Најбољи производи за хидроизолацију за 2020. годину

0

Свака зграда, структура и грађевинска конструкција требају заштиту од влаге или штетних утицаја корозивних течности. Такође је потребна изолација у затвореним просторијама са високом влажношћу. Методе и материјали помоћу којих се то може учинити су различити. Који материјали постоје? Како одабрати праву? Шта тражити? Рецензија уредника сајта „best-sr.designuspro.com“ одговориће на ова питања. Такође смо припремили рангирање најбољих хидроизолационих производа за 2020. годину.

Класификација материјала

Сви материјали су подељени у 2 велике групе:

 1. За заштиту фасада.
 2. За унутрашњу декорацију.

Унутрашња завршна обрада укључује изолацију унутрашњих површина на местима где је могућ контакт са водом. Спољашња средства штите фасаду, постоље и кров.

Водоотпорни материјали се израђују на основу:

 • гума;
 • катран;
 • полимери;
 • минерали;
 • битумен.

У продаји су и све врсте сувих мешавина за пробојну изолацију.
За сваки део зграде (кров, зидови, темељ, итд.) И под различитим условима користи се друга врста хидроизолационог материјала.

Главне карактеристике

Критеријуми за избор хидроизолационог материјала:

КарактеристичнаОбјашњење
1Еластичност материјалаВажна карактеристика приликом покривања углова, спојева и носача. Материјал мора бити довољно флексибилан да равномерно покрива површину.
2Механичка чврстоћаОдговоран за заштиту материјала од оптерећења током изградње и рада.
3ХигроскопностНакон контакта са водом, материјал не мења своја својства и структуру.
4Отпоран на УВ и друге временске условеПосебне супстанце укључене у састав спречавају штетне ефекте околине.
5Усклађеност са температурним опсегом примене за климатску зонуРаспон температуре треба добро прилагодити климатској зони.
6Пропусност пареЗахваљујући модерним хидроизолационим материјалима, могуће је уклонити кондензат без пропуштања влаге споља. Таква заштита је посебно важна за дрвене конструкције.

Да не бисте погрешили приликом избора, важно је узети у обзир сваки параметар.

Методе примене

Изолација против филтрације је свеобухватна заштита подземних и подводних конструкција, као и њихових елемената. Штити од 3 врсте излагања:

 1. Паковање.
 2. Висина притиска воде.
 3. Капиларни ефекат.

Изолација против филтрације користи се за заштиту од влаге подрума, окна, кесона, базена, брана, канала, запорница и других грађевина. Испод су најчешће методе хидроизолације.

Премаз

Једна од најчешћих метода изолације влаге.Ова техника се користи и за спољне радове (за заштиту куће и конструкција од капиларне влаге) и за унутрашње (на пример, када се хидроизолирају подруми). Нанети композиције на бази битуменских мастика или цементних малтера.

Производ се наноси у 2 или више дебелих слојева, док дебљина премаза треба да буде између 2 мм и 1 цм.

Предности изолације од битуменске влаге су висок степен заштите од влаге, добар показатељ еластичности, приступачна цена и једноставност примене. Међу минусима: крхкост (при нултој температури премаз постаје крхка, услед чега долази до његовог уништавања - такав премаз штити не више од 6 година), опасност од пожара у раду (висока температура загревања битумена).
С тим у вези, недавно мастике са додатком гуме и полимера стичу популарност, што побољшава својства материјала.

Мастике, заптивне масе и битумен су токсични, па се могу користити само на сувој основи.

Подмазивање изолације влагом помоћу цементних малтера такође има изврсна заштитна својства. Упечатљив представник је двокомпонентни полимерно модификовани цементни малтер сика топ 109. Након очвршћавања, премаз задржава своју еластичност и флексибилност. Такав састав се користи за заштиту од влаге темеља, камених и армиранобетонских конструкција, унутрашњу и спољну заштиту базена и других резервоара. Поред тога, користи се као прајмер за заштитне еластичне премазе.

Олеецхни

Ова врста посла укључује употребу материјала од ваљака или лимова који су лепљени у неколико слојева помоћу битуменских мастика или синтетичких смола.

Материјали се састоје од неколико компонената:

 • адхезивна основа, која поједностављује поступак причвршћивања материјала због његовог положаја на оквиру (овај слој није обавезан, али се често налази);
 • подлога од картона, полимерних материјала итд. је оквир за наношење заштитног слоја;
 • слој хидроизолације на врху доприноси заштити од влаге.

Најлакши начин за израду такве изолације је на водоравним површинама. Овај начин изолације је погодан за заштиту бетона и других врста површина.

Завесу треба поставити са преклапањем од 10 цм како би се избегло преклапање зглобова суседних елемената и накнадно цурење.

Бојење

Хидроизолација типа боје формира мембрану која не дозвољава порозним грађевинским материјалима да упијају влагу. Најчешће су то емулзије на бази полимера, полимер-цемента, епоксидних смола или битуменских мастика. Саставу се често додају компоненте које побољшавају њихова својства. Хидроизолација фарбањем се врши четком, ваљком или пиштољем за прскање. Ова метода се користи за унутрашњу и спољашњу декорацију.

Битуменске мастике се наносе у 2-3 слоја, од којих сваки треба да буде најмање 2 мм. За синтетичка једињења довољна су 1-2 слоја дебљине 1 мм.

По саставу, хидроизолационе боје можемо поделити на:

 • битуменске (емулзије са додатком битумена и помоћних средстава);
 • полимер (састоји се од синтетичких смола, мешавина гуме и смоле, компонената боје и лакова);
 • битумен-полимер (на бази битумена и различитих синтетичких полимера);
 • полимер-цемент (на бази полимер-цементних композиција, воденог стакла, портланд цемента и других сличних материјала);
 • катран-епокси (тиксотропне двокомпонентне катран-епоксидне смоле).

Метода бојења користи се и за спољну заштиту грађевинских конструкција (покривање пукотина на зидовима, темељима) и за унутрашњу декорацију. Влага се акумулира испод плочица и на местима где пролазе цеви, услед чега се појављује буђ, а грађевински материјали се постепено уништавају.

Хидроизолација зидова и пода у купаоницама у случају поплаве спречава цурење воде на доње спратове.

Хидроизолациони малтер

Ова врста заштите од влаге је дизајнирана за припрему површина са високим нивоом влажности за завршну обраду.Ту спадају првенствено подруми, темељи, подруми и спољни зидови кућа.
Према свом саставу, малтери отпорни на влагу подељени су у 2 врсте:

 1. Асфалт.
 2. Цемент-песак.

Ови последњи су релативно јефтини. Можете их чак и сами направити, а сам поступак премазивања сличан је обичном малтерисању.

Цементно малтерисање се наноси у неколико слојева (од 5 до 40 мм.)

Асфалтни малтери се чешће користе у индустрији. Нису толико буџетски, а за рад са њима потребна је посебна опрема. Асфалтни малтер се користи у хладним и врућим (загревање до 180 степени Целзијуса) методама.

Асфалтни малтери морају се полагати у 2-3 слоја, сваки слој од 2 до 4 мм.

Пенетратинг

Ова метода се сматра најпопуларнијом и најефикаснијом. Функционалност се састоји у продирању композиције за заштиту од влаге у структуру материјала до дубине од 20 цм, тако да хидроизолациони слој истискује влагу, испуњавајући све могуће поре и микропукотине.

Предности методе продора влаге:

 • давање додатне чврстоће бетонским конструкцијама;
 • истовремено санирање свих постојећих пукотина;
 • нема потребе за прајмером и заштитним слојем;
 • повећана отпорност на ниске температуре;
 • формирање запечаћеног и бешавног премаза.

Користе продорну хидроизолацију за заштиту од влаге темеља различитих спратова, подрума против подземних вода, базена и других резервоара за воду, купатила, купатила и подземних грађевина.

Најбоље продируће смеше:

 • Пенетрол.
 • Осмосил.
 • Хидротек.
 • Хидрохитис.
 • Акветон.
 • Цристаллизол.
 • Спраиед

Хидроизолација ове врсте се изводи помоћу пиштоља за прскање. Као прскани производи користе се акрилне, битуменске и полиуретанске смеше. Таква заштита се одупире не само влаги, већ и ефектима агресивнијих супстанци.

После наношења, смеша отпорна на влагу се стврдњава, формирајући трајни заштитни слој са израженим својствима против клизања. Таква хидроизолација је издржљива - заштита траје до 50 година.

Ова метода се користи за заштиту подрума, базена, темеља и кровних радова.

Ињецтабле

Користи се у грађевинарству када је потребно увести изолацијску смешу у пукотине, шавове и поре, као и током поправки. По правилу, метода убризгавања користи се заједно са другим врстама хидроизолације за даље јачање тешко доступних места.

Смоле се користе као композиције за заштиту од влаге на основу:

 • полиуретани;
 • силикати;
 • акрилати.

Такође се користе цемент и посебне емулзије.

Засипни

Намењен је заштити структурних делова зграде од продора воде помоћу течних мешавина. При интеракцији са водом формира се густи заштитни слој отпоран на влагу.

Ова врста изолације користи се за попуњавање свих шупљина у темељу, подовима и зидовима. Предности су високе карактеристике топлотне изолације и издржљивост.

Мане укључују:

 • високи трошкови;
 • таложење током времена;
 • сложеност уградње.

Састав течних мешавина садржи бентонит, минералну вуну, пепео и перлитни песак.

Оцена најбољих хидроизолационих производа за 2020. годину

Испод је оцена квалитетних материјала најбољих произвођача која је састављена на основу мишљења купаца. Ради удобности, главне производе за заштиту од влаге поделили смо по намени.

За базене

БауЛаб Про К1

То је једнокомпонентни гумени материјал отпоран на влагу на бази дисперзије који не садржи раствараче. Погодан је за спољну и унутрашњу употребу. Смеша формира бешавни слој хидроизолационе мембране отпорне на влагу. Не придржава се полиетилена и силиконских материјала. Време сушења на 20 ° Ц је око 24 сата.

Процењена цена: 750 рубаља / 1 кг.

Хидроизолација за базене БауЛаб Про К1 1 кг Профессионал, Једнокомпонентна

Предности:

 • спремност за употребу;
 • отпорност на хлорисану воду и алкалије;
 • могућност хидроизолације у систему подног грејања до 80 ° Ц;
 • висока еластичност;
 • отпорност на екстремне температуре.

Мане:

 • није откривен.

Пенетрон продирућа хидроизолација

Ова сува мешавина долази у пластичној канти са удобном дршком. Користи се за површине са порама и пукотинама ширине отвора не више од 0,4 мм, а такође има својство "очвршћавања". Састав се користи за изолацију влаге бетонских и армиранобетонских конструкција. Штити премаз од утицаја агресивних медија: ултраљубичасто зрачење, киселине, лужине, нафтни производи, канализација, подземна вода итд.

Референца цене: 3500 рубаља / 10 кг.

Пенетрон продирућа хидроизолација бетонске конструкције суве мешавине

Предности:

 • једноставност и једноставност употребе;
 • паропропусност;
 • апликација за системе са водом за пиће;
 • као део антибактеријских адитива;
 • не подлеже механичком хабању.

Мане:

 • велика потрошња по јединици површине.

За купатила

Хидрофлек, Литокол

То је хидроизолација премаза на бази воде спремна за употребу. Користи се за заштиту од влаге у тушевима и купатилима, хамамима и другим сличним просторијама. Производ се наноси четком, шпатулом или ваљком. Мастик се наноси у 2 слоја. Просечна потрошња: 1,3 кг / м2 Суши се за 2 сата.

Просечна цена: 3100 рубаља / 10 кг.

Литокол ХИДРОФЛЕКС 10 кг хидроизолационе смеше

Предности:

 • спремност за употребу;
 • недостатак непријатног мириса;
 • нетоксичан;
 • брзо се суши.

Мане:

 • није откривен.

Хидроизолациони премаз Респецт

Овај састав се користи за давање база својствима отпорним на влагу. Полиакрилни мастик се наноси у 2 слоја, просечна потрошња: 0,25-0,35 кг / м2. Рад на директној сунчевој светлости, атмосферским падавинама или јаком ветру је неприхватљив. Мастик се потпуно осуши 24 сата након наношења на температури од 25 ° Ц.

Процењена цена: 850 рубаља / 5 кг.

Хидроизолациони премаз Поштовање за купатила

Предности:

 • смањење вероватноће настанка плесни;
 • једноставност примене;
 • недостатак јаког мириса;
 • добро пријањање на лепкове за плочице;
 • погодно паковање, облик пуштања и паковање.

Мане:

 • према рецензијама купаца, суши се дуже него што је произвођач навео у опису.

За кровиште

Марисеал 250 полиуретанска заптивна маса

То је једноделна мембрана доброг квалитета и трајности. Отпоран је на механичке, термичке, хемијске, ултраљубичасте и атмосферске утицаје. Мастик пружа додатну топлотну изолацију због велике брзине одбијања сунчеве светлости. Састав спречава продирање корена - погодан за зелене кровове. У случају оштећења, мембрана је подложна брзом локалном поправљању.

Просечна цена: 4000 рубаља / 6 кг.

Полиуретанска водонепропусна мембрана Марис Полимерс Марисеал 250 (6 кг)

Предности:

 • висока паропропусност;
 • широк опсег радних температура (од -40 ° Ц до + 90 ° Ц);
 • отпорност на синтетичке агенсе;
 • способност извођења радова на негативним температурама (до -10 ° Ц);
 • мала потрошња.

Мане:

 • није откривен.

РОЦКВООЛ хидроизолација крова (70 м2)

Ово је хидроизолациони филм познате компаније РОЦКВООЛ, који је дизајниран да заштити изолацију и конструкције од продирања влаге, стварања кондензације испод крова и ветра. Погодно за све врсте кровишта.

Процењена цена: 2500 рубаља / 70 кв.м.

РОЦКВООЛ хидроизолација крова (70 м2)

Предности:

 • двослојна структура;
 • свестраност (парна баријера - изнутра, хидро баријера - споља);
 • једноставност и брзина рада (причвршћивање помоћу грађевинског кламерице, обична двострана трака);
 • јасне ознаке дуж целе дужине ролне - погодно је измерити жељену дужину;
 • температурни опсег примене је од -40 ° С до + 80 ° С.

Мане:

 • мала пропусност паре;
 • тешко наћи у продаји.

За подруме

Хидроизолација која продире у Акуастоп Про

Састав се користи за изолацију влаге подрума, подрума, тераса и просторија са високом влажношћу.Раствор је одржив у контејнеру 60 минута, смеша се разблажи у омјеру 0,18-0,20 кг / л. Препоручује се наношење на температурама од + 5 ° Ц до + 30 ° Ц, а рад је могућ у температурном опсегу од -50 ° Ц до + 70 ° Ц.

Просечна цена: 1500 рубаља / 10 кг.

Хидроизолација за пробијање бетонске конструкције Акуастоп Про

Предности:

 • широк опсег;
 • широк опсег радних температура;
 • еколошка прихватљивост;
 • заштита од утицаја агресивног окружења;
 • са функцијом самоизлечења.

Мане:

 • важно је тачно следити упутства када мешате смешу са водом.

Течна хидроизолација АКТЕРМ ХидроСтоп

Овај течни производ за заштиту од влаге долази у пластичној канти од 20 литара. Мастик је полимерна течна гума на бази воде спремна за употребу. Разликује се високом еластичношћу, која остаје и на ниским температурама. Препоручује се наношење ваљком, ваздушним распршивачем или четком.

Процењена цена: 3800 рубаља / 10 кг.

Течна хидроизолација АКТЕРМ ХидроСтоп

Предности:

 • могућност нијансирања у основне боје;
 • висока адхезија на различитим површинама;
 • једноставност примене, која не захтева посебне вештине;
 • висококвалитетни материјали;
 • не пуца на ниским температурама.

Мане:

 • није откривен.

За темељ

Ваљана изолација ТецхноНикол

То је самољепљиви материјал без основа, укупне површине 10 м2. (дужина 10 м, ширина 1 м) и дебљина 1,5 мм. Тежина ролне је 15 кг. Користи се за заштиту влаге темеља до 3 м. Нема основа. Смеша битумен-полимер је висококвалитетна, због чега се изражавају добри показатељи флексибилности и релативног издужења материјала.

Просечна цена: 1600 рубаља / 10 кв.м.

Роло изолација темеља ТецхноНикол

Предности:

 • брза и погодна инсталација;
 • трајност;
 • детаљна упутства;
 • поуздана заштита од влаге;
 • сигурност на раду.

Мане:

 • није откривен.

ЕЦОРООМ полиуретанска хидроизолација

Овај материјал је заснован на чистој хидрофобној полиуретанској еластомерној смоли. Као адитив, за формирање баријере за влагу коришћен је посебан комплекс пунила. Постоје 2 врсте паковања: 10 и 20 кг. Потпуна полимеризација мастика постиже се 7 дана након наношења. Распон радне температуре варира од -40 ° Ц до + 80 ° Ц.

Процењена цена: 6600 рубаља / 20 кг.

ЕЦОРООМ полиуретанска хидроизолација за темељ

Предности:

 • очување еластичности до -40 ° Ц;
 • висока отпорност на хемијска једињења;
 • еколошка безбедност (након завршетка полимеризације);
 • погодност рада - готова композиција;
 • добра хидрофобност премаза.

Мане:

 • није откривен.

Закључак

Да бисте изабрали који хидроизолациони материјал је боље купити, потребно је да одлучите на коју површину планирате да примените, као и у којим условима и начину. Такође је потребно израчунати колика је потребна количина материјалних трошкова. Пре куповине, треба се консултовати са специјалистом и саслушати његове препоруке. Такође је корисно читати критике и наручити робу у интернет продавници.

Ако сте користили материјале отпорне на влагу од оних датих у нашем чланку или имате искуства са другим формулацијама и можете саветовати које су компаније боље и где је исплативије купити, у коментарима чекамо ваш савет.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *