Најбоље комбиноване рерне за печење за 2020. годину

0

Парна конвекциона пећ је кухињска опрема дизајнирана за кување, главна карактеристика ове технике је комбинација паре и конвекције током топлотне обраде производа. Такав уређај се најчешће користи у ресторанима на нивоу професионалних уређаја, међутим, последњих година потрошач може купити сличну робу за домаћу употребу.

Домаћи комбиновани парни апарати нису јефтини, њихова цена је упоредива са професионалним јединицама из разлога што је ова опрема за домаћинство опремљена бројним програмима, режимима и пуноправним интерфејсом. Како потрошач не би куповао производе ниског квалитета, губећи на њима значајну суму новца, уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ саставили су рејтинг најбољих комбинованих рерна за 2020. годину.

За шта се користе

Овај проналазак је постао широко распрострањен не само у кухињама ресторана, већ иу стандардним становима. У којим случајевима је потрошачу потребан овај уређај?

 1. Мале димензије кухиње - ако говоримо о кафићу, такав уређај ће обезбедити храну и постати извор велике количине хране за цео дан. Способност загревања и кувања уштедеће простор на малој површини. Такође, такве јединице су често опремљене функцијом регенерације, тако да су у стању да освеже већ припремљено јело. Поред тога, ако планирате да започнете производњу домаћег печења, не можете без тако компактног и ефикасног уређаја.
 2. Да бисте уштедели енергију - овде је све јасно. Ако сте власник кафића или слободњак, који код куће прави необична јела, следите један од циљева - минималне финансијске трошкове. Није тајна да ресторански посао чак и на скромном нивоу захтева много новца. Комбиноване рерне модерне производње не захтевају посебне електричне инсталације, а њихове мини верзије, ивица њихове компактности, могу да обрадују корисника са малом потрошњом енергије. Сумирајући, можемо рећи да је ово сасвим пристојна кухињска опрема за дом.
 3. Могућност кувања малих количина хране - ако вам није потребна производња у индустријским размерама, бићете задовољни мини-комбинованом сопарницом. У стању је да кува прилично укусна јела у малим количинама, на пример, за малу продавницу, велику породицу или малени угодни кафић.
 4. Мобилност - ови уређаји се лако могу преместити по потреби. Стога корисник може лако понети опрему са собом на градски догађај, пружајући великом броју људи укусну, топлу и свежу храну.
 5. Мале димензије - такви производи оличавају микроталасну пећницу, рерну и шпорет. Ако желите, можете купити други уређај за себе, а истовремено уштедети простор собе.
 6. Правилна исхрана - ако ваш кафић нуди дијетални мени или ако желите да кувате здрава јела код куће за велики број чланова породице, такви уређаји могу потрошачима пружити укусну храну без штете по здравље.

Предности комбинираног парњака:

 • Компактност - модерне мини верзије омогућавају вам да брзо припремите укусан комплетни ручак, укључујући и десерт, без трошења пуно времена и простора. Мале димензије уређаја савршено се комбинују уз минимум напора корисника.
 • Погодно за оне потрошаче који уопште не знају да кувају. Такви уређаји могу самостално припремити укусна јела. Ова функција је доступна захваљујући уграђеним програмима и режимима. Само притисните неколико тастера, одаберите жељени рецепт - и готови сте, можете сачекати резултат.
 • Није потребно унајмити кувара - овај плус ће ценити власници малих кафића или кувари који раде од куће. На овај начин штедите новац и време - свој највреднији ресурс.

Критеријуми избора

Након што се одлучите за намену комбинованог парњака, можете започети преглед главних техничких карактеристика. Познавање ових параметара помоћи ће вам да одаберете прави модел.

Начини рада

Ова ставка означава како се кува храна. Укупно постоје три начина:

 • конвекција - кување се врши помоћу циркулишућих струја врућег ваздуха. Такав производ биће идеалан избор за брашно и пекарске производе;
 • пара - кување на пари, као што сви знају, доноси максималну корист и омогућава вам да сачувате све корисне елементе и витамине у храни. Режим је погодан за термичку обраду поврћа, кување житарица, за месо и морске плодове;
 • комбиновани - најпопуларнији модели. Такви производи вам омогућавају да храну припремате висококвалитетно, избегавајући исушивање или неадекватну обраду производа. Посебна технологија уређаја гарантује минималан губитак тежине и запремине хране.

Такође, комбиновани парњаци су често опремљени додатним опцијама. На пример, грејање, одмрзавање, одржавање температуре на одређеном нивоу.

Снабдевање паром

Начини испоруке паре су такође различити, њихов избор зависи од потреба и жеља корисника.

 1. Снабдевање котла - главни елемент за стварање паре представља котао, у који се вода мора напунити. Из ове воде настаје пара. Таква опрема је погодна за велике количине прераде хране. Недостаци таквих модела укључују честу замену грејног елемента котла, стварање плака на зидовима уређаја и повећање димензија комбинованог пароброда.
 2. Метода убризгавања - суштина посла лежи у присуству посебног пиштоља за прскање који убризгава воду на вруће унутрашње зидове уређаја. Доступно је стварање креча и потреба за контролом стања грејног елемента у таквим моделима, али они ће се идеално уклопити у мале кухиње због своје мале величине. Опрема се може користити у стандардне сврхе: за пржење, кључање, кухање на пари, али запремине резултујућих јела су много мање од горе описане опције.

Димензије

Овде све одређује место употребе комбинованих пара. Ако планирате да их инсталирате у ресторанима са великим прометом, онда одаберите моделе са 20 нивоа. За потребе домаћинства и мале кафиће - 3-10 нивоа.

Оцена најбољих комбинованих парњака за 2020. годину

ЕКСИ ЕСЛ 0412ГМ

Наша оцена започиње малим уређајем који се савршено уклапа у унутрашњост кухиње стандардног стана. Предности производа укључују могућност постављања на сто. Такође, ови уређаји су применљиви у јавном угоститељству, на пример, у кафићу или мензи са малим бројем посетилаца.

Производ је универзалан, у стању је да обради било који производ: рибу, месо, житарице, поврће. Такође, предности уређаја укључују његов рад одједном у три режима: конвекција, грејање из мреже, комбиновани начин грејања. Пару ствара ињектор. Постоји уграђена контролна табла која вам омогућава подешавање главних параметара током и пре укључивања уређаја. Контролна табла је представљена механичким регулаторима, што осигурава висок квалитет и поуздан рад.Произвођач је у производ инсталирао тајмер, што ће у великој мери олакшати живот кувара. Тело је направљено од нерђајућег челика, пресвучено премазом отпорним на корозију. Врата су представљена стаклом отпорним на топлоту, сет укључује 4 лежишта која одговарају броју нивоа.

ЕКСИ ЕСЛ 0412ГМ

Предности:

 • висококвалитетна монтажа;
 • тајмер;
 • трајни материјали за производњу.

Мане:

 • није погодан за кување за велики број људи.

Просечни трошак је 30 000 руских рубаља.

АПАЦХ АП5.23М

Овај модел има веће трошкове, али се такође склапа у Италији. Моћна јединица омогућава му употребу у јавним кухињама и код куће. Избор начина прераде хране је огроман: пржење, динстање, печење, кључање, укључујући кухање на пари. Ако је потребно, кувар може да кува неколико јела одједном, сви производи ће бити у потпуности обрађени, неће имати пресушене или влажне просторе.

Материјал кућишта - нерђајући челик и ватростално стакло. Карактеристике дизајна модела повољно утичу на прање апарата. Међу техничким карактеристикама треба истаћи аутоматску контролу вентилатора; корисник такође може самостално подесити свој режим рада. Поред тога, могуће је контролисати влажност и температуру унутар робе. Уграђени тајмер ће спасити корисника од кварења вечере.

АПАЦХ АП5.23М

Предности:

 • висококвалитетна монтажа;
 • додатне опције;
 • свестраност.

Мане:

 • висока цена;
 • мала количина прерађене хране.

Просечни трошак је 83.000 руских рубаља.

ВОРТМАКС ВМИ 04

И још један представник италијанске производње. Мале димензије модела одређују сврху његове употребе - кућна кухиња. Није тешко напајати воду уређајем, за то је предвиђен посебан елемент, такође је обезбеђена дренажа вишка течности. Укупно су у комбинованом парном котлу 4 нивоа. Прерада хране може бити различита, али постоји само један начин, што је значајан недостатак за тако високу цену. Такође није могуће прилагодити брзину вентилатора.

Контролна табла је механичка. Произвођач је обезбедио ширење мириса током кувања, па је овај модел опремљен тако да не дозвољава да арома хране излази из радне коморе. Комбиновани парник се може повезати на систем водовода и канализације, па неће бити тешко да се брине о њему.

ВОРТМАКС ВМИ 04

Предности:

 • висок квалитет робе;
 • заштита од мириса;
 • прикључак на канализацију;
 • компактност.

Мане:

 • висока цена;
 • неколико начина;
 • није погодно за кување великих количина производа.

Просечни трошак је 90.000 руских рубаља.

Рационални СЦЦ 101 5 чула

Овај производ је дизајниран за рад у релативно великом кафићу. Број нивоа је 10, ово је сасвим довољно да обезбеди храну за велику гомилу људи. Такође, таква опрема је због својих перформанси способна да замени неколико кувара или кухињских апарата, чиме штедите новац.

Предности производа укључују интелигентан систем који пружа потпуну контролу над кувањем, док учешће кулинарског стручњака готово није потребно. Брига о комбинованом парном ормару неће изазвати потешкоће за кориснике, исти интелигентни механизам ће аутоматски надгледати каменац и наслаге угљеника у радној комори и самостално их уклањати. Сви параметри су приказани на дисплеју, звучни сигнал ће вас обавестити о свим кваровима и нијансама система. Одржавање температуре, рад вентилатора, функције самотестирања - све се то догађа аутоматски. Само треба да ставите радни предмет у камеру, одаберете режим и подесите његове параметре. Након тога нису потребне даље радње. Да резимирамо, ово је једна од најбољих опција за угоститељство са великим прометом.

Рационални СЦЦ 101 5 чула

Предности:

 • интелигентни систем;
 • минимално учешће кувара;
 • уштеда;
 • ниска потрошња енергије;
 • много могућности;
 • само чишћење.

Мане:

 • висока цена;
 • велике димензије.

Просечни трошак је 1.140.000 руских рубаља.

ПКА 10-1 / 1ВМ2 Абат

Уређај је дизајниран за кување хране за велики број људи. Можете га инсталирати на сто, посебан дизајн ногу заштитиће и најнежније површине од огреботина. Произвођач је обезбедио кувару да у комори одједном кува неколико врста јела. Ово ће вам уштедети време, сада можете одмах припремити сложени ручак, не заборављајући на десерт.

Модеран изглед уклопиће се у било који ентеријер, електронска контрола неће стварати потешкоће чак и неискусним корисницима. Обезбеђено је подешавање влажности и брзине вентилатора. Уређај је опремљен тушем за чишћење унутар коморе, модел је такође способан за самочишћење, али то неће обезбедити потпуно чишћење уређаја, већ ће смањити напоре потрошача. Такође бих желео да приметим приступ оперативној безбедности: производ је опремљен комбинованом бравом против случајног отварања, тако да такву јединицу може да користи породица са малом децом.

ПКА 10-1 / 1ВМ2 Абат

Предности:

 • погодност и једноставност употребе;
 • стилски дизајн;
 • сигурност;
 • уштеда енергије.

Мане:

 • одсутан.

Просечни трошак је 200 000 руских рубаља.

КСВ 393Унок

Јединица је мала, али је сасвим способна да нахрани посетиоце малог кафића. Такође, такав уређај се може инсталирати у кућној кухињи и редовно обрадовати вољене укусним и здравим јелима. Комбиновани парни брод је тежак, али има дизајнерске карактеристике које се лако чисте. Рад уређаја неће изазвати апсолутно никакве потешкоће: производ је повезан и на систем водоснабдевања и на канализацију. Сада не морате да напуните воду или испумпавате отпадну течност.

Можете да кувате конвекцијом или паром, ове методе се могу комбиновати. За контролу посуђа у уређај је уграђено позадинско осветљење; параметри, укључујући влажност, подешавају се механичким окретним дугмадима. Будући да је опрема способна за непрекидан рад дуго времена, има уграђену заштиту од прегревања. Ако снага премаши дозвољени ниво, комбиновани парник се искључује.

КСВ 393Унок

Предности:

 • лакоћа коришћења;
 • сигурност;
 • много могућности.

Мане:

 • велика тежина;
 • неће припремити велику количину хране.

Просечни трошак је 112.000 руских рубаља.

МКФ711ТС Тецноека

И још један високо опремљени модел у нашој селекцији. Производ пружа могућност подешавања главних параметара.

Ако желите, корисник може програмирати бројне рецепте, можете подесити режим одложеног кувања, такође је могуће укључити нежни програм или, обратно, подесити велику брзину обраде хране.

МКФ711ТС Тецноека

Предности:

 • веза путем бежичног Интернета;
 • свестраност;
 • висококвалитетна монтажа;
 • додатне опције.

Мане:

 • одсутан.

Просечни трошак је 200 000 руских рубаља.

ЦДЕ-111Е ИНОКСТРЕНД

А наша оцена завршава се уређајем који се може програмирати на рачунару. Производ се производи у Италији и користи се у домаћим условима или у малим угоститељским објектима. Његова компактна величина и свестраност омогућиће вам да замените више кухињских уређаја без угрожавања радног простора.

Аутоматско прање, унапред програмирани рецепти и истовремено кување различитих јела одушевиће сваког корисника.

ЦДЕ-111Е ИНОКСТРЕНД

Предности:

 • 11 нивоа утовара;
 • свестраност;
 • само чишћење;
 • висококвалитетна монтажа.

Мане:

 • одсутан.

Просечни трошак је 190 000 руских рубаља.

Ако сте имали искуства са употребом производа описаних у оцени, напишите своје коментаре у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *