Најбоље инфрацрвене сауне за станове и куће за 2020. годину

0

Сви знају какве користи поступци купања доносе телу. Тело загрејано обилном врућином, заједно са знојем, уклања нагомилану штетност из тела. Наизменично грејање у парној соби са хлађењем под млазовима хладне воде или у снежном наносу, учвршћује тело, убрзава крв кроз вене, продужава младост, чинећи кожу еластичном. Инфрацрвене сауне у последње време представљају велико интересовање. Топлина у њима преноси се у тело директно путем инфрацрвених емитора, без посредника, који се у традиционалним парним собама и саунама ваздух загрева на 100 ° Ц. Истовремено, обилно знојење се јавља у нежнијим условима, пошто температура ваздуха у овом случају не прелази 60 ° Ц. Поред тога, такав користан уређај може бити опремљен не само у сеоској кући, већ иу малом стану. Популарност модела инфрацрвених уређаја тек почиње да добија на замаху. Редакција сајта „best-sr.designuspro.com“ нуди посетиоцима уводну критику „Најбоље инфрацрвене сауне за 2020. годину“, на основу прегледа купаца и мишљења стручњака.

Од парне собе до инфрацрвене сауне

Током свог постојања поступак купања постао је вишесатни ритуал. Наши преци су живели у великим породицама. Требало је пуно времена да се сви укућани окупају у пари. Журба у таквој ствари не само да не може донети корист телу, већ му озбиљно нашкодити.


Комерцијална купалишта у градовима нису била само хигијенски објект, већ нешто попут клуба, чији су посетиоци, заједно са воденим и термалним поступцима, уживали у међусобној комуникацији. Таква забава допринела је лечењу тела и духа. И није било штета потрошити дан или пола дана на то.

Ритмови модерног живота не дозвољавају да се време тако великодушно расипа. Али не сме се заборавити на здравље. У супротном, ускоро ће бити потребно радити само на лековима. Овде добро долази инфрацрвена сауна. Да бисте ублажили умор и како се у њему знојити, довољно је 30-40 минута. Први који су ценили њене јединствене особине били су бизнисмени и спортисти - људи чији се дан планира из минуте у минуту. Међутим, уштеда времена је прилично споредни ефекат овог корисног проналаска.

Шта је ИР зрачење

То је облик енергије који може преносити топлоту на даљину. Електромагнетно зрачење, уз црвену боју видљивог спектра (дакле - инфрацрвено, тј. „Испод црвене“), остаје нам невидљиво. Али осећамо његову топлину која избија из сунчевих зрака, загрејаног шпорета, лампе са жарном нити, грејача.

Инфрацрвено зрачење има таласну природу. Његова температура је директно пропорционална таласној дужини. Разликујте кратке, дуге и средње таласе. Највише „горе“ су кратки таласи, „најхладнији“ - дуги.Људско тело зрачи топлоту у распону средњих таласних дужина, од 3 до 50 микрона.

У традиционалним саунама пећи и шпорети загревају ваздух у парној соби до 100 ° Ц, а тек тада се тело загрева на врућем ваздуху. Овај метод грејања назива се конвекционо или индиректно загревање. Инфрацрвеном зрачењу нису потребни посредници. Његови таласи ће се ширити чак и у вакууму, све док се не сретну са телом и не дају му топлоту, а већ загрејано тело ће се одрећи вишка топлоте у ваздуху. Ово је директна метода грејања.

Предности и штете инфрацрвеног зрачења

Истраживачи су открили да термичко зрачење може сузбити развој микрофлоре, активирати циркулацију крви, тј. побољшава метаболизам, зауставља упале, ублажава бол, убрзава регенерацију ткива. Интензивно краткоталасно инфрацрвено зрачење може проузроковати прегревање тела и појаву опекотина. У исто време, уређаји који генеришу инфрацрвене таласе дужине од 3 до 15 микрона поклапају се са најдужим таласима топлоте људског тела. Због тога су за њега практично безопасни и ефикасно се користе у медицинској пракси. Према речима лекара, они имају пуно благотворних ефеката на људско тело:

 • нормализовати крвни притисак стимулисањем циркулације крви;
 • побољшати снабдевање крви мозга, побољшати меморију;
 • промовишу уклањање токсина из тела;
 • нормализовати хормоне;
 • ојачати имунолошки систем.

Као што видите из горње листе, постоји много више индикација за предузимање поступака у инфрацрвеној сауни него за посету редовном купатилу. Поред тога, интензивно знојење је корисно, укључујући и губитак тежине. Међутим, за њих постоје здравствена ограничења. Стога, пре него што започнете ове поступке, вреди питати свог доктора да ли вам здравље дозвољава узимање и ако јесте, колико често их можете користити. Да не би штетили здрављу, такве поступке не би требало да предузимају пацијенти са високом телесном температуром, који пате од запаљенских процеса или особе у алкохолизираном стању.

Занимљиво! „Оцем“ ИР сауна сматра се јапански терапеут Тадасхи Исхикава. Током низа година, проучавајући утицај топлоте инфрацрвених емитора на људско тело, успео је да утврди да таласи топлоте, дужине од 3 до 10 микрона, загревају тело пацијента за 4 цм у дубину, без штете по његово здравље.

На основу његових препорука, инжењери су успели да створе посебне емиторе, сместе их у дрвену кабину и добију инсталацију, поступци у којима готово да немају контраиндикације. Становници земље излазећег сунца први су ценили изум свог сународника 70-их година прошлог века. У САД-у новина је почела да се производи 1990. године. Две године касније, Европа је сазнала о предностима ових уређаја.

Како ради ИР сауна

Дакле, шта је инфрацрвена сауна, од којих се елемената састоји, какву основну и додатну опрему има, сазнаћемо овде и почети са зидовима.

Материјал и величина

Убедљиво најбољи и једини материјал за израду инфрацрвених кабина је дрво. Не загрева се и не може изазвати опекотине. Неке врсте дрвета су способне да дуго испуштају фитонциде у атмосферу чак и након пиљења на даске - испарљиве супстанце које убијају штетне микроорганизме. Када се загрева, овај процес је интензивнији.

Најчешће је производ обложен плочом од четинарског дрвета: канадски и сибирски кедар, канадска хемлоцк. Домаћи произвођачи више воле сибирски кедар и липу. Поред тога, за састављање могу се користити јоха, јасика, бреза и храст. Врата су од каљеног стакла.

Зидови су опремљени инфрацрвеним емитерима - изворима корисне топлоте. Уграђени систем за надзор и контролу омогућава вам подешавање температуре у опсегу од 45 до 70 ° Ц. Ово је довољно за правилно знојење.

Важно! Када се тело загреје, из тела се уклања заједно са знојем до 20% чврстих материја: токсини, токсини, соли итд. У традиционалној парној соби - не више од 5%.Третмани у ИР сауни су 4 пута ефикаснији него у традиционалним купкама!

Произвођачи производе инфрацрвене инсталације различитих величина. За градски стан погоднија је једна кабина чија унутрашња површина не прелази 1,0 м2. Није јој тешко да нађе место у купатилу (ако макнете веш машину одатле). Ако површина стана то дозвољава, можете наручити дуплу кутију и уживати у веллнесс третманима за двоје са вољеном особом.

За сеоску кућу, опција са три или четири седишта је сасвим погодна. Узимајући пријатеље у своје поседе, биће пријатно размазити их са тако егзотичном врстом опуштања. Инсталације са пет и шест места погодније су за фитнес центре и спортске објекте.

Врсте емитера

Керамика

Исхикава-ин емитер је била керамичка цев кроз коју је пролазила нихромова спирала. Кварцни песак је коришћен као пунило. Такви емитери израђени од керамике, када се загревају, дају најкориснију топлоту, са топлотном таласном дужином од 3 до 7 микрона. Зналци сматрају ову врсту грејача најбољом опцијом.

Угљеник

Занимљив уређај, који је кварцна цев. Уместо нихром намотаја, цев је напуњена угљеничним влакнима и запечаћена. Електрична струја загрева карбонско пуњење из којег се загрева кварцна цев. Карбонски грејачи се одликују високом ефикасношћу и дугим радним веком (око 100.000 сати).

Филм

Савремени флексибилни грејни панели, који се састоје од два слоја фолије отпорне на топлоту, између којих се налазе проводне грејне траке од угљеника. Флексибилне бакарне сабирнице налазе се дуж ивица панела. Њима су, уз помоћ лемљења или заковице, прикључени контакти напајања из мреже 220 В. Дебљина филмског грејача не прелази 0,4 мм, ширина је 100 цм. Снага једног квадратног метра филмског грејача износи 220 В.

Опциона опрема

Поред емитера и осветљења, производ, на захтев купца, може бити опремљен и уграђеним аудио системом. Слушање омиљених мелодија промовише опуштање и донекле побољшава лековити ефекат поступка, а истовремено повећава трошкове производа.

Неке инсталације су опремљене системом за терапију бојама. Ово је неколико плафонских светала са вишебојним лампама + софтвером. Корисник бира одређени програм, укључује систем, емиторе, музику и ужива у целом програму. Неко доживљава овај додатак као музику у боји или само као модерну играчку. Ово је заблуда. Лековита својства терапије бојама позната су готово још из времена древног Египта.

Шта је боја? То су светлосни таласи различитих дужина. Доказано је да на кожи нашег тела постоје одређене тачке које су осетљиве на ефекте ових таласа. Њихов положај се изузетно поклапа са акупунктурним тачкама (акупунктура). Лековита својства терапије бојама нису инфериорна у односу на ИР зрачење, а негде га и превазилазе. Дакле, купујући уређај са функцијом терапије бојама, клијент истовремено добија два поступка лечења.

Занимљиво! Произвођачи користе програме фототерапије у својим производима које су развили специјалисти Националног медицинског истраживачког центра за психијатрију и неурологију В.М. Бекхтерев.

Како одабрати ИР сауну за стан

Пре него што одаберете један или други модел, морате сами одредити главне критеријуме избора.

Величина.

За кућиште мале величине довољан је један модел, димензија 100к100к185 цм. За велики стан са пространим купатилом било би прикладно купити двоструку верзију - 1300к1200к1900 цм. Трособне и четворокреветне собе добро ће се уклопити у унутрашњост сеоске куће.

Преносна мини сауна није сасвим погодна за употребу и не може се упоредити са стационарним инсталацијама у погледу удобности. Ову опцију треба размотрити у присуству скучених животних услова.

Облик и дизајн

Све зависи од хирова купца.Можете купити стандардни правоугаони модел или наручити угаони, рационално користећи расположиви простор. Некима се свиђа велика стаклена површина. У овом случају, добављач ће за вас саставити уређај са два од четири стаклена зида.

Материјал

Тврдо дрво (осим храста и карелске брезе) је јефтиније. Истина, постоји страх да ће временом унутрашња облога потамнети. Ако ово није критично, можете одабрати ову опцију. Канадски и алтајски кедри, канадска хемлоцк коштаће више, али ће вас дуго одушевљавати јединственом аромом.

Тип грејача

Стручњаци кажу да су најефикаснији керамички емитери. Следе угљенична влакна, а затим - филм. Али биће исправније водити се ценом. Ако вам буџет није мали, вриједи послушати савјете и трикове искусних корисника.

Цена

Трошкови појединог производа варирају око 1.500 америчких долара. Можете одабрати јефтине производе, без музичких додатака и додатака за терапију бојама. Они чине до 15% набавне цене. У продаји су мини сауне које су нешто попут вреће за спавање са филмским емитерима унутра. Прилично су прорачунски и не разликују се у једноставности употребе. Друга уштеда је самостална монтажа. Није тако тешко ако постоји опис и упутства произвођача.

На шта још обратити пажњу

Када купујете ИЦ сауну, водите рачуна да има свој под. Неки произвођачи, покушавајући да заводе купца јефтиним производима, нуде монтирање кутије без "дна" у купатилу, постављајући је директно на поплочани под. У овом случају, влага и влага из собе дефинитивно ће продрети унутра. Веллнесс поступци мораће да се предузимају у условима високе влажности, а део топлоте од емитора одлази на грејање спољног ваздуха. Такав дизајн неће донети кориснику очекивани здравствени ефекат и проузроковаће превелику потрошњу енергије.

Постоје модели опремљени, између осталог, и тушем. Неопходно је донети одлуку о набавци такве инсталације на основу животних услова. Ако је производ инсталиран у купатилу, нема сврхе у таквој куповини. Ако се планира постављање инсталације у сеоској кући у изградњи, онда ова опција заслужује разматрање.

Вреди погледати детаљније дизајн шарки улазних врата. Бескрупулозни произвођач може купцу да "увуче" шарке за прозор уместо шарки за врата.

Нису довољно поуздани и не прилагођавају положај врата у односу на оквир. Дрвена врата, под утицајем температуре, могу се деформисати и неће се чврсто затворити. У висококвалитетним производима користе се посебне шарке за врата, које вам омогућавају да подесите положај крила врата у три правца.

Не бисте требали бирати модел обложен боровим плочама изнутра. Бору када се загрева смола „истиче“ смола, чак и на релативно ниским температурама. Наслоњени на такав зид, можете доживети непријатне сензације.

Обавезно питајте продавца или произвођача од којег стакла су направљена улазна врата. Изаберите само врата од каљеног стакла. У случају оштећења, распада се у ситне фрагменте који нису опасни. Сломљено редовно прозорско стакло може проузроковати дубоке посекотине.

Врхунски произвођачи

Без обзира на број произвођача специјализованих за производњу инфрацрвене сауне, купац увек поставља питање: "Која компанија је најбољу опрему за куповину?" Позивамо вас да се упознате са најпознатијим компанијама, чији су популарни модели у сталној потражњи у нашој земљи и иностранству:

1. Веллис. Група компанија коју уједињује овај бренд заузима једно од водећих места у свету у производњи опреме за СПА поступке. Базени, јацуззији и кабине ове марке су надалеко познати.
2. Хело. Финска компанија специјализована за производњу опреме и прибора за уживање у купању стотинак година.Популарност Хело модела је захваљујући изврсном дизајну, промишљеној конструкцији и избору најбољих завршних материјала.
3. Саво. Велики добављач опреме за купање из Финске. Производни погони се налазе у Европи (Финска, Немачка, Аустрија) и Азији (Филипини). Саво производи имају ИСО сертификат.
4. Уборг. Руска компанија Уборг започела је своје активности на пољу инфрацрвене опреме 2001. године. Стално побољшавајући своје производе, стручњаци из Уборга снабдевају тржиште моделима који по квалитету и функционалности нису инфериорни од најбољих светских узорака. Узимајући у обзир прилагођавање опреме компаније особеностима напајања у нашој земљи (присуство напонских удара и импулсне буке), производи Уборг су пожељнији за поуздан рад у земљама ЗНД.
5. Кои. Пуно име компаније је Фосхан Гаоминг КОИ Санитари Варе Цо. Лтд. Кинески произвођач инфрацрвених кабина, парног туша, електричних уређаја за домаћинство. Производи квалитетне производе модерног дизајна, са украсом ентеријера од канадског кедра и комплетним комплетом основне и додатне опреме. Производ је ИСО сертификован. Испоручује се у земљама Европе, Азије и САД.
6. Харвиа. Још један представник Финске, заузимајући водећу позицију у производњи опреме за купање. Компанија је основана 1950. Њени производи су у великој потражњи у 85 земаља света. Производни погони се налазе у Финској, Естонији, Русији и Кини.
7. Моунтфиелд. Чешки произвођач баштенског алата. Производи јефтине и висококвалитетне инфрацрвене кабине.
8. Сауналук. Произвођач врхунских врхунских уређаја из Немачке. Производи Сауналук-а одликују се својим стилским дизајном, висококвалитетном обрадом, иновативним технологијама и врло високом ценом. Производ ове компаније постаће украс било ког елитног СПА - салона.

Где могу да купим

Након прегледа најбољих произвођача овог производа, посетите њихове званичне веб странице. Тамо можете пронаћи одговоре на сва своја питања. Поред готових производа, можда ће вам бити понуђено да изразите своје жеље у вези са величином и конфигурацијом производа, завршним материјалом и комплетом додатне опреме. Можете бити сигурни да ће се све ваше жеље чути и испунити. Главно је да за ово има довољно новца.

Сазнавши какве су инфрацрвене сауне, која је компанија најбољи производ и колико кошта ово задовољство, можете размислити о куповини таквог здравственог комплекса за свој стан. Да бисмо олакшали доношење одређене одлуке, ево нашег прегледа најбољих модела ове сезоне.

Оцена квалитетних инфрацрвених сауна

10.Моунтфиелд Арава

Модел Арава познатог чешког произвођача Моунтфиелд отвара преглед. Компактни једносед, завршен са канадском Хемлоцк, опремљен је свиме што је потребно за кућни СПА салон. Четири керамичка емитера постављена су тако да се тело корисника равномерно загрева. Две од њих, по 350 В, налазе се десно и лево од улазних врата. Један, 300 вати, - изнад седишта. Он је одговоран чак и за загревање леђа. Да би се заштитио од опекотина, покривен је украсним заштитним роштиљем. Овај други, по снази једнак грејачу са „задњим делом“, постављен је испод полице и загрева мишиће телета. Контролна табла се налази споља, на предњем зиду. Улазна врата су од каљеног стакла. Таваница има уграђене звучнике и плафонско светло. Јонизатор је окачен у горњем десном углу задњег зида. Полица за пиће и лампа за читање дају осећај удобности. Просечна цена модела је 77.499 рубаља. Према купцима - врло добра вредност за новац.

Моунтфиелд арава

Предности:

 • стилски дизајн;
 • квалитетни материјали;
 • брзо загревање;
 • сигуран рад;
 • компактна величина;
 • прилично ниска цена.

Мане:

 • не постоји систем терапије бојама;
 • контролна табла је висока.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Моунтфиелд Арава / ЧешкаПојединачна инфрацрвена кабина. Напољу и изнутра завршено са канадским Хемлоцк-ом. Опремљен са 4 керамичка емитера укупне снаге 1,3 кВ, сензором температуре. Напаја се мрежом од 220 В. Димензије: 900к1050к1900мм. Тежина - 107 кг. Кабина је опремљена аудио системом, осветљењем, јонизатором ваздуха, лампом за читање и полицом за чашу са пићем. Улазна врата су од каљеног стакла, дебљине 5 мм. Контролна табла се налази унутар кабине.77499 рубаља

9.Моунтфиелд Саломе

Модел Моунтфиелд Саломе истог произвођача је добио најбоље оцене купаца. То је четворособна петоугаона кабина. За брзо и квалитетно загревање људског тела постоји 8 керамичких емитора смештених тако да истовремено греју тело са леђа, бокова и ногу. Упркос својој скромној величини и капацитету пасоша, до 6 људи истовремено може добити полет. Ово је одлична опција за велику породицу или оне који воле да примају госте. Са мање „оптерећења“ можете се загрејати лежећи или заваљени. У таквом случају произвођач је пружио удобну потпору испод леђа.

Производ има петоугаони план. Улазна врата и прозори на два бочна зида направљени су од каљеног стакла. Контролне табле за емитере и уграђени аудио систем налазе се у затвореном простору. Као и у једноседу, ту су: јонизатор, лампа за читање и полица за пиће.

Надстрешница изнад улаза опремљена је рефлекторима. Угодан мирис канадске кукуте на зидовима појачава терапеутски ефекат процедура.

Моунтфиелд саломе

Предности:

 • стилски дизајн;
 • пристојна функционалност;
 • висококвалитетне завршне обраде;
 • сигуран рад.

недостаци

 • не постоји систем терапије бојама.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Моунфиелд Саломе / ЧешкаИнфрацрвена кабина са четвороседом опремљена са 8 керамичких емитора, укупне снаге 2,4 кВ, температурним сензором .. Унутрашњу и спољашњу завршну обраду израђује канадски Хемлоцк. Улазна врата су од каљеног стакла, дебљине 5 мм. Кабина је опремљена аудио системом, јонизатором, системом осветљења и терапијом бојама. Да бисте створили угодно окружење, постоје плафонска светла, лампа за читање и полица за чашу са пићем. Димензије кабине: 1500к1500к1900мм. Тежина - 185 кг.122706 рубаља

8.КОИ Х01-К6

Кинеска компанија Фосхан Гаоминг КОИ Санитари Варе Цо. Лтд. је у нашем прегледу представљен са два узорка. Први од њих, КОИ Х01-К6, је једноседна верзија са пет керамичких емитора. Уређај је опремљен уграђеним вентилатором, осветљењем, аудио системом и звучницима. Улазна врата су у потпуности направљена од каљеног стакла. Унутра и споља, јединица је обложена дрветом канадске кукуте, пружајући атмосферу богату фитонцидом током велнес третмана. Просечна цена модела је 91.800 рубаља.

КОИ Х01-К6

Предности:

 • компактна величина;
 • брзо загревање;
 • пристојна функционалност;
 • сигуран рад;
 • квалитетни материјали.

Мане:

 • поједностављени дизајн;
 • недостатак система терапије бојама.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Кои Х01-К6 / КинаПојединачна инфрацрвена кабина опремљена са 5 стаклокерамичких емитера укупне снаге 2100 В. Интервал грејања у опсегу од 30 ° С до 60 ° С. Камера је опремљена уграђеним вентилатором, позадинским осветљењем, уграђеним аудио системом као делом ФМ радија, ЦД / МП3 уређаја. Улазна врата су од затамњеног каљеног стакла. Спољне и унутрашње облоге направљене су од канадског дрвета хемлоцк. Димензије уградње: 1100к1100к2000мм. 91.800 рубаља

7.КОИ Х03-К61

Следећи модел компаније Фосхан Гаоминг - КОИ Х03-К61 је инфрацрвена сауна са два седишта са истим скупом функција као у претходној верзији. Петоугаона, дубока и широка 1300к1300 мм - одлична опција за стан и кућу.Упркос декларисаном капацитету за 2 особе, овде могу слободно седети четири корисника. Има довољно места за двоје да се опусте заваљени. Четири керамичка радијатора снаге 2200 В обезбедиће грејање у опсегу од 30 до 60 °. Канадска облога дрвећа хемлоцк пружиће фитонцидну компоненту веллнесс третмана. Просечни трошак уређаја биће 122400 рубаља.

КОИ Х03-К61

Предности:

 • стилски дизајн;
 • велика запремина;
 • брзо загревање;
 • уграђена вентилација и аудио систем.

Мане:

 • недостатак терапије бојама;
 • висока цена.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Кои Х03-К61 / КинаТроседна инфрацрвена кабина, опремљена са 6 стаклокерамичких емитера укупне снаге 2200 В. Интервал грејања у опсегу од 30 ° С до 60 ° С. Камера је опремљена уграђеним вентилатором, позадинским осветљењем, уграђеним аудио системом као делом ФМ радија, ЦД / МП3 уређаја. Улазна врата су од затамњеног каљеног стакла. Спољне и унутрашње облоге направљене су од канадског дрвета хемлоцк. Димензије уградње: 1300к1300к2000мм. 122400 рубаља

6.Харвиа Радиант СГЦ 0909 БР

Преглед се наставља моделом Радиант СГЦ 0909 БР, познатог финског произвођача Харвиа. Уређај, изнутра обложен светлим дрветом канадске кукуте (породица Пине), обрадоваће корисника пријатном аромом игала, засићеном фитонцидима. Спољашност је израђена од шперплоче обојене тамним орасом. Ова шема боја даје производу оригиналан и модеран изглед.

Равномерно загревање тела обезбеђују четири емитора угљеника укупне снаге 1,34 кВ. То је мање од потрошње енергије неких модела кућних усисивача. Стога свим предностима овог модела можете безбедно додати економичност. Поред главне опреме за грејање, уређај је опремљен уграђеном вентилацијом, аудио системом са два звучника и позадинским осветљењем. Контролна табла се налази споља, лево од улазних врата од каљеног стакла. Просечни трошак Харвиа Радиант је 120.809 рубаља.

Харвиа Радиант СГЦ 0909 БР

Предности:

 • стилски дизајн;
 • компактност;
 • брзо загревање;
 • економична потрошња електричне енергије;
 • сигурност рада.

Мане:

 • нема система терапије бојама;
 • нема унутрашње контролне табле.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Харвиа Радиант СГ ЦО 909 БР / ФинскаПојединачна инфрацрвена кабина опремљена са 4 емитера угљеника укупне снаге 1,4 кВ. Спољна и унутрашња облога израђена је од канадског дрвета хемлоцк. Поред тога: систем за терапију бојама, уграђени аудио систем као део ФМ радија + ЦД / МП3 плејер. Улазна врата од затамњеног каљеног стакла. Димензије 900к900к1910мм. Тежина 82 кг.120809 кормила

5.Харвиа Радиант СГЦ 1210 БР

Још један модел финске компаније Харвиа, Радиант СГЦ 1210 БР, разликује се од претходног по величини, количини потрошене електричне енергије и цени. Ово је двосед са пет емитора угљеника снаге 1820 вати. Унутрашња облога и полица од канадске кукуте. Међутим, по вољи, купац може изабрати и хемлоцк. У сваком случају, биће обезбеђене пријатне ароме четинара и лековити ефекат фитонцида током сесије лечења. Димензије јединице су нешто веће од димензија појединачне верзије, али омогућавају здраве поступке у предузећу са вољеном особом. Просечни трошак сауне је 139.623 РУБ.

Харвиа Радиант СГЦ 1210 БР

Предности:

 • брзо загревање;
 • оригинални дизајн;
 • уграђени аудио систем и вентилација.

Мане:

 • нема терапије у боји.

Назив модела / маркаКарактеристичнаПросечна цена
Харвиа Радиант СГЦ 1210 БР / ФинскаДвоседна инфрацрвена кабина опремљена са 5 емитера угљеника укупне снаге 1,85 кВ. Спољне и унутрашње облоге направљене су од канадског дрвета хемлоцк. Поред тога: систем за терапију бојама, уграђени аудио систем као део ФМ радија + ЦД / МП3 плејер.Улазна врата од затамњеног каљеног стакла. Димензије 1200к1050к1910мм. Тежина 117 кг.139623 рубаља

4.Хело ХСЛ 10 Ц.

Следећи пар модела прави једнако позната финска компанија Хело. Почнимо са Хело ХСЛ 10. У овој варијацији једноседа, фински занатлије успели су да прикупе сва најновија достигнућа у опреми за инфрацрвену сауну. Четири радијатора од угљеничних влакана, укупне снаге 1,4 кВ, омогућавају једнолико и брзо загревање тела до дубине од 40 мм и изазивају обилно знојење већ у двадесетом минуту сесије. Украшен црвеним канадским кедром, атмосфера ће бити засићена пријатним мирисом бора.

Ваше омиљене мелодије из уграђеног аудио система омогућиће вам да се опустите и постигнете максималан веллнесс ефекат. Седам разнобојних лампи система терапије бојама, укључених у разним комбинацијама, у складу са одабраним програмом, допуњаваће терапеутски ефекат поступка. Улазна врата од каљеног стакла са мат дном, визуелно проширују простор компактног уређаја. Просечни трошак модела биће 145654 рубаља.

Хело ХСЛ 10 С.

Предности:

 • корпоративни фински дизајн;
 • брзо и равномерно загревање;
 • ниска потрошња енергије;
 • уграђени аудио систем и терапија бојама.

Мане:

 • није идентификовано.

Назив модела / маркаКарактеристичнаПросечна цена
Хело ХСЛ 10 Ц / ФинскаПојединачна инфрацрвена кабина са 4 емитера угљеника, укупне снаге 1,4 кВ. Димензије 1020к920к1910 мм. Терапија бојама, осветљење, спољни и унутрашњи контролни панели. Зидови од дрвета канадског кедра. Уграђени аудио систем. Улазна врата од каљеног стакла. Подни грејање и седишта.145654 руб

3. Хело ХСЛ 20 С.

Следећи модел, Хело ХСЛ 20 Ц, је двоседа верзија претходног модела. Шест емитера угљеника ће брзо и равномерно загрејати тело за знојење за 20 минута. Завршна обрада од црвеног канадског кедра органско ће се уклопити у било који ентеријер и заситити атмосферу фитонцидима. За љубитеље светлих боја дрвета погодан је модел Хело ХСЛ 20 Х из канадске кукуте.

Уграђени аудио систем и терапија бојама биће користан додатак пријатном поступку у којем могу уживати два корисника истовремено, без осећаја скучености. Ако ову кабину купи индивидуалиста, он може седети на заваљеној полици и још више се опустити. Просечна цена овог модела је 186186 рубаља.

Хело ХСЛ 20 С.

Предности:

 • стилски дизајн;
 • квалитетни материјали;
 • широка функционалност;
 • брзо и дубоко равномерно загревање.

Мане:

 • није идентификовано.

Назив модела / маркаКарактеристичнаПросечна цена
Хело ХСЛ 20 Ц / ФинскаДвоседна инфрацрвена кабина са 6 емитера угљеника, укупне снаге 1,74 кВ. Димензије 1120х1220х1950 мм. Терапија бојама, осветљење, спољни и унутрашњи контролни панели. Зидови од дрвета канадског кедра. Уграђени аудио систем. Улазна врата од каљеног стакла. Подни грејање и седишта.186 186 рубаља

2.Саво 1Р-1П Кедар

Последњи пар у нашем прегледу представљају производи друге познате финске компаније Саво. Први је Саво 1Р-1П Цедар. Већ из самог имена постаје јасно да говоримо о једној сауни са завршном обрадом од канадског кедра. Опремљен је са четири емитера угљеника од 1,2 кВ, уграђеним Блуетоотх звучником, ЛЕД позадинским осветљењем.

Због присуства вијака за подешавање на угловима кутије, производ се може идеално поставити на неравне подове са косинама. Контролни систем вам омогућава да подесите време сесије од 1 до 99 минута, контролишете уграђену вентилацију и регулишете температуру по вашем нахођењу, без изласка напоље. Читав предњи зид заузимају улазна врата од каљеног стакла. Уређај димензија 900к1000к1900 мм лако ће се уклопити у било који стан, а захваљујући висококвалитетној завршној обради и стилском дизајну постаће његова декорација. Куповина ће коштати 183.590 рубаља. Ово је просечна цена.

Саво 1Р-1П Кедар

Предности:

 • квалитетни материјали и завршне обраде;
 • стилски дизајн;
 • умерена потрошња енергије;
 • брзо и равномерно загревање;
 • широка функционалност;
 • погодност и сигурност употребе.

Мане:

 • недостатак терапије бојама;
 • висока цена.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Саво 1Р-1П-Цедар / ФинскаПојединачна инфрацрвена кабина опремљена са 4 емитера угљеника укупне снаге 1,2 кВ. Контролна табла се налази унутар кабине. Тело је завршено канадским кедром. Уређај је опремљен уграђеним вентилатором, уграђеним Блуетоотх звучником, позадинским осветљењем. Улазна врата су од каљеног стакла. Димензије: 900к1000к1900 мм На дну кабине налазе се вијци за подешавање. Контролни систем вам омогућава подешавање температуре током поступка.183.590 рубаља

1. Саво 1Р-2П-Цедар

Преглед се завршава упознавањем са моделом Саво 1Р-2П-Цедар. У кабини са два седишта направљеној од канадског кедра, постављено је пет емитора угљеника снаге 1,4 кВ. Четири од њих, у задњем и бочним зидовима, обезбеђују равномерно нежно загревање горњег дела тела. Пети, постављен испод полице, загрева мишиће телета. Уграђени аудио систем, вентилација и осветљење, контролисани са унутрашњег даљинског управљача. Такође вам омогућава да регулишете температуру у комори и подесите трајање поступка у року од 99 минута.

Предњи зид и улазна врата израђени су од каљеног стакла, визуелно проширујући унутрашњи простор. Вертикално подешавање током монтаже врши се посебним вијцима на угловима дна. Његова просечна цена је 215.990 рубаља.

Саво 1Р-2П-Цедар

Предности:

 • стилски дизајн;
 • компактна величина;
 • пристојна функционалност;
 • економична потрошња електричне енергије;
 • висококвалитетна израда, материјали и израда.

Мане:

 • нема терапије у боји;
 • висока цена.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Саво 1Р-2П-Цедар / ФинскаДвоседна инфрацрвена кабина опремљена са 5 емитера угљеника укупне снаге 1,4 кВ. Контролна табла се налази унутар кабине. Тело је завршено канадским кедром. Уређај је опремљен уграђеним вентилатором, уграђеним Блуетоотх звучником, позадинским осветљењем. Улазна врата су од каљеног стакла. Димензије: 1000х1200х1900 мм. Дно кабине има завртње за подешавање. Контролни систем вам омогућава подешавање температуре током поступка.215.990 рубаља

Куповина инфрацрвене сауне није јефтина. Али ако размислите колико кошта човека лечење разних болести, од прехладе до озбиљнијих, изазваних прекомерним стресом, физичким и нервозним стресом, таква инвестиција ће изгледати више него оправдано.

Кажу да се здравље не може купити. Ово није истина. Када купује инфрацрвену сауну, корисник добија одличан лек за ослобађање од умора, стреса, враћања снаге и здравља. Ако желите да се осећате здраво, наручите инфрацрвену сауну. Надамо се да ће вам наша рецензија помоћи да не погрешите у избору најбоље опције.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *