🏍Најбољи почетнички мотоцикли у 2020. години: одакле почети и не погрешити

0

Хиљаде новајлија сваке године се придруже редовима бајкера. То је олакшано слободом кретања, брзином и осећајима који се не могу добити ни на једном другом типу транспорта. Поред духовне стране и јединства са мотоциклистичком културом, постоји и практична страна проблема. Релевантна је за становнике мегалополиса, наиме способност да слободно маневришу између токова градског превоза у гужви и стигну до одредишта у планираном временском оквиру. Одлучивши се за теренски бицикл, постаје могуће опустити се вожњом у дивљини.

Карактеристике избора првог мотоцикла

За вожњу мотоцикла биће потребна максимална концентрација, поштовање сигурносних прописа и строго придржавање саобраћајних правила. Не заборавите на стицање права категорије А.

Прошавши све препреке, почетник добија жељена права. Након тога, нови возач превоза на два точка суочава се са дилемом шта да одабере. Продавница представља широк асортиман разноврсне опреме: од кинеских, јапанских, корејских и других марки, гломазних крстарица које бацају хром на сунце, познатих и препознатљивих класичних модела, компактних и окретних ендура, дизајнираних за ентузијасте на отвореном, и привлачних погледа грациозни спортски бицикли. Од свега ми се заврти у глави.

Безбедност не само возача, већ и оних око њега зависи од тога колико је тачно направљен избор. На пример, на мулти-коцки се убрзање до стотине дешава буквално у неколико секунди. Бајкер који нема одређено искуство иза себе не може се носити са тим. На основу овога следи закључак да је неопходно размотрити нешто што није тако моћно.

Посебна пажња мора се посветити управљању. Зависи од тога да ли ће почетничко путовање засјенити екстремне ситуације и шансе да се из њега изађе без посљедица.

Још један разлог за одабир јефтиног уређаја, на који претежна већина заборавља, су трошкови одржавања. Неискусни возачи чешће греше. Неизоставно ће се појавити ситуације у којима ће доћи до пада (приликом вежбања кочења у нужди или нечег другог). У таквим случајевима морате да схватите материјалну страну грешке, односно трошкове замене дела. Ретроспективно, пожељнији избор са минималним пластичним комплетом каросерије.

Шта су

Сваки мотоцикл је дизајниран за одређену циљну публику са њиховим специфичним потребама. Имају свој дизајн и спољне карактеристике. Осврћући се на ово, могу се разликовати две велике групе: друмска и теренска. Пит бицикли за мини мотокрос и мини супер мото, драг трке за драг трке и мини бицикли за картинг се издвајају. Горе наведене сорте су уско специјализоване и нису погодне за вожњу јавним путевима. Све остале могу користити почетници и аматери.

 1. Класична (друмска). Карактерише их правилно пријањање и удобно руковање. Осигураће брзо кретање градом и због малих димензија неће стварати проблеме ако се заглаве у гужви.Неки од модела су опремљени пластичном облогом и у ретким случајевима подсећају на спортске мотоцикле. Али огромна већина је споља слична совјетској технологији. Најбоље је започети своје упознавање са светом мото културе из ове категорије. Пошто се овде налазе јефтини модели и широк спектар опреме средње величине. Због мале тежине лако одржава равнотежу и омогућава лако маневрисање. Удобан вертикални положај у седлу омогућиће вам да пређете више од десетак километара, а да вас при том не омете могући болови у леђима; са малим тежиштем, мотоцикл неће излетети с пута ни у најоштријим завојима. Додатни плус је одсуство пластике, која се може сломити ако падне.
 2. Ендуро. У почетку нису били створени за јавне путеве, али су временом стекли фарове, показиваче правца, огледала и друге неопходне атрибуте. Лагане и једноставне за употребу, имају равно уклапање. Седишта су преуска и неудобна. Висока способност преласка са терена утицала је на максималну брзину на аутопуту и ​​запремину резервоара за бензин. Препоручује се научити како одржавати равнотежу пре уласка на пут.
 3. Мотарди. Добро решење за кретање унутар града. Упорни и уски осећају се самоуверено на лошем путу, по жељи омогућавају пењање степеницама и ивичњацима, опремљени су снажним мотором и удобно се уклапају. Споља се практично не разликује од ендура, али са једном значајном особином, а то је способност развијања великих брзина на путевима. Није најбољи избор за почетнике. По правилу, власници ове категорије имају већу вероватноћу да возе на задњем точку.
 4. Туристички. У њима се све ради како би се удобно превазишле велике даљине. Мекана и удобна седишта, ергономско пристајање, запремински резервоар, велика тежина и гломазан квалитет који могу да одликују ову категорију транспорта. Просечна тежина се креће од 500 до 600 кг. Није најбољи избор за почетнике.
 5. Фулл-Дресс. Својеврсни мотоцикл за обилазак. Најтежи, гломазни, створени су тако да бајкер није доживео непријатности током путовања. Снажно контраиндикована за почетнике.
 6. Дуал-Спорт. Класификовани су као туристичке двоструке намене. И даље су удобни, али поврх тога имају добру динамику убрзања и лаку управљивост при великим брзинама. Високо тежиште и лежећи положај не препоручују се почетницима.
 7. Спорт-Тоурист. Укључио је особине прва два типа: мала тежина, релативно равно приањање и мање димензије - особине које омогућавају да се ова категорија сматра првим уређајем који започиње путовање.
 8. Крстарица. Прилично честа врста бицикла. Упркос дизајну из педесетих година, технички је опремљен најновијом технологијом. Дизајниран је за кратке релације на асфалтном путу. Теренска вожња му је контраиндикована. Возач се креће у правом положају на испруженим ногама. То вам омогућава да постигнете максимални ниво удобности. Тешки мотоцикли са запремином мотора већом од 1800 кубних центиметара. За неискусне је ово превише. На максималним брзинама лако је управљати, али на малим брзинама стално се окреће. Као резултат тога, они нису најбоља опција за возаче који тек започињу са мотоциклистичком културом.
 9. Хеликоптер Тип крстарица претенциознијег изгледа. Отарасио се свега сувишног, чинећи тежину што лакшом и пружајући управљивост. Слетање је остало непромењено. Вилице окренуте према напред дају оригиналан изглед. По правилу, појединачно, у ретким случајевима има мало уско седиште за путнике. Контролна табла је ограничена брзиномером. Неофити треба да обрате пажњу на моделе са мотором до 500 кубика.
 10. Спорт (спортски бицикли). Оштар, брз, агресивног дизајна и пуно упада у очи. Сан многих. Овом категоријом возила на два точка изузетно је тешко управљати.Лежећи положај седења са подвученим ногама омогућава гладак улаз у оштре завоје. Дугом вожњом нарушиће болни доњи део леђа и утрнуле ноге. Спортски бицикли су опремљени поузданим и оштрим кочницама које могу зауставити возила у неколико секунди. При кочењу, неискусни возач може имати проблема са држањем опреме у рукама и у усправном положају. По правилу, набавка таквог уређаја резултираће озбиљним трошковима. Да би се смањио отпор ваздуха, кућиште је прекривено пластиком. Цена пластичних елемената је неразумно висока. Вриједно је запамтити да се на почетку пута падови не могу избјећи. Према статистикама, огроман број незгода пада на власнике спортских бицикала.
 11. Скутер. Компактна величина, минимална потрошња горива, носач испод седла и аутоматски мењач чине је добром опцијом за градски саобраћај. Запремина мотора варира од 50 до 1800 кубних метара. Пластично кућиште током поправке захтеваће значајне инфузије.

Како одабрати

 1. Именовање. Пре куповине треба да се запитате која је сврха куповине и где ће се углавном користити. За свакодневно путовање у густо насељеном граду, предност бисте требали дати нечему малом. Хромирана крстарица у таквим условима није најбоља куповина. Да бисте изравнали неравнине, за вожњу лошим путевима биће вам потребна дуга суспензија путовања. Физички подаци власника играју једну од пресудних улога у избору. Двометраши треба да гледају у правцу опреме одговарајућих димензија. Важно је да не прецените своје могућности купујући претежак или моћан апарат.
 2. Једноставност рада. На почетку пута ће се увек сипати свећице и карбуратор, настаће потешкоће у разумевању мењача. Решавање проблема захтеваће контактирање сервисних центара или најближих радионица, јер их је немогуће решити сами. Превисоки трошкови чине да размишљате о прикладности избора. Лак за употребу мотоцикл олакшава учење основа одржавања.
 3. Управљивост и кубни капацитет. У почетку су идеална возила запремине 125, 250 и 300 кубика, максимално дозвољена је 600. Имају углађенију и мекшу вожњу. Једноставност контроле омогућиће вам да брзо стекнете потребно искуство и научите како се боље сналазити у саобраћајној ситуацији. Нико самозатајном почетнику неће забранити да узме литар бицикла, али последице могу бити тужне. У одређеним ситуацијама, када је потребно провући се, велика количина може помоћи, али то је у рукама искусног возача. У неспособним рукама, ово ће у најбољем случају довести до посете хитној помоћи.
 4. Тежина. Онај ко не вози не пада. У процесу савладавања гвозденог коња, чека се више од једног пада. Прилично је тешко подићи 300 кг и више уређаја.
 5. Обратите пажњу на популарне моделе. Чак и уз најпажљивију негу, дође тренутак када део откаже. Компоненте за популарне уређаје су представљене у широком спектру у било којој продавници. Поред тога, такви модели се брже продају.
 6. Трошак. Не бисте требали трошити баснословне суме на свој први мотоцикл за тренинг. Обично се највећи број падова догоди када се стекне потребно искуство. И током његовог рада возач почиње да схвата шта му тачно треба.
 7. Не узимајте превише старе моделе. На секундарном тржишту постоји широк асортиман, али нису сва вредна пажње. Ниски трошкови сигнализирају да ће ускоро требати велику ревизију.
 8. Светао и упадљив на путу. Такви мотоцикли се не стапају са површином пута и лако су видљиви у ретровизорима аутомобила. Таква пажња ће помоћи да се избегну непотребне незгоде.

Најбољи мотоцикли за почетнике 2020

Кавасаки НИЊА 650

Далеко од тога да је најбоља опција, али ако заиста желите спортски бицикл, пожељно је да се одлучите за нешто релативно слабо. НИЊА има препознатљив дизајн и савршен стил. По популарности је у рангу са линијама као што су Хонда ЦБР, Сузуки ГСКС-Р.Утјеловљује снагу и снагу спортских бицикала са свестраношћу свакодневне употребе. Оштар предњи покров, упадљиви аеродинамични елементи, скраћени пригушивач и мало повишен став су одлике које овај модел разликују од многих других.

Срце мотоцикла било је 650 кубних метара запремине 67 литара од. У поређењу са старијом браћом, то није изненађујуће, али за почетника више није потребно. Паралелни двоструки цилиндар пружа приметан пораст снаге чак и при малим обртајима. Захваљујући лаганом оквиру, модел се не осећа тешко и тешко га је контролисати. Ови показатељи су најбољи.

Кавасаки НИЊА 650

Предности:

 • стилски дизајн;
 • 6-степени мењач;
 • снажан мотор са максималном брзином од 180 км / х;
 • Лаки решеткасти решеткасти решеткасти решеткасти оквир;
 • тежина 193 кг;
 • висок ниво управљања;
 • компактне величине, омогућавајући вам кретање у пролазу током гужве у саобраћају;
 • ефикасан систем кочења;
 • информативна контролна табла.

Мане:

 • висока цена;
 • висока цена потрошног материјала и делова;
 • планирана замена црева и свећа је проблематична и потрајаће пуно времена, јер је потребно уклонити готово цело пластично кућиште;
 • није намењен за путовања на велике даљине због тешке вожње;
 • кратки преноси;
 • велика потрошња горива.

Иамаха КСТ 660 Кс.

Упечатљив представник класе мотард запремине 600 кубних метара и запремине 48 литара од. 17-инчни точкови обезбедиће максималну проходност не само на асфалтној површини, већ и далеко изван ње. Мотоцикл се осећа сигурно у малим и великим обртајима, нема никаквих техничких достигнућа: обичан челични оквир, неупадљиву телескопску виљушку и 5-степени мењач. На први поглед неупадљив модел, али због своје једноставности поправке ће коштати мање од савремених колега. Поред тога, лакше ће се носити са тим за рутинско одржавање и замену потрошног материјала.

Иамаха КСТ 660 Кс.

Предности:

 • тежина 187 кг;
 • способност вожње по било којој површини пута;
 • висока управљивост;
 • привезак за бесплатни хмељ 200 мм;
 • велики размак од тла;
 • убрзање до стотине за 5 секунди;
 • умерена потрошња горива од 5,5 литара на 100 км;
 • Резервоар од 15 литара.

Мане:

 • дизајн за аматера;
 • превисок;
 • недостаје вуча после 120 - 130 км / х;
 • нема ветробран.

СИМ Јоимак 300

Скутер је врста возила на два точка, усредсређена на вожњу унутар града. Варијатор вам омогућава да не бринете којом брзином тренутно возите, јер ће аутоматик све учинити сам. Скутер Маки запремине 300 кубних метара са пространим и пуним пртљажником. Снаге је сасвим довољно за кретање, прелазећи стотину километара за неколико секунди. Има светао и изазован дизајн. Велико ветробранско стакло штити возача од долазећих ваздушних струја на аутопуту. Дијамантско светло ноћу осветљава простор испред скутера. Пластично кућиште је готово немогуће огребати због антикорозивног премаза. Седишта су мека и удобна, слетање на њих је равно, удобно чак и за високе људе. Класична контролна табла са осветљењем ноћу и по облачном времену.

СИМ Јоимак 300

Предности:

 • оригинални дизајн;
 • варијатор (за одређену категорију људи то ће бити пресудни фактор за куповину);
 • пространи пртљажник;
 • добра динамика убрзања;
 • добра оптика;
 • висококвалитетна пластика;
 • снага 23,5 л с;
 • добра управљивост упркос величини;
 • максимална брзина 130 км / х.

Мане:

 • пластично кућиште се лако сруши или огребе кад падне;
 • тежина 184 кг;
 • висока цена.

Сузуки булевар 400

Јапанска крстарица познате јапанске марке са 2-цилиндричним мотором од 399 кубика и снагом од 33 КС. Вршна брзина постиже се око 150 км / х. Максималне перформансе модела постижу се при 6 - 8 хиљада о / мин. Опремљен традиционалним челичним рамом и обрнутом вилицом, 5-степеним мењачем и карданским погоном.Удобна седишта неће вас уморити на дугим путовањима. Канонска контролна табла није преоптерећена разним врстама сензора.

Сузуки булевар 400

Предности:

 • оригинални изглед;
 • уз правилну негу, делови се чувају дуго без замене;
 • вожња са максималним нивоом удобности;
 • због своје спорости није лоша опција за почетнике.

Мане:

 • скупи потрошни материјал;
 • ниска динамика убрзања;
 • тежина 260 кг;
 • добош кочница

Хонда цб400

Огромна већина почиње с тим. За оне који нису упознати са моделом, Хонда ће подсетити представника совјетске мотоциклистичке индустрије Изх Планет 5, али га својом окретношћу и поузданошћу оставља далеко иза себе. Након што је дебитовао на тржишту давне 1992. године, данас није изгубио своју популарност. Срце Хонде ЦБ400 је четвороцилиндрични мотор снаге 399 кубика снаге 53 кс. Карактерише га равно слетање, пожељно је за возаче висине од 160 до 190 цм. Због мале тежине погодно је за рад на прометним путевима у бучним градовима. Мали визир ће заштитити од надолазећих ваздушних струјања на стази. Крстарећа брзина возила је око 130-140 км / х.

Хонда цб400

Предности:

 • 6-степени мењач;
 • висока окретност;
 • систем диск кочница;
 • потрошња горива 4 - 8 литара, у зависности од агресивне вожње;
 • чисти класични дизајн који годинама није изгубио привлачност;
 • најбоље решење за почетнике.

Мане:

 • при брзинама већим од 120 км / х постоје непријатности узроковане снажним надолазећим протоком, проблем ће се решити постављањем великог визира;
 • премекана виљушка захтеваће уградњу крутих опруга;
 • суспензија је релевантна само за тврде путне површине;
 • високи трошкови одржавања.

Бајај Пулсар 200НС

Индијска компанија се брзо пробила на тржиште ЗНД и заузела водећу позицију. Агресивни стреетфигхтер опремљен је снажним срцем од 199 кубика и 24 коњске снаге. Систем течног хлађења елиминише прегревање у врућим сунчаним данима и током вожње у густом градском саобраћају. Брембо систем кочења чини мотоцикл послушним у свим рукама. Марка се добро доказала на спортским моделима запремине преко 600 кубика.

Људима средње висине свидеће се ниско седло. Уски резервоар без шкаре не омета кретање у пролазу.

Бајај Пулсар 200НС

Предности:

 • 6-степени мењач;
 • употреба 3 чепа по цилиндру за максималне перформансе у комбинацији са економичношћу. И као последица тога, нижи ниво емисије издувних гасова у атмосферу;
 • 4 вентила по цилиндру за најбољи одговор на кретање ручице гаса и велике обртаје;
 • резонатор у издувном систему који појачава обртни моменат при малим и средњим обртајима.

Мане:

 • трошак је упоредив са познатим брендовима КТМ, Сузуки, Хонда и другима;
 • висока цена за потрошни материјал;
 • кратки преноси;
 • нема АБС;
 • дугачак ход дршке;
 • премала огледала;
 • нема индикатора брзине.

Мотоланд КСТ250 ХС

До данас, најбуџетнија новина 2019. Опремљен је мотором од 250 кубика снаге 16 кс. Једноставан и поуздан, заснован на Хонди МД 33. Правилним одржавањем неће стварати проблеме на десетине хиљада километара. Упечатљив и агресиван дизајн који ће препознати љубитељи Хускварне. Обрнута предња виљушка са вентилима за испуштање ваздуха. Позади је уграђен подесиви амортизер. Једно од најбољих решења за почетнике због своје доступности и лакоће одржавања.

Мотоланд КСТ250 ХС

Предности:

 • прихватљива цена;
 • тежина 105 кг;
 • ојачана чворишта;
 • алуминијумски равно пригушивач;
 • ниска цена компонената.

Мане:

 • ниска динамика убрзања;
 • сувише мекани овјес за офф-роад;
 • нека врста управљања захтеваће развој вештина и навикавања.

Лонцин ЈЛ150-68А ЦР1

Компанија је део холдинга највећих кинеских произвођача. Од 2007. године производе мотор за БМВ (Г650 ГС). Другим речима, компанија је поуздана и коју је светски лидер препознао по високом квалитету.Модел је добио једноцилиндрични мотор запремине 149,9 кубика и запремине 16 литара. Довољно је за самопоуздану градску вожњу. Течно хлађење елиминише ризик од прегревања приликом кретања у гужви. Ергономска прилагодба омогућава вам путовање на велике даљине са путником без умора. Мала количина биће довољна за савладавање основа управљања.

Лонцин ЈЛ150-68А ЦР1

Предности:

 • буџетски трошкови;
 • атрактиван изглед;
 • стилски фарови у комбинацији са облогом;
 • диск предња кочница;
 • лако алуминијумске фелне;
 • уређај је погодан за вожњу по земљаном путу.

Мане:

 • при високим обртајима приметан је недостатак снаге.

Куповина вашег првог мотоцикла велики је подухват и захтева одговоран приступ. Прво што треба одбацити су скупи, моћни модели. Стас и физичка способност играју важну улогу у доношењу одлука. Модеран, светао, прорачунски мотоцикл мале снаге упознаће вас са основним нијансама вожње, пружити вам прво искуство и научити вас да осећате пут. Минимално време тренинга је неколико сезона. Тек након тога, неискусни возач моћи ће да одговори на питање шта му прво треба од мотоцикла. Строго придржавање саобраћајних правила, пажња и хладна рачуница, у комбинацији са правим мотоциклом, помоћи ће возачу прве сезоне да преживи и ужива у вожњи уз минималан ризик да заврши у болничком кревету.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде