Спремамо се за школу: најбољи глобуси за школарце за 2020. годину

0

Пред нама је нова школска година, а између осталог, ученику ће требати и глобус. Оцена висококвалитетних и јефтиних глобуса за 2020. годину састављена је за оне који радије унапред купују школски прибор за дете - уосталом, непосредно пре 1. септембра цене за њих су више него двоструке.

Какве глобусе постоје?

Врста ових погодности је различита (под и сто), односно трошак се такође разликује. Просечна цена буџетских опција од 25 до 40 цм у кругу почиње од 300 рубаља, мали модели (7-16 цм) могу се купити за 100 - 200 рубаља. Таква беба ће украсити малу радну површину без заузимања пуно простора. Истина, такви модели имају недостатак: дете може покварити вид, вирећи на имена континената и држава.

Модели за спољашњу употребу купују се по правилу за школе и заводе, имају знатне димензије и непрактично их је купити за кућу као наставно средство за једно дете. По правилу, подна верзија служи као додатак дизајну који наглашава стил собе.

Савет учитеља: нема потребе за куповином велике верзије на отвореном за ученика основне школе - постоји велика вероватноћа да ће интересовање за приручник бити кратког века и да убудуће неће ићи даље од општег школског програма.

За студента се обично бирају јефтине опције радне површине. Најбољи модели таквих глобуса били су укључени у преглед уредника сајта „Пронашао сам“.

Физички

Представља положај океана, континената и острва, омогућава вам да јасно објасните која је структура планете, да вас упозна са дном океана и планинским врховима, да прикаже меридијане, паралеле и екватор.

Предности:

 • Трошак - од 300 до 500 рубаља;
 • Величина од 25 до 40 цм, максимална тачност мапе;
 • Физичка кугла неће застарети ни за 10 година - топографија планете се мења врло споро.

Мане:

 • Не предвиђа проучавање државних територија и граница.

Политичка

Помаже визуелно да проучи политичку структуру света, да види како велика насеља и научне станице лебде у океанима. Уз такав приручник дете ће лакше памтити како се зову државе и њихови главни градови, разумети шта су суседне државе и географске границе.

Предности:

 • Поједностављује проучавање територија држава;
 • Просечна цена ће бити до 600 рубаља.

Мане:

 • Политичка ситуација у свету последњих година се прилично брзо мења, политичка мапа може постати непоуздана за неколико година.

универзалан

Модел са две карте: физичком и политичком. Погодно по томе што истовремено можете проучавати границе државе и географске одлике њене територије. Постоје рељефни модели са избочинама географских узвишења, на пример, планинама и ледницима. Купује се за основне разреде или вртић: малим географима је занимљивије проучавати конвексну слику, лакше је памтити информације о одређеном географском подручју.

Предности:

 • Свестраност;
 • Просечна цена: од 500 до 1.000 рубаља.

Мане:

 • Политичка мапа може брзо застарети.

Позадинско осветљење

Популарни распореди који се могу користити не само за предвиђену сврху, већ и као оригинално ноћно светло. Позадинско осветљење, по правилу, омогућава вам да видите физичку и политичку мапу, у искљученом стању, само физичка се може проучавати на „лопти“.

Предности:

 • Оригинално светло глобус-ноћ помоћи ће малом истраживачу да сања о далеким земљама и континентима, заспавши;
 • Просечна цена за пречник од 25 до 40 цм биће 1.000 - 1.600 рубаља.

Мане:

 • Немају сви модели прекидач за позадинско осветљење, постоји само утикач - на то морате обратити пажњу приликом куповине.

Интерактивни

Ово није само географски водич, већ читав образовни комплекс са функцијом учења страних језика. Образовне аудио датотеке у формату занимљивих прича омогућиће вам да истовремено користите слушну и визуелну меморију ученика, што доприноси асимилацији образовног материјала. Сав материјал је представљен на неколико језика, стога, проучавајући географију, истовремено можете покупити шепави страни језик.

Ако на свој паметни телефон или таблет преузмете посебну апликацију, када задржите показивач изнад света, на екрану ће се приказати структура планете са свим слојевима и информацијама о минералима у сваком слоју. Ако промените поставку у програму, на екрану паметног телефона можете видети знаменитости подручја на свету на које је уперен паметни телефон или таблет, фигуре животиња или биљака које тамо живе. Све информације се приказују у односу на то подручје, заједно са сликом у аудио формату, емитују се информације о мало познатим историјским чињеницама и знатижељним случајевима везаним за одређено географско подручје.

Предности:

 • Укључује више звучника, што вам омогућава да учите са пријатељима;
 • Постоје програми обуке за неколико старосних група;
 • Могућност повезивања са Интернетом и преузимања исправки;
 • Погодно и за школско и за предшколско доба - виртуелно путовање са шармантним ликовима подстаћи ће дете да учи нове ствари и дуго ће га заокупљати корисним и занимљивим играма.

Мане:

 • Трошак је од 1.500 до 4.000 рубаља.

Левитирајући

Копија земље лебди и ротира се дуж осе наше планете у средишту кружног оквира или изнад постоља, захваљујући прецизно подешеним електромагнетима. Разнобојно осветљење нежно трепери унутар оквира, појачавајући необичан ефекат. Старији школарац биће заинтересован за изучавање географије на таквом глобусу и показивање пред школским колегама.

Предности:

 • Могуће су разне боје: стандардна плава, сребрна, златна и црна;
 • Тачна карта.

Мане:

 • Просечна цена: од 2.500 до 5.000 рубаља.

Историјски

Постоје распореди са позадинским осветљењем и политичка мапа, када је позадинско осветљење укључено, можете видети руте историјских путовања и географска открића. Такав оригинални поклон биће занимљив младим историчарима и географима. Као могућност поклона можете узети у обзир модел глобуса италијанске компаније Нова Рицо. Материјал постоља: дрво племените црвенкасте нијансе, меридијан је направљен од резбареног метала да подсећа на бронзу са урезаним ознакама степена географске ширине и дужине. Сама лопта је млечно бела, континенти и континенти су смеђе-беж. Мапа је направљена у старом стилу, на површини су урезане значке: слике бродова који пролазе кроз одређене водене површине и животиња које живе на острвима и континентима. Ознаке су на руском језику.

Предности:

 • Тачна политичка карта;
 • Распоред се савршено уклапа у дечију собу, дизајниран у одређеном стилу и шеми боја;
 • Може послужити као оригинално ноћно светло.

Мане:

 • Прилично високи трошкови: модел пречника 30 цм кошта од 2.000 до 5.000 рубаља, цена зависи од материјала постоља и меридијана, и квалитета дизајна.

Астрономски

Можете купити малу копију не само Земље, већ и Месеца или Марса, направљене са максималном тачношћу. Такође су популарне опције које приказују звездану мапу гледану са Земље.Ова опција је погодна за оне који дубоко проучавају астрономију. Модели са позадинским осветљењем изгледају занимљивије и могу послужити као ноћно светло.

Предности:

 • Они помажу у ширењу хоризонта младог истраживача и стекну представу о другим небеским телима Сунчевог система.

Мане:

 • Просечна цена почиње од 2.000 рубаља.

Контура

Проучавање географије може бити забавна игра. Можете самостално нацртати границе континената и држава, поново обрисати и сликати. Одлично образовно помагало за ученика првог разреда: тако необична боја тренира визуелно памћење и припрема се за образовни процес. Сет укључује посебне маркере и сунђер. По правилу, такви модели се производе са осветљењем, прекидач се налази на основи модела.

Предности:

 • Таква политичка карта увек се може исправити у складу са светском ситуацијом која се брзо мења.

Мане:

 • Просечна цена: од 400 рубаља за додатак пречника 21 цм.

Глобус које фирме је бољи?

Рејтинг производних компанија воде, као и увек, произвођачи висококвалитетне и јефтине робе, ниже позиције дају компаније са скупљим производима од необичних материјала или са додатном функционалношћу.

Глобен

Руска марка која производи друге приручнике: мапе и образовне и образовне плакате за бојење за децу предшколског узраста. Компанија нуди широк спектар глобуса, поред тога, линија има буџетске моделе: њихова просечна цена почиње од 300 рубаља. Основни материјал за све моделе је пластика, величина: од 25 до 32 цм у обиму.

Глобен глобус

Предности:

 • Најбоље оцене купаца у погледу квалитета и брзине услуге;
 • Око 20 тачака преузимања у различитим окрузима Москве и региона, што вам омогућава да уштедите новац на курирској достави.

Мане:

 • Није доступан читав асортиман, морате га навести приликом наручивања.

Свет глобуса

Други домаћи произвођач географских помагала. Популарност модела ове компаније обезбеђује се квалитетом производа у комбинацији са прихватљивим трошковима. Најпопуларнији модели са две картице и пречником од 21 до 42 цм по цени од 400 до 900 рубаља, постоје опције са позадинским осветљењем. Постоје врло тачни модели са рељефним сликама не само копненог, већ и океанског рељефа, који указују на висину и дубину. Сви географски и хидрографски објекти без изузетка су потписани. Такође у асортиману се налази глобус стилизован као фудбалска лопта са ЛЕД осветљењем. Географски објекти уцртани су у зелено на црно-белим петоугаоницима фудбала. Тачност није инфериорна у поређењу са стандардним распоредом земље, иако изгледа много занимљивије и сигурно ће заинтересовати ученика.

глобус глобус свет

Предности:

 • Вредност за новац;
 • Доступне су копије Месеца и Марса.

Мане:

 • На моделима са позадинским осветљењем нема прекидача.

Гловала

Пољски произвођач производи географске водиче свих величина, пречник најмањег је 7 цм, цена такве бебе је само 90 рубаља. Велики избор традиционалних модела популарних величина, од 25 до 32 цм. Такође у асортиману овог произвођача налази се и компактни подни модел: физичка и политичка кугла пречника 32 цм на високом постољу са функцијом позадинског осветљења. Таква верзија кућног пода више личи на елегантну подну лампу и не заузима пуно простора. Постоји неколико опција боја: традиционална плава, бледо плава, млечно бела са беж и смеђом.

Глобе Гловала

Предности:

 • Велики асортиман: различите величине и боје;
 • Тачне мапе са оштрим, читљивим отиском.

Мане:

 • Трошкови модела пречника 32 цм су 1,5 пута скупљи од Глобена.

Нова Рицо

Италијанска производна компанија специјализована је за производњу наставних средстава са добром вредношћу новца. Линија производа представљена је различитим изгледима планете, који имају разноврсну функционалност и опрему.Постоје опције са лупом причвршћеном за меридијан, са уграђеним осветљењем и интерактивним, са режимом проширене стварности. Такав глобус зна да прича бајке и легенде, зна пуно фасцинантних историјских чињеница о нашој планети, има уграђени ноћни режим, када се укључи, приручник се претвара у ноћно небо са блиставим звездама. Додатна карактеристика је аудио датотека са фасцинантним информацијама о сваком од 88 сазвежђа. Такав географски додатак коштаће од 4.000 до 5.000 рубаља.

глобус Нова Рико

Предности:

 • Квалитет приручника је одличан.

Мане:

 • Цена: најмањи водич на свету је пречника 16 цм и кошта 450 рубаља, највећи је 40 цм, просечна цена је од 1.200 до 6.000 рубаља.

Мова Глобе

Америчка компанија специјализована искључиво за саморотирајуће глобусе. Линија производа укључује моделе не само Земље, већ и других планета: Марса, Месеца, Сунца и Венере. Карактеристична карактеристика је да се све копије планета ротирају независно, буквално лебдећи изнад постоља. Ефекат се постиже регулисаним механизмом који делује на магнетно поље, гравитацију и светлост. Такав поклон, према намери произвођача, гурнуће дете на учење о свету, чинећи га заинтересованим за његов необичан изглед и функционалност. Један недостатак - модели ове марке нису јефтини, просечни трошак такве "паметне" планете креће се од 7.000 рубаља. Према купцима, нема смисла куповати тако скуп модел за дете, осим ако дубински не проучава астрономију или физику небеских тела.

Глобе Мова Глобе

Предности:

 • Карактеристике сваког модела су што ближе прототипу.

Мане:

 • Цена;
 • Мала величина додатка: 11 до 20 цм.

Како одабрати прави глобус

Када бирате модел Земље за дете, требало би да се усредсредите првенствено на сврху овог географског водича. За савладавање општеобразовног програма нема смисла стицати скупу опцију, посебно ако дете нема изражено интересовање за географију. Стандардни глобус са две мапе биће сасвим у реду.

Друга је ствар ако дете воли да проучава копију наше планете и проводи око ње много више времена него играјући се играчкама. У овом случају можете купити скупљу верзију, занимљиво дизајниране или саморотирајуће - ко зна, шта ако ће посматрање „живе“ планете у будућности подстаћи дете да одабере пут научника и помоћи му да направи револуционарно откриће у области астрономије или физике небеских тела?

Главни критеријуми за избор:

 • По цени. Колико туториал кошта зависи од пречника лопте и тачности мапа. Стога је опис прва ствар на коју треба обратити пажњу приликом куповине. На паковању се обично наводи скала карата и коефицијент њихове тачности;
 • Величина. Мали глобуси изгледају елегантније и штеде простор, али квалитет и величина фонта трпе. Оптимална величина ће бити од 25 до 32 цм. Међутим, ако дете често користи наставно средство, боље је размотрити модел пречника 40 цм како би се смањио терет за вид;
 • Изглед. Стандардна плава боја и пластично постоље глобуса не уклапају се увек у унутрашњост студентске собе. Савремени модели у разним стилским и колор верзијама органски ће изгледати у било ком окружењу.

Препоруке наставника: заинтересовати дете за нову аквизицију и учинити је не само образовним прибором, помоћи ће заједничком проучавању континената и острва.

Образовни процес можете претворити у игру, истовремено цртајући контурном глобусом историјске границе континената, острва, мора и океана, дуж којих су некада пловили бродови великих морнара и пирата. Глобус ће помоћи да проучавање географије буде забаван процес, и врло је могуће да ће овај географски водич помоћи детету да се занесе географијом, историјом или астрономијом, чинећи њихово проучавање делом његовог живота.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *