❄Најбољи минибарови за 2020. годину

0

Домаћи мини-бар ће бити одличан додатак унутрашњости, а такође ће вам омогућити да скупа алкохолна пића држите у правим условима, омогућавајући вам да сачувате укус елитног алкохола. Такав комад намештаја уклопиће се у било који дизајн простор. Може се безбедно представити као поклон добром пријатељу или вођи. Каталог такве робе радује обиљем, међутим, тако широк асортиман збуњује купца. Наш чланак ће помоћи читаоцима да схвате који мини-бар је боље ставити код куће, а који се може инсталирати у канцеларији или хотелу.

Шта је то

Минибар је контејнер који одржава константну температуру, укључујући и прилично ниску. Често су неки модели опремљени замрзивачем за коцкице леда. Такође, такви предмети се називају колекција вина или фрижидер. Поред тога, унутрашњост бара састоји се од преграда, стаклених полица и малих количина грицкалица (на пример, чипс од пива).

Такви уређаји су често опремљени посебним сензорима за праћење који вам омогућавају да контролишете које пиће је повучено из колекције вина, док се израчунава његов трошак. Присуство таквих модела оправдано је само за хотеле. За кућну употребу ова функција није потребна.

Дизајн

Савремени уређаји долазе у најразличитијим форматима. Постоје стандардни модели у облику ормарића, а постоје и производи који могу постати одличан украс за собу, захваљујући свом оригиналном изгледу, који може одражавати личност и карактер власника. Које су главне разлике у винарији?

Прво, мини-бар може бити уграђен или преносив. Уграђени модели се купују за хотеле или за канцеларије у канцеларијама. Избор таквих производа је због неспремности да се обрати пажња на ову додатну опрему. Такође, слични модели могу се користити у малим становима. У овом случају вински ормар не мора бити изабран према посебним захтевима, довољно је да одговара величини.

Што се тиче преносивих опција, оне су увек засебан део унутрашњости, па такве шипке имају ексклузиван дизајн. Ова карактеристика може узроковати потешкоће купцима, јер колекција вина треба да одговара општем стилу просторије у којој ће се налазити.

Врата ормарића за вино су потпуно провидна. Такве опције воле власници хотела, јер гост може истражити алкохолни асортиман без отварања фрижидера. У случају оригиналних модела, врата су дизајнирана у складу с тим. Број унутрашњих одељака варира у зависности од потреба купца.

Корисна запремина

За канцеларијске опције довољно је 20-30 литара. Не захтевају много полица, а замрзивач није обавезан.

За истинске сладокусце доброг алкохола и сакупљаче скупих пића можете одабрати модел дизајниран за 70 литара.

Ако постоји потреба за винским подрумом са замрзивачем, онда треба потражити робу са показатељем од 90 литара. Ретке су, скупе, али у потпуности оправдавају њихову цену.

Систем хлађења

 • Апсорпциони систем је скупља опција, али истовремено је обезбеђен минимални ниво буке.
 • Термоелектрични систем. Препоручујемо ове моделе. Њихов трошак је прихватљив, а обим је низак. Штавише, лакше их је одржавати, а поправке неће коштати уредну суму. Ниска потрошња енергије такође ће бити додатни плус.
 • Тип компресора - најбуџетнији минибарови, али јефтини не значе лоше. Савремене технологије омогућавају производњу винарија са одличним параметрима, дугим веком трајања и могућношћу уградње шанка у било коју просторију.

Подршка температуре

Приликом разматрања ове ставке треба узети у обзир какви ће алкохолни производи бити у винарији. У продаји можете пронаћи опције дизајниране само за једну врсту пића, али постоје и универзални производи. Међутим, препоручујемо да у мини бару сместите само оне врсте алкохола којима је потребно одржавање исте температуре.

Ако корисник има богату колекцију алкохолних пића, најбоље је да се одлучите за кабинет са више температура. Такав уређај карактерише подршка различитим показатељима степени Целзијуса у различитим одељцима.

Остале карактеристике избора

Ако купац нема довољно новца за скупи мини-бар, онда боце са вином може да чува на посебним дрвеним полицама. Најчешће се такви дизајни допуњују одељцима за наочаре.

Такође, шипке се често уграђују у ормаре или ормариће. Алкохол се чува на зрцалној полици и затвара малим вратима. Такве опције су биле тражене у прошлости, али су преживеле до данас, иако у мало модернизованом дизајну.

Поред тога, мини барови су популарни у следећим врстама: сувенири направљени у облику глобуса или пивског бурета, столови на точковима, винске кутије уграђене у софу.

Минибарови могу бити отворени. У овом случају, читава колекција је на видном месту, али овај метод није у потпуности погодан за нека пића која не могу бити изложена директној сунчевој светлости. Постоје стационарни модели и преносиве преносиве опције: можете их понети са собом на дуго путовање.

По жељи корисник може производу додати разне додатке, на пример осветљење, украсне елементе, огледала. Такође, уз накнаду, можете наручити мини бар са јединственим ауторским дизајном.

Карактеристике складиштења

Куповина чак и најскупљег ормарића не може гарантовати изврсно очување алкохола без испуњавања основних захтева. Ови захтеви су следећи:

 • Вино се мора чувати под одређеним углом, иначе ће пиће ферментирати и изгубити укус, као и постати опасно по здравље. Поред тога, вино мора бити скривено од јаког светла, тако да отворена шипка неће радити.
 • Слатки ликери више воле топлину. На ниским температурама ово пиће ће постати мутно.
 • Виски, вотка и коњак. У овом случају, оптимални услови складиштења су хладан, усправан положај и низак проценат влажности.

Оцена најбољих минибара за 2020. годину

Компресор

Теслер РЦ-73 дрво

Одлична опција за оне који желе да купе јефтин вински ормар. Дизајн производа је скроман, споља је направљена од дрвета, тако да корисник лако може сакрити присуство мини бара од знатижељних очију. Неупадљиви дизајн такође ће омогућити да се производ лако уклопи у било који ентеријер, постајући његов пуноправни елемент.

Корисна запремина је 68 литара. Ово је довољно за чување ваше кућне колекције. Замрзивач ће бити велика предност. Унутрашњост бара укључује неколико прикладних полица на које можете сместити не само бочице, већ и грицкалице.

Полице су направљене од метала, тако да на њих без страха можете ставити скупе боце. Постоје и одељци за угаоне и хоризонталне напитке. Ниска потрошња енергије биће леп бонус за куповину.

Теслер РЦ-73 дрво

Предности:

 • присуство одељка за замрзавање;
 • скроман и пријатан изглед;
 • низак ниво јачине звука;
 • прихватљива цена;
 • мале снаге.

Мане:

 • захтева периодично одмрзавање.

Просечни трошак је 9.500 руских рубаља.

Теслер РЦ-55

Ова колекција вина идеална је за оне кориснике који немају велику собу за чување алкохола. Компактни минибар долази у неколико боја. Доступно и са завршном обрадом од дрвета.

Корисна запремина је 50 литара. Упркос својој малој величини, произвођач је уградио претинац за замрзавање у вински ормар. Унутрашњост садржи само једну полицу од трајног металног материјала. Такве дизајнерске карактеристике ће пружити могућност инсталирања боца строго вертикално (за нека пића ово је важна тачка), док ће бити простора за складиштење грицкалица. Уређај ради врло тихо и ниво потрошње енергије обрадоваће буџетске кориснике.

Теслер РЦ-55

Предности:

 • ниска цена;
 • осетљив ниво буке;
 • модеран дизајн и избор боја;
 • може се лако инсталирати у малој соби;
 • дуг радни век.

Мане:

 • мали помак;
 • потребно је одмрзавање.

Просечни трошак је 7000 руских рубаља.

Термоелектрични

Гастрораг БЦХ-40БЛ

Модеран уређај који ће бити одличан додатак унутрашњости како у стану, тако и у канцеларији. Минибар је опремљен аутоматским системом вентилације. Не испушта гласне звукове и садржи пристојну количину елитних пића.

Запремина мини-бара је мала, износи само 40 литара, такође нема замрзивача, па је избор алкохола за складиштење у таквом ормарићу донекле ограничен. Карактеристике унутрашњег дизајна омогућавају вам да складиштите пића у вертикалном и хоризонталном положају, биће места и за грицкалице. Произвођач је колекцију вина допунио постољима за чаше или чаше. Ово је врло згодан додатак који ће спасити корисника од сломљених контејнера.

Велики плус биће присуство система Но Фрост. То значи да фрижидер не захтева одмрзавање. Температура у њему циркулише и распоређује се равномерно. Тело је направљено од челика, што уређају даје леп изглед, а уједно гарантује дуг радни век.

Гастрораг БЦХ-40БЛ

Предности:

 • Систем без смрзавања;
 • издржљиво тело;
 • стилски дизајн;
 • дуг радни век;
 • врата се могу заменити;
 • ту је замак.

Мане:

 • мали помак;
 • нема замрзивач.

Просечни трошак је 11.000 руских рубаља.

Гастрораг БЦВХ-68

Опремљенији модел повољно се издваја од својих колега присуством два температурна режима. Први одржава температуру унутар 8-18 степени. Ово су оптимални услови за чување скупог вина, а други се разликује за 2-3 степена, што вам омогућава складиштење јаког алкохола. Ове зоне су међусобно одвојене вратима, која омогућавају равномерну расподелу температуре унутар одељака.

За већу удобност, производ је опремљен металним полицама. Њихов положај и висина могу се мењати у зависности од потреба корисника. Држачи за чаше и грицкалице допуњују задовољство коришћења мини бара. Ту је додирна плоча за подешавање главних параметара, а динамички систем хлађења омогућиће вам хлађење пића у најкраћем могућем року.

Гастрораг БЦВХ-68

Предности:

 • два одељка са различитим температурним зонама;
 • постоји посуда за вино;
 • брзо хлађење;
 • прелеп изглед.

Мане:

 • нема замрзивач.

Просечни трошак је 15 000 руских рубаља.

Схиваки СХРФ 50 РТ

Сасвим стандардна верзија квалитетног мини бара. Метално кућиште, запремине 50 литара, полица за полице која се по потреби може померати, а ту су и држачи за грицкалице и чаше. У случају неусклађености, карактеристике дизајна и ентеријера лако се прилагођавају једна другој, наиме: корисник може лако да надјача врата. Низак ниво буке омогућиће вам да инсталирате колекцију вина у спаваћу собу.

Модел се сам одмрзава, ако је потребно, унутра се не ствара мраз. Низак ниво потрошње енергије додаје предности овом производу. Поред тога, унутрашња температура се лако може прилагодити на захтев власника.

Схиваки СХРФ 50 РТ

Предности:

 • систем Но Фрост;
 • тих рад;
 • компактност;
 • трајни материјали;
 • дуг радни век.

Мане:

 • продаје се у већини случајева само по наруџби;
 • нема замрзивач.

Просечни трошак је 8.000 руских рубаља.

Адсорпција

Индел Б Ицеберг 40

Лаган, компактан и покретљив, минибар се може складно интегрисати у собни намештај, ослобађајући простор у уским просторима. Ако корисник више воли да вински подрум инсталира одвојено, онда то може и са лакоћом - није потребно уграђивати уређај. Такође бих желео да приметим висококвалитетну италијанску производњу која гарантује дуг век трајања робе.

Вински подрум има мали капацитет - 40 литара. Постоји полица која се може прилагодити. Осветљење унутар фрижидера биће велики плус. Поред тога, мини-бар има уграђени термостат који регулише одржавање константне температуре. Због тога корисник не мора да брине о сигурности својих пића.

Индел Б Ицеберг 40

Предности:

 • присуство термостата и позадинског осветљења;
 • свестраност инсталације;
 • тих рад;
 • висок ниво квалитета;
 • стилски дизајн;
 • уштеда енергије.

Мане:

 • релативно висока цена.

Просечни трошак је 21.000 руских рубаља.

Индел Б Дринк 60 Плус

Одличан модел за оне који планирају да носе минибар са собом. Таква карактеристика је доступна захваљујући посебно издржљивим производним материјалима који се не плаше падова и случајних удара. Што се тиче врата, она су направљена од каљеног стакла, које неће пуцати или пуцати ако се непажљиво користе, али упркос томе, саветујемо вам да будете опрезни приликом употребе производа.

Термостат је у стању да одржава потребну температуру што је тачније могуће. Аутоматско одмрзавање уштедеће кориснику време и труд.

Индел Б Дринк 60 Плус

Предности:

 • високе чврстоће;
 • дуг радни век;
 • не испушта гласне звукове;
 • нема потребе за одмрзавањем;
 • стилски дизајн.

Мане:

 • висока цена;
 • тешко наћи у продаји.

Просечни трошак је 35.000 руских рубаља.

Дометиц Цлассиц РХ 449 ЛДАГ ФС

Нашу оцену употпуњује шведски производ који испуњава све европске стандарде и захтеве. Тело модела је издржљиво, постоји поуздан алуминијумски оквир, у који су уграђена стаклена врата, која се одликују поузданошћу.

Електронска плоча је дизајнирана за контролу главних параметара. Температура унутар коморе регулише се посебним „паметним“ системом, који је у стању не само да одржи потребан број степени, већ и да значајно смањи ниво потрошње енергије.

Дометиц Цлассиц РХ 449 ЛДАГ ФС

Предности:

 • лакоћа коришћења;
 • робусна конструкција;
 • стилски дизајн;
 • светло позадинско осветљење;
 • пажљиво промишљен систем.

Мане:

 • висока цена;
 • мала запремина - 40 литара.

Просечни трошак је 50 000 руских рубаља.

Упоредна табела техничких карактеристика:

Назив производа СнагаТежина (кгТом л
Теслер РЦ-73 дрво0,42 кВх1668
Теслер РЦ-55142,3 кВх1650
Гастрораг БЦХ-40БЛ0,7 кВ1540
Гастрораг БЦВХ-680,083 кВ1644
Схиваки СХРФ 50 РТ0,5 кВх12.850
Индел Б Ицеберг 400,69 кВ15.840
Индел Б Дринк 60 Плус75 вати20.660
Дометиц Цлассиц РХ 449 ЛДАГ ФС75 вати1940

Ако сте имали искуства са употребом производа описаних у оцени, напишите своје коментаре у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *