Најбољи фарови за 2020. годину

0

Предње светло је важан алат не само за поправке и монтажу, већ се користи за туризам, ноћно трчање, бициклизам и код куће. Због тога је приликом избора важно обратити пажњу на неке кључне параметре који ће омогућити да се уређај користи како је предвиђено. Поред тога, требали бисте знати којој компанији је боље веровати да бисте добили квалитетан производ. Стога су уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ за вас припремили рејтинг најбољих фарова за 2020. годину.

Главни елементи

90-их се о фарама могло само сањати, данас се продаје по цени од 60 рубаља и представљен је у свим хипермаркетима и интернет продавницама. Појава таквих уређаја олакшала је живот радницима у аутосервисима, неким предузећима, рударима итд. Овај алат олакшава рад при слабом осветљењу. Када се ЛЕД технологија почела ширити на тржишту, појавили су се први модели кућних фарова. Али једна ЛЕД није била довољна; за правилан рад био је потребан аутономни извор напајања.

У телу лампиона постоје ЛЕД диоде како би се спречило њихово ломљење, произвођач их покрива заштитним стаклом, а понекад и дифузором. Ово решење вам омогућава рад са опремом чак и у екстремним условима.

За равномерно снабдевање електричном енергијом, контролна јединица се налази иза ЛЕД диода. Омогућава вам контролу светлосног флукса, који утиче на опсег осветљења. У стандардном дизајну, батерија, штампана плоча и ЛЕД диоде постављени су на једно место, што утиче на компактност.

Током последњих пет година уређаји са одељком за батерије смештени на задњој страни главе постали су популарнији. Ова опција вам омогућава да повећате снагу уређаја.

Фиксирање се врши помоћу еластичних трака које одговарају било којој глави. Такође је важно обратити пажњу на ово, јер поузданост причвршћивања и радни век зависе од квалитета материјала.

Главни критеријуми за избор

При одабиру фара прво се одлучује о обиму. Тек тада се узимају у обзир техничке карактеристике које утичу на рад уређаја. Овде је главна ствар не погрешити, јер ће због незнања неких правила особа добити неквалитетан производ.

Погодност

Ово је један од главних параметара приликом куповине било које опреме. Од тога зависи лакоћа рада. Зато што човек не би требало да размишља о нелагодности приликом извођења сложених операција. Једноставни модели ниског ценовног опсега су стационарни и фиксирани су у једном положају. Скупља светла се могу нагињати горе-доле и мењати светлосни ток. Ово је погодна функција ако је за особу важно да осветли простор под ногама када се бави спортом или вози.

За максималну удобност, произвођачи премештају одељак за батерије на стражњи део главе.Такве опције равномерно распоређују тежину и корисник се не умара од дуже употребе фара. Такође, чвршће је фиксиран на глави, без клизања чак и код интензивних покрета.

Максимална осветљеност

Параметар се мери у луменима (лм). Приликом избора модела за овај критеријум, важно је схватити да што је већа вредност, фењер сија даље и светлије. За домаћу употребу довољан је показатељ од 20-100 лумена. Дизајн главе од 150-900 лумена чешће се користи за планинарење и расвету на путу за бициклисте. Моћније батеријске лампе користе се у операцијама трагања и спасавања, где судбина особе или животиње зависи од осветљења. За такве моделе карактеристична вредност је од 1200 лумена.

Распон светлости

Људима који иду у поход важно је да осветле пут не само под ногама, већ и да познају подручје око себе. То ће вам омогућити бољу пловидбу шумом, чак и у мраку. У таквим моделима је предвиђен прекидач који регулише светлосни ток. Притиском на дугме путник ће добити добро осветљење кампа и осветлити тло око себе како би пронашао изгубљени предмет. Принцип рада је упоредив са кратким и дугим светлима која се користе у аутомобилу.

Радно време

Будући да опрема ради на батерије, важно је узети у обзир овај параметар. Особа ће знати након колико времена ће се светлост угасити. Корисна опција биће присуство режима уштеде енергије, који инсталирају неки произвођачи. Због тога ће осветљење бити слабо, али ће омогућити лампи да ради што је дуже могуће. На пример, ако у фаровима има десет ЛЕД-а, тада ће 2-4 радити при преласку у еколошки режим.

Такође, неки модели су опремљени црвеном ЛЕД лампицом, која ће радити само у режиму уштеде енергије. Потроши половину електричне енергије и користи се када је потребан минимални светлосни ток. Наравно, домет и осветљеност се драматично погоршавају, али батерија се спорије троши.

Тип коришћене батерије

У батеријама се углавном користе само НиМХ или НиЦд батерије. Величина може бити АА - прст или ААА - мали прсти. Али неке компаније су се удаљиле од ове врсте батерија и у својим алатима користе напредније Ли-Ион или Ли-полимер батерије.

Иако је ова опција неколико пута боља од никл-батерија, она има неке недостатке. Дакле, са дугим путовањем или вожњом, особа не може једноставно заменити батерију или напунити батерију. Због тога је боље користити такве моделе у свакодневном животу, где ће особа без проблема ставити батеријску лампу. На дугим путовањима, боље је понијети са собом сет сијалица и не размишљати о могућим проблемима.

Опсег фара

Ово је важно јер вам омогућава да решите бројне проблеме. Ако особа планира да користи опрему у кући, онда нема потребе да купује скупе моделе са високом осветљеношћу и дометом. За изазовније подручје или током зимског пешачења треба да обратите пажњу на десетак различитих фактора од којих ће зависити правилан рад уређаја.

Оцена висококвалитетних модела за употребу у свакодневном животу

Поправка утичнице или промена сијалице у условима слабог осветљења: Довољни су било који јефтини уређаји који се могу наручити из АлиЕкпресс-а или купити у првој продавници. Такви модели нису опремљени додатним функцијама као што су СОС сигнал или режим уштеде енергије. Капацитет батерије и ЛЕД снага такође нису битни. Главни параметри при избору су однос цене и квалитета.

ФоцусРаи 1061

Добар модел произведен у Кини. Батеријска лампа има стандардни изглед и добре функционалне карактеристике које ће омогућити да се користи у гаражи приликом поправке аутомобила и приликом промене ожичења у мрачној соби. Трајање батерије зависи од врсте батерија које се користе.

Главни елемент је направљен помоћу технологије Цхип он Боард, која ће спречити оксидацију контаката и пружити кориснику бољу заштиту.Извор светлости ради у три режима - стробонски (трепћући), максималном осветљењу и режиму уштеде енергије. С обзиром на цену, ово је сјајан додатак. Тип напајања - 3 ААА батерије. Тежина - 44 грама. Снага ЛЕД-а - 1 В.

Просечни трошак је 110 рубаља.

ФоцусРаи 1061

Предности:

 • 3 режима рада;
 • Ниска цена;
 • ЛЕД напајање;
 • Погодно причвршћивање.

Мане:

 • Нема укључене батерије.

ПРОСТОР КОЦ-Х101-ЦОБ

Свјетиљка је дизајнирана за ријетку употребу. Светлосни ток је 60 лм, док је максимални домет осветљења 10 м. Тело је направљено од пластике отпорне на ударце. Батерије за мали прст користе се за рад. Извор светлости је једна ЦоБ диода.

Продато по цени од 93 рубаља.

ПРОСТОР КОЦ-Х101-ЦОБ

Предности:

 • Леп изглед;
 • Поузданост;
 • Добро осветљење за услове живота;
 • Домет;
 • Ниска цена.

Мане:

 • Није пронађен.

Најбољи модели за кратка пешачења

Ови модели се налазе у средњем сегменту цена. Према својим карактеристикама су вишеструко бољи од претходних модела, имају неколико режима рада. Поред тога, опсег снопа биће већи од 20 метара. Међутим, њихова снага је мала. То је учињено тако да батерија не троши сву електричну енергију за неколико сати активне употребе.

Светла зрака ЛХ-270

Одлична фара са осветљењем од 60 метара погодна за мале експедиције у шуму. Максимално трајање батерије је 6 сати. Ради у два режима - стандардном и штедљивом. Тело је направљено од висококвалитетне пластике, тако да се уређај неће сломити ако падне на земљу. Постоји и заштита од влаге, класа - ИПКС-5.

Продато по цени од 675 рубаља.

Светла зрака ЛХ-270

Предности:

 • Реномирани произвођач;
 • Поузданост;
 • Светлосни флукс - 270 лм;
 • Добро трајање батерије.

Мане:

 • Није пронађен.

ВАРТА 1В ЛЕД УНИВЕРЗИВНА ГЛАВА

Изврсно решење за оне који често проводе време кампујући. Максимални домет осветљења је 100 м, док је светлосни ток 100 лм. Напаја се стандардним батеријама за мали прст 15 сати. Тежина - 120 грама. Постоји заштита од влаге, тело је направљено од издржљиве пластике.

Просечни трошак је 1.150 рубаља.

ВАРТА 1В ЛЕД УНИВЕРЗИВНА ГЛАВА

Предности:

 • Три начина рада;
 • Домет - 100 метара;
 • Добро осветљење;
 • Поузданост;
 • Не загрева се при дуготрајној употреби;
 • Комплет садржи батерије.

Мане:

 • Није пронађен.

Врхунски модели за услуге малих аутомобила

Незгодно је и дуготрајно стално се пењати у рупу за гледање преносном лампом. Стога неки механичари радије купују фарове. Главни захтев је добро осветљење у близини, главна зрака у таквом дизајну не игра главну улогу.

СмартБуи СБФ-ХЛ017-Б

Одличан модел за радионице са малим прометом. Максимални домет осветљења је 10 м, док је светлосни ток 50 лм. Ова вредност је довољна за извођење сложених поправки у условима слабог осветљења. Носач је направљен висококвалитетно, али чак и ако се лампица искључи, пластика отпорна на ударце спасиће је од ломљења. За рад се користе ААА батерије у количини од 3 комада.

Просечни трошак је 157 рубаља.

СмартБуи СБФ-ХЛ017-Б

Предности:

 • Квалитетна монтажа;
 • Глава је подесива;
 • Пластика високог удара;
 • Чврста фиксација;
 • Осветљава све елементе за 5 поена.

Мане:

 • Није пронађен.

ПРОСТОР Х3ВЦОБЛЕД

Уређај је намењен професионалној употреби. Светлосни ток - 210 лм, осветлиће све предмете. Максимално време рада је 20 сати, што је корисна опција за честу употребу. Случај се не игра, нема празнина. Класа заштите - ИП44. Еластик не стеже главу, али је чврсто причвршћен.

Просечни трошак је 165 рубаља.

ПРОСТОР Х3ВЦОБЛЕД

Предности:

 • Издржљива еластична трака;
 • Осветљеност;
 • Поузданост;
 • Кућиште отпорно на ударце.

Мане:

 • Ради само на конвенционалним батеријама.

Оцена фарова за екстремне радове

За неке службе је важно да имају висококвалитетне фарове, који не само да ће обезбедити добро осветљење подручја, већ ће бити отпорни на воду и прашину и неће се сломити при првом удару. Поред тога, такви модели треба да имају широку функционалност која ће помоћи у операцијама спасавања.

Феник ХМ65Р

Једна од најбољих батеријских лампи за сложене операције. Распон осветљења је 163 метра, светлосни ток је 1400 лм, што ће омогућити да се сви објекти виде у условима слабог осветљења. Постоји 7 корисних режима.

Пуњење се врши преко УСБ-а, батерија је ИЦР18650, капацитета 1500 мАх. То је довољно за непрекидни рад од 300 сати. Тежина уређаја је 70 грама. Укључен је резервни О-прстен.

Продато по цени од 6.700 рубаља.

Феник ХМ65Р

Предности:

 • 7 режима рада;
 • Исправљено без проблема;
 • Светао светлосни ток;
 • Домет - 163 метра;
 • Класа заштите - ИП68;
 • Постоји функција блокирања;
 • Капацитет батерије је довољан за непрекидан рад током 12 дана.

Мане:

 • Није пронађен.

Олигхт Х2Р Нова СЗ

Професионални уређај за екстремне услове. Распон осветљења је 153 м. Светлосни ток је 2300 лм, што је одличан резултат и омогућиће максимално осветљење подручја. Ради 1080 сати са једним пуњењем. Тело је направљено од алуминијума, што му омогућава да издржи скоро свако оптерећење. 6 светлосних режима, укључујући дуга, кратка и СОС сигнал. Класа заштите од воде - ИПКС-8. Пуњење се врши преко УСБ-а. Тежина уређаја је 100 грама.

Просечни трошак је 6 000 рубаља.

Олигхт Х2Р Нова СЗ

Предности:

 • У крајњем делу налази се магнет;
 • Тело је направљено од алуминијума;
 • 6 режима рада;
 • Брзо пуњење;
 • Аутономија достиже 45 дана;
 • Производ је покривен гаранцијом.

Мане:

 • Није пронађен.

Врхунски уређаји за дуга путовања

Главни критеријуми за избор такве опреме су поузданост и дугорочна аутономија. Најчешће су ова светла опремљена штедљивим режимом, који вам омогућава да извучете максимум из њега. Такође важан фактор је заштита од механичких оштећења и заштита од влаге, тако да је могуће кретати се и по најјачем пљуску или суснежици.

ЛЕД ЛЕНСЕР Х7Р.2

Пристојна путничка опрема која ће исправно функционисати током 2,5 дана активне употребе. Светлосни ток је 300 лм, док је домет 160 м. Кућиште је направљено од алуминијума отпорног на ударце, постоји заштита од воде, класа - ИПКС-4. Подржава три начина рада - слабо осветљење, трептање и максимално осветљење. Пуњење се врши са УСБ-а или са мреже напона 220 В. Тежина - 165 грама.

Продаје се по цени од 4.200 рубаља.

ЛЕД ЛЕНСЕР Х7Р.2

Предности:

 • Поузданост;
 • Квалитетно становање;
 • Погодна фиксација;
 • Тежина је добро распоређена, стога се, упркос тежини, опрема не осећа на глави;
 • Добра цена.

Мане:

 • Није пронађен.

Феник ХП15УЕ

Врхунски модел брендираног произвођача који ће трајати 160 сати уз непрекидну употребу. Светлосни ток - 900 лм. Домет је 178 метара, што ће осветлити цело подручје. Подржава 6 начина рада. Присутан је и СОС сигнал. Класа заштите од воде - ИПКС-6.

Тело је направљено од алуминијума и пластике, што доприноси његовој поузданости. Главни извор напајања су 4 АА батерије. Еластична трака ће вам омогућити да елемент причврстите на било коју главу.

Просечни трошак је 4.400 рубаља.

Феник ХП15УЕ

Предности:

 • Добар капацитет батерије;
 • Светлосни флукс - 900 лм;
 • Неће се сломити током дужег контакта са водом;
 • Дизајн је потпуно промишљен, постоје метални прикључци за поузданост;
 • Појас се неће сломити током дуже употребе;
 • Одличан квалитет израде.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

Предња светла играју важну улогу у многим областима делатности, спорту и туризму. Због тога је важно обратити пажњу на њихов избор. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *