Најбољи адитиви за моторе за 2020

0

Мотор аутомобила, иако савршена јединица, подложан је хабању, као и друге компоненте и елементи аутомобила. Међутим, ако већина страних компанија настоји да минимализује хабање и повећа његове техничке карактеристике, као и да смањи емисију штетних супстанци, онда су руске компаније изабрале другачији пут развоја. Власници домаћих аутомобила независно продужавају радни век мотора, за то је довољно посматрати "аутомобилску хигијену".

Да би олакшали избор производа, уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ припремили су за вас оцену најбољих адитива за моторе за 2020. годину.

Именовање

Адитив је средство које се сипа у мотор кроз гориво или мазиво. Ова акција омогућава да главни делови трају дуже од одређеног времена. Данас можете пронаћи стотине врста различитих адитива који могу бити и универзални и погодни само за одређени модел. Радници у аутосервису препоручују куповину средстава против дима или чишћења, али такође су погодни и адитиви против хабања и регенерације.

Већина адитива може смањити трошкове горива и вратити нормалан рад и повећати снагу на фабричке вредности. Важно је схватити да се адитиви класификују према начину на који се користе.

Када особа користи адитиве у бензину или дизелу, они помажу у смањењу трошкова горива. Због чињенице да састав садржи компоненте које доприносе побољшању октанског индекса и уклањању вишка кондензата, перформансе су повећане. Адитив улази у комору за сагоревање и чисти унутрашњост, што продужава животни век возила.

Да би се потпуно вратио правилан рад, адитив се сипа заједно са моторним уљем. Активни састојци у саставу помажу у уклањању накупљених наслага угљеника, смола и других загађивача. Адитив помаже у смањењу трења између контактних елемената. То позитивно утиче на издржљивост и повећава отпорност на хабање, а мотор почиње да ради као нов.

Произвођачи адитива препоручују додавање супстанце у мотор како би се спречило трљање делова у новом или половном возилу. Елементи садржани у течности обнављају заштитни слој на истрошеним елементима. Ова акција може продужити радни век клипова и цилиндара.

Сорте

Редуктивни адитиви су направљени од различитих компонената које побољшавају перформансе мотора са унутрашњим сагоревањем. Укупно постоје три категорије адитива. Неки могу бити корисни за један аутомобил, док ће други осигурати поузданост другог.

 1. Метална облога. Када такве супстанце продру у подручје трења, формира се нови заштитни слој. Помаже у спречавању деформација, које се често формирају на металном премазу, и повећава хабање покретних делова - клипова и лежајева радилице.
 2. Минерална. Састав ове течности садржи компоненте које осигуравају обнављање синтерованих елемената који се налазе у деловима мотора, а такође и благо полирају челичне делове.
 3. Полиестер.Адитиви на овој основи помажу у чишћењу и уклањању наслага угљеника и других загађивача који ометају стабилан рад делова мотора. Због малог подручја примене, такве супстанце су ређе међу власницима аутомобила.

Како адитиви раде

Адитиви пружају мотору додатну заштиту, што побољшава његове перформансе. Када течност напуни аутомобилско уље, настаје течни кристал који затвара синтероване елементе. Чим мотор уђе у радно стање (температура и компресија се повећавају), адитив почиње да делује као везни елемент, што спречава појаву рупа, избочина и микропукотина. Спољни део елемената заштићен је адитивом. Међутим, ове честице продиру до дубине од 200 микрона. То је због чињенице да већина произведених супстанци садржи компоненте никла, платине и кобалта.

Уље и адитиви

Сваки аутомобилиста зна правило да се фабричким аутомобилским уљима не препоручује мешање са другим супстанцама. Будући да већ садрже много корисних адитива, а рад са другим компонентама може негативно утицати на рад мотора са унутрашњим сагоревањем, јер ће се састав мазива променити. Запослени у аутомобилским компанијама тврде да се све супстанце међусобно разликују, што доводи до квара мотора.

Главни проблем је што је аутомобилско уље адитив за мотор. Који има сличне перформансе као и продати специјални додаци. Наравно, неће сви произвођачи ових супстанци открити такве информације. Поред тога, неки свој производ позиционирају као уравнотежен производ који је погодан за заједнички рад са фабричком течношћу.

Постоје ли користи од адитива

Упркос противљењу између произвођача аутомобила и произвођача адитива, већина аутомобилиста преферира ово друго. Неки власници који су адитив тестирали на свом аутомобилу могу рећи да је смањио хабање главних делова и повећао перформансе мотора са унутрашњим сагоревањем. Показатељи снаге повећали су се за 12%, а компресија се повећала са 8 на 12 кгф. Иако је ово далеко од идеалног, ове супстанце дефинитивно имају користи. Можете их купити, главна ствар је одабрати правог произвођача тако да мотор не осећа нелагодност.

Прави избор

Прва ствар коју треба урадити приликом избора адитива је консултација са радником у аутосервису. Брзо ће одредити потребну смешу, која је погодна за одређени тип мотора са унутрашњим сагоревањем. Ако се особа одлучи да самостално изврши претрагу, тада је главна ствар схватити да јефтине супстанце неће моћи да пруже мотору потребну заштиту, што ће накнадно негативно утицати на целокупан рад. Погодне опције су доступне у средњем до високом буџету. Такви производи ће пружити поузданост, сигурност и повећати издржљивост. Иако ће адитиви лошег квалитета кршити интегритет дела, што ће довести до додатних трошкова.

Ако независне претраге нису најбоља опција за власника, онда можете погледати у упутству за употребу, тамо ће бити наведени сви произвођачи адитива који ће позитивно ступити у интеракцију са овом врстом мотора. Боље је једном преплатити за квалитет, него га касније одложити за поправке.

Оцена најбољих адитива за моторе

ВМПАУТО Ресурс Универсал

Квалитетан производ мотора који ће смањити потрошњу уља и горива и вибрације. Дизајниран за употребу са моторним уљем. Пре употребе, препоручљиво је променити филтер тако да је ефикасност већа. Даље, морате загрејати аутомобил на радне температуре и искључити мотор. Стресите садржај бочице 20 секунди и сипајте у врат уља. Укључите возило и пустите га да ради у празном ходу 15 минута. Супстанца ће продужити животни век мотора са унутрашњим сагоревањем и обезбедити поузданост.

Продато по цени од 380 рубаља.

ВМПАУТО Ресурс Универсал

Предности:

 • Смањује вибрације;
 • Смањује стварање наслага угљеника;
 • Једноставан за коришћење;
 • Трошак.

Мане:

 • Лош прстен за отварање.

Супротец Ацтиве Плус

Одлична композиција која помаже у обнављању нормалних перформанси мотора. Поред тога, супстанца смањује хабање и повећава заштиту делова. Компоненте су погодне за употребу у бензинским моторима са унутрашњим сагоревањем са километражом већом од 50 хиљада километара. Погодно за употребу у било ком дизајну, чак и онима са турбопуњачем.

Позитивна страна је што супстанце не реагују са моторним уљима, што спречава промену састава и не утиче на рад мотора.

Просечни трошак је 1.660 рубаља.

Супротец Ацтиве Плус

Предности:

 • Сигуран састав;
 • Ефикасност;
 • Смањена бука;
 • Смањује потрошњу уља;
 • Познати произвођач.

Мане:

 • Није пронађен.

ФЕНОМ ФН437

Производ је намењен возилима велике километраже. Помаже у смањењу потрошње уља и смањењу трења делова. Неће променити састав када се користи заједно са уљем. Техничке карактеристике и начин рада назначени су на амбалажи. Само за употребу у путничким аутомобилима.

Просечни трошак је 330 рубаља.

ФЕНОМ ФН437

Предности:

 • Ниска цена;
 • Ефикасност;
 • Једноставна примена;
 • Смањује трење.

Мане:

 • Само за возила велике километраже.

ЛИКУИ МОЛИ Цера Тец

Одличан адитив погодан за употребу у путничким аутомобилима. Захваљујући изврсном саставу, смањује се потрошња горива, а ресурс мотора се повећава, што вам омогућава управљање возилима без страха од квара.

Предност адитива је што је погодан не само за моторе са унутрашњим сагоревањем, већ и за преноснике. Свежем моторном уљу препоручује се додавање 300 мл адитива у 5 литара моторног уља. Ефекат производа траје 50 000 км, важно је промућкати бочицу пре употребе.

Просечни трошак је 1 160 рубаља.

ЛИКУИ МОЛИ Цера Тец

Предности:

 • Ефективан рад;
 • Смањује трење;
 • Укључује сигурне елементе;
 • Тихи рад;
 • Ради на 30-50 хиљада км.

Мане:

 • Висока цена.

ЛИКУИ МОЛИ Спеед Диесел Зусатз

Течност се користи у дизел моторима велике километраже. Промовише чишћење од различитих загађивача, повећава отпорност резервних делова на механичко хабање и смањује потрошњу горива. Такође, адитив повећава цетански број и чисти систем напајања.

Погодно за употребу у камионима и аутомобилима. Састав се без проблема меша са горивом, што задржава своје позитивне карактеристике током дужег периода. Употребом је утврђено повећање снаге мотора. Поред тога, ЛИКУИ МОЛИ Спеед Диесел Зусатз штити мотор током хладних стартова.

Продато по цени од 980 рубаља.

ЛИКУИ МОЛИ Спеед Диесел Зусатз

Предности:

 • Дизајниран за употребу у модерним моторима са унутрашњим сагоревањем;
 • Поштујте;
 • Повећава цетански број;
 • Смањује хабање.

Мане:

 • Није пронађен.

Луцас Оил 10131

Адитив помаже у побољшању техничких карактеристика мотора и такође спречава „суво“ покретање. Предност производа је што подноси рад чак и у екстремним условима. Међутим, укупне перформансе се не смањују. Течности има довољно за 20.000 км. Произведено у америчким фабрикама.

Продато по цени од 2 100 рубаља.

Луцас Оил 10131

Предности:

 • Произведено у складу са међународним стандардима;
 • Смањује појаву вибрација и друге буке;
 • Подноси рад у различитим условима;
 • Брендирани производ.

Мане:

 • Висока цена;
 • Уље се мора стално мењати.

Бардахл пун метал

Адитив се препоручује за употребу у проблематичним моторима. Захваљујући својим регенеративним својствима спречава појаву микропукотина, а такође смањује трагове огреботина који се појављују на зиду цилиндра. Ови поступци помажу у хидроизолацији клипа.

Такође, производ штити елементе мотора са унутрашњим сагоревањем током „хладног“ старта, када моторно уље још није стигло да продре у зидове цилиндра.

Састав садржи молекуле угљеника који су 10 пута јачи од челика.Имају чврст сферни облик који може да поднесе било какав негативан утицај. Због одсуства чврстих честица у течности, она не зачепи мотор и филтер уља.

Продато по цени од 1 600 рубаља.

Бардахл пун метал

Предности:

 • Белгијски квалитет;
 • Екстремна заштита;
 • Враћа компресију;
 • Спречава улазак уља у комору за сагоревање.

Мане:

 • Цена.

3тон Пламет

Одлична супстанца за нове моторе. То ће их дуго задржати у раду. Компоненте композиције ће пружити снажну и стабилну превлаку која се неће погоршати због честих механичких напрезања. Испуњава сваку микропукотину и огреботину, формирајући чврсто једињење отпорно на негативне ефекте.

Након наношења адитива, радни век мотора се повећава неколико пута, а истрошени делови почињу да се обнављају у своје нормално стање. Адитив је компатибилан са готово свим моторним уљима, што га чини универзалним решењем за већину мотора. Гарантовани рок трајања је 3 године.

Продаје се по цени од 100 рубаља.

3тон Пламет

Предности:

 • Ефикасност;
 • Регенерирајућа својства;
 • Повећава се потрошња мотора;
 • Спречава хабање важних делова.

Мане:

 • Није пронађен.

АБРО ОТ-511-Р

Квалитетан и скуп адитив који садржи само најбоље компоненте. Осигуравају дуг радни век, спречавају стварање нових огреботина и уклањају старе микропукотине. Захваљујући одличном саставу, компресија и снага мотора се повећавају.

Продато по цени од 6 000 рубаља.

АБРО ОТ-511-Р

Предности:

 • Висока ефикасност;
 • Јединствена композиција;
 • Повећава ефикасност мотора са унутрашњим сагоревањем;
 • Компатибилно са свим уљима.

Мане:

 • Постоји много јефтиних фалсификата.

Тефлон заштитник

Ефикасан адитив који ће мотору пружити заштиту. Састав укључује честице тефлона, које у интеракцији са важним елементима доприносе стварању филма отпорног на топлоту. Спречава негативан механички ефекат елемената који трљају, што неколико пута повећава отпорност на хабање.

Произведено под познатим брендом који се више пута доказао на светском и руском тржишту. Ужива у позитивним критикама аматера и професионалаца. Произвођач гарантује смањење горива за 6%. Такође, производ не ствара талог. Погодно и за дизел и за бензинска возила.

Просечни трошак је 2.200 рубаља.

Тефлон заштитник

Предности:

 • Спречава хабање;
 • Продужава живот главних елемената;
 • Квалитативни састав;
 • Ефикасан рад.

Мане:

 • Мала запремина;
 • Постоје лажни.

Коначно

Адитиви за моторе нису само још један маркетиншки трик, многе су власнике аутомобила доказали њихове предности. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *