Најбољи резачи стакла за 2020. годину

0

Када се стакло пресече у производњи, испоставило се да је глатко и лепо, већина људи жели да постигне исти резултат код куће. Међутим, након што сте купили прави алат и почели да га користите, испоставља се да се стаклена јединица ломи на погрешном месту. Постоје само два разлога за то - неквалитетни уређај или нетачан начин сечења. Ако је особа уверена у исправност операције, поента је у лошем производу за сечење. Због тога, пре куповине поузданог производа, требало би да проучите техничке карактеристике и могућности, као и да познајете добре произвођаче опреме.

Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас рејтинг најбољих резача стакла за 2020. годину.

Намена алата

Стакло је крхки материјал, што отежава рад с њим и не предузимају се сви за њега. Штавише, ако особа треба производу да одређени облик, а не само да га подели на пола. Да би олакшали процес сечења, многи произвођачи предлажу употребу специјалних алата. Заиста, захваљујући њима, процес се побољшава и човек не мора да троши пуно времена на то. Поред тога, почетници могу користити резач стакла, у овом уређају нема ништа компликовано.

Током рада потребно је само означити одређене области и уз мало труда непотребан део одломити. У теорији је све лако, али у пракси се човек суочава са чињеницом да део стакла може остати или ће материјал потпуно пукнути. Да се ​​ово не би догодило, важно је користити квалитетне моделе.

Разноликости стаклених резача

У продавницама се продаје преко 400 различитих модела, али већина се може поделити у неколико категорија. Свака група има низ карактеристичних карактеристика са којима бисте се требали упознати пре куповине како бисте стекли поуздану и трајну опцију. Такође треба запамтити да су неки модели погодни за одређене врсте стакла, док се други, напротив, сматрају универзалним.

Дијамант

Главна разлика овог уређаја је присуство дијамантске ивице. Деценијама се сматра да је овај производ висококвалитетан и на потражњи. Користе га не само професионалци, већ и већина аматера. Разлог за ово је висококвалитетни рез готово било ког материјала, док алат има приступачне трошкове.

У конструкцији резача стакла налази се мали дијамантски кристал, који је постављен на ободу радног дела. За његово причвршћивање користи се метода лемљења сребра, ово решење вам омогућава да добијете висококвалитетну везу која ће трајати дуго. Међутим, такав алат је у стању да се носи само са производима дебљине не више од 1 цм. Ако је материјал гушћи, сечење неће радити.

Ова опција ће бити изврсно решење за кућну употребу. Пошто производ има ниску цену и добра својства перформанси.

Иако производ има дијамантску ивицу, честом употребом може постати досадан. Зашто ће се квалитет обављеног посла погоршати. Стога неће успети да се њиме управља у великој производњи. Ако корисник зна како да наоштри такве алате, овај модел може да врати оштрину.За ово се користи диск од ливеног гвожђа или посебна шипка. Важно је само запамтити да оштрилица мора бити направљена са дијамантским премазом. Остале опције неће функционисати.

Оштрење се врши све док се танка трака не појави када се овај алат пребаци преко стакленог производа.

Ако се особа одлучи за куповину дијамантског резача стакла, важно је запамтити да постоје две врсте овог алата:

 • Секач у облику пирамиде. Предност овог уређаја је могућност фиксирања резних елемената под одређеним углом. Таква изведба се сматра професионалном, стога није погодна за кућну употребу. Поред тога, када радите са таквим моделом, потребно је имати посебне вештине, иначе равномерно резање неће радити.
 • Производ са закривљеним резним делом. Овај модел је погодан за кућну употребу. Сјекутићи су поравнати са осом. Ово решење омогућава брже и боље резање, а истовремено захтева минимално искуство од корисника.

Прва опција се такође може купити за кућну употребу, али само ако је потребно стално вршити разне операције са стаклом.

Модели ваљака

Популарна сорта која је у великој потражњи међу професионалцима и почетницима занатлија. Материјал се исече помоћу специјалног ваљка који се креће напред и назад. Елемент је направљен од трајних легура, на пример, често се користе волфрам и кобалт.

Професионални алат има 6 секача, важно је схватити да квалитет сечења зависи од количине ових елемената, али утиче и на коначни трошак производа. Због тога за кућну употребу можете купити моделе са малим бројем резних делова.

Стандардни ваљак за резање стакла може да сече материјал дебљине до 4 мм. Пречник резног елемента је 6,6 мм. Оштрење се врши само под углом од 100 степени, важно је то запамтити приликом куповине уређаја, јер квалитет реза зависи од овога.

Ако се уређај поквари, лакше је купити нови видео, поготово јер се продају по приступачној цени. Замена захтева минимум напора, само одврните део за причвршћивање, уклоните употребљени елемент и поставите нови. Затим поправите вијак за причвршћивање.

Нафтни производи

Ова варијанта се недавно појавила у продавницама. Принцип рада практично се не разликује од претходног, али постоје и неке посебности. На пример, смеша мазива се испоручује аутоматски и корисник је не мора стално наносити. За складиштење мазива користи се посебан резервоар који се налази унутар дршке. Фитиљ који се налази у резном делу одговоран је за храњење.

Захваљујући таквом уређају смањује се трење које се јавља током процеса сечења. Такође позитивно утиче на перформансе. Квалитет рада је побољшан захваљујући глатком кретању резача стакла по површини стакла.

Ова опција је намењена за сечење стакленог стакла, док дебљина овог материјала не би требало да прелази 2 мм. Секач стакла за уље има дуг радни век, јер ће за коначно отупљивање ивице бити потребно сечење до 5 км стакла. Чим дође до хабања, особа ће морати да замени целу главу, јер ће се погоршати не само елемент за резање, већ и бочна стијенка.

Већина модела уља могу бити опремљени са два ваљка механизма. Сврха конструкције и техничке могућности зависе од овога.

 1. Уградња резне ивице са углом оштрења од 135 степени. Ова опција је дизајнирана за рад са материјалима дебљине не више од 10 мм.
 2. Са углом оштрења од 150 степени, производ може да рукује материјалима до 20 мм.

Последње што треба знати о уљним структурама је да уређај може имати две врсте главе: покретну и фиксну. Прва опција се најбоље користи када особа треба да направи рез помоћу посебног шаблона.Поред тога, по жељи корисник може поправити радни део назад, чинећи га непомичним. Ова способност даје свестраност, што омогућава да се опрема користи за различите задатке.

Оцена најбољих дијамантских резача стакла

ЗУБР Екперт 3362

Поуздан модел погодан за кућну употребу. Главна карактеристика овог уређаја је способност сечења стакла дебљине 12 мм. Поред тога, произвођач је производ опремио прорезима за хватање радног материјала.

Дршка је израђена од висококвалитетне пластике која не клизи у руци, што је предност, јер повећава квалитет реза. Производ може да пресече до 6000 метара стакла без оштрења, што је добар резултат. Тип дијаманта који се користи је технички.

Просечни трошак је 290 рубаља.

стаклорез БИСОН Екперт 3362

Предности:

 • Једноставна примена;
 • Ефикасност;
 • Снага;
 • Трајност;
 • Погодност;
 • Цена.

Мане:

 • Није пронађен.

ФИТ 16932

Опција са дрвеном дршком и радним веком од 4500 метара. Захваљујући дијамантском премазу, секач стакла може да ради са материјалима дебљине до 5 мм, што је погодно решење за кућну употребу.

Радни део је направљен од висококвалитетних компонената, које карактеришу дуги радни век и поузданост. Дршка је направљена у стандардном облику и прекривена посебним заштитним материјалом, који спречава клизање и брзо пропадање.

Продато по цени: од 270 рубаља.

резач стакла ФИТ 16932

Предности:

 • Добар радни век;
 • Снага;
 • Брзо и тачно сечење;
 • Погодни жлебови.

Мане:

 • Није пронађен.

Ектрема бригадир 65012

Уређај пружа глатко и брзо резање. Дршка је израђена од масивног дрвета, које је пресвучено посебном супстанцом. Синтетички дијамант се користи као резни елемент који има добре карактеристике чврстоће.

Поред кућне употребе, овај производ је погодан за неке индустријске примене. Животни век производа је стандардан, што омогућава употребу алата дуго времена без сталног оштрења.

Просечни трошак је 350 рубаља.

секач стакла Ектрема Бригадиер 65012

Предности:

 • Атрактиван изглед;
 • Карактеристике чврстоће;
 • Ефикасност;
 • Ресурс рада;
 • Погодно за индустријску употребу.

Мане:

 • Није пронађен.

Стурм! 1077-АЛ-01

Јефтин модел дизајниран за домаћу употребу. Производ омогућава тачно сечење стаклених материјала. Спољни део је направљен од дрвета, док је угодног облика. У радном делу се налази држач који вам омогућава да без проблема одломите танак материјал. За сечење се користи синтетички дијамант који је фиксиран сребрним лемом.

Продато по цени од 120 рубаља.

секач стакла Стурм! 1077-АЛ-01

Предности:

 • Ниска цена;
 • Дуг век трајања уз ретку употребу;
 • Погодност;
 • Оптимална дужина;
 • Снага;
 • Добар држач;
 • Уредан рез.

Мане:

 • Није пронађен.

Спарта 872405

Буџетски модел који ће помоћи у резању стакла дебљине до 7 мм. Дршка је израђена од квалитетног дрвета и прекривена заштитним лаком, што повећава животни век. За већу удобност рада глава је опремљена посебним обликом.

Постоје 4 жлеба различитих дебљина. Главна сврха овог елемента је висококвалитетно хватање материјала током његовог ломљења. Опрема уређаја је стандардна: постоји сертификат и прикладна кутија у коју можете да сместите резач стакла.

Продаје се по цени: од 160 рубаља.

резач стакла Спарта 872405

Предности:

 • Ниска цена;
 • Удобан рад захваљујући доброј ручки;
 • Оптималне димензије;
 • Дебљина - 7 мм;
 • Мала тежина;
 • Леп изглед.

Мане:

 • Није пронађен.

Оцена популарних модела ваљака

СТАНЛЕИ 0-14-040

Уређај је погодан за индустријску и кућну употребу. Опремљен са 6 точкића који су чврсто учвршћени вијком. Дршка је од дрвета, лакирана.Постоје и жлебови који олакшавају држање стакла. Стакло се сече брзо и ефикасно и није потребан напор. Животни век алата је преко 5000 метара, што је позитиван резултат.

Просечни трошак је 690 рубаља.

секач стакла СТАНЛЕИ 0-14-040

Предности:

 • Уредан рез;
 • Једноставан за употребу;
 • Ефикасност;
 • Карактеристике чврстоће;
 • Трајност;
 • Удобно држање.

Мане:

 • Није пронађен.

Секач стакла СТАИЕР серије "СТАНДАРД"

Јефтин уређај који има само 3 ваљка, али квалитет реза остаје на највишем нивоу. Уместо од дрвета, тело је направљено од висококвалитетне пластике која не клизи у руци и не погоршава се током времена. Ово решење вам омогућава да продужите радни век резача стакла, као и да повећате карактеристике чврстоће.

Ваљци од легуре метала осигуравају брзо и лако сечење. Корисник не захтева напор. Поред тога, алат има посебан премаз који омогућава употребу у свим временским условима, а такође поједностављује складиштење. Дубина реза је 5 мм.

Продаје се по цени: од 120 рубаља.

Секач стакла Секач стакла СТАИЕР "СТАНДАРД"

Предности:

 • Квалитетна монтажа;
 • Поузданост;
 • Трајност;
 • Погодност;
 • Брзо сечење.

Мане:

 • Није пронађен.

Хардак 46-3-000

Поуздан модел, чији је резни део направљен од тврде легуре ВКЗ. Ово решење значајно повећава оперативне карактеристике и омогућава сечење материјала дебљине не више од 4 мм.

Постоје 2 ваљка, који осигуравају удобну употребу и уредан рез, чак и након десетак обрађених производа. Дршка је израђена од издржљиве пластике која има удобан облик који вам омогућава рад са максималном удобношћу.

Просечна цена је 128 рубаља.

резач стакла Хардак 46-3-000

Предности:

 • Ниска цена;
 • Добар квалитет;
 • Погодно за кућну употребу;
 • Поузданост.

Мане:

 • Није пронађен.

Секач стакла СИБРТЕЦХ 3 ваљка

Добар модел који ће вам помоћи да исечете стакло од 3-4 мм без много напора. Постоји прикладан држач који може брзо да прекине непотребан део. Дршка је израђена од квалитетног дрвета и прекривена заштитним слојем, што побољшава перформансе.

Просечни трошак је 160 рубаља.

резач стакла СИБРЕТЕЦХ резач стакла 3 ваљка

Предности:

 • Ефикасност;
 • Снага;
 • Цена;
 • Погодност.

Мане:

 • Није пронађен.

КРАФТООЛ ваљак за сечење стакла 33675

Професионални алат који има радни век од 10.000 метара и способан је да рукује стаклом не дебљим од 10 мм. Резни део је направљен од висококвалитетног челика отпорног на хабање. Дршка је пластична, док је направљена у угодном облику, што пружа добру ергономију током рада.

Продато по цени: од 535 рубаља.

секач стакла КРАФТООЛ ваљак секач стакла 33675

Предности:

 • Глатки и уредни рез;
 • Оптимална цена;
 • Могућност сечења материјала до 10 мм;
 • Висок ресурс рада;
 • Снага.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

Пронаћи квалитетан алат за резање стакла није тежак задатак. Главна ствар је одвојити време за читање техничких карактеристика уређаја. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *