Најбољи мини трактори за летње викендице за 2020. годину

0

Откако је мајмун први пут узео штап у руку, стално се развијају нови и модернизују стари уређаји и механизми за олакшавање људског рада. Развојем малог бизниса у пољопривреди, као и повећањем броја и величине приватног пољопривредног земљишта, све је већа потреба за повећањем продуктивности и механизације људског рада у пољопривреди уз минимална улагања у реализацију овог задатка. Потражња генерише понуду, а на тржишту постоји огромна количина баштенског алата и опреме који олакшавају рад баштована, летњих становника, баштована и пољопривредника. Нису последње место заузели мини трактори који могу помоћи човеку у обради прилично велике површине земље. Уредници сајта "best-sr.designuspro.com" помоћи ће вам да разумете питање избора мини трактора.

Мини трактор - шта је то

Не постоји званични концепт „мини трактора“. Постоји званична класификација самоходних возила, према којој самоходна возила категорије Б понајвише потпадају под концепт „мини трактора“ - самоходних уређаја са гусеницом и точковима са мотором снаге мање од 27,5 кВ (37,4 кс).

Сви мини трактори, укључујући и домаће, подлежу регистрацији инспекције Гостекхнадзор, подлежу опорезивању и морају се редовно прегледати. Поред тога, лице које ће управљати мини трактором мора имати возачку дозволу трактора са отвореном одговарајућом категоријом за право управљања самоходном машином.

Ако се мини трактор креће јавним путевима, а максимална брзина пасоша је већа од 20 км / х, поред горе наведених докумената, са собом морате имати и ОСАГО политику. Ако се мини трактор превози у задњем делу аутомобила, приколице или полуприколице, не морате да издајете ОСАГО полисе.

Важно је знати да мотокултиватор са приколицом није мини трактор, не подлеже регистрацији код Гостекхнадзора и забрањена је вожња таквим возилима на јавним путевима.

Од чега се састоји мини трактор

Мини трактор није минијатурна копија великог трактора, већ комплетан механизам.

Главни елементи мини трактора:

 • Рам;
 • Мотор;
 • Преношење;
 • Управљајућа тела;
 • Уређаји за спољно осветљење;
 • Извод снаге;
 • Хидраулични систем.

Задржимо се на сваком елементу мало детаљније.

Рам

Оквир је оно за шта су причвршћени мотор, елементи преноса мини трактора и прикључени уређаји. Оквир носи главно оптерећење од тежине елемената трактора и терета који настаје употребом прикљученог алата (плуг, култиватор, дрљача, сејалица, сечиво).

Уградња прикључака је могућа и иза трактора и испред. То вам омогућава да користите мини-трактор не само у пољопривредним радовима, већ и за обављање широког спектра комуналних послова, као што је чишћење територије од блата и снега.Такође се може користити са теретном приколицом, као возило које омогућава превоз малих терета на даљине унутар територије предузећа. Оквир трактора може бити једноделни и зглобни. Зглобни оквир мало компликује дизајн без значајног повећања трошкова, али омогућава бољу управљивост и способност проласка кроз земљу.

Мотор

Мини трактори су опремљени четворотактним дизел или бензинским мотором. Бензински мотори су лакши и лакши, али дизел мотор има глаткији одзив обртног момента у ширем опсегу брзина радилице, што дизелу омогућава бољу обраду различитих оптерећења. Поред тога, дизел мотор је економичнији.

Савремени мотори, чак и најмање снаге, опремљени су електричним покретачем, што поједностављује његов рад.

Преношење

На мини тракторима уграђен је ручни мењач. Број брзина унапред варира од 4 до 8; за уназад обично постоје 2 брзине.

Пренос обртног момента са мотора на преносник, на тракторима мале снаге, може се извршити помоћу клинастог преносника, што поједностављује распоред елемената трактора међу собом.

Огибљење трактора нема опруге или амортизере. Задња осовина је круто причвршћена за оквир, испред се користи уравнотежено вешање. Неки модели имају могућност промене ширине колосека.

Управљајућа тела

Мини трактори, углавном, немају затворену кабину. То је учињено, пре свега, ради смањења величине и тежине, поједностављења утовара, истовара и транспорта, смањења трошкова трактора и ефикаснијег коришћења снаге мотора, без трошења на микроклиму кабине и померање вишка тежине. Сви електрични уређаји и прекидачи су поуздано заштићени од влаге. Материјали од којих су направљене команде су издржљиви и равнодушни на екстремне температуре и високу влажност.

Спољни уређаји за осветљење

Врло често пољопривредни радови у пролеће и јесен у години започињу рано ујутру и завршавају у касним вечерњим сатима. Да не би било ограничења за употребу мини трактора током дана, опремљен је довољно снажним фаровима који вам омогућавају рад у периоду недовољног осветљења.

Будући да се мини-трактор може кретати јавним путевима, може бити опремљен показивачима правца, предњим и задњим и кочионим светлима.

Извод снаге (ПТО)

Присуство карданског вратила чини мини-трактор свестранијим, јер омогућава повезивање додатне опреме помоћу погонског карданског вратила, за чији рад је потребан додатни погон, на пример четком за пометање стаза.

Хидраулични систем

Мали хидраулични систем је неопходан за аутоматизацију процеса подизања у транспортни положај и спуштања у радни положај прикључка трактора.

Компаније за производњу мини трактора и њихови производи

У свакој земљи у којој је приватна пољопривреда добро развијена постоји производња опреме која омогућава олакшавање рада пољопривредника и култиватора. Много је малих компанија које раде само за домаће тржиште, али постоје и права светски позната чудовишта која заслужују поверење људи који раде на терену.

Компанија "МИТРАКС"

Вреди напоменути заштитни знак МИТРАКС чак и због чињенице да је домаћи произвођач, трудећи се да у производњи својих трактора користи максимални могући број компонената произведених у Русији. Компанија је млада - створена је 2015. године на основу софтвера Вулкан. Тренутно компанија саставља три модела мини трактора: МИТРАКС Т10, МИТРАКС Т100 и МИТРАКС Т150.

Мини трактор МИТРАКС Т10

Овај модел је опремљен ваздушно хлађеним четворотактним бензинским мотором снаге 10 или 15 кс.Ручни мењач има три степеника напред и један ход уназад. Трактор је опремљен карданским преносником, што омогућава проширење његових могућности за употребу додатних прикључака. Већина компонената је домаће производње, што даје одређену предност када су потребне поправке.

Просечна цена МИТРАКС Т10 је 265 000 рубаља.

Мини трактор Митрак Т10

Предности:

 • Ниска цена;
 • Производња у Русији;
 • Свестраност.

Мане:

 • Ваздушно хлађени мотор.

Компанија Россел

Холандска компанија Россел производи мини тракторе и прикључке за њих и подружница је великог концерна Нев Холланд, који производи широк спектар грађевинске, путне и пољопривредне опреме. Мини трактори Россел опремљени су јапанским моторима „Кама“ или „Кубота“, који повећавају не само поузданост и економичност трактора, већ и ефикасност робота.

Мини трактор Россел КСТ-152Д

Овај мини трактор покреће јапански водено хлађени четворотактни дизел мотор Кама Р18 снаге 18 кс. и изврсна ефикасност горива - потрошња горива под оптерећењем износи 0,8 л / х. Пренос са ручним мењачем. Постоји 6 корака за кретање напред и 2 корака за кретање уназад. Постоји могућност повећања стазе. Модел је опремљен хидрауличким излазом и осовином за пренос снаге, што значајно проширује његове могућности за рад са прикљученом и вученом опремом.

Просечна цена Россел КСТ-152Д је 179.900 рубаља.

Мини трактор Россел КСТ-152Д

Предности:

 • Ниска цена;
 • Потрошња горива;
 • Свестраност.

Мане:

 • Не погон на сва четири точка.

Минск Трацтор Воркс

МТЗ је основан давне 1946. Данас је један од највећих произвођача пнеуматских трактора. Имајући богато лично искуство у стварању машина за пољопривреду и узимајући у обзир тенденцију повећања малих фарми у земљама ЗНД, тако велики произвођач није могао да стоји по страни, што је резултирало стварањем неколико модела мини трактора.

Мини трактор Белорусија 132Х

Главна карактеристика овог трактора је зглобни оквир, што га чини врло управљивим. Мини-трактор Беларус 132Х има погон на све точкове. Ако је потребно, задња осовина се може онемогућити. Стаза је подесива од 600 до 840 мм. Присуство вратила за пренос снаге омогућава вам употребу широког спектра прикључака и вучене опреме за пољопривредне радове. Вратило за пренос снаге има два начина рада - зависни (1200 о / мин) и синхрони (4,87 о / мин). Мини-трактор је опремљен јапанским бензинским мотором Хонда ГКС390, који развија снагу од 13 кс. Још једна карактеристика овог модела је ручни мењач, који има 4 брзине за кретање напред и 3 за вожњу уназад, што омогућава ефикаснији рад у скученим просторима.

Просечна цена Белорусија 132Х - 230 385 рубаља.

Мини трактор Белорусија 132Х

Предности:

 • Управљивост;
 • Погон на сва четири точка;
 • Присуство блокирања диференцијала међукотача предње осовине;
 • Три брзине за вожњу уназад.

Мане:

 • Мали агротехнички зазор, само 270 мм.

Компанија МастерИард

Компанија МастерИард вуче корене из Француске и подружница је Пуберта, који заузима четвртину светског тржишта пољопривредних машина и има више од 150 година историје. Производни погони компаније МастерИард налазе се у Кини. Квалитет производа пажљиво контролише матична компанија. Француска је земља са снажном индустријом и подједнако јаком пољопривредом. Производи под марком МастерИард представљају вековно искуство у производњи уређаја и механизама који олакшавају рад пољопривредним радницима по разумној цени.

Мини трактор МастерИард М244 4ВД

Прилично моћан мини-трактор са погоном на сва четири точка са троцилиндричним дизел мотором.Мотор, који развија 24 кс, боље је уравнотежен од једноструког и двоструког цилиндра, што резултира мањом буком и вибрацијама. Трактор има блокаде диференцијала, што повећава његову ефикасност при раду на снегу и влажном тлу. Има добар агротехнички клиренс већи од 350 мм. Инструмент табла има тахометар, индикатор нивоа горива, индикатор нивоа напуњености батерије. Све ово повећава ниво удобности на послу. Вратило за пренос снаге има две брзине - 540 и 1000 о / мин. Постоји и хидраулични излаз који вам омогућава да користите прикључке за комуналне радове.

Просечна цена МастерИард М244 4ВД је 469.990 рубаља.

Мини трактор МастерИард М244 4ВД

Предности:

 • Висок квалитет;
 • Снага;
 • Свестраност.

Мане:

 • Прилично пуно тежине и димензија за превоз.

Компанија Схибаура

Схибаура је основана 1950. године у Јапану на иницијативу две познате компаније, Тосхиба и ИХИ. Сва производња се обавља у Јапану, што оставља траг на коначном трошку производа. Упркос одличном квалитету и поузданости, постаје све теже конкурисати другим компанијама на тржишту трактора.

Мини-трактор Схибаура СТ333 ХСТ

Моћан мотор (33 кс), погон на сва четири точка, аутоматски континуирани променљиви мењач, информативна инструмент табла, осовина вратила, хидраулична снага - све ово бледи у односу на позадину цене.

Просечна цена Схибаура СТ333 ХСТ - 2 399 900 рубаља.

Мини-трактор Схибаура СТ333 ХСТ

Предности:

 • Висок квалитет;
 • Снага;
 • Аутоматски мењач.

Мане:

 • Веома висока цена.

Компанија Донг Фенг

Донг Фенг је један од највећих произвођача самоходних возила у Кини. Основана је пре више од 60 година. Данас огроман број људи широм света, који раде и на приватним имањима, и на фармама, и у великим пољопривредним предузећима, верује у производе ове компаније. Непретенциозност и једноставност главне су предности мини трактора ове марке.

Мини трактор Донг Фенг ДФ-244

Троцилиндрични дизел мотор од 24 кс чини овај трактор добрим пратиоцем фарме. Једноставност дизајна и истовремено добра функционалност чине је добром куповином. Његов комплет алата за пољопривредне и комуналне радове има све што вам је потребно, укључујући погон на сва четири точка, зглобно вратило са две брзине и хидраулични излаз. Једини скромни показатељ прилично моћног мини трактора је мала агротехничка празнина, само 290 мм.

Просечна цена Донг Фенг ДФ-244 је 610 000 рубаља.

Мини трактор Донг Фенг ДФ-244

Предности:

 • Снага;
 • Једноставност дизајна.

Мане:

 • Мали клиренс;
 • Није велики број брзина за такву снагу - 4 напред, 1 уназад.

Мало о домаћим тракторима

Можете направити мини трактор сопственим рукама, нико вам то не забрањује, али у складу са Правилима о државној регистрацији трактора код органа Гостекхнадзора, све што личи на трактор (осим мотокултиватора) са запремином мотора већим од 50 ццм подлеже регистрацији.

Неке веб локације наводе информације да ако се домаћи производ превози у задњем делу аутомобила или приколице, регистрација није потребна. Ово није истина. При транспорту трактора у аутомобилу или приколици, као што је горе наведено, од вас се не захтева полиса осигурања ОСАГО за трактор и документи за право управљања овом врстом самоходне машине, али документи о регистрацији су једини документи који потврђују ваше власништво.

Да бисте регистровали домаћи трактор, морате бити старији од 18 година, морате имати боравишну дозволу и документе који потврђују законитост набавке нумерисаних јединица које се користе у састављању машине.
Поред тога, аутомобил мора бити поднет на државни технички преглед, након чега ће се издати мишљење у облику извештаја о инспекцији о усклађености са сигурносним стандардом и техничким захтевима.На основу овог чина добићете пасош самоходног возила, након чега се домаћи трактор региструје и постаје стварност у месу.

Није битно какав мини трактор имате: домаћи или фабрички израђен, скуп или јефтин, брендиран или непознатог произвођача. Главно је да вам постане добар помагач у послу, а не терет и главобоља. Избор је на вама.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *