💡 Најбоље ксенонске ауто сијалице за 2020. годину

0

По први пут су се ксенонски фарови појавили у Русији 1992. године. Најчешће су се користили у криминалном окружењу, бандити су користили своје јарко светло да би возаче оборили са курса. Наравно, данас су вишеструко сигурнији и не постоји строга забрана њихове употребе. Такође служи као изврсна алтернатива халогеним лампама.

Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас рејтинг најбољих ксенонских лампи за 2020. годину.

Шта је главна предност, а који недостаци ове опције

Било који уређај или техника има и позитивне аспекте и недостатке. Ксенон није изузетак и то се мора узети у обзир ако особа одлучи да користи овај производ у свом аутомобилу.

Мане укључују:

 • Висока цена. За један сет особа може дати неколико хиљада, с обзиром да укључује главни елемент, без којег је немогућ исправан рад - блок.
 • Ако непрестано пребацујете дуга светла, то ће значајно смањити животни век. Штавише, ово се односи не само на фарове, већ и на централну јединицу.
 • Чим једна лампица прегори, најбоље је променити обе.
 • Не можете купити јефтине моделе, јер они могу заслепити аутомобиле који долазе, што ће се сматрати препреком за саобраћај.

Међутим, поред негативних аспеката, ова опција има и позитивне аспекте:

 • Фарови практично нису контаминирани, јер грејање није тако велико.
 • Чак и ако се власник одлучи за куповину кинеског ксенона за 200 рубаља, трајаће неколико пута дуже од жаруље са жарном нити и халогене лампе.
 • Стакло има дужи животни век јер га ксенон не загрева. Ово је једна од главних карактеристика уређаја и корисна је када особа инсталира овај елемент у светла за маглу.
 • Због чињенице да није потребан помоћни филамент за вођење светлости, ксенон се не плаши великих вибрација и никада неће сагорети од јаких удара. Јер унутра нема елемената који се могу одломити. Такође, захваљујући овоме, можете да разликујете оригинални производ од кинеског фалсификата.

Ова опција је одлична алтернатива за пружање квалитетне аутомобилске расвете. Чак и неискусни корисник видеће значајне разлике када упоређује халогени модел са ксенонским моделом. Поред тога, последња опција троши много мање електричне енергије. Такође, захваљујући пријатној плавој боји, особа не осећа неугодност, а вероватноћа да заслепи надолазећи саобраћај је неколико пута мања.

Просечни животни век ксенонских лампи је 4 године. Ово је одличан показатељ с обзиром на то да халогена лампа сија у просеку 500 сати. Поред тога, у ксенону само 7% енергије одлази на грејање, док лампама са жарном нити захтева 40%, ова разлика је веома велика.

Зашто ксенон заслепљује

Човек може да погледа стотине тестова, проучи десетак чланака или прегледа и закључи да ксенон не би требало да слепи особу. Међутим, такви случајеви се и даље дешавају. Због тога је важно знати који процеси томе доприносе пре куповине ове сијалице.

Ксенон је инертни гас који се састоји од једног атома. Елемент не емитује токсичне испарења, штетно зрачење. Потпуно је безбедан за људско тело. Да би то функционисало, пумпа се у посебну тиквицу са две електроде. Кабелски свежањ и јединица за паљење воде до овог производа. Рад се одвија на следећи начин:

 • На контактима се примењује напон од 25 хиљада волти. Настаје због посебних радиотехничких елемената који се налазе у посебној јединици. Након постизања потребне вредности, само 60-80 В се троши на накнадно сагоревање.
 • Даље, настаје лук који се пламти у плину.
 • Лук постепено бледи. Због тога је за одржавање радног стања потребна јединица за паљење.
 • После тога, лампа гори стабилно, без наглих скокова.

Заслепљивање је због начина сагоревања лука. У скупим моделима гори у једном тренутку, а код јефтиних модела лук се непрестано креће. Из тог разлога, лампа почиње да трепери, а због чињенице да та кретања нису глатка и дешавају се великом брзином, елемент почиње да заслепљује учеснике у саобраћају. Немогуће је руковати таквим уређајем, јер ствара препреку за аутомобиле који долазе, што доводи до шансе за несрећу.

Проток светлости

Светлосни ток је индивидуалан за сваку лампу. За халогене лампе ова вредност ретко прелази 1500 лумена. Ксенон је у стању да испоручи вредност до 6000 лумена. Међутим, у неким продавницама човек може да види да се продаје уређај који власнику може да обезбеди 20.000 лумена. Такве информације се често налазе међу кинеским представницима и далеко су од истинитих података. Због тога се не препоручује куповина ових производа. Савремене ЛЕД сијалице у погледу светлосног флукса су на истом нивоу као и ксенонска опрема.

Нова врста фарова

У 2020. години на тржишту постоје производи који су означени као псеудоксенони. Важно је схватити да су разлике између ових фарова велике, јер главни елемент овог уређаја није инертни гас, већ стандардна халогена лампа, која је прекривена посебним елементима како би произвела плави сјај. Када се сијалица укључи, човек види непријатну мешавину жуте и плаве боје, која нимало не подсећа на сјај ксенона.

Не вреди користити такве сијалице, јер могу оштетити видљивост ако се време нагло погорша. Међутим, постоје неки аналоги ксенонских лампи. Тако је немачка компанија створила нешто што је изгледало попут плавичастог сјаја. Поред тога, уређај је у потпуности у складу са свим европским стандардима и ради много пута боље од обичних представника. Али такав производ има високу цену.

На шта треба обратити пажњу приликом избора

Да не бисте купили кинеску лажницу и добили заиста употребљив производ, важно је размотрити скоро сваку ситницу. Јер од овога не зависи само животни век, већ и квалитет рада. А с обзиром на то да се квалитетни производи ретко налазе на тржишту, важно је да особа остане на опрезу.

 • Прва ствар на коју професионалци обраћају пажњу је основа лампе. Најлакши начин је одвити сијалицу и отићи са њом у продавницу, па ће специјалиста брзо одабрати модел. У другим случајевима потребно је проучити техничку документацију аутомобила како би се разумело ово питање.
 • Јединица за паљење. Ако особа узме све у комплету, тада неће бити проблема са избором ове јединице.
 • Снага лампе. Изврсне опције где је снага 35 или 50 вати. За лака возила биће довољно користити прву опцију. Већа возила су пожељнија за употребу снажнијих модела.
 • Температура. Погодна опција где је температура 4300 или 5000 Келвина.Али лампица у вредности од 6000 К је такође погодна, али сјај таквог уређаја неће бити довољан за удобну вожњу по мокром путу.

Ово су главни критеријуми за избор. Трошкови овде нису укључени јер је важно обратити пажњу на бренд. Такво решење је сигурније од поверења у политику цена.

Оцена најбољих ксенонских лампи

Осрам КСЕНАРЦ ОРИГИНАЛ Д2С 66240 35В

Одличан модел за путнички аутомобил који се одликује висококвалитетном монтажом и добрим осветљењем. Величина - Д2С. Основа се користи за причвршћивање - П32д-2. Температура боје уређаја је 4300 Келвина, док је светлосни ток 3200 лм, што је одличан показатељ за такву цену.

За рад се користи само 85 В. Максимални радни век је 3000 сати. Један комад у пакету. Скупштина се врши квалитетно, брак не наилази. Сијалица има на десетине позитивних критика и препоручују је многи професионалци.

Продато по цени од 1 900 рубаља по комаду.

Осрам КСЕНАРЦ ОРИГИНАЛ Д2С 66240 35В

Предности:

 • Добар радни век;
 • Ниска цена;
 • Сија беспрекорно;
 • Оптимална температура.

Мане:

 • Није пронађен.

ЦлеарЛигхт ЛДЛ 00Х 743-0ЛЛ Х7 35В

Није лоша опција за неке возаче који одбијају да плате марку. Овај модел није толико раширен, па га је лакше наручити путем интернета. Погодно за уградњу у кратка и дуга светла.

Коришћена величина је Х7, а основа ПКС26д. Температура боје је иста као и код претходног модела. Светлосни ток је 1500 лм и то је недостатак уређаја, јер корисници примећују недостатак светлости, посебно у кишним периодима. Максимална снага потребна за правилан рад је 35В. Продаје се у комплету од 2 комада. Произвођач даје једногодишњу гаранцију.

Просечни трошак је 320 рубаља.

ЦлеарЛигхт ЛДЛ 00Х 743-0ЛЛ Х7 35В

Предности:

 • Добре техничке перформансе;
 • Ниска цена;
 • Продаје се у комплету;
 • Компатибилан са многим блоковима.

Мане:

 • Лоше светло.

Осрам Нигхт Бреакер 66340КСНЛ-ХЦБ Д3С 35В

Квалитетан производ брендираног произвођача који се користи у страним аутомобилима. Сијалица осветљава пут за 5 поена и не слепи аутомобиле који пролазе, што је такође велики плус. Стандардна температура боје и светлосни ток једнак 3200 лумена обезбедиће возачу висококвалитетни сјај чак и у екстремним условима.

Просечан радни век је 3000 сати. Користи се само у путничким аутомобилима. Потрошња енергије - 42 В. Тежина пакета - 63 грама. Ово је премиум модел и погодан је само за оне који желе једном да плате квалитет, а не да касније траже други аналог.

Просечни трошак је 13.900 рубаља.

Осрам Нигхт Бреакер 66340КСНЛ-ХЦБ Д3С 35В

Предности:

 • Квалитетан производ;
 • Познат бренд;
 • Вредност за новац;
 • Одличан наступ;
 • Поузданост;
 • Трајност.

Мане:

 • Није пронађен.

Осрам КСЕНАРЦ ЛАСЕР ЗА НОЋНЕ ПРЕКИДАЧЕ Д1С 66140КСНЛ-ХЦБ

Још један висококвалитетни производ који по својој снази није инфериорнији од претходног производа. Једина разлика између ових производа је у величини (овде се користи Д1С) и потрошњи напона - 85 В. Иначе, ово је врхунски производ са високим трошковима и одличним техничким карактеристикама.

Просечни трошак је 10.500 рубаља.

Осрам КСЕНАРЦ ЛАСЕР ЗА НОЋНЕ ПРЕКИДАЧЕ Д1С 66140КСНЛ-ХЦБ

Предности:

 • Квалитетна монтажа;
 • Поузданост;
 • Трајност;
 • Осветљеност.

Мане:

 • Није пронађен.

ВхитеВисион ген2 5000К 42В ПХИЛИПС

Одличне ксенонске сијалице за људе који више воле светло бело светло уместо плавог светла. Захваљујући температури боје од 5000 К, производ савршено осветљава пут, чак и по јакој киши. Вожња са овим моделом је потпуно сигурна и пружиће возачу угодно искуство вожње.

Због чињенице да је произвођач одлучио да производ опреми белом бојом, човек ће без проблема моћи да види било који путоказ, ово светло такође помаже у повећању концентрације и смањењу умора, за разлику од уобичајене жуте нијансе која делује обрнуто.

Продато по цени од 8.000 рубаља.

ВхитеВисион ген2 5000К 42В ПХИЛИПС

Предности:

 • Одлично осветљење;
 • Добра грађа;
 • Поузданост;
 • Висок оперативни век;
 • Велики контраст;
 • Бело светло.

Мане:

 • Није пронађен.

Д5С 25В 12410Ц1 Пхилипс

Одличан производ са мање потрошње енергије, али добром осветљеношћу. За пријатније искуство вожње користи се светло бело светло (температура боје - 4200 К). У поређењу са стандардном халогеном жаруљом, Д5С 25В 12410Ц1 је бољи од свих. Али ако овај производ упоредите са сличним Д1С 35В, једина предност ће бити само у потрошњи енергије. Нажалост, лампа неће пружити возачу богате боје. Међутим, предложена опција је много пута боља од класичних производа. Максимални радни век је 4000 сати.

Продато по цени од 7.999 рубаља.

Д5С 25В 12410Ц1 Пхилипс

Предности:

 • Висококвалитетне перформансе;
 • Поузданост;
 • Мала тежина;
 • Потроши 25 вати.

Мане:

 • Лошија је од моћнијих колега.

МТФ-ЛИГХТ Д3С АКТИВНА НОЋ

Квалитетна халогена лампа која је популарна код многих аутомобилиста. Захваљујући новом начину производње, произвођач је опремио уређај температуром боје од 5000 К, што омогућава постизање веће излазне светлости. Поред тога, повећао се и светлосни ток, који сада износи 3250 лм. Модел користи базу - Д1С.

Производ је високо отпоран на вибрације, заштићен од различитих сметњи и компатибилан је са свим електронским управљачким јединицама у возилу. Производ има једногодишњу гаранцију. Комплет садржи 2 сијалице. Максимални радни век је 4000 сати.

Продато по цени од 6.500 рубаља.

МТФ-ЛИГХТ Д3С АКТИВНА НОЋ

Предности:

 • Једноставна инсталација;
 • Имунитет на сметње;
 • Отпорност на механичко напрезање;
 • Брзи хладни старт;
 • Гаранција годину дана;
 • Квалитетна температура боје и светлосни ток пружају бољу осветљеност у тамним областима;
 • Сигурност употребе.

Мане:

 • Није пронађен.

Пхилипс Кс-тремеВисион ген2 42402КСВ2Ц1 Д4С 42В 35В

Одличан производ који је и даље популаран у 2020. години. Погодно за уградњу у камионе и аутомобиле. Снага је 35 В, док је потрошња напона само 42 В. Температура боје је 4800 К. Коришћена величина је Д4С. Основа је П32д-5 која се користи за уградњу. Може се инсталирати и на дуга и кратка светла. Квалитет ће и даље остати на највишем нивоу. Светлосни ток је 3200 лм.

Просечна цена по комаду је 6.500 рубаља.

Пхилипс Кс-тремеВисион ген2 42402КСВ2Ц1 Д4С 42В 35В

Предности:

 • Добро осветљава пут;
 • Поуздан произвођач;
 • Универзална примена;
 • Трајност.

Мане:

 • Висока цена.

Генерал Елецтриц 53660У Д3С 42В 35В

Још један достојан представник који ће власнику пружити максималну поузданост и квалитет. Индикатори боја су стандардни, производ се не разликује много од својих колега. Једино што је овде животни век неколико пута краћи и износи 2000 сати. Коришћена стандардна величина је Д3С. Напон је 42 В. Светлосни ток је 3000 лумена, што је довољно да осветли и најтамније делове пута.

Просечни трошак је 5.200 рубаља по комаду.

Генерал Елецтриц 53660У Д3С 42В 35В

Предности:

 • Поузданост;
 • Квалитативне карактеристике;
 • Добар домет осветљења;
 • Потрошња енергије - 42 В.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

Неким ауто-ентузијастима није довољно само имати аутомобил, већ га на било који начин покушавају побољшати како би се истакли на сивом путу или једноставно повећали техничке перформансе. Ако имате искуства у коришћењу ксенонских лампи описаних у оцени или су занимљивији модели, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде