🚗Најбоље услуге за проверу аутомобила према ВИН броју за 2020. годину

0

Глобална криза која се захватила широм планете, наравно, утицала је на тржиште продаје нових аутомобила. С друге стране, цене половних аутомобила почеле су да падају, пружајући јединствену прилику да се профитабилно купе. Али поред питања где купити, који је бољи половни аутомобил, неизбежно се поставља проблем поузданости његове историје, истинитост уверавања продавца. Услуге верификације броја вина помоћи ће да се избегну грешке при одабиру тако скупе куповине. Редакција сајта „best-sr.designuspro.com“ нуди вам преглед најбоље услуге за проверу аутомобила према ВИН броју за 2020. годину.

Шта је ВИН код

Многи људи бркају број каросерије и вин код када покушавају да провере историју аутомобила поред тела. Али број тела повезан је само са јединицом аутомобила, носећи информације о њему. ВИН код садржи свеобухватне информације, почев од произвођача аутомобила и завршавајући његовом конфигурацијом, укључујући тип истог каросерије. Сасвим је лако схватити да је ово ВИН број испред вас. Пре свега, јединствени идентификациони број возила (УИНТС) биће назначен натписом на плочици словима и бројевима утиснутим или изгорелим ласером. Они, а не слова написана уз њу, сведоче да је ово УИНТС. Број знакова на плочици треба да буде 17, док размаци између знакова нису дозвољени, иако су могући преломи редова. Такође је неприхватљиво користити симболе И, О, ​​К, због њихове сличности са бројевима 1.0.

Знак УИНТС се налази:

 • На стубовима врата, бочни носачи (структура аутоматског оквира);
 • У моторном простору;
 • Испод тепиха возачевог седишта;
 • На посебном прозору вјетробранског стакла.

Међутим, место постављања плоче може бити различито, на захтев произвођача. Због тога, пре куповине аутомобила, требате питати где је, на пример, за јапанске моделе предвиђена инсталација УИНТС-а.

Најбољи произвођачи возила код понављају тек тридесет година касније.

Купац мора схватити да се штета на појединачним симболима, њихово трљање, ћелаве тачке или било који недостаци сматрају неприхватљивим. Све ово може указивати на могући фалсификат УИНТС-а и пратећих ауто-папира. Врло често стара или јефтина возила (ТС) имају слаб материјал каросерије, због чега трагови корозије чине УИНТС симболе нечитким. Указом Министарства унутрашњих послова Руске Федерације такво возило се може купити, међутим, нови власник мора самостално да „промени податке о регистрацији“ преко саобраћајне полиције, односно да региструје аутомобил након положеног специјализованог прегледа. Након тога, саобраћајна полиција ће у регистрационим подацима забележити губитак УИНТС-а из природних разлога. На овај или онај начин, таква аквизиција ће захтевати одређену количину новца и времена.

Оно што је назначено у УИНТС-у

Вин - број који се састоји од 17 знакова, подељених у три групе:

 1. Прва група има три симбола, који означавају компанију (бренд), земљу у којој се налази и њене географске податке.
 2. Друга, шестоцифрена група описује карактеристике возила, марку, његову опрему, ниво безбедности (углавном амерички аутомобили). Такође, кинески, амерички популарни модели аутомобила садрже симбол који спречава фалсификовање УИНТС-а. Јавља се у последњем лику ове шестоцифрене групе или деветом по реду. Међутим, ова ознака се препоручује само за европске аутомобиле.
 3. Трећа, осмоцифрена група, означава време производње, произвођача, карактеристике дизајна возила.

Тако детаљне информације омогућавају вам да сазнате све што вам је потребно о потенцијалној куповини према ВИН броју, да бисте упоредили опрему коју је продавац пријавио са оном на аутомобилу. И не само ово.

Које се информације могу добити из даљине


Сада постоји много услуга, чија база података, регистри омогућавају дешифровање УИНТС-а одређене машине. Наравно, на овај начин можете добити информације о аутомобилу у смислу декларисане конфигурације или ко је произвођач, која компанија. Боље је користити УИНТС за дубљу анализу.
На крају крајева, говориће о:

 • Када и како се возило појавило на територији Руске Федерације, сви подаци о царињењу;
 • Пролазак МОТ-а - колика је његова стварна километража, подаци о поправци;
 • Историја аутомобила - број власника, да ли је, на пример, коришћен као такси, број незгода, степен проузроковане штете;
 • Ограничења регистрационих радњи - да ли је аутомобил ухапшен, да ли је узет као залог за зајам;
 • Да ли је најављена потрага за аутомобилом, односно провера крађе.

Све горе наведене информације су неопходне за проверу аутомобила у одржаваном стању. Заправо, према статистикама, свака трећа копија се продаје са увијеним бројачем километара. Не смемо заборавити на аутомобиле које су банке или организације за издавање зајма узеле као залог, односно власништво над таквим возилом оптерећено је немогућношћу регистрације. Овај поступак прети када власник аутомобила има алиментацију или стамбени и комунални дуг.

Још већа главобоља чека потенцијалног купца приликом куповине аутомобила попут КИА Оптиме. Популарност модела овог и сличног бренда је због његове снаге, поузданости, па су већину њих такси флоте или индивидуални предузетници користили као такси. Поред повећане километраже, која се природно склупча пре продаје, таква возила су била лоше одржавана. На пример, није било редовне, неопходне замене уља.

На шта треба обратити пажњу приликом провере аутомобила према коду

Претпоставимо да се потенцијалном купцу свидео одређени аутомобил чији је власник на фотографији назначио ВИН број. Након отварања услуге за проверу аутомобила, попуњава се посебан прозор у који се уносе ВИН симболи.

Прво што би требало да буде интересантно је датум, регион производње аутомобила, време царињења и продаје, број власника. Једно време на тржишту аутомобила наше земље појавила су се јефтина европска возила након једног или највише два власника, па чак и са минималном километражом. Тајна тако повољне понуде откривена је касније, сва ова возила била су из поплављених зона 2002. Сличне машине се налазе и сада, долазе из руских региона погођених поплавама 2019. године. Како проверити аутомобил због поплаве! Пре свега, о томе ће говорити место, датум операције, историја транзита, царињење. При личном прегледу требало би да њушкате ваздух у кабини због присуства влажног мириса.

Друга популарна врста превара је замена аутомобила. Односно, опис аутомобила који се продаје укључује ВИН код, према којем услуга, када се провери, даје најбоље податке, историју, одржавање итд. Приликом куповине исти аутомобил се мења у потпуно исти, али са другим ВИН кодом.Како пробити аутомобил у овом случају! Препоруке стручњака су недвосмислене, возило би такође требало да провери државни број. Све детаље бисте требали проверити приликом куповине, проверавајући ВИН за цео аутомобил оним што је назначено у огласу.

Како одабрати најбољу апликацију за проверу ВИН-а

Апликације и услуге спадају у три категорије;

 • Бесплатно - пружите само најкраће податке;
 • Условно бесплатно - огроман број таквих основних, кратких информација издаје се бесплатно, али детаљи историје возила већ се плаћају;
 • Плаћено - приступ којем се врши уз накнаду након једнократне уплате или приликом претплате.

Сходно томе, ако говоримо о једнократној куповини, тада би Схареваре портали били најбољи избор. Ако су критеријуми за избор вишеструка употреба ресурса када су у питању правна лица. појединци, тада би исправна одлука била куповина плаћене претплате.

Оцена најбољих услуга за проверу аутомобила према ВИН броју за 2020. годину

Бесплатни ресурси

РСА (хттпс://аутоинс.ру)


Рејтинг квалитетних портала отвара веб сајт Руске уније ауто осигуравача. Како услуга функционише На страници коју проверавају према УИНТС-у, наведите број, присуство ОСАГО полисе. Након пријема детаља (серије, броја уговора) ОСАГО-а, корисник на посебној страници сазнаје све о аутомобилу који га занима и, пре свега, периоду важења полисе осигурања. У недостатку потоњег, датум би требало променити у прошлост. То ће указати на то да је смерница истекла. Понекад морате да "премотате" датум пре неколико година. Кашњење од неколико месеци не прети ничему озбиљном, али пар година без полисе може наговестити нечисту историју аутомобила.

Предности:

 • Бесплатно по цени.

Мане:

 • Ограничена функционалност;
 • Сложеност посла.

УАИС (Обједињени аутоматизовани информациони систем)


Портал користи базу података саобраћајне полиције, надгледајући картицу за преглед возила, период важења и законитост издавања. Овакве операције се изводе помоћу једне регистарске таблице државне регистрације или путем УИНТС кода. УАИС је погодан за потенцијалног купца, власника аутомобила, ако сумња у аутентичност купона за технички преглед. Услуга је једноставна, не захтева посебне вештине, са пријатним интерфејсом.

Предности:

 • Погодан интерфејс;
 • Перформансе велике брзине.

Мане:

 • Ограничена функционалност.

ФНП (Савезна бележничка комора)


Одређена веб локација, која се може сматрати додатком другим порталима УИНТС услуга праћења. Овде се проверава да ли постоји хапшење, заплена непокретности, да ли је зајам под њом плаћен и целокупна кредитна историја возила. Ресурс је користан и за власнике аутомобила, јер често и мала неплаћања банци доводе до новчаних казни. Да бисте то избегли, након што исплатите зајам, требало би да проверите свој аутомобил у бази података савезне бележничке коморе.

Предности:

 • Интуитивни интерфејс;
 • Нема грешака, замрзавање странице.

Мане:

 • Ограничена функционалност.

Плаћено

Саобраћајна полиција


Портал саобраћајне полиције наставља државне ресурсе, без којих је готово немогуће учинити. Међу услугама које пружа ресурс постоје информације о могућим незгодама, кривичној компоненти, времену, историји регистрације возила, присуству новчаних казни, певању. И све је то из државне структуре, односно релевантно, верификовано у време праћења. Такође се проверава број власника, њихов статус (правно или физичко лице). Такве услуге су драгоцене када је реч о куповини велике вредности или аутомобилу који је сумњиво низак.

Предности:

 • Поузданост, релевантност пружених података;
 • Широк спектар пружених информација;
 • Велика база података;
 • Део веб странице са функцијом бесплатног пружања информација.

Мане:

 • Честа замрзавања;
 • Потреба за сталним симболима за проверу воде (цаптцха);
 • Добијање одређених података је могуће након уноса броја шасије, каросерије;
 • Не постоји верзија за мобилне уређаје;
 • Приказане су само регистроване незгоде.

АУТОТЕКА


Интернет портал „Авито“ познат је широм Русије захваљујући огромној бази огласа појединаца, где је лако наручити робу на мрежи из руке. Природно, велики број огласа повезан је са продајом аутомобила. А постоји више од осам милиона сличних огласа. На основу сличне базе података (ДБ), укључујући базу података различитих правних лица (заступства, ауто-станице, банке, осигуравајуће групе), портал је креирао сопствену веб локацију за проверу историје возила. Тако се креира сопствена алтернативна база података, укључујући податке владиних агенција. Уз његову помоћ лако је проверити не само тренутни статус возила, већ и прошлост, догађаје повезане са њим. Према купцима приступа услузи, само мали број портала има могућности које пружају.

Предности:

 • Чврста база података која се динамички развија;
 • Позитивне повратне информације од великог броја корисника;
 • Просечна цена типичног извештаја је око 130 рубаља.

Мане:

 • Није примећено.

Елцаст (елцатс.ру)

Један од проблема који се често јављају у продаји и куповини повезан је са прецењивањем аутомобила аутомобила скромније конфигурације од оног наведеног у огласу. Које су спецификације модела, односно колико заправо кошта аутомобил, овај портал ће вам помоћи да сазнате. Несумњива предност услуге је што се може користити за проверу како популарних, већ дуго продатих модела, тако и нових предмета европских, америчких, азијских компанија.

Предности:

 • Велика листа модела познатих произвођача;
 • Погодан интерфејс;
 • Перформансе велике брзине.

Мане:

 • Ограничена функционалност.

АУТОЦОДЕ


Међу широком масом произвођача аутомобила, најтамнији коњ су понекад јапански произвођачи, чији се производи дистрибуирају широм Русије преко граница Далеког истока. Ретко који регистар садржи свеобухватне информације о производима јапанске аутомобилске индустрије (време, учесталост одржавања, датум царињења, почетни, фабрички комплет) и друге важне податке. Захваљујући порталу Аутоцоде, све горе наведено се лако може добити неколико минута након пробијања УИНТС-а. Штавише, корисник има приступ правилности и разлогу за полагање МОТ-а аутомобила јапанске марке. База података портала заснива се и на службеним, државним структурама и на алтернативним изворима информација.

Предности:

 • Велика база података;
 • Проверава моделе које је тешко верификовати из других извора.

Мане:

 • Ради само са аутомобилима са регистрацијом у главном граду или Московској области.

АутоРепорт


Довршавање прегледа најбољих услуга за проверу аутомобила према ВИН броју је портал који представља паметну комбинацију добијања свеобухватних информација из многих извора комбинацијом лаког, добро промишљеног интерфејса. Корисник има приступ информацијама о возилу које га занима, као што су учесталост одржавања, присуство, тежина несреће. Штавише, несрећа је назначена не само да је званично регистрована, већ је и прошла по европском протоколу. Доступни су подаци о стварној километражи возила, што омогућава избегавање преварних радњи несавесних препродаваца, као и присуство криминала, крађе, присуство новчане казне.

Предности:

 • Неколико извора предатих регистара;
 • Широка функционалност;
 • Једноставан, интуитиван интерфејс;
 • Издавање информација о основним ставовима.

Мане:

 • Висока, 300 рубаља, цена приступа.

Закључак

Наравно, наведене услуге нису једини начин за добијање података путем ВИН кода, постоје и мобилне апликације, базе података које се продају у интернет продавници. Стога, ако читалац рецензије има шта да јој дода, савете, сугестије, биће корисно да се аутори упознају са њима.За које постоји могућност коментарисања према овом чланку.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде