⚒ Најбоље ручне и електричне секаче плочица за 2020. годину

0

Плочица је тренутно прилично популаран завршни материјал. Његова употреба више није ограничена на кухињу или купатило. Користи се не само у становима, већ и на јавним местима, међутим, када радите са таквим завршним материјалом, тешко је не избећи обрезивање или резање. За ово се најчешће користе резачи плочица. Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас преглед најбољих резача плочица за 2020. годину.

Који је алат?

Резач плочица је уређај за сечење грађевинског материјала као што су плочице, камен или стакло. Често овај уређај има мерни лењир, који омогућава одсецање непотребних комада плочица без претходног обележавања. Избор параметара за овај алат зависи од учесталости употребе резача плочица.

Плочице се режу помоћу дијамантског диска, чија се површина хлади водом. Принцип рада је сличан кружној тестери. Захваљујући дијамантском прашини на диску, могуће је резати не само плочице, већ и камен, па чак и бетон и керамику. Довод воде у радно подручје помаже хлађењу диска и такође смањује стварање прашине, што је врло корисно у раду.

Вода спречава стварање иверја на плочицама, а такође не оштећује глазуру. Воде хлађене јединице су најпрактичније.

Разноликости резача плочица и како одабрати прави алат

Овај алат се може поделити у две категорије:

 1. Механички.
 2. Упутство.

Свака врста резача плочица има своје подврсте.

Најчешће се купује ручни резач плочица у случајевима када је дебљина плочице мала и потребно је извршити малу количину посла. У случају да планирате да постављате плочице на професионалном нивоу, тада би вишефункционални уређај био најбољи избор.

Ако немате жељу да купите уређај за полагање једне плочице, онда је погодна и брусилица са штипаљкама. Истина, у таквој ситуацији квалитет резова на плочицама биће низак. У процесу извођења таквог рада створиће се велика количина прашине, што ће накнадно отежати чишћење.

Механички резачи плочица

Када користите овај уређај, није потребно напајање. Све послове ће обавити монтер и механичар. Тренутно се у специјализованим продавницама може наћи низ различитих механичких резача плочица.

Прва опција је десктоп уређај. Главна сврха овог резача плочица је уређај за равно сечење, у неким случајевима се користи за сечење стакла. Помоћу овог уређаја такође се могу резати плочице дебљине до 15 мм.

Дизајн уређаја је:

 • Ваљак за сечење;
 • Притисна нога;
 • Полуга прекида;
 • Кочија;
 • Пролећни сто.

Процес сечења се изводи на следећи начин:

 • Плочица се поставља на сто и на њу се наносе ознаке;
 • Означавање се врши ваљком за резање уз одређени напор;
 • Плочица је сломљена дуж линије реза.

Коначни резултат зависиће од јачине притиска при сечењу плочица.Уређај за стол омогућава вам сечење равним резом. У случају да има кружни резач, може се класификовати као мултифункционални алат.

Ова функција вам омогућава да направите рупе различитих пречника за цеви, прекидаче или утичнице. Такав уређај има мерни лењир, који вам омогућава да не примените прелиминарне ознаке на плочицама или другом материјалу.

Ручни уређај

Такав алат је врста механичког резача плочица и има две подврсте. Прва категорија су резачи жице. Прилично примитиван алат који је неопходан за коврџаво сечење плочица. Дебљина таквих плочица не би требало да прелази 8 мм. Овај алат вам омогућава да направите необичан облик удубљења, али без неких вештина није баш лако радити с њим.

Најбоље је све радити пажљиво и доследно. Из тог разлога стручњаци препоручују да започну тренинг на непотребним отпадима и тек онда наставе до добрих плочица.

Друга категорија резача плочица је ваљак за сечење. Овај алат вам омогућава да режете плочице дебљине до 10 мм. Због компактних димензија може се користити у било ком положају, на пример:

 • Авеигх;
 • На поду;
 • На столу.

Почетник не би требао експериментисати са овим и боље је одабрати метод обрезивања на поду. Такав уређај вам омогућава да изводите и равни рез и фигурални. Принцип рада овог уређаја сличан је принципу рада столног резача плочица.

Електрични резачи плочица

Ови уређаји су намењени за сечење плочица, камена или стакла дебљих од 15 мм. Овим алатом могуће је изводити и равне и закривљене резове, као и обрезивање дијагоналним резом.

Употреба таквог резача плочица смањује могућност склапања брака. Не ствара прашину и захтева минималан напор. Уређај уређаја:

 • Сто;
 • Глава са дијамантским диском;
 • Електрична жица.

Због чињенице да се током рада са таквим алатом загрева и загрева материјал, постоје посебни системи за хлађење који су део дизајна. Водено хлађени електрични резач плочица је одличан избор за тешке послове. Систем хлађења ради на следећи начин:

 • Вода долази на дијамантски диск;
 • Вода хлади материјал и диск.

Вода помаже у продужавању века употребе алата, а такође смањује емисију прашине.

Предности електричног резача плочица:

 • Омогућава вам да правите праве линије приликом обрезивања;
 • Смањује изглед чипса;
 • Омогућава обрезивање под углом;
 • Мање емисије прашине;
 • Одличне перформансе;
 • Сигурност;
 • Варијабилност у обрезивању плочица;
 • Могућност резања кратких делова плочица.

Поред предности, овај уређај има и неке недостатке:

 • Не може сећи закривљеном стазом;
 • Висока цена.

Када бирате одређени алат за себе, вреди размислити у које сврхе га купујете. За обнову куће, погодна је најједноставнија опција. У случају да планирате да обавите велике количине посла, размислите о куповини функционалног производа.

Како одабрати резач плочица?

Постоји неколико општих правила за одабир овог електричног алата, без обзира која му је сврха.

Прва ствар на коју вреди обратити пажњу је присуство различитих недостатака који се могу визуелно открити. Када вам се покаже рад уређаја, требало би да посматрате како мотор ради, да ли постоје додатне вибрације. Не треба занемарити ни квалитет израде и стање алата.

Други критеријум је снага мотора. Снага се бира у зависности од дебљине материјала који треба да сечете. Што је материјал дебљи, мотор мора бити снажнији.

Трећа тачка је резање под углом. Прилагођавање угла који желите требало би да буде лако.Процес треба да буде лак и брз, а након подешавања не би требало да буде грешака у процесу сечења.

Квалитет дијамантске оштрице је четврти важан фактор приликом куповине резача плочица. Вреди проверити његов квалитет јер је то најважнији део уређаја.

Пети фактор је доступност резервних делова. Пре куповине, вреди питати да ли продавница увек има резервне делове за уређај, јер је у случају квара ово важна тачка. Ако их је прилично тешко пронаћи за дати модел, онда бисте требали одбити да их купите и одабрати популарније моделе. За такве уређаје је лакше добити резервне делове.

Избор ручног резача плочица

Фокусирајући се на ове моделе, требало би да избегавате грешке приликом избора. Стога вам скрећемо пажњу на које критеријуме је важно знати.

Прва је колико је оквир чврст. Генерално, платформа алата треба да буде израђена од метала и довољне дебљине. Ако, када погледате модел, видите да је челик танак, онда бисте требали одбити да га купите, јер неће дуго трајати, а само ћете потрошити свој новац.

Други критеријум је дужина уређаја. Вреди бирати дугачке моделе јер имају предност у односу на кратке. Такви уређаји омогућавају извођење подрезивања и дијагонално.

Трећи критеријум је глаткоћа. Замолите продавницу да демонстрира како уређај ради. Морате бити сигурни да уређај ради глатко, а за то његов дизајн мора бити лежајеви.

Вриједно је запамтити да се ваљак за резање плочица не може наоштрити и мораће бити у потпуности замијењен, тако да се не купују за дуготрајну употребу.
Непријатност у коришћењу таквог уређаја лежи и у чињеници да за сечење плочица мора бити означена, јер немају лењир.

Плочица се мора намочити пре рада како би се олакшао рез. У основи, избор у корист таквих производа чине почетници занатлије или они који врше поправке сопственим рукама.

Врхунски произвођачи

Један од најпознатијих произвођача алата је ДеВАЛТ. Основана је 1922. То је америчка марка која производи електричне алате за професионалне раднике. Шема боја свих инструмената је жуто-црна. Компанија производи уређаје са батеријом.

Још један представник америчког тржишта је Стенли. Основана је 1843. године. Алати ове марке су у великој потражњи. Компанија производи висококвалитетне и трајне производе, наметнула се као поуздан произвођач професионалних алата.

Оцена резача плочица

ДеВАЛТ Д24000

ДеВАЛТ Д24000 је на првом месту. Припада електричним апаратима. Омогућава вам резање не само плочица, већ и порцеланског камена и камена. Има моћан мотор и водено хлађење. Постоји могућност угаоног сечења материјала.

Има лаган спуст и двосмерно снабдевање водом.

Карактеристике уређаја:

ПараметриСпецификације
Снага1 600 В
Брзина ротације диска је4200 о / мин
Дозвољени угао нагиба је45 степени
Дијамантска оштрица има пречник25 цм
Тежина је32 кг
Ниво буке90 дБА
Секач плочица ДеВАЛТ Д24000

Предности:

 • Заштитно пластично кућиште;
 • Способност резања не само плочица;
 • Моћна;
 • Обрезивање под углом.

Мане:

 • Висока цена.

Просечна цена инструмента је 90 хиљада. Према купцима, овај резач плочица је један од најпоузданијих и издржљивијих. Његова висока цена у потпуности се оправдава у процесу рада са алатом.

БАТТИПАВ Супер Про 900

На другом месту је БАТТИПАВ Супер Про 900. Овај модел припада механичким секачима плочица. Овај уређај вам омогућава да исечете довољно велик материјал. Квалитет израде је добар. Отпоран на употребу на било којој површини. Може се резати чак и керамичка и порцеланска керамика.

Резач плочица БАТТИПАВ Супер Про 900

Предности:

 • Добра ивица;
 • Дуготрајна;
 • Увећани одељак.

Мане:

 • Трошкови производа су превисоки.

ДеВАЛТ ДВЦ 410

Треће место заузима ДеВАЛТ ДВЦ 410. Ово је ручни резач плочица који се сматра водећим међу ручним алатима због чињенице да је прилично функционалан. Овај уређај се производи са функцијом подешавања дебљине резања. То омогућава да се користи у многим областима, не само за полагање плочица.

Спецификације:

ПараметриСпецификације
Снага1 300 В
Брзина ротације диска је1.300 о / мин
Дијамантска оштрица има пречник11 цм
Тежина је3 Кг
Секач плочица ДеВАЛТ ДВЦ 410

Предности:

 • Лакоћа коришћења;
 • Функционалност;
 • Хлађење хладног диска;
 • Маневрисање.

Мане:

 • Потешкоће са избором дискова.

ХУСКВАРНА ТС 66 Р.

Четврто место заузима ХУСКВАРНА ТС 66 Р. Припада електричним алатима. Под овом марком производи се професионални алат, стога је овај модел неопходан само онима који се баве полагањем плочица на овом нивоу. Није потребан као кућни апарат.

Модел се хлади водом и јачина протока воде се може прилагодити. Алат има носаче, што омогућава добро сечење материјала.

Спецификације:

ПараметриСпецификације
Снага800 вати
Брзина ротације диска је2 800 о / мин
Дијамантска оштрица има пречник20 цм
Ниво буке80 дБА
Тежина је41 кг
Резач плочица ХУСКВАРНА ТС 66 Р.

Предности:

 • Хлађење водом;
 • Мање емисије прашине током рада;
 • Регулисање силе снабдевања водом;
 • Стабилност.

Минуси:

 • Недостатак владара.

Просечни трошак овог модела је 35 хиљада. Ова цена је довољно ниска за професионални алат.

БИСОН ЕКСПЕРТ на лежајевима 33195-60

Пето место заузима ЗУБР ЕКСПЕРТ на лежајевима 33195-60. Овај модел је модификација ручног резача плочица ЗУБР 33195-60. Овај алат је савршен за плочице почетнике. Ниво израде је прилично висок. Показало се да је уређај поуздан и компактан. Носач је могуће глатко померити захваљујући присуству лежајева.

Трошак је такође атрактиван. Тежина производа је мала (само 6 кг), што вам омогућава да направите рез дубок до 3 цм.

Секач плочица БИСОН ЕКСПЕРТ 33195-60

Предности:

 • Омогућава вам да направите дугачак рез;
 • Пристојна дубина сечења;
 • Ниски трошкови алата;
 • Поузданост;
 • Квалитет израде.

Мане:

 • Ваљак се може играти.

Сидрена корвета-464

Шесто место заузима електрични резач плочица Енкор Цорветте-464. Инструмент домаћег произвођача. Односи се на професионалне уређаје. Омогућава вам резање и равних и косих резова. Омогућава вам рез дужине 50 цм.

Спецификације:

ПараметриСпецификације
Снага800 вати
Брзина ротације диска је2 850 о / мин
Материјал за производњуметал
Резач плочица Анкор Цорветте-464

Предности:

 • Ниска цена;
 • Постоји диск хлађен водом;
 • Мала тежина модела;
 • Цомпацт;
 • Присуство заштитног кућишта;
 • Укључено заустављање под углом.

Мане:

 • Нестабилан;
 • Модел мале снаге.

Овај модел се може купити по цени од 11 хиљада рубаља.

Која је компанија најбољи алат, свако одлучује сам за себе, у зависности од обима посла који треба обавити. За сваког уређаја постоји купац, па не вреди одмах критички просудити овај или онај модел.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *