Најбољи ласерски даљиномери за изградњу за 2020. годину

0

Конструкциона трака је добар уређај, али је популарна само у домаћинству. Професионални градитељи преферирају савремена решења која су тачнија и ефикаснија.

Алати за мерење користе се у грађевинарству, инжењерингу, фабрикама, пејзажном дизајну итд. Такође, овај уређај ће постати незаменљиви помоћник у кућним поправкама. Већина производа је добре тачности и ниске цене. А како би пронашли праву опцију, уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ припремили су за вас рејтинг најбољих ласерских даљиномјера за изградњу за 2020. годину.

Карактеристике и сврха

Ласерски даљиномер је један од најбољих уређаја за мерење растојања између два објекта, док се ради са великом тачношћу.

Овај елемент нема посебне функције, он само одређује удаљеност од једне тачке до друге. Упркос томе, коришћење таквог уређаја је многоструко удобније од стандардних механичких верзија. Сва мерења може обавити једна особа, што значајно штеди радну снагу. Да би користио такав алат, градитељ не мора да поседује никаква специфична знања, довољно је само да укључи уређај и изврши одговарајућу операцију.

Сва мерења се врше на даљину, запослени или предрадник не треба да хода од једне до друге тачке, довољно је усмерити радну страну на површину и погледати дисплеј опреме, где су приказане све информације. Алат показује одличне резултате у стану, али је популарнији када радите на отвореном.

Такав уређај је у стању да поједностави већи део рада мерења. Све операције се изводе са максималном тачношћу, што минимизира физички рад запосленог. Уређај је користан када је важно знати дужину распона између бунара или сазнати тренутну дужину цеви. Али поред тога, даљиномер се користи и за обављање других задатака. Ово је сјајан уређај који одговара свим областима у којима вам је потребна посебна прецизност, уз минимално улагање времена.

Поред мерења дужине, инструмент може да обавља и друге подједнако корисне задатке, укључујући:

 • Одређивање површине собе или собе. Ако особа треба тачно да одреди ову вредност, онда ће помоћу даљиномера то учинити без икаквих проблема. Да бисте то урадили, довољно је навести све главне параметре - дужину, висину, ширину. Алат ће аутоматски произвести тачан резултат.
 • Такође, даљиномер је неопходан за идентификацију запремине одређеног контејнера или контејнера.
 • Ако је потребно, алат се користи за добијање вредности према Питагориној теореми.

Овај уређај заснован је на ЛЕД емитеру који се пројектује на одређену површину помоћу тачке у боји. Растојање се одређује дужином греде. Свако очитавање приказује се на екрану инструмента.За контролу се користе посебна дугмад која се налазе на телу ласерског даљиномера, уз њихову помоћ можете да конфигуришете режиме за одређену ситуацију.

Поред тога, контролна табла бира оне мерне јединице које су погодне за мерење. Опсег избора је широк, човек може да мери мере у центиметрима, метрима, дециметрима и чак у милиметрима. Неки уређаји имају додатне елементе који могу олакшати рад, попут видео камере. Што се тиче димензија, уређај више личи на стандардни паметни телефон од 5,6 инча, али постоје модели који много пута премашују овај параметар.

Принцип рада

Рад овог инструмента је што је могуће једноставнији, очитавања се одвијају према времену током којег ће се послати сноп одбити од површине и вратити се назад, то се назива и временом одзива. Али, упркос таквој лакоћи, дизајн одређује све вредности са тачношћу од десетина. Све добијене прорачуне микроконтролер претвара и приказује на ЛЦД-у у човеку читљиве јединице.

Али овај начин рада није типичан за све уређаје, неки, посебно професионални производи, раде по другачијем принципу:

 • Даљиномери не емитују само ласерски зрак, већ производе и низ малих импулса који имају синусни изглед.
 • Фреквенција таквих сигнала се не мења са дужином и увек је иста.
 • Чим се сноп одбије од површине, синусоида се мења.
 • Последња фаза је очитавање добијених вредности помоћу микроконтролера;
 • Примљене информације су приказане на екрану.

Овај једноставан принцип рада омогућава свима да спроводе мере мере без додатних питања. Довољно је прочитати упутства како бисте разумели како поступати у једном или другом случају и како укључити уређај, као и подесити вредности. У овоме нема ништа тешко, чак и неискусни градитељ може да се носи са таквим послом.

На шта треба обратити пажњу приликом избора

Прво што треба знати приликом куповине уређаја је опсег и учесталост употребе. Ако планирате да користите уређај на удаљености до 30 метара, онда је било који кинески производ погодан за такве операције. Њихови трошкови се крећу од 1.500 до 6.000 рубаља. Важно је схватити да што је производ јефтинији, то је његова трајност лошија, али ово се односи само на уређаје који нису бренд. Ако особа купи брендирани инструмент за мало новца, онда ће трајати неколико пута дуже, јер се тамо користи висококвалитетна база елемената. Ако треба да мерите велике раздаљине (од 300 м), онда је најбоље купити професионалне уређаје који коштају од 20 000 рубаља. Такав уређај је погоднији за мерење на отвореном.

Али поред цене и распона, постоје и друге, подједнако важне техничке карактеристике које не треба заборавити приликом куповине уређаја:

 • За висококвалитетна мерења на улици, важно је сазнати о присуству уграђеног нишана, који може бити оптички или дигитални. Тако ће запослени отклонити све грешке и ефикасно обавити посао. Ако занемарите овај параметар, постоји велика вероватноћа да ће уређај погрешити у прорачунима и да ће особа добити нетачан резултат. Међутим, ово је типично само за спољни алат, ако планирате да користите даљиномер у затвореном простору, на пример, када радите са растегнутим плафонима, онда ће то учинити било који добар уређај.
 • Уз то се узима у обзир минимална дужина коју алат може измерити. Већина купаца игнорише овај параметар, па се суочавају са проблемима када се суоче са задатком да измере удаљеност до 50 цм. Наравно, искусан корисник може користити лењир или обичну мерну траку, али ако ти алати нису при руци, посао ће постати тежи.
 • Минимална грешка. Овде је све једноставно, важно је схватити да овај параметар зависи од цене уређаја и што је већи, то је мања грешка. Проналажење јефтиног производа са минималним одступањем је готово немогуће. Важно је схватити да сви кинески уређаји имају нетачност од 1,5-3 мм.За скупе опције овај индикатор је неколико пута мањи и износи до 0,5 мм, у неким случајевима и до 1 мм.
 • Посебне способности. Важно је схватити да што више могућности пружа произвођач, то су већи трошкови производа. Најчешћи уређаји који се користе у кућним поправкама и који су у стању да мере до 20 метара коштаће корисника 2-4 хиљаде рубаља. Куповином скупих инструмената за мерење на отвореном, трошкови се повећавају 3-5 пута.

Шта одабрати, свака особа одређује независно. Ако корисник често ради са таквим алатом, онда не бисте требали гледати јефтине моделе. У супротном случају, можете уштедети неколико хиљада и пронаћи одговарајући производ који ће трајати дуго, а грешка ће бити минимална. Такође, не смемо заборавити на марку, боље је преплатити и добити квалитетан производ са гаранцијом него јефтинији непознате марке, али без њега.

Како користити уређај у затвореном?

Важно је следити опште смернице како би се мерења вршила са минималним одступањима. Неки од њих су назначени у упутству за употребу, док други долазе са искуством. Приликом мерења не постоји ништа тешко, сви су у стању да се носе са овим догађајем, чак и онај ко први пут држи овај уређај. Општа слика о правилној употреби ласерског даљиномера изгледа овако:

 • Прво треба да укључите уређај. Сви даљиномери се напајају из независног извора напајања. То могу бити стандардне батерије типа прста или пуноправне батерије. Да бисте га укључили, држите одговарајући тастер.
 • Чим се позадинско осветљење појавило на екрану, то значи да се уређај укључио. Затим се бира одређени режим, који зависи од врсте собе и карактеристика мерења. Ако се користи стандардни модел, требало би да наведете мерну јединицу и то је то.
 • Поставите инструмент на први предмет од којег мерите. Да бисте исправно инсталирали производ, само погледајте посебне ознаке на кућишту које ће вам помоћи да извршите ову радњу.
 • Након постављања уређаја на изабрано место, вреди држати притиснуто дугме за мерење. За остале радње није потребна посебна интервенција корисника, јер се извршавају аутоматски.
 • После неколико секунди, запосленом се приказују све примљене информације.

Важно је запамтити собну температуру, као и довољно осветљења. Пожељно је да буде позитиван, јер то може утицати на коначни резултат. И светлости би требало бити довољно. За спољне уређаје ово није тако категоричан параметар, јер је способан да ради под било којим условима и при било каквом осветљењу.

Оцена најбољих јефтиних уређаја

ЕЛИТЕЦХ ЛД 15

Квалитетан уређај руске производње који је погодан за кућну употребу. Опсег мерења је 15 метара, ако користите рефлектор, онда се може повећати. Погрешка мерења - 2 мм.

Ради удобности, ту су висококвалитетно позадинско осветљење екрана, аутоматско искључивање у случају дуже неактивности и функција непрекидног мерења. За мерење се користи прстна батерија. Таласна дужина - 670 нм. Тежина опреме - 77 грама.

Просечни трошак је 1.200 рубаља.

ЕЛИТЕЦХ ЛД 15

Предности:

 • Поузданост;
 • Добра грађа;
 • Погодно тело;
 • Цена.

Мане:

 • Грешка;
 • Кратка дужина.

Тесла Д20

Модел је погодан за сваку особу која није спремна да преплати неколико хиљада за бренд. Опсег мерења је 20 метара. Грешка уређаја је 3 мм. Постоји уграђена меморија. Класа ласера ​​- 2. Позадинско осветљење екрана ће омогућити мерење чак и у условима слабог осветљења. Тежина производа - 105 грама.

Продато по цени од 1.500 рубаља.

Тесла Д20

Предности:

 • Цлеар лигхт;
 • Претходна мерења се чувају у меморији;
 • Домет - 20 метара;
 • Светао екран.

Мане:

 • Грешка је 3 мм.

Ломвум ЛВ40

Одлична опција која је погодна за малу изградњу. Таласна дужина је 630-670 мм. У меморији се чува до 20 мерења. Грешка производа је мала - само 1 мм, што је позитивно. Аутоматско искључивање се јавља након 3 минута. Класа заштите - ИП54.

Ради удобности, произвођач је опремио уређај неким корисним функцијама, укључујући: израчунавање Питагорином теоремом, континуирано мерење растојања, сабирање и одузимање мерења, израчунавање површине итд. Поред тога, инструмент има ниво мехурића, што је такође леп додатак.

Просечни трошак је 1.600 рубаља.

Ломвум ЛВ40

Предности:

 • Тачност мерења;
 • Максимално време мерења је 4 секунде;
 • Уграђена меморија чува до 20 последњих мерења;
 • Једноставно управљање;
 • Додатне функције.

Мане:

 • Није пронађен.

ДЕКО ЛРД110-50м

Један од најбољих јефтиних даљиномјера који вам добро дође у сваком дому. Алат омогућава мерење на удаљености до 50 метара, са грешком од 2 мм. Производ има пријатан изглед и једноставан управљачки интерфејс, што је такође додатни плус. Посао се изводи из две батерије са малим прстом, које су довољне за дуготрајан рад. Све функције и додатне функције су исте као у претходном моделу.

Просечна цена је 1.800 рубаља.

ДЕКО ЛРД110-50м

Предности:

 • Тачност мерења;
 • Опсег рада - 50 метара;
 • Додатна функционалност;
 • Гаранција годину дана.

Мане:

 • Није пронађен.

Оцена најбољих даљиномјера за унутрашњу употребу (унутрашњи радови)

ЕЛИТЕЦХ ЛД 60 Проф

Руски развојни алат који користе многе грађевинске компаније. Производ је препознатљив по малој вредности и квалитету обављеног посла. Максимални домет је 60 метара, што је погодно за већину врста просторија. Све функције приступачности одржаване су у најбољем издању. Комплет укључује прикладну торбу за ношење.

Просечна цена је 5.400 рубаља.

ЕЛИТЕЦХ ЛД 60 Проф

Предности:

 • Тачност мерења;
 • Изглед;
 • Домет - 60 метара;
 • Мала грешка;
 • Случај укључен.

Мане:

 • Није пронађен.

АДА инструменти ЦОСМО 50

Практичан ласерски мерач удаљености дизајниран за професионалну употребу у затвореном. Максимална грешка је 1,5 мм. Производ ће се носити са већином задатака и све ће то одрадити на високом нивоу. На дну се налазе посебни одстојници који ће заштитити инструмент од случајних оштећења или пада, што утиче на издржљивост уређаја.

Продато по цени од 5.500 рубаља.

АДА инструменти ЦОСМО 50

Предности:

 • Лепо на додир;
 • Мала величина;
 • Постоји склопиви носач;
 • Продато у футроли;
 • Десетине корисних карактеристика и могућности.

Мане:

 • Наилази на брак.

Цондтрол КСП2

Добар инструмент са мерним дометом до 70 метара. Корисно на многим градилиштима. Постоје десетине корисних функција: израчунавање запремине, углова, површине, континуирано мерење итд. Класа заштите - ИП54. Комплет садржи две добре батерије. Грешка је 2 мм, што је типично за већину ових модела. Таласна дужина - 650 нм. Тежина производа - 83 грама.

Трошак је 5 300 рубаља.

Цондтрол КСП2

Предности:

 • Ниска цена;
 • Удаљеност;
 • Рад без проблема;
 • Функционални;
 • Светао екран.

Мане:

 • Није пронађен.

БОСЦХ ПЛР 25

Одличан модел врхунског произвођача који је погодан за већину врста мерења. Опсег мерења је 25 метара, али упркос томе, квалитет и тачност су обезбеђени на високом нивоу. Према купцима, то је поуздан алат са корисничким интерфејсом и склопом. За мерење је потребно до 4 секунде.

Просечна цена је 5 450 рубаља.

БОСЦХ ПЛР 25

Предности:

 • Ниска цена;
 • Укључене добре батерије;
 • Једноставан интерфејс;
 • Трајност;
 • Случај укључен;
 • 10 меморијских локација;
 • Тачност.

Мане:

 • Максимална дужина је 25 метара.

Оцена скупих уређаја за спољну употребу

Цондтрол Рангер 3

Поуздан производ дизајниран за мерења на отвореном. Максимални домет је 900 метара. Тачност мерења је 1000 мм. Рад се изводи из акумулатора. Класа заштите - ИП54. Таласна дужина - 905 нм. Постоји звучна индикација и могућност континуалног мерења.

Просечна цена је 16.300 рубаља.

Цондтрол Рангер 3

Предности:

 • Трајност;
 • Добро увећање;
 • Скупштина;
 • Постоји призор;
 • Домет је 900 метара.

Мане:

 • Није пронађен.

СНДВАИ СВ-1500А

Модел ће се носити са било којим задатком. Максимална дужина је 1,5 километара, док се тачност одржава на најбољем нивоу. То вам омогућава да рад обављате максимално брзо и квалитетно. Ради удобности постоји навој за статив.

Продаје се по цени од 14.300 рубаља.

СНДВАИ СВ-1500А

Предности:

 • Цост;
 • Домет до 1,5 км;
 • Добар квалитет израде
 • 6к увећање.

Мане:

 • Није пронађен.

БОСЦХ ГЛМ 250 ВФ + БС 150 Профессионал

Квалитетна опрема познатог произвођача, коју користи већина професионалаца. Минимална удаљеност мерења је 5 цм, максимална вредност је 250 метара. Постоје десетине корисних функција које ће вам поједноставити рад на минимум. Комплет укључује грађевински статив, што је додатна предност.

Продаје се по цени од 32.000 рубаља.

БОСЦХ ГЛМ 250 ВФ + БС 150 Профессионал

Предности:

 • Брендирани производ;
 • Дуг радни век;
 • Добра опрема;
 • Тачност - 1 мм.

Мане:

 • Није пронађен.

Брессер 6 × 25

Професионални даљиномер који ће се носити са било којим задатком. Мала тежина и димензије омогућавају вам превоз производа на било којој удаљености. Интерфејс је потпуно разумљив за професионалце и почетнике. Ласер је сигуран за очи, што је такође велики плус за такав уређај. Максимална удаљеност је 800 метара.

Продато по цени од 27.000 рубаља.

Брессер 6 × 25

Предности:

 • Квалитативна мерења;
 • Просветљење окулара;
 • Функционалност;
 • Мала тежина.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

Ласерски даљиномер ће вам помоћи да изводите било какве мере са максималном тачношћу и удобношћу. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих опција, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *