📡 Најбоље СИМ банке за 2020. годину

0

СИМ-банка је дизајнирана за повезивање неколико СИМ картица на један уређај. То вам омогућава упућивање позива и слање СМС-а сваком клијенту предузећа. У овом случају, радња је потпуно аутоматизована и оператер не мора сам да бира бројеве. Сличан производ траже разне компаније са широком базом клијената. Принцип рада уређаја је прилично једноставан, само треба да убаците потребан број СИМ картица било ког оператера и подесите.

Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас рејтинг најбољих СИМ-банака за 2020. годину.

Здруживање десетак СИМ-картица у једном уређају

СИМ банка је изврсно решење за велику компанију, јер омогућава агрегацију било којих СИМ картица у једној опреми. Потребно је заузети само потребан број слотова, након чега ће се успоставити комуникација са ГСМ путем ИП мреже. Такво решење омогућава позивање или слање поште у било који град или државу, док ће саме картице бити на једном месту.

Телеком оператер неће приметити тачну локацију претплатника, јер ће се променити у зависности од локације ГСМ мрежног пролаза. Ово повећава функционалност уређаја и смањује трошкове упућивања позива у удаљене регионе.

Међутим, агрегација није једина функција уређаја, али је главна. Већина модела подржава централизовано управљање картицама, као и њихову аутоматску замену када се појаве одређени сценарији. Неки производи подржавају брзу инсталацију нових СИМ картица, што поједностављује рутинске радње. Постоји и аутоматска дистрибуција СИМ картица између мрежних пролаза, сва привремена правила поставља корисник. Ово вам омогућава да прилагодите програм за готово било који начин рада.

Неке опције омогућавају промену локације претплатника након позива, што ствара ефекат померања. Стога, телеком оператер неће ни приметити да је уређај заправо на једном месту. И неће доћи до блокирања.

Сорте сим банака

Таква опрема није најпопуларнија техника код просечног корисника, али због велике потражње у послу, модели се непрестано унапређују. На пример, допуњују се помоћним опцијама или повећавају број подржаних слотова. Све ово вам омогућава брже и неприметније позивање, прослеђивање, слање поштанских порука за оператера.

Већина мањих компанија купује стандардне ГоИП моделе. Ово је оптимално решење са добром функционалношћу и поузданошћу. Подешавање може обавити независно или специјалиста. Ако немате искуства са таквом опремом, онда је боље веровати професионалцу, јер је важно узети у обзир неке детаље током подешавања.

При куповини СИМ-банке пажња се обраћа не само техничким карактеристикама уређаја, већ и произвођачу. Јер на тржишту можете пронаћи исте моделе који ће имати сличне функције, али ће их истовремено производити различите компаније. Упркос потпуном идентитету, они ће и даље имати разлике, на пример, у софтверу.То ће проузроковати додатне потешкоће у самоконфигурацији, посебно ако се користе нетачне информације.

Број интерфејса, ротација и миграција СИМ-картица

Након куповине уређаја, особа добија опрему тамо где постоји:

 • Јединица за ношење са уграђеним рачунаром, који поједностављује везу и комуникацију;
 • Одређени број СИМ слотова. У буџетским моделима може бити 16 или 32, у скупљим - 120, 200 и више.

Комплетни сет се бира на основу задатака, тако да ће некима можда требати најчешћи уређај, док ће другима бити додељене разне функције. Важно је купити модел тамо где ће се користити сви помоћни модуси.

Већина уређаја може да региструје локацију СИМ картица на различитим мрежним пролазима. Ово је корисна опција јер вам омогућава упућивање позива ван региона у којем се налази картица. Ова функција је корисна јер вам омогућава да заобиђете заштиту од превара. Готово сви телеком оператери данас користе такав систем. Његова главна функција је блокирање сумњивих ГСМ мрежних пролаза.

Замене СИМ картице једна су од корисних функција било ког уређаја. Пожељно је да она буде присутна, јер вам омогућава да аутоматски промените СИМ картицу у другу. На пример, то се може догодити након одређеног времена. Две су предности коришћења ротације:

 • Прво, смањују се трошкови говорних позива или СМС-ова, што је само по себи предност.
 • Друго, благовремена промена ће смањити сумњу мобилног оператера, што ће спречити блокирање ГСМ мрежног пролаза.

Миграција СИМ картица је неопходна за повезивање са различитим мрежним пролазима, који се могу налазити и изван града и целе државе. Када упућујете гласовне позиве, СИМ ће се повезати са различитим тачкама које се налазе у изабраном граду. Ова опција ствара илузију да се претплатник креће, што такође штити картицу од намерног блокирања од стране оператора.

Оцена најбољих буџетских модела

Укеитоо СМБ32

Квалитетна опција која се може наћи на АлиЕкпресс-у. Главна карактеристика уређаја је његова ниска цена, за коју корисник добија 32 порта за повезивање картица. Поред тога, овде је подржана функција аутоматске промене положаја и ротације СИМ картица, тако да оператер неће имати сумње да се користи ГСМ мрежни пролаз.

Коришћење овог уређаја сакриће стварну локацију претплатника. Међутим, пре тога, важно је схватити да све радње морају бити у складу са савезним законом, иначе предузетник или обична особа могу имати проблема.

Уређај се продаје у јефтином кућишту, мирис пластике осећа се одмах након распакивања. Предност је што се брзо троши. Постоји ДНС функција, али важно је запамтити да његов дуготрајни рад може довести до оштећења уређаја, јер није дизајниран за таква оптерећења. Контрола и управљање картицама може се вршити преко једне канцеларије. Такође постоји флексибилно пребацивање СИМ картица на било који мрежни пролаз.

Просечни трошак је 17.600 рубаља.

Укеитоо СМБ32

Предности:

 • Погодан рад;
 • Ниска цена;
 • Подршка за хот свап;
 • Аутономни рад карата;
 • Бесплатан сервер за СИМ подршку;
 • Сигурно чување информација;
 • Брзи приступ;
 • Ротација.

Мане:

 • Ако продужите употребу ДНС-а, можда неће успети.

ГоИП ДБЛ СМБ128

Поуздана СИМ банка која вам омогућава да инсталирате до 128 картица и користите их истовремено. Уређај омогућава централизовано или даљинско управљање свим СИМ картицама, а користи се и за успостављање даљинске везе. Подржана је функција замене преко интернета која омогућава промену или уметање новог елемента без директног приступа мрежном пролазу. Ово је практично решење које поједностављује уобичајене операције.

Уређај се лако носи са управљањем 128 картица, чак и ако оне раде истовремено или према распореду. Због неких функција биће тешко пратити тренутну локацију претплатника, јер га производ у потпуности скрива.Посао се обавља на бесплатном серверу, али можете се повезати и са оним који се плаћа. На кућишту се налазе два Етхернет порта

Захваљујући великом броју слотова, оптерећење сваке СИМ картице је смањено. Због тога ће корисник моћи максимално да користи мрежни пролаз. Још једна позитивна тачка од 128 слотова је уштеда трошкова и повећана продуктивност.

Производ може радити у било којој просторији у којој ниво влажности не прелази 90% и температура је мања од 45 степени. Сет укључује јасна упутства, спољни адаптер за напајање, поуздани кабл, гаранцију итд. Тежина производа је 1,5 кг, док су његове димензије 290к225к50 мм, што је оптимално решење.

Просечни трошак је 67.000 рубаља.

ГоИП ДБЛ СМБ128

Предности:

 • Погодно управљање;
 • Трајност;
 • Повежите до 128 картица;
 • Перформансе;
 • Ефикасност;
 • Уштеда;
 • Не ломи се од честе употребе;
 • Не открива локацију;
 • Брза веза са ГСМ мрежним пролазом.

Мане:

 • Није пронађен.

Оцена најбољих уређаја у средњем сегменту цена

ГОИП 32, ВоИП ГСМ мрежни пролаз за 32 канала

Квалитетан модел познатог произвођача који долази са добрим комплетом. Сви елементи су присутни у кутији како би се осигурала висококвалитетна веза са ГСМ мрежним пролазом. Инсталација и замена СИМ картица је брза, док стална промена подешавања није потребна. Постоји могућност аутономног рада са подршком за до 32 независне везе, што је предност таквог уређаја.

Након повезивања, корисник добија бесплатан сервер за управљање инсталираним картицама. Могуће је обезбедити најмање 10.000 СИМ веза. На производ је покривена једногодишња гаранција. Комуникација је обезбеђена мрежама које подржавају стандарде 900/1800/1900/850 МХз. Уређај није ограничен само на рад са једним оператором, тако да особа може да повеже различите СИМ картице. Ово решење омогућава компанији да пружи поуздану и јефтину говорну комуникацију.

Међутим, ово нису све корисне опције уређаја, поред тога, подржан је аутоматски ИД позиваоца, СИП стандард, који вам омогућава повезивање са другим мрежним пролазима и рачунарима. Пријем и слање СМС-а врши се преко посебног веб интерфејса. Сва контрола исправног рада уређаја врши се путем Интернета.

Просечни трошак је 95.000 рубаља.

ГОИП 32, ВоИП ГСМ мрежни пролаз за 32 канала

Предности:

 • Квалитетна монтажа;
 • Поузданост;
 • Трајност;
 • Матрица за коришћење 32 картице;
 • Подржани су динамички ДНС;
 • Верификовани произвођач;
 • Ефикасност;
 • ИД позиваоца и ИД позиваоца;
 • Погодан интерфејс;
 • Опрема.

Мане:

 • Није пронађен.

СИМ банка компаније Антрак

Поуздан уређај који ће поједноставити рад великих предузећа, а такође гарантује несметан рад мрежног пролаза без проналаска СИМ картице у њему. Захваљујући овом решењу, постаје могуће складиштити велики број картица одвојено од ВоИП-а, што смањује новац за њихово стално одржавање.

Главна карактеристика овог уређаја је да подржава инсталирање до 120 СИМ картица, било којим одабраним оператором. Такво решење омогућава стабилно функционисање неколико мрежних пролаза који се налазе у различитим градовима или земљама. Да би се заобишле браве, користи се напредни систем који ради аутоматски и уклања сумњу мобилног оператера.

Процес поновне инсталације траје најмање времена. Поред тога, сваки слот је потписан, што вам омогућава да брзо пронађете предмет који вас занима. Спољни део је направљен од трајног материјала. Компанија производи два модела који се разликују само по броју интерфејса, а функционалност два производа остаје на високом нивоу.

Ротација и миграција СИМ картица врши се на безбедан начин, што позитивно утиче на продуктивност и смањује новчане трошкове. Скоро свака особа може да користи такав уређај, главна ствар је разумевање његових принципа и стално надгледање мрежних промена како би се избегло блокирање.

Просечни трошак: од 90.000 рубаља.

СИМ банка Антрак

Предности:

 • Робусно тело;
 • Ефикасност;
 • Дуг радни век;
 • Поузданост;
 • Истовремени рад 120 СИМ картица;
 • Сигурност;
 • Могу се користити различити оператори.

Мане:

 • Није пронађен.

ДИНСТАР СИМБАНК Р64

Популарни уређај за којим се траже велика предузећа. Производ је дизајниран да обезбеди висококвалитетну везу са ГСМ мрежним пролазом. Уређај пружа погодно централизовано управљање СИМ картицама. Постоји 64 слота за инсталирање картица, што је најбоље решење. Подржана је могућност замене путем вруће, што смањује време за инсталирање нових елемената.

Постоји динамичка дистрибуција, што позитивно утиче на перформансе уређаја. Један Етхернет порт се користи за повезивање са ГСМ мрежним пролазима. Спољни део је направљен висококвалитетно, сваки елемент је на свом месту, што неће стварати потешкоће у контроли. Напајање се врши из редовне утичнице.

Просечна цена је 110.000 рубаља.

ДИНСТАР СИМБАНК Р6

Предности:

 • Ниска потрошња енергије;
 • Ефикасност;
 • Поуздана веза;
 • Дуг радни век;
 • Даљинско управљање;
 • Подршка протокола НАТ Траверсал;
 • Диван дизајн.

Мане:

 • Није пронађен.

ТОП популарни модели премиум сегмента

ДТТ ВОИП-ГСМ 8М72С

Ефикасан уређај погодан за велике компаније. Уређај има 8 независних ГСМ канала и подржава сервер са 64 картице. Веб интерфејс се користи за управљање. Као посебне опције постоје БЦЦХ скенирање канала као и кретање слике. Дизајн уређаја биће потпуно разумљив чак и за почетнике. Подржана је функција слања е-поште путем СМС-а.

Просечни трошак је 212.000 рубаља.

ДТТ ВОИП-ГСМ 8М72С

Предности:

 • Једноставно повезивање;
 • Напредна интелигентна контрола;
 • Могућност инсталирања 64 СИМ картице;
 • Користе га светске компаније, укључујући Самсунг;
 • Компатибилан са главном ИП-ПБКС.

Мане:

 • Није пронађен.

Мадцом за 256 сим

Модел ће одговарати свакој организацији. Уређај је у стању да складишти и ради са 256 СИМ картица. Поред тога, уређај је компатибилан са разним мрежним пролазима, што га чини свестраним уређајем. Постоји пуна КоС подршка. Даљинско управљање је једноставно. За већу сигурност постоји поуздана заштита СИМ картица од блокирања.

Просечни трошак је 272.000 рубаља.

Мадцом за 256 сим

Предности:

 • Управљање засновано на Интернету;
 • Промени ИМЕИ;
 • Једноставно повезивање;
 • Хот свап;
 • 256 слотова;
 • Подршка за све стандарде;
 • Даљинска веза;
 • Заштита од браве руковаоца.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

СИМ кутије су погодно решење за сваку компанију, јер захваљујући њима можете да упућујете гласовне позиве из било ког места у граду или држави. Поред тога, употреба овог алата утиче на сигурност, јер претплатника није могуће пратити. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде