Најбољи оперативни панели за 2020. годину

0

Кориснику је потребан добар уређај за праћење напретка техничких операција. Требало би да у потпуности приказује све тренутне информације, а такође мора бити опремљен посебним контролним тастерима. Данас произвођачи нуде на десетине различитих модела који се разликују у цени и додатним карактеристикама. Да би олакшали избор, уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ припремили су за вас оцену најбољих управљачких плоча за 2020. годину.

Главна сврха

Корисничка табла има много функција које управљају различитим уређајима. Уређај омогућава брзо уношење и приказивање информација од интереса, као и постављање нових параметара. Ова способност вам омогућава размену информација са рачунаром који је на удаљеној удаљености, као и са контролером. Да бисте то урадили, користи се посебан порт, који се налази на уређају.

За унос нових вредности користи се мала тастатура, у неким моделима је замењена додирним екраном са сензором који реагује. Визуелне информације се приказују помоћу посебних индикатора који се налазе на предњој страни. Размена информација врши се путем различитих интерфејса. Оператер може да изврши подешавање на знатној удаљености од главног контролера и да не прекида напредак у раду.

Корисничка табла је веома тражена приликом изградње дистрибутивног система. У овом случају, корисник мора непрестано надгледати информације и исправност сложеног технолошког процеса. Што на стандардан начин може бити тешко извести.

Где се примењује и како је повезан?

Нека предузећа су опремљена моћним рачунаром и екраном, али ово решење применљиво је само на велике објекте који могу приуштити велику потрошњу на помоћне уређаје. Малим фабрикама је неисплативо да купују такав производ, јер се трошкови неће ускоро исплатити. Али сваки власник може купити мали уређај са уграђеном тастатуром и екраном. Истовремено, ефикасност није много инфериорнија од сложене рачунарске технологије. Обука новог оператера неће вам одузети много времена, јер уређај садржи само корисне функције.

Оперативни панел се у било ком тренутку може повезати са другим системом, главно је да има довољно дужине жице, али то никада није проблем. Уређај вам омогућава пажљиво праћење промене вредности и благовремено спречавање хитних случајева који могу настати у производњи. Ефикасност овог уређаја доказана је десет година и резултат је увек позитиван.

Такође, опрема омогућава поделу радника у неколико група, од којих ће свака бити одговорна за одређено подручје, што ће повећати ефикасност пословања. Сигурност овог дизајна је на високом нивоу, јер да бисте вршили промене, морате имати посебан кључ или картицу. Због тога је систем заштићен од упада трећих лица, што спречава саботажу због грешака неискусног оператера.

Карактеристике уграђених панела

Модерне продавнице електронике за производне погоне испуњене су разним плочама.Можете пронаћи уређај за праћење одређених операција, као и универзални модел који вам омогућава да истовремено направите промене на неколико објеката извршења. Ово је погодно и практично решење које одговара свакој биљци.

Уграђени модели су у великој потражњи. Монтирају се на било које погодно место и омогућавају праћење обављеног посла. Слично решење је потребно за неке технолошке уређаје. Зато што је уређај лакше одржавати и немогуће га је случајно додирнути, јер нема истурених делова.

Снага уграђених управљачких плоча је на високом нивоу, они се не могу сломити ако то не учините наменски. Димензије уређаја су компактне, а начин уградње једноставан. Већина индустријских објеката покушава да купи само уграђене панеле, јер они знатно поједностављују ток рада и не захтевају сталну интервенцију оператера.

Оцена најбољих корисничких панела

ОВАН ИП320

Одличан графички панел који вам омогућава да лако надгледате и мењате параметре различитих објеката. Због ниске цене, производ нема широк спектар функционалних карактеристика, све је на једноставном нивоу.

Уређај подржава заједнички рад са програмабилним логичким контролерима било које компаније, што је велика предност. Производ се производи у посебној кутији панела, која се не плаши излагања високим температурама, влаги и прашини. Стога се производ може сервисирати једном у неколико година. А ако је производ инсталиран у просторији без прашине, одржавање уопште није потребно.

Уређај ради у РС-485 мрежи, у главном и подређеном режиму. Екран је направљен од висококвалитетних материјала и временом се не погоршава, за разлику од сличних монохроматских решења. За већу удобност опремљен је посебним позадинским осветљењем које савршено светли у мраку, што вам омогућава да информације приказујете јасно и доступно.

Захваљујући овом уређају постаје лакше уређивати параметре; да бисте то урадили, довољно је користити посебну тастатуру која се налази поред екрана. Да бисте напајали електричну енергију, мораћете да обезбедите плочу мрежом од 24 В, што ни једном предузећу неће бити тешко. Комплет укључује бесплатни софтвер „ИП320 Цонфигуратор“, захваљујући њему постаће много лакше конфигурисање опреме у раној фази.

Просечни трошак је 8 250 рубаља.

управљачка плоча ОВЕН ИП320

Предности:

 • Лакоћа коришћења;
 • Ефикасност;
 • Робусно тело;
 • Трајност;
 • Ниска цена;
 • Погодан приказ;
 • Лепа тастатура;
 • Укључен софтвер помоћника;
 • Отпоран на влагу и прашину.

Мане:

 • Само за мале системе управљања.

Профибус ПЛЦ КСВ-152-Д8-84ТВРЦ-10 ЕАТОН

Скупи професионални уређај који је дизајниран за уградњу у сложене системе. Омогућава вам контролу аутоматизације различите опреме и промену параметара како бисте постигли најбољи резултат.

Величина екрана је 8,4 инча, што је оптимално решење, јер ће све информације бити на повољном месту и човек неће морати дуго да тражи жељену вредност. Контрола се врши захваљујући додирном екрану, који је прекривен посебним слојем који спречава стварање различитих огреботина. Екран је живописан и светао, поред тога, очи се не умарају, што омогућава оператеру да дуго вири на параметре и не доживљава нелагодност.

Степен заштите предње плоче је ИП65, ово је најбоље решење и значајно повећава радни век. Погодно само за унутрашњу уградњу. Напаја се сталним напоном у опсегу од 20 до 28 В.

Производ има десетак сертификата и дугу гаранцију. Спољна оплата је заштићена од мањих механичких удара. Уграђени процесор омогућава извођење операција максималном брзином, што позитивно утиче на рад свих уређаја. Читање и анализа примљених информација траје делић секунде.

Продаје се по цени од 250.000 рубаља.

Профибус ПЛЦ управљачка плоча КСВ-152-Д8-84ТВРЦ-10 ЕАТОН

Предности:

 • Висока ефикасност;
 • Погодан екран осетљив на додир;
 • Десетине помоћних функција;
 • Робусно тело;
 • Заштита од напона
 • Трајност;
 • Одржавања;
 • Заштита од огреботина;
 • Респонсиве сенсор;
 • Погодно за велика индустријска предузећа.

Мане:

 • Висока цена.

ОВАН СМИ1

Најједноставнији и најпоузданији уређај дизајниран за контролу једноставних система. Уређивање вредности је једноставно, контрола се врши помоћу мембранских тастера. Производ је компактан и погодан за постављање у разне конзоле или плоче.

Рад се одвија према протоколима ОВЕН, Модбус АСЦИИ, Модбус РТУ, што је стандард за такве уређаје. Информације се приказују на малом дисплеју у нумеричким и абецедним вредностима, тако да оператер треба да научи посебне кодове који указују на стање контролисаног објекта.

Производ подржава 6 дигиталних улаза који вам омогућавају повезивање различитих сензора. Или транзисторски прекидачи. За напајање се користи мрежа од 220 В или 24 В. Главна карактеристика дизајна је заштита од сметњи, што је постало могуће захваљујући импулсном напајању од 90 ... 264 В, чија фреквенција достиже 63 Хз. Производ подржава рад са различитим контролерима, а не само са уређајима ове компаније.

Продато по цени од 6.050 рубаља.

управљачка плоча ОВЕН СМИ1

Предности:

 • Трајност;
 • Квалитетна монтажа;
 • Ефикасност;
 • Имунитет на мешање;
 • Кућиште је отпорно на прашину и влагу;
 • Отпорност на удар;
 • Једноставна инсталација;
 • Одзивне контроле.

Мане:

 • Није погодно за све системе.

Сиеменс десиго ПКСМ10

Компактан модел дизајниран за уградњу у једноставне производне системе. Тежина уређаја је само 350 грама. Тело је направљено од издржљиве пластике која може да издржи високе температуре и не деформише се током времена.

Класа заштите уређаја је ИП40. Због тога се не сме користити на местима са високом влажношћу. Радни напон је стандардни и износи 12 ... 24 В. За приказ информација користи се мали екран. Наравно, нећете моћи да прикажете сваку вредност, већ су само главни параметри постављени на радну површину.

Препоручена радна температура је 0 ... 50 степени. Тип интерфејса је РС 232, тако да неће бити проблема са повезивањем програмабилних контролера. Дужина кабла - 3 метра. Производ троши 0,7 В снаге. Контрола се одвија захваљујући посебном точкићу који вам омогућава да одаберете одређене параметре.

Просечни трошак је 29.120 рубаља.

управљачка плоча Сиеменс десиго ПКСМ10

Предности:

 • Добра ефикасност;
 • Погодно за надгледање производних система;
 • Погодно управљање;
 • Робусно тело;
 • Постоји позадинско осветљење;
 • Дуг радни век;
 • Заштита од кратког споја;
 • Једноставна инсталација.

Мане:

 • Мали дисплеј;
 • Без заштите од влаге.

ОВАН ВП110

Оперативни панел осетљив на додир који подржава уграђену контролу прегледача и мења параметре сложених производних погона. Производ је направљен од издржљиве пластичне футроле која се не игра и не плаши се случајног пада.

Екран је опремљен сензором који реагује и интуитивним подешавањима. Мени је на руском, али је подржан и енглески. Производ је погодан за заједничку употребу са производним рачунарима и програмабилним контролерима било ког произвођача.

Панел је повезан преко Етхернет, Ви-Фи или 3Г интерфејса, што је погодно решење. Степен заштите предње плоче је ИП65, што је стандард за такву опрему. Захваљујући висококвалитетном дизајну спољног дела, корисник лако може да инсталира производ у било којој соби.

Управљачка плоча је постављена на плочу, за то је потребно користити одговарајући носач. Производ је заштићен од хитног искључивања, јер има уграђене пуњиве батерије, које гарантују поуздан рад у било којој ситуацији.

Просечна цена је 30.400 рубаља.

оперативни панел АРИЕС ВП110

Предности:

 • Ниска цена;
 • Робусно тело;
 • Трајност;
 • Дуг радни век;
 • Ефикасност;
 • Једноставне контроле;
 • Приступ интернету;
 • Широки екран;
 • На десетине начина и функција.

Мане:

 • Није пронађен.

ЛРХА04 Ловато Елецтриц

Одличан производ руског произвођача, који се активно користи не само у руским предузећима, већ иу бројним европским земљама. Производ је опремљен висококвалитетним екраном који може да издржи честу употребу и није подложан хабању.

Тело је направљено од пластике и представља монолитну конструкцију која не дозвољава пролазак прашине и влаге. Захваљујући погодном менију, оператер може лако пратити промене у току рада и мењати параметре како би избегао ванредне ситуације.

Продаје се по цени од 39.000 рубаља.

управљачка плоча ЛРХА04 Ловато Елецтриц

Предности:

 • Погодан мени;
 • Једноставно подешавање;
 • Трајност;
 • Квалитетно становање;
 • Једноставна инсталација;
 • Не захтева никаква посебна знања;
 • Оптималан однос цене и квалитета.

Мане:

 • Није пронађен.

Мобипроф Делта управљачка плоча

Модел дизајниран да се стави у неке машине за праћење и промену података, што смањује време операције за 2 пута. Производ се производи у Русији. Главна карактеристика производа је снимање до 10 режима рада. За контролу се користе додирни тастери који се налазе на бочној и доњој страни екрана. Параметри се приказују на малом екрану. Позадинско осветљење је присутно.

Просечна цена је 50 000 рубаља.

управљачка плоча Мобипроф Делта

Предности:

 • Мала величина;
 • Ефикасност;
 • Способност рада са посебним машинама;
 • Дуг радни век;
 • Погодно управљање;
 • Екран са позадинским осветљењем.

Мане:

 • Није пронађен.

ДОП-Б управљачка плоча

Поуздан производ који ће решити 90% задатака и аутоматизовати производна подручја. За брза преузимања користи се УСБ Цпент порт, тако да оператеру треба најмање чекања да укључи програм.

Информације се приказују на екрану осетљивом на додир у боји ради веће једноставности употребе. Уграђена меморија или флеш картица се користе за чување података. Да би проширио функционалност уређаја, произвођач је укључио подршку за макронаредбе, сада би оператер требало да притисне једно дугме за подешавање вредности за одређени објекат.

Само да бисте то урадили, прво је конфигурисан интервентни тастер, како је то детаљно описано у упутству за употребу. За већу удобност постоји звучно обавештење које се покреће када се догоди хитан случај или грешка. Боље је користити производ за мрежну дистрибуцију.

Просечна цена је 53.400 рубаља.

ДОП-Б управљачка плоча

Предности:

 • Трајност;
 • Перформансе;
 • Једноставно повезивање;
 • Светао екран;
 • Поузданост;
 • Погодно управљање;
 • Подршка за макрое;
 • Оптимална цена;
 • Флексибилан интерфејс за чување информација.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

Да би се постигла одговарајућа аутоматизација и смањио ризик од хитних случајева, морају се користити управљачке плоче. Опрема ће помоћи у отклањању грешака које су се догодиле у најкраћем могућем року и неће дозволити да се појаве у будућности. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *