Најбољи производи за сузбијање корова за 2020. годину

0

Сваки летњи становник настоји да из својих сто делова добије велику жетву. Корови су једна од главних препрека постизању жељеног резултата. Воћама и повртарима одузимају хранљиве састојке и животворну влагу, сунчеве зраке и простор за развој кореновог система. Борба против штетних биљака захтева пуно времена и труда, толико потребних за обављање других, не мање важних послова у башти и повртњаку. Баштовану у помоћ долазе хербициди. Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ представља преглед „Најбољих производа за сузбијање корова за 2020. годину“, састављен према мишљењу купаца и стручњака.

Шта су хербициди

Прво, схватимо шта је то.

Занимљиво! Појам чине две латинске речи „херба“ - трава и „цаедо“ - убијам. Ове хемикалије уништавају штетне биљке које су озбиљна конкуренција пољопривредним културама.

Механизам деловања на коров је за њих различит, али се додељени задаци уз њихову помоћ решавају у врло кратком временском периоду и са максималним ефектом.

Све познате супстанце за уништавање нежељене вегетације подељене су у групе, у зависности од одређених својстава. Размотримо главне.

Хемијски састав

Састави се према хемијским својствима деле на:

 • органске, не штете људима и животињама, пољопривредне културе;
 • неоргански, токсични у различитом степену, чија употреба захтева употребу личне заштитне опреме и одсуство деце и животиња у радном подручју.

Прве су пожељније, с обзиром на чињеницу да њихова употреба не ограничава баштована у плодореду, не штети усевима, па чак ни њихово нагомилавање у тлу не прети невољама. Потоњи, заједно са штетним биљкама, могу да униште део усева. Акумулирајући се у земљишту, отровне супстанце падају на сто заједно са поврћем и воћем.

Начин излагања

 1. Супстанце континуираног деловања. Уништите све зеленило које су погодили. За ову особину називају се универзалним. Ретко се користе за обраду пољопривредног земљишта. Чешће се користе за уништавање вегетације дуж путева, на градилиштима итд.
 2. Селективна или селективна изложеност. Они ефикасно уништавају одређене биљке. Широко се користе у пољопривреди. Може имати широк спектар ефеката или ефикасно заштитити одређене усеве. На пример, Бетанал Екперт ПФ се врло ефикасно користи за заштиту репе, шећера и сточне хране. Лапис лазули се користи за заштиту засада кромпира.
 3. Контактне формулације називају се једињењима која када ударе о површину траве изазову њено сагоревање и смрт.
 4. Системско деловање.Супстанце продиру у структуру траве, акумулирају се у тачкама раста, кореновом систему, заустављају фотосинтезу или дехидрирају „објекат“. Као резултат, биљка потпуно умире и више неће клијати.

Разлика у начину излагања је често произвољна.

Занимљиво! Исти хербициди могу, под одређеним условима и у различитим концентрацијама, деловати селективно или континуирано. Одређене хемикалије у ниским концентрацијама делују као покретачи раста.

Начин примене

 1. Корен. У земљу се уносе у гранулама или разблажују у води, доводећи до корења наводњавањем кап по кап.
 2. Лиснато. Разређују се водом, након чега следи прскање штетних биљака.
 3. Тло. У облику праха расути су по земљи или се земља просипа воденим раствором.

Услови пријаве

 1. Пре ницања. Примењују се пре него што биљке никну.
 2. Постемергенце. Пре наношења сачекајте да трава никне, достигне висину од 15 - 20 цм, прерасте са 4 - 5 листова. Тада се сви изданци обраде и угину у року од две до три недеље. Тада се спроводи сетвена кампања.

Критеријуми за одабир хербицида

Зависи од услова употребе и задатака које решава фармер. Које супстанце одабрати у којим случајевима одабрати, размотрићемо овде.

Селективно

Искусни љетни становници често бирају ову опцију. Популарни састав "Лонтрел" помоћи ће очистити садњу јагода од корова и траве. У тлу се брзо разграђује и не штети главном усеву.

За „сређивање ствари“ на травњаку препоручује се његов аналог „Прополол“. Његова специјализација је двосупни коров (више од стотину врста). У року од месец дана након третмана, овај састав им неће оставити траг.

Средства непрекидног деловања

Овде је радна супстанца глифосат (назначен на паковању). Успешно се користи против већине корова. Као пример, наведимо популарне производе: „Хуррицане“ и „Торнадо“. Максималан ефекат од њихове употребе примећује се у подручјима „густо” насељеним штетном травом која је добила довољну зелену масу, док је пожељно гајити гајене биљке од њиховог утицаја.

Најбоље је примењивати супстанце за клање на површинама које још нису посејане или након што је узета жетва.

Главна ствар на коју треба обратити пажњу приликом избора "хемије" за летњу викендицу је његова токсичност. Ово својство мора бити написано на амбалажи. Оставите такав отров фармерима. Нема потребе да задавите мали комад земље тако моћним средствима. Биће довољне селективне композиције.

Важно! Непромишљена и неумерена употреба хербицида уместо користи може да уништи флору и фауну летње викендице и нанесе непоправљиву штету људском здрављу.

Пре употребе моћних хемикалија у борби против нежељене вегетације, треба се консултовати са специјалистима, саслушати савете и препоруке искусних фармера, пажљиво проучити опис и детаљна упутства за његову употребу.

Врхунски произвођачи

Сингента АГ

Швајцарска компанија. Година оснивања 2000. Представништва у 90 држава. Производња хербицида, инсектицида, фунгицида, регулатора раста, пре-биљних третмана семена итд.

Баиер Цроп Сциенце

Најстарија немачка компанија. Основан 1863. у Бремену. Бавила се производњом синтетичке боје. Данас је највећи произвођач средстава за заштиту биља. Хербициди Агриток, Маис Тер Повер су заслужили популарност.

БАСФ

Транснационални концерн који се бави развојем и производњом различитих хемијских производа. Основана 1865. године, локације - Баден, Немачка. БАСФ-ови пословни сегменти укључују хемикалије, пластику, нафту, гас, катализаторе, грађевинске хемикалије, премазе. Пољопривредни сектор је само мали део интереса компаније. Његова одељења производе читав низ заштитних пољопривредних хемикалија, укључујући инсектициде, фунгициде, пестициде и хербициде, средства за обраду семена и још много тога.

ДуПонт

Америчка компанија, основана 1802.Тих дана производила је барут. Данас једна од највећих компанија у светској производњи хемикалија за разне намене. Њена подручја стручности укључују прераду хране, грађевинарство, нафту и гас, производњу електричне енергије, пољопривреду и решења за заштиту усева. Има своје рукавце у Русији.

Нуфарм Лтд

Међународна компанија за производњу средстава за заштиту биља. Главна активност су фунгициди, пестициди, инсектициди и хербициди, регулатори раста и третирање семена. Година регистрације је 1916. Почетна активност је производња ђубрива за фарме на Новом Зеланду.

Б. Сумитомо Цхемицал Цо., Лтд

Јапански произвођач читавог низа средстава за заштиту биља, укључујући хербициде

Нутрицхем Цомпани Лимитед

Кинески дизајнер и произвођач оригиналних фунгицида, пестицида, инсектицида и хербицида.

Компанија "Август"

Руски произвођач средстава за заштиту биља, највећи у земљи. На тржишту од 1990. Одељења компаније присутна су у 20 земаља света, укљ. у Централној и Јужној Америци, Африци и на Блиском Истоку.

Вртлар зелене апотеке

Руска компанија основана 1996. Главни производи су јефтини производи за заштиту биља за личне помоћне парцеле, сопственог дизајна, паковање сличних композиција светских произвођача (Сингента, Дупонт, Кеминова.).

Која компанија је боља за купњу алата, купац одлучује на основу својих потреба, величине локације, савладаних пољопривредних техника. Вреди пажљиво прочитати опис, разумети трошак и разјаснити колико то кошта, а затим донети информисану одлуку. Морате схватити да не постоји таква хемикалија која може трајно ослободити вашу башту од нежељене вегетације. Нега биљака укључује поновљене третмане сваке сезоне.

Где могу да купим

То ћете најлакше учинити у специјализованим малопродајним објектима, на пример у ланцу продавница Планет Гарденер. Поред тога, производне компаније имају сопствене платформе за трговање, чије се адресе могу утврдити посетом њиховим званичним веб локацијама. Коначно, производ можете наручити путем Интернета од поуздане Интернет продавнице. Њихове адресе можете проверити на веб локацији Иандек Маркет.

Уради сам хербициди

Неки летњи становници покушавају да избегну употребу хемикалија на својим парцелама. Све исти отров! Али у земљи постоје парцеле које су обрасле чврстом травом, а власник је одлучио да их користи за садњу усева. Како се носити са овим без хемије? Копање и избацивање из земље није ефикасно и траје дуго. Али народне лекове можете направити сами, код куће од отпадних материјала. Ево неколико рецепата који описују како направити свој напитак:

 1. Препарат сирћета, лимунске киселине и алкохола. Требаће вам пола литра хладне воде, где треба растворити пола литра сирћета, кесицу лимунске киселине и не више од 30 г алкохола. Да бисте повећали ефикасност, додајте раствор у детерџент (две кашике).
 2. Веома популаран домаћи лек са сирћетом и сољу. Да бисте то урадили, растворите кашику соли и детерџента (неколико капи) у литру сирћета.
 3. Со. Помаже у уклањању вегетације са баштенских стаза. Да би се то урадило, један и по кг соли раствара се у канти воде. На подручју третираном таквим концентратом ништа друго неће расти.

Оцена квалитета хербицида

Нудимо ТОП 10 формулација за заштиту биља од корова. Ради лакше перцепције, подељен је на два дела.

Најбоље припреме за мале површине

Миура, КЕ

Пето место.

Свестрано једињење које се може носити са уништавањем већине корова. Делујући селективно, неће наштетити гајеним биљкама. Висока концентрација активне супстанце омогућава јој да продре у структуру биљака када испарава из тла или када се нанесе на лишће, започињући процес уништавања након два сата. Најефикасније штити репу, лан, соју, лук, купус, шаргарепу и кромпир. Облик ослобађања - концентрована емулзија у бочици запремине 12 мл.Пре употребе разблажити водом у омјеру 4 до 8 мг / 5 литара. Готова композиција је довољна за обраду 100 квадратних цм. усева. Просечни трошак пакета биће 70 рубаља. Није лоша композиција за било коју башту или повртњак.

од корова Миура, КЕ

Предности:

 • брзо продире у структуру биљака;
 • потпуна смрт лека осигурава вас у року од 3 недеље;
 • мала потрошња;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • због токсичности лека, лечење треба изводити у заштитном оделу, рукавицама и респиратору.

Снајпер 50 мл

Четврто место.

Средства руске компаније "Греен Пхармаци Гарденер". Селективно уништава штетни коров. Облик ослобађања - водени раствор у бочици од 50 мл. Ово је довољно за руковање са 100 м2. Користи се за ослобађање од парцеле пшеничне траве, маслачка, чичка итд. Резултат је визуелно видљив за две до три недеље од тренутка лечења. Нежељене биљке третирају се сунђером или четком навлаженом у композицији. Просечни трошак биће 55,9 рубаља. Сасвим буџетска опција за башту.

од корова Снајпер 50 м

Предности:

 • широк спектар ефеката;
 • нетоксичан;
 • не акумулира се у земљишту и корову.

Мане:

 • незгодно за употребу;
 • контакт са заштићеном усевом или травњаком довешће до одумирања биљака.

Торнадо Ектра, 90 мл

Треће место.

Универзални препарат који уништава било који, чак и најнеугубивији коров, доводећи га до потпуне смрти лишћа, стабљика и корена. Ослобађа обрађено подручје од непотребног грмља. Активни састојак је глифосат. Облик отпуштања - водени раствор. Паковање - бочица 90мл. Када се користи, разређује се у пропорцији 30-50 мл на 3 литре воде. Ово је довољно за обраду парцеле од 100 м2. Просечни трошак пакета биће 295 рубаља. Произвођач - АО фирма Аугуст, РФ.

против корова Торнадо Ектра, 90 мл

Предности:

 • одличан алат за бављење непотребним растињем на травњацима;
 • уништава све врсте корова на баштенским стазама, дуж ограда и ограда, на гробљу, једном речју, на површинама које нису намењене сетви;
 • прихватљива цена;
 • мала потрошња.

Мане:

 • препарат је токсичан, обрада се врши у заштитним оделима, уз обавезно уклањање животиња и деце из зоне.

Лапис Лазули, СП 20 г.

Друго место.

Још један производ компаније из августа. Универзални приправак за акцију пре ницања и пост емергенце. Пружа заштиту засада кромпира од нежељене вегетације два месеца без негативног утицаја на сам усев. Када се правилно користи, потпуно убија коров у тренутку клијања. Приликом обраде садње након ницања траве убија је за 10 - 20 дана. Пре употребе разређује се у пропорцији од 10 г / 3 л воде. Добијено решење је довољно за обраду 100 м2. подручје. Облик ослобађања је прах у паковањима од 20 г. Просечни трошак паковања износиће 178 рубаља.

против корова Лазурит, СП 20 г.

Предности:

 • подједнако активни у примени пре ницања и са појавом;
 • мала потрошња;
 • прихватљива цена;
 • нетоксичан.

Мане:

 • није идентификовано.

Цхистогриад 500 мл

Прво место.

Новост међу производима дизајнираним за борбу против нежељене вегетације на малим површинама. Континуирани хербицид и средство за сушење (узрокује дехидратацију биљака) у једној бочици. Примењује се две недеље пре садње воћних и повртарских култура и травњака на растућим коровима. Успешно се бори против пшеничне траве, чичка, бодевине итд. Вишегодишње и зимоваће траве могу да обрађују Цхистогриад након бербе. Бобице и грожђе треба пажљиво заштитити од контакта са препаратом пре обраде.

Лек се разблажи у пластичној посуди док не делује. Прво се сав садржај разблажи у једном литру воде, а затим се добијени састав дода на 3 литре. Примљена средства су довољна за обраду 100м2. подручје. Просечни трошак боце од 500 мм биће 590 рубаља. Одлична опција за давање.

од корова Цхистогриад 500мл

Предности:

 • гарантовано уништавање већине корова, укључујући и злонамерне;
 • резултат се постиже у року од три недеље;
 • мала потрошња;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • није идентификовано.

Најбољи хербициди за велике површине

Бетанал Екперт ПФ

Пето место.

Немачка компанија Баиер нуди селективно дејство, примену постемергенције која уништава једногодишње двокале и неке житне корове, попут пилећег проса, чекиња и пољске метле. Заштићени усеви су шећерна, стона и сточна репа. Облик издања - емулзија. Долазећи у контакт са биљком, лек зауставља процес фотосинтезе.

Усјеви се гаје у јутарњим или вечерњим сатима, трошећи 200 - 300 л / ха. Резултат излагања се визуелно посматра након 3 дана. Садње се прскају један до три пута у сезони. 100% одумирање корова на виновој лози наступа након две недеље. Продаје се по цени од 14.640 рубаља за канистер од пет литара.

против корова Бетанал Екперт ОФ

Предности:

 • широк спектар ефеката;
 • потпуно уништавање корова;
 • дуг период заштитног деловања.

Мане:

 • висока цена;
 • велика потрошња.

Основа

Четврто место.

Лек припада постемергенцији. Ефикасно се бори против свих житарица и добро се рукује двосупницама: пшеничном травом, чичком, чичком. Заштићени усев је кукуруз за силажу и жито. Максимална концентрација активних састојака у препарату:

 • римсулфурон 500 г / кг;
 • тифенсулфурон - метил 250 г / кг.

Оба је развио ДуПонт.

Као резултат обраде, изданци корова престају да расту за само неколико сати. Визуелно, резултати се посматрају за 5-7 дана, потпуно уништавање штетних биљака се дешава за две недеље. Лек се прилично брзо раствара у земљишту и не захтева промене у уобичајеном плодореду. Потрошња - 25г / ха.

Важно! "Басис" се користи само у смеши са лепком "Тренд 90". То је сурфактант (сурфактант). Неопходно је за довољно влажење садница корова, у концентрацији од 100 г на 100 г радне материје.

Просечни трошак лека "Основа" је 80 рубаља / литар (кг). Лепак тргује у просеку 500 рубаља по литру.

од корова Основа

Предности:

 • лек проширеног спектра;
 • економичан;
 • не ограничава плодоред;
 • не губи ефикасност у условима суше.

Мане:

 • на дан употребе дроге и наредног дана, температура ваздуха не би требало да прелази + 25 ° Ц;
 • трошкови лепка Тренд 90 премашују трошкове хербицида.

Базоран 20 л

Треће место.

Лек је у облику воденог раствора. Активни састојак у његовом саставу је бензатхоне, хербицид произвођача БАСФ Цхемицалс. Широко се користи за усеве житарица, соје, кукуруза, проса и лана. Успешно сузбија раст незаборавних, дивљих ротквица, баштенских пречника, пастирских торбица, кукуруза, камилице, квиноје. Са различитим степеном успеха побеђује коприву, пољску везу и пољску љубичицу.

Усјеви се прскају након ницања корова, на температури ваздуха од +10 до + 25 ° Ц. Истовремено се брину да у следећа 4 сата након обраде поља не падне падавина. Мокрење лишћа и стабљика нежељених садница треба да буде обилно. Под свим условима, корови умиру за две недеље. Продаје се у пластичној посуди од 20 литара. Потрошња до 300 л / ха. Просечна цена по литру биће 967,68 рубаља.

против корова Базоран 20 л

Предности:

 • даје одличне резултате као селективни хербицид у заштити соје и грашка;
 • има високу селективност према заштићеним усевима;
 • разликује се у ниској токсичности за топлокрвне животиње;
 • безопасан за пчеле.

Мане:

 • висока цена.

Пантер

Друго место.

Најбоље критике купаца добија хербицид системске акције посттемергенције „Пантхер“. Произвођач - америчка корпорација Цхемтура. Лек активно уништава једногодишње и вишегодишње житне и дводомне корове. Штити плантаже поврћа, сточне хране и индустријских култура. Доступно у облику концентрата емулзије.Користи се за заштиту шећерне репе, кромпира, соје и лука, лана уља, шаргарепе, парадајза и купуса, озиме и пролећне репице. Након контакта са хербицидом, синтеза липида престаје, а штетна трава умире у пупољку. Потрошња - од 0,7 до 1,5 литара по хектару усева. Просечни трошак канистера од пет литара са леком је 7450 рубаља.

коровска пантера

Предности:

 • немилосрдно коренима уништава коров који је тешко искоренити;
 • један сат је довољан да продре у штетну траву;
 • довољно за разлагање 6 сати, што говори о еколошкој прихватљивости "Пантера";
 • апликација даје брзи резултат, визуелно препознатљив након три дана.

Мане:

 • није идентификовано.

Ураган Форте

Прво место.

Швајцарски агент за сузбијање високо активних корова. Произвођач - компанија Сингента. Лек је континуираног деловања. Успешно се користи против свих врста корова, све непотребне вегетације. Подручја која су додељена за угар, воћњак и виноград, уређење индустријских локација, летњих викендица и шумских засада подлежу обради. Активни састојак је глифосат, који има одличну способност продирања. Чак продире кроз кору. Супстанца се акумулира у биљним ткивима, успорава, а затим у потпуности зауставља све животне процесе.

Потрошени хербицид се не акумулира у земљишту и ускоро се распада. Због тога нема смисла примењивати га пре избијања траве. Површине третиране у текућој сезони се не сеју. У следећој сезони на тим подручјима неће никнути корови. Просечни трошак канистера од двадесет литара износиће 18888 рубаља.

коров ураган Форте

Предности:

 • носи се са свим врстама корова;
 • не акумулира се у земљи;
 • нешкодљив за инсекте.

Мане:

 • токсичан, током рада су потребне мере предострожности.

Било који хербицид је пре свега отров и његова употреба штети земљишту, смањује плодност, мења киселост и нарушава равнотежу елемената у траговима. Поред тога, неправилна употреба пестицида може довести до њиховог накупљања на воћним и повртарским усевима и са њима доћи на сто.

Истовремено, компетентна употреба тако моћних средстава у борби против штетних трава не само да неће наштетити пољопривредним културама, већ ће озбиљно повећати њихову продуктивност, тј. повећаће повраћај уложеног рада. Уредници веб странице прво не тврде да су истинити. Наш преглед је намењен упознавању почетника баштована са најпопуларнијим хербицидима, говори шта су они, колико кошта одређени лек, како одабрати погодно средство за сузбијање корова и не правити грешке при избору.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *