Најбољи катамарани за 2020. годину

0

Лето, врућина и сјајно време чине да људи желе да се приближе резервоару. Неко више воли пливање, али некоме је пожељно да плива на посебним средствима, која омогућавају не само опуштање, већ и одлазак на туристичко путовање. За ово ће вам дефинитивно требати катамаран. Потрага за одговарајућим превозом одређена је индивидуалним потребама купца, међутим, из нашег чланка можете сазнати о основним принципима успешне куповине, као и проучити рејтинг најбољих катамарана.

Врсте

Разноликост робе је директно повезана са сврхом куповине превоза, јер неки катамарани имају своје карактеристике дизајна које одређују једноставност употребе.

Једрењаци

Ови производи су представљени у две варијације:

 1. Једром.
 2. Са једром и мотором.

Најновији модели су свестранији. Способни су да убрзавају до великих брзина у одсуству ветра. У првом случају, корисници зависе од временских услова. Такви бродови неће дозволити излазак на море, па је њихова употреба одређена снагом конструкције и њеним димензијама.

Трошкови такве робе нижи су од трошкова јахти, а извршење и регистрација докумената не узрокује потешкоће.

Када купујете једрилице за катамаране, саветујемо вам да пажљиво проучите карактеристике и могућности бродова. Постоје стабилни и димензионални модели који омогућавају дуге шетње. У продаји су и лагане верзије - идеалне за кратка путовања.

Једрилице захтевају пуно простора, па нису погодне за пловидбу малим језером.

Експедициона пловила

Свидеће се љубитељима активних, али не и екстремних спортова. Ови катамарани су такође погодни за рибаре и искусне пливаче који пливају далеко од обале. Овај транспорт ће издржати дуги рафтинг на реци, али резервоар не би требало да буде претежак и опасан.

Такви модели одликују се једноставношћу и снагом, а њихова носивост вам омогућава да са собом понесете импресиван пртљаг. Има места и за путнике.

Туристички

Такве опције су погодне за екстремну рекреацију на професионалном нивоу. Избор таквог заната је тежи, јер међу главним критеријумима издваја се велика одговорност за погодност корисника.

Димензије робе су представљене у широком опсегу, међутим, мали катамарани су бржи и управљивији.

Спортски терени

Дизајниран за такмичарски рафтинг на рекама било ког нивоа тежине. Такав транспорт карактеришу мале димензије и управљивост. Таква пловила нису прилагођена ношењу тешких терета, али се могу носити са брзацима и опасним спуштањима.

Не препоручујемо куповину спортских катамарана за неискусне кориснике. У овом случају потребно је консултовати специјалисте.

На шта још обратити пажњу

 • Управљивост - све зависи од сврхе због које се брод купује. За туристичка путовања требат ће вам окретан и окретан катамаран. Корисници који само желе да иду по току не би требало да обраћају посебну пажњу на ову тачку.
 • Узгон - одговоран је за то колико ће се брод чврсто држати таласа и по јаком ветру.
 • Линеарна брзина - овај индикатор одређује максималну брзину коју возило може да развије без напора корисника.
 • Димензије су такође важан параметар неопходан за одређивање носивости и издржљивости пловила.
 • Капацитет дизања се такође може посебно објаснити. Најчешће је овај параметар назначен у килограмима. Захваљујући овим подацима купац може сазнати дозвољени број путника.

Најјефтинији катамарани 2020

Каскада-2

Наша оцена започиње релативно јефтиним и надувавајућим катамараном. Брод је дизајниран за активну рекреацију и брзу вожњу на рекама 5. степена тежине. Дизајн превоза идеалан је за неколико људи. Корисници ће моћи удобно да седе унутра захваљујући ниском положају. Са продуженим веслањем, умор се готово не осећа. Произвођач је такође опремио модел асиметричним контурама, које су неопходне за правилно постављање.

Чамац је сигуран на стрмим брзацима, тако да ће искусни веслачи уживати у коришћењу овог катамарана. Стабилност, окретност и мала тежина омогућавају вам да превазиђете опасности и препреке на путу. Можете путовати на води у малим мирним водама. Чак ће и неискусни корисници лако саставити катамаран, а брига о чамцу неће покретати питања и неће вам требати пуно времена.

Дизајн је што једноставнији, али поуздан. Ова функција вам омогућава да лако замените потребне делове и смањите трошкове модела. Произвођач је користио савремене и доказане методе за састављање катамарана.

Спољна оплата је густа и издржљива ПВЦ облога, а цилиндри су направљени од тканине отпорне на оштећења и полиуретанског премаза. Пакет укључује потребне резервне делове.

катамаран Цасцаде-2

Предности:

 • ниска цена;
 • лакоћа коришћења;
 • издржава многа годишња доба;
 • управљивост;
 • мала тежина;
 • богата опрема.

Мане:

 • нема довољно петљи.

Просечни трошак је 36.800 руских рубаља.

Адмирал 320

Још једна одлична опција за оне који желе да уштеде време на монтажи и одржавању. Чамац на надувавање биће одличан алат за путовање током спортских догађаја.

Мале димензије и тежина олакшавају руковање бродом чак и у најтежим условима. Капацитет - 3 особе. Произвођач је скрупулозан према сигурности веслача, па је због тога опремио катамаран додатном заштитном опремом. Дизајн заната такође штити кориснике од интензивних прскања. Ако је потребно, није тешко поправити пловило - комплет укључује комплет за поправак са потребним резервним деловима. Произвођач такође обезбеђује дуг гарантни период.

Дуж обода чамца налази се алуминијумска арматура, која пружа високу издржљивост и поузданост конструкције. Широк спектар боја биће пријатан додатак вашој куповини.

катамаран Адмирал 320

Предности:

 • висока поузданост;
 • сигурност;
 • дуг радни век;
 • лакоћа монтаже;
 • дуг гарантни рок.

Мане:

 • велика тежина у односу на надувавање.

Просечни трошак је 34.500 руских рубаља.

Валдаи-2

Овај издржљиви брод дизајниран је за компанију од неколико људи и дуге лежерне шетње мирном воденом површином. Оквир је издржљив, отпоран на ударце и отпоран на честу употребу. Постоји додатни спољни слој за јачање катамарана, који продужава животни век.

Монтажа је брза и не поставља питања чак ни почетницима. По жељи, корисник може додатно опремити чамац поузданијом заштитом. На пример, произвођач предлаже јачање дна, али такав бонус коштаће 500-600 рубаља.

катамаран Валдаи-2

Предности:

 • поуздана и чврста конструкција;
 • издржава неколико веслача;
 • ојачани оквир.

Мане:

 • није погодан за активну екстремну рекреацију.

Просечни трошак је 41.900 руских рубаља.

Најбољи катамарани средњег сегмента цена

Водећа 380К

Овај катамаран моћи ће обрадовати кориснике који воле активне и безбедне празнике. Произвођач је на прво место ставио безбедност путника, па је зато брод опремио сигурносним рукохватом и носачем направљеним у облику ручки. Дизајн карактеристике пружају брзо убрзање и смањују отпорност на воду.

Кобилица и цилиндри су додатно ојачани издржљивом гумом, а мотор је заштићен водоотпорном прскалицом. Постоји и посебан профил који штити производ и његове главне елементе од брзог хабања.

Лако је погодити да је произвођач учинио све како би купцима пружио најквалитетнији и поузданији производ. Немогуће је не обратити пажњу на шавове који су међусобно причвршћени посебно чврстим концем, који се користе за свемирска одела астронаута. Дуга гаранција ће одушевити купца, али одсуство комплета за поправак може проузроковати проблеме током активног рада, стога топло препоручујемо да одмах купите потребне резервне делове и алате.

катамаран Флагман 380К

Предности:

 • поуздан и добро осмишљен дизајн;
 • трајни материјали;
 • дуг радни век.

Мане:

 • није погодан за планинске реке;
 • недостатак комплета за поправку.

Просечни трошак је 55.000 руских рубаља.

Медузе

Ова врста транспорта припада типу водених бицикала. Такви чамци су популарни на малим језерима. Посебна погодност производа лежи у чињеници да таквим катамараном могу управљати корисници свих старосних група. Такав уређај такође може постати одличан извор финансирања - довољно је купити 2-3 брода да би се издали одмарачима.

Овај производ је компактне величине и лагане тежине. Контроле су једноставне чак и за почетнике. Материјал за производњу - фиберглас, који је препоручени материјал за бродове. Безбедан је по здравље и испуњава светске стандарде и сертификате. Капацитет - 2 одрасле особе и 1 дете. Ради удобности путника, пловило је допуњено пртљажним простором.

Дизајн карактеристике омогућавају лако клизање по води. Оквир је отпоран на активну употребу. Произвођач такође нуди купцу да самостално одабере нијансу катамарана.

Компоненте не рђају и заштићене су од корозије. Такође не треба бринути о могућности ванредног стања, јер је брод поуздано заштићен од потонућа.

катамаран Медуса

Предности:

 • Одлична вредност за новац и квалитет;
 • направљени од трајних материјала;
 • сигурност;
 • погодност употребе;
 • могућност самосталног избора боје производа.

Мане:

 • погодно само за кратке, тихе шетње.

Просечни трошак је 53.000 руских рубаља.

Водећа 420К

Ово је добра опција за оне који желе да купе сигуран транспорт водом. Веслачи ће бити заштићени ужетом и сигурносном ручком. Транспорт састављене робе је једноставан - за то постоји ручка за ношење. Љубитељи најбрже могуће вожње по воденој површини са минималним отпором биће велики плус са посебном потпорном плочом.

Сву додатну опрему за заштиту цилиндара и мотора такође унапред обезбеђује произвођач. Издржљиве облоге штите кључне компоненте од удара и брзог хабања. Велика предност ће бити могућност подешавања положаја седишта у чамцу.

катамаран Флагман 420К

Предности:

 • сигурност;
 • погодност употребе;
 • дуг радни век;
 • позитивне критике.

Мане:

 • велика тежина.

Просечни трошак је 64.000 руских рубаља.

Слободни ветар Таимир 600

Ово је одличан буџетски модел за оне који воле дуге и активне водене излете. Овај чамац на надувавање пружа сигурну пловидбу захваљујући алуминијумском оквиру. Упркос овим карактеристикама дизајна, катамаран има малу тежину у односу на своје аналоге.

Брод може да превози 8 путника, а цилиндри су поуздано заштићени густим премазом који може да поднесе оштре ударе о камење и друге препреке. На врху алуминијумског оквира је палуба, која је такође направљена од материјала отпорних на хабање, наиме од ПВЦ-а. Важни елементи ојачани су водонепропусним облогама. Комплет укључује комплет за поправку и замену делова.

катамаран Слободни ветар Таимир 600

Предности:

 • одлична снага;
 • велика носивост;
 • мала тежина;
 • висока поузданост склопа;
 • могу се користити на рекама било које категорије сложености.

Мане:

 • није идентификовано.

Просечни трошак је 57.000 руских рубаља.

Најбољи премиум катамарани

Братан 520К

Овај производ је класични спортски модел, који се одликује максималном удобношћу веслача. Брод је тежак, али истовремено прима 6-7 путника, што осигурава забавно путовање у добром друштву.

Произвођач је обратио пажњу на квалитет производа, штитећи га не само од удара, већ и од негативних ефеката бензина, моторног уља и дужег излагања ултраљубичастом зрачењу. За већу удобност, на дну катамарана налазе се јастучићи дизајнирани тако да чамац не долази у контакт са водом и брзо плута до песковите обале без оштећења. Цилиндри пловила су ојачани од оштећења током привеза, а весла су сигурно причвршћена у жлебове, тако да их је тешко изгубити или сломити. Карактеристике дизајна омогућавају уклањање воде из посуде без напора корисника, а удобна мека седишта и пресвлаке са водоотпорном шперплочом биће угодни бонус за купца.

катамаран Братан 520К

Предности:

 • трајни материјали;
 • снажан мотор;
 • додатна заштита и причвршћивање;
 • сигурност путника;
 • велика носивост.

Мане:

 • велика тежина.

Просечни трошак је 114.600 руских рубаља.

Братан-Арцтос 460КМ

На крају нашег рејтинга налази се спортски чамац који ће одушевити веслаче не само високог квалитета, већ и одличног нивоа удобности. Чамац може да превози највише 6 људи, међутим, вреди размислити о присуству мотора - он је ванбродски, па његову тежину треба узети у обзир приликом утовара пртљага.

Цилиндри су прекривени издржљивим ПВЦ-ом који је отпоран на различита оштећења, укључујући ефекте хемикалија. Чамац брзо излази на обалу, док је његово дно сигурно, јер заштићен додатним прилозима. Комплет укључује два седишта - једно је у фиксном положају, друго се, по жељи, може померати.

Доступни су сви неопходни елементи за заштиту од хабања и негативних ефеката дуготрајног контакта са водом. Безбедност путника је такође приоритет. Да би се то осигурало, чамац је опремљен ужетом и сигурносним ручкама. Уклањање воде врши се брзо и без учешћа путника.

катамаран Братан-Арцтос 460КМ

Предности:

 • носачи за весла;
 • трајни материјали;
 • два удобна седишта;
 • могућност померања једног седишта (ако је потребно);
 • дуг радни век;
 • погодан за активну спортску рекреацију.

Мане:

 • значајни нису идентификовани.

Просечни трошак је 113.000 руских рубаља.

Ако сте имали искуства са коришћењем катамарана описаних у оцени, напишите своје коментаре у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *