⏰Најбољи будилници за 2020. годину

0

Трећи део живота проводимо у сну. Најчешће нам прилично древни уређај помаже да се пробудимо из сна, а то је сат који нас оштрим и гласним сигналом који се оглашава у одређеном тренутку извлачи из загрљаја „морфеја“. Његово име је будилица.

Значајан део грађана СССР-а пробудио се уз звуке радио тачке која се налазила у сваком стану. Ноћу је радио емитовање заустављено и настављено тек рано ујутро. Много је пријатније пробудити се уз звук радија и не треба навијати сат. Главни услов је да радио мора увек бити укључен.

Инжењерска мисао је објединила ова два корисна уређаја у један. Редакција сајта „best-sr.designuspro.com“ вам скреће пажњу на преглед „Најбољи радио будилници за 2020. годину“, остављен према рецензијама купаца и мишљењу стручњака.

Мало историје

Предметни уређај комбинује сат, будилник и преносни радио у једном малом кућишту. Да бисмо уважили све његове предности и недостатке, погледајмо детаљније сваки од његових елемената. Почнимо са чињеницом да је будилник само једна од функција сата и сетимо се историје њиховог развоја.

Пешчани сат

Дуго је времена човечанство пролазило без тачног одређивања времена. Разликује се између ноћи, дана, јутра и вечери. Овоме је помогло посматрање кретања сунца и месеца. Најстарији дизајн уређаја за бројање времена који је дошао до нас је пешчани сат.


Наука нема тачан датум њиховог проналаска. Познато је само да су се појавили у Азији, чак и пре почетка хронологије. У Европи су се појавили у средњем веку. Њихове предности су једноставност и ниска цена. Међу недостацима, главни је кратко трајање мерног циклуса. Најнапреднији „модели“ раде не дуже од 180 минута. Поред тога, песак оштећује зидове средње стаклене цеви, повећавајући њен пречник. Дакле, тачност хрометра са песком временом опада.

Сунчани сат

Појавили су се пре више од пет хиљада година. Упркос привидној једноставности, њихов уређај је имао своје карактеристике. По дизајну могу бити вертикалне, хоризонталне, екваторијалне итд. Стуб, фиксиран у средини бројчаника, налазио се под углом једнаким географској ширини подручја. Бројчаник је био подељен на 24 дела. Ознака "12" одговарала је подневу и била је окренута према северу. Тачно време сунчаног сата приказано је само између дана пролећне и јесење равнодневнице и, наравно, само на сунчевом светлу.

Цлепсидра

Касније у древном Египту појавили су се хронометри за воду, који представљају посуду из које је вода текла малим потоком. Стари Грци су побољшали свој дизајн и назвали их „клепсидра“, од старогрчких „крађа“ и „вода“. Уређај се сада састојао од две посуде, једне изнад друге. Вода из горње посуде текла је у доњу, у коју је постављен пловак, са показивачем који је клизао дуж временске скале.

Занимљиво! Клепсидра је била посебно популарна у старом Риму. Они су мерили време које су адвокати провели на суду. Очигледно је одатле потекао добро познати и широко коришћени израз „Време вам је истекло“.

Цлепсидрас се континуирано развијао, постајао је прецизнији и сложенији, украшен драгим камењем и металима и рачунао је време све до 17. века. Иначе, први хронометри са функцијом аларма били су старогрчке клепсидре. То се догодило негде 250. године пре нове ере. Када се вода у доњој посуди подигла на унапред одређени ниво, зачуо се звиждук механичке птице.

Изглед бројчаника такође дугујемо старим Грцима. Израчунали су колико је дана потребно да земља заобиђе сунце и прекинули круг на 360 делова (грчка година била је 360 дана). Касније је такав слом назван степеновањем, а његови делови степени. Подјела дана на 24 сата извршена је у древном Египту. Прво је дан био подељен на две половине, по 12 сати. Од зоре до мрака - дан, од сумрака до зоре - ноћ. Током године се дужина дана и ноћи мења, тако да таква подела није била баш тачна. Ситуација је исправљена појавом клепсидре. Број „12“ појавио се као резултат дефиниције дванаест лунарних циклуса.

Занимљиво! Дијељење сата на 60 минута и минута на 60 секунди дугујемо древним Сумеранима. Користили су 60-цифрени систем бројања. Прогресивно човечанство, за разлику од Сумерана, броји се на стотине, али време се одбројава према сумерском систему.

Механички сатови

Крајем 16. и почетком 17. века појавили су се хронометри са клатном и минутна казаљка. Истина, били су далеко од савршенства, амплитуда клатна је била око 50 степени и морало је често да се замахује. Први сат са клатном створио је Цхристиан Хуијенс 1656.

Од тада су механички хронометри претрпели значајне промене, озбиљно су се смањили и почели да показују врло тачно време. Клатно је уступило место главној опрузи, а инструменти су постали компактнији. Међутим, хронометри са функцијом аларма појавили су се много касније.

У 17. - 19. веку, током периода брзог развоја индустрије, формирања фабрика и фабрика, посебно именовани људи били су укључени у буђење радника. У Енглеској се ова позиција звала кнокер-уп.

Први будилник се може назвати уређајем који је саставио Американац Леви Хутцхинс 1787. године. Очигледно је навикао да се буди рано ујутро, у 4:00. Његов апарат је радио само у то време. Будилник са сигналом у одређено време створио је Антоине Родиер, 60 година касније, 1847. године.

Кварцни сат

Кварц је веома раширен минерал на земљи са занимљивим својствима. Под утицајем електричне струје кристали кварца почињу да вибрирају константном фреквенцијом. Овај ефекат се користи у кварцним сатовима са високом прецизношћу. Кварцни резонатори се користе у круговима суперхетеродинских радио пријемника како би се елиминисале сметње приликом пријема радио емисија. Дакле, производ који нас занима представља комбинација радио пријемника високог квалитета (без сметњи) који прима сигнале са високо прецизних хронометара са функцијом давања сигнала за буђење у датом тренутку.

Врсте савремених будилника

Уређаји који нас пробуде у одређено време један су од најважнијих уређаја у животу сваке особе, са изузетком пензионера и слободњака. У исто време, тешко да постоји још било који кућански апарат који је обични радник више мрзио од овог, а који нас подиже без светла - у зору, сваког дана, искључујући викенде, празнике и празнике.

Произвођачи такве опреме упуштају се у свакојаке трикове, покушавајући да процес буђења корисника учине угодним и наелектрису га за цео дан који следи. Љубитељи кафе позвани су да се ујутру пробуде уз мирис свог свеже припремљеног омиљеног пића. Пре него што се огласи сигнал за подизање, машина справља кафу. Овај мирис је прва ствар коју власник таквог уређаја почиње да осећа ујутру.Сигнал за буђење оглашава се нешто касније.

За оне који се не могу одмах пробудити, развијени су летећи будилници. Ово је пропелер који креће од базе у заказано време и лети по соби одашиљајући сигнал за подизање. Трик је у томе што га не можете искључити док га не ухватите и ставите на подлогу.

Друга опција за очајне поспаности је вибрациони прстен. У програмирано време, прстен који се носи на прсту почиње да вибрира. Да бисте га искључили, морате се руковати. Међутим, вибрације ће се укључити након неког времена, са осетљивијом амплитудом, која ће се повећавати са сваким искључивањем.

У последње време светле будилице стичу популарност. Уграђена мини лампа у постављено време почиње да светли постепеним повећањем осветљености. Звучни сигнал се активира нешто касније. Многи људи воле ово.

Најпопуларнији су радио будилици. Уместо оштрог тона звона, можете да изаберете да будите звуке омиљене радио станице. Производи ове врсте способни су не само да се пробуде, већ и да успавају власника. Слушајући пријатне мелодије можете брзо заспати. Тајмер за искључивање аутоматски ће искључити радио након унапред одређеног времена.

Мало о радијима

Земаљски радио

Радио пријемник назива се апарат способан да проналази радио таласе у ваздуху и претвара њихове вибрације у звучне сигнале који преносе информације. Земаљски радио пријемници се међусобно разликују у следећим карактеристикама:

 1. Опсег примљених фреквенција (или таласне дужине): ЛВ - дуги таласи, МВ - средњи МВ таласи, ХФ - кратки таласи и ВХФ - ултракратки таласи. У ВХФ опсегу сматрају се подопсези: домаћи, са фреквенцијом од 65,4 до 74 МХз и западни - ФМ опсег са фреквенцијама од 87,5 до 108 МХз.
 2. Амплитудна модулација (АМ) и фреквенцијска модулација (ФМ). Једноставно речено, АМ и ФМ су два начина за уклањање радио сигнала од сметњи. ФМ пружа врло чист ВХФ сигнал.
 3. Тјунер који се користи, дигитални или аналогни. Обе опције имају предности и недостатке.
 4. У погледу димензија, пријемник може бити стационарни и преносни (преносни или џепни).
 5. Пријемници се могу напајати из мреже, пуњивих батерија или батерија.

Интернет пријемници

Интернет пријемници се сматрају најнапреднијим уређајима. Ови уређаји се разликују од земаљског радија по гарантованом одличном квалитету примљених сигнала, без обзира на локацију пријемника (постојао би приступ Ви-Фи-ју), могућности примања многих хиљада Интернет радио станица. Једини, али значајан недостатак Интернет пријемника је обавезан приступ Интернету. Без тога, уређај је само унутрашња декорација. Овај недостатак изравнавају неки произвођачи уграђивањем у Интернет уређај способности за пријем сигнала из ваздуха.

Дигитално емитовање

Употреба дигиталних технологија за обраду радио сигнала током преноса и пријема има низ предности у односу на аналогни радио:

 1. У опсезима ЛВ, МВ и ХФ значајно се побољшава квалитет примљеног сигнала.
 2. Самопоузданији и висококвалитетнији пријем радио станица које емитују у ВХФ опсегу за мобилне и посебно аутомобилске пријемнике, где је квалитет пријема изобличен као резултат вишеструког одражавања сигнала и брзине возила.
 3. Број земаљских радио станица које емитују у ФМ опсегу готово је достигао свој лимит. Дигитално емитовање комбинује их у мултиплексе од 16 станица и емитује мултиплекс пакете, значајно проширујући „капацитет“ ФМ опсега.
 4. Поред аудио информација, дигитални формат омогућава пренос видео, графичког и текстуалног садржаја.

Стандарди дигиталног емитовања.

Има их неколико, али ми ћемо се усредсредити на оне најчешће. ДАБ (Дигитал Аудио Броадцастинг) и ДАБ + се широко користе у Европи. У САД - ХД радио. ДМБ (Дигитал Мултимедиа Броадцастинг) је технологија која је омогућила слушање радио емисија на мобилним телефонима, таблетима и преносним рачунарима.

Занимљиво! Израз "радиодифузија" користи се у пољопривреди. Буквално, ширење семена. У контексту радио емисија, „емитовање“ значи „широко распрострањено“, тј. радио емисије намењене широком спектру радио слушалаца.

Овај термин је ушао у терминологију емитовања захваљујући америчком проналазачу Цхарлесу Херролду, који је 1909. изградио једну од првих радио станица у Сан Јосеу. Употреба пољопривредне терминологије настала је због Херролдовог порекла. Отац му је био пољопривредник.

Критеријуми за одабир висококвалитетних радио будилника

Да бисте изабрали прави модел, потребно је да се упознате са карактеристикама свих његових компоненти.
При оцењивању радио опреме уређаја узимају се у обзир следећи параметри:

 1. Квалитет пријема зависи од осетљивости пријемника и што је већи, то ће више станица „ухватити“. Параметар се мери у микроволтима.
 2. Гласноћа звучника или звучника зависи од његове излазне снаге, мерене у ватима, и што је већа, пријемник је гласнији.
 3. Према броју примљених опсега, боље је изабрати онај који је способан да прима сигнале у опсезима МВ, ДВ, ВХФ / ФМ. Јефтини модели примају радио станице, по правилу, само у ФМ опсегу.
 4. Дајте предност уређајима са дигиталним подешавањем фреквенције и фиксним подешавањима тјунера. И што их је више, то боље. Након уноса пронађене радио станице у меморију уређаја, следећи пут можете да је подесите притиском на једно дугме. Ово је врло згодна карактеристика.
 5. Било би корисно имати прикључак за слушалице у случају да слушате радио пре спавања, без ометања сна у домаћинству.
 6. Веома је пожељно имати УСБ конектор за флеш диск.
 7. Обратите пажњу на квалитет звука радио емисија. Мини аудио системи имају разне предности. Неки од њих репродукују говорне информације високог квалитета, али се не носе добро са емитовањем музичких програма. То се дешава и обрнуто. Изаберите шта вам је важније. Најбољи избор би био квалитетан мини стерео систем са два звучника.

Избор хронометра

Када процењујете овај део хардвера, узмите у обзир следеће карактеристике и могућности уређаја:

 1. Висина цифара сата и минута треба да буде довољно велика да се може лако распознати на оба краја спаваће собе. Посебно особе са оштећеним видом.
 2. Боље је одабрати временски формат 24 сата, како се не би мешао са ознакама АМ и ПМ (пре подне и после подне) у формату од дванаест сати.
 3. Изаберите модел са дисплејем који је димензионисан (ширина и висина) да бисте разликовали време из даљине. Неки корисници, знајући навику да искључе позив и „још мало леже“, посебно постављају аларме даље од кревета како не би преспавали.
 4. Присуство сталног позадинског осветљења је пожељно ако ова функција неће ометати ноћу.
 5. Потребна је кварцна стабилизација хронометра.
 6. Готово сви модели се напајају из електричне мреже. Да би се одржале поставке у случају нестанка струје, модел мора бити опремљен батеријама. Имајте на уму да већина уређаја није дизајнирана за рад на батерије дуже време. У најбољем случају, у случају нестанка струје, сачуваће поставке уређаја три сата, не више. Боље ако ово нису батерије, већ пуњиве батерије, које се пуне из мреже. Још је боље ако су пуњиве батерије или батерије довољно снажне да обезбеде аутономни рад производа.
 7. Обратите пажњу на уређаје са постепеним повећањем сигнала за буђење. Ово ће спасити живце од досадних звукова нерегулисаном константном јачином звука, због чега понекад желите да лупите уређајем о зид.
 8. Приликом избора уређаја, водите се његовом ценом.Јефтини модели имају мање функционалности, али скупи не значе и боље. Одлучите шта желите од свог производа и анализирајте своје финансијске могућности.

Шта треба тражити

Погледајте производе ближе пројектору. Веома је згодно пробудити се рано ујутро, не тражећи приказ очима, већ пројекцију временских цифара директно на плафону или на зиду.

Неки модели су опремљени додатним корисним функцијама: могућност рада са УСБ дисковима и меморијским картицама, подршка за МП3. Што више таквих додатака, то је уређај скупљи.

Ако немате искуства у управљању таквим уређајима, сакупите што више података о томе: послушајте савете искусних корисника, препоруке продавца у продавници, прочитајте опис модела, сазнајте колико кошта.

Пажљиво прочитајте упутства за употребу, посебно одељак који објашњава како да подесите уређај како би се пробудио уз музику радио станице одабране за ово. Ово ће процес буђења учинити угоднијим.

Који модел компаније је боље купити

Куповином кућних електронских апарата, боље је дати предност моделима најбољих произвођача чија се популарност заснива на производњи висококвалитетних производа током многих деценија. Да би се набројали сви светски брендови, био би потребан посебан чланак, па се зауставимо на неким од најпознатијих:

 1. Сангеан. Тајванска компанија која производи популарне радио моделе. Основан 1974. Производи компаније познати су по високој квалитети израде и ретро дизајну.
 2. Ритмик. Домаћи произвођач потрошачке електронике. Разликује се у широком спектру робе доброг квалитета по приступачним ценама.
 3. Харпер. Још један представник Тајвана. Специјализован је за дизајн и производњу потрошачке електронике, аудио система, слушалица, радио са сатом.
 4. Телефункен. Најстарији бренд из Немачке, познат од 1903. године. Основна делатност предузећа је радио опрема и комуникациони објекти.
 5. Сону. Потрошачка електроника познате јапанске компаније је високог квалитета, сталних иновација и приступачних цена.
 6. Буерер. Германо је мађарска компанија. Специјализован је за стварање електронских уређаја за здравствену заштиту. Иновативне технологије су увек у средишту његовог развоја. Модели њених лаганих радио будилника популарни су код купаца.
 7. Пхилипс. Позната компанија за производњу електронских кућних апарата из Краљевине Холандије. Популарност његових производа заснива се на високом квалитету, широком асортиману и стилском дизајну. Пхилипс електроника већ дуги низ година служи корисницима без кварова. Његови сервисни центри налазе се у многим земљама света.
 8. Хиундаи. Компанија из Јужне Кореје. Реномирани произвођач путничких аутомобила. У последње време компанија развија и производи висококвалитетну потрошачку електронику.
 9. Орегон Сциентифиц. Млада, успешно развијена компанија из САД-а. Специјализован за развој и производњу система “Смарт Хоусе". Циљ му је континуирано побољшавати квалитет живота својих купаца. Мото компаније је „Живи мудро“.

Чак и таква непотпуна листа произвођача даје купцу могућност избора из широког спектра уређаја за сваки укус и буџет. Пре куповине обавезно питајте да ли постоје сервисни центри компаније - произвођача вашег модела у вашем региону, како не бисте сами поправили уређај, посебно током гарантног периода.

Оцена висококвалитетних радио будилника

Мак ЦР-2910

Преглед буџетског сегмента висококвалитетног радио сата отвара се Мак ЦР-2910 кинеске производње. Корисници цене модел са просечном ценом од 1.488 рубаља због доброг дизајна, тачности хронометара и висококвалитетне монтаже. Самопоуздано прима радио станице у ФМ опсегу. У меморију уређаја се снима до 10 радио станица. Корисник има два аларма, тајмер за искључивање, две батерије за чување подешавања након искључивања из мреже. Десето место на ранг листи.

Мак ЦР-2910

Предности:

 • дисплеј од три инча и зелено позадинско осветљење бројева су јасно видљиви за људе са миопијом;
 • стилски дизајн;
 • висококвалитетна монтажа;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • није најбољи говорник;
 • нема довољно фиксних подешавања.

Пхилипс АЈ 3116

На деветом месту је Пхилипс АЈ 3116, који представља светски познати бренд из Холандије. Уређај прима ФМ радио станице. Подешавање фреквенције је дигитално. Оне који се не пробуде одмах, прво буди редован сигнал. Након одређеног времена, „успаваног“ корисника пробудиће звуци музике са једне од десет омиљених радио станица забележених у меморији уређаја. Власник може да користи функцију тајмера за спавање да би заспао уз своје омиљене мелодије. Након подешеног времена (15 до 120 минута), радио ће се утишати. Производ се напаја мрежом. У случају нестанка струје, уређај аутоматски прелази на батерију (2 к ААА), задржавајући сва подешавања. Просечна цена Пхилипс АЈ 3116 је 1190 рубаља.

Пхилипс АЈ 3116

Предности:

 • стилски дизајн;
 • одличан пријем радио станица;
 • напајање из мреже и батерија;
 • мерач спавања.

Мане:

 • чврсто кретање дугмади;
 • круто фиксирање радио станица у меморији, захтевајући да преврнете целу листу да бисте приступили жељеној станици;
 • према купцима, капацитет меморије за 10 станица је недовољан.

Ритмик РРЦ-606

Осми ред рејтинга заузима домаћи апарат Ритмик РРЦ-606. Корисници га цијене по врло приступачним трошковима и пристојној функционалности. Уређај прима радио станице у ФМ опсегу. У меморији се чува до 20 станица. Мрежно напајање подржавају две ААА батерије које задржавају поставке у случају нестанка струје. За буђење власника обезбеђена су два аларма. Поред тога, постоје тајмер за спавање и функције подешавања позадинског осветљења екрана. Просечна цена модела: 690 рубаља.

Ритмик РРЦ-606

Предности:

 • стилски дизајн;
 • усер-фриендли интерфејс, положај тастера на врху;
 • до 20 фиксних подешавања;
 • могућност подешавања осветљености позадинског осветљења.

Мане:

 • гласно „кликтање“ тастера;
 • при максималној запремини, „звиждање“ се појављује у динамици;
 • минимална запремина може бити тиша.

Хиундаи Х-РЦЛ220

Седми на нашем рангирању је јужнокорејски модел Хиундаи Х-РЦЛ220. Производи ове компаније познати су по дизајну и квалитету. Х-РЦЛ220 није изузетак. Веома модерно тело, погодно место тастера (горњи део). Екран је елиптичан. Екран не приказује одсјај. ФМ радио пријем је одличан, без изобличења звука. Укључује два будилника. Један ради у одложеном режиму. Други укључује музику са једне од 20 радио станица снимљених у меморији уређаја. Постоји тајмер за спавање. А ово задовољство кошта само 705 рубаља. Ово је његова просечна цена.

Хиундаи Х-РЦЛ220

Предности:

 • одличан звук, без „пискања“ и изобличења било које јачине звука;
 • цоол дизајн;
 • одличан квалитет израде;
 • 20 фиксних станица;
 • Одлична вредност за новац и квалитет.

Мане:

 • није пронађен.

ХАРПЕР ХЦЛК-2042

На шестом месту је модел са Тајвана ХАРПЕР ХЦЛК-2042. Сасвим буџетски производ са просечном ценом од 1.083 рубаља. За мало новца купац добија уређај са добром функционалношћу. Леп дизајн. Екран са великим бројевима нешто мањим од 50 мм веома је популаран код свих корисника, посебно код старијих особа и особа са оштећеним видом. Боја бројева је црвено-наранџаста, не иритира очи. Информације су јасно видљиве ноћу. Уређај има два степена осветљености. Поуздано прима сигнале са радио станица у ФМ, ВХФ и МВ опсезима. Меморија је унапред подешена на 20 станица. Присуство два аларма и одложеног сигнала осигуравају да се власник на време пробуди.

ХАРПЕР ХЦЛК-2042

Предности:

 • стилски дизајн;
 • велика величина бројева на екрану;
 • пријем радио станица у три различита опсега;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • батерије нису предвиђене за самостални рад;
 • само ради чувања подешавања током периода нестанка струје;
 • жељена станица се проналази само померањем целе листе унапред.

Сони ИЦФ-Ц1Т

Пети број на ранг листи је модел јапанске марке Сони ИЦФ-Ц1Т, познат по висококвалитетној електроници. Дизајн и електроника модела су у најбољем издању, како и приличи производима из земље излазећег сунца. Тело модела може бити обојено у црно и црвено. Уређај прима станице у ФМ и МВ (АМ) опсезима, са аналогним подешавањем фреквенције. Корисницима се свиђа због неупадљивог сигнала који звучи са повећањем јачине звука. Жута боја бројева на дисплеју не иритира очи. За оне који воле да леже „још мало“, постоји дугме за одложено спавање, које вам омогућава да једним кликом продужите боравак у „загрљају морфеје“ за 10 минута. А ако притиснете три пута, онда тридесет минута. Цена је приступачна, у просеку - 1926 рубаља.

Сони ИЦФ-Ц1Т

Предности:

 • стилски дизајн;
 • висококвалитетна монтажа;
 • растући сигнал;
 • мерач спавања;
 • након нестанка струје, поставке не залутају;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • аналогно подешавање фреквенције не дозвољава поправљање „ухваћених“ станица у меморији уређаја.

Телефункен ТФ-1582УБ

Четврти број у рејтингу је производ познате немачке компаније Телефункен ТФ-1582УБ. Радио са звучном снагом од 6 В, са сигурношћу прима радио станице у ФМ и ВХФ опсезима, са фиксирањем до 50 подешавања. Уређај може да ради са УСБ и ЦД медијима. Постоје Блуетоотх и даљински управљач. Два звучника претварају производ у мини стерео систем. Уређај вам омогућава да запамтите место где је неко музичко дело заустављено. Снимање се премотава са даљинског управљача, било која нумера се бира притиском на одговарајуће дугме. Два аларма и одлагање подсећају корисника на главну функцију уређаја.

Телефункен ТФ-1582УБ

Предности:

 • сигуран пријем радио станица у ФМ и ВХФ опсезима;
 • одличан стерео звук;
 • поправљање 50 подешавања;
 • цоол дизајн;
 • одличан квалитет израде.

Мане:

 • нема уграђену батерију (купује се посебно);
 • радио се не укључује као сигнал за буђење (није приложен);
 • даљински тастери су незгодни;

Са свим својим предностима, будилник у овом уређају је много инфериорнији од радио пријемника. Просечни трошак уређаја је 2.400 рубаља.

Беурер ВЛ30

На трећем месту на ранг листи је производ немачко-мађарске компаније Беурер ВЛ30. Програмери су опремили свој уређај лампом. Пре него што се сигнал огласи, светиљка почиње да се постепено „распламсава“. Поред светла, ту је и традиционални будилник, са избором телефонског зујања, гласовима птица, жаба или укључивањем радио станице, коју можете подесити у ФМ опсегу. Уређај може кориснику зажелети лаку ноћ. То чини тако што постепено смањује осветљеност сјаја на нулу. Боја бројева на екрану може се пребацити из плаве у наранџасту. Куповина таквог производа коштаће 4200 рубаља.

Беурер ВЛ30

Предности:

 • светлосни сигнал са постепеним повећањем осветљености;
 • погодно управљање помоћу тастера;
 • квалитет израде.

Мане:

 • гласови птица и жаба не звуче природно;
 • тесно померање тастера, могуће је „заглављивање“.

Орегон Сциентифиц РРМ222ПН

Друго место заузима занимљив модел америчке компаније Орегон Сциентифиц. У нашем прегледу, ово је једини радио са сатом са пројектором. Да бисте сазнали колико је времена остало пре успона, не треба да тражите екран очима, окренете се на бок и генерално извршите било какве радње. Довољно је отворити очи. Пројекција информација са екрана налази се на плафону, тачно пред корисниковим очима. Ако желите, можете поставити пројекцију на зид, на било ком прикладном месту. Уређај прима радио станице у опсегу ФМ, опремљен је бежичним спољним термометром. Заправо, ово је хибрид будилника, радио пријемника и метеоролошке станице, са могућношћу повезивања пет спољних сензора времена са дометом не већим од 50 метара. Екран пружа информације о тренутном времену, датуму и спољној температури, има позадинско осветљење и индикатор напуњености батерије сензора температуре. Постоји календар. Овај хибрид ће морати да плати око 4690 рубаља. Ово је просечна цена.

Орегон Сциентифиц РРМ222ПН

Предности:

 • присуство информационог пројектора на зиду или плафону;
 • тачна очитавања температуре спољног ваздуха;
 • могућност везивања 5 спољних временских сензора за уређај;
 • самопоуздан пријем радио станица у ФМ опсегу.

Мане:

 • није пронађен.

Сангеан ВР-2

Прво место и најбоље оцене купаца има производ са Тајвана, компаније Сангеан, модел ВР-2. Корисници воле ретро изглед телефона. На предњој плочи се налази дугме за подешавање пријемника на радио фреквенције у ФМ и ЦД опсегу, контрола јачине звука, довољно велики звучник и информативни дисплеј. Уређај може да сними до 10 радио станица. На предњој страни кућишта налазе се тастери за избор радио станица, прикључак за слушалице и дугме за подешавање будилице. Материјал тела (дрво) и његова јачина звука доприносе репродукцији висококвалитетног стерео звука, о чему сведоче бројне одушевљене рецензије корисника. Комплет укључује даљински управљач.

Сангеан ВР-2

Предности:

 • стилски дизајн;
 • одличан звук радио емисија;
 • меморија за 10 радио станица;
 • управљање са даљинског управљача.

Мане:

 • недовољно меморије за поправљање додатних подешавања;
 • висока цена.

Назив моделаСпецификацијеПросечна цена
Сангеан ВР-2Тип - радио будилица.
Подешавање фреквенције је дигитално.
Рецепција - ФМ, ЦБ.
Број говорника је 1.
Утичница за слушалице - да.
Информативни приказ - дисплеј.
Функције - сати.
Мрежни погон - да.
Додатне Информације:
постоље од дрвета, уклоњива жица, будилник, даљински управљач.
10999 рубаља
Орегон Сциентифиц РРМ222ПНТип - радио будилица.
Подешавање фреквенције - дигитално; пријем - ФМ.
Број говорника је 1.
Информативни приказ - дисплеј, пројектор.
Функције: сат, термометар.
Батерије - 2кААА; постоји напајање из мреже.
Димензије (ШкВкД) - 200к80к22 мм; тежина - 0,22 кг.
Додатне Информације:
календар.
4690 рубаља
Беурер ВЛ30Тип - радио будилица.
Подешавање фреквенције је дигитално.
Пријем - ФМ.
Екран са информацијама - дисплеј.
Функције - сат; мрежно напајање - да.
Додатне Информације:
ноћно светло, буђење услед постепено повећавања осветљености светлости, одабир сигнала: радио, цвркут птица, жабе крекћу, киша, ветар, стандардни зујалица; функција за лаку ноћ (постепено пригушивање светла), три нивоа осветљености екрана, пребацивање плаве / наранџасте боје екрана.
4200 рубаља
ТЕЛЕФУНКЕН ТФ-1582УБТип - радио будилица.
Подешавање фреквенције је дигитално.
Рецепција - ФМ, ВХФ.
Број унапред подешених тјунера је 50.
Број говорника је 2.
Снага звука - 6 В.
Репродукција МП3 - да.
Медијска подршка - СД, УСБ.
Информативни приказ - дисплеј.
Функције - сати.
Мрежни погон - да.
Додатне Информације:
2 аларма, дремеж аларма, календар, линијски улаз, подршка за Блуетоотх, даљински управљач.
2400 рубаља
Сони ИЦФ-Ц1ТТип - радио будилица
Подешавање фреквенције - аналогно; ФМ пријем, ЦБ.
Број говорника је 1.
Информативни приказ - дисплеј.
Функције - сати.
Батерије - 1кЦР2032.
Мрежни погон - да.
Димензије (ШкВкД) - 101к102к101 мм; тежина 0,49 кг.
Додатне Информације:
два аларма, одлагање аларма, тајмер за спавање.
1926 рубаља
ХАРПЕР ХЦЛК-2042Тип - радио будилица
Подешавање фреквенције - дигитално; рецепција: ФМ, ХФ, СВ.
Број унапред подешених тјунера је 20.
Број звучника - 1; снага звука - 0,5 В.
Екран са информацијама - дисплеј.
Функције - сат; постоји напајање из мреже.
Димензије (ШкВкД) - 200к70к82 мм; тежина - 0,44 кг.
Додатне Информације:
2 аларма, одлагање аларма.
1083 рубаља
Хиундаи Х-РЦЛ220Тип - радио будилица.
Подешавање фреквенције - дигитално; пријем - ФМ.
Екран са информацијама - дисплеј.
Функције - сат; мрежно напајање - да.
Додатне Информације:
2 аларма, одлагање аларма, тајмер за искључивање.
705 рубаља
Ритмик РРЦ-606Тип - радио будилица.
Подешавање фреквенције је дигитално.
Пријем - ФМ.
Број говорника је 1.
Екран са информацијама - дисплеј.
Функције - сати.
Батерије - 2кААА; мрежно напајање - да.
Додатне Информације:
2 аларма, аларм за одлагање, тајмер за искључивање, пригушив.
690 рубаља
Пхилипс АЈ 3116Тип - радио будилица.
Подешавање фреквенције је дигитално.
Пријем - ФМ.
Број говорника је 1.
Информативни приказ - дисплеј.
Функције - сати.
Батерије - 2кААА.
Мрежни погон - да.
Димензије (ШкВкД) - 130к46к130 мм; Тежина - 0,26 кг.
Додатне Информације:
два аларма, одложите аларм након 9 минута, одбројавање времена (15/30/60/90/120 минута).
1190 рубаља
Мак ЦР-2910Тип - радио будилица.
Подешавање фреквенције је дигитално.
ФМ пријем.
Број говорника је 1.
Екран са информацијама - дисплеј.
Функције - сати.
Батерије - 1кЦР2032.
Мрежни погон - да.
Димензије (ШкВкД) - 102к39к22 мм.
Додатне Информације:
2 аларма, тајмер за спавање, батерија само за чување подешавања
1488 рубаља

Радио будилица не само да ће вас разбудити, већ ће буђење учинити угодним, дајући вам набој позитивног става од самог јутра и за цео дан. Поред тога, такви уређаји не само да ће се пробудити, већ и успавати власника звуковима музике са једне од радио станица, а затим се искључити у одређено време. Током дана приказују време попут хронометра, емитују вести и музичке програме попут радио пријемника.

Укратко, потенцијални корисник има много разлога да купи овај мултифункционални уређај и предузме још један корак ка побољшању квалитета живота. Наша веб локација ће вам помоћи да не погрешите приликом избора пристојног модела.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *