Најбољи грејачи стакленика за 2020. годину

0

Стакленик на летњој викендици омогућава садњу садница неколико недеља раније и добијање првог поврћа. Најважнији услов за ово је осигурати нормалну температуру тла. На пример, за саднице парадајза треба да се загреје до + 20 ° С током дана, а ноћу треба одржавати на нивоу не нижем од + 18 ° С. Посебни уређаји за грејање ће помоћи летњем становнику да организује и одржава такве услове. Редакција сајта „best-sr.designuspro.com“ нуди вртларима преглед „Најбољи грејачи за стакленик за 2020. годину“, састављен према мишљењу купаца и стручњака.

Зашто је летњи становник стакленик

Пре него што одаберете систем грејања, размислите о томе како и зашто ћете користити стакленик. Ако постоји жеља за жетвом током целе године, гради се капитална структура, са двоструким или троструким застакљењем и вентилацијом. Систем грејања воде организован је из појединачног котла. Таква шема је у стању да одржи температуру тла и ваздуха у соби на + 23 ° Ц.

Таква решења пољопривредници чешће користе. Обичном летњем становнику нису потребне, а не може их приуштити. Нећемо их разматрати.

Наша тема су грејачи за мале и лагане стакленике. И треба тражити решење за буџет. Данас је тржиште препуно понуда структура израђених од лаких легура алуминијума и поликарбоната. Овај материјал има изванредне карактеристике:

 1. Дуготрајна;
 2. Трајан;
 3. Отпоран на топлоту;
 4. Лаган и провидан;
 5. Ниска топлотна проводљивост;
 6. Лако се монтира.

У рано пролеће, на јакој сунчевој светлости, температура ваздуха у стакленику од поликарбоната загрева се на + 40 ° С, чак и ако је напољу -10 ° С.

Истина, ноћу ова врућина одлази једнако брзо. Поред тога, желимо да започнемо са радом у фебруару и завршимо до нове године, узимајући неколико жетви неких усева. Резултат можете постићи користећи моћне лампе, па чак и густе свеће, постављајући их између редова биљака. Таква решења захтевају стално присуство особе, а ово је незгодно и враћа нас на проблем избора грејача.

Како одабрати прави грејач за стакленике

Дакле, одлучно не разматрамо сложене и скупе системе грејања за стакленичке објекте који захтевају озбиљне трошкове за њихово стицање, рад, одржавање и поправку. Занимају нас јефтини уређаји који се лако уграђују у мали стакленик сопственим рукама. Такве робе у продавницама има више него довољно. Критеријуми за одабир требају бити што је могуће конкретнији.

Цена

Усредсредите се на сопствене могућности. Купљени уређај не би требало да упропасти купца. Напротив, то ће помоћи у смањењу трошкова добијања високих приноса. У сваком случају, стицање би се требало исплатити током сезоне.

Снага

Важно! Уређај мора бити довољно моћан да земљу у стакленику загреје на температуру од најмање 21 ° Ц.

Степен ваздуха у соби је наравно важан, али ако на + 20 ° Ц у ваздуху земља остане хладна, садња садница се аутоматски отказује.
Не бисте требали обраћати пажњу ни на електричне инсталације као што су електрични конвектори или грејачи вентилатора, ако је њихова потрошња енергије мања од 1,0 кВ. У том случају губици топлоте кроз зидове, прозоре (вентилацију) и врата морају се свести на нулу. Готово је немогуће то постићи, а покушај грејања обичног стакленика електричним апаратом мале снаге значи бацање новца у одвод и то дословно.

Економија и ефикасност

Купљена опрема електричне опреме треба да буде енергетски ефикасна.

На белешку! Енергетска ефикасност је рационално коришћење енергетских ресурса: електричне енергије, гаса, угља, огревног дрвета, соларијума. Важно је не само да потрошите мање енергије, већ и да постигнете најбољи могући резултат.

Заправо, то значи да исти електрични грејач, грејач вентилатора или топлотне пушке који раде на дизел гориво морају бити опремљени термостатима, температурним сензорима, термостатима - свиме што вам омогућава одржавање жељених температурних параметара без додатних трошкова. Уз довољно загревање, аутоматика ће искључити уређај, а када температура падне, поново ће га укључити итд. Ако ово није предвиђено, модел је застарео и не би га требало купити.

Најважнија ствар на коју треба обратити пажњу приликом избора електричног уређаја је његова ефикасност. Мора бити довољно висока. Размотрите најпопуларније врсте грејача, њихове предности и недостатке.

Конвектори

Ваздух у соби се загрева грејним елементима, топлом водом или гасом, користећи конвекцију као начин преноса топлоте из грејача у ваздушне масе. Загрејани ваздух је лакши од хладног. Због тога слојеви хладног ваздуха померају загрејане масе на плафон собе и заузимају своје место у уређају за грејање. Када се загреју, уступају место хладнијем ваздуху. Ова константна циркулација ваздушних маса од грејача до плафона и позади је конвекција. Вода у котлу се такође загрева. Загревање простора се дешава прилично брзо. Ово је плус.

Важно! Од тренутка укључивања конвектора проћи ће одређено време док се просторија не загреје. Да бисте га смањили, купите конвекторе са уграђеним вентилаторима.

Да бисте нешто загрејали, потребан вам је медијум, ваздух или вода. Ово је суштина конвекције и њен минус. Потребна нам је топлина за тло и за биљку. Прво загревамо ваздух, који ће затим загрејати земљу и биљку. Део енергије потрошене у овом случају на загревање ваздуха троши се неефикасно.

Блистав

Зрачна топлота преноси се на објекат из отвореног пламена (пећи и камини), радијатора за уље или радијатора за воду итд. Као и у случају конвекције, топлота се преноси кроз околину: прво у ваздух, а затим из ваздуха у предмет или тело. Ефикасност је мања од очекиване.

Инфрацрвени

Ова врста уређаја се у основи разликује од претходне две у начину преноса топлоте. Инфрацрвено зрачење не загрева ваздух, већ топлоту преноси директно на објекат, земљиште или биљку, људско тело и од њих се ваздух већ загрева. Овој топлини није стало до промаје.

Важно! Инфрацрвени грејачи имају највећу ефикасност.

Инфрацрвени уређаји имају низ очигледних предности:

 • правилно постављени ИЦ грејач обезбедиће равномерно загревање тла на целој површини;
 • ваздух остаје влажан, ово је важно за нормалан развој биљака;
 • сузбија се раст патогених бактерија у земљи и ваздуху;
 • ИЦ грејачи могу бити панелни и плафонски, погоднији за наш случај;
 • за повезивање уређаја нису потребне посебне вештине;
 • регулатор температуре обезбедиће угодне услове за развој биљака током целог дана.

Подземни грејачи

Ова врста уређаја директно загрева тло, што знатно убрзава време садње садница у земљу. Они раде на исти начин као и многима познати системи "топлог пода". Да бисте инсталирали такву опрему, мораћете да обавите врло солидан скуп радова:

 • изаберите тло до дубине од 50 цм;
 • поставити топлотну изолациону заптивку;
 • уредити песковити кревет 50 мм;
 • покријте га слојем песка од 50 мм;
 • затворите песковити јастук заштитном мрежом;
 • вратите плодно тло на своје место, слојем од 40 цм.

Прецизно велике грејне траке и грејни каблови. Међутим, такав систем за загревање тла је врло ефикасан, а његова инсталација не захтева посебне вештине.

Врхунски произвођачи

Гријач је одабран више од једне сезоне. Плаћајући свој тешко стечени новац за електрични апарат, желите да будете сигурни да ће трајати довољно дуго. Најбољи светски произвођачи, којима популарни модели не требају додатно оглашавање, могу гарантовати висок квалитет.

Баллу

Многи купци успели су да цене производе овог међународног холдинга, светског лидера у производњи климатске опреме. Асортиман компаније укључује више од триста имена опреме за домаћинство и индустрију:

 • овлаживачи и одвлаживачи ваздуха; хладњаци и грејачи;
 • конвекциони грејачи, инфрацрвени, земља, вода, гас;
 • сушаре за руке;
 • клима уређаји, сплит системи итд.

А све је почело крајем 20. века са малом компанијом која производи фрижидере и замрзиваче Б.Л.Р. Забава расхладне опреме Баи Луниу у граду Јилонг ​​близу Тајпеја, главног града Тајвана. Данас је то мултинационална корпорација са седиштем у Хонг Конгу.

МО-ЕЛ

Италијанска компанија Моел би САЛКА специјализована је за производњу средстава за сузбијање штеточина. Истовремено су развијени и произведени климатски уређаји: ИЦ грејачи, сушачи за руке, фенови, опрема за грејање итд. Функционалност неких модела може се допунити разним уређајима, укљ. јонизатор ваздуха. Популарност модела компаније објашњава се сталном потрагом за новим техничким решењима.

Тимберк Тец

Шведски произвођач је признати лидер на пољу ХВАЦ опреме. Производи компаније подлежу ригорозној контроли квалитета при свакој прерасподели. У производном процесу се користи најновија технологија. Купци цене производе са ознаком Тимберк због високог квалитета, приступачних цена и редовне доступности нових производа.

Елецтролук

Шведска компанија позната је широм света по висококвалитетним апаратима за домаћинство. Све домаћице знају њене производе. То су веш машине и машине за прање судова, пегле и генератори паре, усисивачи и кухињски уређаји. Међу свом овом разноликошћу било је места за све врсте грејача, конвекционих, инфрацрвених, итд. Елецтролук производи су познати по високом квалитету израде и одличном дизајну. Компанија је 2014. године испоручила опрему за хотеле у Сочију као припрему за Олимпијске игре.

ССТ група компанија

„Специјални системи и технологије“ тако стоји скраћеница групе компанија ССТ. Специјализација - грејни каблови и електрични системи грејања, индустријски и за домаћинство. Овде се налазе комплети топлих подова и системи за грејне цеви, одмрзавачи. Највећи произвођач таквих производа у Русији. По обиму производње један је од највећих у Европи. ССТ (преко 1000 наслова).

Греен Бок Агро

Бренд припада групи компанија ССТ. Производи комплете система приземног грејања: који се састоје од: кабла различитих дужина, регулатора температуре. Намена - загревање тла у пластеницима различитих величина.

Хеатлине

Руски произвођач грејних каблова: отпорни, саморегулишући, ултратанак. Уз помоћ опреме коју производи компанија, греју се индустријски резервоари, контејнери, цевоводи. Инжењери компаније непрестано решавају проблеме како би побољшали енергетску ефикасност свог развоја.

Сокол-Електро

Домаћи произвођач са богатом историјом.1877. пуковник руске војске Борис Иванович Винер основао је Фабрику барута Цатхерине. Почетком 20. века компанија је постала највећи приватни добављач барута за руску војску. Један од акционара компаније био је Еммануел Нобел, отац будућег оснивача најпрестижније награде на свету. Данас компанија производи електричне производе, укључујући траке за грејање, које су тражене међу власницима стакленика.

Теплофон

Руска компанија. На тржишту више од 20 година. Специјализација - развој и производња прорачунских инфрацрвених емитера. Компанија стално користи иновативне технологије у својим моделима. Шеф компаније је дипломирао на пољу употребе инфрацрвених зрачника у пољопривреди. Производи компаније могу се користити за грејање великих просторија.

Софт Терм

Домаћи произвођач инфрацрвених грејача са ниском температуром. Компанија је власник бренда СТЕП. Компанија пружа читав низ услуга на захтев купца:

 • бесплатно анализира потрошњу енергије у објекту купца;
 • израчунаће снагу, период поврата;
 • оптимизује распоред грејача;
 • обезбедиће испоруку опреме до објекта.

Супра

Јапанска корпорација један је од признатих светских лидера у производњи потрошачке електронике. Њени производи су тражени у целом свету, због повољног односа високог квалитета и приступачних цена. Компанија је основана 1974. Данас је то међународна брига око производних погона широм света.

Хиундаи

Позната јужнокорејска компанија позната као произвођач аутомобила. Међутим, на тржишту климатске опреме широко су заступљени њени модели конвектора, ИР емитери, грејачи вентилатора итд. Популарни су међу купцима због висококвалитетне монтаже, иновативних техничких решења и приступачне цене.

На тржишту постоји довољно компанија које производе висококвалитетне грејаче различитих врста. Која компанија је боља за куповину опреме, купац одлучује узимајући у обзир њихове финансијске могућности.

У сваком случају, требало би да слушате савете искусних корисника, препоруке продајних помоћника у специјализованим продавницама, сазнате колико кошта одговарајући модел, пажљиво проучите опис и детаљна упутства за употребу. Све ове информације помоћи ће вам да не погрешите приликом избора грејача за своју стакленицу.

Где могу да купим

Постоји много опција. То су грађевинске радње, специјализоване трговинске платформе за баштоване и летње становнике или продавнице које продају електричне уређаје и опрему. У било којој од ових тачака роба се може видети и додирнути. Поред тога, куповином лицем у лице избегава се куповина лажног. Лако је израчунати. Електрични уређаји се увек продају са гарантним роком, током којег ће сервисни центри бесплатно поправити неисправан уређај. Левичарске компаније не дају гаранције за своје производе.

Ако вам из неког разлога ова опција не одговара, увек можете наручити производ на мрежи у интернет продавници.

Оцена квалитетних грејача за стакленике

Најбољи модели конвекције

3.Баллу Цамино Ецо Турбо БЕЦ / ЕМТ-1500

Конвектор међународног концерна Баллу створен је коришћењем иновативних решења, уз одржавање приступачне цене. Користи се монолитни грејач направљен помоћу технологије Хедехог, који свој посао обавља брже од сличних уређаја. Потрошња енергије уређаја је 1500 В. Ово је довољно за грејање просторија чија површина не прелази 20 квадратних М.

Уређај је опремљен термостатом, стога се електрична енергија ефикасно троши.Управљачка јединица са механичким прекидачем температуре. Ради лакше употребе, обезбеђен је индикатор светла. У случају прекорачења или превртања (подна верзија), уређај се искључује. Димензије кућишта: 540к400к90 мм, тежина конструкције - 3,5 кг. Погодно као додатно грејање за домове и летње викендице. Просечна цена: 2550 рубаља.

Баллу Цамино Ецо Турбо БЕЦ / ЕМТ-1500

Предности:

 • случај се не загрева изнад 60 ° С;
 • присуство термостата;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • није идентификовано.

2.Тимберк ТЕЦ.Е3 Е1000

Конвектор из шведске компаније Тимберк. Снага је подесива. Вредности се могу подесити на 1000, 550 и 450 В. Веома повољно и економично. Монолитни грејач вам омогућава одржавање угодне температуре у соби са површином не већом од 13 квадратних метара (ово није много). Гријач се искључује када термостат достигне задану температуру. Опрема се налази у водоотпорном кућишту. Контрола и регулација температуре - електронска.

Уређај је опремљен тајмером, не плаши се мраза. Сигурност гарантује аутоматски систем са функцијом искључивања превртањем (за подну верзију). На захтев купца допуњава се точковима, тј. могу бити и мобилни и зидни. Димензије су прилично компактне: 455к440к105 мм, тежина - 3,3 кг. Просечни трошак: 3060 рубаља.

Тимберк ТЕЦ.Е3 Е1000

Предности:

 • тихи рад;
 • сигуран рад;
 • водоотпорно кућиште;
 • подесива снага;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • мали простор за грејање.

1. Елецтролук ЕЦХ / АГ2-2500 Т.

Брендирани зидни конвектор познатог шведског произвођача. Дизајниран за грејање просторија површине 30 м2. Водоотпорно кућиште вам омогућава да га користите за грејање стакленика. Потрошња енергије је прилагодљива од 1250 до 2500 В. Уређај је опремљен монолитним модулом за грејање, који се убрзава до радне температуре много брже од својих колега и има радни век од 25 година.

Присуство аеродинамичног система повећава конвективни проток за скоро 40%, услед чега се просторија загрева много брже. Уређај има димензије 800к400к90 мм. и тежине 4,6 кг. Са таквом масом, његова монтажа на зид неће створити проблеме купцу. Ако је потребно, можете наручити модел у подној конфигурацији. Произвођач даје петогодишњу гаранцију за своје производе. Просечни трошак модела је 4300 рубаља.

Елецтролук ЕЦХ / АГ2-2500 Т.

Предности:

 • регулација електричне снаге;
 • површинска температура уређаја не прелази 60 ° С;
 • мала величина и тежина;
 • импресивно грејно подручје.

Мане:

 • није идентификовано.

Најбољи инфрацрвени грејачи

4.Баллу БИХ-ЦМ-0.6

Плафонски инфрацрвени грејач снаге 600 В. Енергетски ефикасан, не загрева ваздух. Брзо загрева земљу и вегетацију у стакленику са површином не већом од 12 м2. За максималан ефекат уграђује се на висини од 2,4 до 3,5 метра. Уређај је прилично лаган, тежак је само 2,2 кг и димензија 135к885к40 мм. Када уређај достигне дужину од готово 90 цм, биће потребно две особе да га вешају и прикаче за плафон. Производ је комплетиран са упутством за употребу и гарантним листом. Просечна цена: 2343 рубаља.

Баллу БИХ-ЦМ-0,6

Предности:

 • ефикасно користи енергију;
 • лако;
 • брзо загрева земљу и саднице;
 • јефтин.

Мане:

 • није идентификовано.

3.Супра ИР 2000 В

Плафонска инфрацрвена грејалица познатог јапанског произвођача. Потрошња енергије - 2000 В. То вам омогућава загревање тла и биљака у стакленику од 20 квадратних метара. Управљање је механичко, једноставно. Уређај је заштићен од прегревања. Маса уређаја је 9,6 кг, димензија 1620к2730к430 мм. За плафонску лампу (која се назива и ИР емитери), димензије су знатне. За његову уградњу морате бити сигурни у снагу и крутост структура стакленика. За поступак инсталације биће потребне две особе. Уређај се поставља на висину од најмање 1800 мм. Просечна цена: 3190 рубаља.

Супра ИР 2000 В

Предности:

 • квалитетни материјали и монтажа;
 • заштита од прегревања;
 • велика грејна површина;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • велика тежина.

2.Хиндаи Х-Х Ц2-20

Инфрацрвени грејач јужнокорејске корпорације. Затворени грејач од угљеничних влакана. Ради без буке. Компактан, не заузима пуно простора. Може се причврстити на зидове и плафоне. За стакленик је пожељнија опција плафона. Причвршћивање је једноставно и поуздано. Брзо загрева тло. Енергетски ефикасан, не загрева ваздух. Инсталирано на висини од најмање 2,5 м. Потрошња енергије 2000 В. Ефективна површина грејања не више од 20 м2 Уређај има димензије 1620к250к450 мм и тежину 5,5 кг. Просечни трошак: 3190 рубаља.

Хиндаи Х-Х Ц2-20

Предности:

 • једноставна конструкција;
 • поуздан склоп;
 • велика грејна површина;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • није идентификовано.

1.МО - ЕЛ Фиоре 1200В

Најбоље оцене купаца прима плафонска инфрацрвена грејалица италијанског произвођача МО - ЕЛ. Потрошња енергије уређаја је 1200 В. Ово осигурава брзо загревање тла у стакленику са површином не већом од 6 квадратних метара, са висином уградње од најмање 2,5 м. Садржај кућишта је заштићен од влаге. Уређај, димензија 710к110к80 мм, тежак је само 1,0 кг, што је врло добро за плафонски уређај. Нема потребе да се слажете како да га сами инсталирате. Дужина кабла за напајање је 1,5 м. Грејни елемент заштићен је од случајног додира заштитном решетком од нерђајућег челика. Просечна цена: 11.590 рубаља.

МО - ЕЛ Фиоре 1200В

Предности:

 • компактан и лаган;
 • моћна;
 • једноставно управља; брзо загрева тло.

Мане:

 • мали грејни простор;
 • кратак кабл за напајање;
 • висока цена.

Подземни грејачи

3.Тхерм Енгле-2-0,10 1220-6,8

Универзални грејни кабл. Користи се за грејне елементе организоване дренаже крова. Користи се за грејање паркиралишта, степеница спољних степеница и рампи, цевовода и резервоара. Енгле-2 је заптивен и њиме се може управљати чак и под водом. Ништа вас не спречава да га користите за загревање тла у стакленику. Сет је дугачак 6,8 м, пружа потрошњу енергије од 100 В и специфичну снагу до 15 В / м. При полагању у земљу мора бити заштићена поцинкованом мрежом (купује се посебно) .У случају оштећења, кабл се не може поправити. Термостат није укључен у комплет. Просечна цена: 921 руб.

Тхерм Енгле-2-0,10 1220-6,8

Предности:

 • универзални индустријски и кућни уређај;
 • 100% непропусност и сигурност;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • кратка дужина кабла;
 • мала површина подног грејања;
 • термостат се продаје одвојено.

2. Системска топлотна линија - ПРИМЕР ХЛ-ГР-1100

Пример употребе отпорног кабла за загревање тла кореновог система биљака у стакленику. Одељак за грејање дугачак 74 метра, снаге 1100 вати, загрева површину од 11 до 22 квадратних метара. Може се користити за загревање тла у стакленику, у цветном кревету, на травњацима, стазама и теренима. Кабл је положен са кораком од 135 мм. термостат (није укључен у комплет за испоруку) омогућава контролу температуре тла у распону од 15 до 25 ° С.

Систем има заштиту потрошача од струјног удара. У случају механичког оштећења кабла, хитно искључивање са мреже ће аутоматски функционисати. Просечна цена: 3633 рубаља.

Систем топлотних линија - ПРИМЕР ХЛ-ГР-1100

Предности:

 • свестран и ефикасан систем за башту и повртњак;
 • сигурно;
 • издржљив;
 • приступачне.

Мане:

 • термостат ХТЛ-104 продаје се одвојено.

1.Греен Бок Агро 14 ГБА-815 В

Систем грејања тла руске производње омогућиће вам садњу садница у стакленику без чекања на угодне температуре околине. Његовом уградњом не можете се бојати мраза или наглог хладног усред врућег лета. Присуство термостата (који није укључен у пакет) обезбедиће угодне услове за развој биљака током целе године. Снага се регулише у зависности од дизајна стакленика:

 • од 50 до 100 В / м2 за пластенике са двоструким стаклом или поклопцем од поликарбоната у облику саћа;
 • од 70 до 120 В / м2 - за филмска склоништа.

Да би грејни кабл заштитио од механичких оштећења, произвођач препоручује да га одозго покријете поцинкованом мрежом од ситних мрежа (купује се одвојено).Максимална површина грејања - 8,0 м2 Просечна цена: 7402 рубаља.

Греен Бок Агро 14 ГБА-815 В.

Предности:

 • ефикасно загревање тла;
 • сигуран рад;
 • 5 година гаранције.

Мане:

 • висока цена;
 • мали грејни простор;
 • термостат ТП 600 продаје се одвојено.

Сврха пружених информација је да купцу покажу који су уређаји доступни за грејање стакленика, да се упозна са узорцима висококвалитетних уређаја. Представљени су њихови типови и карактеристике дизајна. Администрација сајта се нада да ће наша рецензија помоћи купцима да се крећу кроз цену, користе ефикасност и произвођача, како не би погрешили приликом избора уређаја.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *