Најбоље лабораторијске клупе за 2020. годину

0

За опрему лабораторија потребан је посебан намештај који вам омогућава угодан рад са уређајима, складиштење посуђа са хемикалијама, спровођење истраживања итд. Један од главних елемената опремања таквих просторија је лабораторијски сто.

Овај специјализовани намештај разликује се не само у дизајну, већ и у намени, функционалности, материјалима који се користе у производњи површина, од којих зависи трајност производа.

Да бисте правилно изабрали лабораторијски сто, потребно је тачно одредити његову намену, простор за постављање (канцеларијски простор, снабдевање водом и електричном енергијом), број особља које ће га користити и оптерећење на радној површини.

Набавна цена је такође важна, јер посебне понуде различитих добављача и произвођача често штеде новац без угрожавања квалитета.

Основни захтеви за столове за лабораторијску опрему

Специјализовани лабораторијски намештај мора бити произведен узимајући у обзир услове рада и испуњавати бројне захтеве:

 • бити отпоран на хемикалије, влагу, корозију, промене температуре и друге негативне физичке утицаје;
 • пружају могућности за повезивање електричне енергије, снабдевање водом и одвођење;
 • имају промишљен и ергономски дизајн;
 • бити отпоран на ватру;
 • створити услове за складиштење материјала и опреме у затвореном простору.

Критеријуми избора

Главни критеријуми које треба обратити пажњу приликом избора лабораторијске клупе су: функционалност, употреба правих материјала, трајност, вредност за новац.

Функционалност је директно повезана са задацима којима је опрема намењена.

Врсте у зависности од намене

Ако величина собе дозвољава, онда у лабораторији вреди користити не један, већ неколико столова који обављају различите функције:

 • хемијска (за складиштење материјала и рад са хемикалијама);
 • лабораторија (може се користити за складиштење супстанци, рад са њима и за уградњу опреме);
 • за специјалну опрему (вагање, титрирање, рачунар);
 • прање (за прање лабораторијског стакленог посуђа).

Све врсте могу бити опремљене додатним уређајима за одлагање (надградње са полицама, ладицама на развлачење, ормарићима, тачкама за прикључивање на електричну мрежу).

Хемијски и лабораторијски столови треба да имају радне површине посебно отпорне на агресивне хемикалије, већина врста треба да буду опремљене подесивим ногама за савршено поравнање намештаја.

Лабораторијски судопер можете купити одвојено, али опција сетова постала је популарна, чији дизајн предвиђа једноструки или двоструки умиваоник. Ако се овде још увек налази електрични дестилатор, онда је проблем са извором припремљене воде у лабораторији решен.

За болнице и медицинске установе чешће се купује опрема са двоструким прањем. Предност ове конфигурације је у уштеди времена за прање лабораторијског стакленог посуђа, као и у погодности: ако један одвод или славина не успију, други ће обезбедити несметан рад.

Разлике у дизајну за различите могућности смештаја

Постоје 2 главне врсте дизајна столова или гарнитура: острвски и зидни. Свака од њих има своје предности и особине.

Острвска градња

Ова врста намештаја поставља се било где у лабораторији, као да формира „острво“ за постављање опреме, посуђа, материјала и опреме, односно свега неопходног за спровођење посебних врста истраживања.

Карактеристична карактеристика острвског дизајна је доступност подручја за особље са свих страна. Острвски столови често имају квадратну или правоугаону радну површину.

Зид

Ова врста конструкције постављена је једном страном близу зида. Предност је једноставно повезивање уређаја и опреме са извором електричне енергије.

Такви дизајни могу бити угаони. Често се на зидне столове додају висеће полице и уграђени ормарићи за одлагање посуђа, материјала и инвентара.

Зидни намештај је вишенаменски и служи као радна површина и простор за одлагање, штедећи простор у соби.

Шта треба да знате о материјалима за намештај

Снага и издржљивост специјалног лабораторијског намештаја обезбеђују се употребом посебних материјала произвођача.

На пример, оквир је направљен од анодизираних алуминијумских профила пресвучених меламином. Чврст оквир помаже да се издржи стрес. опрема тежи пуно. Да би се заштитили од влаге, делови лежаја су пресвучени посебним полимером.

А материјали који се траже за производњу радних плоча су: постформинг, рамена, гранит и други. У овом случају, на радну површину намећу се следећи захтеви:

 • мора издржати тежину постављених уређаја (понекад достиже и десетине кг) и минимално се савити;
 • бити неосетљив на деловање хемикалија;
 • имају отпорност на абразију, огреботине, ударце;
 • не имати жлебове, бити уједначен.

Пластичне радне површине

Главне предности овог материјала: отпорност на хемијске ударе, мала тежина, једноставност одржавања, ниска цена.

Недостаци укључују чињеницу да се пластичне плоче столова лако оштећују од удараца и пада оштрих предмета, а неке врсте су нестабилне у контакту са предметима загреваним на високим температурама. Обим примене пластичних столова је ограничен.

Столови са прекривачем од вештачког или природног камена

Камена површина тежи више и захтева снажнији метални оквир. То доводи до повећања цене производа и трошкова превоза, компликује кретање намештаја.

Али основа од камена неће патити од капи хемијских реагенса и случајног просипања агресивних раствора из епрувета. Отпорност на огреботине и абразију такође је већа од оне код пластике.

Када користите опрему која у лабораторији ствара високу температуру: магнетну мешалицу или загрејану мућкалицу, рерну, грејни омотач или Бунсенов горионик, требало би да се одлучите за радне површине од камена или порцеланског камена.

Главни недостатак камених плоча је релативна крхкост, тј. површину може сломити тежак предмет који пада са велике висине. У овом случају, тежина предмета и висина пада морају бити велике, јер су чак и крајеви површина опремљени посебном шипком отпорном на ударце.

Корисни додаци

Поред лабораторијског стола, често се купују и ормарићи или полице. Ово је нарочито тачно када је потребно поставити термостат велике запремине коморе, дестилатор или медицински стерилизатор на сувом ваздуху.

Полице су фиксиране на посебном ојачаном оквиру. На 2. и 3. „спрат“, по правилу, поставите лабораторијско стаклено посуђе и документацију потребну за рад.

Пакет често укључује уградна светла и двоструке утичнице за инструментацију и опрему.

Најбољи произвођачи лабораторијских клупа

На руском тржишту специјализованог намештаја за лабораторијску опрему можете наћи понуде углавном домаћих произвођача. Производи таквих предузећа израђују се, по правилу, од увозних материјала и користе најбољу страну опрему, али су јефтинији од иностраних. Јефтини модели столова могу се купити у руским предузећима (из Москве, Казана, Санкт Петербурга и Саратова).

Компаније из Италије, Немачке, Кине и Белорусије заступљене су од страних произвођача. Истовремено је могуће сарађивати са италијанским добављачима директно путем веб страница, док немачке фирме раде посредницима (углавном из Санкт Петербурга). Цене европског намештаја одговарају премиум класи.

Кинеска опрема се готово увек нуди у мноштву од 50 јединица или више. Кинески производи могу бити у средњем и ниском сегменту, подложни куповини на велико.

Што се тиче намештаја из Белорусије, он је представљен само у средњем и високом сегменту цена. Квалитет није ништа бољи од руских колега.

Јефтине табеле

Произвођачи заступљени у овом сегменту продају не само јефтин намештај, већ и гарнитуре премиум класе. Међутим, поред велепродајних залиха за медицинске установе, предузећа своје производе продају и путем веб локација и Интернет продавница.

Столови компаније АТМ

ЛЛЦ "АТМ" је руска производна компанија, чија се предузећа налазе у неколико градова одједном. Достава се врши широм Русије и суседних земаља.

Квалификовани радници, увезена опрема и квалитетни материјали омогућавају нам да дизајнирамо и монтирамо лабораторијски намештај у великим количинама и широком асортиману. Цене банкомата су међу најнижим (од 6000 рубаља за најједноставнији производ са површином од специјалне пластике).

лабораторијски сто АТМ

Предности:

 • намештај је направљен према ГОСТ;
 • широк асортиман;
 • висококвалитетни материјали и прибор;
 • добар дизајн;
 • систем попуста и бонуса.

Мане:

 • постоје притужбе на поштовање времена испоруке.

"Аиболит 2000" (бренд Аи Лаб)

Домаћи произвођач који производи и продаје робу око 20 година. Производња је опремљена опремом водећих произвођача из Јапана, Немачке, Италије, Тајвана. Купци примећују висок квалитет израде свих елемената производа и компонената.

Асортиман укључује десетак модела који су једноставни за употребу према рецензијама купаца. Цене одговарају ниским и средњим ценама за тржишта ове категорије робе (од 7000 рубаља за најјефтинији модел са пластичном радном површином).

лабораторијски сто Аиболит 2000

Предности:

 • постоји сертификат за међународни систем квалитета и сертификат за развој дизајна;
 • применити континуирану контролу квалитета производа;
 • добра комбинација цене и квалитета;
 • предати сложене пројекте по систему кључ у руке;
 • постоји испорука у Русији.

Мане:

 • дизајн јефтиних модела је врло једноставан;
 • продавати производе на мало преко посредника.

ЛЛЦ предузеће "МиЛаб"

Компанија МиЛаб ЛЛЦ нуди лабораторијске столове по једној од најнижих цена на руском тржишту (од 3600 рубаља без испоруке). Производи се израђују од увозне ламиниране иверице. Могуће је одабрати боју (боје), завршну обраду према узорцима. Могуће је развити индивидуални дизајн у облику и боји.

лабораторијски сто МиЛаб

Предности:

 • ниска цена;
 • добар квалитет производа;
 • еколошки прихватљив производ;
 • могуће је смањење времена производње;
 • постоји систем попуста.

Мане:

 • време испоруке је 30-35 календарских дана;
 • За робу је потребно 100% авансно плаћање;
 • намештај се испоручује састављен, растављен, пакован;
 • трошкови производа су фиксни у тренутку плаћања и не подлежу променама.

Табеле из НВ-лабораторије

Московска компанија продаје лабораторијску опрему и производи специјализовани намештај више од 10 година. Столови из НВ-лабораторије производе се у 2 линије намештаја: ХБ - КМФОРТ и ХБ. Друга линија припада више буџетској опцији (од 2.400 рубаља), а прва средњој категорији цена (најјефтинија - од 9800 рубаља).

Компанија се на тржишту етаблирала као савесни добављач у области медицинске опреме, продајући и малопродају и велепродају. Пријаве се примају путем веб странице на Интернету. О поузданости намештаја и благовремености испорука сведоче повратне информације партнера РИ-Лаб.

лабораторијски сто НВ-лаб

Предности:

 • добра вредност за новац;
 • релативно велики асортиман;
 • могућност испоруке у Русији;
 • систем попуста и периодичних промоција.

Мане:

 • малопродајне цене су више за 15%;
 • асортиман у јефтином сегменту је мали;
 • материјали за намештај су најједноставнији.

Производи средњег сегмента цена

Домаће компаније у овој категорији представљају произвођачи висококвалитетног намештаја. Цене су због високе цене материјала и улагања у квалитетан дизајн.

Такве компаније, по правилу, пројектују лабораторију као комплекс у складу са интересима купца.

ДОО "МЕТАЛЛАБ"

МЕТАЛЛАБ ЛЛЦ је компанија регистрована у Москви са производним погонима у главном граду и у Татарстану. Фирма је званични заступник компаније Торнадо Лаб ЛЛЦ и бави се испоруком лабораторијског намештаја, укључујући и страна тржишта. Учествује на тендерима и аукцијама за опремање државних институција.

Цене намештаја се крећу од 16.500 рубаља. Квалитет гарантује произвођач. Најскупље постављене столове кошта до 67.000 рубаља.

лабораторијски сто МЕТАЛЛАБ

Предности:

 • висококвалитетни производи;
 • само висококвалитетни материјали;
 • гаранције животног века;
 • погодан систем трговања путем веб странице и изложбеног простора.

Мане:

 • само безготовинско плаћање са клијентима;
 • домет је ограничен;
 • цене су два пута веће од цена произвођача јефтиног намештаја.

Модерна лабораторија "(бренд" Совлаб ")

Намештај компаније Современнаиа Лабораторииа ЛЛЦ један је од најтраженијих у Русији. Главна предузећа се налазе у Санкт Петербургу. Међу клијентима компаније су велика индустријска предузећа, фармацеутске компаније, истраживачке и медицинске установе, образовне институције различитих нивоа.

Компанија се бави не само испуњавањем налога за производњу и испоруку лабораторијског намештаја, већ и гарантним сервисом.

лабораторијски сто Совлаб

Предности:

 • висок квалитет;
 • поузданост намештаја у раду;
 • велики асортиман;
 • гарантни сервис;
 • продаја на велико и мало.

Мане:

 • компанија више воли да ради са великим корпоративним клијентима;
 • не постоји транспарентност у политици цена, јер је немогуће сазнати цену директно на веб локацији без слања захтева са назнаком контаката.

Врхунски лабораторијски столови

Произвођачи који раде у овом сегменту тржишта фокусирају се на производе високог квалитета и њихову усклађеност са међународним стандардима квалитета.

Врхунска опрема не само да задивљује својом снагом и издржљивошћу, већ ствара и угодно радно окружење за особље захваљујући промишљености сваког детаља.

Намештај из Бицаса

Италијанска компанија Бицаса одавно је освојила премиум сегмент на руском тржишту. Опрема ове компаније продаје се у комплексима који вам омогућавају да савршено организујете рад групе специјалиста и као појединачни предмети. За шта произвођач даје 20 година гаранције.

Лабораторијске радне станице МЕКК и ЕКО дизајниране су за рационално коришћење простора, погодно и сигурно снабдевање комуникацијама и додатним уређајима и најудобније за рад особља.

Дизајн лабораторијских столова Бицаса омогућава уградњу комуникационих каблова и додатних уређаја у вертикалном смеру за најефикасније коришћење простора и организацију складишних простора.

Производе италијанске компаније можете наручити од руских дистрибутера и на веб локацији компаније. Цене висококвалитетног намештаја су високе (од 90.000 рубаља по ставци).

лабораторијски сто Бицаса

Предности:

 • висококвалитетни материјали и израда;
 • промишљен и естетски дизајн;
 • намештај је загарантован 20 година;
 • огроман асортиман;
 • узимајући у обзир индивидуалне жеље клијента;
 • способност уградње додатних комуникација.

Мане:

 • висока цена;
 • достава је такође скупа.

Зашто је мултифункционалност економична: како избећи грешке при избору лабораторијског намештаја

За разлику од популарног веровања да што су јефтинији и једноставнији лабораторијски столови, то је боља инвестиција, права тајна избора правог специјалног намештаја је свестраност.

Што је више могућности за употребу такве табеле, и што је производ трајнији, то ће бити исплативије купити га. Мултифункционалност вам омогућава да комбинујете 2-3 предмета намештаја за различите намене у једном предмету, што доводи до смањења улагања.

Даљом употребом, лабораторијски столови са комбинацијом неколико функција уштедеће радно време и створити угодно окружење, што ће омогућити више анализа, а као резултат, повећати профит.

Поред тога, приликом наручивања комплета од једног добављача (а још више од произвођача), почев од фазе транспорта, можете платити неколико пута мање за неколико комада лабораторијског намештаја и не губити време у потрази за додацима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *