👍Најбоља хранилишта за 2020. годину

0

Можда је најпопуларнија и најомиљенија врста рекреације међу мушким становништвом земље риболов. Чак ни зима и хладно време нису у стању да то спрече. Постоји такав начин риболова као са феедер штапом, а за ово морате имати посебан феедер. Уредништво странице „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас преглед најбољих хранилица за хранилицу за 2020. годину.

Шта је хранилица

Једноставно речено, ово је уређај за дистрибуцију мамца у води за рибу. Изглед таквог уређаја може бити потпуно другачији, све зависи од тога за какву рибу ће бити намењена ова хранилица.

Сорте

Тренутно на тржишту постоје разни модели које љубитељи риболова могу купити. Тип хранилице одређује његову способност дистрибуције хране, као и удаљеност одбацивања.

Ако се риболов одвија на воденом тијелу гдје постоји струја, онда је боље одабрати сљедеће опције:

 • Спирални или опружни модели;
 • Модели бурета;
 • Округле пластичне хранилице;
 • Методички.

Спирални модел

По изгледу изгледа попут спирале, а у њеном средишту се налази шипка у којој се налази судопер. Ова врста ће бити изврсна опција за риболов у језерима, увалама или рибњацима. Предности овог модела су једноставност, добра аеродинамичка својства, као и брзина ширења мамца.

Цев

Овај модел је направљен од метала, обично се користи за риболов у стајаћим воденим тијелима. У продаји је неколико опција хранилице, са утикачима и без њих. Овај предмет је једноставан за употребу и добре аеродинамике.

Израђена од пластике

Уз такав додавач су уздужне равни. То је неопходно како би прибор могао лако да савлада препреке и погоди право у циљ.

Методолошка

У продаји можете пронаћи две врсте таквих уређаја. Они се разликују у свом облику - округли и троугласти. Најбоље је користити у мирним водама, јер се неће одупрети ако су присутне струје.

Како правилно користити

За мирне воде

Риболов у мирним водама има своје особине. Таква вода се углавном налази у барама и малим језерима. У таквим условима, због недостатка протока, мамац се не шири. У таквој води настаје мрља мамца која привлачи улов када јој се додају ароматични адитиви. Међутим, због мирне воде овај процес траје дуго. Да бисте побољшали овај индикатор, можете применити ефекат гејзира. Шумеће таблете се стављају у саму хранилицу, што ће помоћи да се мамац брже шири.

Најбољи избор за риболов у мирним водама је извор. Вреди напоменути чињеницу да је хранилицу потребно напунити довољно чврсто мамцем, тако да се при пуштању петљи брже избаци маса која остаје у хранилици.

Такође, не заборавите на ароматичне адитиве за привлачење рибе. Неке врсте реагују на слаткоћу, док друге воле мирис белог лука.Такве компоненте треба додавати у малим количинама.

Приликом риболова на струји

За риболов у таквим условима најбоље је одабрати уређаје који неће моћи да се котрљају по дну. Одлично решење био би производ правоугаоног, троугластог или полукружног облика. Због котрљања на дну, електроде се запетљавају, а то онда неће имати ефекта.

Такође треба имати на уму да ће се мамац у присуству јаке струје брзо испрати, а саму хранилицу ћете морати напунити много чешће. Ако користите модел контејнерског типа, можете одмах доставити сву храну на дно, а да на било који начин не привучете пажњу ситних риба.

Риболов на дуге стазе

Да бисте користили хранилице на даљину, потребно је узети у обзир такав параметар као тежина. Такви производи морају имати повећану масу, а то не зависи од присуства протока или његовог одсуства.

Најбоље је користити типове оквира или класичну ћелијску верзију производа.

Техника ливења

Пре него што започнете риболов, морате нахранити тачке које сте изабрали и тестирали. За то су најпогодније хранилице у облику ракете. Њихова посебност је у томе што је терет у предњем делу, који приликом бацања избегава губитак мамца и испоручује га тачно до циља.

Да бисте правилно хранили место, морате да савладате стабилну технику ливења. Како то постићи:

 • Имајте на уму да вам уобичајена метода „с рамена“ неће пружити потребну тачност и неће вам омогућити да доставите улагач на жељено место. Најбоље је бацати из сандука.
 • Шипку је боље држати у две руке, једном руком држећи кундак, а другом држећи крај дршке. И треба да држите линију једним прстом.
 • Образац мора бити у строго усправном положају близу лука рибара.
 • Неопходно је делимично исправити руке, а истовремено покушати истовремено нагнути штап уназад. Не бисте смели пропустити тренутак контроле над држањем грмља или вегетацијом на обали.
 • Веома важна тачка је да се замах штапа мора изводити убрзавањем. Да бисте то урадили, у својој завршној фази, са вертикалним распоредом празнине, оштро повуците кундак према себи. То ће изазвати оштар трзај на крају циклуса.
 • Линију треба пустити у тренутку када се штап нагне напред и под углом од 35 до 45 степени према хоризонту.
 • У том тренутку, када хранилица лети, требало би да подигнете штап вертикално и нагло га нагнете напред када хранилица дође до воде. Ово ће избећи оштар трзај који ће у већини случајева довести до пуцања копче.
 • У истом тренутку вреди затворити калем.

Цастинг у овом правцу је велики део успеха феедер риболова.

Оцена хранилица за резервоаре

Флагман Равна хранилица ВЕЛИКА

Четврту линију међу моделима заузима производ руског произвођача. Ово је скуп од два хранилице који имају различите запремине за утовар хране. Такав уређај може помоћи у храњењу рибе за успешан риболов. Најприкладније за мирне воде.

Има јединствени дизајн, због чега се вертикално спушта на дно. Ово ће омогућити крми да седи на врху, осигуравајући тиме максималне риболовне перформансе.

Има довољно снажна ребра и њихов положај омогућава причвршћивање бојлера са млазницом. Тада ће се побољшати аеродинамичке карактеристике уређаја, што такође утиче на тачност.

Погодно за већ обучене рибаре, јер линија пролази кроз саму хранилицу, а за њено ефикасно коришћење потребно је искуство.

Просечни трошак комплета је 390 рубаља.

Флагман Равна хранилица ВЕЛИКА

Предности:

 • Две хранилице;
 • Боилие прилог;
 • Атрактиван трошак.

Мане:

 • Само за унутрашњи риболов.

Кс-ФЕЕДЕР ПЛ СТАКЛО ТУРБО СРЕДЊА, 100 г, 35 мл

Трећу линију дајемо моделу Кс-ФЕЕДЕР ПЛ ГЛАСС ТУРБО МИДДЛЕ. Производ има велике ћелије, што резултира добрим приносима хране.Због свог дизајна (закривљено дно и тежина прстена) има добре перформансе лета и брз успон.

То омогућава исправљање тачности ливења чак и у оним резервоарима где су велике шикаре.

Има масивне ушице, што му омогућава способност да стабилно остане на дну. Чак и јаке струје неће померити производ. Има премаз отпоран на хабање, што доводи до одсуства одсјаја и повећава његову отпорност на механичка оштећења.

Просечни трошак је 220 рубаља.

Кс-ФЕЕДЕР ПЛ СТАКЛО ТУРБО СРЕДЊА, 100 г, 35 мл

Предности:

 • Добре карактеристике лета;
 • Ниска цена;
 • Нема одсјаја.

Мане:

 • Брза достава хране.

Мрежни увлакач Цолмиц Дистанце 30 32 3.6

На другу линију смо поставили хранилицу италијанског бренда, иако се производи у Кини. Ова хранилица вам омогућава да испоручујете висококвалитетну храну приликом ливења на било којој удаљености. Искусним рибарима се саветује да користе овај модел у мирним и стајаћим водама. Или на рекама где практично нема струје. На таквим местима најчешће живе шаран и деверика.

Улагач добро држи храну и нема потребе за честим резањем опреме.
можда најважнија предност ове хранилице је што се лако може користити за риболов на велике даљине. Има антикорозивни третман.

Просечни трошак хранилице је 230 рубаља.

Мрежни увлакач Цолмиц Дистанце 30 32 3.6

Предности:

 • Атрактиван трошак;
 • Коришћење на даљину.

Мане:

 • Довољно светло.

Метода поморанџе на руку

Прво место дајемо производу Оранге Ханд Флат Метход. Има неколико облика ослобађања различите тежине од 30 до 60 грама или од 70 до 100 грама. Значајно је да без обзира на масу, димензије самог хранилице остају непромењене и једнаке 51к28 мм. У таквом уређају мења се само дебљина металног ђона.

По изгледу је овај дизајн сличан кућним папучама, где је отворена само једна страна. Кроз отворени део корито се пуни разним врстама допунске хране и житарицама.

Због одсуства укрућења, боилу је могуће поставити било где, само се место одређује у зависности од пречника саме боиле.

Оно по чему се овај прилог издваја од осталих јесте то што га чак и почетник може користити. С обзиром да се у комплету већ налази стандардни заокрет, што олакшава фиксирање кабла.

Главна карактеристика је затворена страна. У самом уређају има само 6 рупа, што доприноси постепеном испирању комплементарне хране, чак и када се она веома накваси.

Ако користите само скупу храну, ово ће вам уштедети због мале потрошње.

Просечни трошак је 120 рубаља.

Метода поморанџе на руку

Предности:

 • Ниска цена;
 • Не бисте требали купити калуп;
 • Погодно за почетнике;
 • Постепено испирање хране.

Мане:

 • Уз лоше сабијање хране, може излетети када се баци.

Оцена хранилица за риболов на струји

ИВВА Ивва Спорт

Трећу линију заузима модел Ивва Спорт. Ова хранилица припада категорији тешких, његова тежина је 100 грама. Погодно за бацања на средњим удаљеностима, до 80 метара.

Захваљујући глаткој основи, могуће је добро стлачити мамац и на тај начин осигурати постепену дистрибуцију хране. Модел има цилиндрични облик, а мрежа је израђена од челичних трака, чиме се обезбеђује повећана чврстоћа.

Производ има квалитетан прашкасти премаз за заштиту метала од корозије, што је веома важно јер је уређај стално у води. Има црну боју, што омогућава прикривање млазнице на дну језера. Добро за риболов тамо где има струје.

Модел има носаче терета, у количини од 6 комада, што му омогућава да мирно остане на једном месту. Монолитна структура омогућава да се не сруши цела структура снажним и оштрим замахом.

ИВВА Ивва Спорт

Предности:

 • Једноделна метална конструкција;
 • Постоји 6 ушица;
 • Атрактивна цена.

Мане:

 • Велики пљусак у плиткој води доводи до застрашивања рибе.

ФЦ Вегас Овал велика 80г

Друго место у рејтингу дајемо моделу који се може користити и у резервоарима са јаком струјом и у мирној води. Његова разлика од многих представника нашег рејтинга је што је направљен од пластике.

Постоји уграђени окретни елемент, као и повећани капацитет пуњења са отворима овалног облика. Можете укрцати мамац различитих фракција финоће.

Карактеристична карактеристика је присуство крила за побољшану аеродинамику. То заузврат доприноси тачности и већој удаљености ливења. Овај модел има своје карактеристике и биће практично неопходан у условима риболова. Због чињенице да је пластична, пружа готово тренутни успон на површину.

Ову хранилицу можете користити када ловите шарана. То сугерише да се може користити у обраслим подручјима, где многи други производи могу имати проблема са губитком алата.

Просечна цена је 100 рубаља.

ФЦ Вегас Овал велика 80г

Предности:

 • Скочи брзо;
 • Присуство аеродинамичних крила;
 • Повећана тачност бацања;
 • Употреба у обраслим подручјима.

Мане:

 • Није идентификовано.

Риг спорт

Прва линија припада моделу Риг Спорт. Структура овог модела подсећа на цилиндар, који се састоји од седам металних прстенова, такође ојачаних мостовима. У потпуности је направљен од метала и има петљу на крају за учвршћивање кабла.

Подножје у кориту је удубљено у оквир, што му омогућава да поднесе ударце против воде. Образац за пуштање вам омогућава да изаберете одговарајућу тежинску категорију за себе. Тежина је од 40 до 100 грама. Ово ће вам омогућити да пецате од 60 до 120 метара.

Посебном карактеристиком се такође може сматрати чињеница да је тежиште уређаја померено, а то омогућава тачно бацање без увијања.

Има црну боју и на тај начин га чини готово невидљивим на дну и самим тим не даје одсјај када је изложен сунчевој светлости. Ова боја помаже риби да не примети само тело, већ се фокусира само на храну која се шири. Постоје куке за терет које омогућавају уређају да остане на месту и спречавају га да потпуно потоне у муљевито дно.

Због чињенице да је оквир направљен као мрежа, феед се добро задржава унутар корита и осигурава се његово постепено отпуштање.

Према мишљењу стручњака, најбоље је применити овај модел на велику струју.

Просечни трошак је 85 рубаља.

Риг спорт

Предности:

 • Није потребан калуп;
 • Ливена једноделна конструкција;
 • Економичан;
 • Приступачно.

Мане:

 • Нема окретања.

Закључак

Без обзира где желите да користите такав технолошки начин риболова, требало би да обратите пажњу не само на дизајн хранилице, већ и на читав сет. Мора бити уравнотежен и прилагођен условима одређеног риболовног подручја.

На пример, ако сте сигурни да је дно муљевито, требало би да одаберете модел са пенастим куглицама који могу држати куке на површини, јер ни најскупљи модел неће моћи да ухвати рибу удицама које су уроњене у блато.

Такође је вредно запамтити да је ово најтежи начин риболова. Чак и искусни рибари не могу одмах да се снађу у овој врсти риболова.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде