Најбољи подесиви кључеви за 2020

0

У кући сваке особе налази се сет кључева, одвијача, клешта. На крају крајева, увек је лакше поправити покварену ствар него набавити нову. Нарочито ако је квар безначајан. Поред тога, алати вам омогућавају да обавите већину инсталационих радова. Међутим, постоје ситуације када потребан кључ није при руци, тада је неопходно користити универзални уређај. Али пре него што га купите, важно је схватити које нијансе и карактеристике избора постоје.

Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас рејтинг најбољих подесивих кључева за 2020. годину.

Карактеристике и значај техничких карактеристика

Подесиви кључ је универзални алат, који је стандардни производ отвореног типа. Једина разлика је могућност подешавања радног подручја (грла) горе или доле.

Постоји стотине различитих модела, али већина се разликује само у присуству диелектричних ручица, рагчета и материјала за израду. Најједноставнији дизајн:

 • Становање;
 • Фиксни део који служи као наставак дршке;
 • Подесиви елемент;
 • Вијак дизајниран за брзо подешавање растојања између покретне и фиксне вилице.

Због свог свестраног дизајна, овај алат се користи у већини области. Ако одаберете уређај са широким радним простором, особа може радити са великим вијцима или наврткама. Али пре тога, морате бити сигурни да је кључ јак како се вилице не би сломиле током одвртања.

Поред професионалних активности, производ неће бити сувишан у домаћинству. Нарочито ако је потребно саставити или раставити водоводне елементе.

Избор материјала

Да би производ издржао максималан период и не преломио се под превеликим оптерећењима, посебна пажња се посвећује материјалу израде. Алатни челик са високим угљеником сматра се добром опцијом. Предности ове опције су високи показатељи чврстоће и отпорност на процес корозије. Такође је дозвољена употреба легуре хром-ванадијума.

У неким случајевима се могу користити јефтини аналоги ових материјала, али важно је одабрати оне који имају заштитне спрејеве. На пример:

 • Хромирање, најчешћа и поуздана опција. Налази се у буџету и средњем сегменту;
 • Никловање;
 • Фосфатирање.

Такође треба обратити пажњу на производне стандарде уређаја. Без обзира на произвођача или модификацију, многе стране земље се придржавају јединственог стандарда - ИСО 6787: 2001. Домаћи произвођачи имају ГОСТ Р 54488-2011.

Димензије и тежина

Произвођачи производе стотине различитих кључева, који се могу разликовати не само у квалитету материјала, већ и у величини радног дела:

 • КП 19. Опција је савршена за извођење једноставних операција одвртања навртки чији је пречник 19 мм.
 • КР 30. Модел са овом вредношћу намењен је за извођење поправки кућних апарата или уређаја. Такође се често користи у рестаурацији водоводне опреме. Максимални пречник матица је 30 мм.
 • ЦР 46.Професионални алат који је нашао своје место у производњи. Бравари их користе за поправак велике индустријске опреме. Главна ствар је да пречник матица не прелази 46 мм.

Коначна маса алата у потпуности зависи од димензија уређаја, као и од материјала од којег је направљен. На пример, просечна тежина кључа КП 30, дужине до 250 мм, израђеног од алатног челика, износи 500 грама. Сходно томе, вредност превеликих или мање масивних алата је различита.

Однос цене и учинка

Приликом избора уређаја за кућу или професионалну активност, важно је обратити пажњу на ову тачку. За разлику од многих модела, где цена није стандард квалитета, овде су оба ова параметра међусобно повезана. Стога је прво што треба знати колико често ће се користити кључ.

У случају када је кориснику потребан алат за поправку или уградњу у домаће сврхе, није потребно тражити брендиране верзије са гаранцијом поузданости неколико година, посебним функцијама и посебним техничким карактеристикама. Довољно је купити добар домаћи модел, који се може наћи у свакој продавници гвожђа. Главна ствар је да је у складу са горе описаним ГОСТ-ом.

Супротан је случај када је бравару потребан поуздан и професионалан кључ који ће заменити целу кутију, али ће радити боље и поузданије. Тада је боље пажљивије погледати стране брендове. Наравно. Често њихов трошак достиже 1.500, а понекад и 3.000 рубаља. Заузврат, особа ће добити поузданост, гаранцију и повећање продуктивности.

Распон цена

Ако корисник није спреман да плати 700-1.000 рубаља за подесиви кључ, а потребан му је стандардни модел који ће помоћи у отклањању мањих проблема, вреди потражити добру опцију у јефтином сегменту. Често њихов трошак достиже 300 рубаља. Наравно, у овом случају неће бити диелектричних ручица, рагцета и других модификација. Поузданост је такође на ниском нивоу.

Уз ретку употребу, такво решење је прихватљиво, али искусни мајстори препоручују тражење добрих алата у распону од 500 до 1.000 рубаља. Да, биће неких преплата. Али квалитет њиховог рада је 2, а понекад и 3 пута већи.

У скупим моделима користе се посебни материјали који пружају додатни комфор и повећавају сигурност производа. На пример, у неким случајевима је дозвољена употреба лењира, заменљивих чељусти и помоћног причвршћивања. У домаћој сфери такве модификације ретко помажу, али професионалцу су неопходне.

Треба да знате! АКО особа жели да купи квалитетан кључ и уштеди новац, најбоље је да купи грађевинске сетове.

Да бисте утврдили квалитет материјала, важно је обратити пажњу на дршку и спужве. Први би требао бити издржљив и удобан. Подстиче се изолациони поклопац, али не и главни критеријум. Треба имати на уму да перформансе и трајање употребе често зависе од удобности. Ако купите стандардни модел, тада ће се на длану створити жуљеви или огреботине.

Друга ствар којој треба дати времена је квалитет сунђера. Пукотине и ивер нису дозвољени на њима. Пожељно је унапред погледати на амбалажи од којег су материјала направљени. Постоје модели у којима је тело направљено од јефтинијег материјала од клизног дела.

Који кључ одабрати

Сви производи су подељени у три широке категорије. Избор одређеног модела зависи од услова рада:

 • Цлассиц. Овај дизајн је у великој потражњи, јер има висококвалитетну фиксацију покретних елемената. Подешавање се врши помоћу вијчаног механизма. У већини производа сунђери имају глатку и уједначену површину. Због тога је погодан за рад где је потребно одврнути или затегнути причвршћивач са равном ивицом.
 • Габле. Прилично редак производ који се чешће користи у професионалном пољу. Посебност ове опције су перформансе.Захваљујући њему, особа ће моћи да одврне велики број навртки или сличних причвршћивача који се налазе на отвореном простору уређаја. Друго име овог уређаја је аутоматско. Једини недостатак овог дизајна је лоша фиксација сунђера и кратак радни век ако се производ користи свакодневно.
 • Гасни. Популарни модел који се може наћи у свакодневном животу и у професионалној сфери. Овај кључ је потпуно универзалан и у већини случајева ће функционисати. Помоћу овог уређаја особа ће моћи да одврне причвршћивач који има фасетирану или округлу главу. Овај производ је добио назив „гас“ јер се непрестано користи при раду са цевима различитих пречника. То је омогућено жлебљеном површином која пружа чврсто и сигурно држање.

Оцена најбољих стандардних модела

Крафтоол СлимВиде ПРО 27258-25

Производ има ширину опсега до 50 мм. Чељусти и тело израђени су од истог материјала - хром-ванадијумског челика. Главна предност таквог решења су карактеристике чврстоће, трајност, отпорност на процес корозије и поузданост.

Максимална дужина је 250 мм. Дршка је израђена од еластомера, што је поузданије и квалитетније решење. Поред тога, због погодности, особа неће дуго имати проблема при раду са овим алатом, што је такође предност.

Просечни трошак: од 1.500 рубаља.

кључ Крафтоол СлимВиде ПРО 27258-25

Предности:

 • Ефикасност;
 • Снага;
 • Квалитетна монтажа;
 • Нема реакције;
 • Компактност;
 • Ширина опсега;
 • Ергономија.

Мане:

 • Наилазе на неисправне производе са великим зазорима.

Бруто 15566

Добар алат за употребу код куће или у неким индустријским областима. Максимална ширина хватања је 43 мм, што је погодно за брзо отпуштање и затезање водоводних затварача. Материјал израде је хром-ванадијум челик, што је добро решење, јер повећава карактеристике чврстоће.

Дужина кључа је 160 мм, то је постало могуће захваљујући краткој ручки, која с једне стране поједностављује неки посао, јер се тежина смањује, а с друге стране може изгледати незгодно. Поред тога, производу недостаје добар изолациони слој, што негативно утиче на ергономију приликом рада са електричним материјалима.

Просечни трошак је 1.400 рубаља.

кључ бруто 15566

Предности:

 • Танке усне;
 • Израда;
 • Компактност;
 • Ширина хватања;
 • Прихватљив трошак.

Мане:

 • Незгодно због лошег силикона на дршци.

СТАНЛЕИ МакСтеел 0-90-948

Квалитетан алат који је погодан за кућну употребу. Наравно, овде нема прикладног лењира, као у Крафтоол СлимВиде ПРО 27258-25, али производ одликује добра ергономија, која је вишеструко супериорнија од већине сличних модела.

Максимална ширина хватања је 30 мм, што је погодно за неке кућанске апарате и водоводне уређаје. Производ је направљен од хром-ванадијумског челика. Стога су показатељи снаге на нивоу. Такође, производ је лако чувати, јер не кородира.

Продато по цени: од 580 рубаља.

кључ СТАНЛЕИ МакСтеел 0-90-948

Предности:

 • Квалитетан материјал;
 • Ниска цена;
 • Спољно извршење;
 • Добро приањање;
 • Ефикасност.

Мане:

 • Крхки механизам;
 • Погодно само за кућне послове.

Оцена најбољих кључева за гас

Бруто 15611

Поуздани кључ за пребацивање цеви који ће вам помоћи и на професионалном пољу и за мање обнове кућа. Минимална ширина хватања је 20 мм, максимална вредност је 40 мм. Ови параметри су погодни за већину операција.

Спужве су направљене од трајног материјала. Постоји жлебљена површина која побољшава пријањање за радни део 2-3 пута, у поређењу са стандардним представницима. Облик чељусти - С. Кључ је у стању да обрађује цеви пречника мањег од једног инча. Дужина је 330 мм, док је тежина 878 г.

За већу поузданост производ је третиран прашкастим антикорозивним премазом, а спужве су очвршћене до тврдоће до 60 ХРЦ. Због тога су способни да издрже велика оптерећења и да се не деформишу.

Просечна цена: 805 рубаља.

кључ бруто 15611

Предности:

 • Поузданост;
 • Добри показатељи снаге;
 • Заштита од корозије;
 • Дуг радни век;
 • Погодност.

Мане:

 • Није пронађен.

КРОФТ 202027

Добар модел за кућну употребу. Направљен је на стандардни начин, стога, приликом рада, морате користити две руке. Угао вилица је 45 степени. Ово решење омогућава ефикаснију и бољу демонтажу или уградњу производа од цеви. Није предвиђен изолациони слој, јер кључ није дизајниран за електричну употребу.

Погодност је на стандардном нивоу, али рукавице су важне како би се избегло трљање током дужих операција. Максимални пречник цеви је 1 инч. Маса конструкције је 880 г.

Продато по цени: од 660 рубаља.

кључ КРОФТ 202027

Предности:

 • Снага;
 • Поузданост;
 • Ефикасност;
 • Погодан облик сунђера;
 • Цена.

Мане:

 • Није пронађен.

ФИТ 70372

Стандардни производ облика вилице је Л, под углом од 90 степени. Карактеристична карактеристика производа је способност извођења различитих операција са цевима пречника 1,5 инча.

Производ је направљен од издржљивог алатног челика који се одликује квалитетом и поузданошћу. Прекривен антикорозивном заштитом, што олакшава управљање производом. Гранична вредност дужине је 40 цм, маса конструкције је око 950 г.

Просечни трошак: 890 рубаља.

ФИТ тастер 70372

Предности:

 • Дуг радни век;
 • Поуздан прихват;
 • Перформансе;
 • Висококвалитетне перформансе;
 • Оптимална цена;
 • Погодност.

Мане:

 • Тежина.

Оцена популарних модела ратцхет

Инфорце 06-05-87

Квалитетан уређај дизајниран за професионалну и домаћу употребу. Да би се осигурало једноставно и удобно руковање, у дизајну се налази чегртаљка, која вам омогућава да фиксирате чељусти у једном положају и спречите их да се крећу. Ово решење вам омогућава боље обављање операција склапања или демонтаже. Поред тога, захваљујући неколико рупа у дршци, тежина уређаја је само 400 грама, што позитивно утиче на погодност.

Продато по цени: од 1.335 рубаља.

Кључ обавештења 06-05-87

Предности:

 • Ефикасност;
 • Трајност;
 • Снага;
 • Ратцхет;
 • Поузданост;
 • Добра дебљина вилице.

Мане:

 • Нема заштитних подлога.

НЕО 03-017

Поуздан производ дизајниран само за професионалну употребу. Кључ је у потпуности направљен од високо угљеничног челика за максималну чврстоћу и отпорност на корозију. Међутим, ово друго се постиже не само захваљујући материјалу, већ и премазу хром-ванадијумом. Дршка има погодан поклопац за лако руковање и повећану продуктивност.

Просечни трошак: 2.400 рубаља.

кључ НЕО 03-017

Предности:

 • Нема реакције;
 • Висококвалитетне перформансе;
 • Добро пријањање;
 • Дуг радни век;
 • Ефикасност;
 • Снага.

Мане:

 • Висока цена.

ВИЕДЕРКРАФТ ВДК-4001

Немачки бренд који производи само висококвалитетне и издржљиве алате. Ова опција није изузетак, јер је направљена од уобичајеног материјала - хром-ванадијумског челика. Поред тога, у радном подручју постоји згодан лењир који ће вам помоћи да одредите величину капице. Кључ је опремљен чегртаљком и рикверцом, што неколико пута поједностављује рад. На дршци је поклопац.

Продато по цени од 1.880 рубаља.

Кључ ВИЕДЕРКРАФТ ВДК-4001

Предности:

 • Поузданост;
 • Снага;
 • Обрнуто;
 • Погодно прекривање;
 • Робусни радни део.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

Проналажење висококвалитетног и поузданог подесивог кључа је тежак задатак. На крају, све продавнице не могу пронаћи горе наведене марке.У случају када особа не може да наручи алат, али му је потребан, треба запамтити три фактора која се узимају у обзир приликом куповине: материјал тела, погодност и однос цена / квалитет. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *