Најбољи објективи за Никон фотоапарате за 2020. годину

0

Никон камере чврсто ушао у живот. Није битно да ли се особа бави професионалном фотографијом или купује уређај за „хватање емоција“ током путовања, одабир правог сочива не би требало да буде на последњем месту. Нажалост, мало људи томе посвећује дужну пажњу. Стога их с временом квалитет фотографија почиње да разочара и они траже излаз у куповини новог уређаја. Међутим, таква судбина се може избећи. Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас оцену најбољих сочива за Никон фотоапарате за 2020. годину.

Како одабрати?

Прво што започиње потрагу за било којом техником је питање: „Шта тражити приликом куповине?“ То је због чињенице да немају све продавнице примарни задатак - продају поуздан уређај. Због тога неки модели можда не одговарају или могу бити неразумно скупи. А ако се објектив одабере за стандардни или СЛР фотоапарат, тада чак и искусан корисник можда неће имати довољно живаца. Јер скоро 90% понуђене робе кошта 15, а понекад и 50, 70 хиљада рубаља. У исто време, кориснику нису потребни стандардни објективи, купујући такав производ очекује очигледне промене које ће бити видљиве очима, а не уређају.

Какве ће бити користи од куповине сочива?

Постоје две категорије власника фотоапарата: аматери и професионалци. Први, због ретке употребе фотографске опреме, ретко размишљају о куповини сочива, јер им није потребан. А креативни појединци никада неће пропустити прилику да побољшају свој апарат. Стога купују меморијске картице од водећих компанија и фокусирају се на сочива. То је због чињенице да након савладавања уређаја особа осећа да се одмарала уз невидљиви зид, претходне фотографије више не делују савршено. Дакле, нема довољно повећања, сјаја или других показатеља. Такође, неки људи се одлуче за куповину новог сочива након читања неких чланака о томе како ће им то променити слике на боље.

Знање да ће куповина новог уређаја променити искуство је једно, друго је прави избор. На крају крајева, постоји стотине модела, а међу њима треба да изаберете само један који ће пратити особу у одређеном периоду. Важно је знати да је куповина сочива неопходна само ако корисник нема довољно снаге. Није препоручљиво мењати је тек тако. То захтева специфичне разлоге, јер ће се захваљујући њима корисник правилно оријентисати у продавници, што ће уштедети живце и напоре. Пример таквих околности:

 • Стандардни сочиво замућује ивице, чинећи да слика изгледа мање природно;
 • Ноћу је немогуће снимати без блица, морате подесити максималну ИСО вредност, а затим провести сате у Пхотосхопу да бисте елиминисали буку;
 • Портретни режим не даје потпуну реализацију, јер се замућивање позадине лоше изводи, а боје су монотоне, па портрет слике делује неприродно.

Ако су горе наведени проблеми и даље релевантни за људе, онда је добра идеја да купите основно сочиво (фиксне жижне даљине) од 50 мм.По истом принципу потребно је одабрати уређаје за путовања, извештавање, макро итд. Прво, особа треба да ради са стандардом у изабраном режиму, а затим спроводи одговарајућу анализу, идентификује недостатке и бира потребан модел.

Разлика између скупог и јефтиног

Неки корисници очајно тврде да је само скупа опрема у стању да реши све проблеме са насталим сликама. То је делимично тачно, али не увек. Наравно, 2010. године ово је било релевантно, јер произвођачи нису могли да постигну врхунске параметре за буџетске моделе. Али ово је ствар прошлости, јер су модерни, из јефтиног сегмента, у стању да се такмиче са водећим моделима од пре пет година. Постоје недостаци, али чешће су повезани са средњим детаљима и "сивилом" слике. Стога је главна и, у неким случајевима, значајна предност скупог сегмента професионална фотографија. Наравно, то неће бити могуће открити уз помоћ одређених тестова, јер нека водећа сочива могу бити лошијих перформанси од модерних буџетских сочива, али њихова слика ће бити „жива“, испуњена свим бојама, а не само слика.

Ово је пример са две слушалице. Чини се да су произвођачи навели исте карактеристике, једина разлика је у цени. Дакле, неки коштају 700 рубаља, док други 4900, и то са истим параметрима. Наравно, за многе су благодати очигледне, али љубитељ музике ће одмах приметити разлику, јер ће се у јефтиним чути звук механике, биће сув и непријатан. Док се код скупих то не примећује, а звук је потпуно другачији. Што је најважније, само десетине 100 корисника ће то приметити, јер ће већина њих помислити да је то гњида.

Стога су са сочивима ствари исте, за некога је „уметност“ одлучујући параметар при одабиру, док ће бити видљив само купцу, а продавац никада неће разумети шта је пошло по злу. Квалитет слике је најчешће повезан са коришћеним оптичким стаклом, уравнотеженим системом, тајним карактеристикама које познаје само произвођач итд. Стога се испоставља да два идентична модела различитих компанија дају супротне фотографије. У једном се играју светле боје, у другом механичка слика. Али као што је случај са слушалицама, овај индикатор неће бити видљив сваком кориснику. Да бисте стекли ову вештину, потребно је да дуго радите у овој области. Тек тада ће особа схватити да је могуће преплатити неке моделе.

Оцена сочива за почетнике и аматере

Фиксни Никон 35 мм ф / 1,8Г

Сваки амбициозни фотограф мора стећи искуство, а понекад је једини начин да развије своје вештине мајсторства рад са различитим сочивима. Дакле, неки модели су способни да понове људски вид, односно имају одређену жижну даљину. Фотографије ће бити занимљиве и квалитетне.

Једна од најбољих опција у овом случају био би Никон 35 мм Ф / 1,8Г АФ-С ДКС. Показује не само добре перформансе, уређај има и приступачну цену, а захваљујући широком отвору бленде преноси се више светлости. Такође, овај параметар у потпуности утиче на време одзива затварача. Тако ће фотограф моћи да постигне висококвалитетне слике са минималном количином шума.

Портретне фотографије ће изгледати професионалније, јер замућење омогућава примену 100% дубинске оштрине. Ово је додатна предност приликом избора.

Жижна даљина је 50 мм - ово је добар показатељ, јер здраво људско око види отприлике исто. Због овога су фотографије блиске стварности, што ће се свидети многим људима.

Овај уређај је погодан за фотографије које нису у целом кадру. Ради удобности, ту су добар аутофокус и ултразвучни мотор.

Просечни трошак је 10.990 рубаља.

Фиксни Никон 35 мм ф / 1,8Г

Предности:

 • Цост;
 • Компактност;
 • Жижна даљина;
 • Добар квалитет слике;
 • Конструктивне перформансе;
 • Скоро нечујни аутофокус.

Мане:

 • Мали зазор, унутар пола милиметра.

НИККОР З ДКС 50-250ММ Ф / 4,5-6,3 ВР

Водећи модел дизајниран за људе који одмах желе најбоље. Такође је овај уређај савршен за почетнике. Објектив је свестран, може се користити за скоро сваку врсту снимања и показаће сјајне резултате. Такође, због фокусирања велике брзине неће се превидети ни најдинамичнији тренуци. Широки носач сочива омогућава вам да упијете више светлости, тако да ће ваше фотографије или видео записи бити живописни и детаљни.

Портрети са овим сочивима постаће „живи“, а нежно замућење у позадини постаће врхунац. Истовремено, минимална удаљеност фокусирања је само пола метра, што ће омогућити прављење незаборавних снимака изблиза.

Фокусирање се одвија у милисекундама, док је потпуно тихо. А приликом снимања видео записа у Ултра ХД резолуцији, корисник ће добити јасну слику док је у покрету.

Просечни трошак је 28.000 рубаља.

НИККОР З ДКС 50-250ММ Ф / 4,5-6,3 ВР

Предности:

 • Много светлости;
 • Компактност;
 • Квалитетно снимање током вожње;
 • Прелепи портрети;
 • Квалитетна монтажа;
 • Оптичка стабилизација.

Мане:

 • Није пронађен.

Никон 55-300мм ф / 4,5-5,6Г ЕД ДКС ВР АФ-С

Још један представник буџетског сегмента који даје емоције током снимања, а не досаду. Захваљујући њему, слике су светле и засићене. Поред тога, уређај је савршен за фотографе почетнике који немају средстава да купе врхунске моделе.

Предност сочива је готово тренутно фокусирање, што ће вам омогућити да у кратком временском периоду направите висококвалитетну слику. Такође, захваљујући добром аутоматском стабилизатору, корисник ће добити одличан резултат на ТВ опсегу. Такође, већина купаца напомиње да уређај има висококвалитетни пакет, где се налазе згодна торба и капуљача.

Просечни трошак је 14.700 рубаља.

Никон 55-300мм ф / 4,5-5,6Г ЕД ДКС ВР АФ-С

Предности:

 • Квалитетно снимање;
 • Стабилизација;
 • Добра опрема;
 • Аутофокус;
 • Скупштина;
 • Мала тежина.

Мане:

 • Лоше перформансе при слабом осветљењу.

Никон АФ-С ДКС Мицро-НИККОР 40 мм ф / 2,8Г

Овај објектив је дизајниран за макро фотографију. Такође је погодан за фотографе почетнике и има приступачне трошкове уз добре перформансе, што га чини траженим међу корисницима. Поред употребе уређаја у унапред подешеном режиму, може се користити за стварање прелепих портрета или као стандардна јединица.

Уређај је врло компактан, па ће током дугих путовања за нове снимке бити практично неприметан. Тело је направљено од висококвалитетне пластике, али бајонет је метални, што је велики плус за произвођача.

Фокусирање није тако брзо, али доброг квалитета. После неког времена лако се навикнете и за неколико секунди направите висококвалитетне фотографије. Такође, недостатак овог уређаја је бучан рад мотора. Такође, уређај неће моћи у потпуности да открије своје способности када се користи у мрачној соби. За ово је боље изабрати оптималнији модел, иначе се трагови буке не могу избећи.

Просечни трошак је 16 800 рубаља.

Никон АФ-С ДКС Мицро-НИККОР 40 мм ф / 2,8Г

Предности:

 • Компактност;
 • Добра оштрина;
 • Свестраност;
 • Засићење боје;
 • Добра опција за почетнике;
 • Опрема.

Мане:

 • Нема стабилизатора.

Никон 10 мм ф / 2,8 Никкор 1

Модел је дизајниран за ширококутно снимање. Тражен је код почетника и професионалаца који га узимају за сваки случај. Захваљујући овом сочиву, пејзажи ће имати другачији вид, а снимци у затвореним просторима постаће један од главних.

Такође је оптимизован за снимање видео записа високог квалитета, што га чини популарним међу осталим категоријама корисника. Такође је плус тихо фокусирање, које ће бити готово нечујно. Објектив је поуздано заштићен од прашине и прљавштине. Дизајн уређаја је направљен на високом нивоу.

Просечни трошак је 10.000 рубаља.

Никон 10 мм ф / 2,8 Никкор 1

Предности:

 • Прихватљива цена;
 • Квалитет фотографије;
 • Мале димензије;
 • Добра грађа;
 • Однос отвора бленде.

Мане:

 • Није пронађен.

Никон 70-300мм ф / 4,5-5,6Г ЕД-ИФ АФ-С ВР Зоом-Никкор

Ова опција је више за динамичне фотографије. Већина корисника га користи за стварање јединствених спортских слика, за снимке природе итд. Постаће неизоставни сапутник на сваком путовању и увек ће пронаћи начин да га фотограф извади из торбе.

Уређај има снажни стабилизатор, фокусирање је тихо и траје неколико секунди. У исто време, трошкови уређаја нису толико високи, али квалитет слике је на високом нивоу, када се слика лав у пустињи, чини се да се он само крије, а особа приказује видео, а не фотографију. Иста је ситуација и са летећим птицама, које као да су на секунду висиле у ваздуху и ускоро ће летети. Сочиво ствара емоције, а не фотографију. То примећује не само већина корисника, већ и професионални фотографи.

Просечни трошак је 33.000 рубаља.

Никон 70-300мм ф / 4,5-5,6Г ЕД-ИФ АФ-С ВР Зоом-Никкор

Предности:

 • Цост;
 • Квалитет фотографије;
 • Стабилизатор;
 • Оштрина;
 • Високе оцене на Иа.Маркет-у;
 • Требаће вам неколико секунди да се фокусирате;
 • Приказ боја.

Мане:

 • Није пронађен.

Никон 85мм ф / 1.8Г АФ-С Никкор

Модел је дизајниран за висококвалитетну макро фотографију, па можда није погодан за неке кориснике. Фотографије изблиза су квалитетне и стварне. Не постоји утисак о некој лажи. Уз помоћ ове камере ни један лептир или мрав неће остати без надзора, а човек ће моћи детаљније да проучава „свет под ногама“. Захваљујући малом сочиву, инсекти се неће осећати нелагодно када их неко гурне.

Уређај је прилично лаган (тежина - 350 г) и компактан, што ће вам омогућити да га стално носите са собом у било којој шетњи. Такође, има одличан систем стабилизације, због чега ће човек дуго заборавити на статив.

Просечна цена је 24.980 рубаља.

Никон 85мм ф / 1.8Г АФ-С Никкор

Предности:

 • Доступност;
 • Оцена;
 • Стабилизација;
 • Скупштина;
 • Компактност;
 • Погодно за портрете.

Мане:

 • Није пронађен.

Сигма АФ 10-20мм ф / 3.5 ЕКС ДЦ ХСМ Никон Ф.

Ширококутни зум објектив који ће се свидети већини људи. Захваљујући овом уређају, природни пејзажи и урбане сцене постаће саставни део живота. Готово све што људско око види стане у оквир, што је велика предност. Поред тога, овај уређај има приступачне трошкове, што ће омогућити да га користи скоро сваки фотограф.

Неки корисници можда немају поверења у такву компанију, јер о њој нема много шта да се чује. Међутим, ово је прилично угледна компанија која одржава ниво квалитета на високом нивоу. На сочивима практично нема трагова изобличења на ивицама, што је велики проблем код неких модела. Поред тога, уређај има добру осветљеност, а квалитет добијених фотографија је на високом нивоу.

Просечни трошак је 28.000 рубаља.

Сигма АФ 10-20мм ф / 3.5 ЕКС ДЦ ХСМ Никон Ф.

Предности:

 • Оштрина и јасноћа;
 • Широки угао, што омогућава снимање слике у ограниченом простору;
 • Гради на нивоу;
 • Аутофокус;
 • Однос отвора бленде.

Мане:

 • Није пронађен.

Оутпут

Ова сочива ће бити пратиоци новог света фотографије за почетнике и изврсни асистенти за напредне кориснике. Ако имате искуства са моделима описаним у оцени или занимљивијим опцијама, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *