Најбоље бушилице за стене за 2019

0

Чекић бушилица је један од најважнијих алата за обнову или изградњу куће. Подноси оптерећења, олакшавајући тако рад повезан са бушењем, клесањем или клесањем површина од различитих материјала. Представљени су слични уређаји у широком опсегу у продавницама гвожђа.Али како одабрати добар и згодан ротациони чекић? Да бисте пронашли квалитетан производ, морате да разумете како он функционише и како функционише. Р.Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас препоруке о избору ових алата и направило рејтинг најбољих ротационих чекића за 2019. годину.

Пажња! Рангирање најбољих бушилица за стене за 2020. годину може се проучавати овде.

Шта су они?

Овде су врсте бушења за стене описане према појединачним критеријумима. Такође су дате препоруке за његову употребу.

По тежини и примени

По категорији тежине и примени могу се разликовати:

 • Лагана (за домаћинство) - 2-4 кг: Уређаји који теже мање од 4 кг сматрају се једноставним. Купују се, по правилу, како би се поправили код куће или у гаражи. То су обични кућни ротациони чекићи.
 • Средње (за почетнике у градитељству) - 5-8 кг: Разликују се по снази и сили удара - 5-7 Ј. Реже чак и гвоздену решетку и бетон.
 • Тешки (професионални) - 8-10 кг.: Тешки примерак, тежак више од осам килограма и сила удара - 8 Ј. Дизајниран за дуг и непрекидан рад. Алат се сматра професионалним, због чега је популаран у грађевинским екипама. Куповина тешке бушаће бушилице за кућне потребе је бацање новца.

 

За шта се то користи?

Чекић-бушилица је најприкладнија за бушење бетона сврдлом или сврдлом. Наравно, одабиром модела са одговарајућим функцијама, можете се позабавити гетирањем, уништавањем и другим стварима. И стављањем адаптера и искључивањем удараца, уређај може да буши кроз дрво, метал или пластику.

Без обзира на могућности уређаја, ипак је боље одабрати уређај са функцијама које су заиста неопходне мајстору. Јер све додатне опције (уништавање бетона или усисивач) удвостручују цену и често смањују ефикасност главне намене.

Како одабрати?

Ево неколико савета о томе на шта треба обратити пажњу приликом куповине бушилице за камен. Да би се избегле грешке при избору, потребно је узети у обзир низ следећих карактеристика.

Шта треба да знате о дизајну?

Приликом избора овог алата, морате узети у обзир неколико критеријума:

Снага

 • Лагана - 700 В;
 • Средње - 900 В;
 • Тешка - више од 1000 В.

Снагу удара

 • Једноставно - 2,5-4,5 Ј;
 • Средње - 4,6-7,9 Ј;
 • Тешка - више од 8 Ј.

Велика сила удара омогућава пробијање рупа огромних пречника. Али то није изненађујуће, јер то могу учинити једноставни ротациони чекићи.

Режими:

 • Нема куцања - морате купити посебан кертриџ;
 • Бушење чекићем - буши рупе;
 • Длетање - одговорно за демонтажу и бушење рупа.

Тип кертриџа:

 • СДС-Плус - популаран, направљен за конвенционалне и средње бушилице (5-30 мм);
 • СДС-Мак - за тешке уређаје (пречник 10-50 мм);
 • СДС-Куицк - развио Босцх, продаје се као једнократни алат.

Кертриџи

СДС + се користи у кућним и компактним производима. Дршка таквог алата има пречник од 10 мм. Уређај са таквим системом може направити рупу од 30 мм. Овај алат је најпопуларнији јер је јефтинији од осталих бушаћих бушилица са другим врстама причвршћивача.

Концепт СДС-мак укључује професионалне уређаје. Праве вентилациони отвор до 50 мм. Због тога, пре рада, вреди сигурно причврстити бушилицу. Пречник дршке је 20 мм. Овај систем за монтирање вероватно ће имати ротациони чекићи који теже више од 8 кг.

СДС-Куицк се користи за инструменте који раде на батеријско напајање. Користе се за бушење бетона, опеке, танког метала и вишеслојног материјала. Дизајн дршке има сигурно држање стезне главе и дуг век бушења. Квалитетно лемљење осигурава високе перформансе током бушења чекићем.

Постоје и модели система СДС-Топ, који је направљен на бази СДС-Плус. Али разликује се са дршком пречника 14 мм. Перфоратори са овим системом користе се за израду малих рупа - 15-25 мм. Ови типови имају високу поузданост и издржљивост.

Бушилица је фиксирана овалним жлебовима. Сваки систем их има по два, али се разликују у пречнику: плус - 10 мм, врх - 14 мм, мак - 20 мм.

Обртни моменат се преноси кроз дугачке завојнице. Поред тога, они су симетрични, горњи - асиметрични, максимално - три асиметрична завоја.

Који тип је најбољи за вас?

Стручњаци кажу да куповина професионалне бушилице за чекић за потребе домаћинства подразумева непотребне трошкове и жељу за показивањем. Не разликује се од обичног. Али ако радите од 4 до 5 сати дневно, алати за домаћинство могу трајати само неколико година.

Додатне функције

Такође треба узети у обзир неколико ствари:

Прекидач за вожњу уназад:

 • Ламеларни: погодан за употребу, али не подноси прашину;
 • Тастер: ручни, тешко подноси прашину;
 • Четкано: тестирано од стране корисника. Не губи број обртаја при ротирању у смеру кретања казаљке на сату.

Погодност и сигурност:

 • Систем против вибрација - не дозвољава да се руке уморе током дугог рада;
 • Сигурносна квачила - у случају квара бушилице, уређај се одмах искључује.

Не треба обратити пажњу на распоред. То ни на који начин не утиче на његове могућности.

Према облику и положају мотора

Када купујете овај алат, морате обратити пажњу на облик и дизајн. Ако уређај добро лежи у рукама, тада ће и посао бити згодан.

Постоје две врсте бушења стена. Слово "Л" се разликује од осталих по својој компактности, пошто је мотор вертикално смештен. Ови алати се неће прегрејати јер је мотор добро охлађен. Производи ове врсте су издржљиви и трајаће дуго. Али они теже пуно.

Бушилице са правим чекићем могу бити и уски и дугачки алати. Значајно су лакши од просечних уређаја. Дизајн такође омогућава бушење рупа чак и на најтежим приступним местима. Мотор је постављен вертикално.

Начини рада

Што се тиче режима рада, они су подељени у неколико група:

 • Једномодни уређаји. Најједноставнији уређаји су погодни за рад са дрветом и металом. Принцип рада је исти као и код сврдла.
 • За дуал-моде, важно је не само ротација осе, већ и њено осциловање;
 • Уређај са функцијом у три режима врши ударце без вретена. То је вишенаменски алат. У стању је да кује и буши. Али по цени је скупљи од горе наведених врста.

За оне који требају одабрати уређаје за бушење, клесање или ломљење, боље је одабрати уређај са три начина рада.

Тип хране

Уређај методом добијања енергије може:

 • Покреће мрежа;
 • Укључите батерију.

За прве је потребна жица - просечни мрежни напон треба да буде 220 В. Често се користе код куће.

Модели који се могу пунити могу држати пуњење неколико сати.Користе се код куће, а такође и међу професионалцима када је потребно изводити радове или радити у неудобним условима где нема струје.

Опрема

Купујући додатке у комплетном комплету, не морате купити потребне делове. Кутија поред перфоратора треба да садржи:

 • Адаптер. Ово је стезна глава која помаже у опремању бушилице са чекићем конвенционалним бушилицама. Ако нема адаптерског кертриџа, мораћете да платите двоструко више.
 • Додатне четке за електромотор.
 • Сет бушилица. За нормалну употребу код куће биће довољно купити основни комплет. Професионалци су скупи.

Када је реч о избору произвођача, БОСЦХ и МАКИТА се сматрају најбољим. Они који желе да купе професионални уређај треба да обрате пажњу на ове компаније.

Потрошни материјал

Када купујете пунцхер, морате за њега подмитити потрошни материјал:

 • Лопатице;
 • Фајлови;
 • Круне;
 • СДС бушилице (нису за бушилице).

Потрошни материјал различитих марки или модела највероватније није погодан један за другог.

Када бирате пунцхер, увек не би требало да гледате на цену или популарност, већ на сврху употребе. Правилно одабрани ротациони чекић, узимајући у обзир очекивану учесталост и услове употребе, материјали који се обрађују, даће добар резултат.

Оцена најбољих чекића 2019

Овде се прикупљају најбољи производи у погледу цене и квалитета, према мишљењу купаца.

Макита ХР2470Кс15 (2,7 Ј)

Модел успешно користе купци код куће. Уз овај уређај долази мали кофер који се закључава бравама. Погодно је чувати и премештати алате унутра. Уређај ради тихо, током употребе нису примећени трзаји. Мотор се не загрева током дужег рада.

Комплетни сет је дубиномер са додатном дршком. Ове ствари су довољне за угодно коришћење уређаја. Због чињенице да можете подесити број обртаја и искључити удар, ударац стиче додатне могућности. Такође се користи као бушилица или одвијач.

Висока одрживост модела, дугмад за обрнуто окретање и не само да су на погодним местима. Постоје и додатни режими рада: бушење чекићем и длетање обртним моментом.

Просечна динамика цена

Мрежа чекића Макита ХР2470Кс15 (2,7 Ј)

Предности:

 • Добре грађе: тело је направљено од пластике, елементи су међусобно чврсто усклађени;
 • Погодан положај дугмета;
 • Квалитетан мотор, не прегрева се.

Мане:

 • Скупо.

ПараметриСпецификације
Тип сврдла / сврдлаСДС-Плус
Број радних брзина1
Потрошња струје780 Вт
Макс. у празном ходу1100 о / мин
Макс. учесталост удара4500 бпм
Макс. ударна енергија2.7 Ј
Макс. пречник бушења (дрво)32 мм
Макс. пречник бушења (метал)13 мм
Макс. пречник бушења (бетон)24 мм
Исхранаиз мреже

БОСЦХ ПБХ 2900 ФРЕ (2,7 Ј)

Уређај има средњу цену у поређењу са сличним моделима из 2019. Такође је способан да изврши низ операција. Електрични алат је „препун“ модерних функција, а квалитет задовољава европске стандарде. Чекић-бушилица тежи 3 кг и опремљен је широком дршком. Снага је 730 В, што омогућава повећање учесталости удара до 4 хиљаде у минути.

Максимална брзина без преоптерећења - 1450 о / мин. Унутар конструкције налази се пнеуматски ударни механизам. Комплет укључује неколико бушилица које вам омогућавају да направите рупу на површинама од челика, бетона и дрвета. Постоји и неколико круница помоћу којих у цигли можете направити рупу пречника 70 мм.

Замењује чак и професионалне производе. Нема шума, звук не прелази 100 дБ. Дуги гарантни период. Дужина кабла је 1,5 м, мораћете да користите продужни кабл.

Просечна динамика цена

Мрежа перфоратора БОСЦХ ПБХ 2900 ФРЕ (2,7 Ј)

Прос:

 • Мала тежина;
 • Широка опрема;
 • Постоји регулатор брзине;
 • Добра грађа;
 • Постоји сигурносна квачила.

Минуси:

 • Кратка жица.

ПараметриСпецификације
Тип сврдла / сврдлаСДС-Плус
Број радних брзина1
Потрошња струје730 Вт
Макс. у празном ходу1450 о / мин
Макс. учесталост удара4000 бпм
Макс. ударна енергија2.7 Ј
Макс. пречник бушења (дрво)30 мм
Макс. пречник бушења (метал)13 мм
Макс. пречник бушења (бетон)26 мм
Макс. пречник бушења (шупља круница)68 мм
Исхранаиз мреже

Макита ХР2470 (2,7 Ј)

Ово је дизајн који може да ради у изабраном режиму. Има их троје. Електрана има хоризонтални изглед. Бушилица за стене има одличне перформансе. Произвођачи су поставили пушку која продужава животни век.

Главни елемент је мотор, који се практично не прегрева. Кертриџ има неколико металних избочина и брзо се пуни. Ово повећава поузданост уређаја. Ако је потребно, сврдло можете уклонити сврдлом за неколико секунди.

Опрема има снагу од 800 В, а брзина празног хода се повећава и до хиљаду у минути. Сврдло за камење тежи 2,6 кг, али удобна дршка смањује напор на рукама.

Просечна динамика цена

Чекић бушилица Макита ХР2470 (2,7 Ј)

Предности:

 • Моћан уређај;
 • Удобно држање;
 • Нормална цена;
 • Погодно за кућу.

Мане:

 • Недостају бушилице и бушилица.

ПараметриСпецификације
Тип сврдла / сврдлаСДС-Плус
Број радних брзина1
Потрошња струје780 Вт
Макс. у празном ходу1100 о / мин
Макс. учесталост удара4500 бпм
Макс. ударна енергија2.7 Ј
Макс. пречник бушења (дрво)32 мм
Макс. пречник бушења (метал)13 мм
Макс. пречник бушења (бетон)24 мм
Макс. пречник бушења (шупља круница)65 мм
Исхранаиз мреже

ДеВАЛТ Д3561К

Јефтин уређај међу пристојним бушилицама за стене. Већина мајстора га хвали. Користи се за разне радове везане за бушење рупа. За сваки задатак се подешава посебан режим. Уређајем је лако управљати.

Компетентан дизајн, сви главни елементи су смештени ергономски. Број обртаја и учесталост откуцаја су прилагодљиви. Снага прелази 1000 вати.

Кертриџ - СДС-Мак. Унутрашњи делови алата су запечаћени и заштићени од прашине. Сет укључује ручку за угодан рад. Опрема се брзо мења.

чекић бушилица ДеВАЛТ Д3561К

Прос:

 • Висок квалитет израде;
 • Добра функционалност;
 • Нормална цена;
 • Мале димензије;
 • Не вибрира.

Минуси:

 • Прекомпактно кућиште. Осим уређаја и жице, ништа неће стати.

ПараметриСпецификације
Тип сврдла / сврдлаСДС-Плус
Број радних брзина1
Потрошња струје900 вати
Макс. у празном ходу1450 о / мин
Макс. учесталост удара5350 бпм
Макс. ударна енергија3.2 Ј
Макс. пречник бушења (дрво)30 мм
Макс. пречник бушења (метал)13 мм
Макс. пречник бушења (бетон)28 мм
Исхранаиз мреже

Метабо КХЕ 96 (27 Ј) 120 Нм

Најпопуларнији модел међу професионалним производима. Сет укључује неколико дршки, што олакшава држање алата. Дршка се такође може поставити на једну од три тачке на телу. Има закривљени изглед и може се ротирати за 360 степени. Такође се мења и нагиб нагиба, што вам омогућава да уређај прилагодите себи.

Уређај има систем меког покретања који спречава вибрације. Ова функција вам омогућава да заштитите зглобове од оштећења током дуготрајног рада.

Алат има издужени облик, што повећава тачност рада и смањује оптерећење руку и тела господара. Јединица има прилично брзо подешавање - има регулатор ротације и брзине. Дизајн има сигурносну спојку која штити опрему ако се бушилица заглави. Карбонске четке се могу искључити ако нису потребне.

Просечна динамика цена

Мрежа перфоратора Метабо КХЕ 96 (27 Ј) 120 Нм

Предности:

 • Постоји систем против вибрација;
 • Лагана конструкција;
 • Број обртаја се може подесити;
 • Сигурносна квачила спречава оштећење мотора.

Мане:

 • Мале рупе треба пажљиво бушити.

ПараметриСпецификације
Тип сврдла / сврдлаСДС-Мак
Потрошња струје1700 Вт
Макс.у празном ходу250 о / мин
Макс. учесталост удара1950 бпм
Макс. ударна енергија27 Ј
Максимални обртни моменат120 Нм
Макс. пречник бушења (бетон)50 мм
Макс. пречник бушења (бетон - бушилица)80 мм
Макс. пречник бушења (шупља круница)150 мм
Исхранаиз мреже

Макита ХР5211Ц (19,7 Ј)

Најмоћнији професионални производ на тржишту. Инструмент је тежак 12 кг и некима ће бити тешко да га држе. Његова ударна енергија је толико јака да арматуром може пробити бетон. Рупе се брзо праве. Задња ручка има антивибрациону подлогу која држи алат на месту. Гаранција је две године. Четке се неће дуго трошити. Они се независно замењују. Произвођачи производе делове које је лако пронаћи.

Снага опреме - 1500 В. Рупе пречника 150 мм могу се направити у бетону. Максимална сила удара је 15 Ј, жица за напајање је дугачка 5 м.

Просечна динамика цена

Мрежа чекићних бушилица Макита ХР5211Ц (19,7 Ј)

Прос:

 • Добра грађа;
 • Постоји заштита од вибрација;
 • Велике снаге.

Минуси:

 • Велика маса.

ПараметриСпецификације
Тип сврдла / сврдлаСДС-Мак
Број радних брзина1
Потрошња струје1500 вати
Макс. у празном ходу260 о / мин
Макс. учесталост удара2150 бпм
Макс. ударна енергија19.7 Ј
Макс. пречник бушења (бетон - бушилица)52 мм
Макс. пречник бушења (шупља круница)160 мм
Исхранаиз мреже

закључци

Перфоратор је алат који се купује на више од годину дана, стога ефикасност његове употребе и радни век зависе од тачног избора. Чланак садржи само основне препоруке за одабир. Која је компанија боља и са којом функционалношћу купује алат, одлучује само купац.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *