Најбољи хоби и професионални мултиметри за 2020. годину

0

Нема потребе да објашњавате професионалним електричарима како мултиметар ради, како га користити и који одабрати. Ова тема ће бити занимљива мушкарцима који су навикли да све кућне послове раде властитим рукама, али који из неког разлога нису савладали вештине коришћења овог корисног уређаја. Да би им помогао да попуне ову празнину, best-sr.designuspro.com нуди преглед најбољих аматерских и професионалних мултиметара за 2020. годину, који су саставили купци и стручњаци.

Шта је мултиметар

Када се бавите електричном енергијом, увек морате нешто измерити: напон, струју, отпор проводника, пуњење батерије или батерије. Сваки параметар се може испитати помоћу посебног алата:

 • напон - волтметром;
 • јачина струје - са амперметром;
 • отпор - омметром.

Некада су електричари морали да користе све ове уређаје, у то време довољно гломазне да свој посао обављају брзо и ефикасно. Тешко је и незгодно их носити са собом. Потребно је дуго времена да се изврше мерења тако што се свако од њих редом повеже са истраженим делом електричног кола.

Занимљиво! 1920. године британски инжењер Доналд Макади, поштански радник који одржава комуникационе системе, био је прилично уморан од све ове гужве са гомилом алата. Развио је универзални апарат - Авометар, са функцијама амперметра, волтметра и охмметра. Отуда и прва три слова у његовом имену: Ампере, Волт, Охм.

Нови инструмент је комбинација три инструмента у једном компактном телу. Свестран је. Може се користити за мерење свих основних карактеристика електричног кола.

Почео је да се назива мултиметар појавом дигиталних уређаја. Аналогни уређаји називали су се тестери или „тсесхки“, пошто је означавање типа уређаја почело словом „Ц“.

Који су мултиметри

Аналогни и дигитални су две главне врсте уређаја. У погледу цене, тачности, могућности разликују се професионални и аматерски (кућни) уређаји. Ове разлике вреди детаљније прочитати.

Аналогни

Уређај са мерном скалом и стрелицом која показује. Принцип рада је прилично једноставан. Мерна глава алата састоји се од завојнице, унутар које је уграђен ротирајући оквир, механички повезан опругом и стрелицом. Струја која пролази кроз завоје завојнице ствара у њој магнетно поље.

Током извођења истраживања, магнетоелектричне карактеристике поља се мењају, присиљавајући оквир да се окреће под одређеним углом, повлачећи стрелицу дуж скале, показујући резултат.

Аналогни уређаји нису баш тачни. Овај ефекат се донекле изравнава резањем отпорника. Преостала грешка није толико велика да се не може занемарити. Најбоље је користити дигитални мултиметар за тачније резултате.

Дигитални

Инструменти ове врсте су погоднији од аналогних инструмената јер немају вагу и стрелицу. Њих замењује екран са течним кристалима. Аналогни сигнал обрађује АДЦ (аналогно-дигитални претварач), претворен у бинарни код. Резултат је приказан на дисплеју. Ово је много погодније од откривања положаја стрелице и израчунавања вредности, узимајући у обзир поделу и градацију скале. А резултати су тачнији.

Аматерски

Најједноставнији и најјефтинији уређај са минималним скупом операција. Дизајниран за ретку кућну употребу: провера напона у мрежи, исправност сијалице, одређивање напуњености батерије или акумулатора итд. Режим бирања је веома користан за проналажење оштећених проводника електричних каблова.

Професионално

Да би дијагностиковали и поправили сложену електронску опрему, могућности аматерског тестера неће бити довољне. Потребан нам је мултифункционални комбиновани апарат способан за свакодневно вршење бројних мерења. Поред стандардних операција, они могу мерити индуктивитет калема, капацитет кондензатора, фреквенцију унутар 10 МХз и температуру, ако пакет укључује термоелемент. Опсег мерења професионалних производа је много шири од аматерског, а тачност је већа. Професионални уређаји су поуздани, издржљиви и скупљи.

Подручје примене

Пре свега, то је електрични мерни инструмент. Његова главна сврха је одређивање параметара електроенергетских мрежа. Стручњаци у области радио електронике не могу без ње. Електричари и специјалисти службе за инструментацију и аутоматизацију (инструментација и аутоматизација) свакодневно дијагностикују електричну опрему и системе аутоматизације за технолошке процесе користећи дигиталне и аналогне тестере и струјне стезаљке.

Грађевински посао у развоју не заостаје за индустријским предузећима. Модерне стамбене и пословне зграде, продавнице и ресторани имају прилично сложене инжењерске мреже:

 • осветљење;
 • Опрема за напајање;
 • системи видео надзора, сигурносни и алармни системи итд.

Све ово је опремљено најсавременијом електроником. Због тога су у грађевинарству потребни висококвалитетни мултиметри не мање него у одржавању и поправци индустријске опреме.

Савремени тестери имају пуно корисних функција које вам омогућавају да га користите не само као електрични мерни алат. Неки уређаји могу да открију ниво буке, влаге и светлости. Такав је, на пример, Про'сКит МТ-1620, произведен на Тајвану. Такви уређаји се могу користити за наоружавање инжењера безбедности.

Опсег употребе тестера данас је необично широк. Електроника и електротехника чврсто су ушли у наш живот и свакодневно нас окружују новим корисним стварима о којима нисмо могли сањати не тако давно. Постављање и поправка истих неће бити лако без тестера.

Како се користи мултиметар

На предњој плочи било ког производа налазе се утичнице (најмање три) за повезивање две жице, црне и црвене. Жице су опремљене утикачима за њихово уградњу у утичнице и сондама које обезбеђују контакт са истраженим одељком кола. Утикач црне (негативне) жице уметнут је у утичницу означену са (-) или словима "цом". Остатак утичница намењен је црвеној жици и може се означити симболима параметара који се испитују.

 1. Утичница 1 - ВΩмА. За мерење напона (В), отпора (Ω) и струје у милиамперима (мА).
 2. Утичница 2 - ЦОМ, за црну жицу.
 3. Утичница бр. 3 - 10 А, за одређивање јачине струје до 10 ампера.

У централном делу контролне табле налази се прекидач који се ротира лево и десно. Око ње су означени сектори са нумеричким вредностима.

 1. ДЦВ - сектор за истраживање напонских параметара из једносмерних извора;
 2. АЦВ - исто за наизменичну струју;
 3. Ω - сектор мерења отпора;
 4. А - сектор мерења електричне струје;

Један од положаја прекидача означен је симболима диоде и кондензатора. У истом положају се проверава интегритет проводника (режим бирања).Понекад је и овај положај означен симболом звучног таласа. То значи да уређај оглашава звучни сигнал у овом режиму. Удобно је. Руке и очи су заузети држањем тестера у контакту са водовима. Ако нема паузе, чује се „мелодично шкрипање“.
Сваки сектор је подељен на подопсеге, означене нумеричким вредностима максималне вредности измереног параметра

Важно! Свако мерење мора се извршити постављањем прекидача у положај максималне вредности измереног параметра.

Меримо напон

Најједноставнија операција. Бирач домета се пребацује на ДЦВ (једносмерни ток) сектор за испитивање батерија и акумулатора или на АЦВ сектор ради одређивања стварног напона у АЦ мрежи (у кућној утичници). Тада се прекидач поставља на положај максималне вредности параметра. На пример, треба да одредите стање АА батерије (1,5 В). Прекидач је подешен на 2000 мВ (2,0 В). Сонда црвене жице притиснута је на позитивни пол батерије, црна - на „минус”.

Екран приказује вредност 1,351 В. Батерија је нормално напуњена и у функцији.

Ако прекидач окренете на 200 мВ (0,2 В) и поновите мерење, на екрану ће се приказати вредност „1“. То значи да је изабрани опсег знатно мањи од истраженог параметра. Ако се приликом одређивања напуњености батерије на екрану појави вредност са знаком минус, корисник је преокренуо поларитет. Алат се неће погоршати од овога, а власник ће схватити да је помешао минус са плусом.

Тест отпора

Прекидач је подешен на Ω сектор, изабрана је максимална вредност, рецимо 2000 к (кило-ома). Сонде су притиснуте на стезаљке испитиваног отпорника. Ако је нумеричка вредност на екрану премала (хиљадити део), изабрани подопсег је превелик. Прекидач се помера у следећи положај, експеримент се понавља. Са сваким мерењем, тачност резултата се повећава.
Сваки отпорник може имати одступања од његове вредности, изражене у процентима. Изгледа овако: 200 кΩ ± 15%. Анализирајте резултат са толеранцијом. Ако је одступање много веће од њега, отпорник је неисправан.

Провера променљивих отпорника врши се у неколико корака. Прво се мери номинална вредност параметра (између два крајња терминала). Затим се заузврат мери отпор између средњег и крајњег терминала. У овом случају, ос отпорника се глатко окреће. Резултат би требало да варира од нуле до максимума.

Важно! Таква мерења је најбоље радити са аналогним инструментом. Погодније је посматрати глатко кретање стрелице на скали него пратити трепереће бројеве на екрану екрана.

Како измерити струју

Да би се утврдила вредност овог параметра, апарат мора бити „уграђен“ у коло. На пример, отпор који смо већ истражили притиснут је једним каблом на позитивни пол батерије. Ово је већ дијаграм. Преостаје да се једна сонда примени на негативни пол батерије, а друга на слободни терминал отпорника. Позицијски прекидач мора бити на максималној вредности.

Критеријуми избора

Како одабрати мултиметар за свој дом ако га никада нисте користили? За такве случајеве постоје одређени критеријуми вредни детаљног разматрања.

Чему служи уређај?

Ако корисник неће поправљати сложену електронику, нема смисла куповати скупи испитивач с могућношћу одређивања фреквенције, капацитета кондензатора, температуре итд. Довољно је купити јефтин дигитални инструмент са три основне функције. Помоћу ње увек можете одредити напуњеност батерије или батерије, позвонити на кабл, лампу са жарном нити, грејни елемент итд.

Осигуравање сигурног рада уређаја

Купљени испитивач мора да поднесе максимално оптерећење мрежа за које је купљен. Безбедност његовог власника зависи од тога. Према међународном стандарду ИЕЦ1010-10, уређаји су подељени у четири категорије према нивоу електричне сигурности, са одговарајућом ознаком на табли:

 1. ЦАТ И, за испитивање нисконапонских кола електронских уређаја.
 2. ЦАТ ИИ.Погодно за мерења у стану, али само до расклопних уређаја.
 3. ЦАТ ИИИ. Испитивач са таквом заштитом може истражити параметре међуподних дистрибутивних мрежа.
 4. ЦАТ ИВ се користи за преглед спољашњих електричних мрежа.
  За домаћу употребу изаберите уређаје категорије ИИ и ИИИ.

Захтеви сонде

Сонде су у директном контакту са рукама корисника и оптерећеним проводником. Њихове ручке су изоловане. Информације о категорији безбедности и оптерећењу отиснуте су на ручки. Заштитна избочина на дршци штити носиоца од нехотичног додиривања контактног дела.

Важно! Забрањено је радити са сондама чија је изолација оштећена. Треба их заменити новим чија електрична својства одговарају безбедносној категорији производа.

Избор по цени

Основна мерења могу се извршити било којим тестером. Испитивач за кућну употребу, власнику неће донети профит по дефиницији. Због тога морате одабрати јефтин уређај. Вредност инструмента одређена је његовом функционалношћу:

 • класа тачности;
 • присуство уграђене меморије за чување најновијих резултата мерења;
 • поправљање резултата;
 • способност проучавања параметара капацитивне опреме, индуктивности, фреквенције и температуре.

За кућну употребу није потребан посебно прецизан инструмент. Најјефтинији дигитални мултиметар има тако минималну грешку да га можете занемарити. Потреба за осталим горе наведеним функцијама зависи од купца.

У сваком случају, боље је дати предност тестерима средње класе. Довољно су тачни, издржљиви и могу дуго трајати. Ако се неке операције у почетку чине непотребним, могуће је да ће временом корисник стећи искуство и ценити их.

На шта још обратити пажњу

Поред основних, савремени дигитални уређаји имају и корисне додатне функције:

 • приказ позадинског осветљења;
 • НЦВ - открива присуство напона у проводнику при приближавању, без успостављања директног контакта, што значајно повећава сигурност корисника;
 • тон бирања са звучним сигналом, који омогућава утврђивање присуства прекида кабла или неисправности жаруље са жарном нити "по уху";
 • ХОЛД - фиксација на екрану последњег резултата је врло згодна у случају када нумеричку вредност измереног параметра треба записати или меморисати;
 • аутоматско подешавање опсега омогућава вам да прекидач подесите само на измерени параметар и није потребно бирати његову максималну нумеричку вредност, јер то тестер ради самостално.

Важно! Информације о упису испитивача у Државни регистар мерних инструмената занимљиве су професионалним електричарима. Такви инструменти морају бити подвргнути периодичној верификацији у овлашћеним лабораторијама, уз извршење одговарајућих аката.

Потврда о регистрацији није обавезна за кућни инструмент.
Присуство додатних функција чини употребу алата што погоднијом и продуктивнијом, истовремено повећавајући његову цену.

Врхунски произвођачи

 1. АББ. Шведска / Швајцарска. Ужа специјалност: електротехника, енергетика, информациона технологија. Производња у Европи, Азији. САД и Бразил.
 2. УНИ-Т, Кина. Највећи азијски произвођач електричних алата. УНИ-Т производи су јефтини тестери са добром функционалношћу.
 3. Тесто, Немачка. На тржишту од 1957. Почетна специјализација - производња меда. технологија. 70-их година компанија почиње да производи контролне и мерне уређаје. Популарни Тесто модели су веома тражени међу професионалцима.
 4. Стенли, САД. Производи мерне инструменте од 1843. године.Данас ова моћна корпорација производи висококвалитетне, издржљиве професионалне алате.
 5. Флуке, САД. Компанија је један од светских лидера у дизајну и производњи дигиталних тестера. Популарност модела објашњава се високим квалитетом израде, лакоћом употребе и дуготрајним радом.
 6. Мастецх, Хонг Конг. Специјализација: струјне стезаљке, напајања, мултиметри. Јефтини и висококвалитетни модели.
 7. Викторе. Власник заштитног знака је америчка компанија Вицтор Елецтроницс. Специјализација: струјне стезаљке, мултиметри, тахометри. Произведено у Кини. Вицтор - висококвалитетни буџетски уређаји.
 8. Хиоки, Јапан. Једна од највећих компанија на свету за производњу тестера, стезаљки итд.
 9. Бисон. Руски произвођач алата за кућне радиности. Квалитетни и јефтини модели тражени су на домаћем тржишту.

Ово нису сви произвођачи тестера квалитета. Коју компанију је боље купити зависи од вас. Послушајте препоруке искусних корисника, сазнајте колико кошта модел који вам се свиђа и донесите одлуку.

Где могу да купим

Повољни модели могу се наћи у било којој продавници грађевинских алата. Ако је потребан одређени модел, боље је да га наручите путем Интернета у мрежи. Списак њих можете пронаћи на Иандек-Маркету уношењем имена модела у траку за претрагу.

Пре куповине, требало би да прикупите све информације о уређају који вас занима, саслушајте савете и препоруке искусних мајстора, проучите опис уређаја, његове карактеристике, сазнајте колико кошта и донесите одлуку.

Оцена квалитетних мултиметара

10. Елитецх ММ 100

Преглед отвара јефтин модел ММ100 руске марке Елитецх. За само 280 рубаља можете измерити све што вам треба у кући, на селу или у аутомобилу. Квалитет жица је лош. Искусни корисници саветују да их одмах промене. Рецензије производа су углавном позитивне. Радиоаматери могу да провере транзисторе, диоде, отпорнике. Звук звона је слаб, али је присутан. Није лоша опција за кућну употребу.

Елитецх ММ 100

Предности:

 • доступност свих основних функција;
 • тон бирања са звуком;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • слаб тон бирања.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Елитецх ММ 100 / Русија Покреће га елемент 6ЛР61, 9В. Мерење напона наизменичне (до 750 В) и једносмерне (до 1000 В) са грешком од 2%, струје (до 1000мА), отпора до 2 МΩ. Проверава диоде, транзисторе на пробој, звони на проводницима. Садржи две жице са сондама.280 рубаља

9. ИЕК Цомпацт М182

Још један уређај руског дизајна. Софтвер међународног стандарда ИЕЦ1010-10 одговара другој категорији безбедности (ЦАТ ИИ). Прекидач домета је јасно фиксиран у изабраном положају. Тело је направљено од добре пластике, издржљиво. Уређај је компактан, џепне величине, али мери прилично прецизно. Грешка не прелази 1%. Није лош уређај за мало новца.

ИЕК Цомпацт М182

Предности:

 • компактна величина;
 • звучни режим бирања;
 • јефтин.

Мане:

 • квалитет жица је лош;
 • тон бирања је слаб.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
ИЕЦ Цомпацт М182 / РусијаКласа заштите од прашине и влаге ИП20. Мерења ДЦВ од 0,2В до 500В, АЦВ - 200В и 500В, струја од 2 до 200мА, отпор - до 2МΩ. Начини провере диода, транзистора, бирања звуком. Садржи две жице са сондама.342 руб

8. Бисон МКС-600

Једноставан тестер за врло скроман новац. Дизајн је необичан. Жице су залемљене за плочу. С једне стране, више нема потребе да их залепите у конекторе и на крају рада уклоните одатле. Проблеми ће настати када постоји жеља да се они замене. Избор подопсега врши се округлим прекидачем, а сами мрежни параметри - клизним прекидачем испод екрана. Бисон МКС-600 се добро носи са својим радом и јефтин је, само 280 рубаља.

Бисон МКС-600

Предности:

 • врло приступачна цена;
 • компактна величина;
 • врши сва основна мерења.

Мане:

 • кратке интегралне жице.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Бисон МКС-600 / РусијаНапајање - елемент 23А, 12В. Сигурносна категорија ЦАТ ИИ. Мерења АЦВ / ДЦВ до 500 В, струја до 200 мА, отпор до 20 000 кОхм. Режими тестирања диода, звучни континуитет. Жице са сондама залемљене су на плочу.280 рубаља

7. УНИ-Т УТ 33А

Мали тестер реномираног кинеског произвођача. Све параметре мери довољно тачно за дом. Први уређај са аутоматским избором домета у прегледу штеди корисника од непотребних манипулација, понекад погрешних, услед чега уређаји отказују. Жице су сасвим добре. Чепови се добро уклапају у утичнице, контактни делови су чврсти. Материјал кућишта - висококвалитетна пластика.

УНИ-Т УТ 33А

Предности:

 • висококвалитетне жице;
 • издржљиво тело;
 • аутоматски избор опсега.

Мане:

 • нема позадинског осветљења екрана.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
УНИ-Т УТ33А / КинаМери ДЦВ до 500В, АЦВ до 500В, струју не већу од 10А, отпор проводника и отпорника до 40МΩ. Испитује диоде и транзисторе. Режим континуитета са звуком. Опсег мерења се бира аутоматски. Садржи две жице са сондама.700 рубаља

6.ЦЕМ ДТ-912

Један од лидера у производњи мерне опреме на азијском тржишту, кинеска компанија Схензхен Евербест Масхинери ЦО, представљена је у прегледу са моделом ЦЕМ ДТ-912. Повољан дигитални уређај са стандардним карактеристикама у робусном гумираном кућишту. Екран је велик, са позадинским осветљењем и великим бројевима. Покреће је Крона батерија. Заштиту од преоптерећења пружају два осигурача, 10 А и 200 мА. Тон бирања је гласан, жице су високог квалитета. На полеђини кућишта налази се увлачиви сталак. Врло згодна ствар за рад за столом. Просечна цена је 1029 рубаља. Одличан уређај за дом.

ЦЕМ ДТ-912

Предности:

 • удобно, издржљиво тело;
 • гласан тон бирања;
 • велики екран са великим бројевима и позадинским осветљењем.

Мане:

 • ручни избор опсега.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
ЦЕМ ДТ-912 / КинаМерење АЦВ / ДЦВ до 600 В, струја до 10 А, отпор до 2 МΩ. Начини провере диода, транзистора, бирања звуком. Ручни избор опсега. Садржи две жице са сондама. Додатно: позадинско осветљење екрана, фиксација мерења.1029 рубаља

5.ПМ 19 пикметар

Кинеску компанију Пеакметер у нашем прегледу представља ПМ 19. Кућиште је направљено од издржљиве пластике у гумираној љусци. Скуп стандардних операција допуњен је способношћу одређивања фреквенције и температуре, поправљања резултата (ХОЛД), указивања на преоптерећење и ниво напуњености батерије. Избор домета је аутоматски. Екран је велик, са осветљењем и великим бројевима.

ПМ 19 пикметар

Предности:

 • издржљиво, ергономско тело;
 • велики екран са позадинским осветљењем;
 • проширена функционалност;
 • аутоматски избор опсега.

Мане:

 • није идентификовано.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
ПМ 19 Пеакметер / Кина Мерења ДЦВ до 1000 В, АЦВ до 750 В, струја до 10 А, отпор до 60 МΩ, фреквенције до 10 МХз, температуре до 1000 ° Ц, Испитује диоде и транзисторе. Режим континуитета са звуком. Опсег се бира аутоматски. Опремљен додатком. функције позадинског осветљења екрана, снимање резултата, индикација преоптерећења и пуњења батерије. Испоручује се са две жице са сондама и термоелементом.1714 рубаља

4. Мастецх МС 8229

Производ познате хонгконшке компаније. Широк спектар основних мерења. Поред њих, можете мерити влажност, фреквенцију, температуру, осветљеност и оптерећење буком (џепна лабораторија за индустријске санитарије). Робустан случај. Велики екран са позадинским осветљењем. Опсег се бира аутоматски и ручно (ако је потребно). Уређај је укључен у Државни регистар, подлеже периодичним проверама и може се користити у професионалним активностима за издавање званичних протокола мерења.

Мастецх МС 8229

Предности:

 • издржљиво тело;
 • велики дисплеј;
 • импресиван скуп функција и могућности;
 • јефтин.

Мане:

 • није идентификовано.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Мастецх МС 8229 / Хонг Конг Мерења ДЦВ до 1000 В, АЦВ - до 750 В, струја до 10 А, отпор унутар 40 МΩ, фреквенција до 100 кХз, температура до 1000 ° С, осветљење - до 40000 лук, влажност - у опсегу од 20 до 95%, звук оптерећења у распону од 40 до 100 дБ. Начини провере диода, транзистора, бирања звуком. Прерасподела мерења се бира аутоматски. Постоји позадинско осветљење екрана, фиксирање резултата, индикација преоптерећења и пуњења батерије. Укључује сонде, термоелемент. Покрећу је 3 ААА батерије.5145 рубаља

3. Тесто 760-1

Професионални дигитални тестер високог квалитета, средњег сегмента цена, са сетом стандардних операција. Опсег се бира аутоматски. Уређај се разликује од модела других произвођача у одсуству ротационог прекидача. Параметар се бира притиском на један од три тастера у средишњем делу кућишта. Свака од њих је означена одговарајућим симболима. Поновним притиском десног тастера можете прећи у ручни режим.

Екран је врло велик, 5,5к5,5 цм. Испод његове доње ивице налазе се три мала дугмета за укључивање функција Холд (фиксирање последњег резултата), одређивање фреквенције, минималне и максималне вредности параметра који се проучава.

Испитни каблови високог квалитета са дугим водовима На полеђини кућишта налазе се прорези за њихово причвршћивање. За њихову везу са уређајем на предњој страни кућишта постоје три утора. Сет укључује гумене чепове дизајниране да заштите дизалице од прашине и влаге. Уређај је укључен у Државни регистар.

Одличан професионални алат по разумној цени.

Тесто 760-1 је најмлађи производ у овој линији. Његова старија „браћа“: Тесто 760-2 и 760-3 одликује се присуством својеврсне динамичке скале на дну екрана (попут аналогних тестера). Старији уређаји коштају два, односно три пута више.

Тесто 760-1

Предности:

 • издржљиво, ергономско тело;
 • оригинални дизајн;
 • велики екран са светлим позадинским осветљењем;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • није укључен термоелемент.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Тесто 760-1 / НемачкаМерења АЦВ / ДЦВ до 600 В, струја до 10 А, отпор до 40 МΩ, фреквенција до 0,514 МХз, температура, капацитет до 100 μФ. Проверава диоде и транзисторе, звони на проводницима. Аутоматски бира границу мерења. Садржи две жице са сондама. Додатне функције фиксирања мерења и осветљења екрана. Наведено у државном регистру мерних инструмената.6599 рубаља

2. Ласерлинер Мултиметер Посцет КСП

Немачка компанија Ласерлинер више није нова на тржишту мерних инструмената. Њени производи су веома тражени међу професионалцима широм света. Ласерлинер производи појавили су се на домаћем тржишту 2018. године. У нашем прегледу га представља модел Мултиметер Посцет КСП. Професионални алат са читавим низом неопходних операција. Аутоматски избор опсега. Традиционални ротациони прекидач за избор параметара налази се у централном делу кућишта. Велики екран је осветљен. Додатне функције:

 • Држите (поправљање резултата);
 • пренос података путем Блуетоотх-а;
 • мерење фреквенције;
 • уграђена батеријска лампа.

Одличан уређај за дом.

Ласерлинер Мултиметер Посцет КСП

Предности:

 • удобно, издржљиво тело;
 • аутоматски избор опсега;
 • велики дисплеј са позадинским осветљењем.

Мане:

 • при мерењу неких параметара грешка је велика.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Ласерлинер Мултиметер Поцкет КСП / НемачкаМери ДЦВ и АЦВ до 600 В, струју до 10 А, отпор до 40 МΩ, фреквенцију до 0,01 МХз, капацитет до 4000 микрофарада. Начини провере диода, транзистора, бирања звуком. Опсег мерења се бира аутоматски. Садржи две жице са сондама. Додатне функције фиксирања мерења и осветљења екрана, преноса података преко Блуетоотх-а, лампе. 7439 рубаља

1. Флуке 17Б +

Производи америчке компаније Флуке добијају најбоље критике професионалаца. У нашем прегледу представља га модел Флуке 17Б +. Робусно кућиште је затворено гумираним плаштом који је у складу са заштитом од улаза ИП40.Батерије - две АА батерије. Скуп функција је стандардан. Избор домета је аутоматски. Потребни параметар се бира ротационим прекидачем.

Екран је велик, позадинско осветљење је светло. Да бисте видели максималне и минималне резултате, постоји дугме са одговарајућим симболима. Квалитетне сонде, са заштитним поклопцима за заштиту од кратких спојева. Жице су дугачке и меке. Веома квалитетан уређај, подједнако користан за аматере и професионалце.

Флуке 17Б +

Предности:

 • робусно кућиште, заштићено од прашине и влаге;
 • велики екран, светло позадинско осветљење;
 • аутоматски избор опсега;
 • јасна упутства.

Мане:

 • није идентификовано.

Назив модела / маркаСпецификацијеПросечна цена
Флуке 17Б + / САДМерења АЦВ и ДЦВ до 1000 В, струја до 10 А, отпор до 40 МΩ, фреквенција до 0,1 МХз, капацитет до 1000 μФ. Начини провере диода, транзистора, бирања звуком. Опсег се бира аутоматски. Комплет укључује две жице са сондама, термоелемент. Поред тога, функције фиксирања мерења и позадинског осветљења екрана. 7439 рубаља

Мултиметар је врло користан алат за кућну и професионалну употребу. Број произвођача и пуњење модела могу збунити новајлију која жели да купи овај уређај. Уредници сајта надају се да ће наша рецензија помоћи будућим корисницима да пронађу одговоре на већину питања која се појаве и да не праве грешке при одабиру одговарајуће опције.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *