Најбољи произвођачи ормара за 2020. годину

0

Клизни ормари ушли су у наш живот крајем прошлог века. И ако је раније избор у њиховом правцу био направљен како би се уштедео простор, данас је то удобност и одличан дизајн. Ормар може постати прави украс ентеријера, са пуњењем које ће одговарати и аскетском нежењи и дами која жели да постави максималан број ствари на минималну површину. Данас се на тржишту нуди широк спектар понуда, од произвођача ормара, од малих локалних компанија до фабрика. Пре него што разговарамо о најбољим произвођачима клизних ормара за 2020. годину, вреди одлучити која ће нам гардероба бити најбоља и шта очекујемо од произвођача.

Шта су ормари

Разноликост модела омогућава вам одабир намештаја за сваки укус, подручје и буџет. Пре него што кренете у потрагу за гардеробом, својим сном, требало би да размислите из чега да изаберете.

Футрола или уграђена

Према начину израде, врсти уградње, данас се израђују две врсте ормара.

Гардеробери, или, како данас кажу, модуларни ормари, намештај су за одлагање ствари познатих из детињства, чија је главна разлика у клизним вратима. Представљају независан елемент ентеријера са бочним и задњим зидовима и плафонима. Међу главним предностима таквих клизних ормара, купци напомињу:

 • стална доступност готових модела за продају, стога, нема потребе да се чека док се налог не изда и произведе;
 • фабричка производња, коју цене многи купци;
 • једноставност уградње, без обзира на закривљеност зидова и неравне подове;
 • одећа не долази у контакт са зидовима и плафонима, што не захтева њену припрему и редовно чишћење;
 • мобилност, једна од главних позитивних карактеристика таквих модела, која вам омогућава не само да преуредите ормар по жељи унутар стана, већ и да га понесете са собом када се преселите.

Имају и недостатака. Главни, према рецензијама купаца, је мали унутрашњи волумен и, сходно томе, ограничење у избору његовог садржаја и функционалности. Многи људи примећују накупљање прашине на поклопцу и немогућност чврсто намештања намештаја на зид, уз значајну закривљеност потоњег.

Уграђени ормари пружају обилне могућности за лет маште и савршено се уклапају у унутрашњост простране сале, као и у мале собе у спаваћој соби или дечијој соби. Улогу бочних зидова, задњег зида и горњег поклопца играју структурни елементи просторије. Од предности дизајна напомињу:

 • савршен дизајн било које одговарајуће нише у кући, уградња ормарића у углу мале собе или у целом зиду у ходнику;
 • израда ормара према индивидуалним димензијама, узимајући у обзир неравнине зидова и плафона;
 • смањење трошкова због мање потрошње материјала, уштеде од којих се могу усмерити на наручивање додатних елемената за дизајн ентеријера или одабир бољег фитинга;
 • разноврсност дизајнерских решења.

Уз све предности, такво решење има један, али значајан недостатак. Не може се преместити на друго место, а још више, понети са собом када се преселите.

По облику израде

Купац одлучује који је ормар боље купити. Требали бисте бити свјесни да постоје и други критеријуми за одабир, осим могућности уграђивања.Облик кабинета није ништа мање важан.

 • Класични равни ормари су савршено решење за сваку собу. Једноставност дизајна омогућава вам да одаберете било које пуњење, све док се уклапа у његову дубину и дужину. А традиционални дизајн, који многи купци сматрају досадним, лако се може уљепшати оригиналним дизајном фасаде. Иначе, управо ови ормари омогућавају широку употребу додатних елемената у облику комода, постоља, фиока за одлагање ципела.
 • Угаоне витрине помажу у решавању проблема постављања ствари на мало подручје. Једноставни троугласти дизајни су одлични за мали ходник или дечију собу. Налазе се у углу, имају равну фасаду и не затрпавају простор. Унутрашња запремина је мала и не пружа значајне могућности за пуњење ормана функционалним компонентама. Међутим, за складиштење вањске одјеће у малој породици или стварима дјетета то је сасвим довољно.
 • Да би се повећала унутрашња запремина, бирају се угловни ормари петерокутног облика или трапезоидног облика. Први вам омогућава значајно повећање унутрашњег простора, други повећава функционалност. У оба случаја смањењем површине собе.
 • Ормари у облику слова Л или симбиоза равних и кутних дизајна. Два равна ормара повезана су у угао, чиме се значајно проширује његова функционалност. Ово решење је прихватљиво за простране собе.
 • Радијални ормарићи ће бити диван украс за вашу дневну собу. Глатке линије, валовити прелази омогућавају вам да их уклопите у било коју собу. А, могућност комбиновања са другим елементима, полица за књиге или ормара за одлагање посуђа, комбиновање клизних, зглобних и зглобних врата у једном узорку чини такве моделе изузетно функционалним. Огроман недостатак намештаја је његова висока цена и сложеност производње и уградње. Овде је заиста потребан најбољи произвођач намештаја. Штавише, не раде све компаније са таквим поруџбинама.

У сваком случају, већина произвођача уграђеног намештаја спремна је да ради са појединачним поруџбинама и бира дизајнерска решења која ће потрошачу помоћи у решавању проблема постављања гардеробе са најприхватљивијим условима.

Материјал, додаци, технологија

Већина произвођача израђује полице и унутрашње фиоке од иверице, што знатно поједностављује дизајн и смањује трошкове производње. Још једна модерна карактеристика су мрежасте кутије. Лагани, удобни и омогућавају вам да лако одредите шта се у њима налази.

За фасаду је избор материјала много шири.

 • Ламинирана иверица је једна од најједноставнијих и најбуџетнијих опција. Има широк спектар боја и прилично се лако чисти. За једну нијансу. Иверица би требала бити заиста квалитетна. Иначе није издржљив. Горњи слој је избрушен и на њему се појављују мрље приликом мокрог чишћења.
 • МДФ је практичнији материјал отпоран на влагу. Омогућава вам наношење рељефног узорка на површину. Од минуса, није погодан за велика врата, јер има импресивну масу. Као излаз, произвођачи предлажу повећање броја крила врата, што повећава трошкове пројекта. Или користите иверице, прекривене са обе стране слојем МДФ-а, што, напротив, пројекат чини јефтинијим.
 • Огледало или стакло. Без сумње, ефикасно решење које ће визуелно проширити собу и дати јој лакоћу и грациозност. Штампање фотографија ће вам омогућити да се усредсредите на ормар као светао унутрашњи објекат. Вредно је питати произвођача да ли користи стакло са високим степеном каљења и да ли на полеђину огледала залепи посебан филм који спречава дробљење фрагмената.
 • Фасаде су такође израђене од пуног дрвета, ратана, бамбуса и других материјала. Међутим, такви производи су мало тражени због њихове високе цијене, производе се по наруџби, а не све фирме.

Оно на чему не бисте смели да уштедите је окови и пуњење ормана. Обратите посебну пажњу на ваљке.Челични ваљци трајаће много дуже од ваљака од пластике или полиуретана. А спреј од тефлона учиниће кретање врата практично тихим. Пожељан је лежај и дебели обод.

Успут, ако у кући има несташне деце, онда бисте требали дати предност клизним ормарима са горњим водичима. Можда нису толико естетски, али не подлежу истискивању из жлебова и паду.

Интерни садржај може бити било који. Тренутно је избор огроман. Носачи за ципеле, пантографи, све врсте контејнера и кутије за одлагање, панталоне, извлачиви носачи, решетке за вешалице, осветљење, па чак и полице за мачке које имају посебну наклоност према ормарима. Пожељно је да су покретни делови метални и квалитетни.

Шта купци очекују од најбољег произвођача ормара

То је са гардеробом снова јасно. Шта би требало да буде произвођач?

 • Са изврсним мајсторима који производе ормаре од најмодернијих и најквалитетнијих материјала.
 • Природно, са широким спектром производа и дизајнера који се не плаше, али знају како да примене жеље купаца. У границама разума и уз драгоцене савете.
 • Тачно. Нико не жели да чека додатних пар недеља на поруџбину, посебно ако произвођач не ступи у контакт.
 • Пажљив према клијенту. Испорука, успон на под, уградња саставни је део рада компаније која производи ормарић за намештај.

Добро развијен систем лојалности купаца је леп бонус. Попусти, дисконтне картице, промоције, рате и многи други начини за привлачење купаца.

Најбољи произвођачи ормара

Прилично је тешко направити рејтинг компанија које производе заиста висококвалитетне ормаре. Превише њих. Већина купаца преферира локалне фирме. Размотрите низ најпознатијих произвођача који имају широку представничку мрежу широм земље.

АРИАНИ

Руска компанија која послује на тржишту намештаја за ормане око 20 година. Последњих година у Москви и Московској области отворено је 12 салона и многи дистрибутивни центри. Такође је купљена нова опрема за наношење фото штампе и површинске обраде. Клизни ормари компаније Ариани су практичност, функционалност и индивидуалан приступ сваком клијенту.

АРИАНИ ормар

Предности:

 • Коришћење квалитетних материјала водећих компанија из Немачке, Аустрије и Турске;
 • Пуни циклус обраде материјала на градилишту: од сечења делова до цртања;
 • Брза припрема и прорачун трошкова дизајнерског пројекта. Потребно је не више од једне недеље;
 • Широк спектар ормана намештаја у продавницама компанија, који се може подићи одмах након плаћања;
 • Гарантни рок је 2 године. Након дипломирања, компанија нуди услугу 10 година по врло атрактивним ценама;
 • Одличан систем лојалности. Компанија редовно прави попусте на одређене услуге и материјале, промотивне продаје.

Мане:

 • Трошкови уградње су 10% од трошкова кабинета, иако већина компанија послује у упола мањем износу. С друге стране, купци цене мајсторску израду монтера намештаја који су у стању да се носе са најтежим неравнинама зидова и подова.
 • Има притужби на кашњење у испоруци робе.
 • Достава у оквиру Московске области.

МногоМеб

Једна од највећих руских компанија за производњу намештаја, укључујући и ормаре. Његова предност лежи у употреби сопственог превоза за испоруку, широкој логистичкој мрежи и великом броју робних марки. Могу се наћи у Москви и у Чељабинску, Симферопољу и Мурманску. Све ово значајно смањује трошкове компаније која купцима нуди повољне услове за куповину њихове робе.

МногоМеб ормар

Предности:

 • Производња намештаја за опрему европске класе у фабрици;
 • Добро функционисани систем контроле квалитета робе;
 • Гарантни сервис за 10 година;
 • Компанија благовремено реагује на жалбе купаца, брзо уклањајући недостатке;
 • Могућност, на захтев клијента, да изврши измене у основном пројекту. На пример, обезбедите полукат или сталак за ципеле, промените дизајн фасаде, примените цртеж или штампу фотографија;
 • Брза достава и монтажа;
 • За редовне купце издаје се дисконтна картица са попустом од 2%;
 • Могуће је договорити план рата или зајам директно у салону намештаја.

Мане:

 • Прилично узак основни асортиман, представљен ормарима;
 • Има притужби на непотпуно или нетачно паковање, квалитет израде. Добављач исправља недостатке у најкраћем могућем року.

РОНИКОН

Производе ове компаније, као и добро координисан рад њеног особља, хвале многи купци. Своју активност започела је 2000. године. После 9, извршена је потпуна модернизација опреме. Данас његови производи по квалитету нису инфериорни од европских марки. Асортиман укључује широк избор ормара за дом, модуларних и уградних. Искусни дизајнери ће вам помоћи да правилно израчунате параметре ормара и уклопите га у целокупни ентеријер собе.

РОНИКОН ормар

Предности:

 • Одличан квалитет самог намештаја и његове монтаже;
 • Коришћење само висококвалитетне арматуре добро доказаних добављача која ће трајати дуго;
 • Велики асортиман;
 • Гарантни сервис од 7 до 10 година;
 • Брзо извршење мерења и пружање основног пројекта у року од 2-3 дана;
 • Добра подршка сајту са дизајнерским програмом и калкулатором. Купац самостално креира пројекат или врши измене у постојећем и одмах сазнаје коначни трошак поруџбине;
 • У складишту увек постоји избор готових производа које можете сами преузети;
 • Рок израде клизног ормара према појединачним димензијама није више од једног месеца.

Мане:

 • Неки купци жалили су се на дисбаланс врата.;
 • Услуге испоруке и монтаже доступне су само у унутрашњем прстену Москве.

СТАНЛЕИ

Компанија је започела рад 1994. године производњом клизних ормара, који су тада почели брзо да стичу популарност. Данас се намештај СТАНЛЕИ може купити у 11 градова Русије, укључујући Читу и Хабаровск. Салони нуде готове пројекте, који су готово увек на продају, производњу намештаја по индивидуалним поруџбинама. Ормарићи ове врсте савршено ће се уклопити у унутрашњост собе.

СТАНЛЕИ ормар

Предности:

 • Широк избор линеарних и кутних ормара;
 • Израда и примена дизајнерских пројеката за производњу уградних ормара, узимајући у обзир жеље купаца;
 • Разни интерни садржаји;
 • Употреба висококвалитетних материјала и окова;
 • Квалитетна монтажа, уз пажљиво уклапање свих делова;
 • Примена фотографског штампања и цртања, како према готовим скицама, тако и према одабраним од стране купца.

Мане:

 • Недовољно развијен систем лојалности купаца, ограничен на промотивну продају.

КОМАНДОР

Биће речи о званичном представнику пољске марке у Русији. На домаћем тржишту ради већ 25 година, нудећи висококвалитетни кабинетски намештај по скицама светски познатих дизајнера. Салони компаније раде широм земље. Намештај се израђује искључиво по наруџби, узимајући у обзир индивидуалне карактеристике просторија и жеље клијента.

КОМАНДОР ормар

Предности:

 • Индивидуална дизајнерска решења;
 • Квалитетни материјали;
 • Широк спектар боја и могућности дизајна;
 • Водичи тихих врата;
 • Велики избор окова, како по произвођачу, тако и по ценовној категорији;
 • Добро координирана служба за подршку купцима, коју између осталог представљају мобилне и Интернет апликације за развој и прилагођавање пројекта и његових трошкова;
 • Бескаматне рате за робу, флексибилан систем попуста;
 • Гарантни рок је 15 година.

Мане:

 • Ниједна према купцима.

Ово је мали део познатих произвођача клизних ормара, који су ушли у првих пет у земљи. Има их још много.У сваком граду постоје компаније спремне да направе гардеробу за купце. А можда су у свом граду препознати лидери у производњи намештаја по мери.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *