Артроза колена: избор најбољих штитника за колена за 2020. годину

0

Многи људи пате од различитих болести мишићно-скелетног система. Некима од њих је тешко да се самостално крећу без помоћи. Стезник за колено ће вам олакшати стање пацијента током кретања. Уредништво „best-sr.designuspro.com“ припремило је избор најбољих штитника за колена који коштају од 430 до 15.900 рубаља.

У савременом свету су патологије мишићно-скелетног система, укључујући зглобове колена, све чешће. Артроза је стално прогресивна болест са оштећењем хрскавичног ткива овог дела носећег система. Да бисте олакшали стање и побољшали функционалне карактеристике, можете користити јастук за колено (ортоза). Такође ће вам омогућити да успорите процес уништавања и потпуну атрофију оболелог зглоба.

Разлози за употребу и контраиндикације

Јастучићи за зглобове колена су посебни уређаји који омогућавају фиксирање проблематичног зглоба, његову умерену стабилизацију са пателом, бочним лигаментима и менискусом.

Индикације за употребу апаратића за колено су:

 • потреба за имобилизацијом коленских зглобова у периоду рехабилитације након уклањања гипса (након трауме, хирургије);
 • за спречавање оштећења зглобова колена током тешких физичких напора (спорт, напоран физички рад);
 • са запаљенским болестима зглобног апарата (артроза, бурситис, синовитис);
 • сензације нестабилности, "лабавост" зглоба током ходања;
 • дегенеративне промене у органу.

Не могу сви људи да користе улошке за колена. Постоји низ контраиндикација:

 • лоша циркулација у доњим екстремитетима;
 • присуство тромбофлебитиса;
 • васкулитис итд.

Који су производи: врсте

Савремени производи се производе од различитих материјала. Најчешће су на бази памука и вуне. Сигурни су за тело, добро проветрени. Угодне су за ношење, али их је потребно редовно прати, што доводи до брзог ношења.

Многи јастучићи за колено направљени су од синтетичког неопренског материјала, који „не дише“, а влага се накупља испод (кожа се зноји). Морам да носим памучно доње рубље. Рок употребе таквих производа је нешто дужи него на природној основи.

Најквалитетнији и издржљиви производи су еластан и полиестер. Такви јастучићи за колено су сигурни, једноставни за употребу и имају дуг век трајања. Њихов једини недостатак је висока цена.

Исти ортопедски производ може бити:

 • мекан;
 • полу крута;
 • жилав;
 • "Браце" (са ребрима за укрућење).
 • затворени и отворени тип;
 • загревајући карактер.

Стручњаци такође деле јастучиће за колено на врсте као што су:

 1. Профилактички. Прописан је за људе који обављају високе физичке активности (спорт, напоран рад), у присуству почетне фазе артрозе.
 2. Лечење и рехабилитација.Помаже у обнављању функције погођеног зглоба у присуству различитих болести, након повреда и операција.
 3. Функционално. Користе се за неповратне процесе у зглобовима како би се обновила њихова функција.

Функције производа

Оптерећења која врше јастучићи за колено су прилично разноврсна. Према функцијама које обављају, подељени су у групе:

 • фиксирање (осигуравање стабилности зглоба у исправном положају, спречавање напредовања патолошког процеса);
 • компензација (уклањање вибрација у зглобном подручју);
 • истовар (уклањање прекомерног оптерећења у пределу проблематичног екстремитета);
 • корективни (исправљање деформација у пределу погођеног колена).

Јастучићи за колено груписани су у функционалну групу:

 1. Слаб и средњи степен фиксације коленског зглоба: изводи се еластичним плетеним стезаљкама за упалне болести, након трауме и у присуству остеопорозе. Побољшава проток крви у зглобу због свог загревања.
 2. Снажна фиксација пателе како би се ограничило прекомерно кретање у антеропостериорном смеру: даје производу отвор. Користи се за повреде укрштених лигамената, мање хируршке интервенције, синдром благог бола, присуство почетне фазе артрозе.
 3. Ограничавање кретања зглоба на бочне странице: изводе се производи са бочним удлагама. Користе се када осећај "лабавости" зглоба оштети бочне лигаменте.
 4. Крута фиксација: направљена посебном конструкцијом њиховог полимерног материјала, који захваћа бутину, потколеницу и стопало. Ово олакшава коленски зглоб. Ова метода захтева додатне мере рехабилитације: континуирана дуготрајна употреба уређаја доводи до атрофије мишића.
 5. Спортски јастучићи за колена. Стручњаци су за сваки спорт развили уређаје који штите колено и спречавају повреде.
 6. Варгус и варус колена. Помак колена према унутра или према ван од главне вертикалне линије. Ортопедске структуре фиксирају капице колена и спречавају даљи развој патолошког процеса.
 7. Дуготрајна фиксација колена након озбиљних повреда или операција. Производ врши функцију гипсаног гипса, што вам омогућава одржавање тонуса мишића током моторичке активности удова. Јастук колена се препоручује за синдром јаког бола у било којој фази патолошког процеса.
 8. Зглобни јастук за колено. Користи се за синдром јаког бола, фиксиран је зглобним зглобом. Помаже у ширењу опсега покрета током ходања.
 9. Компресија. Они врше помоћну функцију.

Предности јастука за колено

Савремени дизајн штитника за колена има низ предности. И пре свега, то је слобода кретања. Такође су превенција атрофије мишића. Са значајним оптерећењима на зглобовима која су последица патолошког процеса (гојазност, оштећење лигамената), смањује опсег покрета и смањује бол током кретања.

Медицински завој делује као „додатни лигаменти“ који подржавају и чувају функцију проблематичног зглоба. Ово је функционална врста конструкције.

У неким ситуацијама, када је неопходан „гипсани ефекат“ (крута фиксација, имобилизовани зглоб), захваљујући јастуку за колено рехабилитација је много бржа. Ову функцију врши носач стабилизатора.

Најједноставнији производи врше помоћну функцију. То укључује компресијске јастучиће за колено. Сви завоји су универзални, односно свима ће одговарати. Они стабилизују колено, спречавају повреду колена и побољшавају физиолошки положај. Најчешће се користи у спорту.

Сложени (комбиновани) јастучићи за колено намењени су пацијентима којима је потребан дуг период рехабилитације, замењују бројне уређаје.

Ортопедски производ је ефикаснији од еластичног завоја.Колено је фиксирано у положају који је што ближи физиолошком стању. Ово смањује оптерећење у проблематичном подручју, јача мишићну масу и коштано ткиво, повећава еластичност структура ткива. Отеченост, упале нестају, циркулација крви се побољшава.

Карактеристика ТОП-7 најбољих јастука за колена

Н / аНазив производаКо је заФункционалне карактеристике
1.Ортопедски носач колена 4100, Шпанија, "Орлиман"За одрасле, са терапеутском и профилактичком сврхомНежно стабилизује коленски зглоб током упале и деформација
2.Наруквица за колена 4104, Шпанија, "Орлиман"За одрасле, током спорта и физичке активностиЈастук за зглоб колена круте фиксације, има уклоњиви силиконски јастучић и бочну фиксацију
3.Стезник за колена са бочним уметцима ТН-211, Шпанија, "Орлиман"За одрасле, са болним синдромом, нестабилношћу зглобова, упаломНежно фиксира капицу колена и зглоб, има флексибилне уметке на 2 бочне стране, пружа потпорни и компресивни ефекат
4.Магнетна подлога за колено "Биомаг", РусијаЗа одрасле, са запаљенским процесимаОбавља подржавајуће и терапеутске функције, има магнетне уметке и посебну рупу за капицу колена
5.Наруквица за колена "ПЛАИМАКЕР ИИ ВРАП", САД, "ДОЊОИ"За одрасле, са комбинованим повредама, у постоперативном и рехабилитационом периодуОдвојиви дизајн за сигурно кретање, има подесиву флексију и екстензију колена, ублажава стрес у колену и враћа функцију лигаментног апарата
6.Дечја капица за колена са бочним стабилизаторима Орлиман 0П 1181, Шпанија, Валенсија, компанија ОрлиманЗа децу, током спорта, током физичке активности, за лечење мањих проблема са зглобовимаСтабилизација бебиног колена, има посебну рупу у пределу колена, дише и уклања вишак влаге
7.Дечији завој "Алком 4035 Кидс", УкрајинаЗа децу, са патологијама лигаментног апарата зглоба, прекомерно напрезање доњих екстремитетаПружа заштиту колена, смањује бол, одржава анатомски положај зглоба, има два намотана ребра и две намотане везе

Оцена популарних јастука за зглобове у 2020. години

Ортопедски носач колена 4100

Производ се користи у терапеутске и профилактичке сврхе за фиксирање коленског зглоба у исправном положају. Произвођач: Шпанија, "Орлиман". Материјал: неопрен. Просечна цена: 1600 рубаља.

Како се носити: погодно за свакодневну употребу до 6 сати дневно, по могућности под медицинским надзором.

Ортопедски носач колена 4100

Предности:

 • ортопедски затворени завој дебљине 5 мм, дужине 27 цм;
 • угодно за ношење испод одеће;
 • мекани ефекат на колено;
 • за стабилизацију коленског зглоба у присуству запаљенских процеса и деформација (артроза, артритис, термичка компресија, повреде лигамената, модрице);
 • висококвалитетан и трајан производ;
 • има величине: КСС / 1 (са обимом колена 32-34), С / 2 (34-36), М / 3 (36/38), Л / 4 (38-41), КСЛ / 5 (41-44) , КСКСЛ / 6 (44–49);
 • према рецензијама потрошача, пријатно је за тело, погодно је бавити се спортом, ублажава бол;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • није пронађен.

Стезник за колена 4104

Јастук за колено дизајниран је за круто фиксирање проблематичног зглоба. Произвођач: Шпанија, "Орлиман". Материјал: неопрен. Просечна цена: 2.650 рубаља.

Како се носити: ставити проблематични зглоб током спорта, повећане физичке активности. Време ношења препоручује лекар који присуствује.

Стезник за колена 4104

Предности:

 • јастук за колено за коленски зглоб круте фиксације;
 • има рупу на уклоњивој силиконској подлози (омогућава додатну фиксацију у случају нестабилног зглоба колена);
 • има величине: КСС / 1 (32-34), С / 2 (34-36), М / 3 (36-38), Л / 4 (38-41), КСЛ / 5 (41-44), КСКСЛ / 6 (44–49);
 • производ дебљине 5 мм, дужине 34 цм;
 • према рецензијама потрошача, јастук за колено је пријатан за ношење, издржљив и отпоран на физички стрес, не даје се деформацијама током рада;
 • постоји бочна фиксација коју пружа метална шарка;
 • постоји посебан отвор у подручју поплитеалне јаме, што ствара додатну удобност;
 • одличан квалитет по приступачној цени.

Мане:

 • није пронађен.

Носач колена са бочним уметцима ТН-211

Квалитетни и издржљиви држач пружа мекан и удобан ефекат на зглоб, задржавајући његов анатомски положај. Произвођач: Шпанија, "Орлиман". Материјал: висококвалитетно еластично плетено влакно. Просечна цена: 1220 рубаља.
Како се носити: За свакодневну употребу под медицинским надзором.

Носач колена са бочним уметцима ТН-211

Достојанство:

 • удобан и практичан јастук за колено за фиксирање капице и зглоба;
 • постоји отворени пателарни део и флексибилни уметци на 2 бочне стране (врши додатну фиксацију);
 • одличан лек за решавање проблема с болним синдромом, нестабилношћу зглобова, упалом, артритисом и остеоартритисом;
 • је спречавање повреда током физичког напора;
 • истезање у четири правца, врши потпорни и компресивни ефекат на зглоб;
 • према рецензијама потрошача, завој има мекан ефекат, пружајући нормалну циркулацију ваздуха између јастука колена и површине тела, без ограничавања кретања удова;
 • висока отпорност производа на хабање;
 • не садржи токсичне супстанце, производ има сертификат квалитета (ИСО 9001);
 • одличан квалитет по приступачној цени.

Мане:

 • није пронађен.

Магнетна јастук за колено "Биомаг"

Ортопедски производ са магнетним уметцима, који вам омогућава да поправите зглоб и делујете на биолошки активне тачке на људском телу. Произвођач: Русија. Просечна цена: 430 рубаља.

Како носити:
Поставите јастук за колено на колено тако да посебан изрез производа лежи на капици колена. Осигурајте производ. Користите приликом кретања.

Препоручује се употреба јастука за колено одређено време - од 30 до 50 минута дневно (могуће је и до 3 сата). Курс: 6-15 дана. Број процедура може се продужити на 20-25 дана.

Ако дође до побољшања стања пацијента, потребно је скратити трајање лечења и повећати интервал између њих (сваки други дан, два или три). Лечење можете поновити након 7-14 дана.

На магнетну подлогу за колено може се ставити еластична трака. Такође је дозвољено користити преко еластичног држача, гипса. У овом случају, потребно је повећати време експозиције, јер се магнетни ефекат благо смањује.

Магнетна подлога за колено „Биомаг

Предности:

 • јастук за колено за лечење проблематичних зглобова, како независно, тако и у комбинацији са терапијским режимима лечења;
 • посебна технологија;
 • има шест еластомагнета на унутрашњој страни производа (њихова магнетна индукција је 35 мТ);
 • капица колена је подржана посебном рупом;
 • магнетни ефекат траје 7 година;
 • има аналгетички ефекат, побољшава циркулацију крви у зглобу, олакшава лимфну дренажу и ублажава едем ткива;
 • лечи и обнавља коштано и хрскавично ткиво;
 • има периву хигијенску навлаку;
 • позитивне критике;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • производ има контраиндикације за употребу (присуство индивидуалног имунитета, трудноће, малигних новотворина, акутних цереброваскуларних незгода, инфаркта миокарда).

Носач за колена "ПЛАИМАКЕР ИИ ВРАП"

Једноставан дизајн је дизајниран да буде круто фиксиран, обезбеђујући удобно и сигурно кретање. Произвођач: САД, „ДОЊОИ“. Материјал производа: висококвалитетна смеша "Дритек" (најлон и спандекс) са пропусношћу ваздуха. Просечна цена: 15 900 рубаља.

Како носити: препоручује се за свакодневну употребу, за спорт (за неконтактне спортове), време одређује лекар.

ПЛАИМАКЕР ИИ ВРАП

Предности:

 • одвојиви дизајн, једноставан за употребу;
 • ствара удобност и стабилност зглоба током сигурног кретања (фиксација у 4 тачке);
 • производ има мрежасту тканину која омогућава пролаз ваздуха и изузетно је издржљив;
 • Лако се ставља и скида захваљујући чичак тракама;
 • има круте уметке на боковима;
 • Можете подесити угао савијања колена (45 °, 60 °, 75 °, 90 °) и продужење (0 °, 10 °, 20 °, 30 °, 40 °), количину покрета захваљујући ДИИИ бравици са шаркама;
 • олакшава оптерећење лигаментног апарата зглоба, пружајући физиолошко кретање;
 • има величине: Л, М, С, КСЛ, КСКСЛ;
 • погодно за десну и леву ногу;
 • универзални дизајн је погодан за комбиноване повреде у постоперативном и рехабилитационом периоду;
 • промовише обнављање функције зглобова;
 • одличне критике потрошача (незаменљив је помоћник у свакодневном животу, током путовања, планинарења у планинама, док се бавите спортом);
 • вредност за новац.

Мане:

 • висока цена.

Дечји јастук за колено са бочним стабилизаторима Орлиман 0П 1181

Удобан и практичан завој који пружа изврсну фиксацију са циркулацијом ваздуха. Производња: Шпанија, Валенсија, компанија Орлиман. Материјал: Просечна цена: 2 600 рубаља.

Како се носити: током спорта, током физичке активности, за лечење мањих проблема са зглобовима. Трајање ношења одређује лекар.

Дечји јастук за колено са бочним стабилизаторима Орлиман 0П 1181

Предности:

 • намењена деци;
 • прописан је за модрице и мање повреде, упале зглобова колена и њихову нестабилност;
 • је превенција уганућа и ишчашења током спорта;
 • користи се напредна технологија;
 • сигуран, не садржи штетне материје;
 • удобан и поуздан чичак (горњи и доњи каиш) квалитативно стабилизује дететово колено (захваљујући спољним бочним плочама);
 • постоје 2 величине (бр. 1 - за 2-3 године, бр. 2 - за 6-12 година);
 • има посебну рупу у подручју капице за фиксирање;
 • добро стоји на левој и десној нози;
 • дише и уклања вишак влаге;
 • можете ојачати фиксацију помоћу 2 чичак траке;
 • има сертификат квалитета „Европски стандард“;
 • добро обрисан, није деформисан;
 • позитивне критике;
 • вредност за новац.

Мане:

 • није пронађен.

Дечија ортоза "Алком 4035 Кидс"

Посебан дизајн за децу са спиралним ребрима за укрућење за фиксирање и сабијање оболелог зглоба. Произвођач: Украјина. Материјал: неопрен. Просечна цена: 1120 рубаља.

Како носити: Погодно за свакодневну употребу.

Дечија ортоза „Алком 4035 Кидс

Предности:

 • сигуран производ, не садржи штетне материје;
 • висока ефикасност у периоду рехабилитације након операције, са патологијама лигаментног апарата зглоба, прекомерним напрезањем доњих екстремитета (добре перформансе се постижу током лечења повреда бочних лигамената и менискуса);
 • пружа заштиту колена, смањује бол, одржава анатомски положај зглоба;
 • има два спирална алуминијумска укрућења, која учвршћују структуру на нози у усправном положају;
 • побољшање тонуса мишића и нормализација циркулације крви у зглобу;
 • брзо враћање функције уз помоћ 2 спиралне везе које задржавају топлоту испод јастука колена (ефекат загревања);
 • је помоћно средство за плитке повреде доњих екстремитета;
 • модел је направљен у 4 величине (запремина колена 22-24 цм, 25-27 цм, 28-30 цм, 31-33 цм);
 • ширина производа 17 цм; позитивне повратне информације;
 • одличан квалитет по приступачној цени.

Мане:

 • постоје контраиндикације за употребу: кожне болести (екцеми, дерматитис), индивидуална нетолеранција за компоненте производа, алергијске реакције.

Избор јастука за колено: важне тачке

Пре него што купите потребан модел, поставља се питање "Шта је боље купити и по којој цени?" Најважнија ствар при одабиру производа је материјал од којег је направљен.Требало би да буде сигурно, једноставно и удобно за ношење и да пружа најудобније услове за обнављање функције зглоба. Истовремено, добро је истрошити се и не деформисати се.

Најпрактичнији материјали укључују полиестер, еластан, неопрен. Производи ове врсте помно прате анатомски облик колена, практични су и лако се чисте.

Неки људи воле да користе моделе јастука за колено од природних материјала (памук, овца, камила или псећа вуна) за одређене патологије. Такви производи узрокују мање алергијских реакција, имају ефекат загревања, смањују упале и нормализују циркулацију крви. Недостатак производа од природне вуне је, можда, крхкост, брзо хабање, деформација након прања.

Пре куповине јастука за колено, потребно је узети у обзир функционална својства структуре, какву фиксацију модел може пружити. Такође је неопходно узети у обзир индивидуалне карактеристике вашег тела, присуство одређеног патолошког процеса. Затим се одлучите за функционалне карактеристике држача и одаберите онај који ће задовољити све индивидуалне захтеве.

Максимални терапеутски ефекат постиже се квалитетним уклапањем у коленски зглоб, који се добија тачном величином. Потребни параметар одређује се обимом колена, као и површином изнад и испод зглоба за 12-15 цм. По правилу, све димензије произвођач означава на етикети производа.

Важно за памћење! За болести коленских зглобова, употреба јастука за колено је индицирана у медицинске сврхе. Потребно је јасно одабрати производ према његовим параметрима (запремина колена). Позитиван резултат зависи од овога.

Ако сами не можете да пронађете потребне параметре, тада ће вам продајни саветник у посебној продавници ортопедске робе или апотеци помоћи да направите прави избор. Ортопедски хирург такође може помоћи у избору након консултација.

Неопходно је одабрати производ након проучавања рејтинга популарних производа за зглобове са њиховим болестима, узимајући у обзир прегледе потрошача. Такође проучите преглед најбољих фирми, најпопуларнијих на трговинском тржишту.

Трошкови производа треба да одговарају квалитету ортопедског модела. Не увек најскупља јастук за колено може испунити све потребне захтеве. Може се купити по просечној цени. Али у неким случајевима су високи трошкови јастука за колено оправдани.

Ако имате искуства у коришћењу јастука за колено, реците нам о томе у својим коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *