Најбољи лични рачунари за 2020

0

Рачунар је један од најбољих проналазака, јер је захваљујући овој техници могуће изводити велики број процеса за посао, кућу или игру. Лични рачунар се састоји од неколико важних компоненти: системске јединице, монитора, тастатуре и миша. У овом чланку читалац ће моћи да сазна какав је ПЦ, његове главне компоненте и правила за избор најбоље технологије. Да би се избегле грешке при избору редакције сајта „best-sr.designuspro.com“ представља вашу пажњу рејтинг најбољих персоналних рачунара за 2020. годину.

Шта је лични рачунар

Лични рачунар, који се скраћено назива ПЦ, представља рачунарски уређај који производи многе корисне функције за кућну и канцеларијску употребу. Ако ову дефиницију узмемо на разумљивији језик, онда је ово опрема за коришћење светске мреже, играње игара, стварање бројних датотека, гледање фотографија и видео записа. Ако се рачунар купује за посао, тамо такође можете инсталирати додатне програме са одређеним специфичностима.

Скраћеница ПЦ потиче од енглеске фразе Персонал Цомпутер. У нашој земљи је уобичајено да се користи скраћеница ПЦ. Али чешће је скраћени лични рачунар. Историја настанка рачунарске технологије почиње 1946, тада су Сједињене Државе представиле први ПЦ на свету - ЕНИАЦ. Скоро 80 ​​година опрема је модернизована и данас је већ могуће купити пету генерацију рачунара.

Рачунарску опрему не треба мешати са конзолама или сличним уређајима, јер је ПЦ универзални уређај способан за обављање великог броја задатака.

Лични рачунар је уређај који садржи неколико главних компоненти. Без монитора, управљачких програма, миша и тастатуре неће моћи у потпуности да изврши своје функције.

ПЦ сорте

Типови рачунара зависе од сврхе употребе. Данас се уређај користи:

 1. За канцеларију и дом. Опрема се купује за коришћење Интернета, креирање програма Ворд, Екцел и других уређивача текста, гледање фотографија и видео записа. Типично, подаци за електронско рачунање имају малу РАМ меморију и мали простор на чврстом диску, а такође су и јефтини по цени.
 2. За игре. Такав рачунар је од суштинске важности за играче који инсталирају игре великог обима. ПЦ систем мора имати видео картицу високих перформанси и велику количину тврде меморије. Такође, могу се купити додатне компоненте за побољшање играња.
 3. За одређене специфичности рада. У систем су инсталирани додатни програми за инжењеринг, дизајн, научне активности. Такође, спољни подаци се могу разликовати, на пример, монитор веће дијагонале.

Обично уређај купују независно људи који планирају да га користе за кућу, канцеларију или за игре. Постоји прилично пуно техничких карактеристика, што у великој мери компликује избор. Стога многи људи користе помоћ професионалаца или активних корисника.У овом чланку размотрићемо главне карактеристике које у великој мери утичу на перформансе опреме.

Врсте рачунара

Постоји неколико врста уређаја ове врсте. Табела приказује главне разлике између типичних уређаја.

ВрстаКомпонентеОпис
НеттопСистемска јединица мале величинеУ пракси се издају на основу Интелових процесора. Има малу снагу. Производи се у малим величинама, због чега штеди простор на радној површини, а такође, због мале снаге, троши минимум електричне енергије. Користи се за канцеларијске програме, слушање аудио записа, гледање фотографија и Интернет
Систем јединицаПроцесор, напајање, матична плоча, РАМ, чврсти диск, видео картица итд.Неопходан и важан део сваког рачунара. Са спољне стране кућишта налазе се дугмад за напајање, излази и конектори за различите интерфејсе
МоноблокМонитор и системска јединица у једном комплетуТо је задебљани монитор. То је врло компактан модел и има много предности. Недостатак жица је једна од главних предности. Огроман недостатак је што је готово немогуће побољшати појединачне компоненте. Такође, овај модел је веома скуп.
Комплетан рачунарМонитор, системска јединица, тастатура, мишКомплетан модел са одвојеним компонентама. Бира се у зависности од сврхе употребе
Танак клијентСистемска јединица без чврстог дискаКористи се за сличне задатке
Нулти клијентСистемска јединица без ОС-а, софтвера, тврдог дискаДизајниран за складиштење података или једноставне задатке

Критеријуми за избор по савету професионалаца

Како одабрати најбољу опцију, јер је тржиште за ову врсту робе врло разнолико. Да бисте направили прави избор и купили електронске рачунаре који могу да обављају своје функције, предлажемо да се упознате са табелом. Означава минималне техничке карактеристике намењене за одређене сврхе употребе, на које вреди обратити пажњу.

ИмеЗа играчеКућна употребаЗаказивање у канцеларијиЗа одређено подручје рада
Микропроцесор4 до 8 језгара на 3000 МХзИз два или више језгара са фреквенцијом од 2000 МХзИз два или више језгара са фреквенцијом од 2000 МХз4 до 8 језгара на 3000 МХз
РАМСа 8 ГБ, боље је користити меморију игре одређене линијеНајмање 8 ГБ4ГБ8-16 ГБ
Видео картицаСа 3 ГБ видео меморије, морате узети у обзир и техничке параметре АМД-а (ГПУ снага)Није потребноНије потребноЗависи од специфичности
ХДДОд 2 ТБНајмање 1 ТБВише од 1 ТБОд 2 ТБ
ССДКапацитет од 240 ГБ120 ГБ240 ГБ240 ГБ
Матицна плоцаКомплет чипова: З370 или Б350Б250 / Х270 и А320Б250 / Х270 и А320Асус Приме Кс370-ПРО или ГИГАБИТЕ-Г1.Снипер-З97
НапајањеНајмање 600 В.Око 400 В.400 В и више600 В или више
Монитор20 инча или више, по могућности високе резолуцијеДа бисте гледали мултимедију, боље је купити монитор велике дијагонале и високог квалитета слике20 инчаОд 23 инча

Ове карактеристике су препоручљиве природе. Техника не мора одговарати листи. Неки воле да самостално саставе рачунар за своје сврхе; за канцеларијску употребу обично се купује комплетан рачунар.

Поред тога, морате обратити пажњу на оперативни систем. У сваком уређају, без обзира на компоненте, постоји БИОС програм који производи улазно-излазни информациони систем. За потпуну употребу потребан вам је ОС. На пример, само МацОС може бити инсталиран на Аппле уређајима.

Пре куповине, како не бисте изгубили новац, покушајте да одговорите на доња питања која ће вам у будућности помоћи да купите најбољу опцију за рачунар.

 • Која је оптимална величина монитора?
 • Да ли је величина тела битна?
 • Треба вам матична плоча за обављање више задатака?
 • Да ли ће процес моћи у потпуности репродуковати мултимедију?
 • Треба ли вам више РАМ-а?
 • Да ли ће се техника користити за игре?
 • Да ли ће капацитет тврдог диска бити довољан за одређене сврхе?
 • Да ли су вам потребне додатне компоненте?

ПЦ додаци

За пуни рад свих функција, рачунар мора бити састављен. Ово захтева неколико главних компоненти.

Систем јединица

Најважније у рачунарству је да ниједан задатак не може да се изврши без системске јединице. Системска јединица се састоји од кућишта које укључује:

 • Напајање - морате обратити пажњу на његову снагу, најбоља опција би била 400 В;
 • Хладњак или систем за хлађење - омогућава системској јединици да ради продуктивније, упркос сталном порасту температуре;
 • РАМ - потребно је чувати привремене датотеке, од тога зависи и брзина њихове обраде, најбоља опција би била 8 ГБ, по жељи се може повећати;
 • Систем датотека: чврсти диск или трајна меморија - дизајнирани за архивско складиштење датотека, постоје врсте ССД, ХДД, ДДР, 1 ТБ меморије је довољно за пун рад;
 • Видео картица је необавезна ставка на рачунару за употребу у кућним или канцеларијским условима, јер је посебно језгро већ уграђено у матичну плочу или процесор, али је потребан додатни, моћнији систем за игре;
 • Оптичка диск јединица - због ширења других диск јединица овај део практично није потребан, али понекад морате да користите дискове за складиштење или коришћење програма;
 • Микропроцесор је главни део системске јединице, који се одликује параметрима: број језгара, фреквенција, број нити за интеграцију. Двојезгрени процесор фреквенције 2 ГХз погодан је за кућу.

Монитор

Овај део је неопходан за репродукцију датотека, рад у уређивачима текста и друге процесе неопходне за визуелизацију. За кућну употребу и канцеларијску употребу, погодан је монитор дијагонале 20 инча са ТН мат површином. Ако корисник планира да често гледа видео записе, онда је боље купити монитор са подршком за Фулл ХД.

Рачунарска периферна опрема

Ова група укључује:

 • Миш;
 • Тастатура;
 • Штампач;
 • Скенер;
 • МФП;
 • Колоне;
 • Слушалице;
 • Микрофон;
 • Вебцам;
 • ИПБ;
 • Уређаји за игре.

У овом одељку купац одређује у које сврхе је рачунар купљен и одатле се бира потребна периферна опрема.

Врхунски произвођачи

Коју компанију је боље купити? Данас је тржиште технологије препуно различитих произвођача. Несумњиви лидери су брендови:

 1. Асус.
 2. ХП.
 3. Ацер.

Ови произвођачи нису само популарни, већ и гарантују висококвалитетну опрему, као и пружају пуне гаранцијске обавезе.

Оцена најбољих личних рачунара за 2020. годину

Преглед је састављен на основу рецензија и мишљења купаца, њихових оцена и активних корисника електронске рачунарске опреме. Такође, читалац ће сазнати који је бољи за куповину електронске рачунарске опреме, колико коштају најбољи модели и главне техничке карактеристике.

Леново Десктоп 510-15ИЦБ (90ХУ006ЈРС)

Лични рачунар који ће пружити пуноправно играње. Кућиште је Мини-Товер са ДВД-РВ оптичким уређајем. ОС: Виндовс 10 СЛ са Интел Цоре и5-8400 @ 2800 МХз. Само 6 језгара. РАМ је 12 ГБ са фреквенцијом обраде 2666 МХз, капацитет тврдог диска је 1024 ГБ. Видео картица: НВИДИА ГеФорце ГТКС 1050 Ти. Постоји читач картица, ХДМИ излаз, ДВИ. Може се повезати преко УСБ 3.0. Чипсет - Интел Б360. Напајање од 210 В. Ова техника је такође погодна за игре на срећу. Димензије: 145 * 366 * 285 мм. Просечна цена: 65 000 рубаља.

Леново Десктоп 510-15ИЦБ (90ХУ006ЈРС)

Предности:

 • Укључује оперативни систем Виндовс 10 СЛ;
 • Популарна и висококвалитетна марка компаније Интел;
 • Велики број језгара који омогућавају игри да оптимизује процес;
 • Довољно РАМ-а и простора на чврстом диску.

Мане:

 • Висока цена;
 • Дименсионс.

ХП Десктоп 460-п207ур (4УГ93ЕА)

Рачунар за канцеларију и кућу направљен у кућишту мини торња. Опрема са ДВД-РВ погоном. ОС: ДОС. Процесор Интел Цоре и5-7400Т 2400 МХз. 4 језгра из језера Каби. 8 ГБ РАМ-а са чврстим диском од 1000 ГБ. Видео картица: НВИДИА ГеФорце ГТКС 1050. Излаз је ХДМИ, ВГА, УСБ 3.0. Чипсет: Интел Х270. Напајање од 180В. За играче игре је боље купити моћнији рачунар или надоградити овај тип. Димензије: 163 * 307 * 315 мм. Просечна цена: 35.000 рубаља.

ХП Десктоп 460-п207ур (4УГ93ЕА)

Предности:

 • Велики простор на чврстом диску;
 • 4-језгрени процесор вам омогућава брзо обављање послова било којих програма;
 • Квалитетна марка процесора;
 • Ниска цена.

Мане:

 • Слаба видео картица;
 • Напајање од 180 В;
 • Дисковни оперативни систем.

Леново Десктоп 510С-07ИЦБ (90К8001ИРС)

Производ средње вредности. Мини-Товер кућиште са ДВД-РВ оптичким уређајем. ОС: ДОС. Процесор Интел Цоре и3-8100 3600 МХз. 4 језгра. РАМ - 4 ГБ, који се може проширити до 16 ГБ. Обим ССД-а је 128 ГБ. Видео картица - Интел УХД Грапхицс 630. Портови: читач картица, ХДМИ, ВГА, УСБ 3.0 интерфејс. Напајање од 180В. Димензије: 90 * 297 * 344 мм. Просечна цена: 25.000 рубаља.

Леново Десктоп 510С-07ИЦБ (90К8001ИРС)

Предности:

 • 4 језгра;
 • Можете повећати РАМ;
 • Квалитетни процесор;
 • Опрема економске класе.

Мане:

 • Мала уграђена РАМ;
 • Оперативни систем: ДОЦ.

ХП Десктоп 460-п207ур (4УГ93ЕА)

Мини-торањ рачунар. Оптичка диск јединица ДВД-РВ. ОС: ДОС са процесором Интел Цоре и5-7400Т од 2400 МХз. 4 језгра из језера Каби. РАМ - 8 ГБ, чврсти диск - 1 ТБ. Видео картица - НВИДИА ГеФорце ГТКС 1050 са 2000 МБ видео меморије. Излази: ХДМИ, ВГА, УСБ 3.0. Чипсет: Интел Х270. Напајање од 180В. Димензије: 163 * 307 * 315 мм. Просечна цена: 34.000 рубаља.

ХП Десктоп 460-п207ур (4УГ93ЕА)

Предности:

 • Четворојезгарни процесор Интел Цоре;
 • Довољна количина трајне меморије;
 • РАМ - 8 ГБ.

Мане:

 • Оперативни систем: ДОЦ;
 • Јединица за мало напајање;
 • Прекомерно пуњење.

ХП ПроДеск 400 Г5 СФФ стони рачунар (4ЦЗ70ЕА)

Танак стони рачунар, ДВД-РВ оптички погон. Оперативни систем је Виндовс 10 Про. Интел Цоре и5-8500 шестојезгрени процесор. Утичница: ЛГА1151 в2. Цоре Цоффее Лаке С. РАМ / ССД: 8/256 ГБ. Видео картица - Интел УХД Грапхицс 630. Конектори: ВГА излаз и УСБ 3.0 интерфејс. Чипсет: Интел Б360. Напајање од 180В. Димензије: 270 * 95 * 296 мм. Просечна цена: 45 000 рубаља.

ХП ПроДеск 400 Г5 СФФ стони рачунар (4ЦЗ70ЕА)

Предности:

 • Квалитетни процесор Интел Цоре;
 • Компактан модел;
 • Продуктивна графичка картица;
 • Велика количина РАМ-а.

Мане:

 • Мала јединица за напајање;
 • Мала запремина ССД-а;
 • Висока цена.

Моноблок 21,5 ″ ХП 200 Г3

Популарност модела је због компактности ове врсте рачунарске технологије. Лични рачунар у једном комплету. Резолуција екрана: 1920 × 1080. Можете одабрати један од три процесора: Интел Цоре и3-8130У, Интел Цоре и5-8250У, Интел Пентиум Силвер Ј5005. Сходно томе, можете подићи РАМ од 4 до 16 ГБ. Видео процесор зависи од процесора: Интел ХД Грапхицс 620, Интел УХД Грапхицс 605, Интел УХД Грапхицс 620. ССД складиште. ОС на избор: ДОС, Виндовс 10 Хоме 64, Виндовс 10 Профессионал 64. Дијагонала монитора: 21,5 инча са ТФТ ТН, ТФТ ИПС, ТФТ * ВА. 2 до 4 језгра. РАМ можете проширити до 16 ГБ. Укључује: хибридни чврсти диск (ССХД), Ви-Фи, тастатуру, миш (можете купити без њих или одабрати бежичну опцију). Излази за слушалице, микрофон, ХДМИ. Подржава РЈ-45 интерфејс, УСБ 2.0 до 3.1. Такође подржава такве системе: СДКСЦ, МС, СД, СДХЦ. Постоји слот за Кенсингтон. Просечна цена: 37.000 рубаља.

Моноблок 21,5 ″ ХП 200 Г3

Предности:

 • Можете одабрати најбољу верзију процесора, видео картицу, број језгара;
 • Разни ОС;
 • Булк РАМ;
 • Комплетан сет рачунара;
 • Велики број излаза / улаза;
 • Разни интерфејси;
 • Стабилно постоље;
 • Компактан.

Мане:

 • Висока цена;
 • Сви излази се налазе на задњој страни кућишта;
 • Надоградња је тешка.

Моноблок 23,8 ″ Ацер Аспире Ц24-865

Премиум технологија. Избор процесора: Интел Цоре и3-8130У, Интел Цоре и5-8250У, 4/8 ГБ РАМ-а, Интел УХД Грапхицс 620 видео процесор. По вашем избору: ДОС, бескрајни ОС, Линук, Виндовс 10 Хоме 64, Виндовс 10 Профессионал 64.Параметри монитора: 23,8 инча, 1920 × 1080, тип матрице екрана: ТФТ ТН, ТФТ ИПС. Језгра од 2 до 4. Постоје следеће опције: хибридни чврсти диск (ССХД), Блуетоотх, Ви-Фи. Аудио / слушалице, микрофон, ХДМИ излаз. Интерфејси: РЈ-45, УСБ 2.0 - 3.1, ту је и читач картица. Подршка: СДКСЦ, МС, СД, СДХЦ. Постоји слот за Кенсингтон картицу. Просечна цена: 44.000 рубаља.

Моноблок 23,8 ″ Ацер Аспире Ц24-865

Предности:

 • Практично тихо;
 • Погодан и компактан;
 • Атрактиван дизајн;
 • Интел Цоре процесор;
 • Моћна графичка картица;
 • Довољно меморијског простора.

Мане:

 • Потребно је купити додатну периферну опрему;
 • Скупо за цену.

Где купити добар модел? Производ можете купити у продавницама на мрежи или у специјализованим продавницама опреме, док можете наручити склоп рачунара на мрежи. Главни захтев за куповину је достављена документација, упутства за употребу и монтажу, сертификати и гарантни лист. Ови документи потврђују квалитет опреме и могућност поправки у гаранцији.

Након инсталације рачунара, морате инсталирати управљачке програме, услужне програме и други важан софтвер. У неким продавницама специјалисти нуде додатну услугу по одређеној цени. Ако купац није сигуран да ће сам моћи да доврши инсталацију, онда је боље користити знање професионалаца у овој области.

Данас је тешко замислити особу која нема лични рачунар или уређај. Захваљујући сталној модернизацији, рачунарска технологија вам омогућава да у неколико секунди обавите многе корисне и погодне задатке. Свака организација у својим канцеларијама има низ различитих рачунара дизајнираних за одређене сврхе. Гледање видео записа, фотографисање, сурфовање Интернетом и креирање текстуалних датотека и још много функција које су неопходне модерној особи, можете добити купњом пристојног модела. Оцена квалитетних производа укључује популарне рачунаре који испуњавају стандардне захтеве. Да бисте купили, није неопходно знати техничке карактеристике сваког дела, као основу можете узети главне показатеље, који гарантују стопостотни резултат. Ако имате искуства у управљању рачунарима наведеним у оцени или другим опцијама, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *