⚙ Најбоље машине за млевење за 2020. годину

0

Готово сваки детаљ који човек има код куће обрађен је на машини за млевење. Било која неравнина или квар уклоњени су тренутно, дајући структури естетски изглед. Међутим, проналажење одговарајуће јединице може бити тешко, јер неки произвођачи производе опрему која не може да покаже позитивне резултате у великој количини производње. Стога су уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ припремили за вас рејтинг најбољих брусних машина за фабрике и приватне занатлије за 2020. годину.

Уређај уређаја

Нови предмети који се нуде у интернет продавници или налази на секундарном тржишту практично се не разликују у погледу дизајна. Имају исте елементе:

 • Велико тело израђено од издржљивог метала;
 • Електрични мотор;
 • Радна површина, у облику трака или траке;
 • Контролна дугмад.

Принцип рада машине је једноставан. Након укључивања електромотора, ротациона енергија се преноси на један или више водећих ремена. Овај елемент је велика или мала (у зависности од конфигурације) метална перла. Чим су вођице у акцији, трака се такође креће. Даље започиње процес обраде током којег је важно поштовање безбедносних захтева.

Сама трака је направљена од посебне тканине на коју се наносе абразивни елементи. По изгледу, производ подсећа на брусни папир, једина разлика је у томе што су крајеви повезани.

У погледу функционалности уређаји могу бити: тракасти и комбиновани. Прва опција има само траку, па је обим такве јединице ограничен. За разлику од комбинованог типа, где поред овог елемента корисник има могућност уградње диска или сличног предмета за брушење. То се може постићи захваљујући механизму за точење, који усмерава снагу електромотора на повезану осовину.

Где се најчешће користи

По правилу, машина за млевење се користи само у великој производњи. Међутим, неки произвођачи производе мање моделе који се могу поставити у гаражу и са њима обављају поправке и грађевинске радове. Поред тога, уз помоћ таквог алата, особа може створити јединствене ствари и основати свој посао, иако мали.

Овај уређај нуди могућност обраде предмета током дужег периода. За рад су погодни производи од дрвета, метала, камена или гранита. Главна ствар је одабрати праву млазницу. Стога се овај уређај може наћи у скоро свакој индустрији. Потрошни материјал се продаје у свим продавницама хардвера по приступачној цени.

Али главна сврха машине за млевење је обрада дрвета у великој запремини, стога је јединица незаменљива у овој области.

На шта треба обратити пажњу приликом избора?

Као и свака сложена опрема, и овај уређај мора бити правилно изабран.Стручњаци препоручују да се погледају техничке карактеристике производа, јер од њега зависе перформансе опреме и количина посла који може да поднесе.

Снага

Што је већи овај индикатор, то је уређај бољи и продуктивнији. Поред тога, овај параметар утиче на способност издржавања великих оптерећења. Али такође треба имати на уму да је јединица дизајнирана за велику потрошњу електричне енергије, кућна мрежа можда неће бити довољна за њу. Због тога се препоручује употреба у великој серијској производњи. Ако особа тражи погодну опцију за организовање приватне радионице, онда је најбоље купити производе средњег сегмента цена. Способни су да задовоље перформансе, квалитет израде и трајност.

Фреквенција ротације

Вредност овог индикатора директно зависи од могућности електромотора. Параметар је такође важно узети у обзир, јер перформансе зависе од њега, а то је важно у серијској производњи. Боље је одабрати моделе са највећом вредношћу брзине како не би дошло до застоја и кашњења.

Ширина и дужина појаса

На продају су десетине модела, они се могу разликовати у димензијама траке. Да бисте пронашли праву величину, важно је да се усредсредите на задатке које ће производ обављати. За функционисање са малим деловима, брусилице су у реду, а не алатне машине.

Ако требате радити са великим елементима (на пример, врата ормана), онда је најбоље купити широку траку, јер то може гарантовати квалитет и брзину рада. У кућној радионици препоручује се куповина производа просечне вредности.

Дужина траке зависи од саме опреме, у просеку достиже 91 цм, али неки произвођачи могу дозволити више или мање вредности. Важно је схватити да што је овај индикатор нижи, ротација ће бити бржа и, самим тим, продуктивност се повећава. Али ова опција има и недостатак, на пример, брзо трошење, што ће довести до додатних трошкова.

Тежина

Овај параметар није важан за производне погоне, али приватни мајстори га узимају у обзир. Будући да од овога зависи погодност употребе и могући превоз. На тржишту постоје компактне машине са тежином до 17 кг и то се сматра оптималним решењем за такав случај.

Прегледи купаца

Ово је један од главних критеријума за избор правог модела. Будући да сви произвођачи не указују на недостатке својих уређаја, стога, купујући „на слепо“, особа ризикује да даље улаже новац у поправке, посебно ако је дата недељна или шестомесечна гаранција. Поред тога, из рецензија купац учи главне нијансе коришћења одређеног модела.

Када особа путем мрежне продавнице купи машину за млевење по мери, тада је потребно проверити не само техничке параметре опреме и њене функционалне карактеристике, већ и саму продавницу, ако је пре тога никада није посетио и одатле наручио производе. Често се под маском таквих веб локација могу сакрити преваранти, који ће добити не само „лак“ новац, већ и информације о банковној картици. Никада не бисте требали изгубити чувар, посебно на Интернету.

Купујући машину за млевење у продавницама, можете затражити помоћ од независних стручњака или пријатеља који ово разумеју. Помоћи ће вам да одаберете квалитетан производ и израдите најобјективније мишљење о сваком моделу. Таква помоћ се не може занемарити, јер од ње зависи продуктивност и време за које се опрема може исплатити.

Већина стручњака препоручује куповину производа познатих брендова који производе продају већ деценијама. Они не нуде само квалитет, већ издају и службену гаранцију која ће вам помоћи да поправите опрему бесплатно у случају квара који се догодио без грешке корисника. Ако особа жели да уштеди новац, онда можете купити модел кинеске производње, само у овом случају морате бити свесни ризика.Пошто не дају све компаније гаранцију.

Оцена најбољих цилиндричних машина за млевење

МД1320Б

Професионални уређај у средњем сегменту цена, који ће вам омогућити бржи и бољи рад. Минимални пречник радног предмета је 8 мм, максимална вредност је 20 цм. Контролни тастери се налазе изнад главе радника, што поједностављује контролу и повећава ергономију. Поред тога, на врху је подесиво светло, које неће дозволити пропуштање важних детаља.

Дужина радног предмета: од 500 до 750 мм, тежина не сме бити већа од 50 кг. Захваљујући поузданом електричном мотору, обрада делова ће потрајати минимално, док квалитет остаје на најбољем нивоу. Дизајн уређаја је строг, направљен у класичном стилу, тако да се неће издвајати из опште позадине. Контролне полуге налазе се на приступачном месту. Маса састављене опреме је 4 тоне.

Продаје се по цени од 2.135.000 рубаља.

МД1320Б

Предности:

 • Квалитет по приступачној цени;
 • Контроле су вам при руци;
 • Ефикасност;
 • Трајност;
 • Одржавање.

Мане:

 • Није пронађен.

МЕ1350

Уређај скупљег цјеновног сегмента, који је дизајниран да функционише у великој производњи. Снага електромотора достиже 20.000 В, што је уравнотежено решење. Максимални пречник радног предмета који се обрађује је 50 цм. У овом случају гранична тежина радног предмета не би требало да прелази једну тону.

По изгледу се опрема не разликује од стандардних представника који се могу наћи на секундарном тржишту. Главна предност лежи у машини за млевење. Сваки елемент је произведен од поузданог материјала. Животни век производа је десетине година, док је шанса за лом минимална. А ако се то догоди, произвођач даје гаранцију за бесплатно уклањање насталог квара.

Просечна цена је 8.015.000 рубаља.

МЕ1350

Предности:

 • Подноси велика оптерећења;
 • Максимална тежина радног предмета је 1 тона;
 • Добра техничка опрема;
 • Погодно управљање;
 • Снага мотора - 20.000 вати.

Мане:

 • Није пронађен.

Безцентрални полуаутоматски уређај 3Е183ВМ

Одлична машина која ће се носити са било којом металном површином. А такође и са производима од дрвета или камена, само треба да изаберете праву траку. Главне карактеристике машине:

 • Одлична продуктивност за руковање десетинама обрадака током радног дана;
 • Тачност обраде на високом нивоу, што ће елиминисати стварање дефеката и смањити проценат одбијених;
 • Машина је направљена од трајних материјала тако да механичка оштећења или честа преоптерећења не узрокују квар;
 • Опремом управља електронски контролер;
 • Систем управљања испоручују Сиеменс и Митсубисхи.

Максимални пречник брушења је 40 мм. Снага електромотора - 11.000 В. Класа тачности - Б. Тежина производа је 4,5 тоне.

Просечна цена је 3.417.000 рубаља.

Безцентрални полуаутоматски уређај 3Е183ВМ

Предности:

 • Ефективан рад;
 • Трајност;
 • Висококвалитетне компоненте;
 • Вредност за новац.

Мане:

 • Није пронађен.

СХУ-321 750мм

Опрема је дизајнирана за брушење изнутра и споља. За обраду, део је фиксиран у центру или постављен у стезну стезну главу, све зависи од одабране методе.

Машина је опремљена хидрауличким системом за надзор напона, што омогућава цикличну обраду спољног дела, уз минимално трошење времена. Максимални пречник обраде - 320 мм, дужина - 710 мм. Снага главног мотора је 5,5 кВ.

Производ је савршен за смештај у великом производном погону са уклоњивим системом. Машином се може дуго радити без заустављања. А ако благовремено извршите одржавање, шанса за квар ће се преполовити и уређај неће проузроковати додатне трошкове поправке. Тежина - 4,5 тона.

Продаје се по цени од 3.660.000 рубаља.

СХУ-321 750мм

Предности:

 • Квалитетна монтажа;
 • Погодно подешавање делова;
 • Ефикасност;
 • Ергономија;
 • Леп мотор;
 • Одржавање.

Мане:

 • Није пронађен.

3Е183НЦ21

Скуп уређај направљен у Белорусији, који је дизајниран за рад са глатким, суженим или степенастим површинама. Ради са готово свим врстама металних конструкција, показујући одличне резултате.

Контрола је једноставна, чак и неискусни корисник може то да поднесе, главно је показати основе контроле. Производ се практично не разликује од руских и страних колега, то је и даље исти висококвалитетни производ који може да ради дужи период и неће се сломити након пар година активне употребе. Тежина - 4580 кг.

Просечна цена је 7.375.200 рубаља.

3Е183НЦ21

Предности:

 • Погодан контролни панел;
 • Поузданост;
 • Одлично брушење;
 • Дуг радни век;
 • Поуздан добављач.

Мане:

 • Висока цена.

Оцена најбољих комбинованих машина за приватне занатлије

Еинхелл ТЦ-УС 400

Одлична непокретна машина, мале величине, која може да обрађује многе материјале. Напон за рад - 220 В. Потрошња енергије - 375 В, што је најбоље решење. Брзина је 276 метара у минути. Уређај има добру отпорност на вибрације и механичка напрезања, што неколико пута повећава његове перформансе. Фреквенција ротације брусног точка - 1450 о / мин. Тежина опреме је 15,5 кг.

Просечна цена је 8 400 рубаља.

Еинхелл ТЦ-УС 400

Предности:

 • Дуготрајни рад;
 • Цена;
 • Висока прецизност рада;
 • Једноставне контроле;
 • Велика отпорност на вибрације;
 • Широк спектар могућности.

Мане:

 • Није пронађен.

Снимајте снагу БДС150-ЕП

Квалитетан уређај који омогућава обраду траком или диском. Прецизност и квалитет су врхунски. Поред тога, машина је опремљена мерном скалом, која вам омогућава правилно подешавање нагиба радне површине. Машина има малу величину, што омогућава постављање чак и у малу собу, ово је такође додатна предност. Тежина - 19 кг.

Просечна цена је 16.500 рубаља.

Снимајте снагу БДС150-ЕП

Предности:

 • Поузданост;
 • Високих перформанси;
 • Не захтева посебно одржавање;
 • Универзална примена.

Мане:

 • Није пронађен.

ЗУБР ЗСХС-500

Ако особа тражи поуздану опцију са ниском ценом, онда је ово најбоља понуда. Производ се разликује не само по цени, већ и по свом висококвалитетном дизајну, као и снажном електричном мотору. Напон - 220 В, потрошња енергије - 500 В. Опрема омогућава висококвалитетну обраду готово свих производа. Захваљујући гумираним ногама, ниво вибрација је смањен, што чини рад угоднијим.

Продаје се по цени од 11.570 рубаља.

ЗУБР ЗСХС-500

Предности:

 • Трајност;
 • Скупштина;
 • Испуњава све сигурносне захтеве;
 • Вредност за новац.

Мане:

 • Није пронађен.

Прома БП-100

Комбинована машина дизајнирана за брушење са разним материјалима. Истовремено, тачност се одржава на високом нивоу, што утиче на квалитет радних предмета. Потрошња енергије - 370 вати. Брзина појаса је 275 метара у минути, што чини уређај ефикасним. На дну се налазе амортизери који уклањају већину вибрација.

Просечна цена је 12.240 рубаља.

Прома БП-100

Предности:

 • Добра брзина ротације;
 • Мала вибрација;
 • Тачност;
 • Погодна услуга;
 • Широка база пружа изврсну стабилност.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

Лако је пронаћи висококвалитетну машину за млевење, главна ствар је поштовање општих препорука и држање главе "хладне", не верујући црвеним ценама. Ако имате искуства у коришћењу модела описаних у оцени или радите на другој машини, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *