви). Има својства мастика који се користи за попуњавање празнина између водоводне опреме и пода. Заптива везе са канализационим цевима.
Добро пријања на пластику, дрво, керамику и стакло.

Има антибактеријска својства, стога се гљивице не развијају и шав не постаје црн. Може се користити за унутрашњу и спољашњу употребу. Избегавајте контакт са храном. Из ових разлога се не користи за заптивање акваријума.

Санитарни акрилни заптивач "ВГТ" за купатило и кухињу

Предности:

 • својства мастике;
 • отпоран на стварање гљивица;
 • јефтино.

недостаци

 • дуго време очвршћавања;
 • базени и акваријуми не могу бити запечаћени.

Силиконска заптивна маса "Момент Санитари 2002675" за купатило и кухињу, провидна

Санитарна силиконска заптивна маса Момент Санитари 2002675

Позната марка Момент снабдева руско тржиште једнокомпонентном смешом "Санитарни тренутак 2002675". Направљено на бази силиконских органских једињења из белгијских сировина. У погледу адхезије и отпорности на атмосферске услове, може се користити за унутрашње и спољашње радове.
Опсег - заптивање спојева при високој влажности. Користи се током реновирања за стварање водонепропусних спојева у кухињи, купатилу, туш кабинама. Отпорност на УВ зраке чини га погодним за фуговање и застакљивање у изградњи и обнови зграда, чамаца и јахти.
Има високу еластичност, што омогућава попуњавање шавова између прозрачних структурних елемената. Антифунгални адитиви спречавају једињење да дуго потамни. Подноси температуре од -40 ° С до +150 ° С. Садржи сирћетну киселину, зато се не користи у контакту са металима, бетоном, цементом. Не препоручује се за употребу са огледалима и акваријумима.

Силиконска заптивна маса "Момент Санитари 2002675" за купатило и кухињу, провидна

Предности:

 • висока еластичност;
 • Отпорност на УВ зраке;
 • антифунгални суплементи.

Мане:

 • прецијењено према купцима.

Санитарна силиконска заптивна маса "Момент Хермент" за купатило и кухињу бела

Силиконска заптивна маса, санитарна Момент Хермент

Једнокомпонентни састав направљен је на бази белгијских сировина. Продаје се у кертриџу од 280 мл. Дизајниран за заптивање спојева између водоводне опреме и структурних елемената кухиња и купатила. Може се користити за изградњу и обнову на отвореном. Јаки антисептици у смеши спречавају стварање плесни и потамњење шавова.

Користи ацетатни систем за очвршћавање, који елиминише контакт са корозивним металима. Искључује употребу за базене, акваријуме, огледала и контакт са храном. Није погодан за наношење боје, јер се на обојеној површини могу појавити пукотине ако је деформисана.

Водоотпоран, пружа стопостотну непропусност. Због тога његова примена мора да испуни захтев: дебљина шава је половина ширине како би деформација остала у опсегу еластичности. Лако се чисти када се механички очврсне.

Санитарна силиконска заптивна маса "Момент Хермент" за купатило и кухињу бела

Предности:

 • добра адхезија на алуминијум, керамику, стакло и емајл;
 • отпоран на ултраљубичасто зрачење;
 • лако се уклања механички.

Мане:

 • не препоручује се за бојење.

Санитарни силиконски заптивач "Стаиер Мастер" за купатило и кухињу бели

СТАИЕР Мастер заптивач

Естонски производ под немачком марком одликује се европским квалитетом. Једнокомпонентна течност на бази белог силикона са повећаном отпорношћу на влагу и УВ зрачење. Запремина кертриџа је 260 мл. Користи се за купатила и кухиње за заптивање спојева између зидова и умиваоника, када и туш каде.

Температурна разлика током рада од -40 ° С до +100 ° С. Широко се користи у грађевинарству за спољне и унутрашње радове, посебно за собе са високом влажношћу у летњим викендицама, где зими температуре могу бити негативне. Висока еластичност и пријањање на различите материјале чине га неопходним за ПВЦ површине канализационих цеви и фитинга.

Санитарни силиконски заптивач "Стаиер Мастер" за купатило и кухињу бели

Предности:

 • Европски квалитет;
 • пријањање на пластику, гуму, дрво;
 • слаб мирис.

Мане:

 • повећано време очвршћавања од 30 минута.

Лепљива заптивна маса за купатило и кухињу Дап Квик Сеал бела

Лепак за купатило и кухињу Дап Квик Сеал Вхите

Хибридни грађевински лепак са функцијом заптивача из Сједињених Држава дизајниран је за истовремено лепљење површина и заптивање спојева између њих. Специјално дизајниран за санитарну керамику, ПВЦ производе, радне површине од дрвета и пластике. За реновирање и грађевинске радове у затвореном. Упаковано у цев, омогућавајући наношење вискозне масе без пиштоља.

Створена на бази акрилних полимера који садрже етилен гликол и кристални силицијум. Има умерен мирис. Вода се користи као растварач пре очвршћавања. Не ствара чврсту везу са силиконом, зато је потребно темељито претходно чишћење површина.

Упутства за употребу захтевају наношење ваљака пречника највише 9 мм. Кремаста конзистенција је у почетку бела, након недељу дана шав постаје провидан. После тога можете сликати уљаним бојама. Време очвршћавања једињења 15 минута и 36 сати излагања пре излагања води.

Отпоран на појаву гљивица, с временом не постаје црн. У контакту са дрвеним деловима са антифунгалном импрегнацијом, задржава своја бактерицидна својства. Отпоран на ниске температуре, ради од -28 ° Ц до + 65 ° Ц.
Паковање у епрувете од 162 мл, дизајниране за 8,5 метара шава пречника 5 мм.

Лепљива заптивна маса за купатило и кухињу Дап Квик Сеал бела

Предности:

 • функционалност лепка и заптивача;
 • обојене уљним бојама.

Мане:

 • прецијењено према купцима.

Акрил-силиконски заптивач "Титан" за купатило и кухињу провидан

Силиконски акрилни заптивач Титан Профессионал

Пољски производ на бази акрилних и силиконских полимера, намењен за унутрашњи рад са високом влажношћу, где се непрестано ствара буђ. Висок садржај фунгицида спречава поцрњење различитих зглобова у купатилу и кухињи.

Добро се веже за порозне и глатке површине. На почетку примене смеша је бела, након неколико дана постаје прозирна. После тога се може сликати акрилним и уљним бојама. Резултат је врло глатка и дуготрајна заштита шавова.

Отпоран на УВ зраке. Подноси температурне разлике од -20 ° Ц до +60 ° Ц.

Акрил-силиконски заптивач "Титан" за купатило и кухињу провидан

Предности:

 • глатка површина не упија прљавштину, што даје естетски изглед;
 • погодно за акрилне купке;
 • висок садржај фунгицида.

Мане:

 • не препоручује се за базене и акваријуме.

Силиконско заптивно средство "КРАСС" за кухињу и каду бело

Силиконска заптивна маса КРАСС

КРАСС производ који се испоручује из Пољске на руско тржиште може се користити у грађевинарству и поправкама унутар и изван зграде. Повећано пријањање за стакло, пластику и емајл чини га погодним за рад на стаклу и за уградњу канализационих цеви. Висока еластичност омогућава употребу у прозрачним једињењима.

Антигљивична својства штите зглобове од затамњења. Главно својство је отпорност на једињења хлора и детерџенте. Кремасти састав се наноси на зглоб без ширења, што поједностављује самосталну поправку.

Не препоручује се за корозивне метале и материјале алкалних својстава и за контакт са храном. Има слаб мирис сирћета, лако се може опрати водом и сапуном. Након очвршћавања уклања се механички.

Силиконско заптивно средство "КРАСС" за кухињу и каду бело

Предности:

 • препоручује се за ПВЦ;
 • отпоран на једињења хлора.

Мане:

 • базени и акваријуми не могу бити запечаћени.

Акрил-силиконски заптивач "МастерТекс" за купатило и кухињу провидан

Силацрил. За купатило и кухињу

Још један представник пољских заптивних маса на нашем тржишту, МастерТекс, је композит акрилних и силиконских полимера. Доступно у кертриџима од 290 мл. Користи се у грађевинарству за попуњавање спојева опреме и носећих конструкција у условима високе влажности. Погодно и за купатило и за кухињу.

Додавањем фунгицидних активних супстанци уклања се појава гљивичних формација на изолационим зглобовима. Било који грађевински материјал је компатибилан са овом композицијом због високих лепљивих својстава. Почетно бела боја након очвршћавања постаје прозирна. После тога је могуће сликање грађевинским бојама.

Ниског мириса, нетоксичан. Можете радити заглађивањем шавова сопственим рукама - опере се с коже топлом водом и сапуном.

Распон радне температуре од -20 ° С до +80 ° С. Почетно очвршћавање се јавља након 30 минута.

Акрил-силиконски заптивач "МастерТекс" за купатило и кухињу провидан

Предности:

 • добра заштита од гљивица;
 • могућност сликања;
 • слаб мирис.

Мане:

 • треба дуго да се стврдне.

Силиконска заптивна маса "Актон" за купатило и кухињу бела

Силацрил. За купатило и кухињу

Познати произвођач Хенкел лансира Актон на руско тржиште. Развијен на бази силиконских полимера мале молекулске тежине, садржи сирћетну киселину. Уз његову помоћ, уз природну влажност просторије, долази до вулканизације. Подручје употребе је заптивање и учвршћивање грађевинских спојева унутар и изван просторија.

Садржај једног кертриџа чини шав дужине 14 метара и пречника 5 мм. Приликом наношења треба заштитити кожу руку од вискозне масе. Отврдњава сирћетну киселину. Његов мирис траје до 12 сати. Јаки филм настаје за 30 минута. После тога постаје нетоксичан. Антифунгални састав дуго задржава шав да не потамни.

Силиконска заптивна маса "Актон" за купатило и кухињу бела

Предности:

 • ниска цена;
 • очврсне на влажним површинама.

Мане:

 • мирис сирћета траје дуго.

Силиконска заптивна маса Равак Профессионал Кс01200 за купатило и кухињу бела

Равак Профессионал силиконска заптивна маса

Овај производ чешке компаније Равак припада полупрофесионалним материјалима. Компанија је позната по својим акрилним водоводним уређајима. Развио сам заптивку за своје производе, лепи и заптива спојеве стаклом, акрилом, алуминијумом и керамиком.

Развијени антигљивични адитиви и отпорност на УВ зраке пружају дуготрајну стабилност боје. Када се нанесе, има слаб мирис, након почетног очвршћавања након 30 минута нестаје.

Детаљна упутства вам омогућавају да самостално примените смешу, уклоните вишак и формирате шав.

Силиконска заптивна маса Равак Профессионал Кс01200 за купатило и кухињу бела

Предности:

 • добра адхезија на акрил;
 • слаб мирис сирћета.

Мане:

 • прецијењено према купцима.

Закључак

Чланак даје опис заптивних маса за купатило и кухињу. Направљен је преглед шта су композиције и како одабрати потребан производ за поправку. Анализирани прегледи купаца и савети за кућну употребу.

Ако сте морали да користите заптивне масе за реновирање купатила или кухиње и имате искуства у њиховој употреби, поделите ове информације са нашим читаоцима. Ваше препоруке ће им рећи на шта треба обратити пажњу приликом куповине, како не би погрешили приликом избора материјала потребног за поправку. Оставите повратне информације у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *