🎙 Најбољи студијски микрофони за 2020. годину

0

Није битно да ли особа ствара свој студио, води стримове или снима видео записе за ИоуТубе, у свим случајевима потребно је одабрати висококвалитетни микрофон. Без тога је немогуће нормално пренети глас.

Почетници креативни људи штеде на опреми за снимање, користе диктафон паметног телефона или уграђену микро камеру. Али ова одлука је погрешна, боље је унапред купити одговарајући уређај. Штавише, неки модели се продају по ниским ценама.

Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас рејтинг најбољих студијских микрофона за 2020. годину.

Сорте и њихове разлике

У професионалним студијима користи се скупа опрема која не само да преноси нормалан људски глас, већ га и мало побољшава. Данас постоје 4 популарне сорте:

 • Динамиц;
 • Тапе;
 • Елецтрет;
 • Кондензатор.

Потоњи су популарнији готово широм света. Принцип рада кондензаторског микрофона је једноставан: унутра су две плоче, једна од њих реагује на осциловање мембране, због чега се стварају одређени звучни сигнали. Такви примерци се користе не само за снимање гласа, већ и за вокале и музичке инструменте, јер преносе сигнале са великом тачношћу. Једино што треба запамтити је да ови уређаји захтевају фантомско напајање. Без овога је нормалан рад немогућ.

Следећа варијација су динамички микрофони. Главна разлика овде је у томе што се користи посебна завојница, а не плоче кондензатора. Кретање елемента је због магнетног поља које претвара примљени звук у електричне сигнале. У студијима за снимање такви уређаји су популарни за снимање гитара или бубњева. Не захтева никакво фантомско напајање.

Модели врпци, попут модела електрота, ретко се користе у професионалним студијима, јер из низа техничких разлога нису погодни за рад са инструментом или вокалом. Поред њих постоје карбонски микрофони, али се користе у случајевима када је потребна обрада звука усне хармонике и сличне музичке опреме.

Али разлике нису само у врсти конвертора који се користи. Поред овог параметра, већина опреме је такође подељена према смерном смеру. Његова је важност да одражава стране на којима микрофон најбоље снима. Данас постоје 3 дијаграма:

 • Круг. Карактеристика таквог уређаја је могућност снимања звучних таласа са свих страна, овде нема ограничења. Производ ће бити потребан онима који снимају глас са ефектом простора.
 • Кардиоид се налази у свим професионалним студијима, полеђина је неосетљива, па звук неће бити могуће снимити, међутим, предњи део савршено претвара таласе. Ова опција се сматра најбољим решењем за снимање вокала.
 • Најновији модел је осмака. Погодан је за снимање звука са предње и задње стране, док ниједна бука са бока неће ометати нормалан рад. Уређај је савршен за снимање пратећих вокала.Због тога се такође активно користи.

Критеријуми избора

Када особа започне самосталну потрагу за професионалном опремом, морате знати шта треба тражити. Ово ће помоћи у уклањању грешака приликом избора и одабира квалитетне опције.

Прво се одређује фреквенцијски опсег. Параметар је важан не само за скупе моделе, већ и за најчешће кућне апарате. Кориснику указује са којим фреквенцијама уређај може да ради. Важно је схватити да што је шири опсег, звук је бољи и пространији. Ако купите производ типа кондензатора, онда је овде опсег у границама људске перцепције - 20 Хз ... 20 кХз. Остале електричне и динамичке опције имају ниже вредности.

Једном када се пронађе прихватљив домет, обраћа се пажња на круг претпојачала. Параметар је важан, па му треба приступити одговорно. Може се саставити помоћу неколико технологија:

 • Хибрид;
 • Лампа;
 • Транзистор;
 • Трансформатор.

Друга опција се сматра једном од најбољих, јер пружа мекан и пријатан звук. Полупроводнички модели (транзистори) гарантују кориснику прозиран звук. Овде избор у потпуности зависи од преференција саме особе, а како би се боље одабрало, вреди тестирати све ове опције у продавници.

Последња ствар коју треба узети у обзир је максимални звучни притисак. Омогућава вам да одредите колики притисак дијафрагма може да поднесе пре него што се аудио сигнали почну одбијати. Неки произвођачи постављају параметар изнад прага људског бола, тако да се снимање, када пређе преко њега, настави на добром нивоу. Ово је важно узети у обзир приликом рада са оперским вокалима или бубњевима. Будући да ће уређај доживети висок притисак и да се не поквари, прво треба одбацити кондензаторске микрофоне.

Микрофон за вокал. Карактеристике избора

Да се ​​глас не би изгубио у свемиру, а ниједан ехо не омета нормалан рад, препоручује се одабир модела кардиоидног типа, док дијафрагма треба да буде висока. Тада ће корисник моћи да пренесе сваку нијансу. Неки професионалци, након куповине доброг модела, посебно смањују доњи опсег, што вам омогућава да уклоните туђу буку.

Кондензаторски микрофони као што је Соиуз погодни су за професионално снимање вокала. Користи се не само у Русији, већ иу САД-у и Европи, јер уређај пружа висококвалитетни звук. Једини недостатак је висока цена. Али ако особа ради са сложеним вокалом - вриштањем, режањем, боље је купити динамичке верзије. Они ће најбоље пренети агресију.

За правилно функционисање већине инструмената биће потребно претпојачало. Делимично, уграђено претпојачало звучне картице извршава одличан посао са овим функцијама ако купите добру опрему. Када не морате стално да испробавате нешто ново, довољно је да чујете чист звук. У случајевима када особа треба да изрази свој глас и учини га светлијим, најбоље је да користи спољну поставку.

Последња ставка је конзола за мешање. Ово је још један користан атрибут. На крају крајева, купујући стандардни производ, не треба очекивати да ће вокал постати бољи. Због тога се након снимања обрађује. Али то и даље морате имати у напоменама, јер ниједан уређај не може отклонити недостатке, већ ће, напротив, показати недостатке, што ће вам омогућити да квалитетно радите на грешкама.

Који је најбољи избор за снимање музичких инструмената

Овде нема ништа компликовано. За снимање звука користе се мали микрофони, док би требали бити смештени директно на извору звука, а не даље. Јер може доћи до страних бука или сметњи које узрокују изобличења. Ако планирате истовремено да снимате и вокал и глас, онда се купује посебан стерео пар. Наравно, можете пронаћи професионални уређај који може истовремено да обавља обе функције, али ово је прескупо.

Да би бубњеви звучали добро, не смеју се користити кондензаторски уређаји.Ствари ће само погоршати, боље је дати предност динамичким моделима који пружају добар звук чак и када се играју агресивно. Такође, не смемо заборавити на носач, овде ће се мало разликовати од стандардног. У њеном одабиру нема ништа тешко, главна ствар је да је фиксација поуздана.

Ствари које треба памтити

Ако особа тек започиње музичку каријеру или планира да постане тон-мајстор, важно је знати једно - микрофон није средство за решавање проблема. Маскира неке студијске недостатке, али бука ће се чути и на јефтином уређају и на скупом. Чак и ако ће се снимање вршити у звучно изолованој соби. Само што ће негде бити више страних звукова, али мање у врхунској опреми. То је због чињенице да микрофон има властити шум, који се не може елиминисати без посебних програма.

Обратите пажњу на услове рада. Ако особа изнајми собу у којој је створио добар студио, онда је боље купити добру и висококвалитетну опрему. Боље је да купујете у одговарајућим продавницама, а не на АлиЕкпресс-у. Када снимате глас у стану, нема смисла куповати скупе уређаје, јер потенцијал производа можда неће бити откривен.

Оцена најбољег динамичког микро

Схуре СМ7Б

Добар уређај који је у средњем сегменту цена. Уређај је погодан за дневне подкастове, радио или телевизију. Усмерени образац је кардиоидан, што је изврсно решење за снимање гласа.

Постоји фантомска снага, коју треба узети у обзир приликом куповине. Фреквенцијски опсег је 50 Хз ... 20 000 Хз. Постоји нископропусни филтер. Структура је стационарна. Осетљивост уређаја је -59 дБ. Укључује заштитни поклопац и ветробранско стакло.

Просечна цена је 31.000 рубаља.

Схуре СМ7Б

Предности:

 • Добар звук за снимање;
 • Структура се лако инсталира;
 • Скупштина се врши на нивоу;
 • Производ је једноставан за употребу чак и за почетнике;
 • Добро за стриминг.

Мане:

 • Није пронађен.

Аудио-Тецхница БП40

Квалитетан студијски микрофон за кориснике како за хобије, тако и за љубитеље хобија. Конектор који се користи је мини КСЛР. Импеданса је 450 охма, што је добар показатељ. Фреквенцијски опсег овде је нешто нижи од претходног модела и износи 50-16000 Хз. Комплет садржи све потребне адаптере и носаче, поред тога постоји и мека заштитна футрола. Маса уређаја је 632 г. Шема усмерености је хиперкардиоидна.

Просечна цена је 32.550 рубаља.

Аудио-Тецхница БП40

Предности:

 • Леп звук;
 • Поуздана конструкција;
 • Одлично за подкастове;
 • Минимални ниво спољне буке;
 • Трајност.

Мане:

 • Није пронађен.

Сеннхеисер Е 965

Квалитетан студијски дрес дизајниран за професионално снимање вокала. За већу удобност, дијаграм се може променити, што омогућава рад у било ком режиму. Уређај може да поднесе звучни притисак до 142 дБ, што је одличан резултат приликом снимања тешких делова са агресивним додавањем. Тело је направљено од издржљивог метала. Тежина је мала и износи 400 г. Овде се конектор разликује од претходног - КСЛР 3 пински (М).

Просечна цена је 40.300 рубаља.

Сеннхеисер Е 965

Предности:

 • Поуздан уређај популарне компаније;
 • Добар пренос вокала;
 • Подноси висок притисак;
 • Преклопни дијаграм;
 • Једноставно за употребу.

Мане:

 • Није пронађен.

Врхунски поуздани кондензаторски микрофони

Самсон Метеор УСБ

Свестрано решење које добро функционише и за снимање вокала и за стримовање и подцастинг. Веза је преко УСБ конектора. Подноси притисак до 120 дБ. Минимална и максимална фреквенција је 20 ... 20 000 Хз. Напајање се врши преко прикључног кабла, што је предност. Постоји дугме за напајање за једноставну употребу. Тело је направљено од метала.

Просечни трошак је 7000 рубаља.

Самсон Метеор УСБ

Предности:

 • Осетљивост;
 • Звучи добро по цени;
 • Слушалице;
 • Изједначава јачину звука;
 • Можете без одлагања слушати свој глас;
 • Мала величина.

Мане:

 • Случај се брзо запрља.

Маоно АУ-А04Т

Погодан модел који је тражен међу видео блогерима. Структура је постављена на сто, што је погодно решење, али место морате припремити унапред. Микрофон је савршен за разне сврхе, укључујући стреаминг. Максимални звучни притисак је једнак претходној верзији. Осетљивост -38 дБ. Однос сигнал-шум је 70 дБ. Напајање се врши преко УСБ-а. Још једна предност овог дизајна је дуга жица (2,5 метра).

Просечна цена је 5.000 рубаља.

Маоно АУ-А04Т

Предности:

 • Опрема;
 • Спољно извршење;
 • Погодно постављање;
 • Вредност за новац;
 • Буке су присутне, али минималне;
 • Поуздана израда.

Мане:

 • Није пронађен.

АКГ П120

Добар свестрани уређај који ће побољшати пренос звука у поређењу са јефтиним кинеским моделима. Импеданса 200 охма. Осетљивост -32,5 дБ. Напајање је фантомско, што може изазвати неке проблеме. Постоје два филтера - ВФ и ЛФ, као и пригушивач. Тело је направљено од издржљивог метала. Комплет садржи потребне носаче за сталак.

Продато по цени од 6.900 рубаља.

АКГ П120

Предности:

 • Добар вокал;
 • Тежак;
 • Стандардни носач;
 • Присутни су функцијски прекидачи;
 • Прекрасно извршење.

Мане:

 • Није пронађен.

Оцена популарних тракастих микрофона

сЕ Елецтроницс ВР2

Поуздан уређај дизајниран за снимање вокала и музичких инструмената. Поред студијске употребе, уређај је погодан за организовање концерата. Осетљивост уређаја је -37 дБ. Храна је фантомска. Однос сигнал-шум је 76 дБ. Усмерени образац - двосмерни. Структура је стационарна, стога се налази на одређеном месту. Подноси притисак од 135 дБ.

Просечни трошак је 32.000 рубаља.

сЕ Елецтроницс ВР

Предности:

 • Погодност;
 • Модеран дизајн;
 • Поузданост;
 • Дуг радни век;
 • Погодно за инструменте за снимање.

Мане:

 • Није пронађен.

РОДЕ НТР

Свестрани модел који добро репродукује гласове природног звука. Погодно за професионалне студије или радио аматерске програме. Подноси притисак до 130 дБ. Фреквенцијски одзив: 20-20000 Хз, што је оптимално решење. Комплет садржи све потребне компоненте за сигурно постављање.

Просечни трошак је 52.400 рубаља.

РОДЕ НТР

Предности:

 • Професионални уређај;
 • Трајност;
 • Једноставне контроле;
 • Поузданост;
 • Добре техничке карактеристике.

Мане:

 • Није пронађен.

Астон микрофони Стеалтх

Поуздан инструмент за сцене и студије. Поред тога, уређај се често користи за гласовно снимање цртаних филмова или игара. Постоје 4 преклопна режима, што осигурава висококвалитетни звук у било којој ситуацији. За додатну поузданост, уграђени су претпојачало и антивибрациони носач који спречава стварање буке. Монтажа се врши на највишем нивоу, што позитивно утиче на радни век.

Просечни трошак је 30 000 рубаља.

Астон микрофони Стеалтх

Предности:

 • Свестраност;
 • Појачајте 50 дБ;
 • Може чак и бубњеве;
 • Погодно извршење;
 • Прекрасан дизајн;
 • Једноставно повезивање.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

Није тако лако пронаћи висококвалитетни микрофон, али ако особа планира да сними глас или инструменте, онда се овај проблем мора решити одмах и по могућности самостално. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих модела, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде