Најбоље кастинг мреже за 2020

0

Такав прибор као мрежа активно се користи или током професионалног риболова у индустријским размерама, или од стране криволоваца. Мреже за ливење мали су изузетак од општеприхваћених правила. Хватање подводних становника уз његову помоћ у већини случајева је класификовано као спортска врста риболова. То је због чињенице да мрежа за ливење, у поређењу са обичним прибором ове врсте, не предвиђа стационарну уградњу на рибњак. Такође, није потребно да се креће око резервоара помоћу чамца или других плутајућих средстава.

Риболов таквом опремом обавља се ручно. Поред тога, њихова употреба омогућава активну, сталну потрагу за местима на којима се акумулирају рибе. Треба напоменути да употреба такве опреме захтева сталну активност и кретање преко резервоара, тако да неће оставити равнодушним ниједног риболовца. Уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ припремили су за вашу пажњу, узимајући у обзир савете и препоруке огромног броја корисника, оцену неких од најбољих нових производа, висококвалитетне популарне моделе ливених мрежа за 2020. годину.

Опис прибора

Риболов мрежама за ливење, који се често називају падобранима или ртовима, традиционална је метода риболова у земљама које се налазе у Азији и Јужној Америци. Међу домаћим рибарима овај начин улова рибе није раширен и раширен. Међутим, у последње време, због високе ухватљивости и једноставности употребе, овај прибор стиче све већу популарност.

Како се користи и баца

Коришћење пелерина је врло напоран и такође мукотрпан процес. Међутим, уз велику марљивост и жељу да савладају технику ливења такве опреме, скоро сваки корисник ће то моћи. Техника риболова таквим прибором је следећа:

 • Рибар, користећи посебну технику, намотава мрежу око руке, а затим је баца на унапред одређено место на резервоару.
 • Након бацања, падобран се потпуно отвара, чиме покрива одређено подручје у воденом подручју.
 • Након потпуног потапања на дно натовареног дела платформе, он формира куполу.
 • После успешног бацања, након неколико секунди, рибар нагло повлачи конопац који је везан за дно платформе. Ово затеже шарку и затвара куполу.
 • Након затварања куполе, риба која се налазила у простору за бацање улази у врећу и не може из ње изаћи. У завршној фази, рт се из резервоара подиже на површину и из њега се уклања улов.

Шта су они? Мреже за ливење подељене су у 2 врсте, међусобно се разликују и по дизајнерским карактеристикама и по техници примене, начину риболова.Таква опрема је америчког (америчког) и шпанског (шпанског) типа.

Преглед америчког алата за типове

Мреже за ливење америчког типа, или како их још називају, америчке, представљају округли прибор, дуж спољних ивица на који је навијен кабел од најлона. На кабл су додатно причвршћени посебни каблови од олова. У централном делу круга направљена је посебна рупа, опремљена прстеном.

Централни прстен је повезан са спољним кругом помоћу посебних привезака. У горњем делу праћци пролазе кроз саму рупу и причвршћени су за површину прстена. Захваљујући посебном окретању, прстен се причвршћује на вучну ужицу. Ова линија служи за бацање опреме у воду и за извлачење на обалу. Постоје 2 сорте америчких жена, које се разликују у величини прстенова (са великим и малим).

Приликом риболова на прибор, вучно уже уз помоћ уграђених праћки почиње да вуче чипку опремљену теретом до центра. Због тога је падобран чврсто затегнут, а у његовом центру се формира густа непробојна врећа која не дозвољава плену да изађе из прибора.

Користећи Американку са великим прстеном

Мреже за ливење у америчком стилу опремљене су великим прстеновима (званим и „фризби“). По правилу, такви прибори су завршени прстеновима који се састоје од 3 реда. Поред тога, често се налазе платформе опремљене једним великим двоструким прстеном.

Вреди напоменути да су Американке, у поређењу са другом опремом ове класе, много погодније за употребу. Лакше их је бацити у воду, као и извући на површину. Током ливења, они се неће отворити пре времена, а њихове линије, уз активну употребу и риболов, неће се запетљати, што знатно поједностављује процес риболова.

Мреже за ливење у малом америчком прстену

Американке, које су опремљене малим прстеновима, својим дизајном нејасно подсећају на пелерине у шпанском стилу. Приликом извлачења такве опреме на обалу, прстен постепено затеже падобран и чврсто га притиска на уже. Треба напоменути да се такав рт обично користи у резервоарима са тешким условима риболова.

Американац, опремљен малим прстеновима, за разлику од других врста прибора, погодан је за риболов чак и под јаким налетима ветра. Одабир рта у америчком стилу опремљеног малим прстеновима, пре свега, требало би да узме у обзир показатеље раста риболовца који ће га користити. Критеријуми за одабир такве опреме су следећи:

 • Ако је висина риболовца мања од 145 цм, препоручује се одабир прибора чији пречник не прелази 3 метра
 • Корисници који су високи до 170 цм би требало да одаберу такву опрему пречника до 3,5 м.
 • За људе чија висина прелази ознаку од 180 цм, погодне су платформе било ког пречника.

Опис мрежа за ливење шпанског типа

По дизајну, Шпанке имају неке разлике у поређењу са Американкама. Карактеристике дизајна Шпанке укључују критеријуме као што су:

 • недостатак праћки;
 • вучни кабл причвршћен за средину;
 • тонери се налазе на малом растојању од ивица.

Због таквих разлика у дизајну, током ливења у воду, Шпанац се не понаша као мрежа за ливење америчког типа. Током свог риболова и извлачења на обалу, тонула почињу да се окупљају у централном делу. Захваљујући томе, блокирају се сви излази рибе ухваћене у џеп формирани дуж њеног обода током бацања у воду.

Материјал за производњу

У производњи опреме за ливење користе се материјали попут рибарске линије и најлонског конца. Вреди напоменути да су се ови материјали већ дуго показали у рибарству на позитивној страни, али имају неке разлике. На пример, ако планирате да користите мали рт у прљавом или претрпаном рибњаку, онда је у овом случају боље купити систем направљен од јаких најлонских нити.

За риболов у чистим водама препоручује се куповина производа направљених светлом линијом. Поред тога, вод, за разлику од најлона, има најбољу влачну чврстоћу.

Када купујете мреже великог пречника од најлона, морате узети у обзир чињеницу да таква опрема постаје тежа када је мокра, с обзиром да се њена маса знатно повећава, услед чега ће бити много теже поново бацити у воду. Због тога морате знати да су производи, у чијој се производњи користила риболовна линија, много лакши од опреме направљене од најлона. Из истог разлога, рт направљен од риболова, чак и након што се смочи, лакше је и лакше поново бацати у воду на даљину.

Главни критеријуми за избор

При куповини мреже за ливење, пре свега, препоручује се обраћање пажње на индикатор дебљине нити од које је направљено његово платно. То је због чињенице да опрема, направљена од танке нити, боље задржава плен током риболова.

Пре куповине таквог прибора, морате се упознати са параметрима као што су величина и способност потапања материјала од којег су направљени. Способност падања падобрана одређује показатељ његове уловљивости. Одређује се следећим критеријумима:

 • Индикатор величине ћелије.
 • Укупна тежина опреме.
 • Индикатор пречника линије.

Тежина прибора директно зависи од тонера, у чијој се производњи, по правилу, користи олово. За 1 кв. м платна чини 1,5 кг тонера. Приликом избора материјала, такође треба имати на уму да риболовна линија, за разлику од најлонске нити, брже тоне и не упија влагу. Међутим, плашт од најлона постаје тврђи након првог бацања, па када се поново баци, он тоне на дно брже од опреме направљене од рибарске линије.

Почетницима риболовцима који немају искуства у коришћењу мрежа за ливење биће тешко користити платна великог пречника, па се неискусним корисницима саветује да купе платна чија величина не прелази 1,5 м. Међутим, приликом куповине таквог прибора морате узети у обзир да његов радијус не сме бити мања дубина на предвиђеном месту риболова.

Најбоље кастинг мреже за 2020

Већина почетника риболоваца поставља себи питање: "Који је модел мреже за ливење бољи?" Нико неће моћи да да недвосмислен одговор на такво питање. Чињеница је да се таква опрема бира у зависности од сврхе њене употребе, као и узимајући у обзир услове резервоара.

Да бисте уловили живи мамац, препоручује се куповина опреме са ћелијама, чија величина не прелази 1 цм. За риболов на мору треба купити Американку опремљену малим прстеном. То је због чињенице да фризби није погодан за риболов под јаким налетима ветра, што се често дешава на мору. Да бисте утврдили који је прибор бољи - амерички или шпански - требало би детаљније да проучите њихове карактеристике. Предности Американке су:

 • једноставност рада (лакше је бацити у резервоар);
 • добри показатељи учинка;
 • високи показатељи снаге и поузданости.

Главна предност шпанског грипа је што се може користити чак и у водама са тешким тереном. Такав прибор се често користи у резервоарима са јако посутим, зараслим дном, јер Шпанац, за разлику од америчког, није склон тзв. куке.

На домаћем тржишту веома је популарна опрема из средње категорије цена руске и америчке производње. Такође, јефтини модели кинеске производње су у великој потражњи међу потрошачима, који су по квалитети нешто инфериорнији од својих америчких колега, али су, истовремено, много јефтинији.

Где могу да купим? Такав прибор, који је савршен и за почетнике и за искусне рибаре, можете купити у специјализованим продавницама на мрежи, на пример, на АлиЕкпресс-у.

Оцена најјефтинијих модела

КИППИК (амерички тип), најлон

Ово је јефтин алат руске производње, у чијој је производњи коришћен најлон (29к6-28 мм).Доњи крак је опремљен издржљивим двоструким каблом од полипропилена. Свака оловна тежина ручно је шавана како би се спречило да се заплете у ћелије када се баци у воду.

Величина ћелије овог модела је 20 мм. Линија је опремљена двоструким једноделним карабином, захваљујући којем је практично искључена могућност прекида и губитка прибора током његовог ливења. Поред тога, мрежа је опремљена једноделним фризби прстеном који се не шири када се баци у воду. Након што се смочи, најлон постаје тежи, тако да прибор брже тоне након другог бацања, што осигурава добар улов.

мрежа за ливење КИППИК

Предности:

 • ниска цена (просечни трошак је 900 рубаља);
 • направљен од најквалитетнијег најлона;
 • једноставност употребе (пречник производа је само 1,2 м).

Мане:

 • није погодан за лов на млађ, живи мамац;
 • након првог гипса најлонска нит се навлажи и постаје тешка (за други гипс морате применити велику физичку снагу).

Американац из нити "Најбољи улов рибе"

Овај модел је направљен од издржљивог најлона. Савршен је и за почетнике и за професионалне риболовце. Мрежа је опремљена жичаним теговима. Пречник производа је 4,2 м, а висина 2,1 м. Овај модел падобрана омогућава вам брзо покривање воденог подручја до 4 метра без употребе велике физичке силе. Торба се затеже брзо и на највишем могућем нивоу помоћу каиша.

Захваљујући употреби најквалитетнијих најлонских нити, овај прибор може да издржи рибе тежине око 30 кг. Погодан је за улов грабежљиве рибе. Линије су опремљене јаком линијом дебљине 0,5 мм. Присуство малог прстена не дозвољава да се прибор отвори у ваздуху током бацања у воду, јер су линије у његовој структури равномерно распоређене. Овај модел је погодан за риболов, како са обале резервоара, тако и са чамца.

мрежа за ливење из конца „Најбољи улов рибе

Предности:

 • ниски трошкови (1600 рубаља);
 • лакоћа коришћења;
 • добри показатељи снаге;
 • присуство жичаног оптерећења;
 • лако се баца у воду са чамца;
 • може се користити при јаком ветру.

Мане:

 • након влажења постаје тешко (проблематично га је извући);
 • није погодан за риболов живог мамца.

Шпанска мрежа за ливење (ИМ40)

Ово је поуздана опрема, у чијој се изради користи јака бела линија, дебљине 0,35 мм. Поред тога, опремљен је џеповима и металним теговима, који осигуравају његово брзо потапање под водом након ливења. Висина овог прибора је 2,5 метра, а пречник 4 м. Величина мрежног ока овог модела је 20 мм, што је сасвим довољно за улов рибе средње и велике величине. У пакету су и каблови. Укупна тежина производа је 3 кг.

Шпанска мрежа за ливење (ИМ40)

Предности:

 • приступачна цена (1980 рубаља);
 • мала тежина;
 • омогућава вам прављење дугих одливака;
 • богата опрема;
 • добри показатељи снаге.

Мане:

 • величина ћелије не дозвољава употребу прибора за хватање ситне рибе (живи мамац);
 • У почетку ће бити тешко почетнику да направи дуге одливке, јер овај модел није опремљен прстеном (ако се нетачно баци, отвори се у ваздуху).

Преглед популарних модела средњег сегмента цена

ФиндФисх Оригинал Тацкле

То је робусна гарнитура са малим прстеном. Поред тога, мрежа је опремљена посебним теговима и погодног је дизајна. Овај модел заузима мало простора у склопљеном облику, па га је лако превести на веће удаљености у аутомобилу.

Ова мрежа се може направити и од рибарске линије чији је пречник 0,3 мм, и од најлона, прекривеног посебном импрегнацијом, пречника 0,535 мм. Риболовна линија је погодна за риболов на малим језерима, као и рекама где нема јаке струје. Производ направљен од најлона има најбоље показатеље отпорности на кидање, па је пожељно да се користи на резервоарима са кореновим дном.

Величина мреже овог прибора је 12 мм. Модел је опремљен каблом пречника 8 мм. Кабел је опремљен теговима, који се налазе на растојању од 15 цм један од другог. Укупна тежина је 2,5 кг. Пречник алуминијумског прстена је 30 цм. Пречник прибора је 3,6 м. Дизајн предвиђа широку манжетну која вам омогућава да причврстите кабл на руци.

ФиндФисх Оригинал Цастинг Нетворк

Предности:

 • промишљен дизајн;
 • добра опрема;
 • погодан за лов на млађ и већу рибу;
 • компактна величина;
 • мала тежина.

Мане:

 • високи трошкови (просечна цена 2490 рубаља);
 • проблематично за бацање по јаком ветру.

КАЛУГА Д4,4 м (америчка)

Платно овог прибора популарног домаћег произвођача направљено је од најлонске нити, дебљине 0,5 мм. Величина мрежице је 20 мм. Мрежа је опремљена „фризбијем“ израђеним од пластике пречника 48 цм. За производњу праћки за овај производ коришћена је јака полимерна линија пречника 0,8-1,0 мм. Укупни пречник овог модела је 4,4 м. Дужина кабла за подизање је 10 м.

Захваљујући великом прстену, КАЛУГА Д4.4 м се може бацити у рибњак брзо и без напора, чак и док је у чамцу у седећем положају. Мрежа је савршена за хватање средње и велике рибе у језерима, као и рекама са слабом струјом и дном прекривеним хватаљкама или оштрим камењем.

мрежа за ливење КАЛУГА Д4,4 м

Предности:

 • висококвалитетна израда;
 • ниски трошкови (2250 рубаља);
 • могућност бацања са чамца;
 • погодно за резервоаре са тешким условима риболова.

Мане:

 • након првог бацања, најлон се смочи и прибор постаје тежак за поновно бацање;
 • није погодан за риболов живог мамца.

Киппик (америчка, линија, без прстена)

Производ лак за употребу који се може користити за риболов одмах након распакивања. За израду платна коришћена је јака риболовна линија. Величина мреже је 16 мм, пречник мреже је 0,3 мм. Кабл је направљен од висококвалитетног полипропилена. Површина куполе када се отвори је 5,4 м.

Овај модел је погодан за риболов рибе средње величине са риве. Препоручује се употреба у оним областима језера или река, на чијем дну нема лешева или оштрог камења. Лаган је и риболов га може лако бацити у део резервоара који је унапред означио.

Кастинг мрежа Киппик Америцан

Предности:

 • компактност (мала тежина);
 • погодан за рад;
 • висококвалитетни материјали.

Мане:

 • висока цена (2.400 рубаља);
 • погодан за риболов у водама са чистим дном без хвата и оштрог камења.

Преглед најбољих премиум модела

Фисхтек (ливена мрежа) амерички тип

Према мишљењу риболоваца, један је од најпопуларнијих прибора, који је тражен међу купцима. Своје радове врши на тзв. принцип медузе - током бацања у воду падобран се отвара и док рони почиње да формира куполу. Током успона на копно уз помоћ доњих линија, доњи кабел се повлачи према горе, након чега се чинија куполе потпуно затвара и не дозвољава риби да изађе из ње.

За производњу овог модела користе се само висококвалитетни материјали. Америцан Фисхтек (Цаст Нет) је направљен од линије 0,28 мм. Додатно опремљен са 110 тегова. Тежина једног терета је 26 г. Пречник ове платформе је 4,8 м. Величина ока је 20 мм.

Америцан Цастинг Фисхтек (ливена мрежа)

Предности:

 • производ високог квалитета;
 • добри показатељи снаге;
 • погодан за професионални риболов;
 • не захтева посебне вештине;
 • лако се баца;
 • погодан за хватање шарана;
 • можете играти велике рибе.

Мане:

 • високи трошкови (4500 рубаља);
 • није погодан за улов ситне рибе.

Амерички Д-3,6 м

Посебност модела ове врсте је да су опремљени посебним венама које су способне да је затегну док подижу платформу, чинећи тако затворену куполу или врећу. За његову израду коришћена је висококвалитетна најлонска нит пречника 0,66 мм.

Захваљујући томе, може се користити на резервоарима, чије је дно прошарано крпама или оштрим камењем.Величина падобранских мрежа је 8 мм, тако да мрежа може да се користи и за хватање живих мамаца и за улов већих риба. Укупна тежина производа је 3,1 кг. Модел је опремљен полиетиленским каблом који се може бацати (пречник - 7 мм), као и специјалним кабелом за пондерисање (пречник - 5 мм), са теговима (тежина једног топила је 26 грама).

мрежа за ливење америчка Д-3,6 м

Предности:

 • висок квалитет;
 • изврсни показатељи чврстоће;
 • погодан за све резервоаре са тешким условима риболова;
 • може се користити за улов рибе различитих величина, укључујући живи мамац;
 • лако се баца.

Мане:

 • висока цена (5600 рубаља);
 • неки корисници указују на велику тежину производа.

Табела поређења мреже за ливење

Име, описВеличина ћелије (мм)Материјал за производњуЦена (у рубљама)
КИППИК (амерички тип)20најлон900
Американка са малим прстенастим концем „Најбољи улов рибе“20најлон1600
Шпанска мрежа за ливење (ИМ40)20линија (0,35)1980
ФиндФисх Оригинал12у зависности од модела: риболовна линија (0,3 мм) или најлон (0,535 мм)2490
КАЛУГА Д4,4 м20најлонски конац2250
Киппик16линија (0,3)2400
Фисхтек (ливена мрежа) амерички тип20линија (0,28)4500
Амерички Д-3,6 м8најлонски навој (0,66 мм)5600

Да би користио мреже за ливење, корисник не мора да узме посебну дозволу или дозволу, међутим, употреба такве опреме захтева од риболовца да се строго придржава посебних прописа за хватање различитих предмета у водним тијелима. Приликом избора мрежа за ливење препоручује се обраћање пажње на материјал од којег су израђене, као и показатеље њихове способности потапања. Ако у свом свакодневном животу користите опрему представљену у нашој оцени или користите друге производе, поделите своје искуство и мишљење у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *