Најбоље ловачке пушке за 2020. годину

0

За неке људе лов није само хоби, хоби и активан облик рекреације, већ и позив предака. Чак је и велики руски писац Л.Н. Толстој је написао „У лову ум одмара и тело ради“. Данас су и мушкарци и жене наклоњени овој врсти активне рекреације. Поред тога, постоји много различитих такмичења у стрељаштву и трофејима.

Међутим, за успешан лов морате одабрати право оружје. На крају, постоји неколико врста таквог оружја, које се разликују у својој функционалности, дизајну и техничким карактеристикама. Посетом специјализованог лова на мрежи и редовне продавнице, и аматер и искусни ловац моћи ће да изаберу за себе најприкладнију верзију ловачке пушке.

У модерним специјализованим продавницама, и љубитељи архаичних класика који више воле да користе прекидаче и љубитељи војничког стила моћи ће да изаберу за себе најприхватљивију опцију. Због доступности посебних дозвола за поседовање глатког оружја, неки купују ловачке пушке не толико за лов, већ само да би гађали циљеве. Уредници сајта „best-sr.designuspro.com“, узимајући у обзир критике, савете и препоруке купаца, саставили су за вашу пажњу рејтинг најбољих популарних модела ловачких пушака од 2020. године.

Одвајање оружја у зависности од врсте лова

Врста лова који се изводи одређује се на основу два критеријума - врсте терена на коме се налазе земљишта, а такође у зависности од дивљачи која се лови. Према терену, принцип раздвајања заснован је на условима пејзажа територије (планине, равнице, резервоари итд.). За ловљене животиње - птице и копитаре.

У зависности од услова лова, пожељно је да сваки ловац набави различите врсте пушака, као и карабине. Захваљујући томе, могуће је изводити усмерену ватру у различитим условима и користити одређене врсте гађања.

На пример, приликом лова на копитаре препоручује се употреба карабина великог домета. То је због чињенице да такве животиње не дозвољавају особи да приђе ближе од 500-900 метара. Да бисте ухватили патку или гуску у воденим тијелима, сасвим ће бити довољан конвенционални аутомат или пробојни пиштољ малог радијуса уништења (ИЗХ, МЦ).

Колико кошта такво оружје? Овисно о својој вриједности, оружје се конвенционално дијели у неколико квалификација и класа:

 • Категорија 1 укључује јефтине, јефтине домаће производе ИЗХ или МЦ, чији просечни трошак варира око 500 УСД;
 • Друга категорија треба да обухвати увезене новине, које су опремљене разноврсном додатном опремом (трошак је приближно 1000 до 1500 долара);
 • Трећу категорију чине скупи предмети који припадају премиум класи (цена је преко 5000 УСД);
 • Четврта категорија укључује листу ограничених узорака који су направљени од скупих и елитних врста дрвета, као и метала (цена почиње од 10 хиљада америчких долара).

По правилу, велика већина ловаца користи оружје из категорије 1 као и категорије 2. Заиста, за просечног руског потрошача куповина оружја, чији трошак прелази 2 хиљаде америчких долара, представља велики луксуз. По правилу, руски ловци користе производе са пушкама (калибар 7,62к51), као и комбиноване цеви (7к7,57 или 8к7,57). Ињектори се често налазе на увозним узорцима, док их на домаћим колегама практично нема.

Како одабрати оружје

Приликом избора оружја за лов, морате знати многе суптилности и нијансе, које су, наравно, за разлику од почетника, познате већини искусних ловаца. Поред тога, приликом избора пиштоља, неопходно је моћи на њему пронаћи скривене недостатке, који могу бити присутни не само на коришћеним (кориштеним), већ и на новим производима. Да бисте правилно проверили квалитет, као и да бисте се уверили у поузданост оружја које се купује, постоји само неколико једноставних начина који неће трајати више од 5-10 минута:

 1. Провера апликације. Од овог параметра зависи ниво тачности, као и равнотежа купљене пушке. Ако се оружје након сваког пуцња не врати на почетну тачку, онда је од мале користи за тачно гађање и, према томе, за вођење продуктивног, пуноправног лова. Заиста, са лошом применом, испаљени меци, без обзира на то где стрелац циља, увек ће летети у различитим правцима.
 2. Тежина. Идеална пропорција је 1/22 укупне тежине стрелца. Ако је цев претешка, тада ће човеку бити тешко да непрекидно води ватру и креће се пешке на велике даљине. Међутим, такође треба узети у обзир чињеницу да производи са превише лаким трупцима не подразумевају употребу патрона велике снаге, па су од тога мало користи за хватање великих животиња (дивље свиње, лос).
 3. Окидач. Снага ударачког напада зависи од параметара попут брзине, као и тачности удараца. Са снажнијом опругом, оружје ће пуцати много боље. Када је окидач подигнут, требао би се чути чист и гласан звук.
 4. Дефекти. На површини цеви и кундака не сме бити пукотина, разних завоја и других механичких оштећења. Иначе, у присуству разних оштећења, квалитет и тачност пожара су значајно погоршани. Поред тога, врло је опасно користити оштећено оружје.

На белешку! Да бисте проверили поузданост, као и употребљивост окидача, можете да натакнете чауру на напухану пушку и направите празан снимак. Ако је чаура одлетела за око 0,5 м, то значи да је окидач у добром стању.

Преглед најпопуларнијих произвођача

Која марка ловачке пушке је боља, који су критеријуми за одабир, које оружје је боље купити? Широм света више од 200 компанија бави се производњом ловачког оружја, међу којима има и компанија чија историја сеже неколико векова уназад. Најпопуларнији, најбољи произвођачи ловачког оружја су:

 • Франз Зодиа, Стеиер-Маннлицхер су популарни аустријски произвођачи познати широм света, који производе такво оружје више од 100 година;
 • Б8А, Веблеи и Сцотт су традиционалне енглеске компаније чија историја сеже више од 100 година;
 • Беретта, Пераззи, Бреда, Гамба су популарне италијанске фирме које производе висококвалитетно и поуздано оружје од средњег века;
 • Винцхестер, Марлене, Ремингтон су популарни и светски познати оружари из САД-а;
 • Збројовка Брно је највећа фабрика за производњу јефтиног, али висококвалитетног ловачког оружја, смештена у Чешкој.

Најбоље ловачке пушке за 2020. годину

Које пушке постоје, на шта треба пазити и које грешке треба избегавати приликом избора? Према њиховој класификацији, пушке су глатке, пушчане и такође комбиноване. Типови пушака укључују карабине и пушке. Треба напоменути да је такво оружје најпогодније за искусне ловце. Према важећем законодавству Руске Федерације, да би добила дозволу за куповину таквог оружја, особа мора научити како да поседује пушке са глатком цеви.

Комбиноване пушке су мешовито оружје. Такво оружје се разликује по броју цеви (једна - двоцевка и тако даље). Једноцевни производи су најмање погодни за лов. На крају, ако стрелац пропусти одабрану мету, мора да потроши време на поновно пуњење. Почетницима се саветује да купе двоцевне моделе који вам омогућавају да наизменично направите два хица у мету.

Поред тога, пиштољ може бити са завареном цеви и обрнуто - не заваљен. Треба напоменути да се модели са заваљеним бачвама лакше и брже пуне. Поред тога, оружје треба бирати у зависности од врсте животиње која ће се ловити.

На пример, за планински терен, за хватање копитара, најбоље је користити карабине. Да бисте ухватили патку на језеру или у пољу, пожељно је користити обичан одбежни пиштољ. Искусни ловци верују да ће за почетника, ако ће ловити патку или малу дивљу животињу, први пут учинити једноставни совјетски коришћени модели чекића.

Где можете купити? Данас можете купити оружје за лов путем Интернета у интернет продавницама, где је представљена комплетна листа свих производа са потпуним описом њихових оперативних параметара, као и сорти. У каталогу интернет продавница можете пронаћи оружје руске и стране производње. У популарним интернет продавницама, љубитељи војног стила и љубитељи класика моћи ће да изаберу најприхватљивију опцију.

ТОП јефтини, критични буџет модели

Баикал МП 43Е 12 × 70 1,0 / 0,5 750мм буква

Лако оружје произведено под заштитним знаком Бајкал популарно је међу већином ловаца који су љубитељи класике. Јефтин, јефтин Баикал МП 43Е савршен је и за искусне ловце и за почетнике.

Тежина овог производа варира унутар 3300 гр. Калибар је 12к70, број цеви је 2, који се налазе водоравно, принцип деловања је преломног типа. Укупна дужина је 750 мм. Сток је израђен од букве. Земља порекла овог модела је Русија.

Предности:

 • Приступачност (просечни трошак је 21.900 рубаља);
 • Квалитет материјала;
 • Једноставног је дизајна.

Мане:

 • Квалитет израде;
 • Неће сваки корисник одговарати стандардним залихама (можда ће бити потребно променити).

ЦЗ Маллард 12 × 76

Популарна марка ловачког оружја, која је многим љубитељима лова била позната још од совјетских времена. Међутим, упркос чињеници да је земља порекла ЦЗ Маллард Чешка, у ствари је овај буџет, јефтина пушка произведена у Турској.

Квалитет израде ЦЗ Маллард ни на који начин није инфериоран у односу на руске колеге. Има добру расподелу тежине, као и заменљиве пригушнице. Укупна тежина производа је 3350 грама. Калибар - 12к76. Опремљен са две цеви, чија је дужина 760 мм. Сток је направљен од дрвета. Има добру механику која савршено ради чак и након дуже употребе.

Међутим, треба напоменути да ће с временом, након дуже употребе, ЦЗ Маллард изгубити атрактиван изглед и бити прекривен огреботинама. То је због чињенице да се у његовој производњи користи меки лак. Такође, овај модел турске производње прилично је тврдог порекла. Стога, неки власници ипак, након што је купе, користе датотеку како би самостално подесили окидач како би осигурали мекши одговор.

Предности:

 • Ниска цена (41.599 рубаља);
 • Достојан квалитет израде
 • Добро уклапање делова;
 • Добар ниво расподеле тежине, упркос великој дужини;
 • Присуство заменљивих пригушница.

Мане:

 • Дрво од којег је направљен кундак и предњи део пресвучени су меким лаком због чега брзо губи атрактиван изглед чак и у случају пажљивог руковања;
 • Тежак пад (у ствари, за неке кориснике то можда неће бити значајан недостатак);
 • Проналажење резервних делова и њихово поправљање је проблематично.

МР (ИЗХ) 27М 12к76 орах арт. 725 мм

То је популарна, класична пушка по приступачној цени коју траже и искусни ловци и почетници. Произведено у Машинском погону у Ижевску. Поседује добру равнотежу, стабилну и поуздану борбу. Поред тога, овај производ одликује једноставан и, пак, поуздан дизајн. Према својим техничким карактеристикама, практично ни на који начин није инфериорнији од скупљих колега, који припадају премиум класи.

Треба напоменути да је МП 27М једноставан за руковање и употребу. Висок ниво сигурности и дуг животни век обезбеђени су због чињенице да:

 • У производњи буради користи се висококвалитетни челик;
 • Канали и коморе су хромирани, што им омогућава повећани ниво отпорности на корозију;
 • Јединица за закључавање има једноставан, поуздан дизајн;
 • Постоји могућност безобзирног спуштања.

Укупна тежина производа је 3,5 кг. Калибар је 12к76 мм. Опремљен са две цеви дужине 725 мм. Сток је направљен од дрвета. Боја кундака је смеђа. Осигурач има дизајн који вам омогућава да блокирате претрагу и има додатне пресретаче.

Предности:

 • Квалитет материјала;
 • Једноставност конструкције;
 • Доступност (цена 24.999 рубаља);
 • Неколико верзија;
 • Канали и коморе су хромирани.

Мане:

 • Осредњи ниво ергономије;
 • Просечан квалитет израде.

Преглед најбољих и најпоузданијих пробојних модела из премиум сегмента

Меркел 2001Е Јакд 12к76 МЦ 760мм

Савршено за лов и рекреацију, гађање мета. Опремљен ејекторима, блоком са украсним гравурама. У производњи кутије коришћена је изабрана коренска матица. На Меркел 2001Е, цеви су вертикалне (укупне дужине 760 мм). Укупна тежина производа је 3100 грама. Калибар - 12к76. Земља порекла - Немачка.

Предности:

 • Поузданост;
 • Балансирање;
 • Квалитет компонената и монтаже;
 • Дизајн;
 • Ергономија;
 • Ресурс.

Мане:

 • Трошак (416.990 рубаља);
 • Захтева сталну и сложену негу.

Бенелли 828 У Црна 12 × 76 710мм

Овај модел комбинује традиционална решења својствена класичном ловачком оружју из прошлости и савремене технолошке иновације. Захваљујући удобној употреби, овај вертикални штап је савршен и за лов и за стрељаштво. Опремљен посебним, поузданим системом такозване диференцијалне апсорпције насталих повратних импулса. У шупљини на кундаку је додатно постављен специјални амортизер који пригушује одскок који се јавља током пуцња.

Избор цеви за први хитац врши се захваљујући посебном ручном прекидачу, који се налази на сигурносном клизачу. Вреди напоменути да се у овом моделу, током пуцања, пребацивање врши аутоматски због померања инертних маса насталих импулса повратног удара.

Приближна тежина производа је 3000 грама. Опремљен са две вертикалне цеви. Калибар - 12к76. Укупна дужина је 710 мм. Сток је направљен од дрвета (ораха). Клинасте капије у облику слова Л, на којима се налазе 4 тачке за причвршћивање, одговорне су за закључавање.

Предности:

 • Висока поузданост;
 • Квалитет израде;
 • Присуство система апсорпције импулса повратног удара;
 • Одлично балансирање.

Мане:

 • Високи трошкови (223.200 рубаља);
 • Залиха је направљена од јефтиног дрвета за италијанског произвођача.

Беретта 486 Параллело 12 × 76 ОЦХП Енглески 660мм

Беретта 486 Параллело савршено комбинује класични стил и савремена технолошка решења.Има суздржани стил и традиционални квалитет који су познати по моделима популарног оружја широм света, произведеног под брендом Беретта. Опремљен хладним кованим блоком цеви, који имају висок ниво крутости на зглобовима и лако уклоњиви окидач.

Сигурносни уређај има посебно дизајниран дизајн који ће спречити пуцање оружја у случају пада или када се користи у нестандардном положају (на пример, ако се механизам за окидање закачи током транспорта). Опремљен заменљивим пригушницама, које су способне да раде чак и са челичним хицем. Калибар 12к76. Опремљен са две вертикално постављене цеви, чија је дужина 660 мм. Земља порекла Италија.

Предности:

 • Квалитет израде;
 • Дизајн;
 • Поуздане пригушнице;
 • Могућност употребе сачме од челика;
 • Добра ергономија.

Мане:

 • Високи трошкови (363 632 рубаља);
 • Тешко поправити, пронаћи резервне делове.

Оцена најпоузданијих модела пумпи

Бенелли Супернова 12 × 89 610 мм

То је чврста, поуздана, практична ловачка пушка, замишљено дизајнирана за максималну удобност и тренутни почетак. Сток, као и површина пријемника, направљени су од висококвалитетног полимера који савршено подноси високе и ниске температуре. Укупна тежина овог производа је 3600 грама. Калибар - 12к89. Капацитет магазина је 3 + 1. То је једноцијевно пумпно оружје чија је дужина 610 мм.

Предности:

 • Поузданост;
 • Квалитет израде;
 • Висок ниво комфора.

Мане:

 • Цена (73.890 рубаља);
 • У производњи кутије коришћена је пластика (овај параметар има мало утицаја на квалитет и чврстоћу структуре, међутим, дрво изгледа естетски угодније);
 • Тежина (3,6 кг).

Стоегер П350 Цамо Мак - 4 12 × 89 550 мм

То је ловачко оружје глатке цијеви са пумпом, чија је калибра 89 мм. Опремљен висококвалитетном цеви, дужине 550 мм, као и специјалним маскирним премазом. Опремљен поузданом јединицом за закључавање са обртним затварачем.

Поред тога, овај модел је опремљен гуменом подлогом за одбијање, продуженим предњим дијелом и измјењивим пригушницама. Капацитет магазина је 4 кертриџа + 1. Кутија је направљена од легуре алуминијума пресвучене мат црном завршном обрадом. Проврт је хромиран. Калибар: 12к89.

Предности:

 • Трошак (15.999 рубаља);
 • Канал је хромиран;
 • Једноставан и поуздан уређај.

Мане:

 • Квалитет израде.

Оцена најквалитетнијих модела метака

КК Собол 141 22 ЛР

Поуздан, релативно јефтин модел ловачке пушке који је савршен за хватање птице, као и мале животиње. Дозвољени опсег радне температуре околине је од -30 до +50 степени Целзијуса. Према већини купаца, КК Собол 141 погодан је за лов на собол, свизац, веверицу, а такође и куну. Једноставно и непретенциозно за употребу малокалибарског оружја, које је популарно међу почетницима и искусним ловцима.

Поред тога, КК Собол 141 може се користити за хватање такве животиње као што су зец, тетреб, тетреб, лисица. Овај модел користи 5,6 мм заштитне кертриџе. Механизам радилице (шибица) одговоран је за закључавање затварача. Комплетиран је са 3 магазина, од којих се два могу налазити у задњем делу (испод поклопца који се налази на доњој ивици).

Укупна тежина производа је 3 кг. Параметар тачности је 3 МОА. Укупна дужина је 980 мм. Комплетиран је часописима капацитета 5 метака. Калибар 22 ЛР. Сток је направљен од дрвета (брезе).

Предности:

 • Лакоћа коришћења;
 • Опрема;
 • Добра тачност ватре;
 • Сток је направљен од дрвета;
 • Присуство механизма за закључавање шибица.

Мане:

 • Трошак (34.057 рубаља);
 • Није погодно за лов на крупну дивљач.

Орсис Хунтер СЕ СР 308 Вин

Према искусним ловцима, ова пушка је погодна за скоро сваку врсту лова. Опремљен ручним типом пуњења. Постоје модели пушака Орсис Хунтер који су посебно дизајнирани и за леворуке и дешњаке.Метални делови Орсис Хунтер израђени су од издржљивог, висококвалитетног, нехрђајућег челика.

Орсис Хунтер СЕ СР је направљен од нерђајућег челика. Цев је направљена методом једноструког сечења. Његова дужина је 558 мм. Њушка је 16,5 мм. Калибар 308 Вин. Укупна тежина производа је 3370 грама. Капацитет магазина је 4 рунде. Сток је направљен од дрвета (ораха).

Предности:

 • Добра тачност;
 • Квалитет израде и компоненте;
 • Ергономија;
 • Прихватљиви оперативни параметри;
 • Можете одабрати модел за леворуке или дешњаке.

Мане:

 • Трошак (160 000 рубаља).

Преглед поузданог лова полуаутоматски

Хатсан Есцорт Х112

Овај модел полуаутоматског ловачког оружја са глатком цеви је посебно дизајниран за руско тржиште. Захваљујући инсталираном систему аутоматизације, Хатсан Есцорт Х112 може да ради са различитим врстама кертриџа. Опремљен поузданим окидачем. Калибар је 12к76 мм. У производњи Хатсан Есцорт Х112 коришћена је легура хром-никал-молибден, која има добре показатеље чврстоће и дизајнирана је за употребу кертриџа са челичном сачмом.

Кутија је прекривена заштитним анодизираним премазом. Због присуства посебних уреза директно на предњем делу и задњици, ниво контроле над оружјем током пуцања је значајно повећан. Додатно опремљен гуменом подлогом за поврат, која апсорбује одзив створен током пуцњаве. Такође, на овај модел по жељи можете да инсталирате оптички или колиматорски нишан. У комплету са три изменљиве пригушнице и кључем. Дужина је 710 мм.

Предности:

 • Мали устук;
 • Трошак (20.990 рубаља);
 • Могућност употребе различитих врста кертриџа;
 • Добра тачност битке;
 • Поуздана аутоматизација.

Мане:

 • Просечан квалитет компонената.

Бровнинг Фусион Еволве ИИ Голд 12 × 76 760 мм

Поуздан глатко бушотински модел полуаутоматског типа белгијске производње. Има прелеп модеран изглед, бензински мотор са аутоматском регулацијом уклањања прашкастих гасова. Ради глатко са било којом тежином хица. Опремљен побољшаном вентилираном шипком за нишањење, због чега се тачност ватре значајно побољшава.

Захваљујући систему који се зове Брзо пуњење, корисник може у кратком временском року поново напунити оружје и поново започети циљану ватру. Универзални систем Цут Офф омогућава кориснику, ако је потребно, да напуни оружје.

Специјално инсталирани резач закључава магазин, чиме се зауставља снабдевање кертриџа. Ово вам омогућава безбедно кретање и заузимање најудобнијег положаја за пуцањ.

Укупна тежина производа је 3 кг. Калибар - 12к76. Капацитет магазина је 4 + 1. То је једноцевно полуаутоматско оружје чија је дужина 760 мм. Сток је направљен од дрвета.

Предности:

 • Мали устук;
 • Поузданост;
 • Квалитетна монтажа;
 • Тачност битке;
 • Брзо пуњење.

Мане:

 • Трошак (112900 рубаља).

Упоредне карактеристике модела ловачких пушака

Име, описКласификацијаДужина цеви (мм)Калибар (мм)Трошак, трљање.)
Бајкал МП 43Екритичан75012к7021900
ЦЗ Маллард 12к76критичан76012к7641599
МР (ИЗХ) 27Мкритичан72512к7624999
Меркел 2001Е Јакдкритичан76012к76416990
Бенелли 828 У Црнакритичан71012к76223200
Беретта 486 Паралелокритичан66012к76363632
Бенелли суперновапумп-ацтион61012к8973890
Стоегер П350 Цамо Макпумп-ацтион55012к8915999
КК Собол 141 22 ЛРметак55022 ЛР34057
Орсис Хунтер СЕ СР 308 Винметак558308 Вин160000
Хатсан Есцорт Х112полуаутоматски71012к7620990
Бровнинг Фусион Еволве ИИ Голдполуаутоматски76012к76112900

У ловним радњама представљен је огроман број најразноврснијег ловачког оружја које се разликује и дизајном и функционалним карактеристикама. Приликом избора пиштоља, требало би да узмете у обзир особености пејзажа на којем ћете морати ловити.

Поред тога, важна нијанса при одабиру оружја је каква ће се животиња ловити. Оружје малог калибра може се користити за хватање ситне дивљачи (зечева, патака).Ако у свакодневном животу користите пиштољ представљен у нашој оцени или користите друго оружје, поделите са нама своје мишљење и искуство у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *