Најбољи тренутни електрични бојлери за 2020. годину

0

Топла вода је задовољство које је развој технологије донео савременом човеку. Постоје ситуације када се због планираних радова у високим зградама може искључити довод топле воде, а у неким приватним кућама таква опрема је потпуно одсутна. У помоћ долазе бојлери. Укупно су измишљене две врсте такве опреме: систем котла и проточни. Котао значи волуметријски резервоар са механизмом за грејање, проточни је инсталиран на самом систему за довод воде и заузима мало простора. У чланку ћемо размотрити принцип рада проточног електричног бојлера, његове врсте, предности и недостатке опреме која је намењена кућама и становима. Такође, читалац ће моћи да одабере одговарајући модел опреме, будући да уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ вашој пажњи представљају оцену најбољих тренутних електричних бојлера за 2020. годину.

Шта је проточни електрични бојлер и принцип рада технологије

Проточни електрични бојлер - опрема која загрева воду док се креће. Главна карактеристика технике је њена компактност, као и способност што бржег загревања воде.

Грејач воде изгледа као мала кутија која је спојена на цев и струју (постоје и гасни системи). Унутар кутије: систем грејања - грејни елемент, управљачка јединица, топлотна пумпа, температурни сензор, регулатор воде. Механизам рада је следећи:

 • вода улази у бојлер;
 • због грејног елемента вода се загрева до потребне температуре
 • топла вода тече до дистрибутивних места.

У зависности од снаге уређаја, вода се може загрејати до 60 степени. У пракси, конвенционални и јефтини модели омогућавају вам снабдевање топлом водом унутар 40 степени, што је у принципу оптимална температура за свакодневну употребу.

Да би вода увек имала одређену температуру, опрема мора да одложи брзину протока. То је лако поправити куповином моћнијег бојлера.

Да би се избегле грешке при избору опреме, табела у наставку приказује приближни однос снаге, запремине точене воде и температуре.

Температура топле воде приликом напуштања опремеОпрема снаге 4,5 кВ (л / мин)Уређаји снаге 5,5 (кВ л / мин)Опрема снаге 7,3 кВ (л / мин)
40 степени2,42,94,0
45 степени22,53,2
50 степени1,822,9
55 степени1,51,92,6

У зависности од снабдевања водом на улазу, подаци о протоку воде, као и статус температуре топле воде, могу се променити.

Мора се схватити да што више снаге има грејач, то више електричне енергије троши.

Позитивне и негативне особине технологије

Проточни бојлер је идеалан за стан, размотрите његове предности и недостатке.

Позитивне особине:

 • топла вода излази из једне славине;
 • не захтева велике захтеве за инсталацију;
 • топла вода тече што је брже могуће;
 • уштеда енергије;
 • грејање вам омогућава дезинфекцију долазне воде;
 • компактан;
 • ефикасан и поуздан;
 • не захтева велике трошкове током рада;
 • може се инсталирати ручно.

Негативни квалитети:

 • количина воде (запремина долазног протока) може бити ограничена на разним местима, што не гарантује константну топлу воду, у овим случајевима је боље купити бојлере са системом за складиштење;
 • у просеку, за нормалну употребу топле воде потребан је просечан проток од 4 до 10 литара у минути, мала снага опреме неће омогућити постизање таквог притиска, што доводи до смањења учесталости употребе и контроле брзине;
 • моћни грејачи или неколико уређаја на једном месту значајно повећавају трошкове електричне енергије;
 • таква техника није погодна за просторије у којима живи много људи (вртићи, велике породице) - вода једноставно нема времена да се загреје или је притисак пренизак;
 • у пракси проточни бојлери не могу да обезбеде стабилну температуру воде.

Критеријуми избора

На шта треба обратити пажњу приликом куповине? Следе фактори који ће вам помоћи да пронађете најбољу опцију.

 • Сигурност.

Опрема овог типа има одређену безбедносну класу - ИП. Ова међународна скала вам омогућава да разумете ниво заштите од продора страних тела у опрему и степен заштите уређаја од излагања води. Укупно на скали постоје два броја, даље у табели ћемо размотрити вредности сваког индикатора:

Прва вредност је заштита од страних тела и контаката
1Велики предмети једнаки величини шаке
2Средњи предмети слични запремини прста
4Мала страна тела мања од једног милиметра (жица)
5Највећа могућа заштита од уласка страних предмета
Други индикатор је заштита од воде
0Није заштићен од воде, захтева додатну опрему
1Капљице воде које могу доћи на спољну страну кућишта грејача
3Штити од кише и прскања под углом од 60 степени
4Потпуно отпоран на прскање
5Штити од било каквог млаза воде под различитим притиском.

На полицама продавнице, у зависности од цене, можете пронаћи моделе углавном означене ИП24 или 25. Ови уређаји не захтевају посебну опрему за заштиту, али ради практичности уграђују се у наменски ормар, што ће повећати трајање механизма.

 • Снага.

Разлика снаге је горе наведена. Пре куповине, боље је извршити приближни прорачун потрошене воде у породици, а такође узети у обзир на којим местима је потребна опрема. Такође је неопходно запамтити могућност протока електричне струје, моћан бојлер неће моћи да ради ако је техничко стање електричара дизајнирано за минималну потрошњу.

 • Цена и произвођач.

Трошкови уређаја зависе од снаге и присуства или одсуства притиска. Бренд мора бити одабран не само оглашавањем у медијима, већ и стварним прегледима купаца. Најбољи произвођачи су Елецтролук, АЕГ, Тхермек, Коспел, Редринг. Њихова политика цена је различита, па ће прелиминарна анализа карактеристика помоћи да се одговори на питање која је компанија боља за купњу уређаја.

Врсте и карактеристике проточних електричних бојлера

Поред главне карактеристике опреме - капацитета бојлера, уређаји се могу поделити према присуству одређених функција присутних у популарним моделима. Ова листа ће вам помоћи да разумете шта су грејачи и направите прави избор.

ИмеПогледОпис
Механизам притискаПритисак Урезивање у систем за довод воде (рисер). Погодно за стан са многим тачкама коришћења
Слободан протокДизајниран за употребу на једном месту. Комплет укључује црево и канту за заливање.
Грејни елементГрејачКонвенционални грејни елемент због тврде воде и одговарајућег изгледа каменца прилично брзо доводи опрему из погона
Неизолована спиралаОвај тип је много практичнији и гарантује дугорочни рад опреме, али само у одсуству загушења ваздуха.
Тип контролеХидрауличниОни су поуздани, али за пребацивање температуре воде потребно је укључити додатни уређај смештен у структури
ЕлецтрицПогодно за употребу, јер је за подешавање потребно одабрати одговарајући режим на панелу или користити посебан даљински управљач који аутоматски одржава температуру
Методом уградњеХоризонтална инсталацијаУ зависности од величине опреме и њеног техничког типа (притисак или гравитација), уградња се врши у складу са препорукама произвођача. Али по дискрецији власника, могу се направити мале промене ако ово не омета рад бојлера и система за довод воде. У неким моделима, комплет већ укључује потребне причвршћиваче, носач такође можете сами купити или опрему ставити у посебан заштитни ормар
Вертикална инсталација
Зид

Опрема се такође веома разликује по величини. Постоје врло компактни и превелики модели. Величина се одређује ширином, врхом и дубином.

Оцена најбољих тренутних бојлера за 2020. годину

Преглед је заснован на рецензијама купаца, тако да ће читалац моћи да сазна који грејач је боље купити, као и колико кошта уређај.

Проточни бојлер Занусси 3-логиц 3,5 ТС

Популарност модела је због ниске цене и високог квалитета. Капацитет опреме је 3,7 литара у минути. Дизајниран за једну тачку уноса воде (за купатило или кухињу), механизам без притиска. Максимална температура воде која се издаје је 50 степени. Механички управљано. Постоји индикација грејања и укључивања. Сет ограничења грејања. Заштићен од прегревања и искључује се у одсуству воде. Степен заштите од уласка међународне класе - 4. Укључено: филтер, славина, глава туша, црево за туширање. Грејни елемент - грејни елемент. Димензије: 270 * 135 * 100 мм. Тежина - 1,5 кг. Просечна цена: 2300 рубаља.

Проточни бојлер Занусси 3-логиц 3,5 ТС

Предности:

 • компактан;
 • лако се инсталира и користи;
 • производи брзо загревање воде;
 • ниска цена.

Мане:

 • користи се само за једно место за дистрибуцију воде;
 • мале снаге.

Проточни бојлер Тхермек Сурф Плус 6000

Тип бојлера без притиска руске производње, који се може однети у земљу и користити у одсуству снабдевања топлом водом. Може се користити за више тачака додиривања. Индикатор приказује тренутак када је опрема укључена. Систем заштите: од прегревања и укључивања без воде. Заштита од воде: 4. Спирални електрични грејни елемент. Снага - 6 кВ. Димензије: 130 * 180 * 68 мм. Тежина - 1 кг. Просечна цена: 5390 рубаља.

Проточни бојлер Тхермек Сурф Плус 6000

Предности:

 • једноставан за коришћење;
 • брзо загревање;
 • уштеда енергије;
 • компактан.

Мане:

 • заграда је врло крхка;
 • одвојени систем напајања.

Проточни бојлер Елецтролук НП6 Акуатрониц 2.0

Популарни произвођач електронике представља висококвалитетни електрични бојлер. Један од најлепших модела. Снага - 6 кВ. Производи 2,8 литара у минути. Максимална температура је 60 степени. Контрола се врши механички. Заштићен од прегревања и искључује се када у систему за довод воде нема воде. Међународни ниво заштите - 4. Начин монтирања на зид. Димензије: 191 * 141 * 85. Тежина - 1,42 кг. Просечна цена: 6520 рубаља.

Проточни бојлер Елецтролук НП6 Акуатрониц 2.0

Предности:

 • добро загрева;
 • јак притисак;
 • познати бренд и доказани квалитет;
 • лако се инсталира и користи;
 • релативно ниска цена.

Мане:

 • није пронађен.

Проточни бојлер ЦЛАГЕ ЦЕКС 9

Продуктивност - 5 литара у минути. Максимална температура топле воде је 55 степени. Снага - 8,8 кВ. Функционалност: заштита од прегревања и воде, постоји температурни сензор, постоји електронски дисплеј, контролна табла, са системском функцијом самодијагнозе, а постоји и ограничење загревања воде. Укључени су филтери за чишћење. Висок степен заштите од продора воде - 5. Спирални електрични грејни елемент од нерђајућег челика. Тежина - 2,7 кг. Димензије: 180 * 294 * 110 мм. Просечна цена: 24.500 рубаља.

Проточни бојлер ЦЛАГЕ ЦЕКС 9

Предности:

 • брзо загревање воде;
 • електрична контрола;
 • висококвалитетни грејни елемент;
 • мултифункционални;
 • добар притисак.

Мане:

 • прекомерно пуњење;
 • велика потрошња енергије.

Проточни бојлер Тхермек Стреам 500

Грејач воде за једно место за дистрибуцију воде. Снага - 5 кВ. Управљање - механичко, постоји индикатор снаге. Зидна метода уградње. Комплет укључује: славину, туш главу, црево за туширање. Димензије: 160 * 260 * 95 мм. Просечна цена: 3260 рубаља.

Проточни бојлер Тхермек Стреам 500

Предности:

 • буџетска цена;
 • 3 нивоа снаге;
 • оверсизед;
 • добро се носи са водом за грејање.

Мане:

 • погодан за само једну тачку;
 • велика потрошња енергије.

Проточни бојлер Стиебел Елтрон ДДХ 6

Грејач воде под притиском за неколико места за дистрибуцију воде. Производи до 3,5 литара у минути. Контрола се врши механички. Приказује посебан индикатор укључености и тренутак загревања. Такође постоји ограничење температуре грејања. Највиши степен заштите од воде - 5. ТЕН - грејни елемент од материјала: бакар. Снага - 6 кВ. Тежина - 1,9 кг. Димензије: 220 * 274 * 95. Просечна цена: 14 000 рубаља.

Проточни бојлер Стиебел Елтрон ДДХ 6

Предности:

 • добро загрева воду;
 • гаранција дуготрајне употребе;
 • висок степен заштите;
 • велики притисак.

Мане:

 • не баш моћан.
 • прекомерно пуњење.

Проточни бојлер Хиундаи Х-ИВР2-5П-УИ073 / ЦС

Продуктивност - 3,6 литара у минути, потрошња енергије: 5,5 кВ. Управљање бојлером је механичко. Постоји ограничење температуре грејања. Комплет садржи филтер за воду. Степен заштите од воде - 4. Начин монтирања: зид. Комплетан сет: славина, глава туша, црево за туширање. Димензије: 248 * 153 * 95 мм. Тежина - 1,16 кг. Просечна цена: 2430 рубаља.

Проточни бојлер Хиундаи Х-ИВР2-5П-УИ073 / Ц

Предности:

 • ниска цена;
 • добро загрева;
 • квалитет.

Мане:

 • погодан само за један објекат;
 • потребан је додатни ајлајнер;
 • слаб притисак.

Проточни бојлер Атмор Ин-Лине 7

Бојлер под притиском капацитета 6 литара у минути. Снага - 7 кВ. Погодно за више водених тачака. Контрола се врши механички. Заштићено од укључивања у одсуству воде и прегревања. Грејни елемент је направљен од бакра, број унутрашњих елемената је 2 комада. Димензије: 317 * 305 * 125 мм. Просечна цена: 3700 рубаља.

Проточни бојлер Атмор Ин-Лине 7

Предности:

 • једноставан за коришћење;
 • испуњава захтеве произвођача;
 • моћна;
 • јефтин по цени.

Мане:

 • троши велику количину електричне енергије;
 • често захтева мање поправке након 1-2 године употребе.

Проточни бојлер Редринг Поверстреам 10

Електрични бојлер под притиском који може доводити топлу воду у неколико тачака. Максимална температура достиже 60 степени. Продуктивност је до 7 литара у минути. Инсталирана заштита од прегревања. Грејни елемент је спирални. Потрошња електричне енергије за 100 литара воде (т-44 ° Ц) - 3 кВ. Димензије: 307 * 160 * 74 мм. Просечна цена: 13.500 рубаља.

Проточни бојлер Редринг Поверстреам 10

Предности:

 • добро загрева воду;
 • јак притисак;
 • моћна.

Мане:

 • нема спољног прекидача за температуру воде;
 • висока цена.

Проточни бојлер ЕВАН В1-7.5

Гријач под притиском за неколико водених тачака. Продуктивност - 3 литра у минути. Управљање је механичко. Инсталирана је индикација која обавештава да је уређај укључен. Постоји заштита од прегревања, као и ограничење температуре. Степен заштите од воде - 3. Грејни елемент - грејни елемент од нерђајућег челика. Димензије: 645 * 250 * 180 мм. Просечна цена: 14 000 рубаља.

Проточни бојлер ЕВАН В1-7.5

Предности:

 • брзо загрева воду;
 • једноставан за руковање;
 • поуздан.

Мане:

 • свеукупно;
 • висока цена;
 • бучни прекидачи.

Монтажа и уградња бојлера

Према препорукама произвођача, најбољи начин за уградњу електричне опреме је коришћење професионалних услуга. Међутим, дизајн и механизам електричног бојлера нису баш компликовани, а сви уређаји имају дијаграм уградње, па га можете сами инсталирати. Вреди знати да самостална инсталација опреме и накнадни квар доводе до губитка права на гаранцију.

 1. Уградња бојлера. У почетку морате да одлучите о месту причвршћивања опреме. Ово је обично зид поред славине како би се губици топлоте свели на минимум. Тежина опреме је мала, па ће то учинити и обични носачи.
 2. Прикључак воде. У зависности од врсте опреме, бојлер је повезан или директно на довод хладне воде или на цеви. У складу са дијаграмом уградње, потребно је повезати опрему, чак и најмања одступања од правила могу пореметити рад механизма и довести до брзог слома. Произвођачи такође препоручују уградњу додатних филтера за пречишћавање воде.
 3. Снабдевање електричном енергијом. Уобичајени бојлери се једноставно укључују у мрежу. Главна ствар је да је оптерећење на електричној мрежи правилно израчунато. У упутству за употребу прописали сте максималну потрошњу енергије опреме.

У притвору

Електрични проточни бојлер је погодан механизам за загревање воде у било којим животним условима. Постоје грејачи под притиском и без притиска, који се разликују од броја употреба места потрошње воде. Ако је топла вода потребна само на једном месту, на пример за кухињу, тада ће бити довољан један не премоћан гравитациони бојлер. Ако се рад опреме одвија у великој породици и на неколико тачака анализе, потребан је прилично моћан механизам притиска.

Главни савет овог чланка: израчунајте количину потрошене воде и разјасните јачину мрежног напона, на основу ових индикатора се врши избор.

Захваљујући представљеној оцени квалитетних брендова, сваки купац ће моћи да изабере најбољу опцију бојлера, у зависности од цене и произвођача. Ако сте купили један од производа описаних у оцени или користите другу марку грејача, поделите своје мишљење у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *