Најбоље пенни табле 2020

0

Пенни Боард је приступачан скејтборд мале величине који ће бити јако забаван и за одрасле и за децу. Многи га користе као превозно средство. Лаган, окретан, свестран - биће одлична куповина за себе или на поклон. Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ позива читаоце да се упознају са оценом најбољих пени дасака за 2020. годину.

Шта је за шта је за шта је

Пенни боард је даска слична скејтборду, али компактнија, покретнија и лагана, чија је функционалност кретање градским глатким путевима и за активну забаву.

Прва пластична плоча појавила се у Аустралији 1973. године. Бен МцКаи је покушао да створи аналогни скејтборд са издржљивим материјалом и високом управљивошћу у урбаним срединама како би избегао сударе на препуним улицама. Поред тога, овај уређај је, према идеји проналазача, морао бити малих димензија и тежине, како би га се лако могло понети са собом у јавни превоз или носити у рукама на местима која нису погодна за вожњу. Функционалност ове плоче морала је да укључује параметре као што су погодност, приступачност, свестраност, одзив. Изумитељ је морао да се потруди и експериментише са разним материјалима, величинама палубе и поставкама. Његови експерименти крунисани су успехом, а Пенни боард Оригинал представљен је свету. Овај проналазак је полазна основа за стварање аустралијског бренда Пенни. Тада је овај предмет удобног и брзог кретања у урбаном окружењу незаслужено лишен пажње, али од краја 2000-их сурфери су поново почели активно да користе овај прикладан алат.

Карактеристике и врсте дизајна

Оригинални производ је направљен од пластике са тајним саставом, чије карактеристике укључују највећу чврстоћу и флексибилност. Његове компоненте су:

 • палуба;
 • суспензија;
 • точкови.

Палуба је даска са утиснутим ознакама како би се спречило клизање стопала и како би се оне учврстиле. Издржљива пластична палуба може бити било које боје, а формула материјала је различита за сваког произвођача.

Суспензија израђена од легуре алуминијума, која производу не додаје значајну тежину, је структура од два дела причвршћена вијцима и чахура. Вијак се може користити за промену крутости суспензије.

Полиуретански точкови са језгром од алуминијума или пластике имају стандардне параметре: пречник 59 мм, тврдоћа 78А, лежајеви АБЕЦ7. То је оно што производу даје добар колут и пружа могућност вожње по неравним путевима.

Лако је заменити пропали део новим, јер се продају одвојено, а не купити нову плочу Пенни.

У зависности од величине, ова спортска опрема може се поделити у 3 врсте:

 • Пенни Оригинал;
 • Пенни Ницкел;
 • Пенни Лонгбоард.

Сви они имају своје карактеристике, са којима се морате унапред упознати како не бисте погрешили приликом избора.

 1. Пенни Оригинал 22 инча изгледа врло крхко и готово без тежине. У ствари, ова даска је толико јака да може узети аутомобил. У дужини, ова плоча не прелази 56 цм, ширина суспензије је 7,5 цм, а његова тежина је само један и по килограма. Стабилност се постиже широким точковима.Оригинални производи се могу видети с натписом "Пенни" у средини палубе, на предњим и задњим вешањем и на точковима. Поред тога, у близини точка је и серијски број. Ову даску изврсно користе као возило млади људи - и дечаци и девојчице и деца. Његове димензије вам омогућавају да га преклопите у торбу или руксак. Такође је добра куповина за екстремне спортисте који изводе замршене трикове на табли. Потешкоће могу настати само за почетнике, па је за почетак вредно одабрати већи модел за одржавање равнотеже.
 2. Пенни Ницкел 27 инча има веће укупне димензије - дужину од 69 цм, са ширином вешања од 10 цм, тежином од 2,75 кг. То је погодан модел за стицање првог искуства захваљујући својој одрживости. Такође, ова крстарица је погодна за људе чија телесна грађа није крхка и оне са великим ногама. Али овај пластбоард је такође врло управљив, одговара захваљујући материјалу од којег је направљен. На њему је могуће развити велику брзину и изводити окретање и брушење. Точкови нису осетљиви на рупе и неравнине на путу. Ова оригинална табла такође има натпис "Пенни" и серијски број.
 3. Пени од 36 инча је даска израђена од пластике обновљене формуле и има велику дужину - 91,4 цм. Еластична, са посебним отклоном палубе, користи се за професионалну обуку и извођење сложених трикова. Ова крстарица није баш погодна за свакодневна путовања, купује се као пуноправна дугачка даска, а искусни корисници на њој праве низбрдице.

Које још певачке табле постоје?

Следеће врсте се разликују по боји:

 • Комплетна - солидна;
 • Фадес - дизајнирали су сами будући купци;
 • Прилагођено - светло и живописно;
 • Пастел - нежни тонови;
 • Флуоресцентни - неонски ужарени;
 • Празник - берба, са националним мотивима;
 • Графика - са свемирским или националним темама; мотиви и украси разних култура;
 • Мермер - мермерне мрље.

Постоје модели са светлећим точковима или чак палубом - ово је серија Фест Оригинал. Популарност модела је због чињенице да у мраку прозирни точкови или палуба било које боје у дану почињу да блистају, а возач ће бити приметан на путу. Дакле, такве паре штите власнике од незгода. Нове ставке су модели са уграђеним Блуетоотх-ом.

По чему се пенни боард разликује од скејтборда

 • Пени је много мањи, деца, тинејџери и девојке их више воле.
 • Тежина скејтборда не дозвољава да се носи тако лако као преносива пени.
 • Материјал од којег је направљена палуба пенни боард је посебна пластика отпорна на влагу повећане чврстоће.
 • Даска је управљивија, што вам омогућава да се крећете по њој у препуном граду, лако заобилазећи пролазнике и избегавајући судар.

Градске уличне површине нису увек погодне за скатебоардинг. Широки, мекани точкови Пенни-а једноставни су за употребу.

По чему се разликује од лонгбоард-а

Лонгбоард је већа и тежа даска израђена од дрвета и дизајнирана за брзу вожњу. Можемо рећи да је пластбоард комбинација карактеристика својствених скејтборду и лонгбоарду, који имају и брзину и управљивост и управљивост, али лакши и покретљивији. Према купцима, ово је одлична опрема за одржавање кондиције, добијање адреналина из брзе вожње и само погодно и брзо превозно средство.

Где купити и колико кошта

Цене крсташа варирају у зависности од марке, величине и серије. Наравно, оригинални инвентар коштаће више. Јефтинији од алтернативног произвођача такође су врло квалитетни и погодни су за почетнике, њихове карактеристике су једноставније. Просечна цена је око 8-9 хиљада, али у специјализованим продавницама често постоје промоције и продаје, па је сасвим могуће купити ово чудо по нижој цени - око 6 хиљада рубаља. Или можете наручити путем интернета у интернет продавници, где је, по правилу, представљен широк избор и често се одржавају промоције са попустима. Поред тога, додатна опрема се може понудити на поклон.

Генерално, конвенционално, сви пени се могу поделити на јефтине, обичне, елитне.

 1. Повољни обично имају мало максимално оптерећење. Ови модели се често купују за децу, али неки уређаји могу да издрже тежину одрасле особе.
 2. Модели средње класе су великих димензија и одговараће искусним возачима и почетницима. По правилу, точкови у овим уређајима су крутији.
 3. Елите је тражен међу обученим и искусним корисницима и има најмоћније карактеристике. Али често су трошкови високи због фирме која их производи.

Дакле, најбољи су оригинални Пенни, али најбољи произвођачи спортске опреме производе реплике популарних модела са пристојним карактеристикама. Коју компанију и коју пластичну плочу је боље купити, зависи од потрошача, на основу мишљења купаца, повратних информација возача и наше рецензије.

Препоруке и савети за избор

На критеријуме за избор утичу старост (дете или одрасла особа), сврха и услови рада, степен спремности, личне преференције у дизајну и величина стопала. Пол није битан, јер су у основи сви модели унисекс. Изглед уређаја, наравно, требало би да донесе естетско задовољство власнику, али су техничке карактеристике важније. Шта још тражити?

 1. Точкови морају бити полиуретански и тврдоће 78А или 83А. Модели са гуменим или пластичним точковима могу се одмах ставити на једну страну.
 2. Квалитет лежајева може се одредити натписом на дну точка, треба писати АБЕЦ7 или АБЕЦ5. Велики бројеви значе брзину, али, истовремено, крхкост лежаја, нижу чврстоћу, али немогућност развоја брзине крстарице.
 3. Палуба мора бити чврста, али добро ублажена, у супротном ће брзо пукнути.
 4. Да бисте тестирали упртач, неопходно је да одржи облик када човек стоји на њему. Након притиска на ивицу, требало би да се врати у водоравни положај.
 5. Пре свега, потребно је размислити о одећи и обући у којој су планирани излети. Било би корисно водити рачуна о средствима заштите, посебно за почетнике. Ово је заштита за главу, руке и ноге - кацига, рукавице, јастучићи за колено и лакат.

ТОП најбоље новчане плоче са фотографијама

За децу и тинејџере

Стручњаци препоручују започињање тренинга за децу од 4 године, а погодни су модели дужине од 56 цм до 12 година и 66 цм - старијих од 12 година. У сваком случају, захтеви за уређај су стабилност, управљивост, а не тежак.

Новус НПБ-19.23

Јефтин уређај за почетнике долази у разним бојама, а осветљеност и изглед су веома важни за децу. Добар колут, лакоћа и стабилност су оно што почетнику треба. Просечна цена је од 800 рубаља.

Новус НПБ-19.23

Предности:

 • многе боје модела;
 • лако;
 • буџет.

Мане:

 • пластични привезак;
 • не баш квалитетни лежајеви.

Индиго ЛС-П2206-1

У поређењу са Новус НПБ-19.23, ова крстарица је нешто дужа и тежа и погодна је за оне који су већ предузели прве кораке у савладавању пенија. Избочина пружа могућност извођења трикова. Даску можете купити за 1.500 рубаља.

Индиго ЛС-П2206-1

Предности:

 • способност употребе за трикове;
 • леп изглед;
 • одрживост;
 • јефтин.

Мане:

 • није пронађен.

Леадер Кидс С-2206Е

Због проширене величине палубе и способности да издржи велику тежину, могу га користити не само деца, већ и тинејџери. Закривљеност омогућава да се даска користи за трикове и омогућава лако улазак у завоје. Трошак - од 900 рубаља.

Леадер Кидс С-2206Е

Предности:

 • квалитет материјала;
 • добре компоненте;
 • буџетска опција.

Мане:

 • одсутан.

Ридек Спидер 17

Веома атрактиван инвентар за најмлађе - живописан, лаган, по ниској цени. Дуготрајно котрљање беба је могуће захваљујући подешавањима вешања и правилним лежајевима. Просечна цена је од 700 рубаља.

Ридек Спидер 17

Предности:

 • светао;
 • лако се носи чак и за дете;
 • јефтино;
 • погодан као прва табла.

Мане:

 • уски точкићи су нестабилни за почетнике.

ЕцоБаланце крстарица

Маневрисан и лак за руковање, крстарица је погодна за децу и тинејџере.Доступно са зеленом или плавом палубом и жутим точковима. Израђена од врло издржљиве пластике, опремљена алуминијумским огибљењем без подешавања, врхунским лежајевима и раменом, чинећи тешке трикове могућим на професионалном нивоу. Просечна цена је од 1.500 рубаља.

ЕцоБаланце крстарица

Предности:

 • погодно за каскадерску вожњу;
 • брз, добар баланс;
 • погодно за децу и тинејџере;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • зазор на точковима отежава почетницима савладавање опреме.

Хубстер Крстарица 22

Кинески одбор познате компаније популаран је упркос скромном дизајну. Тежак мање од 2 кг и ширина палубе од 15 цм дужине 22 инча, може да издржи до 100 кг. Лежајеви са ознаком АБЕЦ 7 на полиуретанским точковима гарантују дуг животни век. Трошак је од 1600 рубаља.

Хубстер Крстарица 22

Предности:

 • лаган;
 • изврсна носивост проширује круг корисника;
 • стабилно;
 • цена одговара квалитету.

Мане:

 • једноставан дизајн.

ЛБоард риба 22

Производи произведени у Русији одликују се светлим дизајном и разним решењима у боји и одличним карактеристикама. Избраздана површина пружа сигурно пријањање и стабилност возачу. Прилагођене суспензије од 4 инча и точкови од 5,9 цм осигуравају удобно градско путовање. Цена - од 2900 рубаља.

ЛБоард риба 22

Предности:

 • премаз против клизања;
 • поузданост и стабилност;
 • квалитет бренда;
 • леп изглед;
 • компактност;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • није најлакши модел плоче.

МакЦити МЦ Кс1 Мали

Јефтин производ руске производње дизајниран за децу од 4 године. Максимална тежина коју овај модел може да поднесе је 80 кг. Одлична апсорпција удара и издржљиви полиуретански точкови изравнавају ефекат неравних путева. АБЕЦ 5 лежајеви пружају окретност. Трошак - од 1400 рубаља.

МакЦити МЦ Кс1 Мали

Предности:

 • снага читаве структуре;
 • издржава до 80 кг;
 • различите боје;
 • отпорност на хабање точкова.

Мане:

 • одсутан.

Пенни Оригинал 22 ″

Првобитно произведен од аустралијског бренда Пенни Аустралиа, крстарица има најбољу издржљивост и квалитет. Дизајн је разноврстан - једноставан и са отиском, а посебан састав спреја спречава корозију на производу. Алуминијумско вешање пружа окретност, а крутост точкова, која не дозвољава велике брзине, штити возаче почетнике од повреда. Просечна цена је од 9.000 рубаља, за акције је јефтинија.

Пенни Оригинал 22 ″

Предности:

 • оригинал;
 • заштита од корозије;
 • удобан дизајн овјеса;
 • мала тежина;
 • безбедна вожња за почетнике;
 • разноликост боја;
 • класични;
 • квалитетни материјали и монтажа;
 • одговара нози и детета и тинејџера.

Мане:

 • Цена.

Унисекс за одрасле

Величина опреме утиче на критеријуме избора опреме за одраслу особу. Што је стопало веће, потребан је дужи пени.

Пенни Ницкел 27 ″

Пенни са дужом палубом која даје већу стабилност смањењем окретности, што је генерално идеално за почетнике. Изузетно чврст, али еластичан материјал производа реагује, флексибилан је, али се не ломи. Уз помоћ киткаила можете изводити било какве трикове. Свако може да користи овај инвентар. Квалитет, лежајеви класе 7, носивост - до 100 килограма, брзо убрзање и добро котрљање, било које боје - све ово привлачи купце. Просечна цена је од 10 хиљада рубаља.

Пенни Ницкел 27 ″

Предности:

 • савршена стабилност;
 • одговара свима;
 • лак улазак у завоје;
 • јак;
 • познат бренд;
 • тежина је нешто већа од 22 инча.

Мане:

 • димензије.

ПВСпорт Фисх 22

Крстарица је врло погодна у погледу транспорта - ако је потребно, могу је заузети удубљења на палуби. Поред тога, има одличне карактеристике: поуздан издржљив материјал, бешумност, стилски дизајн, мала тежина. Лежајеви 7. степена и алуминијумска суспензија не додају тежину структури. Цена - од 1300 рубаља.

ПВСпорт Фисх 22

Предности:

 • боје на избор;
 • лакоћа кретања по граду;
 • јефтин;
 • квалитетни точкови.

Мане:

 • није идентификовано.

Ридек Јунгле 22

Упечатљива тробојна даска (жута, зелена и црвена палуба и црни точкови) са изврсним подешавањем огибљења и хромираним челичним лежајевима за глатке завоје идеална је за вожњу градом. Велика носивост - до 110 кг - чине је свестраном за употребу у породици са људима различитих тежинских категорија. Трошкови од 3500 рубаља.

Ридек Јунгле 22

Предности:

 • храпава површина спречава клизање стопала;
 • издржава велику тежину;
 • лепа и светла.

Мане:

 • слика је краткотрајна и избрисана.

Ајкула ТЛС-2206

Амерички производ је аналог аустралијског оригинала са свим пропорцијама, али са додатком светлећих елемената, што га чини погодним за употребу у мраку. Широк избор боја, мала тежина, способност издржавања тежине до 100 кг, премаз против клизања, висококвалитетни материјали, гумирани точкови веома су популарни међу почетницима и искусним возачима. Трошак - од 8 хиљада рубаља.

Ајкула ТЛС-2206

Предности:

 • ЛЕД делови;
 • стандардна закривљеност позадине;
 • контрола покрета;
 • универзални модел за кориснике било ког пола;
 • управљивост;
 • пуњење са позадинским осветљењем траје 5 сати;
 • цена одговара квалитету.

Мане:

 • потребно је напунити позадинско осветљење 3 сата.

Глобе Грапхиц Бантам СТ 23 ″ американа

Аустралијски бренд производи даске са закривљеним стражњим делом голубљег репа, што је врло погодно за контролу вожње. Кретање је врло глатко, брзина се може огромно развити због глаткости точкова и одличног приањања. Просечна цена је од 6.300 рубаља.

Глобе Грапхиц Бантам СТ 23 ″ американа

Предности:

 • глатки полиуретански точкови;
 • висока класа лежајева;
 • одличне аеродинамичке перформансе.

Мане:

 • површина клизи.

Триумф Ацтиве ТЛС-401Г ЛЕД ПРИНТ СПАЦЕ АГЕ

ПенниБоард са двобојном плочом и точковима и гумираном палубом. Окретна и брза крстарица уопште није тешка, а точкови и лежајеви АБЕЦ-7 нуде дуготрајно котрљање. Ризик од фалсификовања елиминише се захваљујући ознаци ТФ логотипа. Цена - од 2300 рубаља.

Триумф Ацтиве ТЛС-401Г ЛЕД ПРИНТ СПАЦЕ АГЕ

Предности:

 • оригинални стилски инвентар;
 • јединствена технологија;
 • заштита од фалсификата;
 • брзо убрзање;
 • приступачан трошак.

Мане:

 • тежина до 80 кг.

За девојке

За девојке и жене изглед и мала тежина производа су од велике важности.

УНИОН Пластбоард 22.5

Пенска плоча руске производње савршена је и за дете и за одраслу особу, а девојке ће сигурно ценити боју, лакоћу и компактност производа. Водоотпорни лежајеви разреда 7 омогућавају употребу опреме по кишовитом времену. Брендирани мекани точкови су глатки и изравнавају ефекат храпавости на површини пута. Захваљујући гуменим чаурама, палуба крстарица је врло одзивна. Навртке за самоконтролу не попуштају се током вожње. Брзи висококвалитетни АБЕЦ 7 лежајеви. Просечна цена је од 6500 рубаља.

УНИОН Пластбоард 22.5

Предности:

 • квалитетни аналог;
 • много комбинација боја;
 • површина против клизања;
 • самопоуздано котрљање напред;
 • разумна цена;
 • самопроверавајуће матице.

Мане:

 • обојене плоче губе боју на ивицама.

Плаисхион ФС-ЛС002

Дуги 27-инчни модел може се класификовати као лонгбоард и због своје стабилности идеалан је за почетнике. Избор боја. Опремљен позадинским осветљењем и пружа сигурност увече. Неравнине на путу се не осећају захваљујући висококвалитетним лежајевима класе 9. Трошак - од 3000 рубаља.

Плаисхион ФС-ЛС002

Предности:

 • широка палуба је удобна за почетнике;
 • лагано се котрља;
 • дуго превртање;
 • позадинско осветљење.

Мане:

 • релативно тежак и велик инвентар.

ПВСпорт Фласх 22

Прави девојачки инвентар и додаци захваљујући више начина осветљења. Маневрисан, лаган, лако преносив и лак за употребу, модеран - све што девојке воле.Техничке карактеристике испуњавају захтеве: гумене чауре средње тврдоће, висококвалитетни лежајеви, полиуретански точкови гарантују максимално задовољство и вожњу од путовања за пени. Трошкови од 2500 рубаља.

ПВСпорт Фласх 22

Предности:

 • прелепо ЛЕД осветљење;
 • квалитетни материјали;
 • оригиналност извођења;
 • могуће је извођење трикова.

Мане:

 • одсутан.

Уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ представили су својим читаоцима преглед и опис најбољих пени дасака за 2020. годину. Биће нам драго да примимо ваше коментаре и повратне информације о крстарицама које сте купили.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *